Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:08 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Színkavalkád télen is
szeretnek.


Ciklámen

A ciklámen a talaj közeli nyirkos és szűrt fényben élő, eredetileg erdei aljnövény. Ezért lakásbean is hüvös és világos, de nem napos helyre kell tenni. Hosszú életéhez elengedhetetlen a rendszeres lovsolás. Ezt xserép alá helyezett tálcával, alulról öntözéssel érdemes elvégezni, miután a növény az előző adagot már felszívta a tálcából - túllocsolás végzetes lehet, ezért mindig csak annyi vizet kell neki adni, hogy a földje nedves legyen. Mivel a viklámen télen virágzik, ebben az időszakban hasznos a virágzó növényeknek való tápoldat használata. Elvirágzás után, tavasszal pihenni tér, ekkortól minimális vízzel is beéri, de az is jó, ha a kert egy árnyékos részére kerül.


Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz a téli hónapok egyik legszebb
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 21:00
Véget ér a vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon
felsővezetéki hálózatot, és hétfőn a téli menetrendnek megfelelően megindul a közlekedés a teljes déli vonalon.

Jövőre már csak kisebb forgalomkorlátozások várhatóak, a beruházás befejező munkálatait igyekeznek a forgalom fenntartása mellett elvégezni, ezekre már csak esetenként, elsősorban éjszaka kell számítani.

A kivitelezéssel még nem végeztek teljesen, de valamennyi létesítmény megfelelő, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban áll majd az utasok rendelkezésére.

Az őszi vágányzári időszakban elkészült Balatonfenyves és Balatonszentgyörgy között a teljeskörűen átépített vasúti pálya. Utolsóként a Balatonfenyves-alsó, a Balatonmáriafürdő-alsó és a Balatonberény megállóhely peronjai is újjáépültek. A Kaposvár-Fonyód vasútvonalon befejezik a vágány felújítását, a menetidő 14-20 perccel javulhat vonattípustól függően. A jövő nyári menetrendváltásra befejeződik a peronok végleges burkolása.

A dél-balatoni vasútvonal fejlesztésének eredményeként a menetidő a főváros és Keszthely
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 15:53
Házi praktikák téli bőrápolásra
9
Az őszi-téli időszakban a szél és a hideg könnyen kiszáríthatja a bőrünket. Aggodalomra azonban semmi ok, házi praktikákkal is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért. Íme, néhány hatásos bőrápolási módszer, amelynek segítségével kozmetikus nélkül, otthon is óvhatjuk bőrünket a kiszáradástól.

A hideg hónapok és a zord időjárás megviseli bőrünket, azonban egy kis odafigyeléssel és házi praktikával télen is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért.
"Fontos, hogy naponta minimum másfél liter folyadékot igyunk - lehetőleg szénsavmentes ásványvíz vagy cukrozatlan zöldség- és gyümölcslé formájában. A napi szépségápolási rutinok során pedig lehetőség szerint szappan-, színezék- és tartósítószer-mentes arclemosókat és hidratáló krémeket használjunk, amelyek hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez" - tanácsolta dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, aki a házi praktikák alkalmazásához ötleteket is adott.

Arctisztítási 1x1
Az arctisztítás
eva6, 2017. november 29. szerda, 13:20
Az élesztő, mint természetes virágtáp!
Szobanövényeinknek folyamatos tápozásra van szüksége, soha ne feledkezzünk róluk, hiszen a tápanyag-, és fényszegény környezetben hajlamosak hamar elpusztulni.

Különösen a virágzási szezonban ajánlott odafigyelni jobban a szobanövényünk igényeire. Használjunk természetes tápot, az élesztőnél jobbat nem is választhatnánk!

Az élesztő, mint természetes virágtáp!

Szükségünk lesz:

10 gramm élesztőre
1 evőkanál cukorra
1 liter langyos vízre

Alkalmazás:

1.kavarjuk el az élesztőt egy kevés hideg vízben

2.adjuk hozzá a cukrot, majd ezt is oldjuk fel

3.hagyjuk állni egy órán keresztül

4.ezután az oldatot adjuk hozzá az 1 liter langyos vízhez

A téli, és őszi időszakban havonta egyszer öntözzük az élesztős táppal növényeinket, nyáron tíz naponta egyszer.Az eredmény szinte azonnal látható lesz.

Az élesztő számos B-vitamint, és fitohormont tartalmaz, melyek mind szükségesek a
horvathnemagdi, 2017. november 21. kedd, 06:08
NFM: ellenőrzik a járművek téli felkészítését a hatóságok
Emlékeztetnek arra, hogy az őszi-téli időszakban megváltozó út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, ezért a gumiabroncsok állapota döntően befolyásolja a járművek menetstabilitását.

A közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai végzik az ellenőrzést. A személygépkocsik esetében azt vizsgálják, hogy a gumi megfelel-e az időszaknak, továbbá az abroncs műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát. Ugyanakkor a fagyálló folyadék szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket is ellenőrzik.

A buszok esetében az ülések és a biztonsági övek rögzítését, utóbbiak működőképességét, illetve a baleseti mentést szolgáló eszközök, például a tűzoltó készülékek, ablaktörő kalapácsok meglétét, az ajtók vésznyitó szerkezeteit is ellenőrzik.

A gépkocsik vezetőit tájékoztatják a téli járműüzemeltetés általános feltételeiről, illetve felhívják a figyelmét a téli
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 09:31
Köhögéscsillapító szirup: így készítse el
Gyerekeknél és felnőtteknél is a felsőlégúti fertőzések okozzák a legtöbb panaszt az őszi-téli időszakban. A köhögés, a légúti hurut fokozott váladékképződéssel jár, ezért egy jó köhögéscsillapító szer nyákoldó-köptető is egyszerre. Hogyan készíthetjük el otthon saját gyógynövényes szirupunkat? Ehhez adunk tippeket.


A közönséges megfázás általában nem igényel antibiotikus kezelést és a tünetek a “házipatika" szereivel többnyire jól mérsékelhetők. Vitaminok, orrcseppek, továbbá a láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazása mellett szükség van nyákoldó-köptető szerre is. Miért?
A meghűléses tünetek során a képződött nagy mennyiségű, sűrű és tapadós váladék lassítja a légutak öntisztulását, akadályozza a csillószőrös hámsejtek mozgását, ezért fontos a nyákoldás, másrészt az erős köhögés megviseli a szervezetet, sokszor a pihenést is gátolja.

Ha képtelenek vagyunk naponta gyógyteát fogyasztani, illetve a gyerekbe belediktálni, akkor az őszi időszak beálltával
suzymama, 2017. október 20. péntek, 08:29
Természettudományos élményközpontot alakítanak ki a pécsi állatkertben
reményének adott hangot, hogy a projekt hozzájárul majd a baranyai megyeszékhely ökoturisztikai kínálatának és gazdaságának további bővítéséhez.

A részletekről Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere közölte: az élményközpont megvalósításának első szakaszában, egy év alatt hét, egymástól elkülönített fedett és szabadtéri közösségi teret hoznak létre. A helyiségekben legalább öt tanulói csoport és legkevesebb 40 diák fogadása válik egy időben lehetségessé.

Az azt követő 36 hónapos időszakban a forrásokat a működésre fordítják: "programokkal, élettel töltik meg" a központot - tette hozzá. A városvezető úgy folytatta, hogy 10 pécsi és 10 vidéki általános iskolával kötnek megállapodást, amelynek keretében három év alatt 13 ezer - köztük számos hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű - tanuló számára teszik utazással együtt ingyenesen elérhetővé a központ szolgáltatásait.

A programok - mint kifejtette - alapvetően a köznevelési keretrendszeren túlmutatóan a környezetismeret, a
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 15:23
Augusztusi jeles napok
gyümölcsfába, hogy egészséges legyen és sokat teremjen.

Nagyboldogasszony napja sokfelé búcsúnap, például Hadikfalván. Ilyenkor háromnapos táncmulatságot rendeztek a fiatalok. A Bács megyei Topolyán a Nagyboldogasszony-napi búcsú a mulatság, ismerkedés alkalmát is jelentette.

Az ún. két Boldogasszony közét (aug. 15-szept. 8., Kisasszony) az asszonyi munkában tartották fontosnak. Ilyenkor ültették a tyúkokat, hogy jó tojók legyenek és az összes tojásukat kiköltsék. Az ebben az időszakban tojt tojásokat összegyűjtik, mert úgy vélik, hogy sokáig eláll. Medvesalján is úgy tartották, hogy a Nagyboldogasszony és Kisasszony-nap között tojt tojás sokáig eláll. Ezeket külön elrakták és meszet szórtak rá.

A kétasszony nap közti időszakot szerencsés időszaknak tekintették. A kopácsi halászok ekkor szedték a gyékényt.

A két Boldogasszony köze a magyar nyelvterületen általános hiedelem szerint a téli holmik, ruhafélék szellőztetésének az ideje, hogy a moly ne essen
lenke1964, 2017. augusztus 03. csütörtök, 17:41
FM-államtitkár: közepes termés várható az őszi kalászosokból
a több mint 200 ezer hektáron elvetett őszi árpától hektáronként 4,8 tonnás, a 960 ezer hektáron termő őszi búzától 5 tonna körüli, a 260 ezer hektárt elfoglaló őszi káposztarepcétől pedig 2,9 tonnás terméseredményeket várnak a szakemberek.

Az államtitkár hozzátette, a tavalyi, kiugrónak számító termésrekordokat idén biztosan nem fogják elérni ezek a növények, de a gazdálkodók - a minőségtől függően - jó gazdálkodási évben bizakodhatnak.

Tájékoztatása szerint ezek a növénykultúrák a téli időszakban kisebb-nagyobb fagykárokat szenvedtek, a repcénél például mintegy 20 ezer hektárt voltak kénytelenek kiszántani a gazdálkodók. Az ezt követő száraz időszakot és az áprilisi fagyokat is megsínylették, de a helyzet nem rossz, a közepes termés elérhető lesz - tette hozzá.

Czerván György tájékoztatása szerint összesen közel 80 ezer hektárra történt kárbejelentés, a legnagyobb részben téli és tavaszi fagykárra - nagyjából 30 000-30 000 hektárra -, az utóbbi hetekben pedig főként a jégkárbejelentések
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 11:12
Tibeti gyömbér-tea
verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is.
A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása, teába, kompótokba is friss gyömbért, illetve annak levét ajánlott felhasználni.
Az étkek elkészítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. Egy csepp organikus gyömbérolaj például feloldja a gyomorgörcsöket, a puffadást.
Csodaszer az influenza ellen
Influenzás időszakban, megfázásos, gyulladásos betegségeknél, erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza vírusok elpusztításában. A friss gyömbér rágcsálását vagy gyömbéres mézes teát a népi gyógyászatban régóta használják mind megfázásra, koleszterinszint csökkentésre, magas vérnyomás csökkentésére, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátló van benne.
Az időseknek is természetes gyógyszer
Idős korban az ízületi gyulladások kezelésére is
lovaszmarika, 2017. február 22. szerda, 16:56
Idén 3,5, jövőre 3,2 százalékos növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság - BŐVÍTETT (új: részlete
hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) tavaly "csak" 1,9 százalékkal nőtt, miközben a bővülés 2015-ben még 3,1 százalék, 2014-ben pedig 4 százalékos volt.

A növekedés 2016-os visszaesése főként annak tudható be, hogy mérséklődött az uniós források felhasználása, és ezáltal csökkent azok növekedésserkentő ereje. Az adatokból kiderült, hogy a beruházások 9,6 százalékkal csökkentek, a magánfogyasztás azonban a bérek és foglalkoztatottság emelkedése nyomán 4,8 százalékkal nőtt.

A következő időszakban ugyanakkor várhatóan élénkülni fognak a beruházások a bizottság szerint, ahogyan a háztartások fogyasztása is tovább fog nőni a fogyasztói bizalom, illetve a kereskedelmi bankok hitelezési aktivitásának javulása következtében. A tavalyi év után a 2017-es és 2018-as növekedésnek is a belföldi háztartások fogyasztása lesz a fő hajtóereje, amely idén 4,8, azt követően pedig 3,9 százalékkal fog nőni.

A várakozások szerint növekedésserkentő hatása lesz, hogy a kormány novemberben fokozatos
velemenyezd, 2017. február 13. hétfő, 16:48
Az Európai Bizottság 4,4 százalékra emelte a román GDP várható idei bővülését
várható gazdasági növekedést is javították 0,1 százalékponttal, így Brüsszel 3,7 százalékos román GDP-bővülést vár 2018-ban.

A román kormány 5,2 százalékos gazdasági növekedésre számít az idén, amit számos elemző túl derűlátó becslésnek tart. A román jegybank pedig 4 és 5 százalék közötti GDP-bővülést valószínűsített.

Az uniós végrehajtó szerv szerint tavaly a román gazdaság 4,9 százalékkal növekedett, ami újabb történelmi csúcsnak számít a 2008-as nemzetközi gazdasági válság kirobbanása utáni időszakban. Megállapították, a növekedést az adócsökkentések és a béremelések serkentették leginkább. A román statisztikai intézet várhatóan kedden közli a GDP alakulásának tavalyi utolsó negyedévre és a tavalyi egész évre vonatkozó gyorsjelentését.

A brüsszeli téli előrejelzés szerint a román államháztartási hiány az idén várhatóan eléri a GDP 3,6 százalékát, ami meghaladja a román kormány által vállalt 2,98 százalékos deficitet. Brüsszel az őszi előrejelzésében még 3,2 százalékos államháztartási hiányt
velemenyezd, 2017. február 13. hétfő, 15:28
1/23
Képek, videók
szinkavalkád.jpg
ildikocsorbane2
2016. július 17. vasárnap, 15:51
Színkavalkád.gif
pacsakute
2016. január 24. vasárnap, 17:51
Leander színkavalkád.jpg
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:08
Hortenzia szinkavalkád.jp
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:06
Színkavalkád: Rododentron
dorotea55
2015. január 04. vasárnap, 19:54
színkavalkád.jpg
laszlolaszlone
2014. augusztus 03. vasárnap, 23:01
Öszi színkavalkád a Szent
farkas1945
2014. január 06. hétfő, 13:06
Színkavalkád.jpg
mbartis
2013. szeptember 02. hétfő, 00:06
Szinkavalkád.jpg
zsokaoldala
2013. augusztus 27. kedd, 20:33
Színkavalkád.gif
zsokaoldala
2013. április 03. szerda, 15:51
1000_szinkavalkad_2013 011
kalman0822
2013. február 10. vasárnap, 18:34
színkavalkád madarak.jpg
sarkadykati
2013. január 31. csütörtök, 10:52
Közeli fénykép
sanci81
2017. augusztus 21. hétfő, 15:53
Közelítő medve
sanci81
2017. augusztus 21. hétfő, 15:53
jaguar ne kozelits.jpg
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.