Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:50 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mint tisztán csillogó patak...
Kiss Gyula

Mint tisztán csillogó patak

nyugtatnak az igaz szavak.

Hazugság, sértés, sérelem,

átlát mindenen az értelem.Rosszindulat, pletykák sora,

belep mindent az idő pora.

Elfelejtődik a bú, s a bánat,

a vigasz magára nem várat.Ismét felragyog az új remény,

csillogó páncélja igen kemény.

Nem vághatja át már semmi,

magától tudja mit kell tenni.Áthatja a szeretet, a tiszta szív,

mely lángol, s újból visszahív.

Üstökösként száll fent az égen,

megtalálja az útját a sötét
kkm, 2017. június 19. hétfő, 13:45
Ezen a világon nincs...
Kiss Gyula

Ezen a világon nincs,

amiért küzdeni ne kéne.

Néha ez bátran megy,

máskor meg csak félve.Az élet sok terhet tud

rakni az ember vállára,

s ki nem tud harcolni,

nem jut hely számára.A lelket jóval könnyebb

összetörni, mint a testet.

Az egyén úgy érzi sokszor,

lelke kiégett, vagy feslett.Feladni soha nem szabad,

mert akkor végleg vége!

El kell határozni, mégsem,

vagy még inkább, még ne!Ki csalódott mindenben,

bármiben, mi történt vele,

ne adja könnyen magát,

vágjon ismételten bele!Nem szabad a reményt

a halványat sem feladni,

mindig tiszta érzésekkel

szívből kell előre haladni!Hiszen nem az a gyenge

ki változtatásokra
kkm, 2017. június 19. hétfő, 13:41
Kohl halála - Kiss J. László: Kohl felismerte, hogy a német és az európai egyesülés ugyanannak a folyamatnak a
magyarországi határnyitással a német egyesülésben játszott magyar szerep Kohl kancellársága alatt a kétoldalú kapcsolatok kiemelkedő időszaka volt. A határnyitás és a rendszerváltozás, valamint a német egyesülés folyamata több ágon összefüggött egymással.

Helmut Kohl Magyarország euroatlanti integrációjának egyik legfőbb támogatója volt. Soha nem feledkezett meg arról, hogy kifejezze köszönetét a határnyitásért, s ez a magyar politikai spektrum minden meghatározó szereplője irányában megnyilvánult. Horn Gyula ehhez éppen úgy hozzátartozott, mint a világnézetileg hozzá közel álló Antall József, az első demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnök. Az a tény is önmagáért beszél, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az utolsó külföldi politikus, aki Kohl meghívására ellátogatott az egykori kancellárt oggersheimi otthonába - vélekedett.

Helmut Kohl Angela Merkelhez fűződő viszonyát Kiss J. László leginkább a "kényes" jelzővel jellemezte. Merkel sokáig az akkori kancellár fő pártfogoltjának,
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 17:03
Illés-, Hungária-, Omega- és Syrius-sztori, ahogy még nem ismertük
Program támogatásával kiadott Beatinterjúk I.-ben olvasható beszélgetések az elmúlt években a passzio.hu-n már megjelentek, most azonban összegyűjtve új megvilágításba helyeznek számos fontos részletet a magyar beatzene történetében.

A szerző szerint az interjúalanyok által elmondott információk elsősorban azért értékesek, mert az elfeledett szereplők különböző igazodási kényszerektől mentesen tudták felidézni a vizsgált korszak történéseit. Az ős-Illés zenekar első éveit Nényei Tas, Farkas Ádám, Halász Gyula "Öcsi", a tavaly elhunyt Körmendi János, valamint az alkalmi közreműködő, Hantos Balázs elevenítette fel, a Hungáriáról és elődjéről, a Syconorról Hauer Rezső, a 2013-ban elhunyt Csomós Péter, Sipos Péter, Kertész László és Matlaszkovszky Miklós beszélt, az Omega indulását Kovacsics András "Öcsi", Varsányi István "Gergő", Wittek Mária, Láng Péter, Bánkúti Győző, Kiss Zoltán, Tornóczky Ferenc és Somorjai László mesélte el, a Syrius együttes kialakulásának körülményeit pedig Kelemen András, Vadász
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 13:12
Gulyás Marci népfrontja: Csintalan,Gálvölgyi,Pörzse és Zagyv
műsorvezető, az utóbbi két évben Simicska Lajos ,,szóvivője"

- Kornis Mici, Facebook-oldala szerint a Gulyás Márton fémjelezte Slejm - a torkon ragadt politika munkatársa

- Misetics Bálint, A Város Mindenkié csoport egyik alapító tagja, korábban LMP-s lakásügyi szakértő, majd PM-es szervező, 2013-ban egyike volt a Fidesz-székház ,,elfoglalóinak"

- Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője

- Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom volt alelnöke, 2010 és 2014 között jobbikos országgyűlési képviselő

- Hajós András televíziós személyiség,

- Pörzse Sándor, egykori HírTV-s és Echo TV-s műsorvezető, később jobbikos országgyűlési képviselő, a néhány hónapja megszüntetett jobbikos Barikád főszerkesztője

- Stohl András színész, műsorvezető

- Gálvölgyi János humorista, az egykori Heti hetes állandó tagja

-
menusgabor, 2017. június 10. szombat, 18:30
Könyvhét - Koncertek, könyvtotó, író-olvasó találkozók Miskolcon
múlt lesz a fő téma történelmi regényeket író szerzőkkel, hagyományőrző produkciókkal, szombaton pedig a gyerekek és a könyvgyűjtők kerülhetnek a figyelem középpontjába Écsi Gyöngyi fellépésével és könyvaukcióval.

A Könyvtér színpadán a város fiatal, iskolás tehetségei mellett fellép a Csodamalom és a Kalamajka Bábszínház, az Avas Néptáncegyüttes, az Anima vonósnégyes és a Verskoncert zenekar is. A csütörtöki és a péntek esti nagykoncertet a Bor és leányka című lemezzel a Ghymesből jól ismert Szarka Gyula és barátai, valamint - az Bartók Plusz Operafesztivál támogatásával - az Apnoé zenekar adják.

mint írják, a látogatók szerencsét próbálhatnak a könyvheti totón, amelyen a könyvárusok által felajánlott köteteket lehet nyerni. Mindenki felteheti saját kedvenc könyvét a város közös könyvespolcára, és belehallgathat a VersVonalba, a verset mondó telefonfülkébe. Idén is újabb lapok készülnek a miskolci középiskolások által festett Miskolci Értékek Kódexébe, valamint csütörtök délutántól papírmetszet
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 13:22
Ne csak szeresd, ismerd is szülőföldedet!
Lajta menti telket ingyen kapta a várostól, paplak építése céljára. A Magyar utca 33. szám alatti Magyaróvári Evangélikus Lelkészházat Hőnel Béla magyaróvári evangélikus vallású építész tervezte 1914-ben, aki egyébként a miklóshalmi és a rajkai evangélikus templomok tornyárt is építette. A lelkészház 1922 végére készülhetett el.

Az evangélikusok temetővel is rendelkeztek, amit a 20. század elején számoltak fel.
1922-ben az önálló gyülekezet első lelkésze Szűcs Sándor volt. 1953-tól Zámolyi Gyula. 1985 óta Kiss Miklós esperes végzi a gyülekezet lelkészi szolgálatát. Utóbbi kettő ,,Pro Urbe" díjazott.
Mosonmagyaróváron jelenleg körülbelül 1000 főnél is több evangélikus él, ebből kb. 300 fő aki tagsággal rendelkezik. Megközelítőleg 100-150 fő látogatja rendszeresen gyülekezeti alkalmakkor a templomot. 2006-tól az egyházközség esperesi székhely.
2003-ban az evangélikus gyülekezet támogatásával a templomkertben kapott helyet, a Trianon emlékkereszt.

A
azenujsagom, 2017. május 30. kedd, 05:51
A Fidesz jelöltje nyerte az időközi képviselő-választást Gyulán
Becsyné Szabó Márta jegyző az MTI-nek elmondta: a 2662 választásra jogosult állampolgárból 978-an vettek részt a szavazáson, ketten adtak le érvénytelen voksot. A részvételi arány 36,7 százalékos volt.

Kiss Szabolcsra 549-en, Bagi Csillára, a Gyulai Városbarátok Köre jelöltjére 387-en, Kiss Ibolya Brigitta, a Haza nem eladó mozgalom párt jelöltjére 31-en, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Dandé András Endrére 9-en szavaztak.

Máthé Zoltán, a DK jelöltje és a függetlenként induló Megyeri György Roland pénteken visszalépett az indulástól - mondta a jegyző.
velemenyezd, 2017. május 21. vasárnap, 20:54
Kiss Gyula
Kiss Gyula

Titkok és vágyak

Rezzenések, érzések, vágyak,
mindig beteljesülésre várnak.
Kellemes képzelgések, álmok,
a sors fintora igencsak álnok.

A szív rejtekében feléled a tűz,
varázslatos ereje bódulatba űz.
Meggyengül az akarat, a jellem,
zűrzavarban kavarog a kellem.

Erős a vonzódás, lehull a lepel,
a lélek hangjára egy másik felel.
Titkok fátyla lebben a szélben,
megoldásra talál a sötét éjben.
horvathzsoka, 2017. május 19. péntek, 09:04
Időközi képviselő-választás lesz vasárnap Gyulán
Becsyné Szabó Márta jegyző az MTI-nek elmondta: a posztért hatan indulnak. Kiss Szabolcs a Fidesz-KDNP, Máthé Zoltán a DK, Bagi Csilla a Gyulai Városbarátok Köre, Dandé András Endre a Magyar Munkáspárt, Kiss Ibolya Brigitta a Haza nem eladó mozgalom párt színében méreti meg magát. Megyeri György Roland függetlenként indul, de az MSZP és az Együtt gyulai szervezetei támogatják.

A névjegyzékben 2662-en szerepelnek - tette hozzá a jegyző.
velemenyezd, 2017. május 16. kedd, 15:24
Arany János előtt tiszteleg a MMA tavaszi irodalmi gálája
Az eseményen az MMA rendes tagjai, Ágh István, Bogdán László, Czakó Gábor, Füzesi Magda, Gál Sándor, Jókai Anna, Király László, Kiss Anna, Kodolányi Gyula, Mezey Katalin, Tamás Menyhért, Tornai József és Vári Fábián László, valamint Nagy Gáspár, az MMA posztumusz tiszteleti tagjának műveiből készült vers- és próza-összeállításokat hallhat a közönség - derül ki az a gála MTI-hez eljutatott meghívójából.

Az est második részében kortárs írók és költők műveivel, valamint Arany János költeményiből készült versszínpadi összeállítással emlékeznek a 200 éve született költőfejedelmre Kubik Anna, Oberfrank Pál, Ráckevei Anna és Rátóti Zoltán és Újhelyi Kinga színművészek, a műsorvezető Bódi Mátyás és Morvai Noémi előadásában.

Prőhle Gergellyel, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatójával az Arany János-emlékévről, valamint Kodolányi Gyulával a Down Fell the Statue of Goliath - Hungarian Poets and Writers on the Revolution of 1956 címmel megjelent angol nyelvű antológia megjelenéséről rendeznek
velemenyezd, 2017. május 12. péntek, 15:32
Tizenegy bemutatót tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház
Tagirovsky rendezésében Pierre Beaumarchais Figaro házassága című művét a nagyszínpadon novemberben mutatják be. Szintén novemberben, Kiss Csaba rendezésében tűzik műsorra Carlo Goldoni ritkán játszott vígjátékát Házasság Palermóban címmel. A rendező elmondta: a stúdiószínpadon látható mű eredeti címe A régiséggyűjtő családja, Goldoni valósággal tobzódik abban, hogy az emberi karakter furcsaságait, túlzásait színpadra vigye. Az előadásban Blaskó Péter, Bánsági Ildikó, Tompos Kátya, Györgyi Anna, Bodrogi Gyula, Bakos-Kiss Gábor, Farkas Dénes szerepel.

A nagyszínpadon Vidnyánszky Attila rendezésében Móricz Zsigmond Úri muri című művét decemberben láthatja először a közönség. Az igazgató elmondta: Debrecenben rendezte már a darabot, a mostani színrevitellel párhuzamosan tévéfilmet is forgatnak az Úri muriból. Ebből hagyományt szeretnénk teremteni - fűzte hozzá.

A stúdiószínpadon Dér András állítja színpadra Jean Cocteau Szent szörnyetegek című művét az év végén. A nagyszínpadon februárban Silviu
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 15:43
1/77
Képek, videók
Fogat- Gyula.jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 19:01
Tamáska Gyula Szentlélek
maria_kadar_148
2017. május 28. vasárnap, 21:51
O.V. -Horn Gyula.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:13
Diplomaterav Csoma Gyulán
furaila
2017. május 12. péntek, 16:06
szalácki gyula.jpg
zsokica45
2017. május 09. kedd, 11:56
0 a a vers kenéz Gyulát
lovaszmarika
2017. május 08. hétfő, 21:19
Juhász Gyuláról való nóta
chillik
2017. február 28. kedd, 04:02
Juhász Gyulához 01.jpg
chillik
2017. február 09. csütörtök, 05:49
Juhász Gyulához 02.jpg
chillik
2017. február 09. csütörtök, 05:48
krúdy gyula 001.png
chillik
2017. február 02. csütörtök, 17:51
kincs gyula.png
chillik
2017. január 01. vasárnap, 17:00
Szavak és igazság
nessie_graf
2008. július 24. csütörtök, 00:17
Vigasz 01.jpg
chillik
2017. május 01. hétfő, 06:34
Vigasz 02.jpg
chillik
2017. május 01. hétfő, 06:33
Vigasz 03.jpg
chillik
2017. május 01. hétfő, 06:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.