Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 07:26 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Költségvetés - Nő a sport és a szabadidős tevékenységek támogatása
Olimpiai Központ beruházásának támogatása jelenti: a tervek szerint erre 88,7 milliárd forint jut.

A jövőre Budapesten sorra kerülő Maccabi Európa Játékokra sportinfrastruktúra-fejlesztés címén 14,4 milliárd, míg a megrendezés támogatására további 0,9 milliárd forintot különítenek el.

A Nemzeti Sportközpontok működésére és beruházásaira 15,1 milliárd juthat. Nagyobb tétel a költségvetésben a Hungaroring Sport Zrt. (13,5 milliárd forint), az infrastrukturális fejlesztésekre fordítható Kemény Ferenc Program (9,6 milliárd forint) támogatása, valamint a Bozsik Stadion létesítmény-fejlesztése (3,4 milliárd forint). Az Országos Sportegészségügyi Intézet 6,8 milliárd forintos központi támogatásra számíthat.

Az utánpótlás-nevelési feladatokra 2,4 milliárd, sportági fejlesztésekre 12,4 milliárd forint jut. A 16 kiemelt sportág sportlétesítmény-fejlesztését a tervek szerint több mint 7,7 milliárd forinttal segíti a büdzsé.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat zárószavazása július 20-án lesz a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:12
Több mint háromszáz új kötet jelenik meg a 89. Ünnepi Könyvhétre
Hozzáfűzte: az idei könyvhéten több mint 180 kiállító, valamint 76 magyarországi és 16 határon túli kiadó kínálata fog szerepelni. A dedikálások mellett könyvbemutatók, beszélgetések és zenés programok is várják az olvasókat.

Ha valaki az összes újdonságot megszeretné vásárolni, 960 ezer forintot kell a Vörösmarty téren hagynia. Az új könyvek átlagára mintegy 3100 forint, a legdrágább új kiadványt 8300, a legolcsóbbat 1400 forintért lehet megvásárolni - hangsúlyozta Gál Ildikó, aki szerint a legtöbb kiadvánnyal, összesen 14 kötettel a Magvető Kiadó érkezik a Könyvhétre.

A MKKE elnöke az idei kínálatból többek között a 25 éves Fedél nélkül folyóirat új szerzői antológiáját, Az elmúlásunk hamutartója című kiadványt, Götz Eszter Zalaváry Lajos építészről írott monográfiáját, valamint Péntek Orsolya a magyar fotó 150 évét bemutató albumát emelte ki.

Gál Ildikó szerint a Könyvhét kínálatából látszódik, hogy újra divatos műfaj lett a vers, míg a gyerekkönyvek népszerűsége is töretlen. A
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:51
Magyar Sport Napja - Szívós István, Hegedüs Csaba és Hámori Jenő kapott Csík Ferenc-díjat
Gyöngyi és Toponári Gábor.

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vehetett át Szakály Zsolt Károly, Kristonné Bakos Magdolna és Bánszki Gábor.

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át többek között Jancsó Kornél kétszeres nívódíjas, Feleki László-díjas sportújságíró, az MTI/MTVA munkatársa, akinek munkásságát az indoklás szerint az elkötelezettség és a sport iránti rajongás jellemzi.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj Program nyerteseinek az ösztöndíjat jelképező okleveleket - Szabó Tünde társaságában - átnyújtó Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, az ösztöndíj egyszerre elismerés és ösztönzés a felsőoktatásban tanuló fiatal sportolóknak.

"Azokat köszöntjük most, akikre büszkék vagyunk, és akik egyben a jövő reménységei" - emelte ki Palkovics László, aki hozzátette: a sport egyszerre ad jellemet, szellemet, alázatot és erőt.

A 2017/2018-as tanév második félévében 18 sportág összesen 96
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 12:41
Hangversennyel ünnepli születésnapját a Budafoki Dohnányi Zenekar
symphoniques - des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója, valamint Beethoven II. szimfóniája hangzik el.

A nagyszabású hangversenyen az "öröm keresztmetszetét" szeretnék adni, ami reprezentálja a zenekar sokszínűségét, s betöltve küldetésüket egy új kortárs művet is bemutatnak - mondta el Hollerung Gábor ügyvezető zeneigazgató kedden Budapesten.

A zeneigazgató kiemelte, hogy büszkék az elért eredményeikre. Kemény munka áll mögöttük és a zenekarnak jó imázsa lett a sokszínű és változatos programkínálatnak köszönhetően.

Az együttes tavaly mintegy 100 koncertet adott, ebből 15 crossover produkció volt és öt hangfelvételt készítettek. A hagyományos zenei programok részeként négy szcenikus produkciót mutattak be a Müpában - emlékeztetett, hozzáfűzve: a zenekar első vendégkarmestere Guido Mancusi osztrák-olasz zeneszerző-karmester, rezidens zeneszerzője pedig Gyöngyösi Levente.

Hollerung Gábor kitért arra is, hogy a zenekarban több kamaraegyüttes - többek között a BDZ Quartet,
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 13:53
Csaknem 40 milliárd forint főösszeggel fogadták el Eger idei költségvetését
Habis László (Fidesz-KDNP) kiemelte: a hiánnyal idén sem kalkuláló büdzsét konstruktív vita után, csütörtökön fogadta el a testület. A tervezetben közel 3 milliárd forint központi támogatás és 8,3 milliárd forint saját bevétel mellett több mint 25 milliárd forintos felhalmozási - fejlesztésekre, beruházásokra vonatkozó - előirányzat is szerepelt - tette hozzá. A város 2018-as költségvetése így mintegy 16 milliárd forinttal haladja meg az előző évit.

A részletekről szólva a polgármester kiemelte: az intézmények működési feltételei adottak, azokra 7,5 milliárd forintot szánnak.

A büdzsében jelentős a bérfejlesztések hatása is: nőtt a köztisztviselők és a pedagógusok bére, ami a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével együtt 155 millió forint pluszkiadást jelent. Ezt önerőből fedezik - közölte.

Ambiciózusnak nevezte Habis László az önkormányzat adóbevételi tervét, amely több mint 100 millió forint növekménnyel számol tavalyhoz képest. Tájékoztatása szerint az idei költségvetés
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 13:33
Férfi kosárlabda vb-selejtező - Lengyelországi vereséggel kezdtek a magyarok
Eredmény, C csoport, 1. forduló:Lengyelország-Magyarország 70-60 (14-16, 8-13, 17-11, 31-20)------------------------------------------------------------ -

A magyar pontszerzők: Perl 18, Vojvoda 15, Allen 11, Eilingsfeld 6, Váradi 6, Benke 2, Karahodzsics 2A szeptemberi Eb-n nyolcaddöntős magyar válogatottból Hanga Ádám barcelonai kötelezettségei, míg a honosított Govens Darrin későn elkészült papírjai miatt hiányzott, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem lépett pályára Bydgoszcz-ban.

A házigazdák - akik az Eb-n négy vereséggel és egy győzelemmel a 18. helyen zártak - hat ponttal elhúztak, ám a nyitónegyed végén már a magyarok vezettek. A folytatásban 13 vendégpontra mindössze négy érkezett a túloldalon, 18-29 állt az eredményjelzőn, a spanyol Tenerifénél légióskodó Allen Rosco pedig már nyolc pontnál tartott. A nagyszünetben 22-29 volt az állás.

Térfélcsere után két percig nem talált a gyűrűbe Ivkovics Sztojan
velemenyezd, 2017. november 24. péntek, 20:25
Molnár Gyula: az MSZP él
Molnár Gyula az MSZP választmányának ülése után hangsúlyozta azt is, pártja politikai stratégiája nem változott: a Tegyünk igazságot! című program egy markáns, világos, egyértelmű baloldali program.

Molnár Gyula közölte, megerősítették azt is, hogy a mostani szakaszban az MSZP nem állít saját soraiból miniszterelnök-jelöltet. Listavezető lesz, és dolgoznak azon, hogy a lehető legszélesebb együttműködésnek legyen egy civil kormányfőjelöltje - mondta, hozzátéve, hogy az MSZP a mostani szakaszban nem támogatja egyetlen párt miniszterelnök-jelöltjét sem.

A politikus jelezte azt is, tárgyalni fognak a demokratikus ellenzék pártjaival. "Tárgyalni fogunk, nem diktálni, hanem együttműködésről beszélni, hogy hogyan, miképpen lehet leváltani 2018-ban ezt a hatalmat" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, készen állnak az együttműködésre minden demokratikus politikai erővel, de "Horn Gyula pártja" nem tárgyal szélsőjobboldali pártokkal.

Molnár Gyula megköszönte Botka László munkáját. Elmondta, a
velemenyezd, 2017. október 07. szombat, 16:22
Arany-emlékév - A kortárs irodalmat ünnepli a Könyvek Diadalíve programsorozat Budapesten
kultúrát közvetítő találmányt az elmúlt 500 év technológiai fejlődése sem tette meghaladottá, még a mai digitális világban sem.

A helyszínválasztás szándékosan rendhagyó, hiszen a hasonló nagy bevásárlóközpontokban általában nem ezzel a fajta kultúrával találkozik a közönség, amelyet a tartalom mellett a látvánnyal, az impozáns könyves installációval is törekednek megfogni - fűzte hozzá.

Lafferton Kálmán hangsúlyozta: az Arany János-emlékbizottság támogatja a rendezvénysorozatot, amelynek több programja kapcsolódik a 200 évvel ezelőtt született költő életművéhez, alakjához. A sorozat része a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör, a Magyar Írószövetség és a Szépírók Társasága által elindított Aranyláz - Kortárs Irodalom Éve projektnek is.

A Könyvek Diadalívét szeptember 1-jén, pénteken Lafferton Kálmán, Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke és a szervezet igazgatója, Péterfy Gergely, valamint Szabó Tibor Benjámin projektmenedzser és
velemenyezd, 2017. augusztus 31. csütörtök, 12:22
Elfogadta az Országgyűlés az idei büdzsé módosításához készített módosító javaslatokat
összegének megemelését 150 milliárd forintig. Az indoklás szerint a keret emelése a nemzetgazdasági jelentőségű nagyberuházások magyarországi megvalósítására - a munkahelyteremtés ösztönzése érdekében nyújtandó támogatások biztosításához - szükséges.

A javaslat 4,7 milliárd forint többlettámogatást is tartalmazott az önkormányzati fejlesztések számára.

Létrehoztak egy 26,6 milliárd forintos beruházás-előkészítési alapot, amelyből 1,6 milliárd forint a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programban szereplő új budapesti jégcsarnok beruházásának előkészítését szolgálja.

Az indoklásban kitértek arra, hogy a költségvetési törvényjavaslat benyújtását követően döntött az országgyűlés az ingyenes tankönyvellátás 9. évfolyamig való kiterjesztéséről és a tankönyvcsomagok árának módosításáról, így beillesztették a támogatás-igénylési feltételeket a szabályozásba.

Mintegy 10,8 milliárd forint támogatást biztosítottak a Lakitelki Népfőiskola beruházásával összefüggő feladatokra és 2,5 milliárd
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 15:23
Székesfehérvár-rali - SuperSpecial és tizenkét gyorsasági a két nap során
Az országos bajnokság negyedik futamának szerdai sajtótájékoztatóján Lakatos Róbert, a verseny főszervezője kiemelte a környezetvédelem fontosságát, hiszen a két nap során több szakasz környezetvédelmi- vagy Natura 2000-es területen halad majd át. A program szerint a rali mezőnye a székesfehérvári SuperSpecial szakasz mellett Kincsesbánya, Árkipuszta, Bakonycsernye, Csákberény, Nagyveleg és Pusztavám környékén méri össze tudását.

A szervizpark új helyszínen, a Jüllich Glas területén (Holland fasor 5.) várja az érdeklődőket.

A bajnokságot vezető Herczig Norberték korábban kétszer is győztek Székesfehérváron, 2016-ban ráadásul ott ünnepelhették az abszolút magyar bajnoki címet is. A versenyző szerdán elmondta, idén biztosan nem itt szerzik meg a bajnoki címet, mivel a bajnokság szorosabb, illetve korábban van a Székesfehérvár-rali mint egy éve. Herczigék jelenleg 16 pont előnnyel vezetik a bajnokságot, s mint ezúttal megjegyezte, ez azt jelenti, hogy nem nekik kell "sietniük".

A címvédő
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 13:42
Hősök Napja
HŐSÖK NAPJA

"A Magyar Hősök Emlékünnepe szüleink és nagyszüleink küzdelmei, fáradozásai előtti tisztelgés is, aminek az ad igazán értelmet, ha lesznek olyan nemzedékek, amelyek méltó módon, békés körülmények között folytatják és teljesítik majd az elődök örökségét."

Minden év májusának utolsó napján tartják ezt az ünnepet.

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért.

Az ünnepen általában katonai tiszteletadással egybekötött
menusgabor, 2017. május 28. vasárnap, 20:30
A költészet napja - Fényfestés, versfelolvasások és könyvbemutatók Budapesten
élő internetes közvetítésen keresztül is lehet követni. A műsor öt nagy fejezete az alkotói pálya öt szakaszát sorjáztatja egymás után, az egyes fejezeteken belül viszont váratlan váltások, asszociációk vezetik verstől versig a néző figyelmét.

A Magyar Írószövetség székházánál este a szervezet, a magyar irodalom és költészet múltját és az 1956-os forradalomban játszott szerepét felelevenítő, Kodály Zoltán zenéjével kísért fényfestészeti épületvetítéssel várják az érdeklődőket. Az 1956-os emlékév programjai közé illeszkedő ingyenes produkció Bordos László Zsolt munkája.

A Magvető Kiadó öt új verseskönyvet - Bognár Péter, Hevesi Judit, Pál Sándor Attila, Turi Tímea és Zilahi Anna köteteit - mutatja be a költészet napja alkalmából a Magvető Caféban, ahol tizenegy idén megjelent verseskötetből is felolvasnak szerzőik, köztük Erdős Virág, Kemény István, Nádasdy Ádám és Parti Nagy Lajos. Az esten a Dés András Trió ad zenei aláfestést.

József Attila Fiumei úti sírkertben található nyughelyénél
velemenyezd, 2017. április 08. szombat, 10:31
1/17
Képek, videók
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
olimpiai bajnok a magyar
maroka
2018. február 22. csütörtök, 14:57
olimpiai láng0209_4.jpg
maroka
2018. február 09. péntek, 17:27
olimpiai láng0209_3.jpg
maroka
2018. február 09. péntek, 17:26
olimpiai láng0209_2.jpg
maroka
2018. február 09. péntek, 17:25
olimpiai láng0209.jpg
maroka
2018. február 09. péntek, 17:23
olimpiai láng észak_délko
maroka
2018. február 09. péntek, 17:22
Címkék
együttes tavaly, Csík Ferenc-díjat, költészet napja, Arany János-emlékbizottság, magyar irodalom, Budafoki Dohnányi Zenekar, költségvetési törvényjavaslat, Magyar Könyvkiadók, bajnokság szorosabb, Lakatos Róbert, Magvető Caféban, Tóth Norbert, Botka László, ösztöndíj egyszerre, bajnokságot vezető, 1956-os emlékév,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.