Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:46 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra
Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt.

Az ügyész perbeszédében kijelentette: az ügy összes körülménye egyetlen büntetés kiszabására ad lehetőséget, életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig - újabb
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:11
Ahmed H. pere - Bárándy Péter szerint védence hivatalos személy elleni erőszakban bűnös
A megismételt elsőfokú eljárásban a védő azt indítványozta, a bíróság börtönbüntetést szabjon ki a férfira, hangsúlyozva, hogy már jelentős időt töltött előzetes letartóztatásban.

A férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

Bárándy Péter perbeszédében kifejtette, a Cipruson élő Ahmed H. útlevelével valóban beléphetett volna bármely határátkelőn, de szüleivel, testvérével és annak gyerekeivel érkezett 2015. szeptember 16-án a magyar határhoz, az ő menekülésüket próbálta segíteni.

A vádlottnak valóban sokféle vallomása van, ezek alapján nem lehet megállapítani, hogy követelései lettek volna a magyar rendőrökkel szemben. A valóban objektív video- és hangfelvételek alapján a vádlott igyekszik a kerítéstől elküldeni az embereket. Semmi olyan nem hangzik el a férfitól, amit követelésként lehetne értékelni,
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:21
Három év börtönre ítéltek egy férfit, aki felgyújtott egy sünt
Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2016 júliusában egy keleti sün tüskéin újságpapírból tüzet rakott. A bántalmazás miatt az állat testfelületének legalább 80 százaléka megégett, és emiatt - a szakszerű orvosi ellátás ellenére - elpusztult.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, azzal a vádlott védője perbeszédében egyetértett.

A vádlott a tárgyaláson nem kívánt vallomást tenni, bűnösségét elismerte, de a cselekményére nem tudott magyarázatot adni. Megbánása a bíróság szerint így kizárólag formális jellegű volt, amelyet enyhítő körülményként nem tudott megfelelően értékelni.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott az állatkínzás minősített esetét, bűntettét követte el, mert az állatnak különös szenvedést okozott, és az állat el is pusztult.

A büntetés kiszabásánál - amellett, hogy az állatok védelme állami, társadalmi és emberi kötelezettség - a bíróság azt is figyelembe vette, hogy az állatkínzás bűncselekménye attól igazán veszélyes a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 19:45
Hagyó-per - Védenceik felmentését kérték az ügyvédek
hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak egy része esetében a büntetés súlyosítására, mások esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt.

Perbeszédében több ügyvéd is hangsúlyozta a csütörtöki másodfokú tárgyaláson, azzal, hogy az ügyben első fokon a Kecskeméti Törvényszék járt el, szerintük sérült védenceik törvényes bíróhoz való joga. A védők az ügyészség - több vádpont esetében is az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérő - indítványának elutasítását kérték.

Papp Gábor, az első fokon minden vádpontban felmentett Mesterházy Ernő - egykori főpolgármesteri politikai főtanácsadó - védője bírálta az ügyészség tevékenységét, álláspontja
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 15:42
Hagyó-per - Súlyosítást, illetve hatályon kívül helyezést kért az ügyész
Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst.

A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett. Az elmarasztalt vádlottak, köztük Hagyó Miklós, felmentésért fellebbeztek.

Kaszáné Horuczi Zsuzsanna ügyész csütörtökön több mint kétórás perbeszédében hat vádlott - köztük Hagyó Miklós - esetében megalapozatlanságra hivatkozva az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta. A többi vádlott esetében a bűnösség kimondását, a büntetőjogi felelősség szélesebb körben történő megállapítását és súlyosabb büntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

Az ügyész azt mondta, az elsőfokú ítélet egyes vádpontok esetében megalapozatlan, a tényállás felderítetlen, hiányos, és a törvényszék az indokolási kötelezettségének is csak részben tett eleget. Több
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 12:02
Aranykéz/Fenyő - Megkezdődött a másodfokú tárgyalás az ítélőtáblán
harmadik vádpont szerint 1998. július 2-án Jozef Rohác egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Boros Józsefet és a robbanásban három járókelő is meghalt a budapesti Aranykéz utcában. A cselekményre az ügyészség szerint Portik Tamás adott utasítást, mert Boros József terhelő vallomást tett rá az akkoriban elszaporodott alvilági leszámolásokkal és az 1990-es évek elejétől zajló olajügyekkel kapcsolatban.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség, a vádlottak és védőik is fellebbeztek.

Szerdai perbeszédében a Fellebbviteli Főügyészség képviselője azt indítványozta, hogy a másodrendű vádlott, L. T. esetében az ítélőtábla helyezze hatályon kívül a felmentő ítéletet, mert szerinte egyértelmű bizonyítékok - így DNS-minták - támasztják alá, hogy a férfi segített Jozef Rohácnak a bűncselekmény elkövetésében, ezért az elsőfokú bíróságnak meg kellett volna állapítania a bűnösségét.

Az ügyészség Portik Tamás esetében az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban azt indítványozta, hogy az ítélőtábla egészítse
velemenyezd, 2017. május 03. szerda, 16:03
Vizoviczki-ügy - Fegyházbüntetést kért az ügyész a vádlottak többségére
társaságban szerzett érdekeltséget, és bevételeinek illegális növelésére törekedett. A vádbeli időszakban 48 cégből álló cégcsoportot alakított ki. A gazdasági társaságok ügyvezetői neki lekötelezett, általa megbízhatónak tekintett emberek voltak. Emellett jó kapcsolatokat épített ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság és az V. kerületi kapitányság több vezető beosztású tisztjével és más hatósági dolgozókkal is. A vádbeli cselekmények elkövetési értéke összességében milliárdos nagyságrendű.

Az ügyész perbeszédében felidézte a bűnszervezet fogalmát, amely a büntető törvénykönyv szerint "három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése". A Vizoviczki László által irányított csoport ennek megfelelt - mondta. Hozzátette: a csoport a bevételek eltitkolásával rendszeres haszonhoz juttatta vezetőjét, megkárosítva ezzel a költségvetést.

Az ügyész - aki szerint a
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 12:52
Moszkvai ingatlanügy - Hatályon kívül helyezést indítványozott másodfokon az ügyészség
táblabíróságtól. Kifejtették, az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére nincs indok és jogi lehetőség.

Klesics Zoltán ügyvéd, Székely Árpád védője úgy fogalmazott, az ügyben vádat sem emelhettek volna, ha az ügyészség kellően felderítette volna az eset minden körülményét. Hangsúlyozta, az eljárás során semmilyen olyan adat nem merült föl, amely szerint a nagykövet vagyonkezelőként járt volna el, noha ez a hűtlen kezelés tényállásának feltétele.

Horváthné Fekszi Márta védője, Papp Gábor perbeszédében úgy fogalmazott, az ingatlan speciális helyzete miatt - csak a felépítmény volt a magyar állam tulajdona, a telek azonban az orosz államé, amely vevőkijelölési joggal is rendelkezett - nem lehetett forgalmi értéket megállapítani. A vádlottak transzparens, korrekt eljárást folytattak le az értékesítés során, a kormány döntését végrehajtva - mondta az ügyvéd.

A vádlottak hangsúlyozták, nem követtek el bűncselekményt, és a felmentő ítélet helybenhagyását kérték.

Székely Árpád az utolsó szó
velemenyezd, 2017. március 08. szerda, 14:12
Felmentették a fővárosi fürdőtársaság volt vezetőjét a hűtlen kezelés vádja alól
Az eredeti vád szerint Ferenci Tibor a BGYH vezérigazgatójaként 2009-ben feleslegesen és szükségtelenül szervezte ki a cég alaptevékenységét egy külső cég számára. A pályázaton nyertes céggeltudatosan olyan szerződést kötött, amely egyoldalúan, a kft.-nek volt előnyös.

A tárgyaláson Nyírfa Ilona ügyész is a vádlott felmentését kérte, bár nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában.

Mint perbeszédében elmondta: a kiszervezés nem az alaptevékenységre irányult, hanem a többi között a karbantartásra, a mosodai, varrodai szolgáltatásokra és a takarításra.

A szakértői vélemények alapján egyértelműen nem állapítható meg, hogy a kiszervezés előnytelen lett volna a BGYH számára, vagy az intézkedés hiányában növekedtek volna a költségek.

Ugyanakkor a közbeszerzési eljárás kiírása nem a vádlott döntése volt, azt jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága.

Mindezért az ügyész maga kérte a vádlott felmentését.

Papp Gábor, a vádlott ügyvédje perbeszédében a 2010 utáni
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 13:42
Illegális bevándorlás - Jogerősen elmarasztalták a röszkei tömegzavargás vádlottjait
vádlott jelent meg, őt csuklyás, taktikai mellényt viselő fegyőr vezette elő. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal tájékoztatása szerint hat vádlott menekültügyi eljárást az elsőfokú ítélet óta megszüntették, mert ismeretlen helyre távoztak, ketten - ügyvédjük elmondása alapján - már Nyugat-Európában élnek.

Csordás Gabriella ügyész a kitartó, durva, elhúzódó elkövetésre, a magyar jogszabályok folyamatos semmibevétele tekintettel az első fokon kiszabott ítéletek súlyosítását indítványozva. Perbeszédében kitért arra is: az azóta történtek igazolták, miért van szükség a határt átlépők szigorú ellenőrzésére.

Az ügyvédek a vádlottak felmentését, a büntetések enyhítését, illetve az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozták.

Joó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, az átkelőnél tömegzavargás alakult ki, a határt a rendőrök testpáncélban, könnygáz és vízágyú segítségével védték, így senkiben nem alakulhatott ki az a téves elképzelés, hogy a kapu erőszakos
velemenyezd, 2017. február 28. kedd, 14:42
Rendőri vezetők pere - Másodfokú döntés várható hétfőn a Fővárosi Ítélőtáblán
Az ügyészség a 2006. szeptember 18-án este a tévészékháznál, szeptember 19-21-én és október 23-án Budapest utcáin történtek miatt elöljárói intézkedés, illetve utólagos felelősségre vonás elmulasztásával vádolt meg három rendőr tábornokot - Bene László akkori országos főkapitányt, Gergényi Péter akkori budapesti főkapitányt és Dobozi Józsefet, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori vezetőjét -, továbbá tucatnyi másik rendőrtisztet.

A vád szerint Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése miatt kezdődött tiltakozás a Parlamentnél, majd a tüntetők egy csoportja a Szabadság téri tévészékháznál követelte sikertelenül, hogy olvassák be petíciójukat. Ezután a néhány száz fős tömegből elkezdtek köveket dobálni, autókat felborítani, gyújtogatni, rátámadtak a székházat védő rendőrökre, majd betörtek az épületbe, ahol dúltak, fosztogattak.

Az ügyészség ezzel kapcsolatban azt rója a vádlottak terhére, hogy a székházhoz vezényelt rendőröknek
velemenyezd, 2017. február 12. vasárnap, 07:08
Iszapömlés - Megkezdődött a másodfokú tárgyalás a Győri Ítélőtáblán
Fejes Péter ügyész perbeszédében azt hangoztatta: fellebbezését arra alapozta, hogy az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék eljárási szabálysértést követett el, ítélete megalapozatlan és indoklási kötelezettségének sem tett eleget, így az ítélet felülbírálatra alkalmatlan, nincs valós lehetőség annak vitatására.

A Veszprémi Törvényszék bűncselekmény hiányában mentette fel a vörösiszapper mind a tizenöt vádlottját a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének vádja alól tavaly január 28-án. A törvényszék szerint a katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, amely miatt a töltés tönkrement.

Az ügyész álláspontja szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. Ajka melletti tározójának voltak tervezési, kivitelezési és külső ellenőrzési hiányosságai, azonban ma már a személyi felelősök nem állapíthatók meg, de ha a vállalat vezetői időben
velemenyezd, 2017. január 23. hétfő, 16:23
1/14
Képek, videók
Robbantás mafla módra.gif
pacsakute
2012. szeptember 21. péntek, 20:35
A robbantás után
dnemethk
2008. augusztus 14. csütörtök, 10:32
A robbantás után
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:59
A robbantás előtt
szaszo
2006. május 09. kedd, 16:57
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Letartoztatas (J.JPG
donmolnarmeister
2008. január 31. csütörtök, 08:40
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatásunk...
crevy
2006. május 17. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.