Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:38 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Heidelbergi várkastély
került sor Carl Schäfer építész vezetésével.

1840-ben Heidelberg bekapcsolódott a vasúthálózatba, ami döntő lendületet adott az idegenforgalomnak. Az amerikai turistákat Mark Twain ismertette meg a heidelbergi romkastéllyal az európai utazását leíró Csatangolás külföldön (A Tramp Abroad, 1880) című élménybeszámolójával. Hatására a 20. században egyre több látogató érkezett az Amerikai Egyesült Államokból. A 21. század elején évente több mint egymillió látogató érkezik a városba.

A 15. század közepén a várat erőddé építették át; a keleti oldalra három tornyot emeltek a tüzérség számára és létrehozták a külső falgyűrűt. VI. Lajos pfalzi választófejedelem a 16. század első felében jelentősen kibővítette a kastély területét nyugati irányban, valamint új, erős erődítményeket és
schuro, 2018. augusztus 20. hétfő, 10:30
Augusztus 20-i nemzeti ünnep
magyar-román határon
Az állami ünnepet gyakorlatilag Magyarország minden településén és az országhatáron túli magyarlakta területeken is sok helyen megtartják.

Esztergomban és Veszprémben Szent István-napi zenei fesztivált rendeznek.[22][23]

A Felvidéken ünnepi istentisztelettel, kenyérszenteléssel, koncertekkel, előadásokkal, kirakodóvásárral ünnepelnek,[24] Erdélyben őrtüzek gyújtásával, kulturális programokkal, néptánctalálkozóval és ökumenikus zarándoklattal.[25]

Az Egyesült Államokban több helyszínen (pl. Atlantában, Seattle-ben, Minnesotában, Los Angelesben, Passaicban,[26][27] Saint Louis-ban) tartanak Szent István-napi pikniket, vagy egyéb rendezvényt.[28]

Az ünnep kritikája
Az augusztus 20-i ünneplést nemcsak az aktuális hatalom tiltotta meg bizonyos történelmi időszakokban, hanem más ellenzői is voltak. A 19. század végén nagy vitát váltott ki Szent István napjának állami ünneppé nyilvánítása. Az elutasítók azzal érveltek, hogy egy katolikus
evavicus, 2018. augusztus 20. hétfő, 09:56
Augusztus 20.államalapító Szent István ünnepe,nemzeti ünnep
István-i (Trianon előtti) Magyarország visszaállítására való folyamatos emlékeztetéssel. Augusztus 20. 1945-ig nemzeti ünnep volt, ezután ezt eltörölték, de egyházi ünnepként még 1947-ig ünnepelhették nyilvánosan. István ereklyéjét a Szent Koronával együtt a második világháború végén a nyilasok Nyugatra szállították. A Szent Jobbot 1945. augusztus 18-án hozták vissza Ausztriából Budapestre, és 1947-ig ismét szereplője volt a Szent István-napi ünnepnek. (A Szent Korona csak 1978-ban került vissza az Egyesült Államokból.)

A kommunista rendszer számára az ünnep vallási és nemzeti tartalma miatt nem volt vállalható, de teljes megszüntetését vagy jelentéktelenné süllyesztését sem látta célszerűnek, és ahogy az a tisztán vallási ünnepek egy részével történt, inkább tartalmilag újította meg. Először az új kenyér ünnepének nevezték el augusztus 20-át, majd az új alkotmány hatályba lépését mint új - szocialista - államalapítást, 1949. augusztus 20-ra időzítették. Ezután 1949-1989 között augusztus 20-át az
koszegimarika, 2018. augusztus 20. hétfő, 08:29
76 évesen elhunyt Aretha Franklin, a „soul királynője
Around Me volt.
Tizennyolc Grammy-díjat kapott - negyvennégyre jelölték - negyven év alatt, amivel a rekorderek közé került. Egyik leghíresebb dala az Otis Redding szerezte, de általa híressé tett és védjegyének számító Respect, amiért első Grammy-díját is kapta. Többször szerepelt az amerikai Rolling Stone zenei magazin listáin, például ,,Minden idők 100 legjobb előadója" között, sőt, a magazin megválasztotta Franklint minden idők legjobb énekesének.
2005-ben megkapta az Egyesült Államokban adományozható legmagasabb civil elismerést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet. A sokak által minden idők legfontosabb énekesnőjének tartott Aretha Franklin nem csak a zenét, de az amerikai gondolkodást is megváltoztatta zenéjével és közéleti szerepvállalásával. ,,Mindig csodálatos érzés hozzájárulni egy jó ügyhöz, segíteni azokat, akik segítenek. Nekem ez nagyon fontos, én erről szólok" - vallotta egy néhány évvel ezelőtti interjúban.

Forrás: The Tablet; MTI;
maroka, 2018. augusztus 18. szombat, 12:47
Már több mint száz éve figyelmeztettek a globális felmelegedésre
"A világ kohói most évi kétmilliárd tonna szenet égetnek el. Amikor ez elég, egyesülve az oxigénnel évi hétmilliárd tonna szén-dioxidot bocsát a légkörbe. Ez által a levegő egy hatékonyabb takaróvá válhat a Föld számára és a bolygó hőmérséklete is emelkedhet. A hatás néhány évszázadon belül jelentős lesz"- idézte a The Rodney and Otamatea Times című napilap tudományos rovatában 1912. augusztus 14-én megjelent írást a Live Science tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

Az egy bekezdésnyi figyelmeztetés eredetileg a Popular Mechanincs című folyóirat 1912 márciusi számában jelent meg egy nagy szénfeldolgozóról készül felvétel képaláírásaként. A fotót Francis Molenának a folyóiratban megjelent cikkéhez mellékelték, amelynek a címe 1911 meglepő időjárása: a szén elégésének hatása a klímára - Mit jósolnak a tudósok a jövőre volt.

Cikkében Molena azt fejtegette, milyen kapcsolat van a levegőben lévő szén-dioxid és a melegebb hőmérséklet között. "Mivel a szén elégetése szén-dioxidot termel, fel
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:45
Jegyzékben tiltakozott Moszkva Washingtonnál a diplomáciai képviseleteivel szembeni jogsértések miatt
Az orosz diplomáciai tárca szerint az amerikai intézkedések következményei messze túlmutatnak a kétoldalú kapcsolatok keretein, és azok az egész nemzetközi közösség érdekeit érintik. Erről az ENSZ főtitkára kapott tájékoztatást Oroszországtól a Közgyűlés 73. ülésszaka számára összeállítandó jelentéséhez.

Az orosz külügyminisztérium felsorolása szerint Egyesült Államok az Oroszország elleni szankciók keretében 2017. szeptember 2-án bezáratta a San Franciscó-i orosz főkonzulátust, a washingtoni kereskedelmi képviseletet és annak New York-i részlegét. A első két objektum az orosz állam tulajdona, amelynek diplomáciai mentessége van, a harmadik egy bérlemény. Moszkva a diplomáciai tulajdon lefoglalását nyíltan ellenséges lépésként értékelte, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy szolgáltassa vissza az objektumokat.

2018. március 26-án az Egyesült Államok bejelentette, hogy bezáratja a bérelt ingatlanban működő Seattle-i orosz főkonzulátust és az orosz diplomáciai tulajdonban lévő
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:44
Szvinggel és dzsesszel búcsúzik a nyár a Müpában
idei New Orleans Swingfesztivál a műfaj hőskorának három ikonikus alakját, Glenn Millert, Josephine Bakert és George Gershwint idézi meg.

A jövő pénteki nyitókoncerten a Fesztivál Színházban az amerikai harsonás-zeneszerző Glenn Miller világát három énekesnő, Koós Réka, Fehér Adrienn és Tunyogi Bernadett idézi fel, az őket kísérő Dixie Kings of Hungary zenészei segítségével. Miller számára az 1939-ben indított big bandje hozta meg az átütő sikert: újszerű, szvinges hangzásukkal rövid idő alatt az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb zenekarává váltak, olyan korszakos slágerekkel, mint az est címadója, az In The Mood, a Moonlight Serenad vagy a Chattanooga Choo Choo, amely a zenetörténet első aranylemeze lett. A második világháborúban a harcoló amerikai csapatoknak zenélt, 1944 decemberében Párizsba tartott, amikor repülőgépének nyoma veszett a tenger felett.

Éppen kilencven éve annak, hogy 1928-ban a korszak minden addigi konvenciót átlépő sztárja, Josephine Baker első alkalommal lépett fel a
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:41
Éves mélyponton a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
Augusztusban a 95,3 pontra csökkent a Michigan egyetem fogyasztói hangulatindexe az előző havi 97,9 pontról az elemzők által várt kis növekedés, 98,1 pont helyett.

Az index idei augusztusi állása a legalacsonyabb tavaly szeptember óta.

A csökkenést elsősorban az aktuális bevásárlási lehetőségek gyengébb megítélése idézte elő, melynek mutatója 107,8 pontra csökkent az előző havi 114,4 pontról. A fogyasztók jövőbeni várakozásait tükröző mutató viszont nem változott, az előző havival megegyező 87,3 pont lett augusztusban is.
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:40
Kreml: harmadik fél fenyegetéseinek fényében tárgyal majd a közös projektekről Putyin és Merkel
előtt egyengeti az utat, a sokkal olcsóbb vezetékes orosz gázzal szemben. A hivatalos orosz állásfoglalások szerint a tisztességtelen versenyhelyzet megteremtésének szándéka húzódik az amerikai vámtarifa-emelések, az Iránnal kereskedő országokkal és cégekkel szemben hangoztatott fenyegetések, valamint az Oroszország ellen különböző címen bevezetett gazdasági büntetőintézkedések mögött.

Moszkva számára fontos lenne azt elérni, hogy Németország és az unió többi országa ne kövesse automatikusan az Egyesült Államok újabb és újabb szankcióit. A hivatalos orosz narratíva ezzel kapcsolatban azt igyekszik hangsúlyozni, hogy Európa gazdasága eddig is érzékeny veszteségeket szenvedett el az Oroszország ellen az Ukrajnában játszott szerepe miatt meghirdetett büntetőintézkedések, valamint a válaszul bevezetett élelmiszerembargó miatt.

Miközben Ukrajna ügyében Oroszországban nem várnak elmozdulást - ami miatt Moszkva Kijevet hibáztatja -, orosz elemzők szerint nem kizárt, hogy az elnök és a kancellár a Bassár
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:38
Stubby, az I. világháború kutyahőse
vázlatokat készített az amerikai hadállásokról. Ezután nevezték ki őrmesterré. Kétszer sebesült meg, először a visszavonuló németek kézigránátjainak repeszeitől a mellső lábán, majd később egy gáztámadásban.

A háború után Stubby ünnepelt hős lett. 1921 július 6-án az Európában állomásozó amerikai seregek főparancsnoka szimbolikusan kitüntette.

1926-os haláláig Stubby volt az Egyesült Államok leghíresebb állata, a nevét kicsik-nagyok egyaránt ismerték. Sokszor szerepelt nyilvánosan, és három amerikai elnökkel is volt szerencséje találkozni: Woodrow Wilson, Calvin Coolidge, és Warren G. Harding is részesült abban a megtiszteltetésben, hogy Stubby-t megismerhették.

Úgy tűnik, a jó oktatás, és a nyelvtudás kutyusoknál is kifizetődő, mert Stubby a béke éveiben is jól keresett. Egy három napos fellépésért az akkori heti átlagfizetés dupláját vitte haza. Amikor társa és
schuro, 2018. augusztus 17. péntek, 06:01
A Bagolyember hihetetlen mutatványa
Martin Joe Laurello, valódi nevén Martin Emmerling, igazi anatómiai csoda volt, akinek különleges képességére mindenki kíváncsi volt. A férfi Németországban született 1886-ban. 1921-ben költözött az Egyesült Államokba, ahol hihetetlen népszerűségnek örvendett, mivel a képes volt a fejét 180 fokban elfordítani. Elképesztő mutatványa miatt Bagolyembernek nevezték el. A férfi azért volt képes teljesen hátrafordítani a fejét, mert csavart gerincoszloppal született. Amikor fejét 180 fokban elfordította, a gerincoszlopa olyan volt mint egy kérdőjel. Ilyenkor lélegezni nem igazán tudott, azonban képes volt inni. Martin Laurello rengeteg cirkuszi előadásban és különböző műsorokban szerepelt. Utolsó fellépése 1945-ben volt, majd visszavonult és nem is lehetett többet hallani róla, 1955-ben szívrohamban halt
schuro, 2018. augusztus 15. szerda, 21:31
Lavrov: Moszkva a vele szemben barátságtalan országokkal is kész a kapcsolattartásra
"Sohasem tértünk ki a kapcsolattartás elől, egyebek között olyan országok esetében sem, amelyek barátságtalan politikát folytatnak velünk szemben. Ezért ha a vezetők szükségét érzik annak, hogy visszatérjenek azokhoz a kérdésekhez, amelyeknek megítélésünk szerint egyesíteniük kell Oroszországot és az Egyesült Államokat, de amelyek bizonyos körökben elutasítást váltanak ki az Egyesült Államokban, akkor ez a találkozó létre fog jönni" - jelentette ki Lavrov.

A miniszter így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy vajon a Washington által bevezetendő új szankciók dacára is létrejöhet-e egy újabb találkozó Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trum amerikai elnök között.

Lavrov kijelentette, hogy Moszkva amerikai készség esetén hajlandó lenne legalább külügyminiszteri szinten fejleszteni a kétoldalú kapcsolatokat az érdekegyensúly, az egyenlőség és egymás álláspontjának figyelembe vétele alapján.

Az orosz diplomácia vezetője abszurdnak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium a
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 15:37
1/2303
Képek, videók
Heidelberg
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:09
Heidelberg-kastély IX.hel
farkas1945
2014. október 06. hétfő, 16:44
Híd -Heidelberg Németo..j
agica2004
2014. szeptember 07. vasárnap, 16:54
D Heidelberg
agnesst
2013. június 24. hétfő, 11:45
heidelberg
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:56
heidelberg öreg hid
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 22:58
heidelberg madonna szobor
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 22:55
heidelberg.jpg
skorpiolilike
2010. október 05. kedd, 06:51
Heidelberg.jpg
margitanya
2009. augusztus 09. vasárnap, 23:23
Heidelberg
csigamalac
2009. március 20. péntek, 12:55
Schäfer Imi.jpg
takacsjozsefne
2008. szeptember 02. kedd, 10:40
Schäfer Gyuri.jpg
takacsjozsefne
2008. szeptember 02. kedd, 10:40
Gustav Schafer
thberna13
2007. november 29. csütörtök, 12:00
Schafer_Kanyon-Canyonl and
solanum
2007. augusztus 19. vasárnap, 17:56
Gustav Schäfer
szysz1994
2006. július 15. szombat, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.