Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 10:58 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iráni atomprogram - Moszkva megerősítette elkötelezettségét a megállapodás mellett
a politikai számla rendezése Iránnal, ráadásul olyan kérdésekben, amelyeknek nincs közük a közös átfogó cselekvési tervhez" - fogalmaztak a dokumentum szerzői, akik szerint a sokéves tapasztalat azt bizonyítja, hogy Iránt nyomásgyakorlással nem lehet engedményekre kényszeríteni.

Donald Trump amerikai elnök májusban bejelentette: Washington egyoldalúan felmondja az iráni nukleáris programról 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodást, és újra életbe lépteti a korábban felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben. Az egyezmény többi aláírója arra az álláspontra helyezkedett, hogy kitart az egyezmény mellett, amíg Irán is így tesz.

Az amerikai korlátozásokat két szakaszban vezetik be. Az első kedd hajnaltól vette kezdetét, és az iráni gazdaság több ágazatát érinti. A november 5-én életbe lépő második szakasz elsősorban az iráni energetikai szektort célozza majd, embargóval sújtva az olajexportot. De a szankciók nemcsak Iránt sújtják, hanem bárkit, aki az érintett területeken üzleti
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:01
Iráni atomprogram - Az EU sajnálattal fogadta az amerikai szankciók ismételt bevezetését
Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő közös nyilatkozatot adott ki a brit, a francia és a német külügyminiszterrel, amelyben kiemelték, hogy továbbra is "hatékony pénzügyi csatornákat" fognak fenntartani Iránnal, nem fog leállni a földgáz- és kőolajimport a közel-keleti országból.

"Rendkívül sajnáljuk az amerikai szankciók ismételt bevezetését" - írták a brüsszeli keltezésű közleményben, amelyben hangsúlyozták, továbbra is elkötelezettek a büntetőintézkedések által érintett európai vállalatok védelme iránt.

Ennek megfelelően kedden életbe lép az EU úgynevezett blokkoló rendeletének frissített változata, amely megtiltaná az európai cégek számára, hogy eleget tegyenek az Irán elleni amerikai szankcióknak, így próbálva életben tartani az Egyesült Államok által egyoldalúan felmondott nukleáris megállapodást.

Az eredetileg 1996-ban elfogadott rendelet frissítésével büntetés terhe mellett megtiltanák az európai vállalatok számára, hogy a korlátozások miatt felszámolják
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 14:00
Terrorizmzus - Szakértő: Líbiában javult a biztonsági helyzet
A külügyi szakértő elmondta: 1980-tól 1984-ig élt Líbiában és a közelmúltban is járt ott. Mostanra, a polgárháborús változások miatt az ország zártabb lett, pedig az emberek most is azt szeretnék, ha nyitottabb lenne az ország, mennének a turisták. Az oktatás jól működik, az egészségügy viszont nem olyan, mint volt.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelen van az országban, de helyi vezetője Líbiában nincs. Menekültek, migránsok is vannak az országban, de a biztonsági helyzet javul és munkavállalás szempontjából is javult a helyzet. Az ország sokkal stabilabb, mint négy évvel ezelőtt - értékelt a szakértő.
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 12:00
Terrorizmus - Német elhárítás: veszélyessé válhatnak a szélsőséges iszlamisták gyermekei
Ezeket a gyerekeket olyan világkép alapján nevelik, amelyben az erőszak elfogadottnak, és valamennyi idegen csoport alávalónak számít- idézett a nemzetbiztonsági szolgálat jelentéséből a Berliner Morgenpost című lap.

Hans-Georg Maassen, a BfV elnökea fővárosi lapnak elmondta, hogy a "dzsihadista szocializáció" - a szélsőséges iszlamizmus tanain alapuló neveltetés - "aggasztó", és a következő évek egyik alkotmányvédelmi kihívása.

Hans-Georg Maassen tavaly több előadásában beszélt arról, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez (IÁ) csatlakozott német harcosok a dzsihadisták elleni műveletek miatt igyekeznek hazajuttatni családjukat a Közel-Keletről. Ez nehéz feladat elé állítja a szolgálatot, mert az IÁ "agymosásán" nevelkedett gyermekek és fiatalok is érkezhetnek Németországba, és kialakulhat egy "új dzsihadista nemzedék" - emelte ki a BfV vezetője.

Azonban a Berliner Morgenpostban idézett elemzés szerint nemcsak az IÁ szíriai vagy iraki területeit megjárt családokban nevelt gyermekek
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:51
Barcelonai gázolás - Az FC Barcelona stadionja ellen is támadást terveztek a terroristák
Az újság felidézte, hogy a 15 életet követelő, és több mint száz embert megsebesítő terrorakció felelőseiről korábban már kiderült, hogy robbanószerekkel megpakolt furgonnal akarták megtámadni a barcelonai Sagrada Familia bazilikát és a párizsi Eiffel-toronyt.

A most nyilvánosságra került információk szerint ezeken kívül is egy sor további merényletet terveztek.

A terrorsejt egyik tagja, a cambrilsi támadás során lelőtt Mohammed Hichamy mobiltelefonjának adatait, internetes keresési előzményeit elemezve jutottak arra következtetésre, hogy a Camp Nou is a célpontok között lehetett.

Az stadion ajándékboltjának egyik alkalmazottja a lapnak megerősítette, hogy a dzsihadista sejt legkevesebb két tagja néhány nappal a gázolásos merényletek előtt járt és vásárolt is az üzletben.

A nyomozók szerint 2017. augusztus 20-án az FC Barcelona-Real Betis találkozó idején akartak akcióba lépni, hasonló módon a párizsi nemzeti stadion mellett elkövetett terrortámadáshoz.

Az időpontot az is
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 14:51
Izrael felfüggesztette határán a szíriai sebesültek fogadását
Izrael lezárta határát a Golán-fennsíkon, nem szállít több szíriai sebesültet izraeli kórházakba, valamint felfüggesztette a határon egy amerikai szervezettel közösen létrehozott tábori kórházának működését, és már nem küldenek segélyeket sem a határ túloldalára.

A Bassár el-Aszad elnökhöz hű szíriai kormánycsapatok folyamatosan számolják fel az ellenállást az ellenzéki fegyveresek ellenőrizte határ menti falvakban, s ezért az izraeli hatóságok leállították a Jószomszédság projektnek elnevezett humanitárius segélyakciókat.

Az elmúlt évek során a tévé értesülései szerint mintegy ötezer sebesült szíriait kezeltek Izraelben, sokuknak az életét mentette meg a gyors orvosi beavatkozás. Jelenleg is mintegy harminc szíriai sebesültet ápolnak izraeli kórházakban.

Jeruzsálem elutasította azokat a szíriaiakat, akik az ország területére szerettek volna menekülni, és egyelőre nem világos, hogy mi lesz a sorsuk azoknak, akik az utóbbi években együttműködtek Izraellel a határ mentén.

A szíriai
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 10:11
Iszlám Állam - Újabb információk szerint már nem él a legjelentősebb német terroristavezér
Az újság honlapján megjelent beszámoló felidézi, hogy egyszer már 2014-ben is szárnyra kapott a hír, hogy a német-egyiptomi Seyam meghalt egy légicsapásban, de az az értesülés hamisnak bizonyult. Mostanra viszont a német hatóságok olyan hitelt érdemlő információ birtokába jutottak, amelyek szerint Reda Seyam már valóban nincs életben.

A Die Welt értesülését a szövetségi bűnügyi hivatal, a német hírszerzés és az elhárítás hivatalosan nem erősítette meg.

Reda Seyam Németország egyik legismertebb iszlamistájának számított, aki évtizedes kapcsolatokkal rendelkezett dzsihadista körökben. A múlt század 90-es éveiben a Balkánon élt német feleségével, és bosnyák iszlamista harcosokról készített propagandavideókat. Az al-Kaida által 2002-ben Balin elkövetett, több mint kétszáz ember halálát okozó terrortámadás után az indonéz hatóságok vették őrizetbe, mert azt gyanították, hogy ő volt a merénylet kitervelője és finanszírozója, de pár hónappal később elengedték.

Amikor visszatért Németországba, a
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:36
Szijjártó: Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten
eseményen. Elfogadhatatlan "az a nemzetközi nyilvánosságban fel-felsejlő kontextus, amely értelmében a keresztényellenesség a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne, mi ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kiemelte: "kiállunk amellett, hogy a keresztényeknek ugyanúgy jár a vallásszabadság és a biztonságos élethez való jog, mint bármely más vallási közösségnek a világon".

Úgy vélte, ugyanakkor látni kell, hogy a terrorszervezetek - elsősorban az Iszlám Állam terrorszervezet - miatt a Közel-Keleten "a keresztény közösségek példátlan üldöztetésnek és szenvedésnek vannak kitéve". Több százezer keresztény családot kényszerítettek az elmúlt években arra, hogy elhagyják az otthonukat, ahol minden más vallási közösség előtt megjelentek és több évszázada békében és nyugalomban éltek - mutatott rá.

A külügyminiszter kijelentette: éppen ezért fontos az Iszlám Államot teljes egészében felszámolni, "de nem nyugodhatunk addig, amíg nem biztosítja a
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:28
A nemzetközi stabilitáshoz is fontosnak tartja a vallásszabadság előmozdítását a washingtoni nemzetközi konfere
A nyilatkozat - idézve az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakat - a többi között leszögezi, hogy mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. De - olvasható a nyilatkozatban - ennek megvalósulásától még távol vagyunk. "E jogokat a világon mindenütt támadások fenyegetik" - hangsúlyozza a deklaráció, megemlítve, hogy a Földön lakók legalább 80 százalékának e jogok komoly korlátozását kell megtapasztalnia, a vallás alapján történő üldöztetés, elnyomás és hátrányos megkülönböztetés manapság túl sokak számára napi valóság.

"Világunk jobb hely ott, ahol a vallásszabadság virágzik" - áll a nyilatkozatban.

A Potomac Akcióterv a vallásszabadság jogának védelmét és az ehhez szükséges tennivalókat helyezi előtérbe. Leszögezi, hogy az egyes országoknak erőteljesebben kell pártolniuk a vallásszabadság ügyét, és jobban egyeztetniük kell egymással e szabadságjog érvényesítése és a vallásuk miatt üldözöttek megsegítése érdekében. Az akcióterv sürgeti, hogy az
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:27
Mike Pence európai országokat szólított fel a zsidók elleni támadások megfékezésére
Az alelnök hangsúlyozta, hogy Európában általában erősödik a vallásokkal szembeni türelmetlenség, és konkrétane az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot nevezte meg.

Pence utalt arra, hogyholokauszt-túlélőket is megtámadnak, és arra figyelmeztetik a zsidókat, hogy ne hordjanak kipát, azaz a legjellegzetesebb zsidó viseletnek számító sapkát.

Mike Pence leszögezte: "ennek az erőszaknak, gyűlöletnek és antiszemitizmusnak véget kell vetni".

Az alelnök kitért arra, hogy az Egyesült Királyságban tavaly rekordmagasságot ért el a gyűlöletből elkövetett bűncselekmények száma, és idézett Franciaországban megtörtént konkrét eseteket, amikor zsidókat gyilkoltak meg szélsőségesek.

Beszédében egyébként az alelnök kitért más országokban tapasztalható vallásüldözésre is, így például megemlítette, hogy Nicaraguában, Kínában, Észak-Koreában, Oroszországban és Iránban is üldöznek hívő embereket. Elítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és külön szólt az Irakban élő jazidi
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:19
Szíria - Szakértő: nehéz felmérni az Iszlám Államhoz csatlakozó nők és gyermekek számát
Szalai Máté szerint az eddigi hivatalos adatok megbízhatatlanok, azonban egy frissen megjelent brit kutatás szerint annak a 41 490 embernek, aki valamilyen összekötetésben áll a terrorszervezettel, körülbelül negyede nő vagy gyermek.

Elmondta: az elmúlt hetekben komoly harcok dúltak Dél-Szíriában, az ellenzék folyamatosan feladni kényszerült állásait.

Az IÁ helyi szervezete nagyon erős és félő, hogy a merényletek túlélői az Iszlám Államot látják a legerősebbnek az Aszad-rendszer elleni harcban, ezért valószínűsíthető, hogy még többen csatlakoznak majd a terrorszervezethez - fűzte hozzá a kutató.
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 10:01
Szíria - Moszkva: amerikai katonák csak a menekültkérdésben való együttműködés esetén maradhatnak Szíriában
hogy az amerikai katonák további műveleteket folytassanak Szíriában. Ebben a helyzetben az amerikai erőknek egyetlen lehetőségük van arra, hogy Szíriában maradjanak - az, hogy Oroszországgal és az ország törvényes vezetésével együttműködve csatlakozzanak a menekültek és az ideiglenesen kitelepítettek hazatérését támogató folyamathoz" - hangoztatta az orosz tábornok.

Konasenkov emlékeztetett rá: a szíriai amerikai beavatkozás hivatalos jogi indoklása az arab országnak a terrorszervezetektől, így az Iszlám Államtól és az al-Kaida helyi szervezetétől, az egykori an-Nuszra Fronttól való megmentése volt. Mint mondta, mára a szíriai kormányerőknek orosz légi támogatással gyakorlatilag Szíria egész területét sikerült felszabadítaniuk, és a fő feladat jelenleg a békés élet helyreállítsa az országban.

Beszámolója szerint Moszkva ezt egy menekülteket fogadó, elosztó és elhelyező központ létrehozásával, valamint az Oroszországból, Örményországból és Franciaországból származó humanitárius segély légi
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 20:32
1/354
Képek, videók
Amikor megerősítette.jpg
katalin_53
2016. június 10. péntek, 10:00
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.