Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lehetséges hogy nálunk szellem tanyázik?
időszakában (hozzávetőleg Kr. e. 2200 és Kr. e. 1300 körüli intervallumban), esetleg igaz lehetne ez a pöffetegen félművelt kijelentés, ám az Új-testamentum létrejötte időszakában, már aligha!
● Izraelben, az Új-Testamentum-i időkben, már LÉTEZETT alapvető oktatás! Tehát volt, írásoktatás is! (És volt oktatás, Izrael és Judea Római Birodalomba történő betagozódását követően is...)
● Hellaszban, már LÉTEZETT alapvető oktatás, jóval Krisztus előtt is! És létezett oktatás, a II. makedón háborút lezáró püdnai csatát követően is, amikor is Hellasz, Macedonia, Thracia, Piereus és Achai néven, a Római Birodalom provinciáivá lettek...
● A Római Birodalomban az Új-Testamentum-i időkben, már LÉTEZETT alapvető oktatás! A korai császárkorban - Krisztus tevékenységének idején -, mindenképpen volt. Az Új Testamentum megírásának időszakában (a Kr. u. I. században) meg, már pláne, hogy!... Ha nem is volt a birodalom összes provinciájában általánosan elterjedt az
foxworkinspace, 2018. július 30. hétfő, 21:11
Szigetvár ostroma film
Maga Szulejmán szultán az ostrom közben, táborában hunyt el.
Az ostrom előzményei
A török állam- és hadvezetés részéről az oszmán seregek magyarországi utánpótlási és felvonulási útvonalait veszélyeztető szigetvári erőd elfoglalása a sikertelen 1556. évi, Ali budai pasa által vezetett, de Horváth Stancsics Márk kapitány által akkor még sikeresen visszavert ostromot követően továbbra is stratégiai célként fogalmazódott meg. Szigetvár bevételére az 1565-ben kezdődő, és a negyedik Habsburg-török háborút, egyben az ún. várháborúk korát (1541-1568) lezáró, drinápolyi békével végződő hadjáratsorozat idején került sor.
I. Nagy Szulejmán szultán, aki európai hódításait Bécs megszerzésével kívánta teljessé tenni, serege élén 1566 áprilisának végén indult útra Isztambulból. Miközben Pertev pasa tiszántúli várak (Jenő, Lippa, Gyula) ellen indult, az uralkodó július 19-én Eszéknél átkelt a Dráván, majd a török sereg előrejutását zavaró, Szigetvárról kiküldött csapatok támadásai ellenére, mintegy két
maroka, 2018. július 29. vasárnap, 21:03
Amerikai importvámok - Oettinger: meg lehetne próbálkozni egy "TTIP lighttal"
a most kivetett vámokat kell felszámolni, és az utána készen állniuk arra, hogy minden szektorban minden termékkel kapcsolatban tárgyaljanak a vámok csökkentéséről és újragondolásáról.

A politikus rámutat arra is, hogy ugyan Németország az EU legnagyobb exportőre, de minden német autó tartalmaz rengeteg olyan alkatrészt, melyek más uniós országokban készülnek.

"Ez azt jelenti, hogy a +Made in Germany+ felerészben +Made in Europe+", ezért közös érdek az európai export megóvása a kereskedelmi háborútól - húzta alá a biztos.

A Deutschlandfunk rákérdezett arra is, hogy mi történik, ha minden tárgyalás hiábavaló, és végül az Egyesült Államok mégis különvámot vet ki az európai autóipar termékeire. Oettinger szerint ennek fennáll a valós veszélye.

"Elképzelhető, hogy ez megtörténik, és akkor reagálnunk kell, és nem szabad puhánynak lennünk" - mondja Oettinger, kiemelve, hogy számos termék érkezik az Egyesült Államokból Európába, amelyeket az Európai Unió magasabb vámokkal sújthat.

Günther
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 10:49
Költségvetés - Gulyás: a bér- és a gazdasági növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé
biztonságos növekedés költségvetése - jelentette ki.

Hozzátette: a költségvetés stabil lábakon áll, de nemzetközi kockázatok vannak, ezért minden korábbinál nagyobb, mintegy 360 milliárd forintos a tartalék. Ehhez csak akkor nyúl hozzá a kormány jövőre, ha biztosítva látja a költségvetési egyensúlyt és a nemzetközi kockázatok nem gyakorolnak negatív hatást - rögzítette. A kockázatok közé sorolta az eurózóna országainak általános eladósodottságát, az Egyesült Államokkal kialakult és élesedő kereskedelmi háborút, valamint az Ukrajnában folyó háborút és biztonsági helyzetet.

Gulyás Gergely szólt arról, hogy jövőre 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó és nő a kétgyermekes családok adókedvezménye gyermekenként 10 ezer forintról 20 ezer forintra.

Kitért arra, 327 ezer forint a bruttó átlagbér ma Magyarországon. Hozzátette: 2010-ben 202 ezer forint volt az átlagbér, azaz nyolc év alatt 65 százalékkal, ami szerinte szép teljesítményt.

Úgy összegzett: azt
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 14:22
Katinka Soetens - Ha szeretnéd megváltoztatni a világot.
igazán.
Szeresd őt igazán.
Válaszd ki azt, akinek a Lelke a tiédhez szól.
Aki lát téged.
Aki elég bátor ahhoz, hogy féljen.
Fogadd el a kezét és vezesd finoman házi tűzhelyed véréhez...
Ahol érezheti a melegedet saját magán...
hagyd ott megpihenni...
és égesd el a tüzedben a terheit...

Nézz bele a szemébe...
Nézz bele lénye mélyébe...és lásd azt,
ami ott alszik, vagy ébred...
Nézz bele a szemébe...lásd ott az apáit és nagyapáit...
az összes háborút és őrültséget,
amit a szellemük távoli helyek, távoli időkben harcolt...
Lásd ott az őrületet és fájdalmat,
amit a mások-fölötti-hatalom világa hozott nekik
és a hozzájuk tartozóknak..

.Lásd a fájdalmukat, a harcaikat,
a gyötrődést és a bűntudatot...
lásd ítéletek nélkül...majd engedd el...
érezz bele az őseitől örökölt terhekbe.

És tudd, hogy menedéket keres nálad...
engedd, hogy beleolvadjon a megtartó pillantásodba...
és
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 17:07
Szent II. János pápa imája
szentelését várod tőlünk. Segíts nekünk annak a fölajánlásnak igazságában élnünk, melyet Krisztus a mai világ egész emberi családjáért végez. Miként fölajánljuk neked, ó Anyánk, a világot, minden embert és minden népet, úgy e világfölajánlást is a te anyai szívedre bízzuk. Ó Szeplőtelen Szív! Segíts legyőzni a fenyegető rosszat, mely oly könnyen gyökeret ver a mai ember szívében, s melynek fölmérhetetlen hatásai már ránehezednek jelen életünkre, s úgy tűnik, elzárják a jövő útjait!

Az éhségtől és a háborútól - ments meg minket!
Az atomháborútól - ments meg minket!
A kiszámíthatatlan önpusztítástól és mindenfajta háborútól - ments meg minket!
A kezdődő emberi élet ellen elkövetett bűnöktől - ments meg minket!
A gyűlölettől és Isten fiai méltóságának megvetésétől - ments meg minket!
A társadalmi, nemzeti és nemzetközi életben elkövetett igazságtalanságoktól - ments meg minket!
Isten parancsolatainak könnyelmű megszegésétől
maroka, 2018. július 12. csütörtök, 19:54
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: egye nagyobb globális növekedési kockázat a kereskedelmi háború
Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics közgazdászai hétfőn bemutatott helyzetértékelésükben közölték: becslésük szerint a vámkonfliktusban részes gazdasági erőcentrumok által ténylegesen kirótt pótlólagos vámok eddig mindössze 60 milliárd dollárnyi globális kereskedelmi forgalmat érintettek; ez a világgazdasági szintű hazai össztermék (GDP) 0,3 százaléka.

A ház számításai szerint azonban ha a kilátásba helyezett összes büntetővámot az ilyen intézkedésekkel fenyegetőző mindegyik ország teljes mértékben érvényesíti, az több mint 800 milliárd dollár értékű - a globális GDP-érték 4 százalékának megfelelő - kereskedelmi forgalmat érintene.

Az Oxford Economics bizonyos mértékű kárt már alapeseti előrejelzésében is modellez. A ház e forgatókönyve 100 milliárd dollárnyi tényleges kereskedelmi forgalmat érintő pótlólagos vámokkal számol az Egyesült Államok és Kína kereskedelmében, és 50 milliárd euró körüli forgalmat érintő vámintézkedésekre az Egyesült
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:15
Enneagram - Nyolcas Archetípus Szintjei
vezető
* A kenyérkereső
* A vállalkozó
* A független ember
* A szikla

"Ebből fakad a kérdés: vajon inkább szeressenek, mint féljenek tőlünk vagy inkább féljenek tőlünk, mint szeressenek? A válasz talán az lehetne, hogy egyszerre mindkettőt kellene kívánnunk; mivel azonban a szeretet és a félelem aligha létezhet együtt, ha választanunk kell közülük, akkor sokkal biztonságosabb, ha félnek tőlünk, mint ha szeretnek."
(Niccolo Machiavelli: A fejedelem)

"Végzetes hiba háborút kezdeni, ha nem akarjuk megnyerni."
(Douglas MacArthur)

"A hatalomnak nem kell dicsekednie. A hatalom magabiztos, biztos fellépésű, önmagát indító, önmagát megállító és önmagát igazoló. Amikor rendelkezünk vele, akkor azt tudjuk is."
(Ralph Ellison)

"Az embernek minden emberi konfliktus kezelésére olyan módszert kell kifejlesztenie, amely megakadályozza a bosszút, az agressziót és a megtorlást. Egy ilyen módszernek csakis a szeretet lehet az alapja."
(Martin
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:39
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: visszaüthet az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra a kínai importra k
Az amerikai kormány a minap 25 százalékos vámot jelentett be több mint 800 kínai termékfajtára. A két ütemben bevezetni tervezett intézkedés éves szinten 50 milliárd dollárnyi kínai exportot érint. Washington - a kínai ellenintézkedések terveire reagálva - a héten további 200 milliárd dollárnyi kínai importra 10 százalékos vám kivetését helyezte kilátásba.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics közgazdászai szerdai helyzetértékelésükben közölték: saját számítási modelljük - Oxford Economics' Global Economic Model - azt mutatja, hogy a tervezett amerikai és kínai vámintézkedések és ellenintézkedések együttes közvetlen hatása jövőre 0,3-0,4 százalékponttal csökkenti az amerikai és a kínai gazdaság növekedési ütemét.

A ház kimutatása szerint az első menetben 25 százalékos vámmal sújtandó 50 milliárd dolláros kínai importtételnek csak az 1 százaléka fogyasztási cikk. A cég szerint az amerikai kormány szándékosan így válogatta össze az erre a listára
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 19:42
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
...Meglehet, a demokrácia csatát vesztett, április 8-án, de ahhoz, hogy a demokrácia háborút veszítsen Magyarországon, ahhoz AZ ÖSSZES DEMOKRATÁT KI KELLENE IRTANIA A FIDESZ-BAGÁZSNAK!...

(A Fidesz-bagázs felmorzsolásához és a NER lebontásához viszont, elegendő lesz a Fidesz-bagázs idiótáinak mérhetetlen korlátoltságát kihasználni...) ;)
foxworkinspace, 2018. május 02. szerda, 20:30
ro BOT Program - Noob Saibot
Árnyéktestvériség feloszlott, Noob Saibot pedig egy bizonytalan helyzetű, végeláthatatlan pusztaság közepén találta magát. Ezért inkább visszatért az egyik átjárón át a Külső Világba, hogy ismét Shao Kahnhoz csatlakozzon, ahol nagyobb esélyt látott arra, hogy hatalmat szerezzen magának. Az elkövetkező éveket különféle orgyilkosságok elkövetésével töltötte új ura számára, amik közül a legutolsó és egyben legkockázatosabb az volt, amikor egy csatamezőn kellett észrevétlenül az évek alatt a Külső Világ ellen háborút indító Édenia mellé állt Goro herceg közelébe férkőznie, hogy súlyosan megsebesítse a shokant, de úgy, hogy az túlélje. Másnak talán nem is sikerült volna, de Noob Saibotnak igen. Leszúrta a herceget és a helyére egy hozzá hasonló shokan holttestét rakta, majd a kialakult zűrzavarban feltűnés nélkül távozott a hadszíntérről.
Visszatérve viszont arról értesült, hogy a Shang Tsung és a Quan Chi által alakított szövetség megölte Shao Kahnt. Saibot meglátta a remek lehetőséget ebben, és első dolga
eposz, 2018. április 20. péntek, 09:37
SS - Satan Service - Snake - Sith
roppant merev kasztrendszerre épült, ami szigorúan vallásos volt. Nagy figyelmet fordítottak a megkülönböztetésekre is: a harcosok (massasi kaszt) vörös bőrűek voltak, az intelligensebb rétegeket (zuguruk kaszt) végtagjai emberszerűre emlékeztettek sötét bőrrel, a legfelső papi (kissai) réteget pedig szintén vörös bőrrel ábrázolták. A papokat, akik a Sith istenségeket hirdették, óriási becsben tartották. Rendszeresen tartottak élő áldozathozatalokat a misztikus alkímiai és mágiai rítusaikhoz, valamint a háborút és az erőszakot is az élet természetes rendjének tartották.

Végtelen és misztikus tudásukat Sith Holocronokba zárták, ezzel elrejtve az ősi tudást - később egy ilyen holocronra bukkan Luke Skywalker a Yavin 4-en miután megalapította Jedi Akadémiáját. (De ezt a hivatalos folytatást a Disney már kitörölte az univerzumból a VII. rész új cselekménye miatt.) Kultúrájuk annyira gazdag volt, hogy nevükkel és szokásaikkal egyetemben fennmaradtak, azok után is, hogy a sötét Jedi-k az uralmuk
eposz, 2018. április 18. szerda, 06:53
1/45
Képek, videók
A Harmadik Birodalom
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:19
A Hettita Birodalom
sanci81
2016. január 23. szombat, 12:06
Római birodalom
nagysugar
2013. október 13. vasárnap, 12:02
Hun-Birodalom.jpg
basikele
2013. július 01. hétfő, 03:45
A birodalom védője.jpg
pacsakute
2013. május 26. vasárnap, 14:46
Kínai birodalom
megyerimihaly
2012. augusztus 24. péntek, 22:12
Hun birodalom! :))
meki77
2012. augusztus 21. kedd, 09:21
Csányi_birodalom.jpg
agica2004
2012. július 14. szombat, 18:13
Orbán birodalom.jpg
agica2004
2011. július 28. csütörtök, 13:38
birodalom
erzsi610330
2010. január 24. vasárnap, 17:29
a birodalom visszavág1200
hollygergo
2009. január 19. hétfő, 20:14
birodalomkep.jpg
viktoria02
2008. december 26. péntek, 15:08
A Római Birodalom Bukása.
finike
2007. augusztus 06. hétfő, 11:18
A Római Birodalom Bukása.
rambobby
2007. március 11. vasárnap, 08:28
Római birodalom hagyatéka
solanum
2006. augusztus 24. csütörtök, 08:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.