Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 21:05 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megérkeztek Hawaiira 55, a koreai háborúban elesett amerikai katona földi maradványai
megjárta a koreai háborút, de hazatért, és mindig azt tanította a gyermekeinek, hogy "az igazi hősök azok, akik ott maradtak". Pence aztán leszögezte: "egyesek ezt a koreai háborút 'elfeledett háborúnak' nevezték el, de most íme, itt a bizonyíték, hogy ezeket a hősöket soha nem feledtük el".

Észak-Korea a múlt pénteken adta át az elesettek maradványait az amerikaiaknak, akik Vonsan kikötővárosból - az amerikai légierő gépén - a dél-koreai Osan katonai bázisra szállították. A maradványok visszaadását Kim Dzsong Un észak-koreai vezető ígérte meg a Donald Trump amerikai elnökkel júniusban Szingapúrban tartott csúcstalálkozón. Trump a múlt hét végén megköszönte Kim lépését.

Szerdán az Osan amerikai bázison katonazenekar és tiszteletadó lövés búcsúztatta a koporsókat. Az ünnepségen amerikai és dél-koreai katonai vezetők és az ENSZ képviselői is jelen voltak. A koporsókat ENSZ-zászlóba burkoltan szállították az Egyesült Államokba.

A maradványok első vizsgálata már Dél-Koreában megtörtént, és a
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 07:06
Amerikai álláspont szerint az Észak-Korea által átadott földi maradványok ténylegesen az amerikai katonák földi
Szerdán búcsúztató emlékünnepséget tartottak az amerikaibázison, ahol még a múlt pénteken fogadták a koreai háborúban elesett amerikai katonák Észak-Koreából érkezett földi maradványait.

Észak-Korea 55 nagy dobozban adta át a földi maradványokat, amelyeket John Byrd előzetes - de még nem részletes - vizsgálatoknak vetett alá.

A katonai tiszteletadással rendezett ceremónia után Byrd a jelenlévő amerikai újságíróknak kijelentette: nagyon nagy valószínűséggel amerikai katonák maradványairól van szó. "Nincs okunk kételkedni abban, hogy a koreai háborúban elesettekről van szó" - fogalmazott. Hozzátette: az amerikai családtagokat már értesítették.

A búcsúztató ünnepségen amerikai és dél-koreai tisztségviselők, köztük katonák vettek részt, és képviseltette magát az ENSZ is. Az észak-koreai Vonsan kikötővárosból amerikai katonai géppel szállított dobozokból a maradványokat ENSZ-zászlókkal letakart koporsókba helyezték.

Az 1950 és 1953 közötti koreai háborúban elesetteket még szerdán a
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 17:02
James Mattis cáfolta, hogy Washington Irán elleni csapást készítene elő
Az egyik ausztrál lapban megjelent hírt az Irán elleni várható csapásról aminiszter "komplett kitalációnak" minősítette.

A Pentagon vezetője újságíróknak leszögezte: Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozója nem hozott változást az amerikai külpolitikában.

"Rögtön a csúcstalálkozó után beszéltem a Fehér Ház kabinetfőnökével és a nemzetbiztonsági tanácsadóval, és mindketten megerősítették, hogy nincs változás az amerikai politikában" - fogalmazott a miniszter.

Mattis megerősítette azt is, hogy Szíriában továbbra sincs katonai együttműködés Washington és Moszkva között, és Donald Trumptól nem is érkezett ilyen jellegű kérés.

Elmondta továbbá, hogy Washington fontolóra vette katonai szakértők Észak-Koreába küldését a koreai háborúban elesett amerikai katonák földi maradványainak felkutatására. James Mattis pozitívan értékelte, hogy Észak-Korea döntése nyomán péntekre virradóra megkezdődött az amerikai halottak földi maradványainak hazaszállítása.

Egy
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 16:53
Donald Trump: Washington kész "valódi megállapodást" kötni Iránnal az atomprogramjáról
hozzátette: szerinte Irán magatartása megváltozott azóta, hogy Washington egyoldalúan felmondta a korábbi többhatalmi megállapodást. "Mondhatom, Irán nem ugyanaz az ország többé" - közölte.

Donald Trump kitért Észak-Koreára is. Megerősítette: hitelt érdemlőek azok ajelentések, miszerint Phenjanegy kulcsfontosságú rakétakísérleti telepénmegkezdte abontási munkálatokat. "Éppen a most érkezett fotók bizonyítják" -jelentette ki és leszögezte, hogy "nagyra becsüli" a phenjani döntést.

Felidézte, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a múlt hónapban Szingapúrban tartott csúcstalálkozón ígéretet tett egy kísérleti telep felszámolására. Trump kijelentette azt is, hogy a Szingapúrban tett ígéretéhez híven Észak-Korea"nagyon hamarosan" megkezdi a koreai háborúban elesett amerikai katonák földi maradványainak hazaszállítását. "A jelek szerintminden nagyon jól alakul" - hangoztatta Trump.

Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter Washingtonban - az ausztrál külügyminiszterrel tartott közös
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 21:22
Kreml: Washington az év végén javasolja megtartani Putyin és Trump újabb csúcstalálkozót
Trumppal folytatott tárgyalásairól.

Usakov szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői izraeli látogatása a folytatását jelentette Putyin és Benjámin Netanjahu július 11-i moszkvai megbeszéléseinek. A tisztségviselő szerint az orosz diplomácia vezetőjének vizitje nem állt összefüggésben azokkal a sajtóértesülésekkel, amelyek szerint Izrael elvetette azt a javaslatot, hogy az iráni erőket vonják vissza az izraeli és a szíriai csapatokat elválasztó demarkációs vonaltól.

Usakov közölte: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nem adott választ arra, hogy elfogadta-e a szeptemberi vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra szóló meghívást, amelyen egyébként a tervek szerint a dél-koreai elnök és a japán kormányfő is részt vesz majd.

A külpolitikai tanácsadó azt mondta, nem látta a húszi lázadóknak azt az üzenetét, amelyben arra kérték Putyint, hogy közvetítésével segítsen a jemeni konfliktus lezárásában.

Jurij Usakov bejelentette, hogy Putyin a tervek szerint idén sem vesz részt az
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 17:04
Fehér Ház: az amerikai külügyminiszter Észak-Koreába utazik
Sarah Huckabee Sanders közölte: Mike Pompeo "a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről szóló fontos munka" végett utazik Phenjanba, ahol "Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel és csapatával" találkozik.

Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy Donald Trump elnök továbbra is bízik-e az észak-koreai vezetőben, Sarah Huckabee Sanders azt válaszolta: a tárgyalások Észak-Koreával változatlanul folynak, ennek részleteiről azonban nem kíván nyilatkozni. Kérdésével az újságíró arra utalt, hogy az utóbbi napokban több amerikai médium is beszámolt olyan hírszerzési jelentésekről, melyek szerint Phenjan korántsem hagyott fel atomfegyver-programjával, ahelyett annak leplezésén ügyködik.

A sajtótájékoztató után nem sokkal az amerikai külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy Pompeo július 5-től július 7-ig tárgyal Phenjanban, a tárca megfogalmazása szerint azért, hogy folytassa az egyeztetéseket és valóra váltsa a Trump elnök és Kim vezető között a júniusi szingapúri csúcsértekezleten
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 23:58
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
Ha orbánt nem állítják meg időben, 1 éven belül KIRÚGATJA MAGÁT az EU-ból!
Na, onnantól kezdve Magyarországon rohadtabb diktatúra lép életbe, mint ami Észak-Koreában dívik! (...És akkor már Kim Dzsong-Un is Magyarországra fog diktátor-továbbképzőre járni...) :((
foxworkinspace, 2018. július 01. vasárnap, 21:48
Koreai-félsziget - Donald Trump: Észak-Korea még mindig "rendkívüli fenyegetést" jelent
Az elnök alig pár nappal korábban - a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel Szingapúrban tartott csúcstalálkozó után - még azt mondta, hogy "Észak-Korea semmiféle nukleáris fenyegetést nem jelent", a csütörtöki kormányülésen pedig arról beszélt, hogy Észak-Koreában már megkezdődött az atomfegyver-mentesítés.

Pénteken viszont Trump elnöki rendelettel egy évre meghosszabbította az Észak-Koreára vonatkozó úgynevezett "országos vészhelyzetet", és egyúttal megújította a gazdasági szankciókat is.

Az elnöki utasítás kimondja, hogy "a fegyverekhez felhasználható hasadóanyagok megléte és elterjedése" és a phenjani kormány politikája és cselekedetei "továbbra is szokatlan és különleges fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, külpolitikájára és nemzetgazdaságára".

Az "országos vészhelyzet" 2008 óta van érvényben. Kim Dzsong Un a szingapúri csúcstalálkozón ugyan ígéretet tett országa teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítésére, de ennek konkrét feltételeit és lépéseit
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 07:04
Koreai-félsziget - Putyin: Moszkva és Szöul álláspontja jelentősen egybeesik az atomfegyvermentesítés kérdésébe
A két államfő egyetértett abban, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szingapúri találkozója hozzájárul a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez és Északkelet-Ázsia stabilitásához, valamint abban is, hogy országaik támogatni fogják ezt a folyamatot. A tárgyalásokról kiadott közös közlemény szerint az Észak-Koreával fennálló feszültség csökkenése lehetőséget teremt a gazdasági együttműködésre és az Oroszországot Észak-Koreán át Dél-Koreával összekötő infrastrukturális projektek megvalósítására.

E projektek megvalósítását az Észak-Koreával szemben bevezetett nemzetközi szankciók gátolják. Ezeket mindaddig nem fogják visszavonni, amíg Phenjan jelentős lépéseket nem tesz nukleáris és rakétaprogramja felszámolására.

Putyin és Mun mindenesetre megállapodott abban, hogy a két ország addig is közös kutatásokat végez majd a villany- és gázenergia, valamint a vasúti szállítás, egyebek között a transzszibériai és transzkoreai vasút összekapcsolásának terén.

A
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:03
A Demokrata Párt támogatására szólít fel a republikánusok távozó stratégiai tanácsadója
mint a Whig Párt" - utalt Schmidt az Egyesült Államokban 1834-ben alapított és alig két évtized múltán meg is szűnt pártra.

A stratéga szerint a konzervativizmus ma a republikánus párt berkeiben nem jelent mást, mint "teljes és tökéletes engedelmességet a vezetőnek". Schmidt régóta elégedetlen volt a párt irányvonalával, de - mint elmondta - a végső lökést döntéséhez az elmúlt hetek eseményei adták: a G-es országcsoport Kanadában tartott csúcstalálkozóján történtek, Donald Trump találkozója Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, és az amerikai-mexikói határon kialakult válságos helyzet, a családjaiktól elszakított gyermekek tragédiája.

A tanácsadó nem lép át a Demokrata Pártba, függetlenként jegyezteti be magát, de a kétpárti amerikai rendszerben nem lát más reményt a demokratikus normák megmentésére, mint a Demokrata Párt támogatását. "A Demokrata Párt jelenti a szabadság és a demokrácia keskeny ösvényét, s még belegondolni is borzasztó, hogy mi történik, ha ez a párt kudarcot vall" - hangoztatta
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:25
Koreai-félsziget - Washington felfüggeszti az augusztusi amerikai-dél-koreai hadgyakorlatot
Dana White elmondta: a Pentagon leállította "a hadgyakorlat minden tervezési munkálatát". A későbbre tervezett hadgyakorlatokról azonban azt mondta: egyelőre nem született döntés. Hozzátette: a Csendes-óceán térségében más országokkal tervbe vett katonai manővereket megtartják.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea közötti hadgyakorlatok felfüggesztését szingapúri csúcstalálkozójukon ajánlotta fel Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek. Ezt maga az amerikai elnök jelentette be a találkozó után, mondván, a hadgyakorlatokat mindaddig felfüggesztik, amíg a kétoldalú tárgyalások a megfelelő mederben haladnak.

James Mattis védelmi miniszter, Mike Pompeo külügyminiszter és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó még a héten egyeztet a további lépésekről - tette hozzá a Pentagon szóvivője.

Amerikai sajtójelentések szerint szingapúri bejelentésével az elnök meglepte a Pentagont, bár Dana White akkor azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a döntésről Trump előzetesen konzultált James
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 07:04
Donald Trump: "megadtam a mobilszámomat az észak-koreai vezetőnek, bármikor hívhat"
Az elnök pénteken délelőtt interjút adott a Fehér Ház kertjében a Fox televíziónak, majd - szokásától eltérően - hosszasan beszélgetett más orgánumok újságíróival is, akik - mint a tudósításokból kitűnt - meglepetéssel fogadtak néhány információt.

Donald Trump ismételten úgy fogalmazott: "működik a kémia" Kim Dzsong Un és közötte. "Ő egy ország vezetője, és szerintem erős vezetője, senki ne gondoljon róla mást" - fogalmazott. Meglátása szerint amikor Kim Dzsong Un beszél, a népe figyel rá. "Azt akarom, hogy az én népem ugyanezt tegye" - tette hozzá. Amikor azonban pár perccel később az egyik riporter rákérdezett, hogyan is gondolja ezt, Trump azt mondta: "csak vicceltem, nem érti a szarkazmust". Közölte: a hét végén telefonon beszél majd Kimmel.

Az egyik újságíró kérdésére, aki azt firtatta, hogyan gyászolhatja Otto Warmbier amerikai diákot, aki észak-koreai börtönből történt hazaszállítása után meghalt, miközben Kim Dzsong Unt védi, Trump azt válaszolta: "nem akarom, hogy atomfegyver
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 17:02
1/16
Képek, videók
megérkeztek
orban47
2017. április 08. szombat, 06:53
Megérkeztek!
korosigaborne
2011. május 30. hétfő, 14:56
Baluék is megérkeztek
majek
2011. január 05. szerda, 11:37
Megérkeztek február 23-án
sarkadykati
2010. február 27. szombat, 01:55
Ők is megérkeztek
bocskai63-71
2009. november 22. vasárnap, 12:19
Jolimamáék megérkeztek
olimama65
2009. június 06. szombat, 19:14
megérkeztek...
bocskai63-71
2008. november 16. vasárnap, 11:46
Sanyiék is megérkeztek
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:19
Ide is megérkeztek
totyimotyi
2007. december 09. vasárnap, 15:21
Megérkeztek
totyimotyi
2007. december 09. vasárnap, 15:14
Megérkeztek a cigányok, o
tofi59
2007. augusztus 31. péntek, 12:50
Aradi vár maradványai.jpg
06mohild
2013. szeptember 25. szerda, 04:11
A Rezi Vár Maradványai.jp
viktor_helli
2012. július 31. kedd, 20:49
Régi strand maradványai
dnemethk
2008. augusztus 26. kedd, 09:34
Mars maradványait.jpg
szidi001
2008. március 26. szerda, 15:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.