Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:41 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vb-2018 - Orosz lap: a labdarúgó-vb ellen készülő terrortámadásokat akadályozott meg az FSZB
Az újság az FSZB-re hivatkozva azt írta, hogy az őrizetbe vett személyek közép-ázsiai országok állampolgárai, akik az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet utasításait követték. Elfogásukban szerepe volt az orosz, a tádzsik és a kirgiz belügyi szervek együttműködésének.

Bérelt lakásaik átkutatása során a szakszolgálatok nagy hatóerejű, roncsoló elemekkel megtöltött, házi készítésű robbanószerkezeteket, detonátorokat, gépkarabélyokat, sorozatlövő pisztolyokat és kézigránátokat foglaltak le. A lap szerint a gyanúsítottak forgalmas helyeken elkövetett robbantásokkal akarták megakadályozni a szurkolók beutazását.

Oleg Sziromolotov hadseregtábornok, orosz külügyminiszter-helyettes pénteken arról számolt be, hogy az orosz biztonsági szolgálatok olyan terrorcsoportokat tettek ártalmatlanná, amelyek robbantásokat készültek végrehajtani Moszkvában az úgynevezett Halhatatlan Ezred Győzelem napi felvonulásán.

A "Halhatatlan Ezred" menetében - a második világháború veteránjainak portréját vivő
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 18:50
Szerb miniszterelnök: nem lesz kormányátalakítás, amíg nem rendeződik a helyzet Koszovóban
A kormányátalakítás kérdésével mintegy két hete kezdtek el foglalkozni a szerbiai újságok. Akkor a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni, ezért át kell alakítani, de szükség esetén akár ő maga is lemond.

A főként az Aleksandar Vucic által vezetett Szerb Haladó Párt (SNS), valamint koalíciós partnere, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) tagjaiból álló kormányt a párton kívüli Ana Brnabic vezeti tavaly június óta. Akkor mondott le ugyanis a kormányfői tisztségről Aleksandar Vucic, hogy átvehesse az államfői funkciót.

A belgrádi lapok szerint egy lehetséges kormányátalakítás alkalmával várhatóan lecserélik az építésügyi, a gazdasági, a munkaügyi, a művelődési, az egészségügyi, a környezetvédelmi, a mezőgazdasági, a sportügyi és a pénzügyminisztert is.

A kormányátalakítás azonban egyelőre késlekedik, mert a miniszterelnök szerint most sokkal fontosabb, hogy rendeződjön a Belgrád és Pristina közötti helyzet.

Hétfőn
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 10:51
Illegális bevándorlás - Romániába átszökött határsértőket fogadtak vissza a szerb hatóságok
Az illegális bevándorlás megfékezését célzó művelet során a Temes megyei Zsombolya (Jimbolia) és Garabos (Grabat) közötti országúton három taxit állítottak meg csütörtökön a román határrendészek: a járművekben hét külföldi férfit találtak, érvényes úti okmányok nélkül.

Kihallgatásuk során megállapították, hogy 18 és 39 év közötti koszovói állampolgárok, akik azt állították, hogy Románia felé kerülve próbáltak illegálisan Svájcba eljutni.

Az illegális bevándorlók jelenlétét a taxitársaság jelezte a határrendészeknek, akik közleményükben ismételten felhívták a határ térségében közlekedők figyelmét, hogy ne vegyenek fel idegeneket, és ha idegenek kérezkednek járműveikbe, jelezzék az esetet a határrendészet állandó telefonos ügyeletén.

A román határrendészet pénteki közleményében először számolt be olyan esetről, amikor a szerb hatóságok elhúzódó bizonyítási eljárás nélkül, azonnal visszafogadták a közös határ román oldalán elfogott illegális bevándorlókat.

Március elején Aleksandar
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 13:11
Orbán-kormány politikájának szimbóluma
tudjuk legyőzni délkeleti szomszédunkat. A románok morogtak a szerb-magyar határra húzott kerítés miatt is, melynek egyik funkciója, hogy a menekülteket átterelje a román-magyar határszakaszra.

Szerbia

Az utóbbi években egészen jól alakult a korábban feszült magyar-szerb viszony, és még a kerítésépítés bejelentése után sem hepciáskodott látványosan a szerb miniszterelnök, ám azzal, hogy Orbán Viktor Szerbia területére akarta visszaszorítani a menekülthullámot, kihúzta a gyufát Aleksandar Vucicnál. A szerb miniszterelnök nevéhez fűződik az a fontos mondat, hogy ,,Egyesek saját magukat kerítik el.", ami egy unión kívüli ország részéről igen erős kritika Magyarország felé.

Vucic azzal is üzent Orbán Viktornak, hogy Magyarkanizsán személyesen tájékozódott a menekültek helyzetéről, beszélt a migránsokkal, megsimogatta néhány gyerek buksiját, amire egyetlen magyar politikus sem volt hajlandó eddig. Vajon milyen presztízsveszteségtől fél Orbán Viktor, Pintér Sándor vagy
kirscha, 2018. március 20. kedd, 16:29
Kormányátalakítás várható Szerbiában, a miniszterelnök lemondásról beszél
A miniszterelnök ugyanakkor bejelentette, hogy szükség esetén akár ő is lemond, mert jelenleg a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint a miniszterelnök azt mondta, amint visszatér pénteki brüsszeli tárgyalásáról Aleksandar Vucic államfő, leülnek tárgyalni a kormány átalakításáról.

Emlékeztetett arra, hogy kizárólag Aleksandar Vucic kérésére vállalta el a miniszterelnöki tisztséget, mégpedig azért, mert tudja, "mennyire fontos az elnök számára Szerbia haladása", de a kormány csak akkor tud eredményeket felmutatni, ha csapatként dolgozik együtt. "Csapatként fogunk működni, az egyéni hiúságok és a saját érdekek népszerűsítése nélkül, és eredményesek leszünk, vagy nem én leszek a kormányfő" - fogalmazott Brnabic.

A főként a Vucic által vezetett Szerb Haladó Párt (SNS), valamint koalíciós partnere, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) tagjaiból álló kormányt a párton kívüli Ana Brnabic vezeti
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:55
A tizenöt éve meggyilkolt miniszterelnökére, Zoran Djindjicre emlékezik Szerbia
Radikális Pártból kivált Szerb Haladó Párttal (SNS) szemben. Szerbiát azóta is az SNS és az SPS koalíciója vezeti, ami azt jelenti, hogy a merénylet után 15 évvel azok állnak a hatalom csúcsán, akik korábban Djindjic legnagyobb ellenfelei voltak. Azonban ilyen hosszú idő alatt az ideológiák is változnak némileg. A mostani vezetés már Djindjic utódjának vallja magát, illetve azt hirdeti, hogy a meggyilkolt miniszterelnök által megálmodott úton vezeti az országot.

Ebben van némi igazság, hiszen Aleksandar Vucic, a SNS elnöke korábban kormányfőként, most államfőként kardoskodik az európai uniós tagság elnyerésének fontossága mellett, miniszterelnökként gazdasági reformokat kezdeményezett, amelyeknek köszönhetően a bruttó hazai termék növekedése évi 3,5 százalékos szinten mozog, csökkentette az államadósságot, valamint kezdeményezte a Koszovóval fenntartott viszony rendezését is. Emellett azonban a korábban az országot 12 éven át vezető demokratákat tolvajoknak nevezte, akik tönkretették Szerbiát, és mély
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 13:10
Európai integrációs és gazdasági kérdésekről tárgyalt a boszniai, a horvát és a szerb elnök Mostarban
Elhangzott, folyamatosan nő a kétoldalú kereskedelmi áruforgalom a három ország között, ám a gazdasági kapcsolatok további erősítésére van szükség ahhoz, hogy a térséget vonzóbbá tegyék a külföldi befektetők számára.

Aleksandar Vucic szerb elnök megismételte korábban már kifejtett elképzelését, amely szerint a nyugat-balkáni országoknak közös piacot kellene létrehozniuk. Mint mondta: a vámok és az adók egységesítésére lenne szükség, valamint egységes piac létrehozására, hogy a befektetők az összes érintett országban hasonló feltételekkel találkozzanak, és a határokon ne kelljen a teherautóknak 20-22 órát várakozniuk. Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok erősítése és az országok összeköttetésének fejlesztése is fontos, így például a Szarajevót Belgráddal összekötő autópálya kiépítése. Mindazonáltal - folytatta Vucic - az a legfontosabb, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat, ha ugyanis béke és stabilitás uralkodik a régióban, akkor a gazdaság is gyorsabban tud fejlődni.

Kolinda
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 15:34
A szerb elnök pártja elsöprő győzelmet aratott a belgrádi önkormányzati választáson
Ez azt jelenti, hogy az SNS-nek 64 politikusa lesz a 110 tagú városi képviselő-testületben.

A jobbközép párt mellett további három jelöltlista jutott be a városvezetésbe. A Belgrádot 2008 és 2013 között vezető, balközép Dragan Djilas vezette listának 26 jelöltje, a független Aleksandar Sapic egykori olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó listájának 11, míg az országos szinten az SNS-szel koalícióban kormányzó Szerbiai Szocialista Pártnak 9 politikusa ülhet a következő négy évben a képviselő-testületben.

A választáson 24 listán összesen 1554 jelölt indult, 20 lista nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ez azt is jelenti, hogy számos olyan párt, amely korábban komoly szereplője volt a fővárosi és az országos politikának, valószínűleg eltűnik a közeljövőben. Elemzők szerint a voksolás legnagyobb vesztese a balközép Demokrata Párt, amely a diktátornak is nevezett Slobodan Milosevic bukása után 12 éven át vezette az országot és a fővárost.

Aleksandar Vucic pártelnök
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 08:50
Merkel: a 16 plusz 1 kezdeményezés EU-s tagjainak ügyelniük kell a közös Kína-politikára
Aleksandar Vucic szerb elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy a fejlesztést a 16 plusz 1 kezdeményezéssel összefüggésben tervezik.

Az önmagában "nem tilos", hogy EU-s tagállamok közösségen kívüli országoknak adjanak megbízásokat infrastruktúra-fejlesztésre, de a 16 plusz 1 kezdeményezéssel kapcsolatban "mindig nagy hangsúlyt helyezek arra, hogy a részt vevő EU-s országok a külpolitikában velünk együtt közös Kína-politikát képviseljenek, különben szétsodródna az EU" - fejtette ki a német kancellár.

Hozzátette, hogy az Európai Bizottság vizsgálja a tervezett fejlesztés EU-jogi megfelelőségét.

Aleksandar Vucic a közösen tartott tájékoztatón azt mondta, hogy mindehhez csak annyit tud hozzáfűzni, hogy Belgrád jó kapcsolatra törekszik Pekinggel, és minden szerződést benyújt az EU-nak ellenőrzésre.

Angela Merkel tiszteletre méltónak nevezte a szerb vezetés reformjait, és hangsúlyozta, hogy Németország támogatja az EU-s tagságra jelölt
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 15:33
Tajani: megvan az esély arra, hogy Szerbia 2025-re az EU tagja legyen
A jogállamiság, az igazságügy és a kisebbségi jogok reformjára mindenképp szükség van Szerbiában, az Európai Parlament azonban elismeri azokat az erőfeszítéseket, amelyeket ezen a területen Belgrád hozott - tette hozzá.

Kiemelte: 2018 fordulópont lehet az EU-bővítés szempontjából. Meglátása szerint ugyanis a bolgár soros elnökséggel újra napirendre került a bővítés kérdése, illetve a balkáni országokkal fenntartott kapcsolat javítása.

Ana Brnabic szerb miniszterelnök tájékoztatta Antonio Tajanit arról, hogy Szerbia kész arra, hogy az eddiginél gyorsabb ütemben nyíljanak meg a tárgyalási fejezetek Belgrád és Brüsszel között. Reményének adott hangot, hogy az Európai Bizottság februári bővítési jelentése bátorító üzeneteket tartalmaz majd Szerbia számára - közölte a kormányfő kabinetirodája. A 35 fejezetből eddig 12 nyílt meg.

A Maja Gojkovic házelnökkel folytatott megbeszélést követően Antonio Tajani kijelentette: rendkívül fontos Szerbia szerepe a Balkánon, az ország stabilitása ugyanis a
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 16:52
Koszovó nem akarja, hogy Szerbia is részt vegyen Oliver Ivanovic gyilkosainak felkutatásában
Oliver Ivanovicra ismeretlen tettesek egy mozgó autóból lőttek rá kedden, amikor pártjának székházába akart belépni, a politikus a kórházba szállítást követően meghalt.

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő elutasította Szerbia azon kérését, hogy Belgrád részt vegyen a nyomozásban, ám a szerb belügyminisztérium az Európai Unió jogi és igazságügyi missziójához (EULEX) fordult, és az ő nyomozásukba is bekapcsolódna. Ramush Haradinaj elmondta, a szerb rendőrökből nem kér, ám az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét igénybe venné.

A koszovói rendőrség nem közölt részleteket az ügyről, egyelőre annyit lehet tudni, hogy Ivanovicot hatszor találták el, a golyók a mellkasába és a hasába fúródtak. A lövéseket egy hangtompítóval felszerelt, Zastava M70A típusú fegyverből adták le. A hatóságok magukhoz vették a környező épületeken található biztonsági kamerák felvételeit, azonban egyelőre nem lehet tudni, látszanak-e az elkövetők a felvételeken.

Oliver Ivanovicot több ezren gyászolták
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 13:54
Évértékelő - Nem volt túl mozgalmas a 2017-es év Szerbia számára
Mivel Szerbiában az utóbbi években egyik kormány sem tudta kitölteni megbízatási idejét, és átlagosan kétévente rendeztek előrehozott választást, senki nem lepődött volna meg azon, ha a sajtóban megjelent pletykák igaznak bizonyulnak, és áprilisban a tervezett elnökválasztással egy időben ismét új képviselőket kellett volna választaniuk a szerbeknek. Ez azonban végül nem történt meg, csupán egy kisebb kormányátalakítás történt azt követően, hogy az április 2-i elnökválasztás után Aleksandar Vucic a miniszterelnöki széket államfői fotelre cserélte. Ezzel Vucic lett az első szerb politikus, aki kormányfőként indult az államfői posztért.

Éppen ez a változtatás, vagyis az, hogy a kormányzó miniszterelnök köztársasági elnök lett, vezetett oda, hogy Szerbiának története során először női miniszterelnöke lett. Ana Brnabic egyben az első olyan nyugat-balkáni vezető politikussá vált, aki nyíltan vállalta leszbikusságát. Az új kormányfőt többször is támadták amiatt, mert egyik pártnak sem tagja, illetve
velemenyezd, 2018. január 02. kedd, 07:10
1/41
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
Felcsúti labdarugó akadém
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:25
Felcsut labdarugó akadémi
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:23
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
Az úr pedig megszánta.jpg
katalin_53
2018. május 27. vasárnap, 23:10
Az élet fája
sanci81
2018. május 27. vasárnap, 15:21
Az űr egy szeletkéje
sanci81
2018. május 27. vasárnap, 15:20
Rözsák az ablaknál
eva6
2018. május 26. szombat, 17:26
Bizony, az Úr ajándéka a
katalin_53
2018. május 26. szombat, 12:27
Az anyák gyerekeik kezét.
katalin_53
2018. május 26. szombat, 12:27
Karácsonyi beszélgetés az
chillik
2018. május 26. szombat, 05:51
Az űr csodája
sanci81
2018. május 24. csütörtök, 16:32
az vagyok aki.jpg
sz719eszter
2018. május 24. csütörtök, 15:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.