Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:11 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vevés világában élsz, uralkodni akarsz
beleegyeztél volna. Az erősebb bárhol vagy a világban elszívja gyengébbtől az élet energiáját, agyi energiáját és minden olyan energiát ami az életében pl. sikereket, legyen az szakmai, pénzügyi, magáneleti siker pl. egy hozzádillő szép feleség, akivel mindig is szerettél volna együttélni, gyerekeitek lettek volna és kiegyensúlyozottnak, jól érezted volna magad a börödben, stb. Ezeket az erősebb elveszi tőled, ha Te vagy gyengébb. Usa a lehetőségek országa, ott aztán könnyen meg lehet gazdagodni? Hangoztatták régebben, igen akkor ezaz energetikai különbség nagyobb volt, azaz ember, aki oda kiment és csatlakozott az ördöghöz a Te gyengébb energiájú ember a Te életed lehetőségeit kapta meg helyetted, amit neked kellett volna megkapni mondjuk egy Kelet-Európai országban és azzal az ötlettel (amiből neked lett volna pl. kettő az életedben, hogy előrébb lépj), azzal plusszal lett ő sikeres, gazdag stb. Mert minden energia, energia a pénz, jó gondolataid, amire a világnak jó értelemben szükség lett volna,
hogyaneljunk, 2017. december 15. péntek, 18:44
Áldás a fára
Deborah Gordon Cooper

Áldás a fára

Ebben az évszakban,
mikor az éj sötétje
hosszabb a nap fényénél,
mikor a Föld aludni tért
a hideg elől,

Advent idején,
a várakozás idején,
hadd találjuk meg a módját,
hogy a rohanásból kiszakadva
békénk lehessen,
és tágra nyithassuk
hálás szívünk.

Áldd meg a fénylő fákat,
az örökzöld mindenség jelképét,
mert hűek és változatlanok,
mint Isten szeretete.

E drága időszakban,
mikor oly búsak az emlékek,
kérlek, emlékezhessünk
azokra, akik önnön fényükkel
ragyogták be utunk,

Szeretteinket,
akik örökké szívünkben élnek.
evavicus, 2017. december 14. csütörtök, 14:21
Rövid történetek
átlagos, nem beszél vissza a szüleinknek, nem veszekedik, nem beszél csúnyán, nem rosszalkodik. A saját világában él bezárva. A másik, a bátyja, aki átlagos, néha visszabeszél, veszekszik, csúnyán beszél és rosszalkodik. A világnak él. Én és a kisöcsém. Erről szól a sztori.Visszaemlékszem kicsi koromra, mikor úgy vártam, hogy az öcsém már akkora legyen, hogy játszhassak vele. Aztán nem így lett. A maga módján mindig baba maradt, csak én leszek egyre nagyobb és tapasztaltabb. Régebben nem sokat törődtem vele, legfeljebb sajnáltam magam, hogy autista testvérem van, és csak akkor vettem tudomást róla, ha hozzányúlt a játékaimhoz, vagy zavart a mesenézésben.

Aztán valami megváltozott.

Persze nem lettem angyal és most is idegesít ha az utcán minket bámulnak miatta, mert hangos ugrabugrálásával magára vonja a figyelmet, de már másképp látom őt és a kapcsolatunkat.

Álmoshoz nagyon nehéz közel kerülni és mégis könnyű. Ez azt jelenti, hogy magával szeret a
dorotea55, 2017. december 14. csütörtök, 13:21
Semjén: az Európai Unió csak az európai értékek alapján maradhat fenn
diktátumokhoz kell igazodniuk.

Hozzátette: a követelések közül pedig sok nem is gazdasági, inkább ideológiai jellegű.

A bíboros felidézte: amikor 1989 után a közép-kelet-európai országok közeledni kezdtek a Nyugat felé, újabb és újabb követelményekkel találták magukat szemben, amelyek sokszor nem csupán az alapvető demokratikus működés kritériumai voltak, hanem olyan társadalmi modelleket és elgondolásokat tartalmaztak, amelyeknek hiányzott az alapjuk az adott társadalmakban.

"Sokan úgy érezték ebben a régióban, hogy elmaradottként, esetleg kulturálatlanként, sőt bűnösként kezelik őket egy olyan helyzet miatt, amely nem ezeknek a népeknek a hibájából, hanem a Jaltai-egyezmény értelmében, a nagyhatalmak politikai döntése miatt alakult ki" - tette hozzá.

Kitért arra: az európai identitás a földrajzi tényezőkön túl főleg kulturális azonosság. E kultúra egyik legnagyobb inspiráló ereje - az elvilágiasodás ellenére is - a keresztény vallás volt és maradt. A másik, hogy számos nemzet alkotja,
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:52
Benedek Elek:Karácsonyi levél - Évike levele Elek nagyapónak
másszor,
De most nehéz, nehezebb százszor -
Már két levelet téptem széjjel.
Az elsőben, mit széjjeltéptem,
Nagyapó, lelkem, arra kértem,
Hogy Jézuskától sokat kérjen,
Sok-sok játékot összeírtam,
Annyit, lelkem, mennyit csak bírtam -
Mindent, mi volt egy árjegyzéken.
Telhetetlen! - tört ki belőlem -
Mit gondol majd maga felőlem!
És szégyenemben sírni kezdtem.
Mindjárt másik levélbe fogtam,
És amiként máskor is szoktam,
Egy-két játékot kértem ebben.
Míg e levelet írogattam,
Szomszéd szobában, jól hallottam,
Apám s anyám miről beszélnek.
Arról beszéltek - miről másról? -
A rettentő nagy drágaságról, -
Hogy mily nehéz most a szegénynek!
,,Karácsony is itt van maholnap,
S fenyőfát talán nem is hoznak",
Mondta anyám s nagyot sóhajta.
,,S ha hoznak, szörnyű lesz az ára,
Ne is gondolj most szép nagy fára,
Mondta apám - s mi lesz alatta?"
Itt elhallgattak mind a ketten,
Elég volt
koszegimarika, 2017. december 13. szerda, 21:57
Szent Lúcia szűz és vértanú
neki).
..........................
Legendája szerint a lány előkelő szicíliai családból származott. Már fiatal korában felvette a kereszténységet, szüzességet fogadott, s mártírhalált halt (Siracusa, †304 körül). Egyes legendaváltozatok szerint szemét - melyet a kérő oly szépnek talált - önmaga tépte ki. Ezzel a legendaelemmel kapcsolatos Lúcia leggyakoribb attribútuma: a fiatal nőalak egy tálban tartja maga előtt a saját szemeit.
Bővebben

............................
Ma van Luca napja.Szent Lúcia vagy Luca a keresztények által az 5. század óta tisztelt szűz és vértanú. A középkorban közkedvelt szent volt, legendája több művészt megihletett. Lúcia védőszentje a
maroka, 2017. december 13. szerda, 10:21
Köves Slomó: a hanukai üdvözlet cinikus a Jobbiktól
Köves Slomót az M1 aktuális csatorna híradójában arról kérdezték, hogy a vezető rabbi a 168 órának elmondta, idén is kapott hanukai üdvözletet Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől. Ebben Vona Gábor és a Jobbik "Isten áldását kérik a hanukai ünnepléshez".

Köves Slomó azt mondta: olyan politikusoktól, akik éveken keresztül a rasszista gyűlöletet terjesztették, és még mindig olyan parlamenti képviselőket tudnak a soraikban, akik például "a zsidók Dunába lövését egy befejezendő feladatnak tekintik", ezt cinikus gesztusnak tartja. Hozzátette: tavaly erről bővebben volt szó, és azóta sem változott sem a helyzet, sem a véleménye.

Az ő üzenetük - mondta a vezető rabbi -, hogy ha valaki úgy érzi, a sötétséget terjesztette, úgy teheti jóvá, ha a fényt terjeszti; vagyis amilyen vehemenciával a rasszista gyűlöletet terjesztette a Jobbik a magyar falvakban, ugyanúgy kellene egymás megértését és elfogadását terjeszteniük, nem proklamációkban, hanem a cselekedetek szintjén.
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 21:12
A lélek kapcsolatai a földi síkon
A lélek kapcsolatai a földi síkon

Sokan valószínűleg kételkedve fogják ezt az írást fogadni, lesznek akik a fejüket fogják csóválni és azt fogják mondani:"ezt így nem hiszem el teljesen". Nem áll szándékomban meggyőzni senkit sem, sőt mindenkit meghagyok a maga hitében. Célom csak azokat a tényeket leírni, amik a szellemi törvények alapján működnek. Remélem lesznek azonban olyanok is, akik már egy magasabb tudati szinttel rendelkeznek és meg fogják az összefüggéseket érteni, sőt talán igazat is fognak nekem adni.
Nos nézzük, miről is van szó egyáltalán? A lélek kapcsolatai a földi síkon. Mit is kell ezen értenünk?

Talán kezdeném az elejénél. Mi akik ide leszületünk a földi síkra, leszületésünket a karma örök körforgása szabályozza. Persze vannak kivételes lelkek is, akik már nem a karma törvényeinek hatására születnek le az
klementinagidro, 2017. december 11. hétfő, 21:56
Az életmentő-állomás
épületet jobb bútorokkal rendezték be. Az életmentő-állomás ettől fogva kedvelt gyülekezőhelye lett tagjainak. Szépen kifestették, és előkelően rendezték be, hiszen már klubszerűen működött.
Egyre kevesebb tag vágyott arra, hogy részt vegyen életmentő misszióban a tengeren, így mentőcsapatokat fogadtak fel erre a munkára. Az életmentő motívum továbbra is hozzátartozott a klub dekorációjához, és emlék gyanánt volt egy mentőcsónak is abban a teremben, ahol a klubtag-avatásokat tartották.
Ebben az időben történt, hogy egy nagy hajó zátonyra futott, és a fizetett legénység csónakszámra hordta be a fázó, vizes, félholt embereket. A hajótöröttek piszkosak és betegek voltak, részben külföldiek. A szép, új klubban nagy káosz volt. A tulajdonosi bizottság gyorsan felállíttatott egy kinti zuhanyzót, ahol a hajótörötteket lemoshatták, mielőtt bevitték az épületbe.
A következő gyűlésen nézeteltérés támadt a klubtagok között.
kalmanpiroska, 2017. december 11. hétfő, 21:36
Bűn
át a világtörténelmet, és lássátok meg, vajon nem a bűn volt-e az ember leggonoszabb ellensége. Amelynek forró lehelete perzselte fel Édent úgy, hogy az egész virágzó élet elszáradt, és a föld olyan terméketlenné vált, hogy munka, orcánk verítékével végzett munka nélkül nem ad megélhetésre való kenyeret? Gondoljatok csak arra a megszámlálhatatlan sírra, amelyek kidomborodnak a sík vidékből. Melyik kapun keresztül jött be a halál a világba? Nem a bűn volt-e a portás, aki kinyitotta a kaput? Hallgassátok ebben a pillanatban a csatazajt, amely a világtörténelem minden korszakában rettenetes lármával, haldokló férfiak nyögésével és menekülő asszonyok sikolyával járt. Ki volt az, aki először mártotta vérbe a zászlót, és fertőzte meg a levegőt öldöklés által? Honnan jött a háború a maga csatáival és a zsarnokság a maga szenvedéseivel? Honnan, ha nem az emberek bűneiből és gerjedelmeiből? Az egész világot a bűn keze vetette be, hogy tövis nőjön a barázdában és bogáncs a mezsgyén. A bűn változtatta Sodoma almáit
kalmanpiroska, 2017. december 11. hétfő, 17:30
"Hű az, aki elhív erre titeket..."
,,Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt" (1Thessz. 5,24)

A mennyország az a hely, ahol nem leszünk többé a bűnnek alávetve, ahol nyugodtan és félelem nélkül pihenhetünk, s nem lesz szükség a szüntelen vigyázatra a fáradhatatlan ellenséggel szemben, mert ott nincs többé kísértő, ki botrányt vethetne lábaink elé. Ott az istentelenek nem szomoríthatnak többé bennünket és a megfáradtak pihenhetnek. A mennyország ,,makulátlan örökség" a tökéletes szentség országa, tehát a teljes zavartalan biztonság helye. De vajon a szentek nem élvezik-e már ezen a földön is némelykor a boldog nyugalom és biztonság örömét? Isten igéje tanít minket, hogy mindazok, kik lelküket Krisztus oltalma alá helyezték és magukat kezeibe ajánlották, Őbenne hű és változhatatlan Védelmezőt bírnak. Ha tehát ilyen tanra támaszkodhatunk, úgy akkor már e földön is örvendhetünk egy bizonyos biztonságnak, habár nem annak a magasztos és dicső biztonságnak, mely szabaddá tesz minket minden
kalmanpiroska, 2017. december 11. hétfő, 07:50
2017. december 10.,vasárnapi Napiszöveg
,,Uram, ebben az időben állítod helyre
Izraelnek a királyságot?"
(Cselekedetek 1:6NW Mikor aztán egybegyűltek, kérdezgetni kezdték őt:,,Uram, ebben az időben állítod helyre Izraelnek a királyságot?).

Mielőtt Jézus felment az égbe,
az apostolok a fenti kérdést tették fel.
Jézus válaszából kiderül, hogy
akkor még nem jött el az ideje annak,
hogy megtudják, mikor kezd majd
uralkodni Isten Királysága. Azt mondta
nekik, hogy összpontosítsanak inkább
a prédikálómunkára (Cselekedetek 1:7, 8NW Ő ezt mondta nekik:,,Nem a ti dolgotok, hogy tudomást szerezzetek azokról az időkről vagy időszakokról, amelyeket az Atya a saját fennhatósága alá helyezett;8de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig.").
Mindamellett Jézus arra buzdította
a követőit, hogy várakozással
tekintsenek előre a Királyság
charlotteani, 2017. december 10. vasárnap, 23:13
1/1738
Képek, videók
Természet világában
sanci81
2017. augusztus 21. hétfő, 15:58
Jég világában
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:27
Mária világában1
sanci81
2017. június 07. szerda, 17:59
Jézus világában
sanci81
2017. június 07. szerda, 17:37
Mária világában
sanci81
2017. június 07. szerda, 17:11
Nyulak világában
sanci81
2017. április 08. szombat, 12:27
Víz világában
sanci81
2016. október 23. vasárnap, 12:01
Úk-ÚJ-URALKODNI.PNG
keresztenyhivek
2015. december 02. szerda, 14:18
Mert erösebb a dal 01.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:53
Mert erösebb a dal 02.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:52
Erősebb lettem.....jpg
liza1
2015. december 26. szombat, 11:42
Te minden erőnél erősebb
sanci81
2015. május 02. szombat, 09:36
Ki az erősebb.
marikaszanto
2014. szeptember 25. csütörtök, 18:52
Erősebben....jpg
pacsakute
2014. július 07. hétfő, 17:21
Erősebb legyen
ezer_mester
2013. december 10. kedd, 12:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.