Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:19 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koroknyai Virág nyerte a Miss World Hungary szépségversenyt
Koroknyai Virág egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Az első udvarhölgy Viczián Viktória, a második udvarhölgy Pető Laura lett, a közönségdíjat szintén Viczián Viktória nyerte el.

16 döntős lány négy különböző öltözékben lépett színpadra. A bikinis és a vizes világbajnokság ihlette kreatív kör mellett Merő Péter divattervező estélyi és nemzeti öltözetében is felvonultak a lányok.

A nyerteseket 16 tagú zsűri választotta ki, emellett idén is tartottak közönségszavazást.

A műsorban először hallhatták a nézők Pápai Joci legújabb dalát, emellett a már jól ismert eurovíziós slágere, az Origo új formában hangzott el. Csepregi Éva és a Spoon kifejezetten erre az estére készült közös produkcióval, Völgyesi Gabi a Csillagtengert adta elő új hangszerelésben, Kocsis Tibor és Janicsák Veca pedig a Szépség és a Szörnyeteg duettjével álltak színpadra.

Az est házigazdája Tatár Csilla és Harsányi Levente
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 21:54
Vasárnap lesz a Miss World Hungary döntője
A 16 döntős lány négy különböző öltözékben lép majd színpadra. A bikinis kör mellett Merő Péter divattervező estélyi és nemzeti öltözetében is felvonulnak majd a lányok, valamint a vizes világbajnokság ihlette kreatív kör is lesz.

A győztes Miss World Hungary udvarhölgyei a Miss Earth Hungary és a Top Model of the World Hungary cím birtokosai lesznek. Őket a 16 tagú zsűri választja ki, de idén is tartanak közönségszavazást, voksolni a korábbi évekhez hasonlóan egy alapdíjas telefonszámon lehet majd.

Újdonság, hogy ebben az évben már az Android, iOS és Windows Phone platformokon is elérhető Médiaklikk Plusz mobilapplikáció segítségével is informálódhatnak az érdeklődők a versenyről és az alkalmazáson keresztül leadott szavazatukkal támogathatják a döntősöket. Az applikációban legtöbb voksot kapott lány A legszebb mosoly cím birtokosa lesz.

A műsorban először hallhatják a nézők Pápai Joci legújabb dalát, emellett a már jól ismert eurovíziós slágere, az Origo új formában hangzik el,
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 11:31
A Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja a Budapesti Nyári Fesztivált
Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a koncert programját a reformáció 500. évfordulója jegyében állították össze, így az esten Mendelssohn V. (Reformáció) szimfóniája, E-moll hegedűversenye, valamint Johann Sebastian Bach - Ottorino Respighi c-moll passacaglia és fúga című műve hangzik el. Az estet a Nemzeti Filharmonikusok tavaly elhunyt alapító-igazgatója, Kocsis Zoltán emlékének ajánlják.

A fesztiválon George Gershwin Porgy és Bess című művét operakoncert formájában mutatják be amerikai énekesek a Magyar Állami Operaház zenekara és kórusa közreműködésével. Emlékeztetett: Gershwin kívánsága szerint az operát csak fekete bőrűek énekelhetik, így válogatott, 14 fős csapat érkezik Amerikából. A közönség nemcsak zenei, hanem vizuális élményben is részesül, ugyanis a mű cselekményét hatalmas kivetítőn követhetik, a látványt pedig a színpad fényfestése egészíti ki.

A Margitszigeten fellép még mások mellett Y'akoto
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 15:23
Változatos programok a hatvanadik Soproni Ünnepi Heteken
A programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón a szervező Pro Kultúra Nonprofit Kft. igazgató-főrendezője, Pataki András elmondta, hogy az összművészeti fesztivál ezúttal is a FolkFest tánctalálkozóval indul.

Három nap alatt a Fő téren a házigazda soproni táncegyüttesek, valamint mások mellett a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes és a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes is fellép.

Kóczán Péter kulturális csoportvezető a további programokat részletezve elmondta: a Koncertek a szabadban nevű sorozat keretében június 25-től vasárnaponként 18 órától a Várisi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet különböző műfajokban játszó együtteseknek. A két helyszínen felváltva szerveznek zenés esteket a nyári hétvégéken szeptember 3-ig.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Tündérfesztivált június 24-én.

A Volt Fesztivál ideje alatt a Liszt-teraszon zongoramuzsikát hallhatnak az érdeklődők, emellett mindennap más-más soproni borászat mutatkozik be. A hangszerek mögött Gayer
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 16:33
Több mint százezer néző látta eddig a kecskeméti Katona József Színház 2016/2017-es évadának előadásait
színház balett-társulata is.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án Rusznyák Gábor rendezésében Moliére Képzelt beteg című vígjátékát, majd február 16-án Alfred Jarry Übü király című bohózatát Hegymegi Máté rendezésében láthatja a közönség. Az ötödik évadát kezdő Kecskemét City Balett Rómeó és Júlia előadásának premierjét március 14-én tartják, a bemutató Tom Johnson Négyhangú opera című művével is kiegészül.

A Ruszt József Stúdió Színházban Frederico Garcia Lorca Vérnász című színművét Kocsis Pál rendezi. Szász János viszi színre Csehov Ványa bácsiját, és Simon Gray A játék vége című darabját is színpadra állítják.

Újdonság a kecskeméti színház műsorán, hogy osztályteremben adják elő fiataloknak Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját, amelyet Réczei Tamás rendez.

Az évadzáró társulati ülésen a színész özvegye, Frigyesi Tünde által alapított Csizmadia László-díjat Orth Péter színművész kapta, míg a társulat tagjainak szavazatai alapján Az évad embere Károly Kati zenei
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 14:54
Magyar hiperrealista művészek munkáiból nyílt kiállítás a Párizsi Magyar Intézetben
A kulturális intézet tájékoztatása szerint a Bordács Andrea kurátor által összeállított válogatás 14 neves magyar művész látványos, nagyméretű tablóin keresztül mutatja be a hiperrealizmus fejlődését az 1960-as évektől napjainkig. A párizsi közönség elé került Fehér László, Lakner László, Méhes László, Méhes Lóránt, Bernáthy Sándor, Szabó Ákos, Sándorfi István, Jovián György, Nyári István, Jagicza Patrícia, Czene Márta, Szabó Ábel, Iski Kocsis Tibor és Babinszky Csilla egy-egy jelentős alkotása.

"A hiperrealizmus valódi kérdése az, hogy mi a kép és a valóság viszonya. Számos alkotója éppen a valóság és annak tükröződése határmezsgyéjén kísérletezik, ettől igazán izgalmas ez a művészi irányzat" - idézte Baranyai Juditot, a intézet művészeti titkárát a közlemény.

A hiperrealizmust a felhasznált médiumok szemszögéből is megközelítő kiállítás július 20-ig látható a Párizsi Magyar Intézetben.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 18:26
Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon
lehet majd kóstolni a fesztiválon, amely ingyenesen látogatható.

Hozzátette: a veszprémi Historia Sörfőzde hatféle - világos, ír vörös, meggy, búza, szilva és fekete ribizli - házi sörrel lesz jelen, de Balatonvilágosról, Zircről, Dombóvárról, Fótról, Békésszentandrásról, Magyarhertelendről, valamint Csehországból és Németországból is lesznek kézműves, illetve nagyüzemi készítésű sörök.

Saári Annamária rendezvényszervező a programokról szólva elmondta: csütörtökön a hivatalos megnyitó után Kocsis Tibor és a Hollywoodoo, pénteken a Fun Thomas Band, Péterfy Bori és a Love Band, valamint DJ Edgár áll színpadra. Szombaton a helyi Acro Dance táncosai és a Gotthy Live Project után Bogi, az Ocho Macho és DJ Super Stereo, míg vasárnap a Footnotes Dance Company táncosai, Béres Alexandra, Polgár Peti és a Kozmix szórakoztatja a közönséget.

A rendezvényszervező hozzátette: a fesztivál területén bátorságpark is várja az érdeklődőket extrém hintával és eurobungeeval, de lesz kisvasút, légvár,
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 17:48
Több mint 100 millió forinttal támogat 18 új filmet a médiatanács
A közlemény szerint a médiatanács heti ülésén döntött az összesen 102,6 millió forint odaítéléséről a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A Kollányi Ágoston-pályázaton 95,6 millió forint értékben 11 ismeretterjesztő filmet támogatnak, míg az online közszolgálati műsorszámokat segítő Neumann János-pályázaton hét film, valamint sorozat elkészítéséhez járult hozzá a médiatanács hétmillió forinttal.

Az ismeretterjesztő filmek között a Fővárosi Állat- és Növénykert történetéről készít filmet Kocsis Tibor Sissi zsiráfjától a biodomig címmel. Novák Emil a Magyar Operatőr Iskola múltjával foglalkozik Vili és Laci című filmjében, amely olyan ismert művészeket is megszólít, mint Koltai Lajos, Sára Sándor vagy Vittorio Storaro. A Magyar Föld című alkotásban a készítők arra keresik a választ, miért tűnik el 100 millió tonna termőtalaj évente Magyarországon.

Folytatódhat a Reformáció hétről hétre című sorozat Hevér Zoltán rendezésében, amelyből újabb 16 darab ötperces epizód támogatását szavazta meg
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 16:39
Ördögkatlan Fesztivál tizedszer, visszatekintéssel és újdonságokkal
Színház, a Dresch Mihályt, Kollár-Klemencz Lászlót, a Muzsikást, a Csík Zenekart vagy Ferenczi Györgyöt és a Rackajamet is felvonultató Fonó Budai Zeneház, és a fesztiválon évek óta fellépő művészházaspár, Kolonits Klára operaénekes és Dinnyés Dániel karmester.

"A megszokott helyszínen, Beremenden idén nem egy, hanem három komolyzenei előadás lesz. Verdi Requiemjét augusztus 4-én a Nemzeti Filharmonikusok zenekarával és kórusával adjuk elő, egyben emléket állítunk az együttes tavaly elhunyt vezetőjének, Kocsis Zoltánnak is. Az előadáson szólistaként Fodor Bernadett, Kolonits Klára, Brickner Szabolcs és Gábor Géza működik közre" - mondta Dinnyés Dániel.

Szólt arról is, hogy előző nap, augusztus 3-én Verdi Operagálát is tartanak, itt mások mellett László Boldizsár is hallható lesz, és 5-én szintén lesz egy klasszikus zenei koncert.

Kiss Mónika, a másik főszervező arról beszélt, hogy az augusztus 5-i Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncerten a nagyharsányi szoborparkban Beck Zoltán lesz a
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 14:13
Csaknem 190 millió forintért fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot
Kovács Tibor elmondta: egyebek mellett út-, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül a villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki, mintegy 360 négyzetméteres csarnoképületet építenek.

Az ipari park eredeti 28 hektáros területéből még 4,1 hektár szabad - tájékoztatott az ügyvezető. Két cég működik az ipari parkban, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft.

Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már épített csarnokot az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött meg - közölte. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek elkészültek - tájékoztatott az ügyvezető.

A nyilvános cégadatok szerint a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. mérleg szerinti eredménye 2014-ben 697 ezer forint volt, míg 2015-ben 1,2 millió forint veszteséget könyveltek el. Kocsis Tibor elmondta: 2016-ban is veszteséges
velemenyezd, 2017. május 20. szombat, 07:04
Több mint 20 magyar nevezője van az idei Európai Kőfaragó Fesztiválnak
Csanádi Gabriella elmondta: az Európai Kőfaragó Fesztivál a kihalófélben lévő kézműves szakma népszerűsítését szolgálja, hiszen a résztvevők a látogatók szeme előtt készítik el alkotásaikat a szecesszió vagy a puszta témakörében. Másrészt a találkozó új programja, hogy gyakorlott kőfaragó mesterek segítségével bárki vésőt és kalapácsot ragadhat, és miközben megismerkedik a kővel, annak megmunkálása közben próbára teheti kézügyességét, fantáziáját is.

Mint mondta, a találkozók történetének két évtizede alatt eddig tizenkét alkalommal jeleskedtek a magyarok Európa legjobb kőfaragó-kőszobrászai között. Az idei megmérettetés magyar nevezői között lesznek a budapesti, a győri és a gödi szakközépiskolák fiataljai, de benevezett az elmúlt években három első és egy harmadik helyezéssel díjazott Guth Bence is. Az ezredfordulón még tanulóként induló szakember ma már a szakma mesterei között vesz részt a megmérettetésen.

Guth Bence a témák kapcsán arról beszélt, hogy a szecesszió és annak formavilága
velemenyezd, 2017. május 18. csütörtök, 12:42
Nyolc bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház
elsőként, szeptember 30-án Hargitai Iván rendezésében Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicaljét mutatják be. A főbb szerepeket Ömböli Pál, Ujréti László, Fila Balázs, Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia és Vaszkó Bence alakítja.

Október 7-től látható Böhm György rendezésében Zerkovitz Béla-Szilágyi László Csókos asszony című operettje, amelynek előbemutatóját szombaton tartották. A főbb szerepeket Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vaszkó Bence, Ágoston Péter, Jakus Szilvia, Kocsis Judit és Fila Balázs játssza.

Novembertől egy vérbő olasz komédia színesíti a programot: Csiszár Imre rendezésében Eduardo de Filippo Filuména házassága című darabját mutatják be 11-én. Az előadás főbb szerepeit Vándor Éva, Nemcsák Károly, Ujréti László és Kocsis Judit alakítja.

Verebes István Lucifer show címmel történelmi revüt állít színpadra. A 20. századot az adott korok dalaival megidéző produkciót december 16-án mutatják be és szinte az egész társulat játszik benne.

Az évad
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 14:42
1/32
Képek, videók
Kuz virággal
eva6
2017. június 24. szombat, 15:46
lepke viraggal
borigit
2017. június 24. szombat, 15:06
virag bokrok
borigit
2017. június 24. szombat, 15:05
lila virágok
eva6
2017. június 24. szombat, 08:38
nő virágos ruhában.jpg
eva6
2017. június 23. péntek, 16:20
virágos...jpg
pommerevi54
2017. június 23. péntek, 15:14
szép virág
eva6
2017. június 23. péntek, 14:14
Png virág
eva6
2017. június 23. péntek, 10:20
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
virágos.jpg
katolikusokoldala
2017. június 22. csütörtök, 18:13
Virágok.jpg
ildikocsorbane2
2017. június 22. csütörtök, 16:40
Kislány virágot szed
eva6
2017. június 22. csütörtök, 16:32
Hungary Buda a vár World
megyerimihaly
2013. február 22. péntek, 23:33
Címkék
Méhes László, Csepregi Éva, Csanádi Gabriella, Nemcsák Károly, Szász János, Frigyesi Tünde, médiatanács heti, Kiss Mónika, Csallóközi Néptáncegyüttes, 1960-as évektől, László Boldizsár, idei megmérettetés, Guth Bence, Kocsis Zoltán, főbb szerepeket, Verebes István Lucifer,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.