Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:48 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mire vágsz fel? - Novák Rákóczi tér
rend, Isteni színjáték küszöb őre, földönkívüliei az Omegának, Benkő sorsa ismétlését kezdtek el Galla Miklós-Bagala anyám anyja sorsával és Erdei János fiával emelve folyamatosan Vénusz áldozással. Novákok tudták, hogy ki vagyok, ismétlésekor annak időnek, mikor Novák a pesti Keresztesi Rákóczi terével ekkor a bátyámmal, amelyik őket jelenti már 1975. óta azt mondta nekem, amikor nem akartam beengedni őket a bérházba, zaklattak egyfolytában, hogy mire vágok fel? Novákok tudták, hogy Vénusz vagyok, Novák Katalin saját minisztere a miskolci Pszichografológiájuknak három utóddal megjelölve, négy nyelven beszélve az én fejem teljes összezúzásának vérdíjával, ami felfoghatatlan, az akkor kormányra került Orsós Viktorékkal együtt vasfüggönyösként, mert ismét azt emeltek az István a király bemutójakor.

Mire vág fel egy olyan ember, akinek vannak benső törvényei, nem áll szóba utcanéppel, meg a Rákóczi térrel, hogy nem vettem őket észre minden figyelmeztetés ellenére, hogy össze akarnak zúzni
kohlinka, 2018. április 20. péntek, 19:40
Novák: a gyermekek életkörülményeinek javítása a jövőbe való befektetés
Novák Katalin a baranyai megyeszékhely Pécs-Vasas elnevezésű,2800 lelkes településrészén, az egykori bányászotthonból kialakított 74 férőhelyes óvodában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az összegből bölcsődei és óvodai férőhelyek jönnek létre és újulnak meg.

Több mint kilencezer óvodai férőhely újult meg az elmúlt időszakban - közölte a politikus. Hangsúlyozta, hogy a munkát a következő hónapokban, években is folytatják, mert még mindig vannak fejlesztésre, felújításra és bővítésre szoruló óvodák Magyarországon.

Novák Katalin a hároméves kortól kötelező óvoda bevezetésére térve azt mondta: az intézkedést olyan helyen tudják igazán értékelni, ahol vannak hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek is.

A szülők kérhetik a kötelező óvodáztatás alóli felmentést, ez azonban - az államtitkár tapasztalatai szerint - egyáltalán nem gyakori.

A óvodáskorú magyar gyerekek 98 százaléka ténylegesen óvodába jár - értékelte az intézkedés eredményeit Novák Katalin.

A politikus
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:09
Görbicz Anita búcsúztatója - Női kézilabda
Simply the best, vagyis Egyszerűen a legjobb: Görbicz Anita.
A közönség tombolt, és bár alighanem volt pár emlékezetes bevonulása irigylésre méltó karrierje során, ez azért más, ő is érezte. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap, de nem gondoltam volna, hogy ennyire izgatott leszek"
- nyilatkozta meghatottan a pálya közepén, majd minden edzőjének, csapattársának és legfőképpen családjának köszönetet mondott támogatásukért.
A Magyar Kézilabda Szövetség részéről az alelnök, Pálinger Katalin, Görbicz Anita közeli barátja mondott köszönetet, kiemelve alázatát és odaadását, valamint azt a tényt, hogy szinte gyerekként került a válogatottba, ám a sportág királynőjeként távozik onnan.
Novák András főtitkár a nemzeti csapatban való pályára lépéseket szimbolizáló 233-as számú mezzel lepte meg az ünnepeltet, a Győri Audi ETO KC képviseletében pedig Dr. Bartha Csaba elnök, valamint Vanyus Attila örökös tiszteletbeli elnök köszöntötte Görbét egy hatalmas virágcsokorral.
A folytatásban
maroka, 2018. március 23. péntek, 18:58
Választás 2018 - Fidesz: Vona Gábor váljon meg a Jobbik nemi erőszakkal fenyegető alelnökétől!
Novák Katalin, a kormánypárt alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón nem kívánta idézni az ellenzéki politikus által korábban elmondottakat, amelyekről a PestiSrácok.hu számolt be.

A Fidesz alelnöke megdöbbentőnek nevezte, Janiczak Dávid milyen stílust enged meg magának, hogyan kezeli a nőket. Kiemelte, elfogadhatatlan a másik ember megalázása, erőszakkal fenyegetése.

Novák Katalin szerint az ilyen erőszakos, durva viselkedésnek nincs helye a magyar közéletben, ezért a Jobbik alelnöke nem tehet más, mint hogy távozik a közéletből. Amennyiben erre nem hajlandó, akkor Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kell felszólítani őt erre - hangsúlyozta.

A kormánypárti politikus az ellenzéki pártok női képviselőit is arra kérte, tegyék nyilvánvalóvá, hogy számukra is elfogadhatatlanok az ilyen kijelentések. Novák Katalin emellett azt is kérte, hogy ne közösködjenek egy olyan párttal, amelynek második embere ilyen megnyilvánulásokra képes.

Novák Katalin kérdésekre válaszolva a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:21
Novák Katalin: Közép-Európa tehetségekben az egyik leggazdagabb régió
Novák Katalin előadásában kifejtette: a tehetséges fiatalok gondozása felelősséget is jelent, hiszen fontos, hogy boldogulásukat a saját országukban találják meg.

Az országoknak felelősségük van abban is, hogy ez a régió vonzó legyen a fiataloknak, és ők ezt a régiót, azon belül a saját országukat erősítsék tehetségükkel.

Az államtitkár kiemelte, a fiatalok szülőföldön való boldogulásának egyik záloga a tehetséggondozás, és fontos üzenet a fiataloknak, hogy a magyar kormányra számíthatnak ezen a területen is.

Novák Katalin Csehország, Lengyelország és Szlovákia képviselői előtt azt mondta, hogy a V4-ek együttműködése erősebb, mint valaha, és ez az együttműködés releváns üzeneteket tud mondani Európa számára.

"Nagy szükségünk van egymásra" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: fontos, hogy a tehetséggondozás területén is számíthat egymásra ez a négy ország. Meg kell osztani egymás között ezen a területen is a "jó gyakorlatokat", az esetleges problémákat, hogy mindannyian építkezni
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:11
Visszavonultatták Görbicz Anita válogatott mezszámát
között, a közönség ovációja mellett sétált a pályára.

"Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de nem gondoltam volna, hogy ennyire izgatott leszek ma" - mondta meghatottan.

Az MKSZ nyilvántartása szerint Görbicz 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt szerzett. A csapatkapitány a tavaly decemberi világbajnokságon, a Franciaország elleni vesztes nyolcaddöntőt követően jelentette be, hogy többé nem szerepel a válogatottban.

A szövetség nevében Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattárs mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, Görbicz a sportág királynőjeként, a világ legjobb női kézilabdázójaként köszön el a magyar válogatottól, és az odaadását, a mindenáron való győzni akarását emelte ki.

Novák András főtitkár egy 233-as számú mezzel ajándékozta meg, a szurkolók egy szektornyi méretű, mezt formázó, "Köszönjük, Görbe!" feliratú drapériát feszítettek ki a lelátón, majd a Hooligans zenekar tagjai énekeltek a pályán.

A balszélsőként is bevethető
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 18:22
Balog: több mint hárommilliárdot fordítanak tehetségtámogatásra 2018-ban
fordítanak, 50 millióval többet, mint korábban.

A miniszter kiemelte, hogy fontos kapcsolatban maradni a tehetségekkel, érzékeltetni velük, hogy azért fektet beléjük a magyar állam, mert értékesnek tartja őket. A tehetséggondozás árnyoldalának nevezte, hogy különböző televíziós műsorok "felkapják", utána azonban "ejtik" a fiatalokat, amiből tragikus sorsok származhatnak. Pozitív ellenpéldaként említette ugyanakkor a közszolgálati tévé bizonyos vetélkedőit, például a Fölszállott a pávát.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hangoztatta, hogy Magyarország nemzetközi összehasonlításban kiemelkedően gazdag tehetségekben.

A tehetség fontos, önmagában azonban nem elég: ha a fiatal nem teszi hozzá a szorgalmat, a munkát, akkor nem jut majd egyről a kettőre - jegyezte meg.

Nemcsak sikerek vannak, hanem rengeteg a kudarc is, és fontos, hogy ezekben a pillanatokban a felnőttek segítsenek talpra állni a gyerekeknek. Higgyenek bennük, és
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 16:22
A Nők Magyarországért Klub is csatlakozott az európai kisebbségvédelmi kezdeményezéshez
Novák Katalin az eseményen újságíróknak elmondta, mindenkit arra kérnek, hogy álljon ki a kisebbségek védelme mellett, a referendum sikerességéhez szükséges egymillió aláíráshoz ugyanis még szükség van támogatókra.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke arról beszélt, hiába él az Európai Unió területén 60 millió őshonos kisebbségi lakos, Brüsszel csak a tagországok belépésekor vizsgálja a kisebbségi jogok érvényesülését, a későbbiekben már nem.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó úgy fogalmazott, a magyaroknak úgy kell viselkedniük, mint egy családnak, akik kiállnak egymásért, ezért nem volt kérdés számára, hogy aláírja a kezdeményezést.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára közölte, a kezdeményezésben Magyarországon több mint 400 ezer aláírás gyűlt össze, a támogatók száma Európában pedig már meghaladja a 900 ezret, így két héttel a határidő előtt közel az érvényességhez szükséges szignó megszerzése.

Hangsúlyozta, a
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:42
Választás 2018 - Orbán: a népesedési problémát családpolitikával kell megoldani
embereket.

Ezeket a lehetőségeket nem érdemes latolgatni, csak szép lehetőségeket érdemes számba venni - jegyezte meg.

A miniszterelnök közölte, abban bízik, hogy április 8-án megmarad az együttműködés, amely a kistelepülések, a falvak és a nemzeti kormány között létrejött.

Megerősítette, a választások után elindítják a Modern falu programot.

Közölte, fejleszteni fogják azokat a településeket, ahol olyan emberek élnek, akik hisznek a saját jövőjükben és ezért képesek terveket készíteni.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is azon véleményét hangoztatta, hogy ne külső megoldásokat keressenek a demográfiai problémákra, hanem bízzanak a magyar fiatalokban, mert ők jelentik a megoldást.

A 200 millió forintos támogatásból épülő beruházás alapkőletételén az államtitkár elmondta, Európa demográfiai krízissel küzd, Bakonysárkányon viszont az a helyzet, hogy folyamatosan bővíteni kell az iskolát, az óvodát.

Előremutatónak
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 18:11
Választás 2018 - Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense
Novák Katalin a Nekünk Magyarország az első! című választási kampányrendezvényen azt hangsúlyozta, hogy április 8-án a legfontosabb kérdés, ami nemcsak a magyarokat, hanem az európaiakat is érinti, az a demográfia, és ezzel összefüggésben a migráció. Mint mondta, sok európai vezető a migrációt választja megoldásként, vagyis kívülről pótolják a gazdaságukból hiányzó erőforrásokat, ahelyett, hogy az őshonos lakosság gyermekvállalását támogatnák.

A család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár megjegyezte, Magyarország teljesen más úton indult el az elmúlt években, és vannak is kézzelfogható eredmények. Közölte, a magyar fiatalok átlagosan két gyereknél többet szeretnének, 90 százalékuk pedig házasságban kívánja leélni életét, tehát "vágyaik hosszú távon megoldanák hazánk demográfiai problémáit".

Novák Katalin szerint ezért április 8-án a családtámogatási rendszert is meg kell védeni. Példaként említette, hogy Európa nyugati felén átlagosan a GDP 2,55 százalékát fordítják családtámogatásra,
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 19:25
Novák: április közepéig kapják meg a nyugdíjasok a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványokat
Novák Katalin ismertette: a küldemény 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos, élelmiszerre és meleg ételre beváltható utalványt tartalmaz, érvényességük 2019 utolsó napján jár le, a küldeményt az értesítéssel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni.

Az át nem vett utalványok a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kerülnek, innen lehet május 31-ig utólag igényelni az újbóli kézbesítést - mondta az államtitkár.

A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap.

A kabinet harmadik alkalommal küld Erzsébet-utalványt a 2,7 millió, Magyarországon élő nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, a kézbesítés ezúttal is megszokott és bevált rendszer szerint működik - hangsúlyozta Novák Katalin.

Megjegyezte, az utalványokkal a kormány az idősek munkában eltöltött évtizedeit ismeri el. Hozzátette: az
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 14:05
Novák Katalin: a kormány fontos partnernek tekinti a családszervezeteket
Novák Katalin a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) I. kerületi épületében tartott rendezvényen azt mondta: ezek a szervezetek valós tagsággal rendelkeznek és a magyar családok igényeit közvetítik. Számukra a család mindig védendő érték volt, olyan kincs, amiért érdemes dolgozni.

Hozzátette, a konferenciával nyílik meg a KINCS, amely kutatásokkal segíti majd a kormány döntéseinek előkészítését és a családokat középpontba helyező politika megvalósulását.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2018 a családok éve, az idén még inkább a középpontba kerülnek a családok, és még több, a családokat szolgáló döntés születik.

Ebben az évben havi 35 ezer forintra nőtt a kétgyerekesek családi adókedvezménye, két évre nőtt a diplomás gyed jogosultsági ideje, egyszerűbb és gyorsabb lett a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylése. A családok a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkenthetik jelzáloghitel-tartozásukat, a diákhitellel
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:25
1/59
Képek, videók
Rákóczi Ferenc :Borulj té
maria_kadar_148
2018. március 16. péntek, 23:21
rákoczi uti suli.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:18
rákoczi iskola.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:18
Rákócziné 01.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:26
Rákócziné 02.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:25
Rákócziné 03.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:25
Rákócziné 04.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:24
Rákócziné 05.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:23
Rákócziné 06.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:23
Rákócziné 07.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:22
Katalin 1972 Rákóczi tér.
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:12
rákóczi zászló 001.png
chillik
2017. március 26. vasárnap, 18:11
Magdi keresztesiné.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:04
magdi keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.