Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:21 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Október 23. - Gyurcsány: a DK Nagy Imre oldalán áll
Gyurcsány Ferenc beszédében úgy fogalmazott: nem lehet kicsit vagy nagyon ellenzékinek lenni, mivel az ellenzékiségnek ebben az értelemben nincs jelzője. A demokratikus politikai rend lényege, hogy nem fekete vagy fehér, nem lehet kicsit közel vagy nagyon messze állni a Fidesztől, csak szemben állni lehet vele - jelentette ki.

Hangsúlyozta, nem törődnek azzal, hogy mit mondanak rájuk, mert a DK elfogadott egy európai, polgári, jogállami mércét. Ha ennek a mércének az alapján nevezik gazembereknek a kormányon lévőket, akkor nincs lelkiismeret-furdalásuk, mert ők "gazemberek, politikai és büntetőjogi értelemben egyaránt" - mondta a politikus.

Közölte: jelenleg a demokratikus díszletek mögött "egy embertelen diktatúra uralkodik", amely elveszi az ellenzéki képviselőktől annak lehetőségét, hogy érdemben képviseljék a szavazóikat.

Hozzátette, Magyarország felének csak látszólag van képviselete, mert megszűnt a parlamentáris demokrácia. Feladni azonban nem szabad, helyette készülni kell arra,
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 17:11
Az Európai Bizottság támogatni fogja a minősített többségi szavazás alkalmazásának kibővítését
A program gyors megállapodást irányoz elő a már előterjesztett jogalkotási javaslatokról, néhány új kezdeményezés elfogadását tervezi a fennálló kihívások kezelésére, valamint kezdeményezéseket mutat majd be a Nagy-Britannia kiválásával 27 tagúra apadó EU jövőjével kapcsolatban.

A bizottsági a tájékoztatás szerint jövőre áttekinti az európai beruházási tervet, és vitaanyagot készít arról, hogyan biztosítható a fenntarthatóság az elkövetkező európai generációk számára. A jogszabályjavaslatok készítésére is jogosult testület összehangolt tervet kíván előterjeszteni a mesterséges intelligencia európai fejlesztésére, cselekvési tervet dolgoz ki a félretájékoztatással szemben, valamint ajánlást készít az európai elektronikus egészségügyi nyilvántartás létrehozására.

A tervek szerint a brüsszeli bizottság értékelni fogja az egységes piacon még fennálló akadályokat, elképzeléseket mutat be azok orvoslására, továbbá stratégiát terjeszt elő az endokrin károsító anyagokra vonatkozóan. Az energiaunió
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 17:11
Az Európai Bizottság a jövő évi költségvetési tervezetének módosítására szólította fel az olasz kormányt
Brüsszel és Róma között, és nem is kérdőjelezik meg az olasz kormány céljait, az államadósság csökkentését viszont folytatni kell, mert az a "gazdaság ellensége". Hozzátette, konstruktív párbeszédet kell folytatni az ügyben.

Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes a bejelentést követően azonnal kizárta a korrekció lehetőségét, s azon véleményének is hangot adott, hogy a bizottságnak nincs joga ebbe beleszólni. "Egyetlen eurót sem fogunk levonni" - jelentette ki.

Ez a legelső alkalom, hogy az Európai Bizottság visszautasította valamelyik tagállam büdzsétervezetét.

Az új olasz kormány elődjénél lényegesen nagyobb költségvetési hiánycélt tűzött ki a következő három évre, és ezzel konfrontációs pályára helyezkedett az Európai Bizottsággal szemben, nyugtalanságot keltve egyúttal a pénzügyi befektetők körében. Egyes szakértők szerint a helyzet fokozhatja a piaci bizonytalanságot az euróövezet harmadik legnagyobb gazdaságának számító Olaszországgal szemben.

Az olasz költségvetés a kormányzati
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 17:11
Októberben javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben
Októberben az euróövezet 19 tagállamában az előző havihoz képest 0,2 ponttal, mínusz 2,9 pontról mínusz 2,7 pontra javult a fogyasztói hangulat a DG ECFIN közleménye szerint. A piac mínusz 3,0-3,2 pontot várt októberre az euróövezetre.

Az Európai Unió 28 tagállamában pedig 0,1 ponttal, mínusz 2,8 pontról mínusz 2,7 pontra javulta a hangulati mutató.

Az euróövezeti mutató hosszú távú átlaga mínusz 12,1 pont, az Európai Unióban pedig mínusz 11,1 pont. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/economy-finance/fcci_20 18_10_en.pdf
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 16:31
Illegális bevándorlás - Horvát belügyminisztérium: Zágráb nem engedi be a Boszniában és Szerbiában tartózkodó m
"A horvát belügyminisztérium ez úton nyomatékosítja, hogy a horvát rendőrség követi a nemzeti és európai jogszabályokat, és nem teszi lehetővé az államhatár, egyben az Európai Unió külső határának illegális átlépését" - olvasható a közleményben.

Hétfőről keddre virradóra közel száz migráns töltötte a szabad ég alatt az éjszakát a boszniai-horvát határon, a Bihachoz közeli Izacic határátkelőn, nyomást gyakorolva a hatóságokra, hogy ngedjék tovább őket.

Hétfőn a nap folyamán Velika Klaudusáról és Bihacról is több százan indultak el a boszniai-horvát határra, köztük nők és gyerekek, de néhány órás demonstráció után visszatértek táborhelyeikre. A fent említett csoport azonban kedd hajnalig kitartott.

Az év eleje óta a rendőrség hivatalos adatai szerint közel 20 ezer illegális bevándorló érkezett Bosznia-Hercegovinába, és 13 ezret tartóztattak fel a hatóságok. Jelenleg 4-5 ezren tartózkodhatnak az országban. Többségükben az ország nyugati részében, a horvát határhoz közeli Bihac környékén
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 15:41
Mol-INA-ügy - Megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader és Hernádi Zsolt ellen
politikust sem, nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzéséért.

A magyar Központi Nyomozó Főügyészség nemzetközi kapcsolatban kötelességszegésre irányuló vesztegetés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el 2011 júliusában. A főügyészség megállapította, hogy a Mol érdekében és vezetői részéről bűncselekmény nem valósult meg, ezért a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A magyar bíróság 2013-ban megtagadta a horvát ügyészség által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtását, mivel álláspontja szerint a parancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette. A horvát alkotmánybíróság 2015 júliusában hatályon kívül helyezte az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök büntetőügyében hozott ítéletet, amely azt is kimondta, hogy a korábbi miniszterelnök kenőpénzt fogadott el az INA-val kapcsolatban. A Mol elnök-vezérigazgatója 2016 októberében
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 15:31
Iohannis: a többsebességes Európa nem jelenthet megoldást az Európai Unió számára
ugyanis komoly kihívások jelentkeznek a belső biztonság területén, és jobban kell ügyelni a terrorizmus, a radikalizmus elleni küzdelemre is" - fogalmazott.

Véleménye szerint Európa mindeddig csak reagált a válságokra, a jövőben azonban megelőző politikát kell kialakítania, proaktívan kell cselekednie.

"Egy-egy válságra reagálni és kezelni azt, nem elegendő. Meg kell előzni mindenfajta fenyegetést, és elébe kell mennie a válságoknak" - tette hozzá.

Mint mondta, egy biztonságos és erős Európai Unió egy kibővített uniót jelent, amely erőt kölcsönöz politikai értelemben és a versenyképesség területén egyaránt. A bővítés nagyobb biztonságot és jólétet eredményez Európa számára - vélekedett.

Kijelentette, nehézségekkel küzd Európa. Krízisek, terrorista támadások fenyegetik, és a populista mozgalmak megjelenésének kihívásai jelentkeznek. Az uniónak ki kell állnia a közös értékek, a kohézió és a szolidaritás mellet, amelyeket újra "helyzetbe kell hoznia" új jövőkép kialakítása által -
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 14:51
Elégedetlen a németek többsége a dízelválság kormányzati kezelésével
ki, miszerint manipulálták dízelautók károsanyag-kibocsátási értékeit az Egyesült Államokban. Az ezt követő vizsgálatok derítettek fényt arra, hogy a legtöbb gyártó dízeles modelljei szintén meghaladják az előírt kibocsátási határértékeket.

A probléma Németországban azért vált égetővé, mert a szövetségi közigazgatási bíróság februárban kimondta: az önkormányzatok korlátozhatják az Euro 6-osnál régebbi dízelmotorral működő járművek használatát, hogy a település levegőjének minősége megfeleljen az európai uniós előírásoknak. Az Európai Bizottság pedig májusban beperelte Németországot a főleg a dízelmotorok használatával a légkörbe kerülő nitrogén-oxid egészségügyi határértéken felüli kibocsátása miatt.

Angela Merkel - Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke - a hét végén felvetette egy törvénymódosítás lehetőségét, az elképzelés szerint az önkormányzatoknak nem kell korlátozniuk a régebbi dízelautók használatát, ha a nitrogén-oxid-szennyezettség 25 százaléknál kisebb mértékben haladja meg a
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:41
Október 23. - Kósa: 1956-ban megvalósult a nemzeti egység
hogy Magyarország önálló, szabad, szuverén állam legyen, és olyanok is, akik külső érdekeket szolgálnak.

"Márpedig nekünk saját magunkat kell megvédeni" - jelentette ki Kósa Lajos, emlékeztetve arra, hogy amikor más hatalmaknak engedték át a védelmet, "mindig szolgaság jött utána".

A fideszes politikus azt mondta, ma éppúgy a nemzeti önrendelkezésért, a szabadságért küzdünk, mint 1956-ban, "a nemzetnek újra össze kell fognia".

"Az '56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi "európai parlamenti jelentésekkel" - jelentette ki Kósa Lajos, megjegyezve: "ebben aztán végképp állni kell a sarat".

Közölte: ha fontos nekünk '56 üzenete, ha fontos számunkra az Európai Unió, "azt nem tudjuk másként elképzelni, mint hogy abban a magyar szabadság is érvényesül". Az pedig nem "birodalmi feltételrendszerben", hanem kizárólag nemzeti keretek között érvényesül - mondta.

Kósa Lajos végezetül leszögezte: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy "meg fogjuk védeni a magyar szabadságot, a
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:37
Brexit - A brit tudósok fele nem biztos abban, hogy Nagy-Britanniában marad a Brexit után
valószínűnek" - közülük 25 százalék "sokkal kevésbé valószínűnek" - tartja nagy-britanniai munkájának folytatását megbízatása lejárta után.

Az intézet ezzel összefüggésben hangsúlyozza, hogy a programjain dolgozó tudósok 42,7 százaléka más EU-tagállamokból érkezett.

A felmérés szerint a Francis Crick Institute tudós közösségén belül igen komor a hangulat a Brexittel kapcsolatban. A válaszadók 97 százaléka adott hangot annak a véleményének, hogy a "kemény Brexit" - vagyis ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy nem születik megállapodás az EU-val a jövőbeni kapcsolatrendszerről - nagyon rossz következményekkel járna a brit tudományra.

A kutatóműhely tudósállományának alig 10 százaléka bízik általánosságban a brit tudomány jövőjében, mindössze 4 százalék gondolja, hogy a brit kormány elkötelezetten törekszik egy olyan Brexit-megállapodásra, amely a tudományos tevékenység javát szolgálja, és csak 3 százalék érzi úgy, hogy a tudományos közösség véleménye meghallgatásra
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:31
Cseh külügyminiszter: közösen kellene védelmezni a liberális demokráciát
"A liberális demokrácia megkérdőjelezésének nem éppen kedvező irányzata számos országban, és nem csak Közép-Európában, látható. Úgy vélem, hogy a liberális demokrácia védelmének közös feladatnak kellene lennie" - nyilatkozta Petrícek abban az interjúban, amelyet a Respekt című liberális cseh politikai hetilap közölt most megjelent számában.

A cseh diplomácia vezetője erről akkor beszélt, amikor a riporter az Európai Parlamentben elfogadott Magyarországot bíráló határozattal kapcsolatban faggatta. Petrícek aztmondta, hogy ő a szavazáskor nagy valószínűséggel tartózkodott volna.

A politikus úgy vélekedett, hogy szükség volt a vitára Magyarországgal kapcsolatban "elfordulásáról a liberális demokráciától", a politikai ellenzék elnyomásáról és a médiaszabadságról, azonban a szankciós folyamat megindítására való felszólításra, az ország "kiszavazására" az új európai parlamenti választások és az új Európai Bizottság felállása előtt nem. "Ez csak indulatokat vált ki" - mondta Petrícek.

A
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:30
Itt az óraátállítás megszüntetésének menetrendje
Az Európai Bizottság a közelmúltban arra a következtetésre jutott, hogy nem indokolt Brüsszelből szabályozni az évszakokhoz kapcsolódó óraátállítást, és a tagállamok szabad döntésére kell bízni a nyári, illetve a téli időszámítás alkalmazását, a szubszidiaritás elvével összhangban nemzeti szinten kezelve a kérdést.
A lap pontokba szedve ismerteti a Bizottság javaslatát:
megszünteti az egész Európai Unióra kiterjedő szezonális óraátállítást;
egyértelmű és gyors ütemtervet határoz meg a változások hatálybalépésére vonatkozóan;
a tagállamok közötti összehangolt koncepció biztosítása érdekében ösztönzi a nemzeti és európai szintű konzultációt.
A mai javaslat újabb példa arra, hogy a Juncker-féle Bizottság jelentős szerepet kíván betölteni a nagy horderejű kérdésekben, a tagállamokra bízva az olyan döntéseket, melyekben azok illetékesebbek
Hogyan zajlik majd az átállás?
A javaslat szerint 2019 áprilisáig a tagállamoknak jelezniük kell, hogy az állandó nyári vagy téli
maroka, 2018. október 23. kedd, 12:18
1/2370
Képek, videók
Jurij Andropov, Nagy Imre
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:09
Nagy Imre 1989 ujratemeté
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:30
Nagy Imre.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:52
20130702--nagy-imre.jp g
agica2004
2013. július 08. hétfő, 12:36
Nagy Imre unokájáva.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:24
Búcsú Nagy Imrétől
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:44
Nagy_Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre szobornál.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:56
Nagy Imre-emlékezés.jpg
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:10
Nagy Imre 1956.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:55
nagy_imre20070510.jpg
ircsike36
2011. január 23. vasárnap, 18:57
ebben a csendben.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 06. csütörtök, 12:11
mi ebben a furcsa
konog
2018. július 18. szerda, 14:37
0 fellizni ebben.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:33
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.