Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 00:57 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
A nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak többek között Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Halász Judittal indul az idei Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten
A Színes Faluban interaktív kiállításon a török, kínai, nigériai és mongol kultúra mutatkozik be, a bábelőadásokon pedig egzotikus népmeséket láthatnak majd a gyerekek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójában Zöld Marci története elevenedik majd meg, a kalandvágyók pedig a Betyár7próbán is megmérettethetik magukat.

Új helyszínen, a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótéren megtudhatják az érdeklődők, milyen a jó étlap, hogyan kell szépen megteríteni egy asztalt, segíthetnek a séfnek vagy játszhatnak a babakonyhában.

A Gyerek Paradicsom Bazsalikomos kertjének fűszer- és növényiskolájában pedig mindent megismerhetnek a fűszernövényekről, azok felhasználásáról.

A Gyerek Szigeten nyit majd ki az ország egyik legkisebb közértje is, ahol ki lehet majd próbálni, milyen lehet a pénztárban ülni, berendezni a zöldségpultot vagy feltölteni a hűtőt.

Új helyszínen, a Modellezők Terén az első hétvégén a repülőgép modellezés mellett lesz kiállítás,
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 14:23
Egyre népszerűbb a balatonföldvári Kultkikötő
című komédiáját Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában, július 10-én pedig a Gerlóczy Márton azonos című könyvéből készült, A csemegepultos naplója című előadást.

A szezont június 14-én Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítják. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című fekete komédiával érkezik.

Júliusban Balatonföldváron vendégszerepel az Orlai Produkciós Iroda két előadása, az Amadeus Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben. A budapesti Játékszín Bányavirág című előadását, a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című fergeteges Zsuráfszky Zoltán-koreográfiát, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezését, a Páratlan páros című bohózatot hozza el a Kultkikötőbe, ahová a Quimby is visszatér.

Augusztusban a L'art pour L'art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a
velemenyezd, 2014. június 11. szerda, 19:14
Halász Judit koncertjével kezdi a szezont a balatonföldvári Kultkikötő
érdeklődőket.

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én Halász Judit koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház A csúnya című előadását játsszák, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös bemutatója, Bill Manhoff komédiája, a Bagoly és Cica látható Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás szereplésével.

Júliusban többek között műsorra tűzik az Orlai Produkció Amadeus című előadását Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? című produkciót Hernádi Judittal és Kern Andrással.

A Kultkikötő programjában megtalálható a budapesti Játékszín Bányavirág című produkciója László Zsolt és Stohl András főszereplésével, valamint a Honvéd Táncszínház a Csárdás! című előadása Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával. A kecskeméti Katona József Színház Cseke Péter rendezésével, a Páratlan páros című bohózattal érkezik Balatonföldvárra, ahol július 18-án a Quimby zenekar ad koncertet.

Július 10-én ismét színházi bemutató várja a nézőket: a Kultkikötő és az
velemenyezd, 2014. május 19. hétfő, 13:44
Betörő az albérlőm - májusi bemutató a Madách Színházban
nagy sikerű angol film, az 1955-ös Betörő az albérlőm színpadi adaptációja. A mulatságos krimikomédiát a parádés színészi alakítások tették nagyszabásúvá - idézte fel.

Két éve Londonban mutatták be a film színpadi változatát, és a Madách Színháznak sikerült megszereznie a darabot, amelyet most Szente Vajk rendezésében tűznek műsorra.

Szente Vajk a szereplőválasztásról az MTI-nek elmondta: a londoni előadást látva úgy érezte, Mucsi Zoltán tökéletes lenne a szerepre, Szirtes Tamás pedig Halász Judittal képzelte el a darabot, így megegyeztek ebben a szereposztásban. Nagy öröm, hogy a két elfoglalt színész igent mondott a felkérésre - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy a színészeket, ha különböző iskolákból érkeznek is, mindig összehozza a stílus és a darab, ennek a színműnek pedig markáns a stílusa. A krimivígjáték műfajának alapja a nemes egyszerűség: mindenki egyszerű eszközökkel játszik, a természetesség a közös nyelv - fűzte hozzá.

Mint mondta, egy pénzrablás története a vígjáték,
velemenyezd, 2013. április 05. péntek, 15:32
Sokan keresték fel a Gyerek Sziget programjait
A rendezvények nemcsak élményekkel gazdagították a résztvevőket, jótékonysági gyűjtés keretében 150 kg játékot adtak le a látogatók a Kórházpedagógusok Egyesülete számára, és 40 darab kézzel festett virágládát készítettek a Derűs Alkony Gondozóháznak és a Hatvany Idősek Klubjának - közölték vasárnap a programok szervezői az MTI-vel.

Sok kis rajongó találkozhatott kedvencével, köztük Halász Judittal, Gryllus Vilmossal, a Makámmal, Szalóki Ágival és a Kalákával is. Bemutatkozott az amerikai Presidio Táncszínház, amely nemzetközi turnéja keretében lépett fel a Gyerek Szigeten.

Az idei évben előtérbe kerültek a sportesemények, nagyobb hangsúlyt is kaptak a programban és többen is vettek részt rajtuk.

A Gyerek Sziget Magyarország legnépszerűbb, legnagyobb ingyenes családi rendezvénye, amely több mint tíz éve vár kicsiket és nagyokat a júniusi hétvégéken - olvasható a szervezők közleményében.
velemenyezd, 2012. június 24. vasárnap, 18:24
Olyan csórók voltunk
agyrém a jó. Ennek már az első bulin is nagy sikere volt. Egyébként rengeteg dallam jut az eszembe. Ilyenkor felkapom a gitárom, felveszem a digitális magnómra azt a kis kezdeményt, és elteszem. Aztán amikor kell, előveszem. Rengeteg ilyen kis motívum van, amit aztán kibővítek, kikerekítek, amikor szükséges. Ilyenek horgászás közben ugyanúgy eszembe jutnak, mint Görögországban a tengerparton. Igaz, hogy Görögország után eléggé görögös számokat írtam: például a húgomnak a Zorba dalát.

- Judittal milyen kapcsolatban voltatok és vagytok?

- Összejárunk. Régen az ORI-turnékon én kísértem, a szovjet és NDK-s turnékhoz is én válogattam a zenekari tagokat magunk mellé. Megszámolni sem tudom mennyi dalt írtam neki - volt olyan lemeze, amelyen majdnem mindegyiket. Napjainkban is írat szöveget egy-egy témámra. Minden lemezén gitározom, és fel is lépek vele. Volt olyan időszakom, amikor nem volt zenekarom, például amikor a Dinamit szétment, és nem volt semmi. Akkor a húgomhoz
horvathnemagdi, 2012. június 24. vasárnap, 06:09
Gyereksziget Halász Judittal és Gryllus Vilmossal
Szombaton a szombathelyi Mesebolt Bábszínház A vitéz szabólegény történetét eleveníti fel, majd a Kisötlet Gyerekszínpad Bűntény az erdőben című előadása és Halász Judit Apa, figyelj rám! című műsora várja a közönséget. Vasárnap Gryllus Vilmos gyerekműsora, a Majorka Színház A kékfestőinas című előadása és az Apacuka Zenekar koncertje várja az érdeklődőket.

A gyerekek mindkét nap alkothatnak és kézműveskedhetnek: a Kézműves Palota berkein belül agyagozhatnak, a zöldségszoborműhelyben répából, uborkából, burgonyából készíthetnek kis állatokat, mézeskalácsot díszíthetnek, a népi alkotótáborban A szívből lett táltos paripa és a Jankó és az elátkozott királykisasszony című mesék szereplőit készíthetik el. A Szürke Falka Egyesület a kelta hagyományokat mutatja be az érdeklődőnek, akik kipróbálhatják a pénzverés és ruhafestés művészetét is.

A Poronty Cirkuszban a Rippel Fivérek mozgásakadémiája, a Labirintus házában logikai és ügyességi feladatok várják a vállalkozó kedvűeket, akik a tudományos
velemenyezd, 2012. június 07. csütörtök, 13:43
Zorán énekes, gitáros.
Vígadóban Az elmúlt 30 év címmel... öt unplugged előadásból álló koncert-sorozat tartott. Ez év novemberében unplugged koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban, vendégei Presser Gábor, Schöck Ottó, Gerendás Péter és Dés László voltak.

1994 novemberében megjelent a Kell ott fenn egy ország című maxi CD. Decemberben Zorán Bródy János Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjén együtt énekelte a Mindannyian mások vagyunk... című számot Koncz Zsuzsával, Somló Tamással, Tolcsvay Lászlóval,Halász Judittal és a szerzővel, Bródy Jánossal. 1994. december 3-án megkapta az ARD televízió Arany Európa-életműdíját. 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

1996-ban aranylemez lett Az elmúlt 30 év... címú dupla CD, illetve a Majd egyszer... című szóló-album. 1996 novemberében elhunyt Zorán felesége. A művész lemondta összes tervezett fellépését, beleértve a Budapest Sportcsarnokba szervezett nagyszabású koncertjét is.

1997-ben koncertet tartott
schuro, 2010. szeptember 09. csütörtök, 17:06
József Attila születésnapja
Magyarok (Minek magunkat lassan ölni?) (1923), Áldott légy, jó Magyarország! (1923), Magyarok (Ó jaj, mi igazán tiszták vagyunk,) (1924), Egyszerű ez (1924).
* kozmikus költészete - A kozmosz éneke Szonettkoszorú, Március, "Költőnk és kora"

Szerelmi költészete

Múzsái:

* Márta (1) : 1927-ben ismeri meg Vágó Mártát, egy jómódú család lányát. Tervezték a házasságot, de Márta hiányolta a biztos egzisztenciát.

* Judit : 1930-ban ismerkedik meg Szántó Judittal, aki 1934-ben féltékenységből öngyilkosságot kísérel meg.

* Márta (2) : Marton Márta művészettörténész ihleti őt az Óda című verséhez.

* Edit : Gyömrői Editbe a pszichoanalitikus kezelések alatt szeret bele, ennek bizonyítékai: Gyermekké tettél - eredeti címe: Egy pszichoanalitikus nőhöz -, ... aki szeretni gyáva vagy, Nagyon fáj című versek, valamennyi 1936-ban keletkezett.

* Flóra : Kozmutza Flórát, a francia szakon végzett, esztétikából doktorált
kohlinka, 2009. április 11. szombat, 10:41
A dal ugyanaz marad...
régen felnőtt a kisfiam,
És nem múlt el felettem sem az idő nyomtalan.
De sosem fogynak a gyerekek, akik kérnek szüntelen
Hogy Jutka néni legyen szíves, énekelj nekem.
És újra kezdem a dalt, és ti énekeltek velem,
A lámpák fénye felragyog a csillogó szemeken
Ha a gyermekeinkre nézünk, látjuk az idő hogy szalad.
Hiszen minden változik, de a dal ugyanaz marad."
/Bródy/

Tegnap este az m1 honlapján megnéztem Alföldi Róbert beszélgetését Halász Judittal. Szeretem Alföldi beszélgetéseit, tisztelettel szól a vendégeihez, és mély gondolatokat, érzelmeket beszélget ki az emberekből. Közelebb visz minket hozzájuk valóban.
És Halász Judit különleges helyet foglal el a szívemben. Egyrészt, mert IGEN, én ültem ott sok-sok évvel ezelőtt, mikor még a hajamat anyukám két copfba fogta, és énekeltem. Meg otthon is, amikor apa feltette nekem egyik-másik Halász Judit bakelit lemezt.
Bár gyermekem sajnos még nincs, de így is megkönnyeztem ezt a dalt.
moncsik, 2008. március 11. kedd, 22:17
Képek, videók
Zaklatas_meglepetesekk el.
fulgytvn
2008. szeptember 28. vasárnap, 13:50
zaklatas_meglepetesekk el.
ticsi83
2008. szeptember 05. péntek, 16:55
születésnapon
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:38
Születésnapon
bajzaknemarti
2007. július 26. csütörtök, 22:36
barátok, család, szerelem
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:05
0 van család, barátok....
lovaszmarika
2012. augusztus 31. péntek, 12:57
Drága barátnőm a családjá
etuka
2009. október 05. hétfő, 11:36
A család barátja!
joey71
2008. január 12. szombat, 15:35
Család és a barátnőm
bmelitta
2008. január 03. csütörtök, 16:04
Családom és barátaim
anitanemeti
2007. október 14. vasárnap, 14:19
ENDREI JUDITTAL
aszaloijani
2013. augusztus 19. hétfő, 19:39
Judittal
orban47
2013. február 02. szombat, 10:25
Judittal, Monoron
orban47
2013. január 29. kedd, 17:23
Judittal, szülinapon
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:16
Zsuzsival, Judittal
orban47
2011. július 28. csütörtök, 12:46
Címkék
művész lemondta, Halász Judittal, Budapest Sportcsarnokba, Gyömrői Editbe, szervezők közleményében, nemes egyszerűség, László Zsolt, Zsuráfszky Zoltán-koreográfiát, első bulin, kalandvágyók pedig, dunaújvárosi Bartók, londoni előadást, Kern Andrással, gyerekek mindkét, digitális magnómra, Honvéd Táncszínház,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.