Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 11:01 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Premier League - Az újonc Wolverhampton Wanderers leigazolta Rui Patríciót
A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 30 éves játékos négy szezonra szóló szerződést írt alá.

A hetvenszeres válogatott Rui Patrício - aki jelenleg az oroszországi világbajnokságon szerepel - 18 év után hagyta el eddig klubját, a lisszaboni Sporting CP-t.

A Wolverhampton Wanderers 2012 után jutott vissza a Premier League-be.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 18:42
Brexit - Davis: a brit kormány szerint októberre meglesz a kilépési megállapodás
London október előtt nem számít a megállapodás véglegesítésére, hiszen "negyvenévnyi történelemről, negyvenévnyi joganyagról, negyvenévnyi közös külpolitikai és biztonsági tevékenységről van szó".

Nagy-Britannia valójában 45 éve, 1973-ban lett tagja az akkori Európai Gazdasági Közösségnek, amelyből a mai Európai Unió kifejlődött.

Az Egyesült Királyság várhatóan 2019. március 29-én távozik az EU-ból. Theresa May brit miniszterelnök ugyanis tavaly március 29-én jelentette be, hogy aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amelynek alapján - hacsak a kilépési szerződés korábbi dátumot nem állapít meg, de ezzel sem Londonban, sem Brüsszelben nem számolnak reális lehetőségként - a brit EU-tagság az aktiválás bejelentése után két évvel szűnik meg, akkor is, ha addig nem születik megállapodás a távozás feltételrendszeréről.

A keddi BBC-interjúban David Davis úgy fogalmazott, hogy "ha nincs megállapodás, akkor nincs megállapodás, de nem ebben az irányban haladunk".

Kijelentette ugyanakkor,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 13:12
Európai Bizottság: a jövőben fontos marad a jogállamiság előmozdításának támogatása
Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a jelentés bemutatásakor aláhúzta, hogy az alapvető jogok, a demokrácia és a jogállamiság az Európai Unió alapját képező három pillér. Leszögezte, hogy az alapjogi charta nem választás kérdése. Betartása kötelező az uniós intézmények számára, és az uniós jog végrehajtása során a tagállamok számára is.

Mint elmondta, a demokrácia és a civil társadalom támogatása további erőfeszítéseket követel, ezért a 2020 uráni, többéves pénzügyi keretben kiemelt helyet foglal el a civil társadalom erősítése.

A migrációval kapcsolatban bejelentette, az Európai Bizottság továbbra is szoros figyelemmel kíséri az unió és Törökország között létrejött migrációs megállapodás végrehajtását, beleértve az emberi jogok EU-n belüli és törökországi tiszteletben tartását is. Ezzel kapcsolatban a jelentés kiemelte a migráns gyermekek védelmének előmozdítását az uniós és nemzeti szinten végrehajtandó sürgős intézkedéseken keresztül.

Timmermans elmondta, noha a
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 16:40
Krónika 4. rész (alkotmánymódosítás)
KDNP: szükséges az alaptörvény "karbantartása"

Aradszki András KDNP-s vezérszónok szerint szükség van az alaptörvény "karbantartására", a nemzeti hitvallás első mondatába foglalt indokokkal, célokkal. Szerinte meg kell vizsgálni a nemzeti szuverenitás kereteit, célját, és megmondani, mi nem képezi vita alapját, a jogátadás lehetőségét az uniónak. Hozzátette: a lisszaboni szerződés számos területen ültette át az egységes szavazás lehetőségét többségivé, amellyel szerinte az európai döntéshozók a tagállamok szuverenitását ássák alá.

Úgy vélte: a hetedik alaptörvény-módosítás az ezeréves állam szilárd alapját fogja erősíteni, és erre szükség is van a 21. század kihívásai miatt. Szerinte a módosítás jól szolgálja a magyar nemzet szuverenitását, erősíteni fogja az önazonosságot, biztosítani fogja a helyi népesség és a magyar államrendszer, államstruktúra védelmét is. Ezért a KDNP támogatja a javaslat elfogadását - jelezte.

A KDNP vezérszónoka elmondta: az alaptörvény módosítása a magánélet és
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 13:21
Merkel: biztonsági tanácsra, kisebb létszámú bizottságra és transznacionális választási listákra is szükség van
mintájára megalakítanak egy biztonsági tanácsot az EU-ban. A testület az EU-s országok egy részéből állna, a helyeket rotációs alapon töltenék be. A testület gyorsan reagálhatna a fejleményekre, a külpolitikai és biztonságpolitikai főképviselővel és az ENSZ BT-ben dolgozó EU-s tagokkal szorosan egyeztetve tevékenykedne - mondta Angela Merkel, kiemelve, hogy az újítás erősítené az EU külső cselekvőképességét, a közös külpolitika érvényesítését.

Az Európai Bizottságról szólva kiemelte, hogy már a Lisszaboni Szerződés is a bizottsági tagok - az uniós biztosok - létszámának csökkentését irányozza elő. Mint mondta, a nagyobb tagországoknak is készen kell állniuk arra, hogy egy rotációs rendszer bevezetésével nem lesz mindig uniós biztosuk.

Az EP-vel kapcsolatban kiemelte, hogy az úgynevezett csúcsjelölti rendszer - vagyis az, hogy az EP-választás előtt a pártok listavezetőt neveznek meg, akit az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölnek, és az EP a legtöbb mandátumot szerző párt jelöltjének
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:01
Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely Berlinben: Németország fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában
A Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország megvédi a határait és betartja a schengeni egyezményt.

Mint mondta, "most már csak abban kell egyetértenünk, hogy mindenféle kötelező elosztási rendszert erkölcsi alappal, és éppen a schengeni szabályok betartása miatt és a Lisszaboni Szerződés alapján joggal utasítunk el".

"A kötelező szétosztás tekintetében van vita köztünk, de ez már nem egy elvi álláspontbeli vita, hanem egy helyzetkülönbségből adódó nézeteltérés" - tette hozzá.

Elmondta: Németország 2015-ben "elég felelőtlen módon járt el", egymilliónál is több embert fogadott be, és "ennek a következményeit szeretné másokkal megosztani".

Magyarország nem ért egyet ezzel a törekvéssel, abban viszont már egyetértés van, hogy az Európai Unió (EU) külső határát meg kell védeni, és "ez a legfontosabb" - húzta alá Gulyás Gergely.

"Azt sajnos még nem látjuk az EU-ban, hogy ennek a kötelezettségnek az elmulasztása szankciókkal járna" - tette
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Brexit - Felmérés: egy évvel a kilépés előtt nincs jelentős fordulat a népszavazási döntés megítélésében
Az Egyesült Királyság a jelenlegi helyzet alapján egy év múlva, 2019. március 30-án, közép-európai idő szerint nulla órától már nem lesz az Európai Unió tagja.Theresa May brit miniszterelnök tavaly március 29-én jelentette be, hogy aktiválta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amely a kilépési folyamatot szabályozza. A cikkely alapján - hacsak a kilépési szerződés korábbi dátumot nem állapít meg, de ezzel sem Londonban, sem Brüsszelben nem számolnak reális lehetőségként - az Egyesült Királyság EU-tagsága az aktiválás bejelentése után két évvel, vagyis 2019. március 29-én éjfélkor mindenképpen megszűnik, akkor is, ha addig nem születik megállapodás a távozás feltételrendszeréről.

A Brexit-folyamat félidőbe érkezése alkalmából a legnagyobb brit közvélemény-kutató szervezet, a YouGov átfogó felmérésben vizsgálta a brit választók hozzáállását a kilépéshez.

A cég kimutatta, hogy jelenleg 45 százaléknyian tartják hibának a kilépést az EU-ból, a válaszadók 42 százaléka szerint viszont
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 16:12
2018. évi történelmi évfordulók 03. 29.
Budapesti Igazságügyi Orvosszakértői Intézet szakcsoportja megkezdik a Nagy Imre-per áldozatainak exhumálását és azonosítását.
2004 - A NATO hét új tagországgal bővül: Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Szlovénia.
2009 - Előrehozott parlamenti választások Montenegróban.
2011 - Szegeden befejeződik a Krausz-ház tatarozása.
2017 - Theresa May brit miniszterelnök elküldi a kilépési szándéknyilatkozatot Donald Tusknak,
az Európai Tanács elnökének, és a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásával hivatalosan
is elindítja a Brexitet, a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

Sportesemények:
Forma-1

1981 - Brazília brazil nagydíj, Jacarepagua - Győztes: Carlos Reutemann Argentína (Williams Ford)
1998 - Brazília brazil nagydíj, Interlagos - Győztes: Mika Häkkinen Finnország (McLaren Mercedes)
2009 - Ausztrália ausztrál nagydíj, Melbourne - Győztes: Jenson Button Nagy-Britannia (Brawn GP
skorpiolilike, 2018. március 29. csütörtök, 11:57
2018. évi történelmi évfordulók 01. 29.
Orvosszakértői Intézet szakcsoportja megkezdik a Nagy Imre-per áldozatainak exhumálását és azonosítását.
2004 - A NATO hét új tagországgal bővül: Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Szlovénia.
2009 - Előrehozott parlamenti választások Montenegróban.
2011 - Szegeden befejeződik a Krausz-ház tatarozása.
2017 - Theresa May brit miniszterelnök elküldi a kilépési szándéknyilatkozatot Donald Tusknak,
az Európai Tanács elnökének, és a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásával hivatalosan
is elindítja a Brexitet, a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.

Sportesemények:
Forma-1

1981 - Brazília brazil nagydíj, Jacarepagua - Győztes: Carlos Reutemann Argentína (Williams Ford)
1998 - Brazília brazil nagydíj, Interlagos - Győztes: Mika Häkkinen Finnország (McLaren Mercedes)
2009 - Ausztrália ausztrál nagydíj, Melbourne - Győztes: Jenson Button Nagy-Britannia (Brawn
ametiszt54, 2018. március 29. csütörtök, 11:56
Brexit - Skót bíróság: nincs értelme megkérdezni az EU-bíróságot, hogy leálítható-e a Brexit-folyamat
Theresa May brit miniszterelnök tavaly március 29-én jelentette be a Lisszaboni Szerződés 50. cikkének aktiválását, hivatalosan elindítva ezzel a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot. Az 50. cikk szerint az uniós tagság a kilépési szerződés hatályba lépésével, annak hiányában a távozási szándék bejelentése után két évvel szűnik meg, azaz ebben az esetben 2019. március 29-én, de a kiválási tárgyalások a tagállamok konszenzusos döntésével meghosszabbíthatók.

Hét skót parlamenti, illetve európai parlamenti képviselő azonban tavaly keresetet nyújtott be az edinburghi felsőbírósághoz, kérve annak kimondását, hogy a skót kormány kérjen állásfoglalást az Európai Unió bíróságától arról, hogy a Brexit-folyamat a többi 27 tagállam hozzájárulása nélkül leállítható-e.

Az eljáró bíró keddi végzésében elvetette a kezdeményezést. Indoklása szerint mivel sem a brit parlament, sem a brit kormány nem jelez semmiféle szándékot az 50. cikk aktiválásáról Brüsszelnek küldött értesítés visszavonására, és
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 13:21
Brexit - Juncker szeretné, ha az Egyesült Királyság egyszer visszatérne az EU-ba
"katasztrófa", "vesztes helyzet minden fél számára".

"Ha a britek más utat kívánnak választani, készek vagyunk erről tárgyalni" - közölte, hozzátéve, ha London a maradás mellett dönt, akkor ezt lehetővé kell tenni.

Juncker arról is beszélt, hogy Londonban sokan "bosszúsan" fogadták az Európai Tanács elnökének előző napi kijelentését, miszerint az EU kapui továbbra is nyitva állnak az ország előtt a kilépésről szóló korábbi döntés felülvizsgálata esetén.

"Amennyiben a britek ki is lépnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke alapján, akkor is ott van a 49. cikk, amely lehetővé teszi az újracsatlakozást" - fogalmazott.

Theresa May brit kormányfő szóvivője ugyanakkor kedden kizárta egy második népszavazás lehetőségét.

Az Európai Bizottság elnöke röviden kitért a jogállamiság lengyelországi helyzetére is, rámutatva, egyesek interpretációjával ellentétben az EU nem áll háborúban Lengyelországgal, pusztán vita, konstruktív párbeszéd folyik Brüsszel és Varsó között.

Az európai közösség, az
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:33
Die Presse: Magyarország szerint Brüsszel veszélyezteti a jogállamiságot
belül 13 olyan törvényt fogadtak el a lengyel hatóságok, amelyek veszélyeztetik a bíróságok függetlenségét és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét.

Ez volt az első alkalom, hogy valamely tagállammal szemben aktiválják az "atomfegyverként" is emlegetett, eddig példa nélküli eljárást. A 7-es cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén - végső soron akár az érintett ország szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat.

A lisszaboni szerződés alapértékként definiálja a jogállamiságot, "de tartalmilag nem határozza meg azt" - mutatott rá a magyar tárcavezető. A lengyel esetben a vitatott kérdés, azaz "az alkotmánybíróság és a hagyományos bíróságok szervezete nem uniós, hanem tagállami hatáskör" - hívta fel a figyelmet. "Ha a bizottság, majd az Európai Unió Tanácsa ilyen irányú jogalkotásba kezdene, és mintegy bírói fórumként a nemzetállami hatáskörbe tartozó szabályozásokról döntene, az az érintett államok szuverenitása
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 13:10
1/52
Képek, videók
Premier_League.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:33
colour_wanderer.jpg
amaretto1
2009. október 31. szombat, 17:10
1977 Conan the wanderer.j
barkaszjudit
2007. december 23. vasárnap, 04:38
Az ujonc 01.jpg
chillik
2018. március 27. kedd, 02:59
Az ujonc 02.jpg
chillik
2018. március 27. kedd, 02:59
az újonc várakozók
orban47
2012. november 18. vasárnap, 11:25
Újoncok
dnemethk
2010. március 24. szerda, 16:50
mindenki, mint újonc lép
jakabgasparne
2008. december 15. hétfő, 04:51
Egri Kati az újonc
bocskai63-71
2007. december 02. vasárnap, 08:34
Bolondos Újoncok 6.hu.c.j
finike
2007. augusztus 19. vasárnap, 09:27
Bolondos Újoncok 5.hu.c.j
finike
2007. augusztus 19. vasárnap, 09:26
Bolondos Újoncok 4.hu.c.j
finike
2007. augusztus 19. vasárnap, 09:07
Bolondos Újoncok 3.hu.c.j
finike
2007. augusztus 19. vasárnap, 09:06
Bolondos Újoncok 2.hu.c.j
finike
2007. augusztus 19. vasárnap, 09:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.