Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:08 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karajba zárt csülök
cm-es formához:

1 füstölt csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben
vorosrozsa66, 2018. február 13. kedd, 18:29
Karajba zárt csülök
csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben
gabfe, 2018. február 10. szombat, 14:54
Méteres kalács receptek
dkg) főzni való, puncs ízű pudingpor, 7,5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 evőkanál rum
- a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tojássárgájákat a porcukorral, majd az olajjal meg a vízzel jól keverd ki. A sütőport szórd a lisztbe, majd az egészet add az előzőekhez. A masszát oszd kétfelé, az egyikbe keverj kakaóport. A tojásfehérjét verd habbá, majd egyenlően forgasd a kétféle masszába.
Két, egyenként kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kenj ki vajjal, lisztezd be, és töltsd bele a kétféle masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg. Rácsra borítva hagyd hűlni, majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre, s ujjnyi vastagon szeleteld fel.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra, apránként add hozzá a kihűlt pudingot, ízesítsd rummal. A krémmel kend meg a tésztaszeleteket, és felváltva - egy világosat, egy sötétet - tapassz egymáshoz.
A
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 12:59
Karácsonyra
Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók : 80dkg.csirkemell,20dkg.bacon, 15dkg.reszelt sajt,ízlés szerint só,bors,petrezselyem,4evőkanál tejföl,3evőkanál liszt,2db.tojás.

Leírás : 3evőkanál tejfölt a tojásokkal,liszttel,sóval,borssal,petrezselyemmel,10dkg.reszelt sajttal masszává keverjük.A húst csíkokra vágjuk és a masszához adjuk.Kivajazzuk az őzgerincformát és baconnal béleljük,úgy hogy a szélei lelógjanak.A húsos masszát bele kanalazzuk és ráhajtjuk a szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkot,kenjük meg tejföllel,majd szórjuk meg reszeltsajttal.Kb.17o fokon 40perc alatt megsütjük.A formából kiborítva még pirítjuk egy kicsit,majd szeleteljük.


Vörösboros ünnepi ponty

Hozzávalók 4 személyre: 1.2 kg ponty, 2 kisebb sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 nagyobb hagyma, 1 csomó petrezselyem, kevés zeller, 8-10 szem feketebors, mazsola (2-3 evőkanál), 2,5 dl vörösbor, cukor, ecet, liszt, 5 dkg vaj, a ponty vére, só.

Az
reifregina, 2015. október 14. szerda, 11:03
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemell,
20 dkg bacon szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 12:21
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás
Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott
kovacsborbala, 2015. január 31. szombat, 06:28
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
recept



Hozzávalók 4 főre
80 dkg csirkemell,
20 dkg bacon szalonna,
15 dkg reszelt sajt,

bors
petrezselyem ízlés szerint,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én
lilagondolatok, 2014. december 12. péntek, 10:57
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
4 főre
» 80 dkg csirkemell,
» 20 dkg bacon szalonna,
» 15 dkg reszelt sajt,
» só
» bors
» petrezselyem ízlés szerint,
» 4 evőkanál tejföl,
» 3 evőkanál liszt,
» 2 tojás

Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis
piroska0101, 2013. október 31. csütörtök, 20:03
Finom falatok
sajt,
» só
» bors
» petrezselyem ízlés szerint,
» 4 evőkanál tejföl,
» 3 evőkanál liszt,
» 2 tojás
[Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!] Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis
piroska0101, 2013. október 19. szombat, 09:12
almás receptek
cukrozott gyümölcs vagy narancshéj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, csipetnyi só. 2 dkg vaj és kevés liszt a tepsi kenéséhez
Elkészítése: A reszelt almát habosra keverem a cukorral, illetve addig keverem, amíg a cukor feloldódott. Ekkor hozzárakom a tojást, a lisztet és az összes többi hozzávalót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. A mazsolát, a diót meg a cukrozott gyümölcsöket kevés lisztbe mártom, majd belekeverem a tésztamasszába. Egy nagy őzgerincformát (vagy hosszú, keskeny tepsit) a vajjal kikenek, kevés liszttel meghintem és beleöntöm a masszát. (A tészta nem érhet a forma háromnegyed részénél tovább, mert sülés közben megnő.) Tetejét szép egyenletesre simítom. Egy tepsi nagyságú alufólia lapot kevés olvasztott vajjal megkenek és ráborítom a forma tetejére. Előmelegített, forró sütőbe tolom a süteményt, és erős lángon sütöm 10 percig, majd takarékra mérsékelve legalább egy órán keresztül sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a közepe. Ha nem,
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút

Hozzávalók:

A tésztához:
 5 dkg cukor
 7 dkg liszt
 4 tojás
 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
 fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
 25 dkg gesztenyemassza
 1 csomag habfixáló
 4 dl tejszín
 3 dkg porcukor
 2 evőkanál rum

A csokimázhoz:
 3 dkg vaj
 3 dkg porcukor
 20 dkg étcsoki
 2 dl tejszín
 1 evőkanál rum

Elkészítés:

1. Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet és végül a tojások keményre vert habját.

2. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.

3. A gesztenyét keverjük simára a rummal, a
irmus, 2013. július 23. kedd, 10:44
1/9
Képek, videók
Fokhagymás karaj
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:35
IMG_1653karaj.JPG
sarkadykati
2017. december 23. szombat, 21:25
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
bosos karaj burgonya galu
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:04
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
sült karaj velővel
soosistvan
2016. április 24. vasárnap, 22:04
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. június 07. vasárnap, 13:33
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. január 07. szerda, 07:44
bableves füstölt karaj cs
sarkadykati
2014. december 20. szombat, 05:27
csülkös Éva
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:47
CSÜLKÖS PGI.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:04
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
csülkös pacal.jpg
snbela44
2015. január 02. péntek, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.