Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:29 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 19.
NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 19.
***************************************************************
,,Egyik ember formálja a másikat." (Péld 27:17)
Gondolkodtunk már azon, hogy ki hat ránk a legjobban? Ki az, aki nagyon pozitívan hat ránk, jó vele együtt lenni, isszuk szavait, tanulni akarunk tőle, felnézünk rá - anélkül persze, hogy bálványoznánk - mert példaértékű számunkra, ahogyan él? S ki az, aki lehúz, leszívja az erőnket, nagyon negatívan hat ránk? Tudnunk kell, hogy hatással vagyunk egymásra, de a hatás iránya egyáltalán nem mellékes.
Pál apostol írja Timóteusnak: ,,Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben." (1Tim 4:12) Akár fiatalok vagyunk, akár öregek, bármennyi idősként is lehetünk példák mások számára, még pedig jó példák, Istennek tetsző, másokat az Úrhoz hívogató, vezető, terelő jó példák.
Megfigyeltem
joli60, 2018. július 19. csütörtök, 15:00
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 16.
NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 16.
***************************************************************
,,Egyik ember formálja a másikat." (Péld 27:17)

Formáljuk egymást, de engedjük-e, hogy az Ige formáljon bennünket? Valaki így mondta: ,,Meghallani és megélni az Igét: életprogram, a hitelesség legfontosabb záloga. Sok ezer szónál meggyőzőbb, ha egyszerűen csak látszik az ige; családi életünkben, egyéni életvezetésünk során, az emberi kapcsolatokban és a szolgálatban is."
Amikor Igénk azt mondja, hogy egyik ember formálja a másikat, akkor lényeges kérdés, hogy mivel hatunk egymásra? Több dologgal is. Hatunk egymásra a szavainkkal. ,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett." - írja Pál apostol (Kol 4:6) Hatunk egymásra a kedves beszéddel, de a durva beszéddel is. Persze nem ugyanaz a hatás, ez vitán felüli. A kedves beszéd jó hatással van ránk. Az a beszéd, amely nem erőltetett, nem megjátszott, nem
joli60, 2018. július 17. kedd, 13:00
A ruszkik végül hazamentek
A RUSZKIK VÉGÜL HAZAMENTEK
jún 19, 2018 | Bencze Izabella, Blog

Abszurd tárgyalások után az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el az országot.

Abszurd tárgyalások után az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el az országot
https://magyaridok.hu/velemeny/a-ruszkik-vegul-hazamentek-3192574
Június fontos hónap a történelmünkben. 1920. június 4-én elvették, 1991. június 19-én visszakaptuk. Igaz, nem ugyanazt. De mindkettőt Magyarországnak hívják. Június 4-én a trianoni tragédiára emlékezünk, 19-én, nemzeti emléknapunkon az utolsó elnyomó katona távozását, a hónap utolsó szombatján pedig a szabadságunkat ünnepeljük. Hogy miért pont júniusban? Mert 1991-ben akkor vonultak ki véglegesen a szovjet csapatok hazánk területéről.

Valószínűleg szociálpszichológiai kérdés, hogy a csapatkivonás és a mögöttes gazdasági tárgyalások miért nem kaptak méltó társadalmi
menusgabor, 2018. június 19. kedd, 22:14
Véget ér a tanév, kezdődik a vakáció
A mostani tanév mintegy 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista számára zárul, közülük az érettségizők egy részének még hátra vannak a szóbeli vizsgák.

A többiek közül sokan táborozni indulnak, ők számtalan program közül választhatnak idén is.

A Taborfigyelo.hu vezetője korábban elmondta, hogy több mint 200 ezer gyerek fog legalább egy hetet táborban tölteni a nyáron. Tóth Béla közlése szerint az idén az informatikai és programozó táborok a legnépszerűbbek. A második legnépszerűbb tábortípus a idegen nyelvi, valamint a katonai tábor.

A Taborfigyelo.hu vezetője kitért arra is, hogy oldalukon az idén már több mint 1200 táborturnusból lehet választani.

Az idén több tízezer gyermeket várnak a szünidei Erzsébet-táborok is, amelyek június 17-én kezdődnek és 11 héten át tartanak - tájékoztatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az MTI-t.

A balatoni táborokban csaknem 30 ezer gyerek
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 07:04
Mit is mondjak ?
Idézetek iskolai dolgozatokból
A hajó jéghegynek ütközött és elsüllyedt a Duna közepén. Innen gyalog folytatták útjukat.

Amíg Madách a börtönben sínylődött, felesége romlásnak indult.

A janicsárok felmentek Budára, elszaporodtak és elfoglalták a várat.

IV. Béla a tatárjárás után a kihalt nép pótlásáról személyesen gondoskodott.

IV. Béla várromokat épített.

A hős várkatonák általában nem érték meg a haláluk napját, mert már korábban elestek a csatában.

Dugovics Titusz hátsóját a falnak támasztotta, és azon felmászott.

A századfordulón Ady termékenyítette meg a tudósokat.

Radnóti Miklós fasiszta építőtáborban halt meg.

Móricz Zsigmond később megnősül, és elveszi a feleségét.

A néma Katrin hallgatag lett...,

Arany János 1817-tól 1822-ig született.

A Hunyadi László olyan ballada, amelyben a főhőst feldolgozzák.

Rákóczi Ferenc úgy halt meg, hogy belefulladt a
suzymama, 2018. június 11. hétfő, 09:36
Táborfigyelő: több mint 200 ezer gyerek táborozik idén nyáron
Tóth Béla elmondta, idén az informatikai és programozó táborok a legnépszerűbbek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy itt sem egész nap gép előtt ülnek a gyerekek: három-, négyórás oktatás után szabadidős tevékenységeket szerveznek a résztvevőknek. Már 6-8 éves gyerekeket is várnak programozó táborokba, az sem szükséges, hogy olvasni tudjon a gyerek - mondta.

A második legnépszerűbb tábortípus a idegen nyelvi, valamint a katonai, "military" tábor. Utóbbiban a katonai élet rendjével, a harcászati stílusokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Tóth Béla érdekességként elmondta, hogy a katonai táborokba jelentkező gyerekek 60 százaléka fiú, 40 százaléka lány.

A Taborfigyelo.hu vezetője kitért arra is, hogy oldalukon tematika, ár, földrajzi hely, korosztály és naptári nap szerint is lehet keresni a táborok között. Mint elmondta, idén már több mint 1200 táborturnusból lehet választani.
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 11:11
Megnyilt az állatkert...
1912. év nyara Az exarcha-választás körüli viták keretében a bolgár egyház függetlenségének deklarálása. Élére Varnai Simeon kerül.
1912.01. A török flotta megsemmisítése a Vörös-tengeren az olasz-török háború során.
1912.01.12. A világháború előtti utolsó németországi országgyűlési választáson 84,2 %-os részvétel mellett a Szociáldemokrata Párt 34,8 %-al (110 mandátum a 400-ból) győz
1912.01.18 - 30. / 05 - 18. Az orosz szociáldemokraták baloldali "maximalista" (bolsevik) szárnyának prágai kongresszusán létrejön a Vlagyimir Lenin vezette Bolsevik Párt. A vezetésbe utólag kooptálják a vologdai száműzetést töltő grúz Joszif Dzsugasvilit (mozgalmi nevén "Koba", illetve "Sztálin").
1912.01.23. / 10. A cár Finnországban egyenlő jogokat biztosít az orosz állampolgároknak, akik a törvény értelmében hivatalt - miniszterséget - is vállalhatnak ("egyenlősítési törvény").
1912.01.30 és 02.12. A Justh-párt és a szociáldemokrata párt közös választójogi nagygyűléseket tart a
szatucsek, 2018. június 01. péntek, 13:22
Családügyi díjakat adtak át
mindennapokban.

Pro Familiis díjban részesült Anna Záborská szlovák kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő; Görög Norbert, az Emmi főosztályvezetője, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik kidolgozója; Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke; Haraszti Ákos és Haraszti Ákosné, a NOE alapító tagjai, hatgyerekes szülők; Léder László pszichológus, az Apa akadémia alapítója, aki a feleségével dolgozta ki az Apa-füzeteket és a Nagyszülő füzetet; Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a családi nevelés elkötelezett híve, tevékenységének köszönhetően Erdélyben iskolák újultak meg, múzeumok, központok alakultak; Regős Judit, a Szülők Háza módszer kidolgozója; Sohajda Levente és Sohajdáné Samu Zsuzsanna, akik református közösségükkel az ország leghátrányosabb kistérségéhez tartozó Vilmány, Göncruszka és Hejce falvakban valósítják meg esélyt adó programjukat; Vida Zsolt Gergely, a közmédia család- és szociálpolitikával foglalkozó
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 12:21
Márfi Gyula érsek elmélkedést tartott a Parlament .....
Márfi Gyula érsek elmélkedést tartott a Parlament Vadásztermében
Márfi Gyula érsek és Kató Béla erdélyi református püspök tartott elmélkedést a Országgyűlés alakuló ülése előtt a kormánypárti képviselőknek a Parlament Vadásztermében május 8-án délelőtt.
Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, továbbá Veszprém megye képviselői..
Bővebben
maroka, 2018. május 12. szombat, 21:47
Tallóztam
Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90:12)

Egy szív többek között attól bölcs, ha tanul a múlt hibáiból, mulasztásaiból. Ha levonja a megfelelő következtetéseket. Ebben segíthet nekünk a következő történet:
Egy fiatal asszony üldögélt egy padon a játszótéren. Mellette egy harmincöt év körüli férfi.
- Az ott az én fiam! - mutatott az asszony büszkén egy piros pulóveres kisfiúra, aki éppen a csúszdán csúszott lefelé.
- Remek kis fickónak tűnik - mosolyodott el a férfi. - Az enyém ott ül a hintán, kék felsőben. - tette hozzá.
Majd az órájára nézett és odakiáltott a gyereknek:
- Kisfiam, mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy indulunk?
A gyermek rögtön rimánkodni kezdett:
- Apa, csak még öt percet maradjunk kérlek!
A férfi elmosolyodott, bólintott és a kis legény lelkesen hintázott tovább.
Eltelt a néhány perc, és a férfi felállt a padról.
- Na, most már mehetünk?
A kisfiú megint rimánkodni kezdett: - Apu, csak öt
horvathnemagdi, 2018. április 23. hétfő, 15:38
Szent György emlékek
Április 24-e Szent György napja. Szent György (270 körül - 303. április 23.) római kori katona és keresztény mártír volt. egyike a leghíresebb katonai szenteknek. Leginkább a sárkányt legyőző lovag képében ismert. Emellett több ország és város védőszentjeként tisztelik. A Szent György legenda azt a keresztény meggyőződést fejezi ki, hogy a hit megszünteti a démonok uralmát, és a gonoszt minden formában legyőzi.
Magyarországon számos község viseli a nevét, többek között Szentgyörgyvölgy, Borsodszentgyörgy, Iszkaszentgyörgy. Szent György számos templom patrónusa, például a soproni Szent György templomnak.


Kolozsvári Szent György szobor

Szent György védőszentje több országnak, mint például Angliának, Portugáliának, Katalóniának, Szerbiának, Görögországnak és több városnak, közöttük Moszkva, London, Genova, Barcelona.
A leghíresebb Szent György szobor Prágában van,
lizawolf, 2018. április 22. vasárnap, 19:00
Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!
Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90:12)


Egy szív többek között attól bölcs, ha tanul a múlt hibáiból, mulasztásaiból. Ha levonja a megfelelő következtetéseket. Ebben segíthet nekünk a következő történet:
Egy fiatal asszony üldögélt egy padon a játszótéren. Mellette egy harmincöt év körüli férfi.
- Az ott az én fiam! - mutatott az asszony büszkén egy piros pulóveres kisfiúra, aki éppen a csúszdán csúszott lefelé.
- Remek kis fickónak tűnik - mosolyodott el a férfi. - Az enyém ott ül a hintán, kék felsőben. - tette hozzá.
Majd az órájára nézett és odakiáltott a gyereknek:
- Kisfiam, mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy indulunk?
A gyermek rögtön rimánkodni kezdett:
- Apa, csak még öt percet maradjunk kérlek!
A férfi elmosolyodott, bólintott és a kis legény lelkesen hintázott tovább.
Eltelt a néhány perc, és a férfi felállt a padról.
- Na, most már mehetünk?
A kisfiú megint rimánkodni kezdett: -
suzymama, 2018. április 20. péntek, 21:24
1/146
Képek, videók
Bölcs igaz gondolat.
alvaro-hopihe
2018. július 21. szombat, 10:55
Bölcs igaz gondolat.
alvaro-hopihe
2018. július 18. szerda, 08:43
gondolatok.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:47
Bölcs gondolat, és Igaz.
alvaro-hopihe
2018. április 03. kedd, 07:36
ördögi gondolat.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:08
Nőnapi gondolatok
irmus
2018. március 09. péntek, 16:00
Angyali gondolatok
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:11
jó gondolat.jpg
tinka1951
2018. január 31. szerda, 11:19
0 egy hű barát gondolat.j
lovaszmarika
2018. január 16. kedd, 22:05
Gondolatok.
alvaro-hopihe
2018. január 01. hétfő, 10:12
Szép gondolat.
alvaro-hopihe
2017. december 16. szombat, 14:20
Perseidák iránya.jpg
pacsakute
2016. augusztus 10. szerda, 11:42
A szépség irányában..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:22
villámlás iránya2.jpg
hartvigjoe
2011. június 11. szombat, 21:59
villámlás iránya1.jpg
hartvigjoe
2011. június 11. szombat, 21:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.