Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:08 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: Ausztria és Magyarország biztonságát közösen kell garantálnunk
A kormányfő megbeszélést folytatott Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, majd sajtótájékoztatójukon kifejtette: ennek érdekében megállapodtak, hogy a biztonságért és az infrastruktúráért felelős miniszterek kétoldalú megbeszéléseket folytatnak. A lehető legszorosabb, legszakmaibb és legbarátibb kapcsolatra törekednek a miniszterek között - fűzte hozzá.Hangsúlyozta: Ausztriában eddig magyarellenes kormány volt, az osztrák kormány ellenséges volt Magyarországgal szemben, ebben változás állt be, mert most olyan kormány van, amely fair, tisztességes és baráti viszonyban akar állni Magyarországgal.

Orbán Viktor a találkozót azzal indokolta, hogy a két legfontosabb téma, amely érinti a magyarokat a kétoldalú kapcsolatok vonatkozásában - a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés -, a kisebbik koalíciós párthoz tartozik. Magyarország mindenkivel baráti kapcsolatokra törekszik, akivel közös céljai lehetnek, aki segít megvédeni Magyarországot - mutatott rá.
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 19:52
Orbán: harcolni fogunk az Ausztriában dolgozókért
kell lépnie. Brüsszel teszi a dolgát, uniós szinten lesz döntés az ügyben, és ezt "mi tudomásul vesszük" - közölte.Orbán Viktor aláhúzta a két ország közötti autópálya-összeköttetések jelentőségét, továbbá kiemelte a sikeres gazdasági együttműködést, mint mondta, Ausztria az egyik legfontosabb befektető Magyarországon, a szoros gazdasági kapcsolatokból mindkét fél profitál.Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy programja későbbi részeként találkozik Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) alkancellárral, a kormányfő emlékeztetett: az FPÖ meghatározó szerepet kapott az osztrák kormányban. Természetes, hogy találkozik minden fontos osztrák politikai vezetővel, ráadásul a párt a biztonsággal kapcsolatos tárcákat kapott, így a biztonságról is tárgyalnak majd - mondta.Kérdésre közölte: "tapasztalat, hogy ha a liberálisok nincsenek benne a kormányban", akkor azt mondják, hogy vége a demokráciának. "Nem fogadjuk el, hogy bármelyik ideológiai irányzat saját magát a demokráciával
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 18:23
Illegális bevándorlás - Berlin és Bécs egyetért a határvédelem fontosságában, a menekültkvóták ügyét eltérően í
menekültek elosztása az EU-n belül, hanem az illegális migráció visszaszorítása, de amíg nem működik megfelelően a külső határ védelme, addig "nem lehet, hogy vannak országok, amelyek azt mondják, hogy nem veszünk részt az európai szolidaritásban".

Az új osztrák kormányt a "tettek alapján kell megítélni" - válaszolta Angela Merkel arra a kérdésre, hogy miként ítéli meg az őt hevesen bíráló francia Nemzeti Fronttal és az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német párttal szövetséges Osztrák Szabadságpárt (FPÖ kormányzati szerepvállalását.

Hozzátette, hogy nyomon követik a bécsi vezetés tevékenységét, méghozzá egy kissé figyelmesebben, mint amikor más összetételű a koalíció.

Sebastian Kurz méltányosságot kért az újságíróktól kormánya munkájának megítélésében, és hangsúlyozta, hogy a koalíció összetétele annak a következménye, hogy az osztrákok egy szabad választáson kifejezték a változás iránti igényüket.

A visegrádi országokhoz fűződő viszonyára vonatkozó kérdésre hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
Osztrák kancellár: a tetteink alapján ítéljenek meg!
irányvonalunk - mondta Sebastian Kurz, külön megemlítve a közbiztonságot, a terrorizmus és a radikalizálódás elleni küzdelmet, amely kérdésekben "még szorosabb együttműködésre van szükség európai szinten" az osztrák kormányfő szerint.

"A kormányunk programja Európa-barát, egy olyan program, amely szerepet kíván játszani az Európai Unióban" - hangsúlyozta az osztrák kancellár, akinek első külföldi útja december 19-én Brüsszelbe vezetett egy nappal azután, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány letette hivatali esküjét.

Az Európai Unió soros elnöki tisztét 2018 második felében Ausztria fogja betölteni.Emmanuel Macron elmondta, hogy "nyílt megbeszélést" folytatott osztrák kollegájával azokról a "félelmekről", amelyek az FPÖ kormányzati szerepe miatt felmerülhetnek.

"Ahogy a hazámban is, úgy mindenhol Európában harcolok a szélsőjobboldali mozgalmak ellen. De azok azért léteznek, mert eddig nem tudtuk legyőzni azokat az aggodalmakat,
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 18:16
Január 30-án találkozhat az osztrák kancellárral Bécsben Orbán Viktor
Lapinformációk szerint Orbán Viktor az osztrák fővárosban külön-külön tárgyal Sebastian Kurz nemrég hivatalba lépett kancellárral, és koalíciós partnerével, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Heinz-Christian Strache-val. A tervek szerint több más osztrák közéleti szereplővel is megbeszélést folytat aznap a magyar kormányfő. Tekintettel arra, hogy a bécsi program még szervezés alatt van, Havasi Bertalan e találkozókról egyelőre nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Orbán Viktor miniszterelnök január 3-án a lengyel kormányfővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: még januárban találkozni kíván az új osztrák kormány tagjaival, a gazdasági és szellemi élet meghatározó szereplőivel. Elmondta: gondolkodnak azon, hogy a V4-ek szilárd belső kapcsolatát fenntartva intenzív kapcsolatot hozzanak létre többek között Ausztriával. Ausztria példa arra, hogy Európában működik a demokrácia, és nem képzelhető el, hogy egy ország vezetői hosszú időn keresztül fontos kérdésekben, például a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:11
Illegális bevándorlás - Az osztrák kancellár szerint a kvóta nem tartós megoldás a menekültproblémára
megosztottságának mélyüléséhez vezet, ha rákényszerítik a tagállamokra a menekültek befogadását.

Minden tagállamnak önállóan kell eldöntenie, hogy befogad-e embereket, és ha igen, akkor mennyit. A kvótákról folytatott vita pedig "egyébként is szinte teljesen értelmetlen", mert "az Európába induló migránsok nem Bulgáriában vagy Magyarországon akarnak élni", hanem "Németországban, Ausztriában vagy Svédországban" - mondta a 31 éves kancellár, akinek a pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) alakított kormányt a múlt héten.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen uniós menekültügyi rendszerre van szükség, úgy vélekedett, hogy "teljesen elmosódott a határ a menedékjog és a gazdasági migráció között". Kifejtette, hogy a rászorulóknak a hazájukban kell segíteni, és ha ez nem lehetséges, akkor a szomszédos államokban. Ha ez sem lehetséges, akkor az adott kontinens biztonságos területein kell segítséget nyújtani. Ezeket a területeket az Európai Uniónak (EU) támogatnia kell, és
velemenyezd, 2017. december 24. vasárnap, 13:12
Kiss J. László: A migrációs politikában elfoglalt közös álláspont kedvező a magyar-osztrák kapcsolatok szempont
A kormányalakításra visszatekintve emlékeztetett, hogy a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) közötti koalíciós tárgyalások szoros együttműködésben folytak a szövetségi elnökkel. Nem véletlen, hogy az új kormány beiktatásakor Alexander Van der Bellen "konstruktív, együttműködő és a megoldásra irányuló" légkörről beszélt. Az államfő már korábbi nyilatkozataiban jelezte, hogy elutasítja azoknak a jelölteknek kormányhivatalba történő beiktatását, akik unióellenes politikai platformon állnak.

Az államfő számára a legfontosabb kérdés az új kormány európai elkötelezettsége volt. Nagy súlyt helyezett arra, hogy az igazságügyi és a belügyi tárca ne kerüljön egyetlen párt kezébe és arra is, hogy bár a belügyi tárca a szabadságpárthoz került, de a minisztérium államtitkára a néppárt soraiból kerüljön ki. A kancellári posztot is beleszámítva hét miniszteri posztot a konzervatív ÖVP, hatot a radikális jobboldali FPÖ kapott, közöttük olyan jelentőseket, mint a
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 17:02
Szakértő: az új osztrák kormány közeledhet Magyarországhoz
Közlése szerint Sebastian Kurz (ÖVP) új osztrák kancellár már külügyminiszterként is szorgalmazta - a magyar kormány álláspontjával egybehangzóan - az uniós külső határok védelmének megerősítését.

Ugyanakkor az ÖVP a menekültpolitika tekintetében számos ponton magáévá tette a tőle jobbra álló szabadságpárt elképzeléseit, ami sikeresnek bizonyult a választásokon - tette hozzá a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa.

Arról is szólt, hogy eközben az új osztrák kormány deklarálta az Európai Unió melletti elkötelezettségét is.

A koalíciós megállapodásban is szerepel, hogy Ausztria az Európai Unió integrált része, és ezt jelzi az is, hogy kancellárként Kurz első útja Brüsszelbe vezetett - mondta a kutató.
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 07:41
Kurz: Ausztriának fontos, hogy részt vegyen az Európai Unió munkájában
A kancellár - miután Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetett - elmondta, hogy Ausztria kormánya szorosan együtt kíván dolgozni és fokozni kívánja együttműködését az Európai Parlamenttel egyebek mellett abban, hogy az Európai Unió keleti és nyugati országai között kialakult feszültség csökkenthető legyen. Kiemelte azt is, hogy Bécs erősítené az EU-ban a szubszidiaritás elvét, azaz azt a szempontot, hogy minden kérdést a lehető legalacsonyabb - tagországi vagy akár regionális, helyi - szinten kezeljenek.

Az osztrák kancellár megismételte kormányának a kettős állampolgárságra vonatkozó szándékát - amely szerint az észak-olaszországi Alto-Adige tartomány lakosainak osztrák állampolgárságot adna, ám csak a német ajkúaknak -, de hozzátette, kizárólag Rómával egyeztetve hozna döntést a kérdésben. Leszögezte, hogy Ausztria a kettős állampolgárság ügyében - éppúgy, mint a közös és erős Európai Unió tervei között szereplő valamennyi cél megvalósításában - teljes mértékben, szoros
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 11:52
Kurz Brüsszelben: csillapítani kell a feszültséget az EU keleti és nyugati országai között
Rövid sajtóértekezletén Kurz országa és kormánya Európa-pártiságát hangsúlyozta, ugyanakkor kiemelte, hogy Bécs erősítené az EU-ban a szubszidiaritás elvét, azaz azt a szempontot, hogy minden kérdést lehetőleg a legalacsonyabb szinten kezeljenek.

Kiemelte, az Európai Uniónak meg kellene erősítenie a közös fellépést a fontosabb kérdésekben, a kisebb ügyekben viszont "hátrébb kellene lépnie". Rámutatott, jó iránynak tartja, hogy az Európai Bizottság az utóbbi években csökkentette a jogalkotási javaslatok számát.

Hozzátette, kormánya "proaktívan" hozzá kíván járulni az illegális bevándorlás elleni fellépéshez, ugyanis - mint mondta - kizárólag annak megállításával lehet a jövőben is fenntartani a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszer működését.

Újságírói kérdésre válaszolva Kurz elmondta, "természetesen elfogadják" a menedékkérők EU-n belüli áthelyezéséről szóló korábbi döntéseket, de fontosnak tartotta aláhúzni, ez "önmagában nem jelent megoldást a migrációs válságra".
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 23:44
Szijjártó: jó hír Magyarország számára a jobboldali pártok győzelme Ausztriában
A tárca az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az osztrák kormány megalakulását követően telefonon egyeztetett az osztrák és a magyar külügyminiszter.

Karin Kneissl és Szijjártó Péter megerősítették, hogy várakozással tekintenek a közös munka elé, és egyetértenek abban, hogy az új összetételű osztrák kormány létrejötte új korszakot nyit az osztrák-magyar stratégiai kapcsolatok fejlesztésében.

Megállapodás született arról, hogy Karin Kneissl 2018 elején hivatalos látogatást tesz Budapesten - olvasható a kommünikében.

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány hétfőn Bécsben tette le az esküt.
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 09:21
Izrael bojkottálni fogja az Osztrák Szabadságpárt minisztereit
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter jelentette be a bojkottot hétfő este. "Ezen a ponton Izrael a szakmai vezetéssel tart fenn munkakapcsolatot azokban a minisztériumokban, amelyek élén az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselője áll" - hangoztatta a külügyminisztérium közleményében. "Izrael hangsúlyozni kívánja teljes elkötelezettségét az antiszemitizmus elleni harcban és a holokauszt emlékének megőrzésében" - tették hozzá.

Izrael közvetlen kapcsolatot tart fenn Sebastian Kurz kancellárral, az ÖVP elnökével, és arra utasították Juvál Rotemet, a külügyminisztérium igazgatóját, hogy dolgozzon ki hivatalos álláspontot Izrael jövőbeli viselkedéséről az új osztrák kormányzattal.

A bojkottot időlegesen határozták meg arra az időszakra, amíg kialakítják a követendő hivatalos magatartást. A Háárec értesülése szerint a külügyminisztérium szorgalmazta a döntést, miközben a miniszterelnöki hivatal hajlamos volt elfogadni az FPÖ nyilatkozatát antiszemita gyökereinek
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 21:13
1/34
Képek, videók
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
A család biztonságát nagy
furaila
2015. január 30. péntek, 20:40
Christian Morgenstern idé
cuppika59
2017. november 12. vasárnap, 15:33
Christian-Louboutin-Me xib
zskadi
2017. október 22. vasárnap, 19:37
10959342-gold-christia nit
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 16:08
Psychoanalysis Christiana
chillik
2017. április 03. hétfő, 06:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.