Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:54 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyolcszáz gyerek vett rész a Bozsik Program tanévnyitóján Telkiben
Immár nyolcadik alkalommal került sor a Bozsik Program hagyományos évindító eseményére, amelyen az 5-6 éves óvodásoktól a 18-19-éves negyedikes középiskolásokig gyűltek össze a tanulók. Az óvodások, valamint az általános iskolák 1-4. osztályosai - összesen négyszázan - fesztiválrendszerben két pályán fociztak, illetve játékos programokon vettek részt. A nagyobbak, vagyis az általános iskolák felső tagozatosai, az egyesületi program 11-12 évesei, továbbá a középiskolások - utóbbiak az ötödik Fair Play Cup égisze alatt -korosztályonként öt-öt csapat részvételével torna rendszerben mérkőztek meg egymással, s a végén minden korcsoportban győztest, legjobb kapust, gólkirályt és legsportszerűbb csapatot hirdettek.

A fiatalok a tartalmas nap során a magyar futball korábbi ikonikus játékosaival, például Nyilasi Tiborral, Dunai II Antallal, illetve Gellei Imre egykori szövetségi kapitánnyal is találkozhattak.A mérkőzések mellett egyéb érdekes programok is várták az érdeklődőket: az OTP Bank ingyenes
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 15:18
Kövér: nem hagyhatjuk, hogy a társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják
Kövér László úgy fogalmazott: egyre több jel utal arra, hogy az előttünk álló időkben "van valami nagyon hiánypótló, amit mi, magyarok és közép-európai sorstársaink adhatunk az európai kultúrának és politikának". A házelnök szerint ez a példa és az elszántság abban, hogy "miként őrizhető meg a társadalomban az értékalapú erkölcsi többség, és arra alapozva miként biztosítható a demokratikus politikai többség is".

Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra - jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Kövér László ünnepi beszédében Németh László 75 évvel korábban papírra vetett sorait idézve arra figyelmeztetett, hogy gondolatai rávilágítanak egy olyan európai folyamat mélységeire, amely a magyarokra is hat. "Arra a folyamatra, amely az európai keresztény kultúra és az európai nemzeti államok felszámolását célozza".

Ez a történelmi folyamat a 20. század elején valóságos fegyverek dörgésével vette kezdetét, és a 21. században, azaz napjainkban, "a
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 12:53
Átadták a Budapesti Német Iskola új épületszárnyát
olyan jelkép, amely jól szimbolizálja a magyar és a német nemzet barátságát, az évezredes kapcsolatok fontosságát.

Az iskola 1990-ben, a vasfüggöny lehullásakor, a magyar és német történelem egyik szimbolikus pillanatában jött létre, akkor, amikor Magyarország és Németország története újra összeért - mondta a miniszter.

Kiemelte, hogy az intézményben a gyerekek megismerkedhetnek mindkét nemzet nyelvével, kultúrájával, hagyományaival, tudományos és művészeti eredményeivel. Megszerezhetik az európai értékeken alapuló, de a modern világ igényeihez igazodó tudást, amely által jó európaiakká, hazájuk hasznos állampolgáraivá válhatnak - mondta Kásler Miklós.

Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete felidézte, hogy az iskolát 28 éve Magyarország, Németország, a fővárosi önkormányzat és a Baden-Württemberg tartomány együtt alapította. 1997-ben adta ki az intézmény az első német bizonyítványt, majd két évvel később az első érettségi bizonyítványokat - idézte fel. Hozzátette, hogy 2001-ben
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 21:05
Potápi: minden magyar gyermek számára biztosítani kell a magyar oktatási intézményt
egyesek által korábban gyakran hangoztatott nézetek, hogy a felvidéki magyar közösséget érintő problémák megoldásában az anyaországgal nem kell kapcsolatot tartani. A mai nap és a felújított felvidéki óvodák egész sora olyan eredmények, amelyek ezt egyértelműen bizonyítják" - hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Őry Péter, Csallóközcsütörtök polgármestere, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) Országos Tanácsának elnöke. Rámutatott: a település önkormányzata eddig már öt alkalommal próbált szlovák vagy európai uniós forrásra pályázni az óvoda felújításra, de támogatást egy alkalommal sem kaptak.

A közel ezernyolcszáz lelket számláló, lakosságát tekintve mintegy háromnegyedében magyarok lakta Csallóközcsütörtök az utolsó magyar többségű település a Csallóköz és Pozsony között található nyelvhatáron. A csallóközcsütörtöki óvoda még múlt század hatvanas éveiben épült és most először esett át felújításon, az épületet közel 86 millió forint támogatásból modernizálták, gyakorlatilag minden részletében. Az
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 19:23
Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése
földalatti közműalagút köt majd össze, így a Kossuth Lajos utca belső szakaszán nem kell útburkolatot bontani és forgalmi korlátozást bevezetni.

Az ütemezés szerint a teljes kivitelezés - a helyreállítással együtt - májusban fejeződik be.

A belvárosi fejlesztés több mint négymilliárd forintba kerül, ezt a Főtáv Zrt. részben saját forrásból, részben pedig uniós támogatásból finanszírozza.

A közleményben azt írták, a társaság célja az, hogy a távfűtés terén Budapest is felzárkózzon az európai életminőségi rangsorokat vezető városokhoz, mint amilyen például Bécs.

A távhő nem csupán korszerű szolgáltatás, de egyben energiahatékony, környezetbarát, csökkenti a városok zaj- és porterhelését is - írták. Számításaik szerint csak Budapesten 45 ezer gáz-, illetve szilárdtüzelésű háztartás távhőre állítása az évente megközelítőleg 67 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkenését eredményezné, ezen felül éves szinten csaknem 80 tonnával kevesebb egyéb szennyezőanyag kerülne a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:04
Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik
Németh Zsolt univerzális értékű munkának, a cigányság fontos kultúrtörténeti fejezetének nevezte Bereznay András kötetét, amely a Méry Ratio Kiadó gondozásában jelent meg.

Bereznay András negyven éve Londonban élő térképész, történész.

Az atlasz megmutatja, hogy mennyire nem regionális kérdés a cigányság ügye, hiszen történetileg behálózza az egész európai kontinenst - mondta.

Németh Zsolt kiemelte, a "történelmi tudat és az identitás kérdése elválaszthatatlan a térképektől".

Az atlasz megszületése a cigányság identitásának szempontjából mérföldkő - jelentette ki.

Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára közölte: egyeztetések folynak arról, hogy minél több iskolában legyen a kötetből.

Bereznay András elmondta, hogy az atlasz nem saját kutatásainak eredménye, az ő érdeme az adatok "térképre vitele".

A kötet 52 térkép és a hozzá tartozó magyarázószöveg segítségével mutatja be a romák
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 20:35
Ugrai Panna első felnőtt világversenyén ifjú úszó tehetség
Lady utódja lehet a 13 éves úszótehetség: Hosszú Katinka ellenfele lesz Ugrai Panna első felnőtt világversenyén.
Hódmezővásárhely, Mindszent - Nagy jövőt jósolnak a szakemberek Ugrai Pannának: van, aki már Hosszú Katinka utódjaként emlegeti. A 13 éves úszót több budapesti egyesület is csábítja, egyelőre azonban ragaszkodik Hódmezővásárhelyhez és az edzőjéhez. Életét már most a sportra tette fel: több időt tölt az uszodában, mint az iskolában.
Nyolcszoros korosztályos bajnok, kétszeres közép-európai bajnok, és már a felnőtt mezőnyben is az élvonalban szerepel a 13 éves Ugrai Panna. A Hód Úszó SE büszkesége októberben felnőtt világversenyen vesz majd részt, szakemberek szerint nagy jövő áll előtte.
- Nyolc éve azért kezdtem el ezt a sportot, mert kruppos voltam, és az orvosok az úszást javasolták a párás levegő miatt - mesélt a kezdetekről. Hamar kiderült azonban, hogy tehetséges, így versenyeztetni kezdték. Az eredmények láttán pedig ő is komolyan vette ezt a munkát, amire ma már a
maroka, 2018. szeptember 18. kedd, 16:24
Nyílt levél Kurz kancellárnak
aztán mi itt, Magyarországon önbe helyeztük a bizalmunkat. Mondtuk, a büdös bunkó taxisofőr után, az oldalszárnyas kapu után itt van ez a fiatal, megnyerő pali, 27 évesen már külügyminiszter, igaz, ő is ugyanarra a Bécsi Egyetemre iratkozott be, mint a hülye Faymann, és ő sem végezte el, de hát mit csináljunk, úgy látszik, arrafelé ez a belépő a politikába. De mégis csak fiatal, megnyerő, tehetséges, és ami a legfontosabb, nem komcsi. Sőt, ami még ennél is fontosabb: ugyanazt képviseli a legfontosabb európai témában, a migrációban, mint mi!

És azt is tudtuk, hogy a fiatal Kurz külügyminiszter kiváló, baráti viszonyban van a szintúgy fiatal magyar külügyminiszterrel.

Aztán jött a kampány Ausztriában, és a Néppárt elnöke, ön, Kurz úr, minimum tíz alkalommal hívta a magyar külügyminisztert, és kért segítséget, tanácsot kampány ügyekben, és soha, egyetlen egyszer sem utasították el önt. (Ezt most majd le fogja tagadni, de ez nem számít, Kurz úr, hiszen az igazságot mindketten ismerjük. És a
menusgabor, 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:00
Nyolc új bemutatóval készül új évadára a kecskeméti Ciróka Bábszínház
színre.

A fesztiválszereplést követően két új előadásuk próbái már el kezdődtek a bábszínházban. Kolozsi Angéla japán, korjak, angolai, norvég, skót és magyar népmesékből szőtt Macskablöff című előadását Szörényi Júlia állítja színpadra. A három rövid, szórakoztató, ám tanulságos történetet egybefűző, az óvodás korosztály számára készülő, egyszemélyes előadást Fülöp József játssza.

A zöld madár tolla vándormese, amelynek motívumai a dél-amerikai indiánok mondái között éppúgy megtalálhatók, mint az európai népek meséiben. Szász Ilona produkcióját Rumi László rendezésében láthatja majd az iskolás közönség. A dupla bemutatót szeptember 29-én tartják.

A szintén óvodásoknak készülő Babaróka című előadás főhőse a hároméves kis róka először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele a Mamaróka. Az előadást Ellinger Edina rendezi.

Jankovics Péter rendezi az Eddmegleves című előadást, amelynek kislány főhőse nagyon szeretne már felnőtt lenni. A történet arra keresi a választ, hogy találkozhat-e a
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 17:52
Helyettes államtitkár: a kormány számos feltételt biztosít a jó közétkeztetéshez
2013-ban étrendenként 8,6 gramm volt, mára azonban 6,4 grammra változott.

A hozzáadott cukor mennyiségében is javult a helyzet, az esetek háromnegyedében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt szint alatt maradt ez az érték. Öt évvel ezelőtt az iskolák valamivel több mint felében kaptak a gyermekek naponta friss zöldséget, gyümölcsöt, de 2017-ben ez az arány már 82 százalékra nőtt.

Tavaly az iskolák csaknem háromnegyedében tudtak naponta biztosítani tejet vagy tejtermékeket: az Európai Unió Iskolatej-programjához 2013-ban még csak az iskolák 47 százaléka, 2017-ben azonban már 70 százaléka csatlakozott. Pozitív változás az is, hogy tavaly az iskolák több mint felében a gyerekek naponta kaptak teljes kiőrlésű lisztből készült ételt.

A közétkeztetők a rendelet előírásai alapján a vizsgált iskolák egyikében sem adtak az ízesített tejkészítményekhez utólag cukrot, illetve szénsavas vagy cukrozott üdítőt és szörpöt sem kínáltak.

A vizsgálat megállapította, hogy 2013-hoz képest
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 13:21
Intrum: a magyar szülőknek fontos a fiatalok pénzügyi tudatossága
A cég MTI-hez szerdán eljuttatott összefoglalója szerint a 2017 végén készített Európai Fogyasztói Fizetési Jelentés kutatásban 24 országból 24 401 európai - köztük 1006 magyar - állampolgár vett részt. A magyar válaszadók 70 százaléka szerint az iskoláknak nagy a felelőssége a gyermekek pénzügyi ismereteinek oktatásában. Ez az arány a legmagasabb a vizsgált európai országok között, vagyis a magyarok támaszkodnak leginkább az oktatási rendszerre, ha háztartás-gazdaságtanról van szó.

A kutatás alapján a magyar válaszadók közel háromnegyede azt szeretné, ha az iskolák képzési programjában hangsúlyosabb lenne a pénzügyi ismeretek oktatása. A cég közleménye megjegyzi, hogy az európai válaszadók többsége hasonlóképp gondolkozik.

A magyar válaszadók nagy többsége, 10-ből 9-en ugyanakkor nemcsak az iskolára támaszkodnának, hanem törekszenek arra, hogy megtanítsák gyermekeiket, hogyan bánjanak a pénzzel - áll a kutatási összefoglalóban.

Az Intrum közölte azt is, hogy az idén ismét megszervezi
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:53
MSZP: a Nyugat felé nyitott, jövőbe tartó magyar nemzetre van szükség
hiszen tavaly több mint 700 milliárd forint nyereséget könyveltek el, miközben családok ezreit teszik ki az utcára.

A frakcióvezető szerint az oktatás a jövőről szól, ha továbbra is ilyen kevés pénzt fordítanak az iskolákra, akkor csúnya jövő vár az országra.

Úgy látta, az egészségügyi káosz felhívja arra a figyelmet, hogy a magyar emberek nincsenek biztonságban.

Tóth Bertalan Horn Gyula munkásságát méltatva kiemelte a volt kormányfő bátorságát, amire az 1989-es határnyitáshoz és az ország európai integrációját megalapozó külügyi munkához volt szükség.

A pártelnök úgy értékelt, Horn Gyula nemcsak Magyarország, hanem Európa kiemelkedő politikusa, az európai politika formálója is volt, aki Magyarország meghatározó baloldali pártjává tette az MSZP-t.

Horn Gyula felrúgta azokat a dogmákat, amelyek között élt és dolgozott. A jövőre nézve az MSZP-nek ez az útja: ki kell lépnie azokból a keretekből, amelyeket a jelenlegi rezsim határoz meg Magyarországnak és a magyar pártoknak -
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:31
1/329
Képek, videók
Pünkösdi Programok Észak-
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:30
program-kovesd.png
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:35
0 esti program.jpg
lovaszmarika
2018. április 15. vasárnap, 17:54
16968-marcius-15-progr am-
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:52
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
korus program0121.jpg
maroka
2018. január 22. hétfő, 09:24
irodalmi program0203.jpg
maroka
2018. január 15. hétfő, 13:47
Programok
sanci81
2017. augusztus 19. szombat, 08:31
föld_napi_programok.jp g
lilagondolatok
2017. július 13. csütörtök, 07:58
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
1981Tanevnyito16.JPG
papajasd
2016. november 02. szerda, 17:34
1981Tanevnyito15.JPG
papajasd
2016. november 02. szerda, 17:34
1981Tanevnyito14.JPG
papajasd
2016. november 02. szerda, 17:34
1981Tanevnyito13.JPG
papajasd
2016. november 02. szerda, 17:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.