Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 13:21 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fővárosi Közgyűlés - Hitelfelvételi lehetőség a Rác fürdő megnyitásához
akkor azzal 4-5 hónappal meggyorsítható a beruházás. A BGYH-nak nem kell jutalékot fizetnie a hitel rendelkezésen tartása idejére, azt pedig csak a főváros birtokbavételét követően hívnák le - jelentette ki, hozzátéve, ennek köszönhetően a tulajdonosváltás elmaradása esetén sem érné kár a társaságot.

A főpolgármester-helyettes a helyzet feloldására azt a - később elfogadott - javaslatot tette, hogy a képviselők engedélyezzék a hitelkeret igénylését a BGYH-nak, ugyanakkor a hitel lehívását kössék egy újabb közgyűlési döntéshez.

A közgyűlés ezzel egy időben a BGYH-nak további mintegy 500 millió forintos hitelvételt engedélyezett - a BVH felügyelőbizottságának jóváhagyása esetén -, amelyet a pesterzsébeti sós-jódos gyógyfürdő és strand újjáépítésére és fejlesztésére, valamint a Király Gyógyfürdő fejlesztésére fordíthat.

Az előterjesztésben megjegyzik, az önkormányzati hitelfelvételhez a kormány engedélyét is ki kell kérnie a főpolgármesternek.

A Fővárosi Közgyűlés februárban mondta ki,
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 12:57
A német sajtó Angela Merkel vereségeként értékeli a vezetőváltást a CDU/CSU-frakcióban
Volker Kaudert legyőzte a kevéssé ismert Ralph Brinkhaus, valószínűleg az a politikai jelenség mutatkozott meg, hogy egy vezető tekintélye szükségszerűen süllyed, ha közeleg pályafutása vége.

Ez a jelenség Amerikában a lame duck - béna kacsa - néven ismert, és a Angela Merkelnek "a frakcióban elszenvedett vereségével elkezdődik a vita arról, hogy meddig kell tartania ennek a béna állapotnak".

A Die Welt című konzervatív lap az Egy korszak vége című kommentárjában kiemelte: Volker Kauder veresége újabb jele a "kancellár alkonyának", amely a "híres-hírhedt 2015-ös kölni szilveszter óta érezhető", és feltartóztathatatlan.

"Minden, ami ezentúl jöhet, már csak gyámoltalan próbálkozás a lopakodva terjedő vérmérgezés ellen", amelyről az orvostudomány megállapította, hogy "a legtöbb esetben halálhoz vezet" - tette hozzá a Die Welt.

A liberális Süddeutsche Zeitung A megaláztatás című kommentárja szerint Ralph Brinkhaus megválasztásával "újraosztják a lapokat", és már csak az a kérdés, hogy
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 12:47
Újabb atomerőmű-blokkot állítanak le ideiglenesen Belgiumban
reaktorát is leállítják október 20. és november 29. között karbantartás miatt, így ez az erőmű ebben az időszakban nem üzemel.

Elmondta, mivel az észak-belgiumi, négy reaktorral rendelkező Doel mellett található erőműben csak a 3-as blokk fog üzemelni, ez nem lesz képes elegendő áramot termelni az ország ellátásához, ezért Belgium a szomszédos országokhoz fordul segítségért.

Közölte, Németországgal hamarosan aláírja az elektromos áram importjáról szóló megállapodást Belgium, amelyet várhatóan újabbak követhetnek Hollandiával és Franciaországgal.

A napilap információi szerint elképzelhető azonban, hogy novemberben az ország egészét érintő, tervezett áramkimaradások lesznek. Az áramszolgáltatás megszakítása tartományonként, településenként és kerületenként eltérő időpontokban, elsősorban az esti időszakban várható.

A tihange-i erőmű 2-es blokkját október végén állítják le, a reaktor június elsején indulhat újra leghamarabb. A 3-as blokkot március végén állították le, és szeptember végén
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 11:08
Illegális bevándorlás - Kiszelly: a bevándorláspárti szervezetek jogi "trükkökkel" és hajókkal akarnak embereke
Kiszelly Zoltánt kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy a máltai kormány tájékoztatása szerint az Aquarius mentőhajó fedélzetén tartózkodó migránsok Máltán szállnak partra, és onnan azonnal négy országba viszik őket.

A politológus azt mondta: az európai szabályok szerint a legközelebbi kikötőben kell partra tenni ezeket az embereket, de ha a líbiai vagy újabban a marokkói partoknál veszik fel őket, akkor a legközelebbi kikötő nem a több száz kilométerre lévő legközelebbi európai kikötő lenne - ahogy a "Soros-hajók" kapitányai értelmezték -, hanem egy afrikai. Megjegyezte: volt olyan eset, hogy Líbiába vitték vissza az ottani parti őrség által elfogott hajón lévő migránsokat, és az "álcivil szervezetek" komoly felháborodást szítottak, hogy ne Líbiába vigyék vissza őket, mert "szerintük az nem biztonságos".

Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: próbálkoznak ezek a szervezetek, miután az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini jogi határzárral "lezárta" a tengeri határokat, Málta, majd
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:35
Brexit - Jóváhagyta a munkáspárti kongresszus a párt Brexit-stratégiáját, az opciók között az újabb EU-népszava
jövőbeni kapcsolatrendszerről szóló egyezség nélkül távozik az EU-ból, az a kormányba vetett bizalom elvesztését jelentené.

A dokumentum szerint ilyen körülmények között az ország javát új parlamenti választások azonnali kiírása szolgálná a legjobban, és az, ha e választásokon a konzervatív kormányt a választók "kisöpörnék" a hatalomból.

Ha azonban nem sikerül elérni a parlamenti választások kiírását, a Munkáspártnak minden egyéb lehetséges opciót támogatnia kell, beleértve a kampányolást egy újabb népszavazásért - áll a Labour-kongresszus által jóváhagyott határozatban.

A határozat nem említi, hogy a népszavazáson pontosan miről lehetne dönteni, és erről változatlanul folyik a vita a Labour vezetésében.

Sir Keir Starmer, a munkáspárti árnyékkormány Brexit-ügyi miniszterjelöltje a határozat elfogadása előtt nem sokkal elmondott kongresszusi felszólalásában egyértelműen kijelentette, hogy ha népszavazásra kerül sor, "senki nem zárja ki, hogy a (választható) lehetőségek között lesz a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:35
Először észleltek porvihart a Titánon, a Szaturnusz holdján
Az amerikai űrügynökség, a NASA Cassini űrszondája által gyűjtött információk alapján tett felfedezésről a tudósok a Nature Geoscience című tudományos lapban számoltak be.

"A Titán egy nagyon aktív hold. Ezt már tudjuk geológiájáról és egzotikus szénhidrogén-ciklusáról. Most egy újabb Föld- és Mars-analógiával bővülnek az ismeretek: az aktív porciklussal, amelynek szerves pora a Titán egyenlítőjének hatalmas dűnéiből származhat" - mondta Sebastien Rodriguez, az Université Paris Diderot csillagásza, a tanulmány főszerzője.

A Titán nagyon különleges világ, több szempontból hasonlít a Földre. Valójában ez a Naprendszer egyetlen, jelentős légkörrel rendelkező holdja és a Földön kívül az egyetlen égitest, amelyről tudott, hogy felszínén stabil folyadéktestek léteznek.

A két égitest közötti óriási különbség azonban az, hogy míg a Földön ezeket a folyókat, tavakat és tengereket víz tölti ki, addig a Titánon elsősorban metán és etán áramlik ezeken a folyadékforrásokon. Ebben a különleges
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:25
H.Kohut Katalin: Feltétel nélkül
harmincöt évesen még divatban is a klasszikusokat követte, mint ahogyan mindenben csak a harmóniát, a szépet kereste, akár szívének láthatatlan lovagjában, senki sem volt, aki közel ért volna hozzá lelkiekben. Barátnői akadtak, de ők is inkább csak a külsőségekre figyeltek, lekötötték őket a férfiak, a férjesek pedig elfoglaltak voltak házimunkában, s más témájuk nem akadt, csak panaszkodás a férjükre, vagy áradoztak a gyerekeikről.

Szólították az igazgatói irodába, kötelességtudóan ment átvenni az újabb megrovást időnkénti nevelni akarása miatt. Az igazgató egy fiatal férfi társaságában várta az alábbi szavakkal:
- Drága Anna, maga annyira talpraesett, hogy úgy gondoltam, oda helyezem az osztályába a nevelői intézetből jött nyolcadikos tanulót, Jukus Franciskát. Előéletéről annyit fontos tudni, hogy a leányt a mostohaapja megerőszakolta, otthon nem törődtek vele, éhezett és fázott, rettegett, ezért került állami gondozásba, de a nevelők úgy látták jónak, ha kikerül a jövője érdekében a nehéz
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:45
Hűvös őszi napokkal zárul a szeptember
Hűvös őszi napokkal zárul a szeptember

A hétfői front után nyugodt napok jönnek, csapadék a hét első felében nem várható, de melegünk sem lesz.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható, a déliesre forduló szél is már csak kevés helyen élénkülhet meg. Hideg reggel után 14-18 fokig melegszik a levegő.

Papp Péter fotója, köszönjük!

Csütörtökön csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, esni továbbra sem fog. Északkeleten élénk lökések kísérhetik a délies szelet.

Pár fokkal melegebb

A hajnal ismét hideg lesz, többfelé előfordulhat talajmenti fagy is, délután viszont 20 fok körül alakulnak a hőmérsékleti értékek.
Pénteken még előreláthatólag marad a napos, csapadékmentes idő. 20-25 fokig melegszik a levegő, mérsékelt marad a légmozgás.

Hétvégén újabb lehűlés körvonalazódik.

Borítókép: Pápai
taltos1, 2018. szeptember 26. szerda, 01:09
Kohut Katalin: Szívemben égő gyertyalángok
Kohut Katalin: Szívemben égő gyertyalángok

Szívem töviskoszorús volt egykor,
Jégcsappá dermedt,
S a jeget körbeölelik a halottakért
Gyújtott gyertyalángok,
A meg nem értett halál
Miatti kételyekkel.

Míg élek, emlékezem,
Gondoskodnom kötelesség
Emlékükről, megőrizve
A nagybetűs Emberségért
Emelt fehér igazság zászlaját.

Egyszer - azt ígérték -
A háztetőkről is az igazság
Szavait fogják kiáltani,
Az ártatlan szenvedőkért
Felemeli szavát a világ.

Emlékezem nehéz terhekkel,
Felidézem szeretteim arcát, hangját,
Tetteit, mozdulatait.
Igaz barátaim mind meghaltak,
Nem marad más, csak közöny,
Könyörtelenség, gyalázat.

Ebben a cudar világban
Egyetlen kívánságom,
Hogy elégtételt adjanak szavaim,
Méltó emléke legyen
Minden igaztalan halálnak.

Nem könnyű, nehéz szavakba
Önteni a történéseket,
Mennyivel egyszerűbb lenne
Most is
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Gyümölcsös joghurttorta
Gyümölcsös joghurttorta, felejtsd el a sütőt, ez lesz a család kedvenc édessége, annyira krémes és elbűvölő!

Hozzávalók:

250 g babapiskóta
10 g zselatin
170 g cukor
250 g tejföl
300 g natúr joghurt
300 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
3 - 4 mandarin
2 narancs

Elkészítés:

A narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szelet narancsot. Amikor a torta elkészül, remekül fog mutatni. Egy réteg babapiskótát tegyünk a narancskarikákra. A habtejszínt verjük fel, keverjük hozzá a cukrot, a vaníliát, a joghurtot és a tejfölt. A zselatint egy kevés vízben oldjuk fel és adjuk hozzá. A mandarint hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük hozzá.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:34
H.Kohut Katalin: Kék és zöld
H.Kohut Katalin: Kék és zöld

Amikor elkezdtem írni a szavakat,
ágaskodott bennem a valós akarat,
igazság betűit mind papírra írtam,
kivagdaltam őket, szívembe beittam.

Fekete és sötét a sok-sok fájdalom,
vádjaimat sokszor le kellett váltanom.
Költőkhöz szólt hangom: kék és zöld a szépség.
Kinevetett ezért a cinikus népség.

Sorszámoztam mindig az újabb verseket,
megjelentek sokszor, ismerős vezetett,
restelltem emiatt felettébb magamat,
nem kellett így siker, az enyészet maradt.

Büszkén dagadt keblem, mikor nem ismertek,
mégis publikáltak, hitet adni mertek,
nagy plakáttal vártam önálló estemre,
s a sötét vetett hálót esendő testemre.

A szegény mosónő, koldus és félárva,
mindenem bezúzva, viharban elázva
sziszegett a jövőm, leírtak engemet,
húsz évig vártam, valaki eltemet.

Tavaszi szél szőtte türkizkék kendőmet,
kék és zöld világom ismét megmentőm
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 18:59
A. Adél: Úgy történt...
becsülete,
S miért sírtam ennyit érte?

Úgy történt, mint filmekben:
Mégsem hagyott hát cserben!
Visszatért s átölelt
Szorosabban, nemcsak színlelt.
Megcsapott az illata,
Selymes, puha, barna haja,
S a jó szíve, mit megláttam,
Akkor, mikor nem is vártam.
Fogsz-e most már szeretni,
Ha kell, értem akár meghalni?
Igent mondott kérdésemre,
S pajkos mosolyt játszott szeme.
De a filmnek egyszer vége van
Rémes, sírós csattanóval.
Újabb rész egy hibát vétve:
Miért sírok most is érte?

Úgy történt, mint horrorban:
Szívem vérbe belecsobban.
Hallom-e még dobogását?
Vad és kéjes szitálását?
Nem érzek én semmit, nem.
Nem akartál szállni velem.
Ugyanaz a régi érzés
Bánt úgy, mint egy sebes égés.
Hiába, hogy mást állítok,
Nélküled én megfulladok.
Kést ránthatsz te ez ellen,
De ez még mindig szerelem.
Nem akarok mást helyére,
De az okát mégsem értem.
S bár
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 17:53
1/5482
Képek, videók
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Szent kapu megnyitása
sacimama
2015. december 09. szerda, 00:23
Országgyűlés megnyítása 1
kkm
2015. március 14. szombat, 19:07
Agóra megnyitása.jpg
agica2004
2012. december 16. vasárnap, 13:17
Országgyűlés_megnyitás a_1
ametiszt54
2012. március 15. csütörtök, 11:50
Tábori Mozi megnyitása
csalogany13
2010. január 11. hétfő, 23:43
Az Úttörővasút megnyitása
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:06
A kuruc-dalok hiteles szö
chillik
2018. február 06. kedd, 06:11
IMF-hitelből egyesüljenek
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:21
A rendszerváltás hiteles
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:08
Hiteles imádság
sacimama
2016. június 11. szombat, 08:50
hitel.jpg
lenke1964
2016. május 24. kedd, 18:31
vicc cica hitel vége.jpg
kicsoda57
2016. március 07. hétfő, 00:07
Címkék
európai szabályok, legtöbb esetben, kevés vízben, orvostudomány megállapította, Jukus Franciskát, oldalához tegyünk, narancsot hámozzuk, líbiai vagy, Volker Kaudert, német sajtó, parlamenti választások, család kedvenc, hétfői front, cudar világban, jelenség Amerikában, egyetlen égitest,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.