Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:07 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 90 éve született Kubala Lászlóra emlékeztek Madridban
a Spanyol Labdarúgó Szövetség megbízott elnöke felidézte a magyar futball aranykorát és méltatta a spanyolok által "Laszyként" emlegetett sportembert. "Vele új idők kezdődtek a spanyol futballban" - fogalmazott.

Győri Enikő madridi magyar nagykövet pedig azt emelte ki: manapság még fontosabb, hogy olyan személyiségeket idézzünk meg, akik bármely rivalizáláson felül tudtak kerekedni, és Kubala László, integráló személyiségével ilyen ember volt.

A CaixaFórumban 40 perces részletet vetítettek Kocsis Tibor: Magyarok a Barcáért című filmjéből, és az előcsarnokban Kubala-relikviákat mutattak be a Puskás Akadémia jóvoltából.

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete a mintegy 150 fős közönségnek a Puskás Ferenc és Kubala László életében szereplő párhuzamosságokra mutatott rá.

Mindketten 1927-ben születtek, ugyanabban a kerületben, gyerekként is együtt fociztak, mindketten magyar és spanyol válogatott játékosok is voltak, és ebben a dél-európai országban váltak
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 09:53
A 90 éve született Kubala Lászlóra emlékeztek a Ferencvárosnál
színeit, címerét és a nevét.

A megemlékezés alkalmából Budapestre jött Kubala László családja is. Fia, Carlos azt mondta, nagyszerű érzés számukra, hogy visszatérhettek a gyökerekhez, s kiemelte, édesapját egy szívből jövő elkötelezettség kapcsolta a Ferencvároshoz.

"Régen volt ennyi Kubala ebben a stadionban" - zárta mondandóját.

A Barcelona képviseletében az a Josep Fusté elnöki tanácsadó méltatta Kubalát, aki elmondása szerint öt évig játszott együtt vele a katalán együttesben.

Kocsis Tibor, a Magyarok a Barcáért című film rendezője bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, nemzetközi összefogással egész estés film készülhet Kubala Lászlóról.

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum igazgatója részletesen is ismertette Kubala László életútját. Mint felidézte, a kiváló labdarúgó 1945-ben, alig 18 évesen igazolt a Ferencvároshoz, ahol a másfél évet töltött, s ezalatt 50 bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett. Ekkor a katonai behívó elől Csehszlovákiába távozott, mivel ott éltek
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 21:13
Kocsis Zoltánról nevezi el pécsi próbatermét a Pannon Filharmonikusok zenekar
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény felidézte: a Pannon Filharmonikusok a megújulásától számítva több mint egy évtizeden keresztül élvezhette Kocsis Zoltán szakmai mentori támogatását.

Az állandó vendégkarmesterként minden évadban fellépő dirigens koncertjei teltházat vonzottak - tették hozzá, kiemelve, hogy "a rendkívül intenzív és tartalmas közös munkák emlékére" az együttes Kocsis Zoltánról nevezi el zenekari próbatermét.Az ünnepélyes teremavatás november 9-én 18 órakor lesz, amely után tartják meg a PFZ Kocsis Zoltánra emlékező, három részből álló pécsi koncertsorozatának első hangversenyét.

A fiú címet viselő esten zongorán közreműködik Kocsis Krisztán; vezényel Bogányi Tibor.

A sorozat műsorának összeállításakor Kocsis Zoltán legkedvesebb zeneszerzőinek műveiből válogatott az együttes: műsorra kerülnek Beethoven, Rahmanyinov, Richard Strauss, Kurtág György, Bach és Bartók Béla darabjai - olvasható az írásos összegzésben.

A sorozatot a Nemzeti Kulturális
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 10:01
Budapest Maraton - Harmincezernél is többen indulhatnak
verseny. Hozzátette: ez is mutatja, hogy a magyar elnökség komolyan gondolja a közép-európai országok összekötését.

"Magyarország sportnagyhatalon, ez nem kérdés, Budapest a világ egyik legszebb városa, a rendező Budapest Sportiroda pedig ezt a kettőt köti össze a futófesztivállal" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A külügyminiszter, aki többször indult a futófesztiválon, jelezte, idén első maratonjára készült, ám jövő vasárnap Boris Johnson brit külügyminiszter meghívására Angliába kell utaznia.

Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője hangsúlyozta: a maratoni távra - amelyen a hazai legjobbak az országos bajnoki címért is küzdenek -csaknem hétezer indulót várnak, és a futóhétvége versenyeire 84 országból érkeznek résztvevők.

Fut a város, fut az ország - mondta a versenyigazgató, kiemelve, hogy Budapest minden kerületéből neveztek, s Magyarország 1000 településéről jönnek futók. Hozzátette, ezek az adatok is alátámasztják, hogy Budapest Európa egyik futófővárosa. A 42,195 kilométeres távon a
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 12:11
Bartók előtt tiszteleg lemezével a Mini Acoustic World
Valéria pedig csellózik.

A Bartók On Rock című lemezen Bartók művei közül az Este a székelyeknél, az Első román tánc és a Rondók átdolgozásának koncertfelvétele hallható, az anyag bónusz felvétele az Allegro Barbaro, amelyet stúdióban rögzítettek.

"Amikor a hetvenes évek legelején elkészítettem az Este a székelyeknél és az Első román tánc átiratát, akkor csinálta meg az Allegro Barbaróét az Emerson, Lake & Palmer. A mi mostan verziónk nemcsak Bartók, hanem a közelmúltban elhunyt Keith Emerson és Kocsis Zoltán emléke előtt is tiszteleg, Zolival együtt jártam a konzervatóriumba" - idézte fel Papp Gyula a sajtótájékoztatón.

Mint elmondta, 18 éves volt, amikor a Mini együttesbe került. A friss lemezen hallgató a Mini által évtizedekkel ezelőtt sikerre vitt Kereszteslovag, a Sirályok az éjféli napon, az Egy halványkék gondolattól ne félj!, valamint a Visszatérés a városba is. Már az ős-Mini 2011-es újjáalakulása után íródott az Emlékút a balladafolyón. A lemezt október 14-én a budakalászi Kós
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 13:23
Ablakmozdulat
ÉBERT TIBOR

Ablakmozdulat

Érintése ez a kövek közt csordogáló szappanos vizeknek
hol fűrészporos egem mosakodott reggelente
a gyomoké füveké meg a serdülő lapuleveleké
az érintésben a ,,knosszoszi" palota ládalabirintusa
málladozó falrajzolat nyúlik ki felém
repedéseivel lecsupaszodó téglatestekkel
pörögnek a mindig rozsdabarna szemcsék
az udvar homokórájaként... három gangé az érintés
emeleti magasukban versenyez kacérkodik egymással
korlát nyikorgás frissen sikált sárgaságuk
kerítés lándzsás árnyékuk ablakmozdulat
az ajtók elé mind kijöttek
ott állnak mozdulatlanul érintésük az övék
a szemölcsöké mosolyoké mozdulatoké
veszekedéseké gyűlöleté apámé anyámé
s az imádkozó kéményeké is az egekben
kotnyeleskedő pletykálkodó cserepeké
az idő visszanyúl az időtlenségbe
így lesz reggel hét álmos dél
kocsis est hetven év érintésében
nyár tél tavasz felhők eső hó
evavicus, 2017. szeptember 20. szerda, 15:16
Prima Primissima - Kihirdették az idei jelölteket
Lukács István irodalomtörténészt, intézetigazgatót és Sótonyi Péter Tamás rektor, állatorvos-anatómust jelölték, míg a magyar építészet kategóriában Csomay Zsófia építész, belsőépítész; Farkas Gábor építész és Pazár Béla építészmérnök szerepel a jelöltek között.

A magyar sajtó kategória Primái ebben az évben Baló György szerkesztő, műsorvezető, a Hazajáró turisztikai magazinműsor és Kopeczky Lajos újságíró, riporter; a magyar sport kiválóságai közül Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó, mesteredző és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus kapott jelölést.

Bálint György kertészmérnök, Erdélyi Tibor táncművész, koreográfus, népi szobrász és a folkMAGazin népművészeti folyóirat a magyar népművészet, közművelődés kategória díjáért versenghetnek, a magyar zeneművészet kategóriában pedig Antal Mátyás fuvolaművész;, karmester, Eötvös Péter zeneszerző, karmester és Várdai István csellóművész közül kerül ki a Prima Primissima.

Csányi
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 11:02
Koncertek, kiállítások, és színházi előadások a AGORA Szombathelyi Kulturális Központ őszi-téli kínálatában
hiszen a város kulturális intézményének éppen az a feladata, hogy mindenki találhasson érdeklődésének megfelelő programot.

Parais István, az AGORA igazgatója Garas Kálmán helyi fotóművész szeptember 14-én a helyi művelődési és sportházban nyíló és október közepéig látható kiállítására hívta fel a figyelmet, a tárlaton olyan kortársakról készült portrékat láthatunk, akikre már most is büszke lehet a lakosság. A kiállításon - a több mint 60 alkotás között - Bogányi Gergely, Fischer Annie, Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Molnár Edit, Esterházy Péter, Cseh Tamás, Szörényi Levente, Kelemen Barnabás, Balog József, Ligeti György, Jordán Tamás és Zalán Tibor portréja is látható.

Kiemelte a Herendi Porcelán Manufaktúra kiállítását, amely korabeli plakátok segítségével azt is megmutatja, hogyan fejlődött a herendi manufaktúra és milyen motívumokat alkalmaztak nemcsak a porcelánokon, de ruházaton is.

Prieger Szabolcs, az AGORA igazgatóhelyettese a sportházba tervezett nagykoncertekről szólva elmondta:
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 14:03
Kilencven hangversenyt ad az évadban a Pannon Filharmonikusok együttes
Rimini című művét tűzi műsorra, de a közönség Bartók Béla, Richard Strauss, Claude Debussy és Szergej Prokofjev műveit is hallatja majd.

Horváth Zsolt az eseményen hangsúlyozta: a Kodály-emlékév az egész évadot végigkíséri. A Kodály Központban tartandó kilenc hangversenyt megelőzően pécsi kórusok a világhírű magyar zeneszerző-zenepedagógus egy-egy kórusművét adják elő, tavasszal pedig a gyerekek Háry János történetét élhetik át a budapesti Kolibri Színházzal közös előadásban.

A tavaly elhunyt Kocsis Zoltán alakját a zeneirodalom kiemelkedő darabjait bemutató sorozatban idézi fel a PFZ - tette hozzá. Kiemelte még, hogy Finnország idén százéves államiságának tiszteletére november végén mások mellett Sibelius műveit is műsorra tűzik Ari Rasilainen vezényletével.

A PFZ-t olyan dirigensek vezénylik majd, mint Cristian Mandeal, Gilbert Varga, Gérard Korsten, Vajda Gergely és Kobajasi Kenicsiró - mondta az igazgató, aki arra is kitért, hogy "erejük teljében levő szólisták", köztük Baráti Kristóf,
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 18:34
Kajak-kenu ob - Takács Tamara triplázott 1000 méteren
Doba Richárd (UTE) 2:56.0063. Ceiner, Ilyés Róbert, Hufnágel Tibor, Noé B. (BHSE) 2:56.370

C-1:1. Bodonyi András (Démász Szeged) 3:52.199 2. Fekete Ádám (UTE) 3:56.336 3. Viola Viktor (DKSC) 3:59.552

C-2:1. Varga Dávid, Vasbányai Henrik (Graboplast Győr, KSI SE) 3:35.978 2. Fekete, Lelovics Dávid (UTE) 3:38.3683. Sarudi Pál, Bodonyi (Közgép SE, Démász Szeged) 3:38.462

C-4:1. Varga, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Vasbányai (Graboplast Győr, KSI SE) 3:22.349 2. Bodonyi, Koleszár Zoltán, Kocsis Ádám, Zombori Dominik (Démász Szeged, ASE) 3:26.8653. Kiss Tamás, Androkity Marcell, Moldován Milán, Jakus Zoltán (Csepeli KKE) 3:27.112

nők:

----

K-1:1. Takács Tamara (Vasas) 3:51.208 2. Medveczky Erika (Démász Szeged) 3:51.750 3. Fazekas-Zur Krisztina (Graboplast Győr) 3:56.529

K-2:1. Takács, Vad Ninetta (Vasas) 3:32.171 2. Horváth Alexandra, Medveczky (Démász Szeged) 3:32.839 3. Farkasdi Ramóna, Hagymási Réka (BHSE) 3:36.324

K-4:1. Takács, Bodonyi Dóra, Fazekas-Zur, Vad
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 18:53
Arany-emlékév - A kortárs irodalmat ünnepli a Könyvek Diadalíve programsorozat Budapesten
Az érdeklődőket hétvégenként péntektől vasárnapig a szépirodalomtól a slam poetry-n át a szórakoztató irodalomig számos műfajban beszélgetések, felolvasások, zenés előadások és filmvetítések várják a bevásárlóközpont Millennium Udvarában felállított, több ezer könyvből felépített, diadalívre emlékeztető installáció előtti színpadon. A közönség találkozhat mások mellett Darvasi Lászlóval, Erdős Virággal, Ferdinandy Györggyel, Géczi Jánossal, Lackfi Jánossal, Nádasdy Ádámmal, Pósa Zoltánnal, Kemény Istvánnal és Kemény Zsófival, valamint Sebő Ferenccel, Szálinger Balázzsal és Vámos Miklóssal is.

Lafferton Kálmán, a Supka Géza Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: a rendezvénysorozattal a könyv diadalmas történetére szeretnék felhívni a figyelmet, ugyanis a könyvet mint kultúrát közvetítő találmányt az elmúlt 500 év technológiai fejlődése sem tette meghaladottá, még a mai digitális világban sem.

A helyszínválasztás szándékosan rendhagyó, hiszen a hasonló nagy bevásárlóközpontokban általában nem
velemenyezd, 2017. augusztus 31. csütörtök, 12:22
Utcabállal kezdődik az évad a József Attila Színházban
olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nagyszínpadon elsőként, szeptember 30-tól Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalje látható Hargitai Iván rendezésében. A főbb szerepeket Ömböli Pál, Ujréti László, Fila Balázs, Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia és Vaszkó Bence alakítja.

Október 7-től látható Böhm György rendezésében a Csókos asszony című operett, amelynek főbb szerepeit Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vaszkó Bence, Ágoston Péter, Wágner Judit, Kocsis Judit és Fila Balázs játssza.

Novembertől egy vérbő olasz komédia színesíti a programot Csiszár Imre rendezésében. A Filuména házassága című előadás főszerepeit Vándor Éva, Nemcsák Károly, Ujréti László és Kocsis Judit játssza. Lucifer show címmel decemberben Verebes István rendezésében mutatnak be történelmi revüt, amelyben szinte az egész társulat színpadra lép.

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatóját Telihay Péter rendezi. Nagy András Karenina, Anna című Tolsztoj-értelmezésében többek
velemenyezd, 2017. augusztus 27. vasárnap, 11:51
1/33
Képek, videók
Ekker László 2
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 01:58
Ekker László 1
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 01:57
Szent László 01.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:22
Szent László 02.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:22
Szent László 03.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:21
Szent László 04.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:21
Szent László 05.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:21
Szent László 06.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:19
Szent László 07.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:19
Szent László 08.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:18
Szent László 09.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:18
Szent László 10.jpg
chillik
2017. december 01. péntek, 03:18
Futball vb
sanci81
2016. június 05. vasárnap, 14:22
felcsut Futball akadémia.
megyerimihaly
2015. augusztus 28. péntek, 16:05
O.V.-futball.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.