Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 20:46 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bólé
Déli-gyümölcs-bólé

0,5 dl konyak,
0,5 l vörösbor,
1 üveg száraz pezsgő,
1 db narancs,
1 db banán,
1 db citrom,
2 db mandarin,
1 doboz ananászkonzerv,
2 evőkanál porcukor,
4 kockacukor.

Díszítéshez: gyümölcsdarabok, narancs és citromspirál.

A megmosott narancs héját dörzsöljük át a kockacukrokkal és a cukrokat dobjuk
a bólés tál aljába. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a narancsot és a banánt,
valamint karikázzuk fel a megmosott citromot is /héjastól!/ és a gyümölcsöket
tegyük a kockacukrok mellé a tálba.
Szórjuk meg porcukorral, keverjük össze és tegyük fél órára hűtőszekrénybe.
Az ananász levet keverjük össze a konyakkal. a hűtött gyümölcsökhöz keverjük
hozzá az ananászt és a konyakos ananászlevet és öntsük rá a vörösbort is.
A félkész italt 2 napig érleljük lefedve hűtőszekrényben.
Fogyasztás előtt díszítsük fel a tálat, tegyük bele a jégkockákat és öntsük fel
az italt jégbe hűtött
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 11:34
Meggyes szelet
Hozzávalók:

20 dkg Rama
3 dl tej
2 evőkanál kakaópor
1 üveg meggybefőtt (én 80 dkg magozott meggyet tettem )
9 kanál cukor
12 kanál liszt (9+3 kanál)
10 db tojás
rum
csoki reszelék

Elkészítése:
9 tojásból piskótát sütünk, felébe kakaót teszünk, a tepsi aljába alufóliát rakunk és megkenjük olajjal. Ráöntjük a meggyet, rárakjuk a csokis piskótát és arra rá a fehéret sütjük. 3dl tejet felfőzzük 3 kanál liszttel, 1 tojással. 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd egybe keverjük a tejes liszttel, majd rummal ízesítjük, a meggy tetejére kenjük a krémet és csoki reszelékkel megszórjuk. 30x 35 gáz tepsi méretű.
(sv: piskótát forditva a tepsibe)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:38
Klasszikus kovászos uborka
kg uborka - fürtös
1 csokor kapor (friss)
6 szem feketebors (egész)
5 gerezd fokhagyma
0.9 L víz (meleg)
2 evőkanál só
2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)

Az üveg
1 db 1.7 L-es befőttes üveg

Elkészítés
20 perc

Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.

Vágjuk le az uborkák végeit.

Az majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.

Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.

Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.

A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.

Végül felül zárjuk le a kenyérrel.

Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.

Egy széles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.

Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 13:40
Saját bonsai kialakítása
tápanyaghoz. Az átültetést mindig csak kora tavaszszal végezzük el, a fiatal bonsai-okat évente az idősebbeket 2-3 évente. Átültetéskor alaposan mossuk ki az edényét, és a vízelvezető nyílásokat is ellenőrizzük, hogy megfelelően működnek-e. A gyökérmetszés után a tiszta edénybe helyezzük bele az új bonsai huzalokat a vízelvezetőkön keresztül úgy, hogy a tál két oldalán kilógjon. Erre azért van szükség, hogy tartást biztosítson a bonsainak.
Ezt követően durva szemcséjű bonsai földkeveréket szórunk a tál aljába, majd belehelyezzük a földlabdát, és a rögzítőhuzalt a gyökérlabda fölött összecsavarjuk. Ha a fára és ágaira rácsavarjuk a drótot, az meghatározza növekedésének irányát is. A gyökérlabdára száraz bonsai földkeveréket töltsünk, és pálcával nyomkodjuk le a gyökerek közé, hogy minden üregét kitöltse a földkeverék. Végül finom takaróréteggel borítsuk be, és addig öntözzük, míg a fölösleges víz nem távozik az elvezető nyílásokon. A szebb megjelenés érdekében beboríthatjuk a tetejét mohával. Rendkívül
eva6, 2018. január 24. szerda, 11:12
A paradicsomot
petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A
horvathnemagdi, 2017. szeptember 04. hétfő, 08:47
A paradicsomot nem lehet megunni
petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 kanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 kanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 kanál cukor
2 babérlevél

Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy kanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket
horvathnemagdi, 2017. május 13. szombat, 21:46
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
reszelt héja
3 tojás
3 evőkanál meggy- vagy cseresznyepálinka
A tetejére:
5 dkg mandula, megpirítva és durvára törve
3 púpos evőkanál finomliszt
1 nagy csipet sütőpor
2 evőkanál cukor
5 dkg margarin, folyósra olvasztva és kihűtve
A tortaforma előkészítéséhez kevés margarin és finomliszt.


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt illesztünk. Ha friss meggyet használunk, megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Ha mirelitet, felolvasztjuk. A tésztához a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, magunk mellé készítjük. Ezután a puha margarint, a cukrot, a keserűmandula-aromát, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel 3 perc alatt összedolgozzuk, majd egyenként beleadjuk a tojásokat és jól elkeverjük őket. Most jöhet a sütőporos liszt, 2-3 részletben hozzávegyítjük
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes pite
felső tésztához a két egész tojást szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjéket egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a másik tésztából megmaradt két tojásfehérjét is, és a négy kanál cukor folyamatos hozzáadásával kemény habot verünk. Beleöntjük a két tojássárgáját, és tovább verjük még legalább három percig. A darált dióba belekeverjük a lisztet és a fahéjat, és a fahéjas diót óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

Az aljába egyenletes vastagságú rétegben belenyomkodjuk az alsó tésztát. Erre ráöntjük, rákenjük a meggyes tölteléket. A töltelék tetején pedig elosztjuk a diós habot. A habot megszórjuk durvára vágott dióval.

A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben a legalsó rácsra tesszük, és sütni kezdjük. Kb. negyed óra múlva a tetejét egy alufólialappal letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb. egy
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 11:55
Tepertős, szilvalekváros papucs
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 pohár joghurt vagy kefír (2X175 g), 1 egész tojás, 1 kiskanál cukor, 25 g friss élesztő, 25 dkg töpörtyű ledarálva (ha van rajta bőr, azt előtte le kell szedni), 2 teáskanál só, bors, házi szilvalekvár (nekem kicsit több mint egy nagy üveg kellett), tojás a kenéshez.

A kefírt vagy joghurtot meglangyosítjuk és beleöntjük egy dagasztótálba. Ezt követően szintén a tálba tesszük a tojást, a lisztet, a cukrot és az élesztőt. Kidagasztjuk a tésztát, majd kelesztjük.

A töpörtyűt ledaráljuk, sózzuk, esetleg kicsit borsozzuk (én csak egy csipet borsot tettem bele), Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel, összehajtogatjuk, majd jól eldolgozzuk, belegyúrjuk a tésztába a tepertőt (én párszor még hajtogattam, majd nyújtottam és aztán még gyúrtam is a tésztán egy kicsit). A tészta a zsírtól meglágyul, ezért kell még tenni hozzá néhány evőkanálnyi lisztet, hogy kezelhető legyen.

Vékonyra nyújtjuk a tésztát (a receptek kb. 5 mm vastagságot
bkisseva, 2017. január 11. szerda, 11:49
Paradicsom eltevése télire
célra.

Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma
A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél
Elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A
koszegimarika, 2016. szeptember 21. szerda, 07:32
Erkölcsi dilemmák V.; ebben hogy döntenél?
sebességéből tovább veszítve, rézsút belezötyög a síkos talajú árokba, aminek következtében — kissé irányt változtatva — most ismét az úttal egyvonalban, de a mélyedés gyümölcsös felőli oldalán, az úttest felé megdőlt helyzetben gördül-csúszik tovább, majd (talán egy beágyazódott nagyobb kőben vagy egy árokalji gödörben megzökkenve) jobb oldalára billenve csúszik még jó hét-nyolc méternyit, aztán farral enyhe szögben az úttest irányába, orral a gyümölcsös felé fordulva megállapodik az árkocska aljában.
,,T." alaposan megzúzza testét a nem kifejezetten ,,talajtornára" alkalmas aszfalton, de legalább van miért dicsérnie önmagát: a reflexe most tökéletes volt! Miközben odamegy a felborult, kis rakterű, zárt-dobozos furgonhoz (talán Citroën Berlingo), szinte hideglelősen remeg még az iménti incidens hatásától. Még nem döntötte el, hogy számonkérően felháborodott, vagy elnézően segítőkész legyen. Egyelőre magyarázatot szeretne kapni. A kocsi motorházából erősen terjeng a
foxworkinspace, 2016. május 21. szombat, 02:42
A csoda
Farkas Paor Anna
A csoda

A kislány sietve nyitott szobájába
kitárta a szekrényt, kutatott aljában.
Gyorsan megtalálta azt amit keresett,
elővett kiürült lekváros üveget.

Tartalmát kiszórta érméket számolta,
ez volt minden vagyona, benne tárolta.
Most hallotta fél füllel mi a megoldás,
csak csoda segíthet szeretett tesóján.

Futott a pénzével, ahogy lába vitte,
patikáig meg sem állt, reményét éltette.
Türelemmel várta, észrevegyék végre,
patikus csak beszélt, rá se hederítve.

Te mit szeretnél? Ideges hangon rászól,
bátyámmal beszélek megjött Chicagóból!
Én az én bátyámról szeretnék beszélni,
Apukám mondta, csak a csoda mentheti!

Csúnya dolog nő a fejében, s emészti,
azért jöttem, a csodát megvegyem néki!
Hoztam pénzt is itt van, kiönti érméit,
ha nem elég, tudok még hozzá szerezni!

Patikus testvére lehajolva kérdi,
milyen csoda az, mi bátyád
anci-ani, 2016. április 19. kedd, 13:49
1/18
Képek, videók
gyümölcs bolé
lyceum
2012. február 23. csütörtök, 14:42
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
SugarFact۩Cukrok
btomike
2009. november 23. hétfő, 14:32
sorminta cukrok.gif
veronika74
2009. október 24. szombat, 09:26
kockacukor.jpg
dnemethk
2015. február 21. szombat, 20:09
kockacukor-másként.jpg
yaskane
2013. június 17. hétfő, 17:37
kockacukor kastély1.jpg
dnemethk
2012. július 18. szerda, 23:56
kockacukor kastély2.jpg
dnemethk
2012. július 18. szerda, 23:56
kockacukor2.png
simonfai
2010. szeptember 30. csütörtök, 08:30
Kockacukor gyertyatarto.g
margoboszi
2010. március 04. csütörtök, 14:27
kockacukor
walcsy
2010. február 28. vasárnap, 02:48
szíves kockacukor
afere
2009. július 06. hétfő, 21:42
Hol a kockacukor??
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.