Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 21:52 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hercegi esküvő - Nyilvánosságra hozták a hivatalos esküvői fotókat
Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - szombaton esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni rezidenciája és hivatala - által hétfőn közzétett három fotót Alexi Lubomirski, a nemzetközi celeb- és divatvilág közismert brit fotográfusa készítette az esküvő után.

Lubomirski vezető divat- és közéleti magazinok, köztük a Vogue és a Harpers Bazaar felkapott sztárfotósa, és eddigi modelljei között olyan világsztárok szerepelnek, mint Beyoncé, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Nicole Kidman
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 19:55
Donald Trump is részt vett a CIA új igazgatójának beiktatási ünnepségén
A beiktatási ünnepségen jelen volt Mike Pence alelnök és Mike Pompeo külügyminiszter is, aki korábban szintén a CIA igazgatója volt.

Rövid beszédében Donald Trump dicsérte Gina Haspelt, akinek jelöltségét a múlt héten szavazta meg a szenátus. Az elnök kiemelte, hogy Haspel személyében a hírszerzés történetében az első nő kerül a CIA élére. "Nagyon különleges személynek" nevezte az új igazgatónőt, leszögezve, hogy "az egész országban" nincs nála alkalmasabb ember "e különleges hivatal irányítására". Trump szerint "Amerikát ismét tisztelet övezi".

Az ünnepséget többször ováció és heves taps szakította meg, kivált, amikor az elnök Gina Haspel nevét említette. Trump nyugtázta a tapsot, leszögezve, hogy Gina Haspelt kollégái részéről is "általános tisztelet és csodálat övezi".

A 61 éves Haspel, aki 33 éve dolgozik a CIA munkatársaként, s az elmúlt egy évben a hírszerző ügynökség igazgatóhelyettese volt, azt hangsúlyozta, hogy a CIA munkatársai "nem ülhetnek a babérokon", az ügynökségnek
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 18:44
Mike Pompeo: Washington új nemzetközi szerződést akar Iránnal, de feltételei vannak
vissza kell vonulnia Szíriából és Jemenből, el kell ismernie a 2015-ben megkötött többhatalmi atomalku valódi céljait, szabadon kell bocsátania az amerikai foglyokat és az Egyesült Államokkal szövetséges államok fogságban lévő állampolgárait is, és le kell állítania a nukleáris töltetek hordozására is alkalmas rakéták kifejlesztését. Pompeo hangoztatta: ezek a követelések "nem ésszerűtlenek".

Mike Pompeo kifejtette: a szerződésben rögzített együttműködés "az általunk kedvelt út", és hozzátette, hogy Donald Trump elnök kormányzata ehhez meg szeretné nyerni az amerikai kongresszus kétpárti támogatását is, szemben az előző, Obama-kormányzattal, amely úgy írta alá Washington nevében a többhatalmi megállapodást 2015-ben, hogy a törvényhozás elsöprő többségében elutasította azt.

A külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy az amerikai kormányzat álláspontja szerint a napokban amerikai részről egyoldalúan felmondott többhatalmi atomalku a hiányosságai miatt kockázatot jelent a világ számára, de Washington
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 17:10
Oroszország válaszlépésre készül az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett amerikai vámok miatt
szerint azonban Washington nem akar egyeztetniaz acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámokról, azokat ugyanis nem tartja különleges védőintézkedéseknek.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium, mivel nem lát esélyt a konzultáció megtartására, az előírt 30 nap pedig lejárt, a WTO szabályai szerint ellenlépéseket bevezetésének a lehetőségéről tájékoztatják a nemzetközi szervezet vezetőségét.

A tájékoztatás után 30 nappal Oroszországnak jogában áll bevezetni a válaszintézkedéseket.

Donald Trump amerikai elnök március 8-án írta alá azt a két proklamációt, amelyek értelmében március 23-tól kezdve az acél behozatalát 25 százalékos, az alumíniumét pedig 10 százalékos vámmal sújtja.

Az Egyesült Államok a világ legnagyobb acélimportálója, tavaly 29,1 milliárd dollár értékben 34,6 millió tonnát hozott be külföldről.

A teljes amerikai acélimporton belül Oroszország részesedése az ötödik legnagyobb, 8,1 százalékkal.

Oroszország tavaly 12,5 milliárd értékben vásárolt amerikai
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 11:41
Két amerikai televízió is jelentős összegeket fizet a Donald Trump ellen vádaskodó pornószínésznő ügyvédjének
Michael Avenatti ügyvéd az elmúlt két hónapban összesen 175 millió dolláros honoráriumot kapott a CNN és az MSNBC televízióktól a szerepléseiért - írta a The Washington Free Beacon című jobboldali portál.

Daniels, akinek valódi neve Stephanie Clifford, azt állítja, hogy még 2006-ban egyéjszakás kalandja volt Donald Trumppal, és a 2016-os választási kampány idején a hallgatásáért cserében 130 ezer dollárt kapott Trump egyik ügyvédjétől, Michael Cohentól. A CNN-ben és az MSNBC-ben is gyakran megjelenő nő azt is állítja, hogy fizikailag is megfenyegették őt, bár ezt eddig még nem tudta bizonyítani.

A The Washington Free Beacon elemezte Avenatti ügyvéd március 7-e és május 10-e közötti, 108 megjelenését a Demokrata Párthoz közelálló két televízióban, és kimutatta, hogy 65 alkalommal a CNN-ben, 43 alkalommal pedig az MSNBC-ben jelent meg, a CNN-ben átlagosan napi egy, vagy annál is több alkalommal. Mindezért összesen 174 millió 631 ezer 598 dollárt vet fel honoráriumként.

A portál nem
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 07:04
Giuliani: ha meghallgathatja Donald Trumpot, a Mueller vezette vizsgálóbizottság szeptember 1-ig lezárhatja a v
Giuliani a The New York Times című napilapnak és a CNN hírtelevíziónak is azt nyilatkozta, hogy Mueller irodája körülbelül két héttel ezelőtt megerősítette neki: amennyiben Donald Trump elnök hajlandó a vizsgálóbizottság kérdéseire válaszolni, akkor szeptember 1-ig lezárják a vizsgálatnak azt a részét, amely arra vonatkozik, hogy Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást a vélelmezett orosz beavatkozás kiderítésében.

Robert Mueller irodája nem kívánta kommentálni Giuliani kijelentéseit.

A The New York Times című lap ezzel kapcsolatban kiemelte: az igazságszolgáltatás esetleges akadályozására vonatkozó vizsgálat lezárása nem jelenti egyúttal a Mueller-bizottság vizsgálatának teljes befejezését is.

A CNN-nek adott interjújában Giuliani leszögezte azt is: Donald Trump mindaddig biztosan nem ül le a vizsgálóbizottság tagjaival, amíg nem kapja meg a választási kampánycsapatába állítólag beépített FBI-ügynökkel kapcsolatos valamennyi bizalmas információt.

Az elnök vasárnap
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 07:04
Donald Trump vizsgálatot kér arra, beépített-e ügynököt választási kampánycsapatába az FBI
"Itt és most kérem, és ezt holnap hivatalosan is előterjesztem, hogy az igazságügyi minisztérium vizsgálja ki, vajon a tárca, vagy az FBI politikai megfontolásokból beépült-e, vagy megfigyelte-e a Trump-kampányt, és erre vonatkozó kérés vagy utasítás érkezett-e az Obama-kormányzat embereitől" - írta Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

Az elnök azokra a sajtójelentésekre reagált, amelyek szerint az FBI egyik informátora beépült volna Trump kampánycsapatába és rendszeresen kapcsolatot tartott azokkal a tanácsadóikkal, akik a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság gyanúja szerint orosz tisztségviselőkkel álltak kapcsolatban. Erről először a The New York Times című lap írt szombatra virradóra az internetes kiadásában, és szombaton Trump Twitter-bejegyzésében azzal válaszolt, hogy ha ez igaz, akkor "nagy dolog" robban ki, a republikánusokhoz közeli sajtóban és a Fox televízióban pedig "új Watergate-botrányt" emlegettek.

(A Watergate-botrány 1972 nyarán robbant ki, amikor kiderült, a
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 07:04
Steve Mnuchin: Washington és Peking szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik
energetikai és agrárimportja növelése érdekében, csökkentendő az Egyesült Államokkal szemben meglévő, mintegy 335 milliárd dolláros évi kereskedelmi többletét. Washington 200 milliárd dollár értékű csökkentést javasolt, a szombati közleményben azonban nem esik szó konkrét számokról.

Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója vasárnap két amerikai televíziós műsornak is nyilatkozott a kereskedelmi tárgyalásokról. A CBS Szemben a nemzettel című vitaműsorában azt fejtegette, hogy még túl korai a Donald Trump elnök által emlegetett 200 milliárd dolláros csökkentés konkrétumairól beszélni. "A részleteket most dolgozzuk ki" - mondta.

A következő lépés - mind Mnuchin, mind Kudlow interjúja szerint - Wilbur Ross kereskedelmi miniszter várható pekingi látogatása lesz, amelyen áttekintik a gazdaság azon területeit, ahol Kína megnövelheti Amerikából származó importját. Amerikai álláspont szerint az energetika, a cseppfolyós gáz, a kisipar és az agrárium lehet az a terület, ahol Kína jelentős
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 20:12
A hét fotói
Poesy, Pierre Deladonchamps, Charlotte Lebon és Sabrina Ouazani. Fotó: Regis Duvignau / Reuters

Ron Howard és Csubakka a 71. Cannes-i Filmfesztiválon, 2018. május 15-én. Fotó: Regis Duvignau / Reuters

Adrianna Valoy a megölt New York-i nyomozó Miosotis Familia anyja, Donald Trump elnök kezébe kapaszkodik a gyászszertartás alatt Capitol Hill, Washington, 2018. május 15-én. Fotó: Evan Vucci / AP

Alternatív nézet fekete-fehérben - Mercedes-Benz Fashion Week, Sydney, Ausztrália, 2018. május 13-án. Fotó: Mark Nolan / Getty

Egy pitypang, az
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 08:53
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
ugyanakkor nagyon emberi történetként vizsgálja.

A szereplők "az első családjukban kudarcot éltek meg, és megpróbálják együtt újrakezdeni, létrehozni egy olyan családot, amely jobban működik, mint az eredeti családjuk" - hangsúlyozta Kore-eda Hirokazu.

A zsűri a második legjelentősebb díjat, a Nagydíjat, Spike Lee amerikai rendező BlacKKKlansman című filmjének ítélte.

A 27 év után egy igaz történetet feldolgozó politikai pamflettel Cannes-ba visszatérő Spike Lee filmjében azt állítja, hogy Donald Trump elnökké választásával a Ku-Klux-Klan szélsőséges szervezet jutott politikai hatalomhoz az Egyesült Államokban.

Az alkotás - amely egy politikai történet, egy klasszikus thriller, valamint egy akciófilm keveréke - egy afroamerikai rendőr 1978-ban játszódó igaz történetére épül. A rendőrnek sikerült beépülnie az 1865-ben alakult rasszista, antiszemita, a fehér fajvédelmet hirdető és időnként bűnözői módszereket is alkalmazó Ku-Klux-Klanba, és lelepleznie a módszereiket. A főszereplőt John
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:25
Koreai félsziget - Londoni stratégiai elemző: Phenjan a déli hadgyakorlatra vezényelt repülőgéptípusok miatt ge
Phenjan szerdán kilátásba helyezte, hogy lemondja a június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozót Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között, mivel megítélése szerint a most zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat nem más, mint az Észak-Korea elleni invázió főpróbája.

Mark Fitzpatrick, a Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete (IISS) nevű tekintélyes londoni hadászati elemzőműhely atomfegyverzet-korlátozási kutatási programjának igazgatója szerdán összeállított tanulmányában kifejtette: véleménye szerint nem önmagában a május 25-éig tartó légi hadgyakorlat dühítette fel Észak-Koreát, hanem a gyakorlatban részt vevő repülőgépek típusa. A Max Thunderre érkező száz repülőgép között ugyanis a tervek szerint B-52-es hadászati bombázók és F-22-es "lopakodó" technológiájú harci gépek is jelen lennének. Fitzpatrick szerint Észak-Korea mindig dühödten reagál, ha ilyen repülőgépek megjelennek a térségben, a B-52-esek esetében a típus nukleáris csapásmérő képessége miatt,
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Jeruzsálem státusza - Guatemala is megnyitotta nagykövetségét Jeruzsálemben
célokat vallunk, s noha távol vagyunk egymástól, valójában nagyon is közel állunk egymáshoz"- tette hozzá utalva az Izrael hetven évvel ezelőtti megalakulása körüli vitákra, amikor Guatemela a születő zsidó állam pártját fogta.

"Guatemala és Izrael régóta barátok, s Izraelnek fontos helye van a szívünkben"- felelte az ünnepségen a dél-amerikai ország elnöke. "Testvéri szeretet köt össze minket, itt otthon érezzük magunkat, mert tudjuk, hogy az izraeli nép szereti a guatemalait"- tette hozzá.

Donald Trump tavaly decemberben jelentette be, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és országa nagykövetségét áthelyezi ebbe a városba. Ezzel szembefordult a több évtizedes nemzetközi konszenzussal és diplomáciai hagyománnyal, hogy Jeruzsálem státuszáról az izraelieknek és a palesztinoknak kell megállapodniuk egymással. Izrael álláspontja az, hogy a város a zsidó állam egységes és oszthatatlan fővárosa, ám az arab többségű Kelet-Jeruzsálemet a nemzetközi közösség nem tekinti Izrael részének, mert a
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:32
1/230
Képek, videók
diana-hercegno.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:07
diana-hercegno-eskuvoi -to
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:06
diana-hercegno1975.jpg
agica2004
2017. szeptember 01. péntek, 20:55
diana-hercegno-es-dodi -al
agica2004
2017. szeptember 01. péntek, 20:54
diana-hercegno-temetes .jp
agica2004
2017. szeptember 01. péntek, 20:52
diana-hercegno-temetes e.j
agica2004
2017. szeptember 01. péntek, 20:51
karoly-diana-hercegno. jpg
agica2004
2017. augusztus 13. vasárnap, 14:50
diana-hercegno-john-tr avo
agica2004
2017. május 11. csütörtök, 20:30
diana-hercegno-1992..j pg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:35
diana-hercegno-karoly- her
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:34
erzsebet kiralyno.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:11
erzsebet-kiralyno-corg i-k
agica2004
2018. május 23. szerda, 22:09
Erzsébet királynő-.jpg
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:20
Erzsébet királynő.png
agica2004
2017. július 03. hétfő, 14:18
Erzsébet királynő.jpg
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.