Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:21 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Október 23. - Kormányszóvivő: a szabadságért és függetlenségért újra és újra meg kell küzdeni
tanácskozáson hangsúlyozta: az évtizedeken keresztül sulykolt marxista történelemfelfogással ellentétben ezek a forradalmak nem buktak el vagy maradtak félbe, hanem "valójában az értelmüket mindig is elnyerték, ha máshol nem, a fejekben és a szívekben befejeztettek ezek a forradalmak, és olyan makacs, stabil tartást adnak a közép-európai nemzetek szabadságvágyának", amelyre a múltban és a jövőben is bizton támaszkodhattunk.

Megjegyezte, hogy a visegrádi négyek (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) csoportjában betöltött magyar elnökség témalistája mintegy hetven közös ügyet ölel fel. Hangsúlyozta, ezt az országcsoportot, "a köztes Európát" az aktuálpolitikai kihívások mellett történelmi folyamatok és struktúrák is összekötik, "amelyek a mélyben egy nagyon szilárd vázat adnak a közös közép-európai fellépéshez".

Van mit mondanunk, van miről beszélnünk egy olyan perspektívából, amely más, mint Nyugat-Európa perspektívája, de nem alacsonyabb vagy magasabb rendű - jelentette ki.
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 13:22
40 ember lakja az aprócska magyar falut
de tele van csodával - Most különösen szép
Az ország egyik leggyönyörűbb arborétuma bújik meg itt.
Magyarországon nagy számban fordulnak elő aprócska, gyakran száznál is kevesebb lakossal rendelkező falvak. Ezeknek a községeknek azonban egy része valóságos vidéki ékszerdoboz. A természeti vagy éppen történelmi kincsekkel rendelkező parányi települések számára éppen ezért gyakran a turizmus élénkítése jelenti a kiutat.Ezek közé a kicsike, de páratlanul gazdag falucskák közé tartozik Püspökszentlászló is, mely ráadásul nemcsak környezeti értékekkel, de történelmi emlékekkel is áldott. A falu a Mecsek keleti régiójában, a Zengő tövében fekszik. Noha korábban önálló volt, mára Hosszúhetény része. Lakosainak száma egy időben drámaian visszaesett, így a húszat sem haladta meg, ám azóta a turizmus élénkülésével párhuzamosan a közösség is felvirágzott, így ma már nagyjából negyvenen
bordat, 2017. október 15. vasárnap, 14:19
Szent Rita szerzetesnő ......
(Roccaporena, Itália, 1381 - Cascia, 1447. május 22. szerzetesnő, a római katolikus egyház szentje, a reménytelen ügyek védőszentje.
Az itáliai Cascia városában született és élt. Nagy türelme, reménykedése és hite tette kezdettől fogva kiemelkedővé környezetében, melyet az élete során megtapasztalt nehézségeken keresztül mindig felmutatott. Megözvegyülve, két gyermekét elvesztve a Mária Magdolna Ágoston-rendi szerzetesközösség tagja lett. Koporsóját a casciai Szt. Rita templomban őrzik.
Magyarországi kegyhelye Budapesten a Szent Rita kápolnában található (VIII. ker. Kun u. 5.); Szlovákiai kegyhelye Nagymagyaron (Zlaté Klasy)található. Élete során és halála után is több csodatételt tartanak számon. Halála napján búcsút tartanak kegyhelyein. A köszönetmondó márványtáblák mai napig élő áldásos működését jelzik a katolikus hívők számára.
....................
Élete: Idős szülők
maroka, 2017. október 14. szombat, 18:46
PotápiTörökországban: éljünk a világ bármely pontján, nemzetünk sorsáért felelősséget kell vállalnunk
akár úgy, hogy időt és fáradságot nem sajnálva szervezi és építi a helyi magyar közösséget, akár úgy, hogy hivatása gyakorlása során öregbíti nemzetünk megbecsültségét.

Az emlékmise, amelyet Ruben Tierrablanca Gonzalez isztambuli és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrált, annak a kétnapos ünnepi programsorozatnak volt a lezárása, amellyel az isztambuli magyarok II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem török földre lépésének 300. évfordulóját ünnepelték.

A rendezvényt, amely része Magyarország V4-elnöksége isztambuli programsorozatának, Magyarország isztambuli főkonzulátusa és az Isztambuli Magyar Intézet szervezte.

Potápi Árpád János felszólalásában felidézte, hogy II. Rákóczi Ferenc nagy utat járt be, miközben ő maga nem mozdult egy tapodtat sem a magyar nemzet érdekétől. Hiába sodródott messze hazájától, emlékezete ma is összeköt minden magyart szerte a világon.

Egyúttal kiemelte, hogy Rákóczi olyan nagyformátumú politikus volt, akinek életútja jól példázza a közép-európai térség
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 19:03
Svájci-magyar - Sima vereség Bázelben
A párharc 46. mérkőzésén 30 magyar győzelem és 5 döntetlen mellett ez volt a 11. svájci siker. A magyarok, akik 41 éve nyeretlenek Svájcban, először kaptak ki Bázelben.

A tízpontos magyarok az utolsó, keddi fordulóban Feröer-szigetek csapatát fogadják a Groupama Arénában, ahol egy pont is elég számukra a harmadik hely megtartásához. Mivel előrébb nem tud lépni a nemzeti együttes, így - ahogy 1986 óta mindig - biztosan lemarad a vb-ről.

Európai vb-selejtezők, 9. forduló: B csoport:Svájc-Magyarország 5-2 (3-0)----------------------------Bázel, St. Jakob Park, 32 018, v.: Paolo Tagliavento (olasz)

gólszerzők: Xhaka (18.), Frei (20.), Zuber (43., 49.), Lichtsteiner (83.), illetve Guzmics (58.), Ugrai (89.)

sárga lap: Ugrai (35.), Elek (44.)

Svájc:

------Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner, Fabian Schär, Johan Djourou, Francois Moubandje - Remo Freuler (Eren Derdiyok, 84.), Fabian Frei (Denis Zakaria, 73.), Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic (Breel Embolo, 63.),
velemenyezd, 2017. október 07. szombat, 23:17
Olaszrizling Október Nagykóstoló Budapesten
Magyarországon mintegy 4000 hektáron terem olaszrizling, az Olaszrizling Október Nagykóstoló pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek összehasonlítsák az egyes borvidékeken készülő borokat és behatóbban megismerkedjenek a különböző stílusokkal: a friss, reduktív alapboroktól a dűlőszelektált olaszrizlingeken át a késői szüretelésű desszertborokig újabb és újabb arcait ismerjék meg ennek a népszerű, ám sok esetben félreismert fajtának - hangsúlyozza az szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A nagykóstolót szervező Winelovers a rendezvényt megelőzően nemzetközi borakadémikusok segítségével állította össze a tíz legjobb magyar olaszrizling listáját, melynek élén Kamocsay Ákos 2015-ös Sós-hegy Olaszrizlingje végzett.

Kamocsay Ákos az MTI-nek felidézte, hogy a Hilltop Borászat 1993-ban települt Neszmélybe: ekkor az olaszrizling a borvidék fő fajtája volt. Nem véletlenül ez az egyik legtöbb helyen termesztett szőlőfajta Magyarországon, hiszen sok mindenre alkalmas: könnyed,
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 12:42
Krónika 2. rész (miniszteri eskütétel, interpellációk)
Országgyűlés 109 igen, 35 nem szavazattal elfogadta.

Jobbik: egyre több idős ember szorul idősellátásraVágó Sebestyén (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több idős ember szorul idősellátásra. Ez nem olyan egyszerű dolog, mivel jelentősen változtak a bekerülés feltételei, a férőhelyhiány miatt pedig hosszú várólisták vannak - mutatott rá. Az már egy másik kérdés - folytatta - , hogy a szakemberhiány miatt lenne-e lehetőség a férőhelyek bővítésére.

Hozzátette: ma Magyarországon a legrosszabbul a szociális szférában keresnek. Azt kérdezte, bevezetik-e a szociális életpályát? Könnyítik-e az idősellátás bekerülési feltételeit? Lesz-e férőhelybővítés? - tudakolta.

Rétvári Bence válaszában azt firtatta, hogy a képviselőnek miért nem voltak fontosak az öregek akkor, amikor a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulásáról szavaztak.

Hozzátette: igyekeznek az időseknek minél szélesebb körű ellátást biztosítani, például étkeztetési ellátást, házi segítségnyújtást,
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 16:32
Versekben füllentő Magyarország
Iliász óta nem létezik igaz vers, melyben nem hazugságokat terjesztettek volna. Egyrészről, a halál uralkodik a költészetben, mely nem követendő példa senki számára, nem nyújt élményt, tanulságot, példát a jövőnek. A vers nem terápia, hogy feldolgozzák az elmebetegségeket, veszélyes fegyver, mivel többezer éve írják meg a saját elborult agyuk álal kitalált történelmeit a világnak, ezeket be is rendezik bábokkal, elmeosztályokkal, háborúkkal, viszályokkal, betegségekkel, járványokkal, torz és rossz tulajdonságú bibliai apokaliptikus csapásokkal.

Az egykori tisztátalan lelkei a bibliájuknak, melyek az első démonjuk gyalázata óta jöttek létre folyamatosan penitenciásan véráldozással tisztultak, váltak emberi formává, magukat finom lélekként megírva és feltünetve. Ez a második hazugság, ami nem tűr nyomdafestéket.

A gyűlölet, a megvetés, a slang, a szleng, az alpári szavak, a magukat sajnáltató sorssal rendelkezők írásai hazugságok, mert valamennyien fertelmet hajtottak végre, szerepeiket
kohlinka, 2017. október 02. hétfő, 04:31
Vers
Kányádi Sándor: Valami készül

Elszállt a fecske,
üres a fészke,
de mintha most is
itt ficserészne,
úgy kél a nap, és
úgy jön az este,
mintha még nálunk
volna a fecske.
Még egyelőre
minden a régi,
bár a szúnyog már
bőrét nem félti,
és a szellő is
be-beáll szélnek,
fákon a lombok
remegnek, félnek.
Valami titkon,
valami készül:
itt-ott a dombon
már egy-egy csősz ül:

Nézd csak a tájat,
de szépen őszül
kirscha, 2017. szeptember 29. péntek, 23:32
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit és cseh lap a nemzeti konzultációról
ellenség kialakításával a kormányzó Fidesz egyesíteni akarja sorait a tavaszi parlamenti választások előtt" - írta Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője. Hozzátette: "a Soros-alapítványok azzal védekeznek, hogy a kampány célja elterelni a figyelmet a hazai problémákról".

A szerző szerint az újabb nemzeti konzultáció célja a választók mozgósítása, illetve az, hogy a kormány hivatkozási alapként olyan tömeges véleményre tegyen szert a lakosságtól, hogy "a milliárdos Soros veszélyt jelent Magyarország számára". Orbán Viktor és a Fidesz így jártak el tavasszal is, amikor az akkori nemzeti konzultációra hivatkozva utasították el az Európai Unió bírálatait migránsügyben. A tavaszi kampánynak ráadásul "antiszemita" háttere is volt - írta.

A kérdéseket a kormányzat "manipulatív módon" szokta megfogalmazni, és a független szakértők megkérdőjelezik a konzultáció értékét - jegyzi meg az újság.

"Orbán Viktor magyar miniszterelnök a héten ismét szépen megmutatja, hogyan lehet megszerezni a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 12:22
Négy év börtönre ítélték Monok korábbi polgármesterét
mindkét vádlott vonatkozásában egy-egy évre felfüggesztették.

A tényállás szerint 2013 januárjában Szepessy Zsolt az élettársa, a másodrendű vádlott jelenlétében megállapodott a két ukránnal arról, hogy - politikai és közéleti befolyását felhasználva - a kedvezményes honosításhoz szükséges feltételek hiányában is - segítséget nyújt kárpátaljai ukránoknak a magyar állampolgárság megszerzéséhez - közölte a sajtószóvivő.

Szepessy Zsolt azt ígérte a vádlottaknak, hogy nagy összegű euró fejében magyarországi hivatalos személyek az ő kérésére "elintézik" a kedvezményes honosításokat. A tényállás szerint 2013. január 1. és december 31. között az első- és a másodrendű vádlott - a harmadrendű segítségével, a negyed- és az ötödrendű vádlott közvetítésével - legalább 594 ukrán embertől minimum 386 100 eurót (több mint 111 millió forint) vett át, cserébe azonban egyetlen honosítási eljárást sem kezdeményeztek, az átvett összeget saját céljaikra fordították - írta közleményében Toma Attila.

Az ítélet nem
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 15:23
Tóth Árpád - Invokáció Csokonai Vitéz Mihályhoz
mindent,
Feléd az unt lét tikkadt nyomorán át
A megnyert haza drága képe intett!

Ó, mester! ím a késő famulus
Megért: ha minden más kötés laza,
Mi még a léthez fűzi ferde, bús
Mikrokozmoszunk: ő, a szent haza!


Túl csókon, könnyön, lázon és önzésen,
Túl önmagunkon, tisztult órák hozzák
Képét, magány s csönd, - s megindultan, szépen
Utolsó álmunk: boldog Magyarország!

A magyar remény-korszak kezdetén
Így kezdtél új dalt, reménytelen költőm,
Mert ez a végső, szent virtus: szegény
Magyar költő, bár félholtan is, költsön:
Hátha a magyar Jövő szebben épül,
Ha szívünk vérét vakolatul venné:
Elénk bús szimbólummá ekként szépül
A balladás Kőmíves Kelemenné!


Ezen merengtem én el akkor este,
S felszegte
chillik, 2017. szeptember 10. vasárnap, 05:47
1/218
Képek, videók
Fuggetlenseg.jpg
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:37
Függetlenség.jpg
pacsakute
2015. szeptember 14. hétfő, 20:38
képes függetlenség
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:25
függetlenség tér+Zsolti
ibolya58
2013. január 18. péntek, 11:08
megalakult a függetlenség
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:29
tel-aviv függetlenségi pa
lacipecsenye
2012. augusztus 13. hétfő, 19:26
Függetlenség napja
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:10
fuggetlenseg napja_.jpg
maxxx
2009. január 23. péntek, 09:33
fuggetlenseg napja.jpg
maxxx
2009. január 23. péntek, 09:33
kialts_szabadsagert_fr ont
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:31
több évtizedes fotó lehet
lovaszmarika
2011. január 21. péntek, 15:08
Titkos értelmü rózsa.jpg
chillik
2016. január 29. péntek, 06:31
szívekben.gif
remahe1952
2016. október 01. szombat, 11:56
Ifjú szívekben élek.jpg
chillik
2016. szeptember 21. szerda, 06:12
Szerető szívekben él!
sargarozsa15
2015. május 16. szombat, 01:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.