Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:44 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: Brüsszel a migránsok szervezett beutaztatását akarja bevezetni
bevándorlók beutaztatását az EU-ba - mondta.

Hidvéghi Balázs kérdésre helyes célnak nevezte, hogy létrejöjjön egy magyarságkutató intézet.

Egy másik, egészségüggyel kapcsolatos felvetésre azt felelte: nem helyénvaló, ha az állami intézményekben zajló állami ellátás összekeveredik mangánrendelésekkel, azokat magánrendelőkben kell végezni. Ezt az elviekben létező szétválasztást a gyakorlatba is át kell ültetni - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy a hatóságok nem engedélyezték a Recep Tayyip Erdogan török elnök ellen szervezett DK-tüntetést, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: a DK nem tüntetni, hanem provokálni akart. Ugyanis közvetlenül a szóban forgó helyszín, a Magyar Tudományos Akadémia mellett, onnan néhány méterre tüntethetett volna a párt - fűzte hozzá.

Ugyancsak kérdésre, a Jobbikról szólva Hidvéghi Balázs azt is mondta: a Jobbik elég kétségbeejtő helyzetbe lavírozta magát, elárulta korábbi szavazóit, és szánalmas hazudozásba és belső harcba süllyedt. "Soros György és
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 12:41
Erdogan Budapesten - Szakértő: még nem volt olyan magyar-török együttműködés, mint Gül Baba türbéjének felújítá
A szakértőt abból az alkalomból kérdezték, hogy Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök társaságában kedden felavatta Gül Baba türbéjét Budapest II. kerületében.

A két állam megállapodása alapján a türbe és környékének felújítását közösen finanszírozták.

Hóvári János beszélt arról is: Erdogan európai útja arról is szól, hogy élénkítse az ország gazdasági kapcsolatait. Közép-Európa, a V4-térség nagyon fontos Törökországnak, mivel együttes gazdasági súlya Ankara számára "majdnem olyan", mint Franciaországé.

Úgy fogalmazott: a török külpolitika "a maga módján rendezte" a Berlin és Ankara közötti "félreértéseket", és most arra van szükségük, hogy a Washington és Ankara közötti feszültségeket rendezzék. Ehhez jó terep Európa, így Magyarország is, mert NATO-tagország, és európai érdek, hogy a törökök és az amerikaiak továbbvigyék azt az együttműködést, amelyet az elmúlt több mint ötven évben folytattak - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 21:32
Orbán şi Erdogan au vorbit despre dezvoltarea relaţiilor economice, la un forum de afaceri
să ofere prorpiului popor siguranţă, predictibilitate.

Vorbind despre relaţia economică ungaro-turcă premierul ungar a formuat: în Ungaria peste 8.000 de persoane lucrează la firma turceşti, opt proiecte cu relaţionare turcească se află în negocieri şi există speranţe mari care rezultatul acestora să se traducă în investiţii de aproape jumătate de miliard de dolari.

Viktor Orbán a conchis: Ungaria oferă anual 150 de burse de stat tinerilor din Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat la forumul ungaro-turc că relaţia economică turco-ungară trebuie ridicată la un alt nivel. Acesta a mulţumit poporului ungar că îngrijeşte cu dedicare moştenirea istorică comună. Acesta a adăugat că relaţiile comerciale bilaterale trebuie să se dezvolte spre un nivel mai înalt, construindu-se pe relaţia de prietenie existentă. Şefului statutui turc şi-a exprimat intenţia de a acorda orice sprijin în acest sens.

Erdogan a subliniat că economia ungară nu se află în competiţie cu cea
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:41
Erdogan Budapesten - Orbán: Gül Baba korának nagyságához kell felnőnünk
A kormányfő Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök társaságában felavatta Gül Baba türbéjét.

Az ünnepségen a miniszterelnök kiemelte: a magyar emlékeket méltó módon ápolják Törökországban, és ezt viszonozták, amikor megállapodtak Gül Baba türbéjének közös felújításáról.

Kifejtette: Törökország büszke történelmére és a mai határain túli épített örökségeire, felkutatja és megőrzi őket, ahogy az erős és magabiztos nemzetek szoktak tenni. Mi magyarok értjük ezt, mert a mi kulturális örökségünk jelentős része is a határokon kívül rekedt, mi is büszkék vagyunk rájuk, és ha tehetjük, megóvjuk, felújítjuk őket - magyarázta. Hozzátette: ezért Gül Baba türbéjét együtt újították fel és ma együtt adják át.

Orbán Viktor felidézte: 1914-ben a türbét fenntartandó műemléknek nyilvánították, sok török járt itt, és becsben tartották Budapest polgárai is. Az épületnek - ahogy hazánknak is - viszontagságos a történelme, de mára visszanyerte régi fényét - vélte.

Arra is emlékeztetett, hogy annak
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:21
Erdogan Budapesten - Török elnök: magasabb szintre kell emelni a török-magyar gazdasági kapcsolatokat
A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) által szervezett üzleti fórumon Recep Tayyip Erdogan megnyitójában hangsúlyozta, hogy erősek a kapcsolatok a két ország között. A török államfő köszönetet mondott a magyar népnek, hogy a közös történelmi örökséget törődéssel ápolja.

Hozzátette, hogy a kétoldalúkereskedelmi kapcsolatoknak magasabb szintre kell fejlődniük, a baráti kapcsolatokra építve. Ehhez minden támogatást megadnak - jelezte.

Hangsúlyozta: a magyar és a török gazdaság nem versenytársai egymásnak, hanem egymást kiegészítve még átfogóbb együttműködést képesek megvalósítani. Hozzátette, hogy ebben számítanak a fórumon jelen lévő üzletemberekre.

Recep Tayyip Erdogan elmondta: a két ország között élénk a gazdasági kapcsolat, számos ágazatban működik közös bizottság, így a turizmus és a közlekedés területein, továbbá Afrikában közös munkacsoportban dolgoznak helyi projekteken. A török-magyar kereskedelmi forgalom a tavalyi évben 2,6 milliárd dollár volt, idén már 1,8 milliárd dollárt ért
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:51
Szakértő: sokat fejlődött a török hadiipar az utóbbi években
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten - miután tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel - azt mondta, erőteljes hadiipari együttműködést szándékoznak kialakítani Törökország és Magyarország között.

A szakértő erre reagálva elmondta, Törökország az utóbbi években tudatosan fejlesztette hadiiparát, így csökkentve nyugati függőségét és növelve bevételeit.

Ezen a területen Törökország jóval Magyarország előtt jár - fűzte hozzá.

A két ország gazdasági együttműködéséről elmondta, Törökország nagy piac, és sok olyan terület van, ahol a magyar cégek kitűnhetnek. Ezek között említette a turizmust, a gépipari és mezőgazdasági termékeket, illetve a gyógyszeripart.
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 08:11
Erdogan Budapesten: Törökországban 4 millió menekült él
A török államfő az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatójukon úgy fogalmazott: "ha minden kaput megnyitnánk, akkor egész más kép tárulna elénk." Egyúttal azt is elmondta, hogy már megkezdődött a menekültek visszatelepülése, több ezer szíriai már visszatért hazájába.

A tárgyalás témáival kapcsolatban kiemelte: továbbra is nagyon fontos az együttműködés Magyarországgal, meg kell erősíteni a magyar-török kapcsolatokat.

Recep Tayyip Erdogan hangsúlyozta: a két ország együttműködése több területen kitűnő. Kitért a felső szintű stratégiai tanács munkájára, közölve: jövő tavasszal lehet a tanács következő ülése, ezúttal Magyarországon. Az ülés újabb lendületet adhat a kétoldalú stratégiai együttműködésnek - mondta.

A török elnök megköszönte Magyarországnak a török európai uniós csatlakozáshoz nyújtott támogatását. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez a folyamat már 1963-ban megkezdődött, és mindeddig csak hitegették Törökországot, amit az EU egyetlen más
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 19:30
Erdogan la Budapesta - Viktor Orbán: securitatea Ungariei este direct legată de stabilitatea Turciei
moderne, puternice".

În ceea ce priveşte cooperarea economică, premierul ungar a reamintit că acum câţiva ani s-au angajat să majoreze la 5 miliarde de dolari volumul schimburilor comerciale dintre Ungaria şi Turcia, şi deşi a existat o creştere, acest obiectiv nu a fost atins. În prima jumătate a acestui an, însă, creşterea a fost de 19%, astfel că acum ţinta de 5 miliarde de dolari nu mai pare nerealistă, a spus acesta.

Ca răspuns la o întrebare în cadrul conferinţei de presă, Recep Tayyip Erdogan a declarat că în Turcia trăiesc 3,5 milioane de refugiaţi din Siria şi 500.000 de refugiaţi irakieni, iar conducerea de la Ankara aşteaptă în problema refugiaţilor ajutor de la statele europene şi de la alte state.

În privinţa subiectelor întâlnirii, preşedintele Turciei a subliniat: cooperarea cu Ungaria este importantă în continuare, este nevoie de consolidarea relaţiilor dintre Ungaria şi Turcia.

Cooperarea dintre cele două state este excelentă în multe domenii, a accentuat Recep Tayyip
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 19:20
Erdogan Budapesten - Orbán: Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával
kereskedelmi forgalmat 5 milliárd dollárra növelik, és bár emelkedés történt, de ezt a célt nem érték el. Az idei első félévben viszont 19 százalékos volt a növekedés, így az 5 milliárd dolláros célkitűzés ma már egyáltalán nem tűnik irreálisnak - mondta.

Hozzátette, az Eximbank nyitott a magyar-török gazdasági együttműködés céljára egy 420 millió dolláros hitelkeretet.

A tárgyaláson szó volt a magyarországi török beruházásokról, amelyekkel kapcsolatban a miniszterelnök arra kérte Recep Tayyip Erdogant, hogy támogassa, bátorítsa a török befektetőket. Beszéltek továbbá a magyar gazdaság előtt álló törökországi lehetőségekről, a kormányfő elmondta, elsősorban a mezőgazdaság és a vízügyi technológia előtt szeretett volna teret nyitni a megbeszélésen.

Orbán Viktor szerint a magyar külpolitikának három fővárosra kell mindig nagyon figyelnie, Ankarára, Moszkvára és Berlinre, ez az a három nagyhatalom ugyanis, amelyeknek vonzáskörzetében éli Magyarország az életét sok száz éve óta.

Ezért fontos
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 18:20
A török hatóságok engedélyt kértek Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusának átkutatására
külügyi tárca azt is tudatta a diplomatával, hogy Ankara a vizsgálatot illetően teljes együttműködést vár el a szaúdi külképviselettől.

Hasogdzsinak kedden veszett nyoma, miután belépett a szaúdi konzulátus épületébe. A férfi a török mennyasszonyával azért kereste fel a külképviseletet, mert szüksége volt szaúdi dokumentumokra, hogy házasságot köthessen. A nő a konzulátus előtt várta a férfit, de a menyasszony szerint Hasogdzsi nem jött ki az épületből, és azóta senki sem látta.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap újságírókkal közölte: a török hatóságok különösen a konzulátus körül, valamint a repülőtereken található térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálják. Hangsúlyozta: nagyon elszomorító, hogy Törökországban történik ez a dolog, de ugyanakkor reméli, hogy "nem történt olyan, amit nem szeretnénk". Nyilatkozatában Erdogan régi ismerősének és barátjának nevezte Hasogdzsit.

A török ügyészség szombaton kezdett nyomozást az ellenzéki újságíró eltűnése ügyében. Előzetes vizsgálatuk
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:42
Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni ma és holnap Budapesten
A török delegáció érkezése miatt elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, és több közösségi járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat, ezért akinek a repülőgépe hétfőn 11 és 14 óra között, illetve kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról

A delegáció miatt hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret.Vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti, sok helyen tilos megállni.

Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 07:03
BKK: delegáció érkezése miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni a fővárosban hétfőn és kedden
A közlemény szerint elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, és több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat is. Ezért akinek a repülőgépe 8-án hétfőn 11 és 14 óra között, illetve 9-én kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról - javasolják.

Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret delegáció miatt - ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte még pénteken, jelezve, hogy ezeken a napokon tartózkodik Magyarországon Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II.,
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 09:31
1/61
Képek, videók
Hidvegjpg.jpg
brozsika
2008. szeptember 08. hétfő, 13:21
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
Soros György 2.jpg
megyerimihaly
2016. március 01. kedd, 23:56
Szervezett20bunF6zE9s. jpg
brozsika
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:41
Szervezett bunözés.jpg
estike8
2008. február 12. kedd, 14:37
szervezett bűnözés.jpg
federer2
2007. július 11. szerda, 18:50
szervezett bűnözés
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:34
Címkék
szóban forgó, török befektetőket, magyar népnek, Recep Tayyip Erdogan, acorda orice, Kossuth Lajos, repülőgépe 8-án, török hatóságok, menyasszony szerint, török gazdaság, török-magyar kereskedelmi, konzulátus előtt, maga módján, vízügyi technológia, Hóvári János, Magyar Tudományos Akadémia,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.