Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:36 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oscar-díj - A Napszállta a hivatalos magyar nevezés
A magyar nevezettről döntő testületben a filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai - Havas Ágnes vezérigazgató; Hegedűs Bálint forgatókönyvíró; Kálmán András forgalmazási szakember;, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos - mellett Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezője és Szabó Gábor operatőr vett részt.

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövő évi, 91. Oscar-díjakra az idegen nyelvű film kategóriában minden ország nevezhet egy filmet azok közül, amelyeket 2017. október 1. és 2018. szeptember 30. között mutatnak be hazai moziforgalmazásban.

Az Oscar-díjra nevezett alkotások közül az Amerikai Filmakadémia képviselői választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet. A jelöltek listáját 2019. január 22-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására február 24-én kerül majd sor Los Angelesben.

A filmalap közleményében emlékeztet arra, hogy a Napszállta világpremierje nagy siker volt a velencei
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 10:21
Pozsonyban és Rijekában is lesznek idén Klassz a pARTon! koncertek
András vezényletével, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar, amelynek koncertjén a vezető G.Horváth László lesz.

Fellép a sorozatban továbbá az Eckhardt Quartet, a Corridor Quartet, a Budapest Saxophone Quartet Kertesi Ingriddel, a szabadkai Görög Sisters és a Szent Efrém Férfikar is Sebestyén Mártával. A szólisták közt Csordás Klára, Devich Gergely, Kocsis Krisztián, Megyesi Zoltán, Onczay Zoltán, Pivon Gabriella, Ránki Fülöp, Rohmann Ditta, Oláh Vilmos, Szamosi Szabolcs, Szűcs Máté és Zsoldos Bálint szerepel.

A kezdetektől a fellépők között vannak az Új Európa Alapítvány tehetségtámogató programjának nyertesei, Kovács Gergely, Radnóti Róza, Megyimórecz Ildikó, Molnár Anna, Nemes Réka és más fiatal művészek, valamint évek óta fellép a rendezvényeken a budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara Bolla Milán vezetésével és a veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter karmesterrel. Vendég lesz továbbá a veszprémi Hartmann Domonkos, aki Jan Vychytil Nemzetközi Gordonkaverseny
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 13:21
Kedves Anyaországi Magyarok!–egy erdélyi magyar levele
politikus
Kiss Ernő honvéd altábornagy
Nagysándor József honvéd vezérőrnagy
Jávor Pál színész
Vaszi Levente énekes
Keresztes Ildikó énekesnő
Molnár Levente operaénekes
Tőkés László forradalmár
Erőss Zsolt hegymászó
Miklós Edit síző

Kárpátalja adta:

Munkácsy Mihály festő
Beca József labdarugó, olimpikon
Edvin Márton művész
Bódi László Cípő, Republic énekese
Pákh Imre műgyűjtő

Felvidék adta:

Ballasi Bálint költő
Kassák Lajos költő
Reviczky Gyula költő
Sajó Sándor költő
Tompa Mihály költő
Jókai Mór író
Madách Imre író
Márai Sándor író
Mikszáth Kálmás író
Dobó István egri várvédő, erdélyi vajda
Bercsényi Miklós szabadságharcos
II Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem
Vak Bottyán kuruc generális
Andrássy Gyula politikus
Batthyány Lajos mártír miniszterelnök
Lahner György honvéd vezérőrnagy
Klapka György hadügyminiszter
Pázmány
menusgabor, 2018. május 05. szombat, 18:30
Birkózó Eb - Azeri, román, grúz, orosz és török arany
Aranyéremmel zárta a napot Azerbajdzsán, Románia, Grúzia, Törökország és a házigazda is.

A magyar csapat Lőrincz Tamás (77 kg) révén egy bronzérmet gyűjtött.

Szerdán Szabó László (82 kg) a harmadik helyért lép szőnyegre, míg Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) a vigaszágon lesz érdekelt. A nőknél Németh Zsanett (76 kg) és Galambos Ramóna (55 kg) kezdi meg szereplését a kontinenstornán.Eredmények, kötöttfogás:

55 kg, Európa-bajnok:

--------------------- Eldaniz Azizli (Azerbajdzsán)2. Helary Maegisalu (Észtország)3. Nugzari Curcumia (Grúzia) és Ekrem Oztürk (Törökország)

a döntőben:Azizli-Maegisalu 8-0 - technikai tus

63 kg, Európa-bajnok:

--------------------- Mihai Radu Mihut (Románia)2. Stig-Andre Berge (Norvégia)3. Donior Islamov (Moldova) és Zaur Kabalojev (Oroszország)

a döntőben:Mihut-Berge 3-2

77 kg, Európa-bajnok:

--------------------- Roman Vlaszov (Oroszország)2. Viktor Nemes (Szerbia)3. LŐRINCZ TAMÁS
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 20:22
Birkózó Eb - Lőrincz Tamás bronzérmes
A Budapesti Honvéd versenyzője hétfőn egy magabiztos győzelem után simán kikapott a világbajnok vajdasági Nemes Viktortól, ugyanakkor a keddi vigaszágon újabb esélyt kapott, és élt vele. Délelőtt mindössze két perc alatt végzett a fehérorosz Kazbek Kilovval, este pedig a svéd Alex Michel Bjurberg Kessidis nehezebb ellenfélnek bizonyult ugyan, de nem volt veszélyben az újabb győzelem.

Kissé mulatságos látványt nyújtott egymással szemben a két birkózó, a svéd ugyanis legalább másfél fejjel magasabb Lőrincznél, akinek gyakorlatilag akkor is a magasba kellett nyújtania a kezét, ha riválisa hóna alá akart nyúlni. A méretbeli különbségek ezért meghatározták a meccs képét, a magyar birkózó nem a benyúlást erőltette, de így is aktívabb és kezdeményezőbb volt. Közel két perc után meg is intették ellenfelét, akit a feje fölé helyezkedve összefogott és gyönyörűen be is billentett.

A félidőre így 3-0 volt a magyar előny, amely a második menetben sem került veszélybe, sőt, az ötödik perc elején Lőrincz
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 19:22
Birkózó Eb - Lőrincz Tamás is bronzért küzdhet, Korpási első meccsén kikapott
fehérorosz reklamációt követő videózás is megerősített (9-0).

Lőrincz Tamás a harmadik helyért a svéd Alex Michel Bjurberg Kessidisszel küzd majd a 17 órakor kezdődő helyosztós programban.

A kedden bemutatkozó öt magyar közül négyen léptek eddig szőnyegre, s a mérleg felemás.

A 2009-es világbajnok, tavaly vb-n és Eb-n is harmadik Kiss Balázs (97 kilogramm) két, Torba Erik (60 kilogramm) pedig egy győzelemmel a nyolc közé jutott, ugyanakkor Kozák István (67 kilogramm) és a címvédő Korpási Bálint (72 kilogramm) kikapott.

Kiss remek produkcióval rukkolt elő a selejtezőben, amelyben a fehérorosz Sziarhej Sztaradubot két gyönyörű válldobással, egészen könnyedén 6-0-ra győzött le, s ezzel a nyolcaddöntőbe verekedte magát.

A folytatás is hasonlóan sikerült, ugyanis a dán Mathias Bak egy kiléptetéssel hiába vezetett ellene, a legendás "gyötrő" Kiss-féle állóharc felőrölte a skandinávot, a magyar pedig előbb egy intést ért el, lent pedig kétszer is gyönyörűen megpörgette, így 5-1-es sikerrel
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 12:41
Birkózó Eb - Lőrincz Tamás és Lám Bálint vigaszágas
A hétfői előcsatározások nem a várakozások szerint alakultak magyar szempontból, ugyanis a négyből egyetlen versenyző sem jutott be az elődöntőbe. Ennek ellenére tartogatott izgalmakat az esti program, mivel a Lőrincz-testvérek és Lám legyőzője is a négy között mérkőzött, s az ő eredményüktől függött, hogy melyik magyar jut vigaszágra. A feszültségeket csak fokozta, hogy technikai problémák miatt közel egy órát csúszott az esti kezdés, így helyi idő szerint 18 helyett majdnem 19 órakor szólították szőnyegre az első párt az Ali Alijevről, Dagesztán első világbajnokáról elnevezett arénában.

Előzetesen - Sike András szövetségi kapitány előrejelzése alapján is - arra lehetett számítani, hogy a Lőrincz Tamást a nyolc között búcsúztató világbajnok vajdasági Nemes Viktor és a Lámot a 16 között legyőző, címvédő török Riza Kayaalp győzelemmel zárja a napot, a Lőrincz Viktort felülmúló azeri Islam Abbasov viszont kikap. Nos, a kapitányi jóslat maradéktalanul bevált, Nemes és Kayaalp győzelméhez egy
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:25
Birkózó Eb - Lőrincz Viktor is kikapott, magyarok nélküli elődöntők este
A kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik fiatalabbik Lőrincz-fivér magabiztos győzelem után várta a legjobb nyolc közötti mérkőzését az azeri Islam Abbasov ellen.

A meccs úgy kezdődött, ahogy várni lehetett, Lőrincz ugyanis az elejétől irányított, egyértelműen aktívabb volt riválisánál, akit már kevesebb mint másfél perc után megintettek. Az automatikusan járó egy ponthoz lentről többet is hozzátehetett volna a Honvéd kiválósága, ám hiába fogta jól össze ellenfelét, billentési kísérletét - ha nehezen is, de - védeni tudta Abbasov.

A szünetig a helyzet már nem változott, a másodikban viszont az azeri kezdett lendületesebben, Lőrincznek kellett hátrálnia a szőnyegen, így idő kérdése volt csak a magyar intés, ami a szakasz második percében meg is érkezett. Abbasov az egyenlítéssel tökéletesen elégedett volt, hiszen később szerzett pontjával vezetett, lentről pedig meg sem próbált akciót csinálni.

Lőrincznek másfél perce volt arra, hogy visszavegye a vezetést, s ahogy pörögtek a
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:15
Birkózó Eb - Felemás magyar kezdés Kaszpijszkban
Nem indult jól magyar szempontból a Dagesztán fővárosától, Mahacskalától mintegy 15 kilométerre fekvő Kaszpijszkban zajló Eb. Előbb ugyanis Krasznai, majd kevéssel utána a tavalyi ezüstérmes Lám Bálint is sima vereséget szenvedett.

Krasznai a lengyel David Ersetic ellen már az elején komoly hátrányba került, riválisa megpörgette, majd kiemelte, ráadásul szabálytalan védekezésért meg is intették. A lengyel így 5-0-ás előnybe került, ami már nem is változott a meccs végéig, így Ersetic jutott a nyolc közé. A következő körben aztán Krasznai legyőzője kikapott, így a Honvéd versenyzője kiesett.

Lám Bálint a lehető legnehezebb ellenfelet, a többszörös világbajnok török Riza Kayaalpot kapta az első fordulóban. A két birkózó tavaly óriási csatát vívott a nehézsúlyúak Eb-fináléjában, ezúttal viszont gyors lefolyású meccset vívtak. A török klasszis ugyanis pillanatok alatt levitte riválisát, s többször megpörgette, így 9-0-ás technikai tussal győzött.

A háromszoros Eb-győztes, tavaly már új
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:10
Hosszú hétvége - rámfér (ne)
A múltheti ledolgozás után most hosszú hétvége vár ránk, benne Március 15. ünnepével.
A kollégista gyerekekkel tegnap emlékeztünk Soós János '48-as nemzetőrre. Idén lesz 170 éve, hogy hősi halált halt Magyaróváron a kecskeméti önkéntes. Síremlékműve is 156 éves. Utána még tettünk egy '48-as történelmi sétát is a magyaróvári belvárosban. (Nem tudom a Moson Megyei Műhelyben van-e róla tanulmány. A Mosonvármegyében és a Civil Szemlében olvastam néhány cikket.) A megemlékezésen verset Nemes Bálint mondott, beszédet én tartottam.

Ma Dunakilitin Beregszászi Balázs levéltáros lesz az ünnepi szónok.

Március 15. alkalmából

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott:

Varga György festő-, szobrász- és iparművész, a Mosonmagyaróvári Képzőművész Alkotók Stúdiójának volt művészeti vezetője,
kitüntetésben részesül szülőföldje, a Szigetköz iránti elkötelezettséget tükröző alkotói pályájáért, sokrétű kulturális szervező tevékenységéért.

Magyar Ezüst
azenujsagom, 2018. március 14. szerda, 04:58
Kortárs és klasszikus gyerekvers-illusztrációkból nyílt kiállítás Budapesten
képet nyújtva a mai magyar gyermekkönyv-illusztráció sokszínűségéről, a lírai szimbolizmustól a groteszk rajzig - olvasható a KKM-Balassi Intézet szerdán elküldött közleményében.

Mint írják, az 1950-es, 1960-as évek ideig-óráig hallgatásra ítélt költőnemzedékének tagjai közül sokan fordultak a gyermekirodalom felé. A Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán és Weöres Sándor nevével fémjelzett időszak gyermekirodalmi csúcsteljesítményei a versek voltak, amelyeket olyan kiemelkedő rajzolók illusztráltak, mint Bálint Endre, Hincz Gyula, Kass János, Réber László vagy Reich Károly.

A KKM-Balassi Intézet április 11-ig látható kiállításán Agócs Írisz, Baranyai (b) András, Békés Rozi, Buzay István, Dániel András, Faltisz Alexandra, Gyöngyösi Adrienn, Horváth Ildikó, Igor Lazin, Kállai Nagy Krisztina, Kárpáti Tibor, Keresztes Dóra, Keszeg Ágnes, Kismarty-Lechner Zita, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, Makhult Gabriella, Máray Mariann, Maros Krisztina, Megyeri Annamária, Molnár Jacqueline, Nagy Diána, Nagy Norbert, Orosz
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 17:13
Tiborcz-ügy: megnevezte az OLAF, hol kell keresni a csalás
2013 januárja előtt üzlettársak voltak, egyenesen Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltat Kft.-nek (később IBC-Project) hívták a közös cégüket. Üzleti kapcsolatuk pedig máig tart, mindketten részvényesek a luxusingatlanok kereskedésével foglalkozó BDPST Zrt.-ben.

Tiborcznak magában az Eliosban formálisan csak 2014 és 2015 áprilisa között volt tulajdonésze, igazgatósági tagként pedig 2009 augusztus és 2014 január között működött. Az Eliost Tiborcz-cal közösen gründoló Erdei Bálintnak 2015. augusztusi interjúja alapján azonban nem volt kétsége afelől, ki irányítja a céget: ,,István az elmúlt másfél évben kissé hátrébb is lépett a vállalat napi életéből, és tavaly januárban átadtuk a cég vezetését Sájer Gábornak." Addig tehát vezették. A végeredményt pedig így összegezte Erdei:

,,Nincs még egy olyan cég az Európai Unióban, amelyik annyi lámpatestet cserélt volna le LED-es megoldásra, és ennyire nagy méretű, komplex projekteket hajtott volna végre, mint az
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:23
1/27
Képek, videók
0_táj-havas-vonat-116. png
ferenczdominik
2018. augusztus 10. péntek, 16:09
HAVAS HEGYEK, VIRÁGZÓ ME
gosztmagdi
2018. július 16. hétfő, 16:54
Naplójegyzet egy havas re
chillik
2018. június 06. szerda, 05:46
Virágregék Havasi rózsa.
chillik
2018. május 07. hétfő, 05:16
0 volgy_to havas hegy.jpg
lovaszmarika
2018. április 24. kedd, 17:18
Angyali hegedűszó
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:33
Hegedüs András Mao.minisz
furaila
2018. január 07. vasárnap, 11:34
Bata István és Hegedüs An
furaila
2018. január 06. szombat, 08:08
Mint halk hegedüszó.jpg
chillik
2017. november 17. péntek, 05:30
Ibolya Hegedűsné Gyönyörű
jucinenadov
2017. november 08. szerda, 00:26
Ibolya Hegedűsné- Nagyon
jucinenadov
2017. november 08. szerda, 00:26
hegedüs.png
chillik
2017. november 06. hétfő, 14:49
hegedüs leány.png
chillik
2017. november 06. hétfő, 14:48
hegedüs lány.png
chillik
2017. november 06. hétfő, 14:47
Ibolya Hegedűsné Csoda sz
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.