Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 22:23 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik na
Három magyar, Késely Ajna, Pusztai Liza és Rabb Krisztián is második aranyérmét szerezte a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, amelyen a két kardvívóhoz hasonlóan a tornász Balázs Krisztián is a csapatversenyben ünnepelhetett elsőséget. Összefoglaló a negyedik napról és videón a magyar érmes teljesítmények.

Videón a magyarok duplázásai az ifjúsági olimpia negyedik napján
Itt megnézhető
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:43
Magyar tornászarany csapatban az ifjúsági olimpián
eseményen.
..........
Szerdán tornában a vegyes csapatok küzdelmei magyar idő szerint csütörtökön hajnalban értek véget. A két magyar induló egy-egy nemzetközi csapat színeiben mutatta be gyakorlatait. A hazai tornaszövetségtől kapott csütörtöki információk szerint Balázs Krisztián a Team Simone Biles csapatban versenyezve ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett, ami azonban - a kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián, valamint díjlovagló Jármy Vince érméhez hasonlóan - nem számít bele a nemzetek közti éremcsatába.
Bácskay Csenge a Team Kohei Uchimura gárdával 8. lett. Az összetettben mindkét magyar tornász bekerült az első 10 közé. Balázs a 9., Csenge a 10. helyen zárta az összetett viadalt. Az egyes szereken bemutatott gyakorlatok alapján Csenge ugrásban az 5., Krisztián nyújtón a
maroka, 2018. október 11. csütörtök, 17:31
Ifjúsági olimpia - A kardozó Pusztai Liza és Rabb Krisztián aranyérmes a vegyescsapatok versenyében
A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30-22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

A magyar küldöttség eddig hét arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett. A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 21:12
Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik ...
Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik napjáról
Kedden újabb két arannyal, összesen négy éremmel gazdagodott a magyar küldöttség a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián: az úszó Késely Ajna és a kardvívó Pusztai Liza aranyat, Milák Kristóf egy ezüstöt, a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig egy bronzérmet ,,tett be a közösbe", de rajtuk kívül is nagyszerű teljesítményeknek örülhettünk. Íme a magyarok érmes szereplései és az összefoglaló a harmadik versenynapról!.

Részletesen itt olvasható
maroka, 2018. október 10. szerda, 19:03
Ifjúsági olimpia - A kardozó Pusztai Liza aranyérmes
A 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

Pusztai a magyar küldöttség hetedik aranyérmét szerezte az argentin fővárosban.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 07:04
Vívó-vb - Hetedik a női kardcsapat
Ezúttal Pusztai Liza, Katona Renáta és László Luca vívott, Márton Anna nem lépett pástra a helyosztón.

A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen, előbbi plusz tizenegyes, utóbbi plusz tízes találati mutatóval zárt, a korábban remeklő Katona pedig mínusz hárommal fejezte be három asszóját.

A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak. A pénteki folytatásnál előbb egy tussal kikaptak az olaszoktól, majd a kínaiak elleni helyosztót megelőzően néggyel az amerikaiaktól.

Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard csapatverseny:

-----------------------

a 7. helyért:Magyarország-Kína 45-27

korábban:

negyeddöntő:Olaszország-Magyarország 45-44Oroszország-Egyesült Államok 45-42Koreai Köztársaság-Ukrajna 45-37Franciaország-Kína
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:32
Vívó-vb - Kikapott a negyeddöntőben a női kardcsapat
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió az összecsapás nagy részében vezetett, majd az olaszok fordítottak, végül Mártonnak csak faragnia sikerült a hátrányból.

Az első párban Pusztai 5-4-re kikapott Rossella Gregoriótól, majd Márton 5-5-öt vívott Loreta Gulottával, végül az első kör zárásaként Katona 6-3-ra verte Irene Vecchit. A második három asszó, így 15-13-ról indult. Aztán Pusztai 5-5-ös döntetlent hozott össze Gulottával szemben, Katona viszont megint nyert - ezúttal Gregorio ellen 5-2-re -, s bár utána Márton 7-5-ös vereséget szenvedett Vecchitől, a harmadik kör előtt 30-27 volt az állás. A különbség Katona újabb remeklése, Gulotta elleni 5-2-es sikere révén hat találatra nőtt, de Pusztainak nem sikerült az utolsó párharca, 11-2-re kikapott Vecchitől, emiatt a kilencedik asszó előtt már az olaszok vezettek 40-37-re. Márton Gregorio ellen egyenlített, az utolsó tust azonban az olasz adta.

Katona plusz kilences, Pusztai mínusz tízes találati aránnyal fejezte be az összecsapást,
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:30
Negyeddöntős a női kard válogatott a vívó-vb-n
Magabiztosan nyert csütörtöki mérkőzésen, ezzel negyeddöntőbe jutott a magyar női kard válogatott a kínai Vuhsziban zajló vívó-világbajnokságon. A női kardozók versenye csütörtökön kezdődött, amikor a magyarok a japánok magabiztos legyőzésével negyeddöntőbe jutottak
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió 12 tussal verte a japánokat, így a magyar csapat készülhet a pénteki folytatásra, amikor az olaszokkal mérkőzik az elődöntőért.
Magyarország-Japán 45-33
..............

Magyarország-Kína 45-27
Utolsó összecsapásán fölényesen győzött, ezzel a hetedik helyen végzett a magyar női kard válogatott a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.
A magyarok a kilencből hét párharcot megnyertek, csak a másodikat és a negyediket vesztették el, így az ötödik asszótól folyamatosan nőtt a különbség. Ezen a mérkőzésen László és Pusztai szerepelt nagyon eredményesen,
maroka, 2018. július 26. csütörtök, 22:03
Vívó-vb - Negyeddöntős a női kardválogatott, 11. a férfi tőrcsapat
A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió 12 tussal verte a japánokat, így a magyar csapat készülhet a pénteki folytatásra, amikor az olaszokkal mérkőzik az elődöntőért.

Az együttes negyedik tagja, László Luca nem vívott a japánok ellen.

A magyar férfi tőrcsapat a 11. helyen végzett. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás, Németh András alkotta válogatott először szoros küzdelemben legyőzte a brazilokat, majd a negyeddöntőbe jutásért rendezett összecsapáson simán kikapott az amerikaiaktól.

A 9-16. helyekért zajló csatározások során a magyarok szép eredményt elérve öt tussal verték a német csapatot, amelyben ott volt a négyszeres egyéni világbajnok Peter Joppich és a pekingi olimpiai aranyérmes Benjamin Kleibrink is. Ezután vereséget szenvedtek a britektől, végül egy tussal jobbnak bizonyultak az ausztráloknál.Eredmények a vb honlapjáról:

női kard csapatverseny:

-----------------------

a 16 között:Magyarország-Japán 45-33

férfi tőr
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 11:41
Vívó-vb - Női kardban orosz, férfi tőrben olasz győztest avattak
Pozdnyakova - a négyszeres olimpiai bajnok, egyéniben ötszörös vb-aranyérmes, jelenleg az Orosz Olimpiai Bizottság elnökeként tevékenykedő Sztanyiszlav Pozdnyakov lánya - első vb-diadalát aratta. Foconi egyéniben lett most először vb-győztes.

A nap legjobb magyarja Márton Anna volt, aki a kilecedik helyen végzett.Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard:

----------

a 64 között:Márton Anna-Faezeh Rafiei (iráni) 15-13Pusztai Liza-Au Szin Jing (hongkongi) 15-14Anne-Elizabeth Stone (amerikai)-Katona Reanáta 15-6

a 32 között:Márton - Lucia Martin-Portugues (spanyol) 15-13Deszpina Georgiadu (görög)-Pusztai 15-13

a 16 között:Theodora Gkuntura (görög)-Márton 15-12

negyeddöntő:Szofija Pozdnyakova (orosz)-Sao Ja-csi (kínai) 15-12Stone-Gkuntura 15-14Jana Jegorjan (orosz) - Csien Csia-zsuj (kínai) 15-12Szofija Velikaja (orosz)-Cecilia Berder (francia) 15-13

elődöntő:Pozdnyakova-Stone 15-6Velikaja-Jegorjan 15-14

döntő:Pozdnyakova-Velikaja 15-13

A
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 15:11
Vívó-vb - Kilencedik lett a kardozó Márton Anna
A női kardozók főtábláján három magyar szerepelhetett, de a második fordulóra ketten maradtak, a harmadikban pedig már csak Márton léphetett pástra.

Az egyéniben vb-bronz- és Eb-ezüstérmes kardozó két kéttusos győzelemmel jutott el a legjobb 16-ig, ahol hárommal kikapott a görög Theodora Gkunturától. Ezzel eldőlt, hogy a magyar küldöttség dobogós helyezés nélkül fejezi be a vb egyéni versenyeit.

A 17 éves Pusztai, aki rendelkezik már felnőtt Eb-ről bronzéremmel, egy egyetlen találattal kiharcolt továbbjutás után ugyancsak görög ellenféltől szenvedett vereséget.

Katona Renátát a csapatban világbajnok amerikai Anne-Elizabeth Stone magabiztosan verte a legjobb 64 között.

Pusztai a 21., Katona a 44., a főtábláról lemaradt László Luca pedig a 88. helyen végzett.

Eredmények (a vb honlapjáról):

női kard:

----------

a 64 között:Márton Anna-Faezeh Rafiei (iráni) 15-13Pusztai Liza-Au Szin Jing (hongkongi) 15-14Anne-Elizabeth Stone (amerikai)-Katona Reanáta 15-6

a 32
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 10:11
Vívó-vb - Női kardban három, férfi tőrben egy magyar főtáblás
A selejtezők harmadik napján, szombaton ebben a két szakágban zajlottak a küzdelmek, melyek alól Márton Anna és Pusztai Liza világranglistás helyezése alapján kiemeltként mentesült. Hozzájuk csatlakozott Katona Renáta, míg László Lucának ugyanez nem sikerült. Tőrben Dósa Dániel vívhat kedden is, Mészáros Tamás, Frűhauf Benjámin és Németh András nem került a legjobbak közé.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Mészáros 4 győzelemmel és 1 vereséggel, Dósa 4/2-vel, Frűhauf és Németh 3/3-mal lépett tovább a csoportjából a 142 fős mezőnyben. A direktkieséses szakaszban - melyben öt helyett már 15 tusig vívtak - Frűhauf 15-9-re verte a belga Hans Joachim Lecocqot, Németh pedig ugyanennyire az ausztrál Lucas Webbert. A következő körben Dósa 15-10-re nyert a kínai Li Csen ellen, ezzel a 64 közé jutott, a többi magyar tőröző viszont kikapott: Mészáros a négyszeres egyéni világbajnok német Peter Joppichtól 15-8-ra, Frűhauf a ciprusi Alex Tofalidestől 15-13-ra, Németh a brit Marcus Mepsteadtől
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:58
1/7
Képek, videók
keselyü.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:29
A KESELYŰ
sanci81
2016. július 08. péntek, 16:37
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:14
Keselyű - Afrika Szafari
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:13
Keselyűs2-Gemenc-Zrt.- web
margoboszi
2016. március 05. szombat, 12:53
Keselyű fészek 2016-02-2
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:57
keselyűk
duplabrumm
2016. február 11. csütörtök, 17:39
Keselyű
cipello
2015. augusztus 22. szombat, 10:39
A pusztai füz 01.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:18
A pusztai füz 02.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 03.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 04.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:17
A pusztai füz 05.jpg
chillik
2017. november 15. szerda, 03:16
Pusztai próféta 01.jpg
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:18
Pusztai próféta 02.jpg
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:17
Címkék
Lucia Martin-Portugues, magyarok duplázásai, kilecedik helyen, Irene Vecchit, negyediket vesztették, Pusztai Liza, kardozó Pusztai, egyéniben vb-bronz-, Liza-Au Szin Jing, döntőben pedig, Késely Ajna, kardozó Márton, Katona Renáta, második három, Márton Anna, összetett viadalt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.