Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:21 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - Több mint száz embert ítéltek életfogytiglani börtönre ugyanabban a perben
beszámoltak, hogy a pernek összesen 280 vádlottja van. A Dogan és az Ihlas is megerősítette, hogy hétfőn 137 emberre szabtak ki büntetést. Értesülésük szerint további 21 embert a Recep Tayyip Erdogan "államfő elleni merénylet" bűntette miatt 20 év szabadságvesztéssel sújtottak, 31 vádlott pedig "terrorszervezeti tagságból" kifolyólag kapott 10 év 6 hónap börtönbüntetést. A számok egymásnak némileg ellentmondanak, és nem derül ki pontosan, hol van átfedés az ítéletek között.

A török vezetés az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok terrorszervezetnek nyilvánított nemzetközi hálózatát teszi felelőssé a hatalomátvételi incidensért. A hivatalos álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába. Gülen mindezt tagadja.

Törökországban az elmúlt 22 hónap alatt több mint 159 ezer embert őrizetbe vettek, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet a Gülen-mozgalomhoz és azon keresztül
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 16:32
Moszkva a venezuelai elnökválasztásba való beavatkozással vádolta meg Washingtont
Scsetyilin újságírók előtt nyilatkozva kifogásolta, hogy más kormányokkal együtt az amerikai vezetés is a vasárnapi venezuelai voksolás bojkottjára szólított fel, majd igyekezett közölni, hogy nem fogadja el annak eredményét. A Caracasban közzétett, közel végleges részeredmény szerint Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnököt, mintegy 68 százalékkal, 2025-ig újraválasztották.

Az orosz diplomata rámutatott, hogy Washington - miközben Moszkvát nem egyszer a külföldi választásokba történő beavatkozással vádolta meg - a távolmaradásra való buzdítás és az eredmény elutasítása mellett akadályokat gördített az Egyesült Államokban élő venezuelai állampolgárok szavazása elé. Megjegyezte: a nemzetközi közösség feladat inkább az lenne, hogy elősegítse a venezuelai belpolitikai párbeszéd helyreállítását.
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 14:31
A texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja előzetes letartóztatásban van, a történtekre nem adott magyarázatot
öngyilkosságot akart elkövetni, de nem volt hozzá bátorsága.

A Houston közelében lévő Santa Fében, ahol a lövöldözés történt, vasárnap a templomokban istentiszteleteken emlékeztek meg az áldozatokról, és a város sok üzletének kirakatában "veled vagyunk" és "Santa Fé, légy erős!" feliratokat helyeztek el.

A Sant Fé középiskolájában pénteken reggel elkövetett ámokfutásban nyolc diák és két tanár vesztette életét, s a lövöldözésnek 13 sebesültje van.

Az újabb tragédia nyomán az Egyesült Államokban ismét feléledt az országos vita a fegyverhasználatról, illetve annak esetleges szigorításáról. A vasárnapi szokásos televíziós politikai vitaműsorokat is ez a téma uralta.

Bernie Sanders, független vermonti szenátor az NBC Találkozz a sajtóval című műsorában az Országos Fegyver Szövetséget (NRA) okolta a történtekért, és a kongresszus politikusait hibáztatta, hogy még mindig nem hoztak törvényi szabályozást a fegyverhasználat szigorításáról.

Mark Warner, virginiai demokrata párti szenátor
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 23:12
Hogyan készül a Tequila
lime-mal, ez utóbbi helyett néha citrommal fogyasztják. Először a kézre sót szórnak, majd lenyalják, ezt követően megisszák a tequilát, majd megesznek egy szelet lime-ot/citromot. A gold esetében a szertartásos fogyasztás kelléke a fahéj és a narancs, az előbb leírt módon felhasználva. A só és a citrusfélék a rossz ízek (főleg az utóízek) elfedésének hagyományos eszközei, ezért az ilyen "rituálékat" abból az időszakból eredeztetik, mikor a gyengébb minőségű mixto tequilák divatba jöttek az Egyesült Államokban.

Egy elterjedt tévhit szerint a tequilát olykor kukaccal palackozzák, ez azonban csak egyes - kétes minőségű - mezcaloknál fordul
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
A világ legrejtélyesebb gépeltérítése
Azóta sem találják, és ezzel beírta magát a legendák könyvébe.

Az FBI szerint így nézhet ki D. B. Cooper most.

Soha többé nem akadt fent sem az FBI, sem a helyi hatóságok rostáján, pedig 1971-ben országos hajtóvadászat indult ellene. Annak ellenére, hogy szövetségi körözést adtak ki a váltságdíjként átadott bankjegyek azonosítószámaira, a pénz sosem bukkant fel az Egyesült Államokban. Az egyetlen értékelhető nyom Washington államban, a Columbia folyó partján került elő 1980-ban. A nyolcéves Brian Ingram túrázás közben egy 20 dolláros bankjegyet talált a töltésen. A helyszínelő nyomozók akkor a váltságdíjból származó 5,800 dollárra, egy kinyílt ejtőernyőre, egy pénzeszsákra és Cooper állítólagos nyakkendőjére bukkantak.

A Brian Ingram által talált
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:20
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
megpróbálják együtt újrakezdeni, létrehozni egy olyan családot, amely jobban működik, mint az eredeti családjuk" - hangsúlyozta Kore-eda Hirokazu.

A zsűri a második legjelentősebb díjat, a Nagydíjat, Spike Lee amerikai rendező BlacKKKlansman című filmjének ítélte.

A 27 év után egy igaz történetet feldolgozó politikai pamflettel Cannes-ba visszatérő Spike Lee filmjében azt állítja, hogy Donald Trump elnökké választásával a Ku-Klux-Klan szélsőséges szervezet jutott politikai hatalomhoz az Egyesült Államokban.

Az alkotás - amely egy politikai történet, egy klasszikus thriller, valamint egy akciófilm keveréke - egy afroamerikai rendőr 1978-ban játszódó igaz történetére épül. A rendőrnek sikerült beépülnie az 1865-ben alakult rasszista, antiszemita, a fehér fajvédelmet hirdető és időnként bűnözői módszereket is alkalmazó Ku-Klux-Klanba, és lelepleznie a módszereiket. A főszereplőt John David Washington alakítja, akinek apja, Denzel Washington 1992-ben Spike Lee nagysikerű filmjének, a Malcolm X-nek
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:25
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai
lilagondolatok, 2018. május 17. csütörtök, 07:42
Áprilisban vártnál nagyobb mértékben csökkent a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban
Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy a megkezdett lakásépítések száma 3,7 százalékkal, évesítve 1,287 millióra csökkent áprilisban a márciusi 1,336 millióról. Márciusban a megkezdett lakásépítések száma 3,6 százalékkal nőtt az előző haviról.

Elemzők szerényebb, 1,1 százalékos csökkenésre számított áprilisra.

A jövőbeni lakásépítések nagyságára utaló építési engedélyek száma 1,8 százalékkal, évesítve 1,352 millióra csökkent a februári 1,377 millióról.

Szakértők az építési engedélyek számának nagyobb, 2,3 százalékos csökkenésére számítottak áprilisra.

Tavaly az Egyesült Államokban 1,202 millió lakóingatlan építését kezdték meg, 2,4 százalékkal többet a 2016-os 1,173 milliónál. A tavalyi év egészében 1,263 millió építési engedélyt adtak ki lakóingatlanokra, 4,7 százalékkal többet mint egy évvel korábban.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 15:01
A terrorizmus fogalmának kibővítéséről hoztak törvényt Romániában, az RMDSZ visszaélésektől tart
terrorizmus elleni harcot, de attól tart, hogy a terrorizmus fogalmának pontatlan meghatározása visszaélésekre ad lehetőséget, amit a magyar közösség ellen fognak fordítani a román hatóságok.

"A terrorizmus meghatározása zavaros, és nincs is összhangban az (európai) irányelvvel. Ez a törvénycikk újabb visszaéléseket tesz lehetővé. Jó lenne, ha az illetékes hatóságok nem a mi közösségünkben keresnék a terroristákat, hanem azokban, amelyek ilyen cselekményeket követnek el szerte Európában és az Egyesült Államokban" - jelentette ki a bukaresti képviselőház ülésén az RMDSZ politikusa.

A háromszéki képviselő arra utalt, hogy egy titkosszolgálati lehallgatás alapján 2015-ben terrorizmus gyanújával tartóztatták le a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két székelyföldi aktivistáját, arra hivatkozva, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén a román nemzeti ünnepre szervezett december elsejei katonai parádén. A két kézdivásárhelyi férfit első fokon felmentették a vádak
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 14:51
Böjte Csaba: „Mindig bízzunk a holnapban!”
Dévai Szent Ferenc Alapítvány életrehívóját. A ferences rendi szerzetes több száz erdélyi kisgyermeket patronál alapítványán keresztül, s nagy szeretettel beszélt erről a misszióról példabeszédében is. A szentmise előtt az árvákat segítő gyermekvédelmi központoknak gyűjtöttek adományokat.
A Homokhátság Díjat, - melyet tavaly adtak át először a búcsú alkalmából - idén Balog József, mórahalmi születésű matematikus professzornak adományozta a térség. A kitüntetést édesanyja vehette át Egyesült Államokban dolgozó fia helyett Nógrádi Zoltán polgármestertől.
A térség összes plébánosának kíséretében zajló szentmisét Böjte Csaba mutatta be, akinek elgondolkodtató szavait érdemes volt figyelemmel kísérni. Az atya beszélt a létezés, az alkotás öröméről, a reményről, s legfőbb üzenete a homokháti keresztény gyülekezetnek: ,,Mindig bízzunk a holnapban!".
A szentmise után a város utcáin vezető gyertyás körmenet volt az este másik emlékezetes része, a zarándokok énekétől zengő belváros minden
maroka, 2018. május 16. szerda, 10:27
Tallai Gábor: valódi vitára készülnek az Európa jövője konferencián
Tallai Gábort arról kérdezték, hogy jövő szerdán és csütörtökön rendezik az Európa jövője című nemzetközi konferenciát Budapesten. Öt főbb témát jelöltek meg, ezek az említetteken kívül a geopolitikai kihívások, a gazdaságfejlesztés a visegrádi térségben, valamint a mesterséges intelligencia.

A programigazgató elmondta: az előadóik nagyon sokat foglalkoztak az adott témával, és arról híresek, hogy elég bátrak, el is mondják gondolataikat. Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját idézve hozzáfűzte: "politikailag inkorrekt" konferenciára készülnek, nem a semmitmondás művészetét szeretnék gyakorolni, hanem valóban ütközhetnek a nézőpontok.

Szerinte a kultúrharc témaköre nagyon fontos, mert van egy kulturális törésvonal Európán belül. Úgy folytatta: van egy mainstream gondolat, amelynek hívei európai egyesült államokban gondolkodnak, Európából olvasztótégelyt hoznának létre, amelyben eltűnnek a nemzeti identitások, és ezzel szemben van egy másik közösség, amely "ha úgy tetszik, nem
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:27
Drum And Bass - I.
Genre: Oldschool Jungle

'89 party-ászai, Grooverider és Fabio a dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-képletekkel gazdagították zenéjüket. House-lemezekről kivett elemeket játszottak dupla sebességgel, techno felvételeket pörgettek 33-as helyett 45-ös sebességen. Tudatosan egy senki más által nem játszott stílust kerestek, melyből a nyolcvanas és a kilencvenes évek fordulójára fejlődött ki a jungle.

A jungle gyökerei a dubban (a ritmus és szub-basszusok előtérbe helyezése, valamint az MC-k szerepeltetése), a hiphopban (ritmusképletek) és a technóban (modern stúdióprocesszus) keresendők. Az egykori dzsessz (néha szving, vagy bossa nova) muzsikák dobszólóiból mintavett, majd 160-180 BPM-re felgyorsított törtütemek, egy végletekig leegyszerűsített, szinte triviális, de erőteljes reggae basszusmenet: ez a jungle alap, ettől a ponttól ágazik szét a kilencvenes évek végének legtermékenyebb és
eposz, 2018. május 15. kedd, 19:24
1/789
Képek, videók
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
gyermekek-beszamoloi-e loz
sz719eszter
2017. december 15. péntek, 14:32
Orbán beszámoló.jpg
megyerimihaly
2013. február 18. hétfő, 05:13
mauritius_beszamolo.jp g
puszatlaj
2012. december 25. kedd, 11:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.