Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:23 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Red Bull Air Race - A hétvégén ismét Budapesten a mezőny
A légi Forma-1-nek nevezett verseny hétfői sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Forma-1 mellett a Red Bull Air Race a másik államilag támogatott verseny, s szerinte ez az egyik legjobb reklámja és turistákat vonzó eseménye a magyar fővárosnak.

Clemens Jaeger versenyigazgató emlékeztetett, hogy két éve Budapesten az időjárás viszontagságaira is reagálniuk kellett, gyors döntéseket kellett hozniuk. Hozzátette, hogy víz felett máshol is rendeznek versenyt, ám a folyó feletti repülés egy belvárosban, egészen más hozzáállást igényel a szervezőktől és a versenyzőktől is.

"Nem könnyű az emberekkel teli belvárost motorsport színhellyé alakítani. Munkánkhoz nagy segítséget kapunk a Magyar Honvédségtől, amely nélkül nem lehetne megvalósítani az eseményt, mert naponta kell felépíteni és lebontani a pályát" - mondta a versenyigazgató kiemelve, hogy megéri a budapesti szervezés a fáradtságot, mert jó látni, hogy sokan kíváncsiak a viadalra.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:25
Költségvetés - Nő a sport és a szabadidős tevékenységek támogatása
idei 224 milliárddal, amely 1,2 százalékot jelent.

A javaslatban a legnagyobb tételt a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásának támogatása jelenti: a tervek szerint erre 88,7 milliárd forint jut.

A jövőre Budapesten sorra kerülő Maccabi Európa Játékokra sportinfrastruktúra-fejlesztés címén 14,4 milliárd, míg a megrendezés támogatására további 0,9 milliárd forintot különítenek el.

A Nemzeti Sportközpontok működésére és beruházásaira 15,1 milliárd juthat. Nagyobb tétel a költségvetésben a Hungaroring Sport Zrt. (13,5 milliárd forint), az infrastrukturális fejlesztésekre fordítható Kemény Ferenc Program (9,6 milliárd forint) támogatása, valamint a Bozsik Stadion létesítmény-fejlesztése (3,4 milliárd forint). Az Országos Sportegészségügyi Intézet 6,8 milliárd forintos központi támogatásra számíthat.

Az utánpótlás-nevelési feladatokra 2,4 milliárd, sportági fejlesztésekre 12,4 milliárd forint jut. A 16 kiemelt sportág sportlétesítmény-fejlesztését a tervek szerint több mint 7,7 milliárd
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:12
Költségvetés - Az ITM 1410 milliárd forint kiadással és 110,7 milliárd forint bevétellel számolhat jövőre
90,3 milliárd forintot fordíthat a közúthálózat fenntartására és működtetésére, 26,5 milliárd forintot az útdíj rendszer működtetésére. A vasúthálózat fejlesztésére mintegy 17,8 milliárd forintot adnak, kiemelt közúti projektekre 314 milliárd forintot költenek. A Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának felújítására mintegy 5,7 milliárd forint kiadással terveznek, a tengelysúly-mérő rendszer üzemeltetésére 2,1 milliárd forint kiadás szerepel.

A hazai fejlesztésű programok közül a Hungaroring Sport Zrt. 13,5 milliárd forint támogatást kap a 2018. évi 14 milliárd forint után. A gazdaságfejlesztést szolgáló célelőirányzatban 2,9 milliárd forint lesz a 2018. évi 2,6 milliárd forinttal szemben. A Balaton-fejlesztési feladatok támogatására 220 millió forintot szánnak, több mint 10 milliárd forint szerepel a nemzeti infokommunikációs stratégia végrehajtásához kapcsolódó feladatokra.

A megyei és fővárosi kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek 400 millió forint, a
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
Autóversenyzők visznek örömautózásra daganatos gyerekeket
A hagyományoknak megfelelően több száz versenyautó és versenyző várja a gyerekeket a jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően - közölték a szervezők az MTI-vel.

Eredetileg egy daganatos beteg rallye-rajongó fiú, Kléri Ádám sportszeretete inspirálta a szervezőket az élményterápiának szánt Örömautózás életre hívására, hogy a felszabadult kikapcsolódás segítse a gyermekek rehabilitációját.

A szervezők kezdeményezéséhez idén is csatlakozik a Hungaroring Sport Zrt., így a versenypályát, valamint annak létesítményeit a program résztvevőinek rendelkezésére bocsátja, mint ahogy a Hungaroring sportszakmai csapata is társadalmi munkában vesz részt az eseményen.

Az első Örömautózást 2008-ban szervezték meg, azóta sok száz gyerek élhette már át a versenyautózás élményét. Akkor az önkéntes versenyzők a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ápolt daganatos gyerekeket hívták el, majd az évek folyamán az ország különböző részeiről és a határon túlról is érkeztek résztvevők. A tervek szerint idén is több
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:34
Kamion Eb - Öt márka 16 versenyzője indul a Hungaroringen
A csütörtöki sajtótájékoztatón Őry Tamás, a szervező Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 25 év szünet után, 2015-ben hozták vissza Magyarországra a kamionversenyzést, amelyet így "szinte a nulláról" kellett felépíteniük.

"Az a célunk, hogy tíz éven belül a Hungaroring a gyorsasági kamionsport legendás pályája legyen, ehhez az is a segítségünkre lehet, ha a következő években a pálya infrastruktúrája megújul majd" - mondta Őry. Hozzátette: a kamion Eb kísérő sorozatában, a Blancpain GT-ben 8 márka 31 versenyzője lesz ott a rajtrácson.

"Természetesen az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is számtalan kísérő programmal készülünk a családok, a kisgyermekek, a fiatalok és a felnőttek számára is, a könnyebb megközelíthetőség érdekében pedig ingyenes buszjáratokat indítunk a hétvégén az Árpád-hídtól és a gödöllői HÉV-megállótól" - közölte az ügyvezető igazgató.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a különböző
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 12:21
Red Bull Air Race - Újra a Lánchíd alatt repülnek át a pilóták
tűzálló overallját is.

Clemens Jaeger repülési és sportigazgató kiemelte, a budapesti futam különleges kihívás a pilótáknak és a szervezőknek is.

"Előbbieknek azért, mert nem csupán a pályára, hanem a Lánchíd alatti átrepülésre is figyelniük kell, nekünk pedig a folyóra telepítés jelent izgalmas feladatokat" - fejtette ki. Hozzátette, ikonikus helyszíne a vb-sorozatnak a magyar főváros, ahonnan a következő versenyhelyszínre, Kazanyba szállítják majd át a repülőgépeket.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy Magyarország már 11. alkalommal rendez futamot a Red Bull Air Race sorozatban.

"Méltán mondhatjuk, hogy ez a világ leglátványosabb futama. A belvárosi viadal kuriózum versenyzőknek, szervezőknek és nézőknek egyaránt" - fejtette ki. Hangsúlyozta, az idény a bajnokság közepén jár, hiszen a nyolc viadalból a negyedikre kerül sor Budapesten.

"Bízunk benne, hogy idén sikerül jó versenyt rendezni. Tavaly a szél és a magas vízszint
velemenyezd, 2017. június 26. hétfő, 12:02
DTM: a sorozat élvezeti értékét növelhetik a szabályváltozások
ezért rendkívül motiváltan és elszántan nyilatkozott.

"Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de éppen itt az ideje, hogy ez megváltozzon, hiszen nagyon szeretem a mogyoródi helyszínt" - fogalmazott a brazil.

A kétszeres DTM-bajnok svéd Mattias Ekström legutóbb tavaly, éppen Magyarországon nyert futamot.

"Bár nem kimondottan élvezetes és látványos ez a pálya, mert nincs túl sok egyenes és előzési lehetőség, mégis nagyon kedvelem" - közölte az Audi versenyzője.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy 1988, 2014 és 2016 után negyedszer látogat Magyarországra a DTM, amely egyre népszerűbb a televíziónézők és a helyszínen szurkolók körében is, hiszen technikailag ez a legmagasabb szintű túraautó-sorozat.

"A magyar pilóták szereplése mindig üde színfolt, ezért örülünk Michelisz Norbert új csapatának a TCR-sorozatban" - vélekedett Gyulay, majd hozzátette, hogy a szurkolók ingyenes autóbuszjáratokat vehetnek igénybe a hétvége folyamán az Árpád
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 12:42
Augusztus végén harmadszor lesz kamion Eb a Hungaroringen
úgynevezett Gentleman Seriesszel, amelyben nem profi pilóták versenyeznek ugyanezekkel az autókkal.

"Arra készülünk, hogy a családok minden tagjának nyújtsunk kikapcsolódási lehetőséget ezen a két napon, így a kísérő programok összeállításánál az anyukákra, a kisebb és a nagyobb gyerekekre egyaránt gondolunk" - nyilatkozta Major. Hozzátette, a jegyértékesítés a mai napon el is kezdődött, újdonságként az egész hétvégére szóló diákjegy is található a kínálatban 990 forintos áron.

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a szervező céggel kiváló a kapcsolatuk, a rendezvény lebonyolítása pedig az elmúlt két évben zökkenőmentes volt, ráadásul a tavaly felújított aszfaltcsík is jól vizsgázott, kiválóan bírta a versenykamionok okozta terhelést.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kijelentette, ma már nem elég jó versenyt rendezni, szükség van számos kísérő programra is.

"Az elmúlt két év sikeres rendezvényei és a kiváló szervezés a
velemenyezd, 2017. május 17. szerda, 12:53
Túraautó-vb - Michelisz a lendületben és a hangulatban is bízik a Hungaroringen
"Arra számítok, hogy azt a lendületet, amit a szezon elejétől megtapasztaltam a Honda csapatban, tovább tudjuk vinni, és a Hungaroringen futamgyőzelmet ünnepelhetünk" - nyilatkozta az összetettben negyedik helyen álló pilóta a viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Elsősorban a hangulat az, amely tized- vagy századmásodperceket szabadít fel bennem Mogyoródon."

Michelisz hozzátette, rendkívül profi közeg fogadja a versenyzőket a Hungaroringen.

Nagy Dániel, a Zengő Motorsport versenyzője az elmúlt években szurkolóként, tavaly már mint csapattag volt kint a Hungaroringen.

"Ezúttal egészen más érzés lesz, hiszen idén már értem is szorítanak majd egy kicsit a nézők" - jelentette ki.

Nagy Norbert, a Zengő Motorsport túraautó Európa-bajnokságban (ETCC) induló versenyzője elmondta, dobogóra szeretne állni a sorozatban.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta:

"Nemrég visszagondoltam rá, hogy hét évvel ezelőtt mekkora kockázatot vállaltunk azzal,
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 12:42
Nagy Futam - Ricciardo és Bottas is autóba ül
már a Nagy Futam előtti napon, április 30-án látogatható lesz, s már ekkor meg lehet nézni a másnapi esemény autóit. Az autók a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Oktogon, Opera, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút útvonalon fognak haladni május 1-jén. A délelőtti program 10 órától 12.50-ig, míg a délutáni 14 órától 16.20-ig fog tartani.

"A Nagy Futam az autó- és motorsport nagy ünnepe, amikor nemzetközi és hazai sztárok vonulnak fel a belvárosban" - jelentette ki Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Emlékeztetett, hogy a tavalyi rendezvény az Orosz Nagydíj hétvégéjére esett, így nem volt jelen Forma-1-es pilóta, idén azonban kettő is megtiszteli jelenlétével a Nagy Futamot.

Gyulay kitért arra is, hogy a Forma 1-es Magyar Nagydíj jegyértékesítése - amely már október óta tart - időarányosan jobban áll az eddigi legjobb évnél, a 2014-esnél. Elmondta, hogy a július 28-30-án sorra kerülő viadalra visszahozzák a tízezer forintos klubjegyeket, s hozzátette: idén
velemenyezd, 2017. április 18. kedd, 12:22
Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért
rendelkező 18-25 éves sofőrök esetében gyakran előforduló probléma a gyorshajtás, a biztonsági öv használatának mellőzése, az alkoholos befolyásoltság, a túlzott önbizalom és a megfelelő rutin hiánya. A biztonságos közlekedést népszerűsítő kampány e fokozottan veszélyeztetett korosztályt szólítja meg közvetlen hangvétellel, a közösségi média felületein is - írták.

Jelezték: a kampányt a Közlekedéstudományi Intézettel és az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal szoros együttműködésben a Hungaroring Sport Zrt. valósítja meg. Az ügy mellé állt a túraautó-világbajnokság magyar pilótája, Michelisz Norbert is.

A közlemény szerint a három fordulóból álló vetélkedő két online feladat teljesítése után egy ügyességi vetélkedővel zárul. Az első körben a fiatalok játékos formában, online teszt kitöltésével tehetik próbára KRESZ- és vezetéstechnikai elméleti tudásukat a kampány weboldalán (www.kreszfaktor.hu).

A második forduló leginkább a kreativitásra helyezi a hangsúlyt. A versenyzőknek a
velemenyezd, 2017. március 30. csütörtök, 17:29
Gyulay Zsolt: nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek vagyunk a DTM-futammal
főépületet, és onnantól lehet már versenyeket rendezni" - jelentette ki Gyulay Zsolt. Hozzátette, úgy érzi, hogy a DTM szempontjából ideális a szeptemberi időpont, szerencsés, hogy az idő még jó, sokan is vannak kint a pályán, mert már "mindenki visszajött a nyaralásból".

Az elnök-vezérigazgató azt mondta, ma Magyarországon nehéz nagy tömegeket megmozgatni egy-egy sporteseményre, de a Forma-1 sok nézőt vonz, valamint a túraautó-világbajnokság (WTCC) Michelisz Norbert miatt szintén "kicsábítja" a Hungaroringre a közönséget.

"Nagyon nehéz a feladat, mert fontos, hogy sok versenyünk legyen, ugyanakkor a gazdasági társaság szintjén az a cél, hogy ezek nyereségesek, vagy legalább nullszaldósak legyenek" - hangsúlyozta, majd úgy folytatta: a DTM-nek hasonló a hozadéka, mint a Forma-1-nek, mivel ezen az eseményen a három nagy német autógyár és képviselői egy időben vannak egy helyen jelen.

A jövő évben július 14. és 30. között sorra kerülő budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság és a 2017-es
velemenyezd, 2016. szeptember 25. vasárnap, 16:03
1/11
Képek, videók
red-bull-air-race 2015.jp
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:14
Red Bull Air Race
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:03
red_bull_Szeged air_race.
agica2004
2010. június 16. szerda, 12:33
Ditke szép hétvégén kivan
charlotteani
2016. március 11. péntek, 00:12
hetvegen-mar-durva-kan iku
lilagondolatok
2015. július 19. vasárnap, 12:34
hétvégen.jpg
zsokica45
2015. április 18. szombat, 11:59
Annától a hétvégén
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:09
Böbétöl a hétvégén kaptam
csalogany13
2013. április 15. hétfő, 17:32
Klárától a hétvégén
csalogany13
2012. június 23. szombat, 09:43
Ferenctöl a hétvégén
csalogany13
2012. június 22. péntek, 09:28
hetvegen.gif
jaksika
2011. augusztus 09. kedd, 20:05
pihenj a hétvégén
lovaszmarika
2011. június 12. vasárnap, 17:22
hetvegen.gif
ibolyaka
2011. május 21. szombat, 15:31
Betty örül a hétvégének
csalogany13
2011. március 29. kedd, 09:27
Címkék
daganatos beteg, családok minden, közösségi média, vasúthálózat fejlesztésére, eddigi legjobb, Nagy Futamot, évek folyamán, Clemens Jaeger, budapesti szervezés, felszabadult kikapcsolódás, tavaly felújított, szurkolók ingyenes, időben vannak, következő versenyhelyszínre, gödöllői HÉV-megállótól, összetettben negyedik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.