Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:42 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hazaszállították a huszonegy kopt keresztény vértanú .......
Hazaszállították a huszonegy kopt keresztény vértanú holttestét.
2018. május 22. kedd 19:10
Az Iszlám Állam (ISIS) által Líbiában meggyilkolt huszonegy kopt keresztény holttestét - több mint három évvel mártírhaláluk után - május 14-én hazaszállították Egyiptomba.
- A huszonegy egyiptomi kopt keresztény lefejezéséről az Iszlám Állam líbiai szárnya tett közzé videót 2015. február 15-én. Az ötperces felvételen látható, ahogy a tenger partjára vezetik, térdre kényszerítik, és lefejezik őket mint ,,a kereszt népét, az ellenséges egyiptomi egyház követőit". Az Iszlám Állam líbiai ága ezt megelőzően január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában.
2015 februárjában, pár héttel a férfiak halála után a kopt ortodox egyház beiktatta nevüket a Synaxariumba, vagyis a vértanúk névsorába, mely a római martyrologium keleti megfelelője. Ekkor Ferenc pápa is vértanúként emlékezett meg róluk. ,,Imádkozzunk
maroka, 2018. május 23. szerda, 10:55
A macskák városa
Nem is gondolnánk, hogy itt Délkelet-Ázsiában szent állat lehet egy nálunk kis házi állatként kedvelt állat, a macska. Malajziában istenként tisztelik őket, sőt még várost is alapítottak a macskáknak.

Kuching város Malajziában, Borneó szigetén, Sarawak állam fővárosa. A lakosság mintegy 80%-át malájok és kínaiak alkotják, 20%-át kisebb etnikumok. Lakossága 325 000 fő volt 2010-ben. 1827-ben alapították a várost még az akkor Brunei Szultánsághoz tartozó területen.

Kuching az utóbbi időben Cat City, azaz a macskák városaként lett ismert, nevének jelentése (kucing) a maláj bahasa nyelven ugyanis macska. Macskák itt a múzsák 2-3-4 D-ben, sematikusan, megszoborva, felragasztva, rajzolva, szuveníresedve, és persze élőben jól tartva. Kuchingban szinte lehetetlen nem észrevenni a
schuro, 2018. május 21. hétfő, 22:14
A hét fotói
nők a "Ni una menos" által szervezett felvonuláson, Santiago, 2018. május 11-én. Fotó: Martin Bernetti / AFP / Getty

Csókolózó párok a homofóbia elleni világnapon az Alameda Parkban Mexikóvárosban, 2018. május 17-én. Fotó: Rebecca Blackwell / AP

Férfi ruházati bolt az iszlám állam fegyveresei által megszállt Moszulban, Irak, 2018. május 13-án. Fotó: Maya Alleruzzo / AP

A Coruche Forcados csoport tagjai a Campo Pequeno bikaviadalon, Lisszabon, Portugália, 2018. május 17-én 2018-ban. Fotó: Rafael Marchante / Reuters

Az IAAF Diamond League
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 08:53
Jeruzsálem státusa - Putyin és Erdogan aggodalmát fejezte ki az áldozatok nagy száma miatt
Putyin és Erdogan telefonon vitatta meg a közel-keleti helyzetet. A Kreml szerint Putyin hangsúlyozta az erőszakról való lemondásnak és az eredményes tárgyalási folyamat beindításának a fontosságát annak érdekében, hogy a felek megtalálják a kölcsönösen elfogadható megoldásokat az ENSZ határozatai alapján.

A TASZSZ hírügynökség Ankarából arról számolt be, hogy Erdogan tájékoztatta Putyint az Iszlám Együttműködés Szervezete pénteki isztambuli tanácskozásának előkészületeiről. A török elnök egyébként a palesztin területeken történteket megvitatta Angela Merkel német kancellárral és Haszan Róháni iráni államfővel is.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a nap folyamán korábban leszögezte: Oroszország álláspontja továbbra is az, hogy Jeruzsálemnek két állam, Palesztina és Izrael fővárosának kell lennie. Hozzátette, hogy Jeruzsálemnek, amelynek végleges státuszáról a palesztin-izraeli közvetlen tárgyalásokon kell megállapodni, nyitottnak kell maradnia "mindhárom monoteista vallás
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 19:35
Vb-2018 - Orosz lap: a labdarúgó-vb ellen készülő terrortámadásokat akadályozott meg az FSZB
Az újság az FSZB-re hivatkozva azt írta, hogy az őrizetbe vett személyek közép-ázsiai országok állampolgárai, akik az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet utasításait követték. Elfogásukban szerepe volt az orosz, a tádzsik és a kirgiz belügyi szervek együttműködésének.

Bérelt lakásaik átkutatása során a szakszolgálatok nagy hatóerejű, roncsoló elemekkel megtöltött, házi készítésű robbanószerkezeteket, detonátorokat, gépkarabélyokat, sorozatlövő pisztolyokat és kézigránátokat foglaltak le. A lap szerint a gyanúsítottak forgalmas helyeken elkövetett robbantásokkal akarták megakadályozni a szurkolók beutazását.

Oleg Sziromolotov hadseregtábornok, orosz külügyminiszter-helyettes pénteken arról számolt be, hogy az orosz biztonsági szolgálatok olyan terrorcsoportokat tettek ártalmatlanná, amelyek robbantásokat készültek végrehajtani Moszkvában az úgynevezett Halhatatlan Ezred Győzelem napi felvonulásán.

A "Halhatatlan Ezred" menetében - a második világháború veteránjainak portréját vivő
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Jeruzsálem státusza - Moszkva kitart a két állam - egy főváros elv mellett
amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése nyomán kiéleződött helyzet miatt és visszafogottságra szólította fel az érintett feleket. Mint mondta, Moszkva megerősíti a palesztinok jogát a békés tiltakozásra és elítéli katonai erő alkalmazását a polgári lakossággal szemben.

Szíriáról szólva Zaharova megismételte az orosz vádat, miszerint az Egyesült Államok az Eufrátesztől keletre fedezéket nyújt két-háromezer, főleg Európából és a FÁK-országokból érkezett terroristának.Állítása szerint fennáll az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feléledésének veszélye az amerikai kivonulás után. Emlékeztetett rá, hogy az események Irakban hasonlóképpen alakultak az Egyesült Államok erőinek kivonása nyomán.

A szóvivő szerint a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) várhatóan május végén teszi majd közzé jelentését a dúmai vegyifegyver-incidensről, amely nyomán az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország csapást mért Szíriára. Szavai szerint Oroszország arra fog törekedni, hogy az arab országban
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:41
Szakértő: az eddigieknél is pusztítóbb merényletekre készülhet az Iszlám Állam
Közölte: ugyan az IÁ jelentősen visszaszorult Szíriában és Irakban, ezzel együtt több ezer katonája kapott szabad elvonulást.

Részben a menekülthullámot kihasználva, egyfajta logisztikai bázis kiépítésével Európában előkészíthették összetettebb akciók végrehajtásának lehetőségét is - mondta a szakértő.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 09:21
Szijjártó: számos konfliktushelyzet nem a megoldás felé halad
biztonsági helyzet is megváltozott.

Komplex biztonsági kihívásokkal nézünk szembe - mondta.

A jövőben várható biztonsági kihívásokat hét pontban fejtette ki a külügyminiszter.

Megemlítette, hogy a globális, regionális, szubregionális szövetségek nagy sebességgel kezdtek el felbomlani: jó példa erre, hogy az USA felmondta az iráni nukleáris szerződést.

Kitért arra is, hogy Magyarország részt vesz a terrorellenes fellépésben. Példaként említette, hogy Magyarország 200-ra növelte a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet elleni koalícióban résztvevő katonák számát.

A nemzetközi koalíció sikereket ért el, mintegy 98 százalékban felszabadultak a terrorszervezet által korábban elfoglalt területek - emelte ki a miniszter, de megjegyezte: úgy tűnik a terrorszervezet az alvósejtek, magányos harcosok taktikájára tér át.

Fennáll a veszélye, hogy a harcosok - köztük több európai állampolgár - megkísérlik a visszatérést, és ezt a migrációs hullám újabb megindulása segítheti -
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:17
Merényletek Párizsban - Feltételesen szabadlábra helyezték Salah Abdeslam egyik segítőjét Franciaországban
Egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő megerősítette a belga RTL információit, amelyek szerint Hamza Attou szabadlábon védekezhet, az ügyben eljáró francia bíróság szerint ugyanis előzetes letartóztatásának hossza már nem áll arányban az általa elkövetett bűncselekményért kiszabható maximum 6 éves börtönbüntetéssel.

"A továbbiakban nem szükséges előzetes letartóztatásban tartani. A szökéshez nyújtott segítséget beismerte, a merényletekben pedig nem érintett" - mondta az illetékes.

A 24 éves férfi beismerte, hogy a támadás éjszakáján Brüsszelből Párizsba ment autóval, hogy társával, Mohamed Amrival visszavigye Abdeslamot a belga fővárosba.

A segítőket még visszaérkezésük napján őrizetbe vette a rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben, és később átadtak őket Franciaországnak.

Attou a kihallgatásán azt mondta, hogy Abdeslam a merényletek után este 11 órakor felhívta őt és a barátját, s megkérte őket, hogy menjenek érte Párizsba, ahol baleset érte. Állítása szerint csak azután
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:06
Jeruzsálem státusza - Törökország arra kérte az izraeli nagykövetet, hogy "egy időre térjen haza"
közölte Naehhal, hogy "az lesz a helyes, ha egy időre visszatér hazájába".

Binali Yildirim török miniszterelnök néhány órával korábban a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén arról beszélt, hogy a muzulmán országoknak feltétlenül felül kell vizsgálniuk kapcsolataikat Izraellel.

Ankara hétfőn konzultációra hazahívta washingtoni és tel-avivi nagykövetét, háromnapos gyászt hirdetett a palesztin áldozatok emlékére, és összehívta péntekre az 57 muszlim országot tömörítő Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) rendkívüli ülését.

Az állami intézmények kedden félárbocra eresztették a török zászlókat.

Törökország és Izrael 2016 nyarán, hat év viszálykodás után békélt meg egymással, s neveztek ki ismét nagyköveteket Tel-Avivba és Ankarába.

A két ország viszonya azután romlott meg, hogy 2010 májusában a Mavi Marmara nevű török hajó megpróbált segélyeket eljuttatni a Gázai övezetbe és ráirányítani a média figyelmét a Törökország által ellenzett izraeli blokád
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:02
Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál
legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, május 13-án, vasárnap reggel. Tizenhárman meghaltak és több mint negyven ember megsebesült a robbantásokban. Az akciót egy család hat tagja követte el - adta hírül az indonéz rendőrség.
Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiaik egy motorbiciklit használtak, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányaikkal együtt robbantotta fel magát. A merénylet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezettel hozható összefüggésbe. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába.
Három keresztény, köztük egy katolikus templomot ért támadás. A merénylők még három, házilag készített robbanószerkezetet nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes templomot.
Joko Widodo elnök ellátogatott a támadások helyszíneire, és
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:30
Salah Abdeslam nem fellebbez a brüsszeli büntetőperében született ítélet ellen
"Nem kíván fellebbezni. Nincs hozzáfűznivalóm, ez az ő döntése, amelyet tiszteletben kell tartanom" - közölte Sven Mary a La Derniere Heure (DH) című belga lap beszámolója szerint.

A brüsszeli bíróság terrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte áprilisban Salah Abdeslamot és társát, Soufien Ayarit. A két férfinak egy hónapja volt fellebbezni a verdikt ellen.

A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.

A rendőrség 2016. márciusában, négy nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga fővárosban egy lakásban, amely - mint kiderült - a párizsi merényletek óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban lévő három férfi közül egyet agyonlőttek, de a másik kettőnek sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 17:53
1/350
Képek, videók
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
Bányai Ferencné Pünkösd
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:09
Ferenc
katrin56
2018. május 11. péntek, 15:06
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Dr Tamás Ferenc
rozsmalom
2018. május 05. szombat, 11:52
Ferenc krt. régen és most
bodajne
2018. május 02. szerda, 06:15
Üllői u,Ferenc krt 60-as
bodajne
2018. május 02. szerda, 06:14
Ferenczik Gyula- Jó éjsza
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 13:16
Török Ferenc
irmus
2018. április 02. hétfő, 10:28
ferenc pápa virágvasárnap
maroka
2018. március 26. hétfő, 19:54
56. Huszonegy gramm.bmp
marcyt
2014. január 14. kedd, 12:08
huszonegy-gif.gif
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 15:08
21-Huszonegy.jpg
baraber
2010. március 06. szombat, 16:20
huszonegy
adakaleh
2008. szeptember 10. szerda, 07:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.