Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:54 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MSZP: Orbán és Tarlós egyetlen érdemi szót sem szólt Budapestről
szocialista képviselője arra a bejelentésre, hogy Tarlós István elfogadta a miniszterelnök felkérését a főpolgármester-jelöltségre, azt mondta: gratulálnak, de szerinte a budapestiek ennél többet érdemelnek.

Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor már sokat elvett a budapestiektől és úgy látja, hogy már nem is ígér semmit.

Horváth Csaba megfogalmazása szerint a kormányfő ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem hívja vissza a főváros és Tarlós István "nyakára ültetett két helytartóját", Gulyás Gergely minisztert és Fürjes Balázst, a Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkárt, sőt, formalizálják az eddigi helyzetet.

Orbán Viktor nem válaszolt egyebek mellett arra a kérdésre sem, hogy továbbra is fejőstehénnek nézi-e Budapestet, vagy visszaadja-e a fővárosiak által befizetett pénzeket, hogy valóban az itt élők dönthessenek arról, hogyan fejlődjön, működjön a város - mondta az ellenzéki politikus. Jelezte: a budapestiek napi 20 milliárd forint adót fizetnek, még sincs elég
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:26
Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelölts
- közölte Tarlós István, hozzátéve: a megállapodás részleteiről, a november 17. aláírását követően adnak majd tájékoztatást.

A megkötésekről szólva Tarlós István hangsúlyozta: várakozása ellenére "nyitott kapukat döngetett".

Kérdésekre válaszolva elmondta: a létrehozandó fejlesztési tanács elnöke a kormányfő, társelnöke ő maga lesz. A testület ügyvezető alelnöke Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára, tagja lesz a grémiumnak Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. A főváros részéről tagok lesznek a főpolgármester mellett az általa jelölt főpolgármester-helyettes vagy helyettesek, továbbá két kerületi polgármester.

A tanács kompetenciájában lesznek az állami és fővárosi nagyprojektek.

Tarlós István elmondta, hogy az említett megállapodásban szerepel majd egyebek mellett az
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 12:31
Jogász: a polgárközpontúbb közigazgatási bíráskodás a tét
A törvényjavaslat támogatja az önálló közigazgatási bíróságok megszervezését egy felsőbb bírósággal az élén, amelynek vezetője a Kúria elnökével lenne egyenrangú - tette hozzá.

Elmondta: a javaslat szerint a közigazgatási bíróság nem az Országos Bírósági Hivatal és Országos Bírói Tanács kontrollja alá tartozna majd, ezt a feladatot osztrák és német példára a minisztérium fogja ellátni. A bírói bérek rendezésére is lehet számítani a közigazgatási bíróságok létrejöttével Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombati, a XIV. Magyar Jogászgyűlés záró plenáris ülésén tett nyilatkozata szerint - fűzte hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett: a közigazgatási bíráskodásnak mély történelmi gyökere van Magyarországon, egy 1896-os törvény tette lehetővé, hogy felálljon a Magyar Királyi Közigazgatási Bíróság, amely a szocializmusig működött, 1949-ben megszüntették ezt az intézményt, majd egy 1991-ben elfogadott törvény megteremtette a mai közigazgatási bíróság alapjait.
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 12:01
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
egészségügyben válsághelyzet van, amit a kormányzati intézkedések tovább mélyítettek. Múlt héten lemondott az egészségügyért felelős államtitkár, a tárca úgy nevezett ki egy új, helyettes államtitkárt, hogy annak elődjét elfelejtették felmenteni - sorolta. Lemondott a Honvédkórház igazgatója és távozott a pécsi egyetemi klinika sürgősségi osztályának vezetője is - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy azért halt meg egy szívbeteg férfi, mert a műtétjét végző orvost felmentették az állásából.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt felelte, kevés alantasabb politikai vádat tud elképzelni annál, hogy az egészségügyért felelős minisztert teszik felelőssé egy "vagy elkövetett vagy el nem követett hiba miatt". A miniszternek nem volt köze az orvos eltávolításához, ráadásul azonnal elrendelt egy vizsgálatot, ami nem támasztja alá a képviselő állítását - emelte ki.

Az egészségügyről mindig el lehet mondani, hogy van még benne tennivaló és jobbá lehet tenni - folytatta. Most kezdődik az
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 16:32
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
DK: tegyék lehetővé a KSH 2017-es adataihoz történő hozzáféréstLászló Imre (DK) azt kérte, hogy 2018 végén tegyék lehetővé, hogy az országgyűlési képviselők hozzáférhessenek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2017-es adataihoz. Szerinte jelenleg csak a 2016-os adatok hozzáférhetők.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látta, hogy érdekazonosság van a kormány és a képviselő által megfogalmazott igény között. A KSH semmit nem titkol el az ellenzéki képviselők elől, amikor a kormány megismerheti az adatokat, akkor az ellenzék is - mondta. A miniszter közölte, ha van a képviselőnek javaslata arra, hogyan lehet az Eurostat követelményeinek megfelelve gyorsítani a KSH eljárásait, akkor forduljanak hozzá vagy a KSH elnökéhez.LMP: Magyarország kösse feltételekhez Szerbia uniós csatlakozásátUngár Péter (LMP) azt szorgalmazta, hogy a magyar kormány kösse feltételekhez Szerbia uniós csatlakozását a vajdasági magyarok érdekében. Elmondta, 2005-ben a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:52
Krónika 6. rész (kérdések, azonnali kérdések)
(MSZP) visszautasította azt a kormányzati kritikát, hogy pártja politikai haszonszerzésre használja a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halálát. Rámutatott, Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármesterként egy mindszenti férfi haláláról azt mondta, ő az egészségügyi reform első áldozata.

Szerinte az elmúlt hetekben történtek rávilágítanak arra, mekkora nagy baj van az egészségügyben. Hány embernek kell még meghalnia, hogy valami történjen? - kérdezte.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elítélendő egy beteg halála miatti politikai haszonszerzés. Lázár János azért nem idézhető ide, mert nem azonos a helyzet, ugyanis akkor be akarták záratni a hódmezővásárhelyi kórházat - mondta.

A miniszter a konkrét ügyről elmondta, a minisztérium szakértői vizsgálatot rendelt el, annak megállapításai szerint a kardiológiai intézetben az orvos felmondása miatt kialakult helyzet semmilyen formában nem befolyásolta a beteg halálát. A szakértői vizsgálat
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:42
Palkovics: a Corvinuson indult folyamatot az egész felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni
Palkovics László a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) tisztújító közgyűlésén azt mondta: az a cél, hogy egy egyszerűbb, hatékonyabb működési környezet révén megteremtsék a versenyképesség alapjait a felsőoktatásban.

Hozzátette: azt szeretnék, ha a magyar egyetemek ugyanolyan feltételek mellett tudnának működni, mint más országok egyetemei vagy egy magyarországi magánegyetem, és nem terhelnék az intézményeket feleslegesen olyan ügyek, ami ebbe a struktúrába nem fér bele. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben jelentette be: jövő július 1-jétől állami alapítású alapítvány tartja fenn a Corvinus Egyetemet, amely közhasznú felsőoktatási intézményként működik majd. A döntés célja, hogy az egyetem nemzetközileg még magasabb színvonalú legyen és hosszú távon is piacképes diplomát adjon ki.

Palkovics László a pécsi konferencián beszélt arról, hogy a termelékenység növekedéséhez elengedhetetlen Magyarország és a hazai tulajdonú vállalkozások innovációs
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 15:40
Gulyás Gergely: a közigazgatási bíróság felálltával a bírói fizetéseket is emelni kell
Gulyás Gergely a bírói fizetéseket méltatlannak nevezve úgy fogalmazott: "ha európai uniós összehasonlításban megnézzük, hogy ma egy bíró mennyit keres, akkor talán most már a román szinten vagyunk, de az sem kizárt, hogy az alatt".

A miniszter beszélt arról, hogy Magyarország európai összehasonlításban rosszul áll az e-közigazgatás bevezetése és használata területén, méghozzá azért, mert rendkívül bonyolultak ezek a rendszerek. Ha van terület ma, ahol a magyar államigazgatás a működésen úgy tudna spórolni, hogy közben egyszerűvé is teszi az állampolgárok számára saját ügyeik intézését, az kifejezetten az e-közigazgatás fejlesztése - szögezte le. Jelezte, hogy a munka előkészületei már megkezdődtek.

Gulyás Gergely kitért a közigazgatási bíráskodás változásaira is. Elmondta: kormányzati szándék, hogy a közigazgatás szakmaisága azáltal javuljon, hogy a teljesebb körű bírói kontroll lehetősége adott legyen.

Ismertetése szerint a jövőben a kereset bíróság elé terjesztése minden esetben a
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 13:11
Gulyás Gergely Münchenben: a bajor CSU továbbra is Magyarország barátja
A Fidesz politikusa a közmédiának elmondta: a bajor kormánypártban "mindenki látja azt a küzdelmet, amelyet Magyarország Európában és Európáért folytat, és mindenki látja a magyar gazdaságpolitika és migrációs politika visszaigazolását".

Így a CSU-ban "továbbra is Magyarország barátait találhatjuk", akik pedig mégsem barátok, csak "átmenetileg fordulnak szembe Magyarországgal" személyes ambícióik, karrierjük miatt - tette hozzá Gulyás Gergely.

Kiemelte, hogy az Európai Parlamentben az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségére pályázó Manfred Weberen kívül valamennyi CSU-s képviselő "Magyarország mellett és a Sargentini-jelentés ellen" szavazott.

Azzal kapcsolatban, hogy a CSU az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson a legutóbbi felmérések szerint a szavaztok 34-36 százalékát gyűjtheti össze, szemben az előző, 2013-ban tartott Landtag-választáson szerzett 47,7 százalékkal, és így elveszítheti abszolút többségét a müncheni Landtagban, Gulyás Gergely aláhúzta, hogy a
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:37
Gulyás: egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom Európában
Gulyás Gergely a Budapest-Kelenföldi Református Egyházközség ünnepi közgyűlésén beszélt erről, amelyet Takaró Károly református lelkész, korábbi protestáns tábori püspök nyugdíjba vonulása alkalmából tartottak.

Kiemelte: Magyarországon évszázados adottság az állam és az egyház szétválasztott léte, éppen ebből következik számukra az együttműködés parancsa.

A miniszter szerint "ma olyan időket élünk, amikor a kordivat mindent vitatottá tesz", olyan kort, amely a "bűnt erényként, a bűnnel való szembeszállást szélsőséges jogkorlátozásként, a hit megtartását az élet teljességétől megfosztó korlátként festi le".

Hozzátette: "Ezért a korszellemet mindenben követőknél a bűnbánat helyére a büszkeség, a valódi bűnbocsánat helyére az önmagunknak való megbocsátás lépett."

Takaró Károlyt méltatva úgy fogalmazott: prédikációi sokszor tűnhetnek "ítéletesnek, keménynek és kategorikusnak, pedig csak fájdalmasan igazak és a Szentírással szembesítenek egy olyan korban, amely nem csupán túl könnyű
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:01
1956 - Gulyás Gergely: Szobonya Zoltán emlékének ápolása parancs az utókor számára
Gulyás Gergely az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlások áldozatává vált mártírra emlékezve hangsúlyozta: Szobonya Zoltán földi életét elvette ugyan a kommunista hatalom, de hagyatéka, hősiessége, bátorsága és szabadságszeretete velünk él, amíg emlékezünk rá. Ezért nagyon fontos mindazok munkája, akik őrzik 1956 emlékezetét; nem pusztán a szép eszmékét, hanem azokét az emberekét is, akik a forradalom napjaiban a magyarság sorsát alakították. A szabadságot értő és éltető, a nemzetet szolgáló emberekét, akik olyan örökséget hagytak ránk, amely ezekben az időkben is eligazít bennünket, ha a jövőbe vezető utat keressük - tette hozzá.

Emlékeztetett, Szobonya Zoltán tudta, a jog arra való, hogy az embereken segítsen, amit legjobban a joguralom szolgál. És ő segített: 350 embert mentett meg a kitelepítéstől, nyugdíjjogosultságokat intézett el, beadványokat és fellebbezéseket írt, rabokat látogatott és üzeneteket vitt a családoknak. Ahogy az ÁVH írta róla, a szokásos "cinikus és arcátlan
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:54
EP-választás - Gulyás: a kormány mozgástere múlik a választáson
Gulyás Gergely a siófoki Polgári Kávéház első találkozóján tartott előadásában hangsúlyozta: a közvetlen EP-választások történetében még soha nem volt példa arra, hogy a választás előtt egy nagy európai probléma legyen mindenütt a legfőbb politikai kérdés.

Ma ez a migráció, aminek veszélye egy pozitív vitát indított el Európában - mondta.

A vitában - szavai szerint - választ kell adni azokra a kérdésekre, hogy Európa meg akar-e maradni Európának, a nemzetek meg kívánják-e őrizni önazonosságukat, mik a vélemények az integráció esélyeiről, milyen következményekkel járnak a Nyugat-Európában kialakult párhuzamos társadalmak, és hogyan hat ez az egész az ország biztonságára.

A migrációról "Közép-Európa erős, még a nyugat-európai tagállamokban is népszerű álláspontot képvisel, és ennek a megerősítése lehetséges az európai választásokon" - mondta.

A miniszter úgy fogalmazott: "ma sem vagyunk többségben" az európai elitben, mert a brüsszeli adminisztráció "minden elemében a neoliberális
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 21:40
1/97
Képek, videók
Üdv Budapestről
irmus
2010. július 12. hétfő, 10:32
20111220-tarlos-istvan .jp
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 16:49
20110512Tarlos István -Or
agica2004
2011. május 19. csütörtök, 15:34
20110303 tarlos istvan.jp
agica2004
2011. március 04. péntek, 10:20
Tarlós István.jpg
agica2004
2011. március 04. péntek, 10:19
Orbán V&Tarlós István
kicsoda57
2010. október 09. szombat, 22:42
Tarlós István Bpest polg.
kicsoda77
2010. október 05. kedd, 21:27
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.