Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:42 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény történet- A kis pék
A kis pék
Patti Lynn Guthrie történetei alapján

− Kenyeret kell ma sütnöm − mondta anya, amint felszeletelte az utolsó vekni kenyeret.
− Mami, segíthetek? − kérdezte Johanna.
− Igen − mosolygott rá anya.
− Ó, de szuper! Szeretek kenyeret sütni!
Johanna kék szeme csillogott az izgalomtól, amikor végiggondolta, mi mindent tud majd csinálni a tésztából.
− Amíg a malom megőrli a búzát, a többi hozzávalót beletehetjük a keverőgépbe − mondta anya, miközben a konyhapultra helyezte azokat a dolgokat, amelyekre szükségük volt.
Johanna fogott egy kancsót és engedett bele annyi meleg vizet, amennyi éppen kellett. Óvatosan beleöntötte a tálba. Aztán anya segített neki kimérni az olajat, a mézet, a sót és az élesztőt. Anya azt mondta, hogy minden egyes hozzávaló nagyon fontos.
A malom hamarosan végzett a búza őrlésével. Johanna segített a lisztet beleönteni a tálba. Anya bekapcsolta a gépet, Johanna pedig apránként
katalin_53, 2018. július 10. kedd, 07:18
Gyerek sarok : A város, amely nemet mondott
A város, amely nemet mondott
Patti Lynn Guthrie történetei alapján
Vajon Isten szeret-e minden embert még akkor is, amikor azt mondják Neki: ,,Nem, mi nem akarunk neked engedelmeskedni"? Szereti-e vajon azokat a kegyetlen embereket is, akik megölték Őt? Igen, még őket is szereti!
Isten sok idővel ezelőtt kiválasztott egy gyönyörű várost egy gyönyörű templommal, amelyre annak az országnak a lakói nagyon büszkék voltak. Isten azt akarta, hogy annak a városnak a polgárai mondják el a világnak azt az ígéretet, miszerint Jézus el fog jönni e világba, hogy megmentsen bennünket. Jézus segítségével megtanulhatunk engedelmeskedni az Ő csodálatos boldogság-szabályainak. És Jézus meghalt helyettünk, hogy örökké együtt élhessünk Vele.
Jézus megtartotta az ígéretét. De amikor eljött, az emberek közül sokan nem szerették Őt. Ők egy királyt akartak maguknak, aki kiűzi ellenségeiket és minden beteget meggyógyít közöttük. Egy királyt, aki mindnyájukat gazdagsággal ajándékozza
katalin_53, 2016. július 05. kedd, 04:15
Gyerek sarok : Lina takarója
Lina takarója
Patti Lynn Guthrie történetei alapján
Róza néni vidéken nőtt fel, messze onnan, ahol most lakik. A szülőföldjén a legtöbb ember nagyon szegény volt. Nem volt elegendő betevőjük sem, de nem volt elég ruhájuk sem. De még elegendő tiszta vizük sem volt.
Most Róza néni azt tervezte, hogy elutazik szülőföldjére és meglátogatja a családját. Szeretett volna vinni valamit az ottani nélkülözőknek. De mit vigyen?
Emlékezett arra, hogy szülőföldjén az anyáknak sokszor még egy takarójuk sem volt, amivel melegen tudták volna tartani a babákat. De Róza néninek kevés takarója volt, venni pedig nem tudott. Talán akad majd valaki, aki segít, gondolta. Elment azért a barátnőjéhez, Linához
− Nem akadna valami gyerektakaród, Lina? Szeretnék magammal vinni néhányat ajándékba, amikor a jövő hónapban elutazom a szülőföldemre − mondta Linának.
Lina gondolkodott egy percet. Aztán bólintott.
− Hogyne lenne − mondta. − Azt
katalin_53, 2016. július 03. vasárnap, 05:25
Gyerek sarok : Az elveszett kiscsibe
Az elveszett kiscsibe
Patti Lynn Guthrie történetei alapján
Lori nagynéni rozsdás aranyszínű kakasa büszkén ragyogott a reggeli napsütésben, miközben egy nagyot kukorékolt: ,,Kukurikú!". Egy bokornál rakott fészket, közel Lóri néni házához. Tyúkanyó lágyan kotkodácsolt a nyolc kiscsibéhez, akik mindössze egy hetesek voltak. Hullámos, puha szőrruhácskájuk olyan bolyhos volt, mint egy kiscicáé. Néhány közülük világossárga volt, mások halvány krémszínűek barna csíkokkal és foltocskákkal.
A csibéket nehéz lett volna megfogni, mert rendkívül gyorsan tudtak futni. Tyúkanyó fejbe is kólint akárkit, aki el akar rabolni akár egyet is ennivaló bébijei közül. De ha szerencsés vagy és elkapod valamelyiket, a kiscsibe elégedetten ül majd a tenyeredben.
Egy napos nyári reggelen, mikor a csibék már megszülettek, Lori nagynéni szörnyű zűrzavarra lett figyelmes. Azonnal hátrarohant, hogy megnézze mi is történt.
Nikko, az öreg német juhászkutya elkapta a nyakánál
katalin_53, 2016. július 03. vasárnap, 05:19
Gyerek sarok: Történet ,Viktor és az ugráló bot
Viktor és az ugráló bot
Patti Lynn Guthrie történetei alapján

Viktor nagyon szeretett játszani az ő ugráló botjával. ,,Egy, kettő, három..." - számolta az ugrások számát. Néha még háromszázat is tudott ugrani, mielőtt felborult volna. Miután már jól megtanult ugrálni, Viktor szívesen hajtott végre különféle meglepő mutatványokat a botjával. Mivel rendkívül élvezte ezt a sportot, egy nap elhatározta, hogy valami olyat fog megpróbálni, amit azelőtt soha.
- Zsanett, légy szíves tedd ezt a frizbit elém! - mondta kishúgának.
Zsanett alig két méterrel Viktor elé tette le a frizbit. Viktor azt mérlegelte, miközben az ugráló botot markolta, hogy vajon bele tud-e ugrani a közepébe. Megpróbálta, ugrott és pontosan a frizbi közepén ért földet.
De arra, ami a következő pillanatban történt, nem is számított. A frizbi csúszni kezdett a betonon, és Viktor hátraesett az ugráló bottal együtt. Igen beütötte a fejét a hideg betonba, és egy kis ideig
katalin_53, 2016. június 25. szombat, 12:13
A kis pék:Patti Lynn Guthrie történetei alapján
A kis pék
Patti Lynn Guthrie történetei alapján

− Kenyeret kell ma sütnöm − mondta anya, amint felszeletelte az utolsó vekni kenyeret.
− Mami, segíthetek? − kérdezte Johanna.
− Igen − mosolygott rá anya.
− Ó, de szuper! Szeretek kenyeret sütni!
Johanna kék szeme csillogott az izgalomtól, amikor végiggondolta, mi mindent tud majd csinálni a tésztából.
− Amíg a malom megőrli a búzát, a többi hozzávalót beletehetjük a keverőgépbe − mondta anya, miközben a konyhapultra helyezte azokat a dolgokat, amelyekre szükségük volt. Johanna fogott egy kancsót és engedett bele annyi meleg vizet, amennyi éppen kellett. Óvatosan beleöntötte a tálba. Aztán anya segített neki kimérni az olajat, a mézet, a sót és az élesztőt. Anya azt mondta, hogy minden egyes hozzávaló nagyon fontos.
A malom hamarosan végzett a búza őrlésével. Johanna segített a lisztet beleönteni a tálba. Anya bekapcsolta a gépet, Johanna pedig
katalin_53, 2016. június 22. szerda, 05:52
Én vagyok az első:Patti Lynn Guthrie történetei alapján
Én vagyok az első
Patti Lynn Guthrie történetei alapján

Nézd, apa! Vilmos a konyha ablakához helyezett madáretetőre mutatott. Egy, kettő, három, négy, öt, hat .... nyolc tengelice van az etetőben!
Minden reggel, mialatt Vilmos a reggelijét csipegette, a tengelicék a kis magocskákat csipegették az ő kis különleges etetőjükben. A madarak megkapaszkodtak az etetőből kiálló kicsi kakasülőn, és így nyúlnak be csőrükkel a lyukon az etetőben lévő magvakért. De a lyukak a kakasülő alatt vannak, így a madaraknak le kell nyúlniuk a lyukakba. Néha meg fejtetőn lógnak a kakasülőn és így élvezik reggelijüket, a magok csipegetését. A sárga Vilmos kedvenc színe. A tengelice egy szürke kis kabátkát is visel (tollazata) télen. De nyáron tolluk világossárga, szárnyaikon fekete-fehér csíkozással. Vilmos szereti nézni őket, ahogy szárnyaikkal csapkodnak előre-hátra az etetőn.
Ma reggel valami nem stimmel, gondolta magában. Az egyik tengelice nem volt boldog. Ő azt akarta, hogy az
katalin_53, 2016. június 22. szerda, 05:45
Bruce Springsteen énekes.
A szóló akusztikus turnét Európában folytatta: az első helyszín Frankfurt am Main volt. A Greatest Hits időszakában készült Blood Brothers videót először láthatták az amerikai tévénézők is.

Bruce megszakította európai turnéját, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba és ott előadja a Dead Man Walkin'-t az Oscar-gálán, a dal azonban nem nyerte el a szobrot. Az európai turnét Madridban fejezte be, majd a nyári szünet után újra az USA-ban indult útnak a Tom Joad-turnéval. Részt vett egy Woody Guthrie emlékkoncerten, ahol részint Woody Guthrie dalait adta elő, részint saját szerzeményeit. Egy jótékonysági koncerten játszott régi középiskolájában, a Freehold-ban. Erre csak freeholdi lakosok léphettek be, és ők hallhatták a Freehold című új dalt.

Bruce három jótékonysági koncertet adott az Asbury Park-ban, a Paramount Theatre-ben. Ezeken a legrégib, a korábbi koncerteken ritkán játszott szerzeményei közül is felcsendült több dal. Vendégként Mad Dog Lopez, Danny Federici és Suzie Tyrell is
schuro, 2010. szeptember 23. csütörtök, 17:12
Bruce Springsteen
dalt. A szóló akusztikus turné Európában folytatódik, az első helyszín Frankfurt, Németország. A Blood Brothers videó - a Greatest Hits idöszakból - először látható az amerikai TV-k műsorán.

Bruce megszakítja európai turnéját, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba és előadja a "Dead Man Walkin'"-t az Oscar gálán. A dal - jelölése ellenére - nem nyeri meg a szobrot.Az európai turné Madridban ér véget. A nyári szünet után újra az USA-ban folytatódik a Tom Joad turné. Bruce részt vesz egy Woody Guthrie tribute koncerten, előadva saját és Woody Guthrie dalait. Egy jótékonysági koncerten játszik Bruce a régi gimijében Freehold-ban. A show-t csak freehold-i lakosok láthatják és hallhatják az új dalt "Freehold" címmel.

Bruce három jótékonysági koncertet ad az Asbury Park-beli Paramount Theatre-ben. Sok dal csendül fel a legrégebbi Springsteen-szerzemények közül is, melyeket ritkán játszott a korábbi koncerteken. Vendégként Mad Dog Lopez, Danny Federici és Suzie Tyrell is besegít. Az utolsó
schuro, 2009. szeptember 23. szerda, 08:14
Képek, videók
Sir James Guthrie.jpg
orsi1
2012. június 22. péntek, 20:20
Jim Guthrie.jpg
farkas1945
2011. március 12. szombat, 11:01
Az utolsó napokban, így
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:31
Az utolsó föpap 01.jpg
chillik
2018. április 28. szombat, 05:32
Az utolsó föpap 02.jpg
chillik
2018. április 28. szombat, 05:31
Az utolsó föpap 03.jpg
chillik
2018. április 28. szombat, 05:31
Az utolsó föpap 04.jpg
chillik
2018. április 28. szombat, 05:30
Az utolsó föpap 05.jpg
chillik
2018. április 28. szombat, 05:30
utolsó.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:57
te utolsó.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:56
sudan-utolsó-fehér-rin océ
yaskane
2018. március 22. csütörtök, 11:50
az utolsó fotó.png
sz719eszter
2018. március 12. hétfő, 19:41
Utolsó versek 01.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Utolsó versek 02.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.