Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 07:21 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csányi: az OTP eredménye idén elérheti az 1 milliárd eurót
Az OTP elnök-vezérigazgatója a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által idén már harmadszor megrendezett középvállalati csúcstalálkozón a tervezett akvizíciókról elmondta, hogy most is folynak átvilágítások a szomszédos országokban, vannak nagyon ígéretesek közöttük, amelyekkel az első helyet is megszerezhetik az adott országban. A OTP eddig több mint 200 célpontot vizsgált meg általánosan, és 70-et részletekbe menően, így alakult ki a bankcsoport, amely már 10 országban van jelen.

Elmondta, most a fiókok és a létszám 75 százalékát, a hitelállomány 60 százalékát és az eredmény 40 százalékát biztosítják a külföldi bankok. Az eredményhez való hozzájárulásuk azért kisebb, mert sok helyen csak kis bankot tudtak vásárolni. A második fázisban a bank ezért elsősorban azokra az országokra koncentrált, amelyekben kicsi volt a részesedése - közölte.

Azt várják, hogy a külföldi leányvállalatok hozzájárulása a bankcsoport profitjához a jövőben nőni fog - mondta Csányi Sándor. Hozzátette, az OTP a régióban a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:43
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
célú kamatcsere ügylet (MIRS-eszközök), valamint a jelzáloglevél-vásárlási program kivezetése lényegében a laza monetáris politika normalizálódásának első lépése. Így a monetáris politika a jövő év elejétől már kevésbé lesz támogató - tette hozzá, amit szerinte némileg, célzottan ellensúlyoz a fix kamatozású növekedési hitelprogram bevezetése.

A Takarékbanknál a tartósan magas hazai megtakarítási többlet miatt nem számítanak a kamatok gyors emelkedésére, sőt úgy vélik, amennyiben megérkeznek a központi költségvetés által kifizetett uniós előlegek megtérítései, átmenetileg nyomás alatt maradhatnak a pénzpiaci hozamok és kamatok. A jövő év közepéig nem számítanak a monetáris kondíciók szigorítására, akkor is először a nem-konvencionális eszközök visszavonását várják, majd azt követheti az alapkamat lassú emelése, 2020 közepe után. A nemzetközi környezet egyre kevésbé támogatja a tartósan laza hazai monetáris kondíciókat - tette hozzá az elemző.

Suppan Gergely kifejtette: az infláció az év végére
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 18:24
Kamatdöntés - Átalakítja eszköztárát az MNB
Ismertették: a 3 hónapos betétet idén a negyedik negyedévben kivezetik, a jegybanki FXswap állomány struktúrája és összmennyisége változhat, a kamatfolyosó szélessége és szimmetriája változhat, ugyanakkor például a kötelező tartalékrátán nem változtatnak.

A kamatdöntésről kiadott közleményben a monetáris tanács közölte, hogy az inflációs cél fenntartható elérése továbbra is 2019 közepétől várható. Ennek biztosítása érdekében a testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjének és a laza monetáris kondíciók fenntartása szükséges.

A kamatdöntő ülést követően a jegybanki alapkamat 0,90 százalékos szinten maradt, a kamatfolyosó nem változott, az egynapos jegybanki fedezett hitel és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.

A rövid hozamokra ható nem konvencionális eszköztár leegyszerűsödik - így összegezte a jegybank az eszköztárában történő változások lényegét. Azt is hozzátették, hogy az MNB
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:27
Több mint hatéves csúcsra gyorsult a munkaerőköltségek emelkedésének üteme az eurózónában
euróövezetben 2,2 százalékkal, az EU-ban pedig 2,6 százalékkal nőtt az óránkénti munkaerőköltség április-júniusban. Elemzők 1,7 százalékot vártak az euróövezetre.

Az első negyedévben az eurózónában 2,1, az unióban pedig 2,8 százalékos emelkedést mértek.

A második negyedévinél utoljára 2012 harmadik negyedévében emelkedtek gyorsabban a munkaerőköltségek az euróövezetben. A vártnál gyorsabb emelkedés újabb érvet szolgáltat a gazdasági növekedést ösztönző intézkedések kivezetésére készülő Európai Központi Banknak, amely várhatóan az év végén leállítja eszközvásárlási programját, és jövő ősszel megkezdi a kamatemelési ciklust.

A munkaerőköltség két fő alkotóeleme közül a bérek és keresetek a 19 tagú euróövezetben 1,9 százalékkal, a 28 országot számláló unióban pedig 2,6 százalékkal emelkedtek a második negyedévben. A másik összetevő, a nem bérjellegű költségek - köztük a munkáltatói társadalombiztosítási hozzájárulás - 2,9 százalékkal, illetve 2,6 százalékkal kúsztak feljebb.

Az első
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 15:12
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai indexek
A londoni FTSE-100 mutató 0,43 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,08 százalékos mínuszban, míg a frankfurti DAX-index 0,19 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. Madrid 0,24 százalékos pluszban, Milánó viszont 0,56 százalékos veszteségben zárt.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,15 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,05 százalékkal csökkent, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,25 százalékkal nőtt.

A figyelem homlokterében a központi bankok kamatdöntései álltak. Az angol jegybank a várakozásokkal összhangban nem változtatott az alapkamaton, és a brit EU-tagság jövő márciusban esedékes megszűnéséig (Brexit) valószínűleg nem is hajt végre újabb kamatemelést. A török jegybank viszont a vártnál nagyobb mértékben, 625 bázisponttal 24 százalékra emelte az egyhetes repokamatot, ami megtámasztotta a török líra árfolyamát.

Az Európai Központi Bank sem változtatott az irányadó kamaton. A kormányzótanács szeptemberben a jelenlegi 30 milliárd eurós havi ütemben
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:33
Draghi: az EKB az év végén kivezeti az eszközvásárlási programot
Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának csütörtöki monetáris politikai döntéshozó ülését követő sajtótájékoztatón a bank elnöke elmondta: az euróövezeti növekedést veszélyeztető kockázatok továbbra is kiegyensúlyozottnak tekinthetők, bár a protekcionista törekvésekkel és a feltörekvő térségekben jelentkező sérülékenységekkel párhuzamosan az utóbbi időkben éleződött a pénzpiacok volatilitása.

Mario Draghi az előző ülést követően is a protekcionizmust és a piaci volatilitást nevezte meg a legfőbb növekedési kockázatnak.

A jegybankelnök elmondása szerint a legfrissebb makrogazdasági mutatók is megerősíttették a monetáris politikai döntéshozókat abbéli meggyőződésükben, hogy az euróövezeti gazdasági növekedés - bár valamivel lassúbb ütemben, de - széles alapokra támaszkodva folytatódik a jegybanki célt közelítő inflációs ráta mellett.

Az EKB kissé csökkentette növekedési előrejelzését: az idei euróövezeti GDP-növekedés a júniusi kamatdöntő ülésen jelzett 2,1 százalék helyett 2,0
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:42
Mínuszban indíthatnak a vezető nyugat-európai tőzsdék
Elemzők szerint a londoni FTSE100 index 0,1 százalékos, a frankfurti DAX30 index 0,24 százalékos, a párizsi CAC40 index pedig 0,3 százalékos csökkenéssel kezdheti a napot.

Csütörtökön egyebek között a Bank of England (BoE) és az Európai Központi Bank (EKB) dönt az irányadó kamatról.

Szakértők szerint a BoE a múlt havi kamatemelés után ezúttal szinten tartja az alapkamatot, és az EKB sem nyúl a történelmi mélyponton álló kamathoz, miközben megerősíti majd a gazdasági növekedést ösztönző eszközvásárlási programjának év végéig tervezett kivezetését.

Szakértők szerint befolyásolhatja majd a piacokat a török jegybank kamatdöntése és ezen keresztül az év eleje óta értékének csaknem 40 százalékát elvesztő líra árfolyamát is. A török jegybanki alapkamat jelenleg 17,75 százalék. Szakértők szerint a jegybank ezt 22 százalékra emelheti.

Szerdán pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék: a londoni 0,55 százalékkal, a frankfurti 0,52 százalékkal, a párizsi pedig 0,92 százalékkal erősödött.
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 09:01
Lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme augusztusban Németországban
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön végleges adatként azt közölte, hogy a harmonizált fogyasztói árindex (HICP) augusztusban 1,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig stagnált.

Júliusban a harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,1 százalékkal, havi szinten pedig 0,4 százalékkal nőtt.

Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által számított harmonizált fogyasztói árindex biztosítja az egyes uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát.

A Destatis módszertana alapján végzett számítások szerint augusztusban az egy évvel korábbihoz képest 2,0 százalékkal, júliushoz képest pedig 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Júliusban éves szinten ugyancsak 2,0 százalékkal, havi összehasonlításban pedig 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Az inflációt főleg az energiaárak húzták fölfelé, ezek ára éves szinten 6,9 százalékkal nőtt augusztusban. Az élelmiszerek 2,5
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 08:41
Elemzők: az idényáras élelmiszerek tartották magasan az inflációt augusztusban
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérései szerint augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Tavaly augusztushoz képest az élelmiszerek ára 4,1 százalékkal emelkedett, ezen belül az idényáras élelmiszereké - burgonya, friss zöldség, gyümölcs - 14,5 százalékkal magasabb lett.

A tizenkét havi szezonálisan igazított maginfláció 2,2 százalékra csökkent az előző négy hónapban változatlan 2,4 százalékról.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője számára az augusztusi 3,4 százalékos inflációs adat egyértelműen meglepetést jelentett, hiszen a piac jelentős része az infláció enyhe csökkenésére számított. Ez a maginflációban következett be, amelyhosszú hónapok változatlansága után jelentősen, 2,2 százalékra csökkent. Olyan egyedi hatások tartották tehát magasan az inflációt, amelyek a jegybank monetáris politikáját érdemben nem befolyásolják. Az ING Bank vezető elemzője így a vártnál magasabb átfogó inflciós adat ellenére sem vár érdemi
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 12:32
Elemzők: alacsonyabb lehet a külkereskedelmi mérleg többlete idén
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint júliusban kétszámjegyű növekedést mutatott az export és az import: az export euróban számolt értéke 11,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az import 10,6 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérlegtöbblet 373 millió euró volt, 91 millió euróval több a tavaly júliusinál.

Suppan Gergely, a Takarékbankelemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: az év egészében arra számítanak, hogy a külkereskedelmi többlet mintegy 550 millió euróval7,53 milliárd euróra mérséklődik a tavalyi 8,078 milliárd euróról. Összességében ezzel enyhén rontja a GDP növekedését, de kisebb mértékben, mint tavaly, így a GDP növekedési üteme 4,6 százalékra gyorsulhat.

Hozzátette: a robosztus belső kereslet, az élénkülő fogyasztás és dinamikusan növekvő beruházások importnövelő hatását ellensúlyozhatta a viszonylag kedvező európai konjunktúra, valamint újabb exportkapacitások folyamatos üzembe helyezése. Ezzel szemben a magasabb
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 12:13
Magyarország részt vesz a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank tőkeemelésében
Világbank-csoporton belül 2018 tavaszán zárták le a tárgyalásokat az IBRD és az IFC tőkeemeléseiről. A pénzügyi művelet elfogadása zajlik az egyes tagországokban, a tőkeemelés a részvényesek 80 százalékának támogatását követően léphet hatályba - írták.

Jelezték: Magyarországon a tőkeemelésről szóló határozat jóváhagyása, az alapító okirat módosítása, majd a későbbi részvényjegyzés, illetve a befizetés országgyűlési jóváhagyáshoz kötött. A később esedékessé váló, befizetendő összegeket a 2019. évi központi költségvetési törvény előkészítése, valamint a középtávú tervezés során már figyelembe vette a Pénzügyminisztérium (PM) - tájékoztatott Varga Mihály a közleményben.

A pénzügyminiszter hozzátette: a tőkeemelés után megmarad Magyarország súlya a pénzintézetben, a Világbank pedig a friss tőkének köszönhetően sokkal aktívabban tud majd foglalkozni olyan témákkal, mint például a vízgazdálkodás fejlesztésének finanszírozása.

A találkozón szó volt az IFC új intézményi stratégiájáról is. Varga
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 18:52
Német sajtóértesülés: Manfred Webert jelölheti az Európai Néppárt az Európai Bizottság elnöki tisztségére
elnökhelyettese, és mindkét párt az EU jobbközép erőit összefogó EPP családjába tartozik.

A Der Spiegel szerint a CDU elnöke a többi között azért nem akarja végérvényesen elkötelezni magát Manfred Weber mellett, mert ha a CSU-s politikus bizottsági elnök lesz, CDU-s politikus már nemigen juthatna vezető EU-s pozícióhoz az EP-választás utáni alkufolyamatban, amikor feláll az új parlament és az új bizottság, és a tagállami kormányokat összefogó Európai Tanácsnak arról is döntenie kell, hogy ki legyen az Európai Központi Bank (EKB) új elnöke.

Angela Merkel eleve nem ért egyet teljes mértékben a csúcsjelölti rendszerrel, ellenzi azt az automatizmust, hogy az EP a legtöbb mandátumot szerző párt jelöltjének megválasztásáról szavaz elsőként, amikor betölti a bizottsági elnöki tisztséget.

Viszont Manfred Weber mellett szól, hogy "nagyon Európa-barát" álláspontot képvisel és "helytelennek tartja pártja agresszív irányvonalát Merkel menekültpolitikája ellen", így a CSU az EP-választás kampányában nem
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 15:13
1/223
Képek, videók
Mexiko Értéktőzsde.png
megyerimihaly
2009. június 16. kedd, 22:05
O.V. Csányi Sándor.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:27
Csányi Sándor.jpg
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:47
20130724-csanyi-sandor -.j
agica2004
2013. július 25. csütörtök, 21:12
Csányi Sándor búcsúzik.jp
agica2004
2011. november 09. szerda, 12:24
Csányi Sándor 36.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:13
Csányi Sándor.jpg
murfuc
2010. november 08. hétfő, 09:44
Csányi Sándor
vickykecycca
2009. szeptember 27. vasárnap, 13:53
ruhához tervezett torta.j
ildikocsorbane2
2013. október 23. szerda, 16:40
4 a mai napra a tervezett
lovaszmarika
2012. augusztus 16. csütörtök, 13:57
utazásaim más országokba
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 11:13
vicc-paraszt helyett- ujg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:46
Értem, miattam és helyett
katalin_53
2018. augusztus 14. kedd, 06:50
Aggodalmaskodás helyett i
katalin_53
2018. június 27. szerda, 07:03
szökőkút-helyett.png
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.