Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:49 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
La Satu Mare organizatorii se pregătesc de cea de a 17-a ediţie a Zilelor Culturale Partium
Viktor Király; formaţia de world music Herczku Ágnes és a Banda; formaţia Parno Graszt, care interpretează muzică populară autentică romanes; formaţia de muzică lăutărească, de dans şi filme Budapest Bár; precum şi Atilla Fiai Társulat, o companie de muzică rock, ce pune în scenă operele rock naţionale maghiare şi care va interpreta acum şlagăre din aceste creaţii.

Teatrul Csokonai din Debrecen şi Filarmonica "Dinu Lipatti" vor pune în scenă o variantă concertistică a dramei Bánk bán (Banul Bánk) de József Katona, o adaptare a regizorului şi coregrafului Péter Gemza.

Programul teatral va fi variat anul acesta. Ansamblul Mureşul va urca pe scena Teatrului de Nord. Spectacolul Ha te tudnád, amit én (Dacă ai şti, ce ştiu eu), ce poartă titlul unei melodii populare maghiare, prezintă dansuri autentice din

Bazinul Târnavelor, Ţara Călatei, precum şi din două localităţi clujene: satul Chesău (comuna Mociu) şi comuna Pălatca. Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc va pune în scenă comedia A
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 16:11
Demjén Ferenc koncertje zárja a 17. Partiumi Magyar Napokat
Az egyhetes fesztivál programjában kiemelt helyet foglal el a zene. A Partiumi Magyar Napokon koncertet fog adni többek között Herczku Ágnes és a Banda, a Parno Graszt zenekar, a Budapest Bár, az Atilla Fiai Társulat, amely a magyar nemzeti rockoperák legnagyobb slágereit fogja előadni, valamint Király Viktor.

A debreceni Csokonai Színház és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia közös előadásában színre viszik szabadtéren Katona József Bánk bánjának koncertváltozatát, amelyet Gemza Péter állított színpadra.

Idén gazdag lesz a színházi program, amelynek keretében a helyi Északi Színház épületében fellép a Maros Művészegyüttes. A Ha te tudnád, amit én. című előadás ízelítőt nyújt a küküllőmenti, a kalotaszegi, a keszűi valamint a palatkai autentikus táncokból. Az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Lars von Trier A főfőnök című vígjátékot viszi színre, a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 - Gördülő opera című vígoperájával lép színpadra és a Szegedi Kortárs Balett is bemutat egy produkciót az
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 13:41
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
Szerző: skorpio - Kováts Péter

:
1
Az este sétálni mentem,
Csípősen hideg szél dalolt,
Morgós, szürke volt a kedvem,
Talpam alatt hó csikorgott.

Keserűen üres volt a lelkem:
Kuporgó hajléktalanok
forintját csörgeti zsebem,
pedig én is éhes vagyok.

Itt van már egy új közösség:
Csivitelő pláza-népség
E szétszakadt világban.

Hazugságok halmazával,
Jövőt felélő ábrándokkal
Tombol hamis csillogásban.

2

Pusztít sok új népbetegség:
Depresszió és droghalál,
Allergia, cukorbetegség,
ebola, herpesz és a rák,

Narkománia és kishitűség,
Önpusztító hatalomvágy,
S nem tudhatjuk biztosan még,
Hogy felszabadultunk-e már.

Mert oly kevés az igaz szó.
új uraink a nép nevében
feszítenek a bársonyszékben.

A hatalom birtokában
A nyomor már nem
vorosrozsa66, 2018. július 09. hétfő, 19:24
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
Szerző: skorpio - Kováts Péter

:
1
Az este sétálni mentem,
Csípősen hideg szél dalolt,
Morgós, szürke volt a kedvem,
Talpam alatt hó csikorgott.

Keserűen üres volt a lelkem:
Kuporgó hajléktalanok
forintját csörgeti zsebem,
pedig én is éhes vagyok.

Itt van már egy új közösség:
Csivitelő pláza-népség
E szétszakadt világban.

Hazugságok halmazával,
Jövőt felélő ábrándokkal
Tombol hamis csillogásban.

2

Pusztít sok új népbetegség:
Depresszió és droghalál,
Allergia, cukorbetegség,
ebola, herpesz és a rák,

Narkománia és kishitűség,
Önpusztító hatalomvágy,
S nem tudhatjuk biztosan még,
Hogy felszabadultunk-e már.

Mert oly kevés az igaz szó.
új uraink a nép nevében
feszítenek a bársonyszékben.

A hatalom birtokában
A nyomor már nem látható,
Már nem fontos a
yaskane, 2018. július 06. péntek, 14:10
Dobogókő, ahol a Föld szíve dobog
Dobogókő, ahol a Föld szíve dobog

Nem csak a gyönyörű természet, de a legenda, az ezoterikus vélekedés is egyre több látogatót csalogat Dobogókőre, ahol a Föld szíve dobog.

Üzleti fogásnak sem lenne utolsó eme felismerés kihasználása, de Pilisszentkereszt (Dobogókő ugyanis Pilisszentkereszthez tartozik) polgármestere, Havelka József úgy vélekedik, hogy az önkormányzat addig nem kíván a településen útbaigazító jelzéseket kihelyezni, amíg nincs a kezükben valami, ami "tudományosan megalapozná az egészet".
Kézzel fogni a kézzelfoghatatlant. Nem egyszerű vállalkozás. Pedig érdeklődő akad bőven, a polgármester úr India nagykövet asszonyát személyesen kísérte a helyszínre, a Föld szívcsakrájának megtekintésére. Néhány évvel ezelőtt, amikor a Dalai Láma hazánkba látogatott, a következőket nyilatkozta: "A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az
evavicus, 2018. április 05. csütörtök, 12:04
Trianon-rockoperát mutatnak be június 22-én és 23-án a Hősök terén
mutatja be, miként befolyásolta életünket alapvetően mindaz, ami 1920-ban történt, vagyis hogy Magyarország szétszakadt" - mondta a rendező a rockoperát színpadra vivő Esztrád Színházzal közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Koltay Gábor kitért arra, hogy a Trianon című produkcióban szereplők túlnyomó többsége látható volt a két évvel ezelőtt, szintén a Hősök terén bemutatott Itt élned, halnod kell című rockoperában. A Trianonban színpadra lép mások mellett Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Makrai Pál, Sipos Imre, Benkő Péter, Palcsó Tamás, Rudán Joe, Varga Szabolcs és Varga Vivien is. A produkcióban tizenöt énekes, húsz színész, kétszáz táncos, száz statiszta, harminc lovas és negyven artista fog közreműködni.

Mint elhangzott, komoly díszletrendszer fog épülni a Hét vezér szoborcsoport elé két nagy színpaddal. Két óriási ledfal épül a díszletbe, szemben lesz egy jelentős méretű lelátó, oldalt pedig további kettő, a múzeumok előtt.

"Úgy tapasztalom, nagyon sokan nem igazán
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 13:01
Jótékonysági gálaműsor a Duna Palota dísztermében
A bevétel kedvezményezettjei a Rahói Magyar Ház - Kárpátalja első Magyar Háza - és a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány - tette hozzá a szervező.

Molnár Adrienn elmondta, hogy 17 művész lép fel a gálaesten. A fellépők közül kiemelte Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművészt, aki saját zongorakísérete mellett mond verset és Kiss B. Atilla Kossuth- és Liszt-díjas operaénekest, aki kalotaszegi népdalokkal készül az gálaestre.

Posta Victor színművész, az est egyik fellépője elmondta, hogy a Madách Színházban bemutatott Lélek című zenés estjéből, valamint A padlás, az Édeskettes hármasban és az Én, József Attila című darabok jeleneteiből ad elő részleteket.
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 14:03
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről
Eltitkolt ősi próféciák a végítéletről: a Hun-Magyarság Népéről


Döbbenetes próféciák, melyek középpontjában a turániak, pontosabban a szkíták, a hunok és a magyarok állnak... Vajon miért hitték az ókoriak, hogy az édeni idők, az elveszett Aranykor szellemiségét a sztyeppe népei őrzik tovább még a sötét korokban is?

És igaz volna a hihetetlen jóslat, mely szerint egy távoli jövőben Nimród/Ménrót [Nemroth] népe hoz majd boldogságot az emberiségnek, s gyógyulást a megsebzett Földnek?

Már a XIX. századi kutatóknak feltűnt: bizonyos ókori források kapcsolatba hozzák a szkíta-hun népeket az Utolsó ítélettel. Ám mivel 1848 után a magyar tudományos elit egyértelműen letette a garast a finnugor származáselmélet mellett, nem vizsgálták tovább ezt a lenyűgözően izgalmas témát. Elvégre - szerintük - a magyaroknak nincs köze sem a hunokhoz, sem a szkítákhoz
sz719eszter, 2017. december 09. szombat, 20:47
A magyarok igaz eredete
A MAGYAROK IGAZ EREDETE - A finnugor hazugságot, 1821-ben találták ki politikai nyomásra

Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem lehetnek büszkék.

Meg is találták céljukhoz a megfelelő embert a Magyar Tudományos Akadémián két német anyanyelvű nyelvész, Budenz József és Hunfalvy Pál (született Paul Hunsdorfer) személyében. Hunfalvy kezdetben a török-magyar nyelvrokonságot támogatta, majd Budenz hatására a finnugor nyelvrokonság mellett tette le voksát.

Tudományos körökben éles vita indult a török és finnugor eredet kérdésében. Megjelent Vámbéry Ármin: ,,Magyar és török-tatár szóegyezések" c. könyve. Ezzel szemben Hunfalvyék érdemi érvek helyett
menusgabor, 2017. október 18. szerda, 19:00
Kodály Zoltán és az irodalom 3 rész
dalunktól hangos lesz a föld.
Élet újul, munka pezsdül, és a föld új arcot ölt,
Ej, haj, csüggedőnek friss üdítőt tölt.

Ej, haj, kinn az utcán, künn az erdőn és a réten,
Ej, haj, új erővel zengjen hát a dal,
Hogy mihozzánk jöjjön mind, ki tettre kész és fiatal.
Ej, haj, így miénk lesz majd a diadal.
Kodály Zoltán - Raics István Úttörőinduló Videó

Ady Endre: Ádám hol vagy?
Kodály Zoltán és Gregor József Videó
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.

Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.

És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.

Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús "Ádám, hol vagy?"-ára
Felelnek hangos szívverések.
maroka, 2017. október 15. vasárnap, 21:44
Több hónapos programsorozat indul a hétvégén Békéscsabán Csaba királyfi tiszteletére
ahol a magyar és a rokonnépek dallamvilágának kapcsolódási pontjait vizsgálta - fejtette ki Zalai Erika.

Virók Anna, az egyesület titkára a szombati napról szólva közölte, az ingyenesen látogatható program egy lovas-dobos felvonulással indul, majd a CsabaParkban meggyújtják az "őrzők tüzét". A nap kiemelt eseménye lesz az országos dobos találkozó, amelyre Budapestről, Pécsről, Miskolcról, Gyomaendrődről és Gádorosról is érkeznek dobosok.

Szerveznek íjász- és sólyombemutatót, Regös Sziránszki József és Nemes Levente zenélnek, lesz kézműves vásár, lovagoltatás, népi gyerekjátszó és kézműves foglalkoztató, valamint meg lehet tanulni majd a rovásírást - mondta.

Herczeg Tamás, a szervezésben részt vevő Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, hogy Csaba királyfi története az egész magyar kultúrtörténetet áthatja, mások mellett Arany János és Jókai Mór is írt róla. Békéscsabán négyéves múltra tekint vissza a vele kapcsolatos hagyományőrző tevékenység és ünnep. "A legenda szerint
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 13:04
A magyar kultúra napja - Vasárnap adják át a kultúra lovagjai kitüntetéseket
Ernszt Katalin művelődésszervezőnek, Farkas Gábor tanárnak, Farkasházi István drámapedagógusnak, Galánfi András fafaragónak, Grúz Atilla kultúraszervezőnek, Hajdu Imre újságírónak, Ifj. Haszmann Pál helytörténésznek, Higyed Gyöngyi karnagynak, Juhász Ferenc pénzügyőrnek, Kalita Gábor közíró, festőművésznek, Kretity Károly műemlékvédőnek, Láng Miklós főkönyvelőnek, Milbichné Tallér Mária varrónőnek, Pödőr György mérnöktanárnak, Sturcz Zoltánné mézeskalács készítőnek, Szabó Zoltán Tibor karnagynak, Szöllősy József hegedűművésznek és Tarnai Kiss László zenepedagógusnak - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Egyetemes Kultúra Lovagja elismerést nemzetközi kulturális együttműködésért, valamint két vagy több nemzet kultúrájának együttes ápolásért adományoznak, ezt idén Béres György pap, gregoriánkutató és Neufeld Róbert Hägersten közgazdász, író kapja, a Magyar Kultúra Apródja címet pedig Lajkó István zongoraművész veheti át.

A magyar kulturális örökség ápolásáért odaítélt Örökség serlegeket az alapítvány
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 14:33
1/13
Képek, videók
hotel_astoria_satu_mar e.p
szyszyke2
2010. július 30. péntek, 14:58
hotel_astoria_satu_mar e.p
kisss72
2010. június 11. péntek, 12:29
centro-cultural Tiujana
andomanyi
2012. március 12. hétfő, 15:22
cultural-landscape-743 -46
dandej
2009. november 14. szombat, 11:02
TVR Cultural - December 0
muhold
2007. december 04. kedd, 13:02
Polynesian Cultural Centr
seabrook
2007. május 29. kedd, 11:31
TVR Cultural -(060204)-.j
muhold
2006. július 18. kedd, 20:33
_edi5941.jpg
mircsimarcsi
2018. július 09. hétfő, 19:15
édi kiskutya1129.jpg
maroka
2017. november 29. szerda, 11:15
Edison
sanci81
2017. október 08. vasárnap, 13:42
édi gyerekek0922.jpg
maroka
2017. szeptember 25. hétfő, 14:29
9 Edi vir5.jpg
gabfe
2017. szeptember 14. csütörtök, 12:45
9 edi vir4.jpg
gabfe
2017. szeptember 14. csütörtök, 12:45
9 edi vir2.jpg
gabfe
2017. szeptember 14. csütörtök, 12:45
9 edi vir méhe 2.jpg
gabfe
2017. szeptember 14. csütörtök, 12:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.