Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 20:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkés alagút
filé

300-400 g szeletelt bacon

3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)

200 g tejföl

2 tojás

1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított

3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt

só, bors


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 13:30
Gyors édességek gyereknapra.
Sütés nélküli édességek gyereknapra.

HÁZI TÚRÓ RUDI

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 5 dkg porcukor, 5 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve

A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük pár órát.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, rudakat formázunk belőle. Ismét hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön, majd olvasztott csokival bevonjuk.


CSOKOLÁDÉ - SZALÁMI

Hozzávalók: 1 őzgerincformához: 30 dkg háztartási keksz, 1 dl tej, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaó, por, 20 dkg margarin, rumaroma, pár szem durvára vágott dió

A tejet, a cukrot, és a kakaóport összefőzzük. Utána hozzáadjuk a rumaromát és a diót. A háztartási kekszet kisebb darabokra törjük.(Nem baj, ha a kekszdarabok
lizawolf, 2018. május 23. szerda, 19:08
Baconos csirkemell őzgerincben
Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítése : A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a
irmus, 2018. január 22. hétfő, 16:23
Majonézes saláta tojással formában dermesztve
Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
nanoka72, 2017. április 03. hétfő, 22:09
Csirkés alagút
Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá
bkisseva, 2017. február 26. vasárnap, 18:09
Csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
[bElkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült
kovacsborbala, 2017. február 17. péntek, 18:48
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
1. Csirkemell őzgerincformában sütve -hideg tál—(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás

Elkészítés :
4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve ( hideg tál)
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka
reifregina, 2017. január 24. kedd, 11:37
Bacon-ös csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem
bkisseva, 2016. december 27. kedd, 19:44
Csirkés alagút
Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket
eva0817, 2016. október 04. kedd, 20:33
Vendégváró finomságok őzgerinc formában
szeleteljük.

------------------------------------------------------------------
Sonkás tojásos őzgerinc

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell sonka (18 szelet)
10 tojás
10 dkg párizsi
3 közepes csemegeuborka
1 közepes vöröshagyma
1 közepes lila hagyma
1 ek mustár
2 dl tejföl
25 g zselatin
1 dl víz
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítése:
9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.

Felaprítjuk a párizsit, az uborkát, a hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, olajjal, mustárral.

1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.

A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.

A tetejét
irmus, 2015. december 21. hétfő, 09:01
Csirkés alagút
alagút
Nagyon egyszerű elkészíteni. Sűrűn kerül nálunk az asztalra, mert előző nap is összeállítható és megunhatatlanul finom!

Hozzávalók 1 rúdhoz:

3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott kanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott kanál szárított
3 jó marék ( 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt
horvathnemagdi, 2015. december 15. kedd, 20:15
1/15
Képek, videók
Csirkés alagút.jpg
vorosrozsa66
2018. június 10. vasárnap, 13:26
Evokáció egy csillaghoz 0
chillik
2017. szeptember 01. péntek, 04:32
Csirkemell őzgerincformáb
isti53
2011. december 13. kedd, 17:04
Túró Rudi őzgerincformába
bongyi53
2009. december 03. csütörtök, 20:38
Csirkemell őzgerincformáb
bongyi53
2009. november 26. csütörtök, 06:17
Csirkemell őzgerincformáb
irmus
2009. szeptember 30. szerda, 14:01
CITROM-SZELETEK-600x40 0.j
lenke1964
2015. november 11. szerda, 20:24
gyümölcs szeletek
alibaba45
2014. június 27. péntek, 03:30
Sült gomba szeletek salát
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 21:12
Gomba szeletek
gyemantszocske
2012. április 23. hétfő, 21:07
barack szeletek
lyceum
2012. február 21. kedd, 21:22
zserbó szeletek....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:50
sajtkenyér szeletek....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 17:58
Amúr szeletek cukkíni ágy
borcsamama
2010. szeptember 30. csütörtök, 15:46
vajas szeletek.jpg
miday
2009. január 26. hétfő, 18:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.