Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:34 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Enneagram - Négyes Archetípus Szintjei /4.5./
5. A magába mélyülő romantikus

Ahogy az átlagos Négyeseket mind jobban elfoglalják a hangulataik és az önmagukról és másokról szőtt romantikus fantáziáik, kezd kialakulni bennük az a vélekedés, hogy ha túl sokat érintkeznek a világgal és különösen a többi emberrel, akkor szétesik a törékeny énkép, amelynek a létrehozásán dolgoznak. Egyre nehezebben engednek közel magukhoz bárkit, mert félnek, hogy a többi ember megszégyenítené őket, vagy rámutatna, hogy milyen sok tekintetben különbözőek a saját képzeletükben felépített énképtől. Például nagy művésznek tarthatják magukat, holott nem töltenek különösebben sok időt alkotással vagy kétségeik vannak műveik értékét illetően. A képzeletükben azonban minden lehetséges, és az átlagos Négyesek csak az énképüket támogató emberekkel és helyzetekkel akarják körülvenni magukat.

Ebben a fázisban az átlagos Négyesek tartózkodóak, félénkek és rendkívül visszahúzódóak - melankolikus, kínosan feszengő kívülállók. Szeretnék megértetni a többiekkel,
eposz, 2018. szeptember 10. hétfő, 12:39
Recsk - Nemzeti Emlékpark
kényszermunkatábort létesített. A mintegy1500 kényszermunkás a magyar társadalom minden rétegét képviselte. Volt közöttük munkás, értelmiségi dolgozó, a hadsereg tagja, korábbi földbirtokos, politikus. Közülük senkit sem állítottak bíróság elé, el nem ítélték őket.

A politikai okokból fogva tartott kényszermunkások maguk építették fel a kényszermunkatábort, kerítették be magukat többszörös szögesdrót kerítéssel. A kerítésén belüli erdő fáiból építették meg primitív barakkjaikat, a tábort körülvevő őrtornyokat. Az andezitbányában primitív kézi szerszámokkal sziklát fejtettek, követ törtek az útépítésekhez. Naponta 12- 14 órát dolgoztak, nem több mint 1000 kalóriányi élelemmel. Szinte valamennyien éheztek, minden szájba vehetőt, amit az erdőben találtak, megettek: gombát, zöldhajtásokat, gyökereket, bogyókat, sőt gyíkot és csigát is. Legtöbbjük eredeti testsúlya mintegy negyven százalékkal csökkent fogságuk ideje alatt. Az elégtelen táplálkozás nyomán sokuknak kihullottak a fogai. Az orvosi ellátás
menusgabor, 2018. szeptember 08. szombat, 23:00
Enneagram - Négyes Archetípus Szintjei /4.1./
felébreszteni önmagában. A kreativitás legfontosabb formája az önteremtés - önmagunk megújítása és megváltása az egoizmus meghaladása által. Arról a folyamatról van szó, amelyben minden jó és rossz élményünket valami magasabb szintű tapasztalattá transzformáljuk, és így a személyiségfejlődésünk szolgálatába állítjuk. ("Légy olyan, hogy minden megérintsen." - William James)

"[Otto] Rank nem a művészt mint olyat dicsőítette, hanem a kreatív egyént, akinek önkifejezése nagymértékben függ az őt körülvevő kulturális körülményektől is... Rank tulajdonképpen azt mondta, hogy az alkotóművész még mindig egyfajta menedéket keres a művészetben, pedig jobb lenne lemondania arról, és visszatérni a valós életbe. Ha ezt sikerül megtennie, pontosan az a fajta új ember lesz belőle, akit a pszichoanalízis létre kívánt hozni."

(Reuben Fine: A History of Psychoanalysis, 271.)

Ha a Négyesek ihletett pillanatukban cselekszenek, amikor nem az érzéseké a főszerep, paradox módon egyszerre teremtik
eposz, 2018. szeptember 08. szombat, 12:15
A BOLDOGSÁG TITKA EGY INDIAI BÖLCS SZERINT Sok-sok évvel
A BOLDOGSÁG TITKA EGY INDIAI BÖLCS SZERINT

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy nagy titkot őriz egy varázsládikában, ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a ládikát, de hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta őket élni.

Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram én is olyan boldog szeretnék lenni mint Te.
Megmutatod nekem hogyan érjem el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát!
Gyere velem és nagyon figyelj!!!
Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát:
a szívemben és az eszemben.

A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló
koszegimarika, 2018. augusztus 03. péntek, 07:07
Nagy Anikó: a kormány legfőbb értékként kezeli a családot
Nagy Anikó a szoptatás hete apropóján rendezett konferencián úgy fogalmazott, az anyatejes táplálás hirdetése az egyik legfontosabb dolog. Tavaly emelkedett a szoptatott babák száma, ami szemléletváltást tükröz az újszülöttek táplálásában - fűzte hozzá.

Kijelentette, fontos, hogy minél több gyereket tápláljanak anyatejjel, mert ezzel különleges lelki kapcsolat alakul ki anya és gyermeke között. Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az édesapákhoz is hasonlóan kötődjenek a gyerekek.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Fókuszban az édesapák címmel megtartott konferenciáján az államtitkár kuriózumként említette az anyatej szervezett gyűjtését Magyarországon. Megjegyezte, az elmúlt 1,5 évben kétszeresére nőtt a leadott anyatej literjéért kapott juttatás.

Az anyatejes táplálás támogatásában a szaktárcának szerteágazó szerepe van, azonban - fűzte hozzá Nagy Anikó - még mindig hárommillió doboznyi tápszer fogy Magyarországon, ami soknak
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 13:01
Hétköznapi tárgyaink akkor és most
Így néztek ki kedvenc hétköznapi tárgyaink akkor, amikor feltalálták őket és most. A minket körülvevő hétköznapi tárgyak hatalmas változásokon mentek át a feltalálásuk óta. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is nézhetett ki a számítógép egér vagy a pénztárgép és sok egyéb tárgy, akkor most
schuro, 2018. július 31. kedd, 22:03
1 indiai bölcs mondás
1 indiai bölcs mondás

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy nagy titkot őriz egy varázs ládikában, ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát.
Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a ládikát, de hiába.
Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta őket élni.
Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.
Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram én is olyan boldog szeretnék lenni, mint Te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát! Gyere velem és nagyon figyelj!!!
Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát: a szívemben és az
vorosrozsa66, 2018. július 28. szombat, 19:39
Megtalálták a Tejútrendszer rég elveszett "testvérét"
hírportálon.

A Lokális Galaxiscsoport harmadik legnagyobb tagja a Tejútrendszer és az Androméda után az M32p galaxis volt, mielőtt egybeolvadt az Andromédával. Számítógépes modellek segítségével Richard D'Souza és Eric Bell, a Michigani Egyetem munkatársai elemezték ki a bizonyítékokat és jutottak arra a következtetésre, hogy az Androméda a Tejútrendszer rég elvesztett "testvére". Eredményeikről a Nature Astronomy tudományos lapban számoltak be.

A kutatók számára régóta ismert volt, hogy a galaxisokat körülvevő halo kis, felfalt galaxisok maradványait tartalmazza. Az Andromédától várható volt, hogy több százat "fogyasztott el" kisebb kísérőiből. Úgy vélték, ez megnehezítheti azt, hogy egyesével megvizsgálják és megismerjék őket.

Egy új számítógépes szimuláció segítségével azonban rájöttek, hogy bár számos galaktikus kísérőjét az Androméda fogyasztotta el, külső, halvány halójának számos csillaga egyetlen nagy galaxis aprózódásával jött létre.

"A csillagászok régóta tanulmányozták a
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 17:01
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
a halál után, akkor a halál utáni életnek éppen abban a pillanatában, amikor a halott a legnagyobb figyelmét irányítja az élőre, mert látni akarja az élőt, aki szeretett, akkor egészen elhal a halott látása. Nem találja meg az élőt, nem tud kapcsolatba kerülni vele, pedig tudja róla, hogyha lelkében spirituális gondolatok lennének, vele lehetne. Ez a halottak gyakori fájdalmas élménye. És így előfordulhat, - szellemi látással megfigyelhetjük - hogy valaki meghal és legjobb szándékainak gátlói az őt körülvevő gyűlölet gondolatok, de nem talál vigaszra azoknak a szerető gondolataiban sem, akik a Földön szerették, mert materializmusuk miatt nem tudja őket észlelni.

A szellemi világnak ilyen módon megfigyelhető törvényei feltétlenül érvényesek. Olyannyira érvényesek, ahogy azt egy eset tanúsítja, amelyhez hasonlót többször sikerült megfigyelnem. Tanulságos volt megfigyelni, hogy hogyan hatnak a gyűlölet- vagy antipátia-gondolatok még ott is, ahol nem teljes tudattal táplálják őket. Meg lehet figyelni
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Enneagram - Nyolcas Archetípus Szintjei
senkiben sem bízhatnak meg. Nekik kell erőltetniük és kikényszeríteniük, hogy a dolgok haladjanak. (Az erőltetés néha szó szerint értendő, ugyanis olykor meglehetősen türelmetlenül bánnak a tárgyakkal. A frusztrált Nyolcasok eltörhetnek egy órát vagy lepattanthatnak egy kapcsolót, miközben "együttműködésre" próbálják bírni az adott szerkezetet - ahelyett hogy elolvasnák a használati utasítást.)

7. A könyörtelen törvényen kívüli

A Nyolcasok már jó ideje háborúban állnak az őket körülvevő világgal; fegyvereik a megfélemlítés és a konfrontáció. Hörcsögtermészetük miatt már szinte minden kapcsolatukban túlfeszítették a húrt. Ebben a kritikus helyzetben - lehet, hogy helyesen - úgy érezhetik, hogy a többi ember ellenük fordul, és vagy elhagyja őket, vagy pedig nyíltan szembeszáll velük. Lehet, hogy az események ilyetén fordulata arra készteti a pragmatikus Nyolcasokat, hogy egy kicsit megálljanak, és átgondolják a taktikájukat. Ha azonban túlságosan súlyos a válság vagy ha gyermekkorukban
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:39
Enneagram - Ötös Archetípus Szintjei
alapjait.

A legegészségesebb Ötösök nem ragaszkodnak a világ működéséről alkotott saját elképzeléseikhez. Olyan mélyen befogadják a valóságot, hogy váratlan igazságokat fedezhetnek fel, amelyekhez pusztán elméleti alapon nem juthattak volna el. Pontosan azért tesznek felfedezéseket, mert nem akarják mindig előre tudni a választ, és nyitott elmével figyelik meg a valóságot.

2. A lényeglátó megfigyelő

Az Ötösök nem mindig ennyire egészségesek, de attól még rendkívül jól észlelik az őket körülvevő világot, annak csodáit és borzalmait, képtelenségét és végtelen bonyolultságát. Szellemileg ők a legéberebbek az összes személyiségtípus közül, mindenre kíváncsiak. Az egészséges Ötösök szívesen gondolkoznak pusztán a gondolkozás kedvéért; a tudás birtoklása - az az érzés, hogy tudnak valamit, képesek azt megforgatni az elméjükben és eljátszadoznak a gondolatokkal - rendkívül kellemes a számukra. A tudást és a megértést roppantul lelkesítőnek tartják. Lenyűgözi őket a többi ember, a
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:36
ooOoo
Jól belátja a lehetőségeket és képes ezeket mérlegelni. Jó emberismerő. A rutin untatja, ritkán csinál valamit kétszer ugyanúgy, ezért mindig más érdekli.

Az ENTP elsődlegesen kifelé, a külvilág felé fókuszálva éli az életét, ahonnan az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. Másodlagosan befelé fordul, ahol racionálisan és logikusan gondolkodva kezeli a dolgokat.

Lévén az Extravertált Intuíció uralja a személyiségüket, az ENTP-k az életben elsődlegesen az őket körülvevő világ megértésére koncentrálnak. Folyamatosan elképzeléseket és képeket szívnak magukba azon helyzetekkel kapcsolatban, amikkel szembesülnek. Intuíciójukat felhasználva dolgozzák fel ezeket az információkat, és emiatt elképesztően gyorsan és pontosan képesek felmérni egy-egy helyzetet. ENFP testvéreiket leszámítva az ENTP-k mélyebb megértéssel rendelkeznek a környezetükről, mint bármelyik másik típus.

Ezen képességük, hogy ösztönösen megértenek embereket és szituációkat, határozott előnyt
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:31
1/71
Képek, videók
az idegesség szintjei.jpg
orsi1
2011. december 27. kedd, 17:44
Ételek melyek tisztitják
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:00
Határtalan a szív mélység
cuppika59
2018. augusztus 13. hétfő, 12:33
Ez,az a nap melyet az Ur
katalin_53
2018. augusztus 07. kedd, 09:25
Életem mélyén az igazi él
sanci81
2018. július 31. kedd, 19:23
Nagyon mélyre esett a kav
alvaro-hopihe
2018. július 26. csütörtök, 08:34
Boldog nép az, a mely meg
katalin_53
2018. július 01. vasárnap, 09:14
Angyal az erdő mélyén
sanci81
2018. június 23. szombat, 17:36
Mélyek a kutak.jpg
chillik
2018. június 06. szerda, 05:46
A kötelék, mely igaz csal
sanci81
2018. június 04. hétfő, 17:36
Mély éjeken hányszor nézl
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:23
sül négyesével
sarkadykati
2014. október 14. kedd, 08:41
sül négyesével
snbela44
2014. október 14. kedd, 08:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.