Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pénteken kezdődik a Tolcsvai Borfesztivál
Kulturális Egyesület tűzzománc képei láthatóak.

"Tolcsva a kastélyok városa is lehetne" - fogalmazott a szervező, kiemelve a Hélia-D Herba Kastélyt és a Soós-Kurucz Kúriát is.

A Tolcsvai Borfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg, a zenei programok három helyszínen - a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon zajlanak. Pénteken fellép a Joe Fritz Jazz Band, a Csillag Musical Társulat, DJ Regős és koncertet ad együttesével Rácz Gergő, aki Kocsis Tibort is vendégül látja. Szombaton színpadra lép többek között Pély Barna, valamint Majka és Curtis, de rézfúvósokat és operettet is hallhat a közönség. Vasárnap mások mellett Dallos Bogi és az Apostol együttes szórakoztatja a közönséget.

A borok többségét a pincék között járkálva lehet megkóstolni, néhány termelő a pincéjét is megnyitja a látogatók előtt. Az idén vendégként a villányi borvidék is képviselteti magát a fesztiválon, amelynekprogramjairól további információ a
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 14:13
Borfesztivál lesz a hétvégén Tolcsván
A Tolcsvai Borfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg - derül ki a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményéből. Az idei rendezvénysorozatot péntek délután nyitják meg. Aznap megkezdődnek a zenei programok is, amelyek három helyszínen - a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon - zajlanak majd.

Pénteken fellép a Joe Fritz Jazz Band, a Csillag Musical Társulat, DJ Regős, és koncertet ad együttesével Rácz Gergő, aki Kocsis Tibort is vendégül látja. Szombaton színpadra lép például Pély Barna, valamint Majka és Curtis, de rézfúvósokat és operettet is hallhat a közönség. Vasárnap mások mellett Dallos Bogi és az Apostol együttes szórakoztatja a közönséget.

A tokaji borvidék szíveként is emlegetett település pincészetei közül idén huszonegy kínálja borait a rendezvényen, amely továbbra is megőrzi sétálós jellegét, vagyis a pincék között járkálva lehet kóstolni a borok többségét. Néhány termelő a pincéjét is megnyitja a látogatók előtt -
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 07:04
Vizes vb - Borsa Miklós: 84 milliárd forint értékben valósultak meg tartós fejlesztések
Borsa Miklós ilyen beruházásnak nevezte a Duna Arénát, a Margitsziget csatornázását, az uszodák felújítását, az útfelújításokat, és mint mondta: Balatonfüreden is számos beruházás valósult meg.

Bóka István, a település fideszes polgármestere úgy fogalmazott: Balatonfüred számára hosszútávú befektetést jelent a vizes vb. Egyrészt széles közönséggel ismerteti meg a Balaton-parti várost, másrészt konkrét fejlesztések is megvalósultak, melyek a városban élőket és az odalátogatókat szolgálják majd.

A turizmus által leginkább érintett területen két nagy parkoló-fejlesztés zajlott: a Huray utcában aszfaltozott parkolót alakítottak ki közvilágítással, a Zákonyi utcában pedig egy 190 férőhelyes mélygarázs épült 1,8 milliárd forintból, mely fölött pályázati forrásból közösségi teret kívánnak létrehozni. A balatonfüredi vasútállomás és a hozzá kapcsolódó közlekedési csomópont mintegy 1,1 milliárd forintból újult meg, és kiépült egy wifi-hálózat is, mely a város fontosabb intézményeinél és a
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 14:03
Koroknyai Virág nyerte a Miss World Hungary szépségversenyt
Koroknyai Virág egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Az első udvarhölgy Viczián Viktória, a második udvarhölgy Pető Laura lett, a közönségdíjat szintén Viczián Viktória nyerte el.

16 döntős lány négy különböző öltözékben lépett színpadra. A bikinis és a vizes világbajnokság ihlette kreatív kör mellett Merő Péter divattervező estélyi és nemzeti öltözetében is felvonultak a lányok.

A nyerteseket 16 tagú zsűri választotta ki, emellett idén is tartottak közönségszavazást.

A műsorban először hallhatták a nézők Pápai Joci legújabb dalát, emellett a már jól ismert eurovíziós slágere, az Origo új formában hangzott el. Csepregi Éva és a Spoon kifejezetten erre az estére készült közös produkcióval, Völgyesi Gabi a Csillagtengert adta elő új hangszerelésben, Kocsis Tibor és Janicsák Veca pedig a Szépség és a Szörnyeteg duettjével álltak színpadra.

Az est házigazdája Tatár Csilla és Harsányi Levente
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 21:54
Vasárnap lesz a Miss World Hungary döntője
A 16 döntős lány négy különböző öltözékben lép majd színpadra. A bikinis kör mellett Merő Péter divattervező estélyi és nemzeti öltözetében is felvonulnak majd a lányok, valamint a vizes világbajnokság ihlette kreatív kör is lesz.

A győztes Miss World Hungary udvarhölgyei a Miss Earth Hungary és a Top Model of the World Hungary cím birtokosai lesznek. Őket a 16 tagú zsűri választja ki, de idén is tartanak közönségszavazást, voksolni a korábbi évekhez hasonlóan egy alapdíjas telefonszámon lehet majd.

Újdonság, hogy ebben az évben már az Android, iOS és Windows Phone platformokon is elérhető Médiaklikk Plusz mobilapplikáció segítségével is informálódhatnak az érdeklődők a versenyről és az alkalmazáson keresztül leadott szavazatukkal támogathatják a döntősöket. Az applikációban legtöbb voksot kapott lány A legszebb mosoly cím birtokosa lesz.

A műsorban először hallhatják a nézők Pápai Joci legújabb dalát, emellett a már jól ismert eurovíziós slágere, az Origo új formában hangzik el,
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 11:31
A Nemzeti Filharmonikusok koncertje nyitja a Budapesti Nyári Fesztivált
Bán Teodóra, a fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a koncert programját a reformáció 500. évfordulója jegyében állították össze, így az esten Mendelssohn V. (Reformáció) szimfóniája, E-moll hegedűversenye, valamint Johann Sebastian Bach - Ottorino Respighi c-moll passacaglia és fúga című műve hangzik el. Az estet a Nemzeti Filharmonikusok tavaly elhunyt alapító-igazgatója, Kocsis Zoltán emlékének ajánlják.

A fesztiválon George Gershwin Porgy és Bess című művét operakoncert formájában mutatják be amerikai énekesek a Magyar Állami Operaház zenekara és kórusa közreműködésével. Emlékeztetett: Gershwin kívánsága szerint az operát csak fekete bőrűek énekelhetik, így válogatott, 14 fős csapat érkezik Amerikából. A közönség nemcsak zenei, hanem vizuális élményben is részesül, ugyanis a mű cselekményét hatalmas kivetítőn követhetik, a látványt pedig a színpad fényfestése egészíti ki.

A Margitszigeten fellép még mások mellett Y'akoto
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 15:23
Változatos programok a hatvanadik Soproni Ünnepi Heteken
A programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón a szervező Pro Kultúra Nonprofit Kft. igazgató-főrendezője, Pataki András elmondta, hogy az összművészeti fesztivál ezúttal is a FolkFest tánctalálkozóval indul.

Három nap alatt a Fő téren a házigazda soproni táncegyüttesek, valamint mások mellett a győrújbaráti Csobolyó Táncegyüttes és a dunaszerdahelyi Csallóközi Néptáncegyüttes is fellép.

Kóczán Péter kulturális csoportvezető a további programokat részletezve elmondta: a Koncertek a szabadban nevű sorozat keretében június 25-től vasárnaponként 18 órától a Várisi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet különböző műfajokban játszó együtteseknek. A két helyszínen felváltva szerveznek zenés esteket a nyári hétvégéken szeptember 3-ig.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Tündérfesztivált június 24-én.

A Volt Fesztivál ideje alatt a Liszt-teraszon zongoramuzsikát hallhatnak az érdeklődők, emellett mindennap más-más soproni borászat mutatkozik be. A hangszerek mögött Gayer
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 16:33
Több mint százezer néző látta eddig a kecskeméti Katona József Színház 2016/2017-es évadának előadásait
színház balett-társulata is.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án Rusznyák Gábor rendezésében Moliére Képzelt beteg című vígjátékát, majd február 16-án Alfred Jarry Übü király című bohózatát Hegymegi Máté rendezésében láthatja a közönség. Az ötödik évadát kezdő Kecskemét City Balett Rómeó és Júlia előadásának premierjét március 14-én tartják, a bemutató Tom Johnson Négyhangú opera című művével is kiegészül.

A Ruszt József Stúdió Színházban Frederico Garcia Lorca Vérnász című színművét Kocsis Pál rendezi. Szász János viszi színre Csehov Ványa bácsiját, és Simon Gray A játék vége című darabját is színpadra állítják.

Újdonság a kecskeméti színház műsorán, hogy osztályteremben adják elő fiataloknak Kai Hensel Klamm háborúja című monodrámáját, amelyet Réczei Tamás rendez.

Az évadzáró társulati ülésen a színész özvegye, Frigyesi Tünde által alapított Csizmadia László-díjat Orth Péter színművész kapta, míg a társulat tagjainak szavazatai alapján Az évad embere Károly Kati zenei
velemenyezd, 2017. június 03. szombat, 14:54
Magyar hiperrealista művészek munkáiból nyílt kiállítás a Párizsi Magyar Intézetben
A kulturális intézet tájékoztatása szerint a Bordács Andrea kurátor által összeállított válogatás 14 neves magyar művész látványos, nagyméretű tablóin keresztül mutatja be a hiperrealizmus fejlődését az 1960-as évektől napjainkig. A párizsi közönség elé került Fehér László, Lakner László, Méhes László, Méhes Lóránt, Bernáthy Sándor, Szabó Ákos, Sándorfi István, Jovián György, Nyári István, Jagicza Patrícia, Czene Márta, Szabó Ábel, Iski Kocsis Tibor és Babinszky Csilla egy-egy jelentős alkotása.

"A hiperrealizmus valódi kérdése az, hogy mi a kép és a valóság viszonya. Számos alkotója éppen a valóság és annak tükröződése határmezsgyéjén kísérletezik, ettől igazán izgalmas ez a művészi irányzat" - idézte Baranyai Juditot, a intézet művészeti titkárát a közlemény.

A hiperrealizmust a felhasznált médiumok szemszögéből is megközelítő kiállítás július 20-ig látható a Párizsi Magyar Intézetben.
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 18:26
Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon
lehet majd kóstolni a fesztiválon, amely ingyenesen látogatható.

Hozzátette: a veszprémi Historia Sörfőzde hatféle - világos, ír vörös, meggy, búza, szilva és fekete ribizli - házi sörrel lesz jelen, de Balatonvilágosról, Zircről, Dombóvárról, Fótról, Békésszentandrásról, Magyarhertelendről, valamint Csehországból és Németországból is lesznek kézműves, illetve nagyüzemi készítésű sörök.

Saári Annamária rendezvényszervező a programokról szólva elmondta: csütörtökön a hivatalos megnyitó után Kocsis Tibor és a Hollywoodoo, pénteken a Fun Thomas Band, Péterfy Bori és a Love Band, valamint DJ Edgár áll színpadra. Szombaton a helyi Acro Dance táncosai és a Gotthy Live Project után Bogi, az Ocho Macho és DJ Super Stereo, míg vasárnap a Footnotes Dance Company táncosai, Béres Alexandra, Polgár Peti és a Kozmix szórakoztatja a közönséget.

A rendezvényszervező hozzátette: a fesztivál területén bátorságpark is várja az érdeklődőket extrém hintával és eurobungeeval, de lesz kisvasút, légvár,
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 17:48
Több mint 100 millió forinttal támogat 18 új filmet a médiatanács
A közlemény szerint a médiatanács heti ülésén döntött az összesen 102,6 millió forint odaítéléséről a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A Kollányi Ágoston-pályázaton 95,6 millió forint értékben 11 ismeretterjesztő filmet támogatnak, míg az online közszolgálati műsorszámokat segítő Neumann János-pályázaton hét film, valamint sorozat elkészítéséhez járult hozzá a médiatanács hétmillió forinttal.

Az ismeretterjesztő filmek között a Fővárosi Állat- és Növénykert történetéről készít filmet Kocsis Tibor Sissi zsiráfjától a biodomig címmel. Novák Emil a Magyar Operatőr Iskola múltjával foglalkozik Vili és Laci című filmjében, amely olyan ismert művészeket is megszólít, mint Koltai Lajos, Sára Sándor vagy Vittorio Storaro. A Magyar Föld című alkotásban a készítők arra keresik a választ, miért tűnik el 100 millió tonna termőtalaj évente Magyarországon.

Folytatódhat a Reformáció hétről hétre című sorozat Hevér Zoltán rendezésében, amelyből újabb 16 darab ötperces epizód támogatását szavazta meg
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 16:39
Ördögkatlan Fesztivál tizedszer, visszatekintéssel és újdonságokkal
Színház, a Dresch Mihályt, Kollár-Klemencz Lászlót, a Muzsikást, a Csík Zenekart vagy Ferenczi Györgyöt és a Rackajamet is felvonultató Fonó Budai Zeneház, és a fesztiválon évek óta fellépő művészházaspár, Kolonits Klára operaénekes és Dinnyés Dániel karmester.

"A megszokott helyszínen, Beremenden idén nem egy, hanem három komolyzenei előadás lesz. Verdi Requiemjét augusztus 4-én a Nemzeti Filharmonikusok zenekarával és kórusával adjuk elő, egyben emléket állítunk az együttes tavaly elhunyt vezetőjének, Kocsis Zoltánnak is. Az előadáson szólistaként Fodor Bernadett, Kolonits Klára, Brickner Szabolcs és Gábor Géza működik közre" - mondta Dinnyés Dániel.

Szólt arról is, hogy előző nap, augusztus 3-én Verdi Operagálát is tartanak, itt mások mellett László Boldizsár is hallható lesz, és 5-én szintén lesz egy klasszikus zenei koncert.

Kiss Mónika, a másik főszervező arról beszélt, hogy az augusztus 5-i Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncerten a nagyharsányi szoborparkban Beck Zoltán lesz a
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 14:13
1/32
Képek, videók
Tolcsvai borfesztivál
pamacska22
2009. március 21. szombat, 17:16
Szeged-Borfesztivál.jp g
agica2004
2017. május 12. péntek, 18:49
Szeged- Borfesztivál 2016
agica2004
2017. február 28. kedd, 17:05
farm borfesztivál.jpg
dnemethk
2012. november 12. hétfő, 17:06
Borfesztivál
agica2004
2011. szeptember 19. hétfő, 15:36
királyi kastélyok bajoror
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:13
MAGYAR KASTÉLYOK...jpg
mailona
2012. október 24. szerda, 02:11
Kastélyok-várak-parkok .jp
johannanna
2012. július 30. hétfő, 15:28
A legszebb kastélyok Leng
mailona
2012. június 06. szerda, 13:41
loire menti kastélyok
lacipecsenye
2012. május 28. hétfő, 13:48
Bajor királyi kastélyok/3
pacsakute
2011. november 28. hétfő, 09:36
Bajor királyi kastélyok/2
pacsakute
2011. november 28. hétfő, 09:31
Bajor királyi kastélyok(1
pacsakute
2011. november 28. hétfő, 09:10
Loire-völgyi kastélyok Fr
irmus
2011. október 12. szerda, 07:38
Kastélyok Andrássy tiszad
megyerimihaly
2011. július 26. kedd, 20:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.