Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:45 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Klasszikus kovászos uborka
kg uborka - fürtös
1 csokor kapor (friss)
6 szem feketebors (egész)
5 gerezd fokhagyma
0.9 L víz (meleg)
2 evőkanál só
2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)

Az üveg
1 db 1.7 L-es befőttes üveg

Elkészítés
20 perc

Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.

Vágjuk le az uborkák végeit.

Az majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.

Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.

Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.

A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.

Végül felül zárjuk le a kenyérrel.

Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.

Egy széles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.

Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 13:40
Saját bonsai kialakítása
tápanyaghoz. Az átültetést mindig csak kora tavaszszal végezzük el, a fiatal bonsai-okat évente az idősebbeket 2-3 évente. Átültetéskor alaposan mossuk ki az edényét, és a vízelvezető nyílásokat is ellenőrizzük, hogy megfelelően működnek-e. A gyökérmetszés után a tiszta edénybe helyezzük bele az új bonsai huzalokat a vízelvezetőkön keresztül úgy, hogy a tál két oldalán kilógjon. Erre azért van szükség, hogy tartást biztosítson a bonsainak.
Ezt követően durva szemcséjű bonsai földkeveréket szórunk a tál aljába, majd belehelyezzük a földlabdát, és a rögzítőhuzalt a gyökérlabda fölött összecsavarjuk. Ha a fára és ágaira rácsavarjuk a drótot, az meghatározza növekedésének irányát is. A gyökérlabdára száraz bonsai földkeveréket töltsünk, és pálcával nyomkodjuk le a gyökerek közé, hogy minden üregét kitöltse a földkeverék. Végül finom takaróréteggel borítsuk be, és addig öntözzük, míg a fölösleges víz nem távozik az elvezető nyílásokon. A szebb megjelenés érdekében beboríthatjuk a tetejét mohával. Rendkívül
eva6, 2018. január 24. szerda, 11:12
A paradicsomot
petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A
horvathnemagdi, 2017. szeptember 04. hétfő, 08:47
A paradicsomot nem lehet megunni
petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy kanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket
horvathnemagdi, 2017. május 13. szombat, 21:46
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
reszelt héja
3 tojás
3 evőkanál meggy- vagy cseresznyepálinka
A tetejére:
5 dkg mandula, megpirítva és durvára törve
3 púpos evőkanál finomliszt
1 nagy csipet sütőpor
2 evőkanál cukor
5 dkg margarin, folyósra olvasztva és kihűtve
A tortaforma előkészítéséhez kevés margarin és finomliszt.


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt illesztünk. Ha friss meggyet használunk, megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Ha mirelitet, felolvasztjuk. A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, magunk mellé készítjük. Ezután a puha margarint, a cukrot, a keserűmandula-aromát, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel 3 perc alatt összedolgozzuk, majd egyenként beleadjuk a tojásokat és jól elkeverjük őket. Most jöhet a sütőporos liszt, 2-3 részletben hozzávegyítjük
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes pite
felső tésztához a két egész tojást szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjéket egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a másik tésztából megmaradt két tojásfehérjét is, és a négy kanál cukor folyamatos hozzáadásával kemény habot verünk. Beleöntjük a két tojássárgáját, és tovább verjük még legalább három percig. A darált dióba belekeverjük a lisztet és a fahéjat, és a fahéjas diót óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

Az aljába egyenletes vastagságú rétegben belenyomkodjuk az alsó tésztát. Erre ráöntjük, rákenjük a meggyes tölteléket. A töltelék tetején pedig elosztjuk a diós habot. A habot megszórjuk durvára vágott dióval.

A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben a legalsó rácsra tesszük, és sütni kezdjük. Kb. negyed óra múlva a tetejét egy alufólialappal letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb. egy
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 11:55
Tepertős, szilvalekváros papucs
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 pohár joghurt vagy kefír (2X175 g), 1 egész tojás, 1 kiskanál cukor, 25 g friss élesztő, 25 dkg töpörtyű ledarálva (ha van rajta bőr, azt előtte le kell szedni), 2 teáskanál só, bors, házi szilvalekvár (nekem kicsit több mint egy nagy üveg kellett), tojás a kenéshez.

A kefírt vagy joghurtot meglangyosítjuk és beleöntjük egy dagasztótálba. Ezt követően szintén a tálba tesszük a tojást, a lisztet, a cukrot és az élesztőt. Kidagasztjuk a tésztát, majd kelesztjük.

A töpörtyűt ledaráljuk, sózzuk, esetleg kicsit borsozzuk (én csak egy csipet borsot tettem bele), Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel, összehajtogatjuk, majd jól eldolgozzuk, belegyúrjuk a tésztába a tepertőt (én párszor még hajtogattam, majd nyújtottam és aztán még gyúrtam is a tésztán egy kicsit). A tészta a zsírtól meglágyul, ezért kell még tenni hozzá néhány evőkanálnyi lisztet, hogy kezelhető legyen.

Vékonyra nyújtjuk a tésztát (a receptek kb. 5 mm vastagságot
bkisseva, 2017. január 11. szerda, 11:49
Paradicsom eltevése télire
célra.

Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma
A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél
Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A
koszegimarika, 2016. szeptember 21. szerda, 07:32
Erkölcsi dilemmák V.; ebben hogy döntenél?
sebességéből tovább veszítve, rézsút belezötyög a síkos talajú árokba, aminek következtében — kissé irányt változtatva — most ismét az úttal egyvonalban, de a mélyedés gyümölcsös felőli oldalán, az úttest felé megdőlt helyzetben gördül-csúszik tovább, majd (talán egy beágyazódott nagyobb kőben vagy egy árokalji gödörben megzökkenve) jobb oldalára billenve csúszik még jó hét-nyolc méternyit, aztán farral enyhe szögben az úttest irányába, orral a gyümölcsös felé fordulva megállapodik az árkocska aljában.
,,T." alaposan megzúzza testét a nem kifejezetten ,,talajtornára" alkalmas aszfalton, de legalább van miért dicsérnie önmagát: a reflexe most tökéletes volt! Miközben odamegy a felborult, kis rakterű, zárt-dobozos furgonhoz (talán Citroën Berlingo), szinte hideglelősen remeg még az iménti incidens hatásától. Még nem döntötte el, hogy számonkérően felháborodott, vagy elnézően segítőkész legyen. Egyelőre magyarázatot szeretne kapni. A kocsi motorházából erősen terjeng a
foxworkinspace, 2016. május 21. szombat, 02:42
A csoda
Farkas Paor Anna
A csoda

A kislány sietve nyitott szobájába
kitárta a szekrényt, kutatott aljában.
Gyorsan megtalálta azt amit keresett,
elővett kiürült lekváros üveget.

Tartalmát kiszórta érméket számolta,
ez volt minden vagyona, benne tárolta.
Most hallotta fél füllel mi a megoldás,
csak csoda segíthet szeretett tesóján.

Futott a pénzével, ahogy lába vitte,
patikáig meg sem állt, reményét éltette.
Türelemmel várta, észrevegyék végre,
patikus csak beszélt, rá se hederítve.

Te mit szeretnél? Ideges hangon rászól,
bátyámmal beszélek megjött Chicagóból!
Én az én bátyámról szeretnék beszélni,
Apukám mondta, csak a csoda mentheti!

Csúnya dolog nő a fejében, s emészti,
azért jöttem, a csodát megvegyem néki!
Hoztam pénzt is itt van, kiönti érméit,
ha nem elég, tudok még hozzá szerezni!

Patikus testvére lehajolva kérdi,
milyen csoda az, mi bátyád
anci-ani, 2016. április 19. kedd, 13:49
Márványos túrós-meggyes sütemény
Hozzávalók:

Linzer tésztához:

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 porcukor
1 tk sütőpor
1 tojás

A feltéthez:

6 tojás
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
15 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg nutella
1 üveg magozott meggy (friss esetében 40 dkg)

Elkészítése:

A linzer tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.

Eközben a nutellát felolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, a pudingporokat, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ebből 1/3 részt elveszünk, és elkeverjük az olvasztott nutellával.

Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A linzertésztát tepsi méretűre nyújtjuk, és az aljába fektetjük. Villával megszurkáljuk.

Ezután a
bkisseva, 2016. április 18. hétfő, 22:27
Garai Gábor
éljen.
Magányos fán vihar fészkel,
villám ül hegyében.

Ahány gallya, annyi néma,
görcsös jajgatása;
álló sírját állhatatos
gyökere megásta.

Mozdulatlan, mint a bálvány,
gyér lomb szikár foglya,
vedlett törzse csak mihaszna
erényét ragyogja.

Dögmadarak elkerülik,
vijjog némasága;
maga termi keselyűit
önemésztő ága.

Ha ki fának rendeltetett...
Magányos fa, dermedt,
ágas karó, irgalmatlan
ég aljába vertek.

Magányos fa, terhe, kínja
puszta földnek, égnek,
nem te hagytad el az erdőt,
az hagyott el téged.

1973



MINT KISGYEREK...

Mint kisgyermek egy nagy pohár tejet,
úgy iszom tápláló
menusgabor, 2016. április 13. szerda, 22:00
1/18
Képek, videók
Klasszikusok körmönfont f
chillik
2018. április 04. szerda, 06:40
Klasszikus álmok 01.jpg
chillik
2017. február 09. csütörtök, 05:42
Klasszikus álmok 02.jpg
chillik
2017. február 09. csütörtök, 05:42
Klasszikus álmok 03.jpg
chillik
2017. február 09. csütörtök, 05:41
Klasszikus.jpg
kisgizus
2016. október 10. hétfő, 19:47
11071_klasszikus-turog omb
snbela44
2016. április 11. hétfő, 14:13
Klasszikus esküvői lap
teaivo
2015. május 13. szerda, 13:20
máglyarakás-klasszikus .jp
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:38
Soproni Klasszikus.jpg
lacigame
2014. augusztus 10. vasárnap, 19:41
klasszikus kalocsai tortá
ildikocsorbane2
2014. január 04. szombat, 21:38
Klasszikus tánc.gif
pacsakute
2013. október 13. vasárnap, 16:57
0 Klasszikus festmények.p
lovaszmarika
2013. június 23. vasárnap, 17:01
224-uborkák.gif
szicu
2012. november 08. csütörtök, 21:15
Uborkák tánca Ilikétől
csalogany13
2011. május 12. csütörtök, 22:42
Dinnyek, uborkak.jpg
margoboszi
2010. október 26. kedd, 19:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.