Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 21:50 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mike Pompeo: Washington új nemzetközi szerződést akar Iránnal, de feltételei vannak
Az amerikai diplomácia vezetője leszögezte: az Egyesült Államok eltörli az Irán elleni szankciókat is, amennyiben Teherán felhagy "rosszindulatú magatartásával". Pompeo hangsúlyozta: a szankciókat az Egyesült Államok csakis akkor oldja fel, ha érzékelhető változásokat észlel majd Teherán politikájában.

A miniszter több "nagyon alapvető követelést" fogalmazott meg, amely egy új megállapodás megkötéséhez szükséges. Ezek között szerepel, hogy Iránnak vissza kell vonulnia Szíriából és Jemenből, el kell ismernie a 2015-ben megkötött többhatalmi atomalku valódi céljait, szabadon kell bocsátania az amerikai foglyokat és az Egyesült Államokkal szövetséges államok fogságban lévő állampolgárait is, és le kell állítania a nukleáris töltetek hordozására is alkalmas rakéták kifejlesztését. Pompeo hangoztatta: ezek a követelések "nem ésszerűtlenek".

Mike Pompeo kifejtette: a szerződésben rögzített együttműködés "az általunk kedvelt út", és hozzátette, hogy Donald Trump elnök kormányzata ehhez meg szeretné
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 17:10
Koreai félsziget - Londoni stratégiai elemző: Phenjan a déli hadgyakorlatra vezényelt repülőgéptípusok miatt ge
Phenjan szerdán kilátásba helyezte, hogy lemondja a június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozót Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között, mivel megítélése szerint a most zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat nem más, mint az Észak-Korea elleni invázió főpróbája.

Mark Fitzpatrick, a Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete (IISS) nevű tekintélyes londoni hadászati elemzőműhely atomfegyverzet-korlátozási kutatási programjának igazgatója szerdán összeállított tanulmányában kifejtette: véleménye szerint nem önmagában a május 25-éig tartó légi hadgyakorlat dühítette fel Észak-Koreát, hanem a gyakorlatban részt vevő repülőgépek típusa. A Max Thunderre érkező száz repülőgép között ugyanis a tervek szerint B-52-es hadászati bombázók és F-22-es "lopakodó" technológiájú harci gépek is jelen lennének. Fitzpatrick szerint Észak-Korea mindig dühödten reagál, ha ilyen repülőgépek megjelennek a térségben, a B-52-esek esetében a típus nukleáris csapásmérő képessége miatt,
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Koreai-félsziget - Washington változatlanul készül a szingapúri csúcstalálkozóra
Nauert percekkel azt követően reagált, hogy Phenjan bejelentette a Szöullal folytatott tárgyalások felfüggesztését a jelenleg zajló dél-koreai-amerikai hadgyakorlat miatt.

A külügyminisztériumi szóvivő leszögezte: Washington a terveknek megfelelően folytatja a Donald Trump elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között tervezett csúcstalálkozó előkészületeit. Majd emlékeztetett arra, hogy Kim Dzsong Un korábban azt közölte, tisztában van annak szükségességével és hasznával, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea folytassa közös hadgyakorlatait.

A KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban kiadott jelentése szerint a dél-koreai-amerikai gyakorlat miatt Észak-Korea lemondta a déli szomszédjával szerdára tervezett magas rangú találkozót is.

A phenjani kommunista rezsim állami hírügynöksége a múlt pénteken kezdődött Max Thunder fedőnevű manővert egy Észak-Korea ellen tervezett invázió főpróbájának, egyben pedig a Korea-közi kapcsolatok enyhülése ellen elkövetett
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:27
Koreai-félsziget - Amerikai külügyminiszter: Washington feloldhatja a Phenjan elleni szankciókat
Pompeo a Fox televíziónak nyilatkozva leszögezte: amennyiben Észak-Korea beleegyezik atomfegyverprogramja teljes felszámolásába, olyan gazdasági fellendülésnek, jólétnek nézhet elébe, amely "vetekszik majd Dél-Koreáéval".

A külügyminiszter Donald Trump elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-én Szingapúrban várható csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta: "még távolról sem jelenthetjük ki, hogy mindent elértünk, amit akartunk". Kifejtette: "rendkívül sok munka áll még előttünk és bár árgus szemmel figyelünk a kockázatokra is, forró óhajunk, hogy Kim elnök stratégiai változást hajtson végre". Az amerikai diplomácia irányítója szerint, ha ezeket a kívánt változásokat az észak-koreai vezető végrehajtja, akkor Donald Trump és kormányzata felkészült rá, hogy biztosítsa "a sikeres átmenetet".

A miniszter üdvözölte az észak-koreai állami sajtóban hétvégén megjelent hírt, miszerint Észak-Korea május 25-ig bezárja a kísérleti atomrobbantások helyszínét. "Az amerikaiaknak és a világnak
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:49
Iráni atomprogram - Donald Trump nem zárja ki új tárgyalások lehetőségét Teheránnal
kommentálni az izraeli miniszterelnök szavait, de leszögezte: mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy a többhatalmi atomalku rossz. Hangsúlyozta, hogy nem zárja ki egy új megállapodás megtárgyalását Iránnal, és hozzátette, hogy az iráni atomegyezmény felmondása nem okozna károkat az Észak-Koreával folytatandó tárgyalásoknak, sőt, úgy vélte, hogy az atomalku felmondása "pozitív üzenet lenne" Észak-Koreának.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva az amerikai elnök szólt várható csúcstalálkozójáról Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. Hétfőn reggel már közzétett egy Twitter-bejegyzést arról, hogy talán a két Korea határán lévő demilitarizált zóna és Panmindzson lenne ez a helyszín, a Buharival tartott sajtókonferencián ismét megemlítette Panmindzsont, de elmondta, hogy szóba került Szingapúr is. Trump optimistának mondta magát a tárgyalásokat illetően. Leszögezte, hogy lesz találkozó, ez szerinte sikeres lesz, de ismét hangsúlyozta: ha úgy látja, hogy nem sikerül a kitűzött célt - Észak-Korea és a
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:26
Kemerovó tragédiája, nem ütötte át a 'migráncsoló', és terrorral riogató álszentek ingerküszöbét...?
"A szülőkről való gondoskodás, nem hasonlítható a gyermekkel szemben érzett felelőséggel. " (18)

...Már hogy a fekete bánatba' ne volna összehasonlítható?...
Édes Végtelen Energiatér! Erről szól a világirodalom nem jelentéktelen része: kezdve a görög mitológia-folyamban Kronosz és Zeusz ,,életrajzával", folytatva a 'József és testvérei'-vel, majd aztán a 'Lear király'-jal, eljutva Petőfi és szülei viszonyáig, és József Attila lírájáig, és még folytathatnám! (Még az 'Interstellar'-t sem kell látni ahhoz, hogy az összehasonlítás magától értetődő jogossága magtól értetődő legyen...)

Csak egy velejéig romlott és/vagy velejéig álságos ember nem akarja/nem kívánja felismerni az összehasonlítás jogosságát... (Te, és a fórum hülyéje teljesen megfelel egy efféle fel-nem ismerési ,,kívánalomnak"...)

...Vagy hazug álmaid vannak, vagy pedig hazudsz, még álmodban is!...
(Én, mindkettőre
foxworkinspace, 2018. április 04. szerda, 06:35
Dél-koreai külügyminiszter: Kim Dzsong Un szavát adta az atomfegyvermentesítésre
A dél-koreai diplomácia irányítója szerint Kim Dzsong Un szavai "különösen nyomatékosak", mert az észak-koreai vezető korábban soha nem tett ilyen ígéretet.

A CBS televízió Szemben a nemzettel című politikai vitaműsorában megszólaló külügyminiszter asszony hangsúlyozta, hogy Kim Dzsong Un és Donald Trump várható találkozója "történelmi jelentőségű kötelezettségvállalás" az észak-koreai vezető részéről. Hangsúlyozta annak jelentőségét is, hogy Kim Dzsong Un személyesen részt vesz a harmadik Korea-közi egyeztetésen, amelyre a két Koreát elválasztó demarkációs vonaltól délre, dél-koreai területen kerül sor. "A két előző egyeztetésre Phenjanban, az észak-koreai fővárosban került sor, s maga az a tény, hogy Kim Dzsong Un délre utazik, önmagában is nagyon jelentős" - fogalmazott Kang Kjung Va.

A dél-koreai politikus szerint a nemzetközi közösséget is "egészen meglepte", hogy az amerikai elnök ilyen gyorsan elfogadta az észak-koreai vezető invitálását a tárgyalásokra. "Rendkívül bátor döntés volt
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 20:05
Észak-koreai válság - Német lap: a német hírszerzés szerint Európát is elérhetik az észak-koreai atomtöltetű ra
A beszámoló szerint a BND helyettes vezetője, Ole Diehl a héten egy zárt ülésen szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőknek elmondta, hogy nagy biztonsággal ki lehet jelenteni, hogy az észak-koreai rezsim rakétái el tudják érni Európát, így Németországot is, és Kim Dzsong Un diktátor interkontinentális rakétáit már nukleáris töltettel is fel lehet szerelni.

A BND alelnöke azonban arról is beszélt, hogy Észak-Korea és Dél-Korea közötti párbeszéd megindulása a válság enyhülését jelzi - írta a Bild am Sonntag.

Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatai ellenére hat kísérleti atomrobbantást hajtott végre, és folyamatosan bővítette és fejlesztette rakétaarzenálját, mellyel állítása szerint már képes elérni az Egyesült Államok területét. Pár hete viszont Szöulban bejelentették, hogy Phenjan kész akár az Egyesült Államokkal is tárgyalni, és nem ragaszkodik nukleáris fegyvereihez, ha a rezsim biztonsága garantált, és Phenjan nem érzi magát katonailag fenyegetve.
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 14:41
Phenjani orosz nagykövet: Észak-Korea hadüzenetként értelmezné az olajembargót
Macegora emlékeztetett arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) legutóbbi határozata értelmében Kína vezetéken mintegy 540 ezer tonna nyersolajat szállíthat Észak-Koreának, amely további 60 ezer tonna olajterméket szerezhet be külföldről.

"Hatvanezer tonna olajtermék egy 25 millió lakosú ország számára csak egy csepp, amelyet nem szabad tovább csökkenteni" - mondta, rámutatva, hogy az országban már most is komoly, egyebek között humanitárius természetű problémákhoz vezető üzemanyaghiány van.

Hangsúlyozta, hogy az olajszállítás teljes leállítása egyet jelentene a blokáddal, amit Phenjan, ahogy azt többször is közölte, hadüzenetként értelmezne, annak minden velejárójával egyetemben.

Macegora alaptalannak nevezte az amerikai vádat, miszerint Oroszország megsérti a BT vonatkozó határozatait azzal, hogy rendelkezésre bocsátja kikötőit az észak-koreai szénexport számára. Mint mondta, a Phenjannal szemben egyoldalúan bevezetett amerikai szankciók olyan feszült helyzetet teremtettek, hogy
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 17:13
CIA-főnök a BBC-nek: Észak-Korea hónapokon belül képes lehet atomtöltettel elérni Amerikát
Mike Pompeo a hétfő éjjel sugárzott interjúban kijelentette: a CIA a világ legjobb hírszerző szolgálata, nagyon sok mindennel foglalkozik, és nem sorol egyetlen feladatot sem más tennivalók elé, de tudatában van annak, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető folyamatos kockázatot jelent nemcsak az Egyesült Államokra, hanem az egész világra.

Pompeo hozzátette: az Egyesült Államok és a hírszerzési tevékenységben vele együttműködő külföldi partnerek mára meglehetősen tiszta képet alkottak arról, hogy Kim Dzsong Un "mire képes". Ennek alapján "most már arról beszélhetünk, hogy (Észak-Korea) alig néhány hónapon belül képessé válhat arra, hogy atomfegyverével elérje az Egyesült Államokat" - mondta a CIA vezetője.

Mike Pompeo leszögezte: Donald Trump elnök és stábjának vezető tisztviselői "szem előtt tartják" azt a tényt, hogy egy esetleges "totális konfliktus" Észak-Koreával súlyos pusztítást okozna és rengeteg ember életébe kerülne. Arra a kérdésre azonban, hogy lehetséges lenne-e Kim Dzsong Un
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 07:04
Hawaii képviselő: a hamis rakétariadó után Trumpnak "azonnal" tárgyalnia kell Phenjannal
A demokrata párti képviselőnő az ABC televízió Ez a hét című politikai vitaműsorában fejtette ki álláspontját. Meggyőződése szerint éppen a hamis riadó emeli ki annak szükségességét, hogy az elnök rögtön és közvetlenül tárgyaljon Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel az ország atomfegyver-programjáról.

"Ezt már hosszú idő óta sürgetem. Hawaii népe most fizeti meg a magas árat a több évtizedes kudarcos vezetésért országunkban, a közvetlen tárgyalások kudarcáért, azért, hogy nem előzték meg, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk" - fogalmazott a képviselő a televíziós interjúban.

Hawaiin szombaton, helyi idő szerint a reggeli órákban a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség ottani irodájából tévesen adtak ki riadót, amelyben arra figyelmeztették az Oahu szigetén lakókat, hogy ballisztikus rakéta közeledik a sziget felé, ezért mindenkinek azonnal fedezékbe kell vonulnia. Pár perc múltán korrigálták a téves információt, de 38 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a korrekció elérjen a helyi
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:33
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
START-megállapodásról, amelynek értelmében egyik félnek sem lehet több, mint 1550 hadrendbe állított nukleáris robbanótöltete. Nyugtalanságának adott hangot azon amerikai tervek miatt, amelyek a nukleáris fegyverek hordóeszközeinek nem nukleárissá történő alakítását célozzák. Kijelentette: Moszkvának meg kell győződnie arról, hogy ezek az átalakítások valóban visszafordíthatatlanok lesznek-e.

A Koreai-félszigeten kialakult helyzetről szólva Putyin "abszolút kompetens és már érett politikusnak" nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával "megoldotta stratégiai feladatát". Szavai szerint Kimnek most már "van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája, amely gyakorlatilag a földgömb bármely pontját, vagy mindenesetre a valószínű ellenfél területének bármely pontját képes elérni".

Álláspontja szerint Kim érdekelt a helyzet "letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában".

Az
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
1/13
Képek, videók
Ellen Pompeo 42.jpg
farkas1945
2011. március 02. szerda, 10:14
Pompeo Batoni
lovaszmarika
2011. február 26. szombat, 11:48
Ellen Pompeo,szinész-mode
farkas1945
2010. november 08. hétfő, 16:08
Ellen Pompeo-szinésznö(US
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 13:16
diplomáciai k. a vatikánn
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:47
Hegedüs András minisztere
furaila
2017. május 10. szerda, 00:02
Görög miniszter hasonlata
megyerimihaly
2015. július 05. vasárnap, 22:24
O.V.-miniszter.jpg
agica2004
2015. február 04. szerda, 17:41
USA-miniszter háza.jpg
pacsakute
2014. június 26. csütörtök, 17:18
miniszteri kinevezések
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:59
Az első magar minisztériu
jpiros
2012. március 14. szerda, 08:11
Brit külügy miniszter Wi
megyerimihaly
2011. július 30. szombat, 01:51
20100617miniszter4.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:21
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Julis Gillard miniszterel
kicsoda57
2011. január 12. szerda, 23:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.