Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:37 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kreml: előkészületben van Kim Dzsong Un oroszországi látogatása
ugyanez a repülő szállította az észak-koreai vezető limuzinját Szingapúrba, ahol Kim Donald Trump amerikai elnökkel találkozott.

A Yonhap emellett felhívta a figyelmet, hogy Moszkvában tárgyal Coj Szon Hi észak-koreai külügyminiszter-helyettes - akivel az orosz diplomáciai tárca hétfői közleménye szerint sikerült megállapodni a koordináció megerősítéséről a regionális biztonság kérdésében -, és hogy az észak-koreai televízióban bemutattak egy dokumentumfilmet, amely az előző phenjani vezető, Kim Dzsong Il 2002-es, az orosz Távol-Keleten tett látogatásáról készült.

Valenytina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke kijelentette, hogy Kim Dzsong Un még idén felkeresheti Oroszországot, miután szeptember 10-én a legmagasabb szinten fogadták őt az észak-koreai fővárosban.

Peszkov szerint Putyin újra találkozhat Trumppal az elkövetkező hónapok jelentős nemzetközi eseményein, de erre még nem történtek előkészületek. A szóvivő nyilatkozatából kiderült, hogy a kétoldalú találkozó esélye az
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:52
Mike Pompeo: még sok a tennivaló a második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előtt
Az amerikai diplomácia vezetője ugyanakkor megerősítette, hogy Washington dolgozik az újabb csúcstalálkozó előkészítésén.

"Gondoskodnunk kell a megfelelő feltételekről és arról, hogy a két vezető olyan helyzetben legyen, amikor lényegi előrehaladás érhető el" - fogalmazott Pompeo.

A miniszter interjút adott az MSNBC televíziónak is. Ebben az interjúban reményét fejezte ki, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető újabb találkozójára "nem a távoli jövőben" kerül sor. A találkozó céljaként Pompeo az Észak-Korea atomfegyver-mentesítéséről szóló tárgyalást, illetve az ezen elérendő előrehaladást jelölte meg."A döntés az elnöké" - szögezte le, és hangsúlyozta, hogy az Észak-Korea ellen hozott nemzetközi szankciók mindaddig érvényben maradnak, amíg Phenjan fel nem adja a Washington által fenyegetésként értékelt atomfegyver-programját. Pompeo hozzátette: reméli, hogy a szintén nem távoli jövőben Phenjanba utazhat.A külügyminiszter fontos
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 20:20
A katasztrófa sújtotta Észak-Karolinába látogatott Donald Trump
kormányzót, hogy az eső ugyan elállt Észak-Karolinában, de a veszély nem múlt el, a folyók ugyanis tovább áradnak, ráadásul a mindent elöntő víz járványveszélyt jelent, mivel a többi között állati tetemeket sodor.

Hozzátette: a Fema jelenleg - a bajba jutottak megsegítése és mentése mellett - elsősorban a veszélyes anyagok eltávolítására és a fertőtlenítésre összpontosítja erőfeszítéseit.

Mielőtt Észak-Karolinába indult, Donald Trump újságíróknak dicsérte Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozóját és azt hangoztatta, hogy "fantasztikus az előrehaladás" az Észak-Koreával folyó tárgyalásokon, beleértve az ország atomfegyver-mentesítésének kérdését is.

Újságírók kérdésére válaszolva kitért volt kampánymenedzsere, Paul Manafort vádalkujára is. Leszögezte: nem aggódik amiatt, hogy Manafort együttműködik a Robert Mueller vezette bizottsággal, amely a Trump-kampány munkatársai és oroszok között, a 2016-os elnökválasztás idején történt esetleges
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 19:13
Koreai-félsziget - Mogherini: a béke megteremtését biztosíthatja a két Korea által szerdán aláírt nyilatkozat
A főképviselő nyilatkozatában nagy előrelépésnek nevezte, hogy Észak- és Dél-Korea vezetője konkrét kötelezettségvállalásokat tett a leszerelés, az ellenségeskedés megszüntetése és a humanitárius együttműködés érdekében.

Aláhúzta, az Európai Unió minden lehetséges módon kész támogatni a Koreai-félsziget teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan nukleáris leszerelésére irányuló valamennyi erőfeszítést.

Szerdán Phenjanban Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közös nyilatkozatot írt alá és közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Észak-Korea az atomfegyver-mentesítés irányába mutató konkrét lépésekbe egyezett bele.
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 16:52
Szakértő: a koreai békeszerződés aláírása nagy előrelépés lenne
Vannak vitás kérdések, de van előrelépés is, és ez sokkal jobb, mint a feszültség - fűzte hozzá.

Észak-Korea nagyon óvatosan akar haladni a leszerelés, atommentesítés terén, az Egyesült Államok ugyanakkor e téren gyors és határozott lépéseket vár. A gazdasági együttműködés fellendítése érdekében 200 dél-koreai vállalati vezető utazott az elnökkel Észak-Koreába. Nem zárható ki, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt idővel meghívják az Egyesült Államokba - mondta a szakértő.

A két Korea egyesítéséről azonban úgy vélekedett: rövid távon nem reális. Az észak-koreai lakosság lelkesedik érte, de az észak-koreai vezetés nem annyira, mint ahogy Dél-Korea sem, hisz félti magas életszínvonalát. Továbbá a térség nagyhatalmai sem biztos, hogy jó szemmel nézik, ha létrejön egy közel 80 milliós nagyhatalom a Koreai-félsziget egyesítésével - magyarázta Kis-Benedek József.

Szerdán Phenjanban Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közös nyilatkozatot írt alá és közös
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 08:51
Koreai-félsziget - Trump újabb csúcstalálkozóra készül Kim Dzsong Unnal
A találkozót abban a levélben kérte az észak-koreai vezető, amelyet az amerikai elnöknek küldött a külügyminisztériumon keresztül.

A levélről a Fehér Ház szóvivője úgy fogalmazott: "nagyon meleg hangú, nagyon pozitív". Hozzátette: készen állnak a találkozóra, "az egyeztetések már meg is kezdődtek".

A szóvivőnő közölte: addig nem hozzák nyilvánosságra a levél teljes tartalmát, amíg Kim Dzsong Un beleegyezését nem adja.

Az első csúcstalálkozóra Donald Trump és Kim Dzsong Un között az idén júniusban, Szingapúrban került sor. Amerikai elemzések szerint a két politikus viszonya valamelyest megromlott azóta, mert Washington szerint Phenjan vonakodik felszámolni atomfegyverzetét.

Sarah Huckabee Sanders azonban a hétfői sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy Phenjan bizonyos diplomáciai gesztusai egyengetik az utat egy újabb csúcstalálkozóhoz. Ilyen gesztusként jelölte meg három amerikai fogoly szabadon bocsátását még májusban, a koreai háborúban (1950-1953) életüket vesztett amerikai
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 22:42
Matvijenko: Kim Dzsong Un még idén Oroszországba látogathat
csúcstalálkozót követően Moszkva több ízben sürgette az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) által Észak-Korea ellen fenntartott szankciórendszer módosítását, valamint az egyes országok által egyoldalúan meghirdetett gazdasági büntetőintézkedések mielőbbi visszavonását.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május 31-én járt Phenjanban, két nappal a Trump-Kim csúcsot követően pedig Moszkvában Kim Jong Nam, a kommunista ország Legfelsőbb Népi Gyűlése (a törvényhozás) elnökségének elnöke személyesen adta át Kim Dzsong Un személyes üzenetét Putyinnak.

Az elnök az orosz média vezetőivel január 11-én megtartott moszkvai találkozóján "abszolút kompetens és már érett politikusnak" nevezte Kimet, aki szerinte "a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával (...) megoldotta stratégiai feladatát". Putyin úgy vélekedett, hogy Kim érdekelt a helyzet "letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában".

Az orosz elnök azt hangsúlyozta akkor, hogy a realitásokból kiindulva, óvatosan,
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 08:30
Donald Trump lemondta külügyminisztere észak-koreai látogatását
amiért Kínát okolta.

"Azt kértem Mike Pompeo külügyminisztertől, hogy a jelenlegi helyzetben ne menjen el Észak-Koreába, mert az az érzésem, hogy nem tudunk megfelelő előrehaladást elérni a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében" - fogalmazott Donald Trump.

A döntést az első kommentárok meglepetéssel fogadták, hiszen az elnök a héten a Fox televíziónak adott interjújában - kitérve Észak-Koreára is - kifejezetten sikeresnek mondta a júniusban Szingapúrban tartott csúcstalálkozóját Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, és elismerően szólt a phenjani fejleményekről is.

Mike Pompeo csütörtökön sajtókonferencián jelentette be, hogy a jövő héten látogatást tesz Phenjanban, Stephen Biegunnal, az aznap kinevezett, észak-koreai ügyekért felelős főmegbízottal. Ez lett volna a negyedik, és a szingapúri amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó óta pedig a második alkalom, hogy az amerikai diplomácia irányítója Phenjanba utazott volna.

Ahéten a bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 20:51
Megérkeztek Hawaiira 55, a koreai háborúban elesett amerikai katona földi maradványai
megjárta a koreai háborút, de hazatért, és mindig azt tanította a gyermekeinek, hogy "az igazi hősök azok, akik ott maradtak". Pence aztán leszögezte: "egyesek ezt a koreai háborút 'elfeledett háborúnak' nevezték el, de most íme, itt a bizonyíték, hogy ezeket a hősöket soha nem feledtük el".

Észak-Korea a múlt pénteken adta át az elesettek maradványait az amerikaiaknak, akik Vonsan kikötővárosból - az amerikai légierő gépén - a dél-koreai Osan katonai bázisra szállították. A maradványok visszaadását Kim Dzsong Un észak-koreai vezető ígérte meg a Donald Trump amerikai elnökkel júniusban Szingapúrban tartott csúcstalálkozón. Trump a múlt hét végén megköszönte Kim lépését.

Szerdán az Osan amerikai bázison katonazenekar és tiszteletadó lövés búcsúztatta a koporsókat. Az ünnepségen amerikai és dél-koreai katonai vezetők és az ENSZ képviselői is jelen voltak. A koporsókat ENSZ-zászlóba burkoltan szállították az Egyesült Államokba.

A maradványok első vizsgálata már Dél-Koreában megtörtént, és a
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 07:06
Amerikai álláspont szerint az Észak-Korea által átadott földi maradványok ténylegesen az amerikai katonák földi
Szerdán búcsúztató emlékünnepséget tartottak az amerikaibázison, ahol még a múlt pénteken fogadták a koreai háborúban elesett amerikai katonák Észak-Koreából érkezett földi maradványait.

Észak-Korea 55 nagy dobozban adta át a földi maradványokat, amelyeket John Byrd előzetes - de még nem részletes - vizsgálatoknak vetett alá.

A katonai tiszteletadással rendezett ceremónia után Byrd a jelenlévő amerikai újságíróknak kijelentette: nagyon nagy valószínűséggel amerikai katonák maradványairól van szó. "Nincs okunk kételkedni abban, hogy a koreai háborúban elesettekről van szó" - fogalmazott. Hozzátette: az amerikai családtagokat már értesítették.

A búcsúztató ünnepségen amerikai és dél-koreai tisztségviselők, köztük katonák vettek részt, és képviseltette magát az ENSZ is. Az észak-koreai Vonsan kikötővárosból amerikai katonai géppel szállított dobozokból a maradványokat ENSZ-zászlókkal letakart koporsókba helyezték.

Az 1950 és 1953 közötti koreai háborúban elesetteket még szerdán a
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 17:02
James Mattis cáfolta, hogy Washington Irán elleni csapást készítene elő
Az egyik ausztrál lapban megjelent hírt az Irán elleni várható csapásról aminiszter "komplett kitalációnak" minősítette.

A Pentagon vezetője újságíróknak leszögezte: Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozója nem hozott változást az amerikai külpolitikában.

"Rögtön a csúcstalálkozó után beszéltem a Fehér Ház kabinetfőnökével és a nemzetbiztonsági tanácsadóval, és mindketten megerősítették, hogy nincs változás az amerikai politikában" - fogalmazott a miniszter.

Mattis megerősítette azt is, hogy Szíriában továbbra sincs katonai együttműködés Washington és Moszkva között, és Donald Trumptól nem is érkezett ilyen jellegű kérés.

Elmondta továbbá, hogy Washington fontolóra vette katonai szakértők Észak-Koreába küldését a koreai háborúban elesett amerikai katonák földi maradványainak felkutatására. James Mattis pozitívan értékelte, hogy Észak-Korea döntése nyomán péntekre virradóra megkezdődött az amerikai halottak földi maradványainak hazaszállítása.

Egy
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 16:53
Donald Trump: Washington kész "valódi megállapodást" kötni Iránnal az atomprogramjáról
hozzátette: szerinte Irán magatartása megváltozott azóta, hogy Washington egyoldalúan felmondta a korábbi többhatalmi megállapodást. "Mondhatom, Irán nem ugyanaz az ország többé" - közölte.

Donald Trump kitért Észak-Koreára is. Megerősítette: hitelt érdemlőek azok ajelentések, miszerint Phenjanegy kulcsfontosságú rakétakísérleti telepénmegkezdte abontási munkálatokat. "Éppen a most érkezett fotók bizonyítják" -jelentette ki és leszögezte, hogy "nagyra becsüli" a phenjani döntést.

Felidézte, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a múlt hónapban Szingapúrban tartott csúcstalálkozón ígéretet tett egy kísérleti telep felszámolására. Trump kijelentette azt is, hogy a Szingapúrban tett ígéretéhez híven Észak-Korea"nagyon hamarosan" megkezdi a koreai háborúban elesett amerikai katonák földi maradványainak hazaszállítását. "A jelek szerintminden nagyon jól alakul" - hangoztatta Trump.

Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter Washingtonban - az ausztrál külügyminiszterrel tartott közös
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 21:22
1/16
Képek, videók
kim-dzsong-un-bomba-e. kor
agica2004
2017. szeptember 04. hétfő, 20:27
kim-dzsong-un-dzsang-s zon
agica2004
2015. június 24. szerda, 18:03
kim-dzsong-un.jpg
agica2004
2015. június 24. szerda, 18:02
Kim Dzsong Un.gif
pacsakute
2013. április 23. kedd, 17:53
Kim Dzsong Un
republiknet
2010. május 17. hétfő, 21:39
táska előkészületben
katusom
2008. március 29. szombat, 23:13
előkészületben
katusom
2008. január 23. szerda, 16:29
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.