Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:28 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre
A brit közlekedési rendőrség (BTP) rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást.

Az általános londoni rendőrségi feladatokat ellátó Metropolitan Police - közkeletű nevén a Scotland Yard - szintén beszámolt az incidensről, és ugyancsak elővigyázatossági intézkedésnek nevezte a pályaudvar és a metróállomás kiürítését és lezárását.

A metróállomást használó Northern metróvonalat részlegesen leállították.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 09:11
Kisebb robbanás volt egy londoni metróállomáson, a rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt
A londoni mentőszolgálat három könnyebb sérültet a helyszínen látott el, két embert kivizsgálásra kórházba szállítottak. A hatóságok szerint súlyosabb sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója. A Piccadilly Line délnyugati végállomása a Heathrow repülőtér termináljait szolgálja ki, de a vonal két végpontja között 71 kilométer a távolság.

A BTP kedd esti Twitter-üzenetében hangsúlyozta: nem tartja terrorizmushoz kötődőnek az incidenst.

Nem sokkal korábban a Scotland Yard arról adott ki tájékoztatást, hogy a rendőrök egy gyanús csomagot vizsgáltak a Southgate állomáson.

A metrómegállót lezárták és kiürítették, de a 12 fővonalból és számtalan elágazásból álló, 400 kilométeres londoni metróhálózaton kedd este zavartalan volt a forgalom. A Piccadilly Line érintett rövid szakaszán is közlekedtek a szerelvények, de jelentős késésekkel, és a Southgate állomáson nem álltak meg.
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 23:03
Vb-2018 - Futballhuligánok útlevelét vonta be a brit kormány
A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a hatóságok 1312 olyan angol állampolgárnak küldtek felszólítást útlevele beszolgáltatására, akinek már volt dolga a rendőrséggel korábbi rendbontásai miatt.

A tárca tájékoztatása szerint a felszólításnak szerdáig 1254-en eleget is tettek, 58 érintett viszont eddig nem reagált, így az ő okmányaikat a rendőrség fogja begyűjteni.

Az elkobzott útleveleket a hatóságok csak a július 15-i vb-döntő után adják vissza.

A Scotland Yard emellett a világbajnokság idejére külön egységeket telepít a nagyobb brit repülőterekre és a kikötőkbe annak megakadályozására, hogy a tilalmi listán szereplők valahogy mégis eljussanak Oroszországba.

Nick Hurd, a brit belügyminisztérium rendőrségi ügyekért felelős államtitkára kommentárjában hangsúlyozta: a vb a labdarúgás ünnepe, ahol nincs helye erőszaknak vagy rendbontásnak. Hurd szerint a brit hatóságok által foganatosított tilalmi rendszer teljesen egyedülálló, és alkalmazása azt jelenti, hogy akiknek célja
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
A színművészet, az irodalom és a sport sztárjai a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listáján
Liverpoolhoz, amelynek színeiben 515 mérkőzésen 172 gólt szerzett, és 1990-es visszavonulásáig számos hazai és nemzetközi kupagyőzelem mellett nyolc bajnoki címet ünnepelhetett. Kétszer is volt a Liverpool szakvezetője: 1985 és 1991 között, valamint 2011-12-ben.

Az irodalmi élet leghíresebb kitüntetettjei között van Ken Follett, az egyik legsikeresebb kortárs bestseller-író, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki címét (CBE) kapta II. Erzsébet királynőtől.

Lovagi címben részesült Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának volt főparancsnoka, aki a Nagy-Britanniát sújtó tavalyi terrortámadási hullám idején tanúsított helytállásáért kapta a magas elismerést.

A legidősebb idei kitüntetett a 103 esztendős Rosemary Powell, aki 97 éven át árulta minden évben a háborús halottak emléke előtti tisztelgés jelképévé vált pipacsot. A pipacs a fő szimbóluma Nagy-Britanniában a megemlékezésnek a háborúk katonaáldozatairól, egy kanadai katonaorvos rendkívül népszerűvé vált, 1915-ben írt
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 07:04
Brit belügyminiszter: kétezer fővel bővítik a biztonsági szolgálatok létszámát
Sajid Javid hétfőn ismerteti a londoni alsóházban a konzervatív párti brit kormány új, átfogó terrorellenes stratégiáját. Javid a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában elmondta, hogy a biztonsági szolgálatok kétezer fős létszámbővítése is a program elemei között szerepel.

Hozzátette: a stratégia része az is, hogy a belső elhárítás (MI5) az eddigieknél sokkal több információt oszt meg más szervezetekkel. Javid szerint a terrorfenyegetésről gyűjtött információkat a jövőben a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályán kívül megkapják a helyi, kisebb közösségek rendőrségei és egyes esetekben az önkormányzatok is.

A miniszter szerint így sokkal nagyobb lesz az esélye a készülő terrorcselekmények megakadályozásának és a terrortámadásokat tervező szélsőségesek elfogásának.

Sajid Javid szerint ez az egyik tanulsága a Nagy-Britanniában tavaly elkövetett öt terrortámadásnak is, amelyekben összesen 36-an haltak meg. A belügyminiszter kijelentette: nem arról van szó, hogy a kormány a helyi
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 20:59
Hercegi esküvő - Nyilvánosságra hozták a hivatalos esküvői fotókat
betöltő fiúgyerekekkel együtt.

Az egyik koszorúslány Charlotte, az egyik page boy György volt, de rajtuk kívül még öt kislány és három fiú töltötte be e fontos szerepeket a ceremónián, köztük Brian Mulroney volt kanadai miniszterelnök két iker fiúunokája.

A harmadik fotón Harry herceg és Meghan hercegnő látható a tíz gyermek meglehetősen vidám társaságában.

Az esküvői fényképek közzétételének örömteli eseményébe valamelyes üröm is vegyült hétfőn, miután kiderült, hogy Meghan unokaöccsét a Scotland Yard figyelmeztetésben részesítette, mert tízcentis pengéjű késsel a zsebében jelent meg egy londoni bárban a ceremónia után.

A The Sun című londoni bulvárlap beszámolója szerint Tyler Dooley - Meghan féltestvére, ifjabb Thomas Markle fia - a délnyugat-londoni Bacchus bár biztonsági személyzetének átadta a kést, de utána "menekülésszerűen" elhagyta a helyszínt. A biztonságiak által riasztott rendőrök egy közeli szállodában találták meg, és hivatalos figyelmeztetésben részesítették, de a Scotland
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 19:55
Ártatlannak vallotta magát a férfi, aki a vád szerint Theresa May meggyilkolására készült
A 20 éves Naa'imur Zakariyah Rahman, aki ellen terrorcselekmény előkészítése címén emeltek vádat, pénteken válaszolt a londoni központi büntetőbíróság - utcája után közkeletű nevén az Old Bailey - eljáró bírói tanácsának kérdéseire videokapcsolaton keresztül, a hírhedt londoni Belmarsh börtönből, ahol novemberi elfogása óta tartják őrizetben.

A pénteki rövid előzetes eljárás során hivatalosan ismertették vele a vádat, amelyet határozottan tagadott.

Rahman ugyanígy tett, amikor a büntetőeljárás első mozzanataként, őrizetbe vétele után a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága elé állt. A magisztrátusi tanács utalta az ügyet az Old Bailey elé további tárgyalásra.

Az ügyészség szerint Rahman, az elsőrendű vádlott - akit 21 éves társával, Mohammed Aqib Imrannal együtt vettek őrizetbe november 28-án - hűséget fogadott az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezetnek, és azt tervezte, hogy pokolgéppel felrobbantja a miniszterelnöki hivatalnak otthon adó kis londoni utca, a
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 12:42
Szkripal-ügy - Julija Szkripal már nincs válságos állapotban
Salisbury kórházában, de a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) területileg illetékes részlege csütörtökön közölte: Julija Szkripal állapotastabilizálódott, gyors ütemben javul, és már nem válságos.

Christine Blanshard, a kórház orvosigazgatója az NHS-közleménnyel egy időben elmondta: Julija Szkripal jól reagál a kezelésekre, de változatlanul "a nap 24 órájában" klinikai ellátásban részesül.

Szergej Szkripal állapota a csütörtöki tájékoztatás szerint továbbra is válságos, de stabil.

A Scotland Yard előző esti tájékoztatása szerint Szkripal és lánya az egykori orosz kettős ügynök Salisburyben lévő házában szenvedett mérgezést.

A nyomozást végző szakértők ugyanis a méreganyagot a ház bejárati ajtaján mutatták ki eddig a legnagyobb koncentrációban, és ebből arra a következtetésre jutottak, hogy Szergej és Julija Szkripal a házban került először érintkezésbe az idegméreggel.

A rendőrség szerint a hatóanyag nyomait a szakértők az elmúlt hetekben más helyszíneken is fellelték, de
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:07
Szkripal-ügy - Londoni orosz nagykövet: London semmiféle tájékoztatást nem adott Moszkvának
felvetésére azt válaszolta, hogy "egyértelműen helyénvaló az összehasonlítás 1936-tal".

Oroszország londoni nagykövete csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: Johnson e kijelentése "nem méltó" a brit külügyminiszter hivatalához. Alekszandr Jakovenko hozzátette: sem Boris Johnsonnak, sem másnak nincs joga sértegetni az orosz népet, és a náci Németországhoz hasonlítgatni Oroszországot, amely több mint 25 millió emberélet elvesztése árán mért vereséget a nácizmusra a II. világháborúban.

A Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága, amely a vizsgálatot irányítja, három nappal a Salisburyben március 4-én történt mérgezés után jelentette be, hogy idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérletként kezeli az incidenst. A brit hatóságok szerint a támadás két célpontja Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal volt.

Őket azóta is válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában.

London Oroszországot
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 15:22
Szkripal-ügy - Theresa May: London nem tűri, hogy az orosz kormány britek életét veszélyeztesse
államot terheli a felelősség.

"Oroszország sértette meg nyíltan a nemzetközi jogot és a vegyi fegyverekre vonatkozó konvenciót. Nekünk nem az orosz néppel van nézeteltérésünk, sok orosz választotta országunkat otthonául, és mindig szívesen látjuk közülük azokat, akik betartják törvényeinket. Azt azonban soha nem fogjuk eltűrni, hogy az orosz kormány brit állampolgárok és mások életét veszélyeztesse brit földön" - mondta nagy ovációval fogadott szombati felszólalásában a brit miniszterelnök.

A Scotland Yard minapi tájékoztatásából kiderült, hogy Szergej Szkripal, az orosz katonai hírszerzés volt ezredese, aki évekig a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, brit állampolgárságot kapott, miután egy kémcsere keretében 2010-ben Nagy-Britanniában telepedett le.

Szombati közleményében a British Council mélységes sajnálkozásának adott hangot a szervezet oroszországi működését leállító moszkvai döntés miatt.

A közlemény szerint a British Council azon az állásponton van, hogy a kulturális és
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 15:22
Szkripal-ügy - Oroszország kiutasított 23 brit diplomatát, leállíttatta a British Council tevékenységét
család és a kormány tagjai bojkottálják, miután Nagy-Britanniában megmérgezték Szergej Szkripal volt kettős ügynököt és lányát, Juliját. Az incidens mögött a brit miniszterelnök szerint "nagy valószínűséggel" Oroszország áll, amit Moszkva következetesen visszautasít.

A távol-keleti látogatásra készülő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a japán és a vietnami sajtónak szombaton adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a Moszkvával szemben hangoztatott brit vádakat még mindig nem támasztották alá a Scotland Yard nyomozásának hivatalos eredményével.

Az orosz diplomácia vezetője a Rosszija 24 televíziónak a csoportos interjúról szóló beszámolója szerint úgy vélekedett, hogy Nagy-Britanniának a botrány kirobbantására két oka lehetett. Az egyik szerinte az, hogy az ország vezetése az EU-val folytatott Brexit-tárgyalásokon nem tudta elérni, amit a lakosságnak ígért és erről el akarja terelni a figyelmet. A másik az, hogy a britek mindig vezető szerepet akartak játszani, amire most Lavrov gunyoros
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 11:01
Szkripal-ügy - Gyilkosságként kezeli a Scotland Yard egy orosz üzletember londoni halálát, de nem hozza összefü
Julija Szkripal volt. Jelenleg mindkettőjüket válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában.

A brit kormány álláspontja szerint "nagyon valószínű", hogy a mérgezéses támadásért az orosz állam a felelős. Borisz Johnson brit külügyminiszter pénteken azt mondta, hogy "elsöprően nagy valószínűséggel" Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen döntött a Szkripalék elleni akcióról.

A brit kormány a héten kiutasította a londoni orosz nagykövetség hírszerzőként azonosított 23 diplomatáját.

A Scotland Yard pénteki tájékoztatása szerint ugyanakkor Gluskov esetében mérgezésre utaló bizonyítékok sincsenek.

A pénteki rendőrségi közlemény szerint Nyikolaj Gluskovot a délnyugat-londoni New Malden kerületben lévő lakásán találták meg a mentők hétfő éjjel.

Az akkor kiadott első nyomozati jelentésben még az állt, hogy a haláleset oka nem ismert.

A Scotland Yard azonban pénteken közölte: az azóta elvégzett halottkémi vizsgálat eredménye, amelyet a rendőrség pénteken kapott meg, azt mutatja, hogy
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 19:12
1/29
Képek, videók
Vasútállomás
irmus
2018. április 15. vasárnap, 09:27
Boldva vasutállomás.jpg
kicsoda57
2017. február 17. péntek, 18:41
Szeged-Vasútállomás.jp g
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:26
Vasútállomás.JPG
cs-gyurka
2016. június 01. szerda, 21:09
vasútállomás 001.png
chillik
2016. május 14. szombat, 09:11
Tokaj, vasútállomás
snbela44
2015. június 02. kedd, 05:11
pokolgép.jpg
wegnerzs
2012. október 27. szombat, 08:20
_Pokolgep-David_es_Pin yo.
tvnati
2011. november 16. szerda, 10:14
pokolgép2.jpg
apollo3
2009. március 29. vasárnap, 18:38
pokolgép1.jpg
apollo3
2009. március 29. vasárnap, 18:38
pokolgép0.jpg
apollo3
2009. március 29. vasárnap, 18:37
pokolgép.jpg
apollo3
2009. március 29. vasárnap, 18:37
Pokolgép
kittcica16
2008. február 26. kedd, 17:03
Wan2_2pokolgep.jpg
wildjackal
2007. február 12. hétfő, 17:57
146_Pokolgep.jpg
wildjackal
2007. február 12. hétfő, 17:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.