Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 19:22 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karajba zárt csülök
vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt


Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:27
Karajba zárt csülök
cm-es formához:

1 füstölt csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben
vorosrozsa66, 2018. február 13. kedd, 18:29
Karajba zárt csülök
csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben
gabfe, 2018. február 10. szombat, 14:54
Méteres kalács receptek
dkg) főzni való, puncs ízű pudingpor, 7,5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 evőkanál rum
- a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tojássárgájákat a porcukorral, majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki. A sütőport szórd a lisztbe, majd az egészet add az előzőekhez. A masszát oszd kétfelé, az egyikbe keverj kakaóport. A tojásfehérjét verd habbá, majd egyenlően forgasd a kétféle masszába.
Két, egyenként kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kenj ki vajjal, lisztezd be, és töltsd bele a kétféle masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg. Rácsra borítva hagyd hűlni, majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre, s ujjnyi vastagon szeleteld fel.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra, apránként add hozzá a kihűlt pudingot, ízesítsd rummal. A krémmel kend meg a tésztaszeleteket, és felváltva - egy világosat, egy sötétet - tapassz egymáshoz.
A
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 12:59
Karácsonyra
Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók : 80dkg.csirkemell,20dkg.bacon, 15dkg.reszelt sajt,ízlés szerint só,bors,petrezselyem,4evőkanál tejföl,3evőkanál liszt,2db.tojás.

Leírás : 3evőkanál tejfölt a tojásokkal,liszttel,sóval,borssal,petrezselyemmel,10dkg.reszelt sajttal masszává keverjük.A húst csíkokra vágjuk és a masszához adjuk.Kivajazzuk az őzgerincformát és baconnal béleljük,úgy hogy a szélei lelógjanak.A húsos masszát bele kanalazzuk és ráhajtjuk a szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkot,kenjük meg tejföllel,majd szórjuk meg reszeltsajttal.Kb.17o fokon 40perc alatt megsütjük.A formából kiborítva még pirítjuk egy kicsit,majd szeleteljük.


Vörösboros ünnepi ponty

Hozzávalók 4 személyre: 1.2 kg ponty, 2 kisebb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 nagyobb hagyma, 1 csomó petrezselyem, kevés zeller, 8-10 szem feketebors, mazsola (2-3 evőkanál), 2,5 dl vörösbor, cukor, ecet, liszt, 5 dkg vaj, a ponty vére, só.

Az
reifregina, 2015. október 14. szerda, 11:03
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemell,
20 dkg bacon szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 12:21
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás
Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott
kovacsborbala, 2015. január 31. szombat, 06:28
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
recept



Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemell,
20 dkg bacon szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én
lilagondolatok, 2014. december 12. péntek, 10:57
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
4 főre
» 80 dkg csirkemell,
» 20 dkg bacon szalonna,
» 15 dkg reszelt sajt,
» só
» bors
» petrezselyem ízlés szerint,
» 4 evőkanál tejföl,
» 3 evőkanál liszt,
» 2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis
piroska0101, 2013. október 31. csütörtök, 20:03
Finom falatok
sajt,
» só
» bors
» petrezselyem ízlés szerint,
» 4 evőkanál tejföl,
» 3 evőkanál liszt,
» 2 tojás
[Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!] Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis
piroska0101, 2013. október 19. szombat, 09:12
almás receptek
cukrozott gyümölcs vagy narancshéj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, csipetnyi só. 2 dkg vaj és kevés liszt a tepsi kenéséhez
Elkészítése: A reszelt almát habosra keverem a cukorral, illetve addig keverem, amíg a cukor feloldódott. Ekkor hozzárakom a tojást, a lisztet és az összes többi hozzávalót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. A mazsolát, a diót meg a cukrozott gyümölcsöket kevés lisztbe mártom, majd belekeverem a tésztamasszába. Egy nagy őzgerincformát (vagy hosszú, keskeny tepsit) a vajjal kikenek, kevés liszttel meghintem és beleöntöm a masszát. (A tészta nem érhet a forma háromnegyed részénél tovább, mert sülés közben megnő.) Tetejét szép egyenletesre simítom. Egy tepsi nagyságú alufólia lapot kevés olvasztott vajjal megkenek és ráborítom a forma tetejére. Előmelegített, forró sütőbe tolom a süteményt, és erős lángon sütöm 10 percig, majd takarékra mérsékelve legalább egy órán keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a közepe. Ha nem,
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
1/9
Képek, videók
Dupla baconös karaj
irmus
2018. július 17. kedd, 08:23
Zsebes karaj vele sült kr
irmus
2018. május 10. csütörtök, 16:35
Fokhagymás karaj
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:35
IMG_1653karaj.JPG
sarkadykati
2017. december 23. szombat, 21:25
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
bosos karaj burgonya galu
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:04
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
sült karaj velővel
soosistvan
2016. április 24. vasárnap, 22:04
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. június 07. vasárnap, 13:33
CSÜLKÖS PGI.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:04
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
csülkös pacal.jpg
snbela44
2015. január 02. péntek, 13:59
velős-csülkös pacal
soosistvan
2013. november 28. csütörtök, 20:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.