Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 22:24 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik na
Három magyar, Késely Ajna, Pusztai Liza és Rabb Krisztián is második aranyérmét szerezte a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, amelyen a két kardvívóhoz hasonlóan a tornász Balázs Krisztián is a csapatversenyben ünnepelhetett elsőséget. Összefoglaló a negyedik napról és videón a magyar érmes teljesítmények.

Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik napján
Itt megnézhető
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:43
Magyar tornászarany csapatban az ifjúsági olimpián
A tornász Balázs Krisztián ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett a vegyes csapatversenyben a Buenos Airesben zajló multisport eseményen.
..........
Szerdán tornában a vegyes csapatok küzdelmei magyar idő szerint csütörtökön hajnalban értek véget. A két magyar induló egy-egy nemzetközi csapat színeiben mutatta be gyakorlatait. A hazai tornaszövetségtől kapott csütörtöki információk szerint Balázs Krisztián a Team Simone Biles csapatban versenyezve ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett, ami azonban - a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, valamint díjlovagló Jármy Vince érméhez hasonlóan - nem számít bele a nemzetek közti éremcsatába.
Bácskay Csenge a Team Kohei Uchimura gárdával 8. lett. Az összetettben mindkét magyar tornász bekerült az első 10 közé. Balázs a 9., Csenge a
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:31
Ifjúsági olimpia - A kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián aranyérmes a vegyescsapatok versenyében
A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30-22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

A magyar küldöttség eddig hét arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett. A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 21:12
Ifjúsági olimpia - Szabó Tünde: rendkívül sikeres a hazai utánpótlás-nevelés
Az államtitkár, aki a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpia helyszínén tartózkodik, telefonon azt mondta az MTI-nek, hogy "a magyar utánpótlás sikerpályán van", és az idei nyár végéig megszerzett 43 arany-, 34 ezüst-, és 41 bronzérem mellé a magyar versenyzők Argentínában gyarapíthatják tovább a medálok számát."Külön szeretném kiemelni azt, hogy az utánpótláskorú sportolóink egyre eredményesebben vesznek részt a felnőtt versenyeken. Elég, ha a torna, vagy az úszó Eb-re gondolunk, miközben a női junior kézilabda-válogatottunk világbajnok lett, vívóink a kadet és junior vb-ken kettő arany és öt bronzérmet nyertek, a fiatal úszók 12 arannyal minden idők legjobb magyar eredményét érték el a junior úszó Eb-n, és ötször álltak a dobogón a junior nyíltvízi vb-n is" - nyilatkozta Szabó Tünde. Hozzátette, öttusában, birkózásban, sportlövészetben, cselgáncsban és kajak-kenuban szintén "nagyszerű eredményeket" értek el a magyar fiatalok, ráadásul a Duna Arénában junior műúszó vb-t, Debrecenben
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:31
Ifjúsági olimpia - Az úszó Berecz Blanka és Milák Kristóf is aranyérmes
A 16 éves Berecz nyáron a Helsinkiben rendezett junior Európa-bajnokságon is megnyerte ezt a számot, most 2:10.37 perces idővel, a második helyezett előtt több mint egy másodperces előnnyel csapott célba.

A 18 éves Milák azt követően, hogy vasárnap 400 méter gyorson volt a legjobb, 200-on sem talált legyőzőre, 1:47.73 perces idővel diadalmaskodott.

A magyar küldöttség így már öt aranyéremnél jár, vasárnap Milák mellett a kardozó Rabb Krisztián, míg hétfőn korábban a cselgáncsozók 63 kilogrammos kategóriájában Özbas Szofi állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 23:31
Buenos Aires-i Ifjúsági olimpia - 2 aranyérem első nap
A Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpiának már az első napján két aranyat akasztottak magyar nyakba. Először a felnőtt úszómezőnyben is nagyágyúnak számító Milák Kristóf 400 gyorson remek hajrával győzött, majd a Vasas reményteljes kardvívója, Rabb Krisztián a nap legszorosabb csatájában győzte le a fináléban dél-koreai ellenfelét. Alább videón röviden a győzelmek, majd sportolóink 1. napi szereplése zanzásítva.
Képen: Milák Kristófé az első Buenos Aires-i magyar arany (fotó: MOB/Szalmás Péter)
...........

Képen: Rabb Krisztián a kivívot aranyával (fotó: MOB/Szalmás Péter)
...............
Cikk és videó itt
maroka, 2018. október 08. hétfő, 22:34
Ifjúsági olimpia - Aranyérmes a cselgáncsozó Özbas Szofi
A 17. születésnapját jövő pénteken ünneplő magyar versenyző a 63 kilogrammos kategória fináléjában ipponnal győzött a tunéziai Marien Hlifi ellen.

Özbas a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, vasárnap az úszó Milák Kristóf 400 méter gyorson, valamint a kardvívó Rabb Krisztián nyert.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 21:10
Ifjúsági olimpia - A kardozó Rabb Krisztián aranyérmes
A Vasas 16 esztendős magyar sportolója a fináléban 15-13-ra győzte le dél-koreai riválisát.

Rabb a magyar küldöttség második érmét nyerte az argentin fővárosban, nem sokkal korábban az úszó Milák Kristóf 400 méter gyorson diadalmaskodott.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 00:02
Kadet és junior vívó Eb - Ezüstérmes a női kardcsapat
A Pusztai Liza, Nagy Valentina, Szűcs Luca, Battai Sugár Katinka összeállítású együttes a németeket 45-22-re verte a negyeddöntőben, majd az olaszokat 45-44-re a döntőbe jutásért rendezett összecsapáson. Az oroszok elleni finálé is sokáig jól alakult, az Eb honlapja szerint hét pár után 35-25-re vezettek a magyarok, de az ellenfél fordítani tudott és 45-42-re győzött.

A fiatalabb korosztály, azaz a 17 éven aluliak, a kadetek versenyeit a magyar küldöttség hét éremmel zárta. Egyéniben Muhari Eszter arany-, Dékány Kinga ezüstérmes lett párbajtőrben, míg Kaiser Balázs és Pusztai bronzérmet nyert kardban. Csapatban a női kardozók ezüstje előtt győzött a Muhari, Dékány, Büki Lili, Kolczonay Borbála párbajtőregyüttes és a Kaiser, Baaken Mátyás, Rabb Krisztián, Urbán Tamás kardválogatott.

Szerdától a juniorok versenyeit rendezik.
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 18:15
Kadet és junior vívó Eb - A női párbajtőr- és a férfi kardcsapat is aranyérmes
A viadal honlapjának beszámolója szerint a Muhari Eszter, Dékány Kinga, Büki Lili, Kolczonay Borbála összeállítású együttes az osztrákokat 45-25-re, a németeket 45-29-re, majd az izraelieket 45-26-ra verve jutott el a döntőig, ahol az oroszokkal vívott hatalmas csatát, s nyert 45-43-ra.

Múlt pénteken egyéniben Muhari arany-, Dékány ezüstérmes volt.

A Kaiser Balázs, Baaken Mátyás, Rabb Krisztián, Urbán Tamás kardkvartett a németek ellen 45-23-ra nyert, a románokat 45-40-re múlta felül, a fináléban pedig az olaszokat ugyanilyen arányban győzte le.

Három napja egyéniben Kaiser bronzérmet nyert.
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 18:02
Három első helyezett a Budapest BOX építészeti designpályázaton
ami mutatja, hogy a városvezetés igénye a kreatív gondolatok bevonására meghallgatásra talált. A legtöbb pályamunka nemcsak teljesítette a kiírás feltételeit, hanem olyan egyediséget hozott, ami a zsűri számára jelentősen megnehezítette a döntést.

Első helyre a P8 Műhely (Dancs Tamás, Zilahi Péter), Schändl Zsófia és Dúzs Sándor, valamint Láris Barnabás terveit sorolta a zsűri. Kiemelt megvételben részesült Maurer Klimes Ákos és Virág Ottó, valamint Mészáros András, Buzás Bence Álmos és Jäger Krisztián terve, megvételben pedig a Minusplus Generáltervező Kft. (Alexa Zsolt, Schreck Ákos, Rabb Donát, Tarr Ivett és Turai Balázs), valamint Máté Tamás és Poós Tamara pályamunkáit részesítette a zsűri.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra az MTI-nek elmondta: a legyártandó pavilonokat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal egyeztetve választják ki a díjazott pályaművek közül.

Finta József, a zsűri társelnöke kiemelte: a Vörösmarty téri vásároknak már európai hírük van; "igazi, emberi hangulatuk"
velemenyezd, 2015. május 21. csütörtök, 17:32
Külföldi sajtó Magyarországról - A Welt am Sonntag Szegedi Csanád esetéről
A Nem egészen kóser című, Szegedi Csanádot, Ungváry Krisztián történészt és Köves Slomó rabbit megszólaltató írásában a szerző, Boris Kálnoky hangsúlyozta: Szegedi a Jobbik "második számú vezetőjéből a párt első számú problémája lett", amikor a politikus párton belüli ellenfelei kinyomozták, hogy anyai ágon zsidó származású.

Hozzátette: Vona Gábor pártelnök kikérte a Jobbik "finanszírozóinak" véleményét, akik úgy vélték, nagy szerencse a Jobbik számára, hogy kiderült Szegedi zsidó származása, mert így nem vádolhatják antiszemitizmussal a pártot. Vona igyekezett kihasználni a lehetőséget, egy televíziós vitán akarta Köves Slomóval megtárgyalni azt, hogy antiszemita-e a Jobbik - mondta a lapnak Köves Slomó, hozzátéve, hogy elutasította Vona Gábor felkérését.

Szegedi Csanádnak azonban "elege lett", kilépett a pártból, és éppen olyan következetességgel "szállt magába", mint ahogyan korábban belevetette magát a jobboldali radikális politikába - írta Kálnoky a politikus átalakulását bemutató,
velemenyezd, 2013. október 20. vasárnap, 13:13
Képek, videók
keselyü.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:29
A KESELYŰ
sanci81
2016. július 08. péntek, 16:37
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:14
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:13
Keselyűs2-Gemenc-Zrt.- web
margoboszi
2016. március 05. szombat, 12:53
Keselyű fészek 2016-02-2
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:57
keselyűk
duplabrumm
2016. február 11. csütörtök, 17:39
Keselyű
cipello
2015. augusztus 22. szombat, 10:39
A pusztai füz 01.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:18
A pusztai füz 02.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 03.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 04.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 05.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:16
Pusztai próféta 01.jpg
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:18
Pusztai próféta 02.jpg
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:17
Címkék
Mészáros András, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Jäger Krisztián, izraelieket 45-26-ra, Egyéniben Muhari Eszter, döntőben pedig, Schreck Ákos, medálok számát, döntőbe jutásért, németek ellen, legyártandó pavilonokat, kardozó Rabb, dobogó legfelső, Rabb Krisztián, ellenfél fordítani, kardozó Pusztai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.