Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:46 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Assisi Szent Ferenc ünnepe október 04.
hibásan tudott beszélni, és írni is nehezen tudott, ami élete végéig nagyon bántotta. Innen érthető, hogy tékozlóan bánt a pénzzel, és barátai körében számlálatlanul szórta aranyait. Vakmerően nagylelkű volt. Így amikor Rómában járt, és megfigyelte, hogy a zarándokok csak rézgarasokat dobnak az Apostolfejedelmek sírjához, fogta és egész erszényét odaborította.
A világfi Ferencet egy betegség döbbentette rá arra, hogy mennyire léha életet élt addig. Perugiában volt fogságban — az assisiek ugyanis háborút viseltek Perugia ellen —, amikor ,,magasabbrendű dolgokról" kezdett gondolkodni. De ez csak annyit jelentett, hogy már nem kereskedő, hanem lovag akart lenni, s már nem a pénz, hanem a dicsőség és a hírnév vonzotta. A Dél-Itáliába induló hadjáratról visszafordult, és útközben egy szegény lovagnak ajándékozta pompás öltözékét.
.......
Ettől kezdve Ferencet gyakran látták
maroka, 2018. október 16. kedd, 18:43
A négy évvel ezelőttinél alacsonyabb a részvételi arány a boszniai választásokon
jelent meg a bizottsági tag, és másikat kellett keresni. A rendőrségnek eddig sehol nem kellett beavatkoznia - hangsúlyozta a választási bizottság vezetősége a vasárnapi sajtótájékoztatón.

A majdnem 3 millió 353 ezer szavazásra jogosult bosznia-hercegovinai állampolgár 19 óráig adhatja le voksát Bosznia-Hercegovina 5794 szavazóhelyén és tíz diplomáciai külképviseleten. Az összesen 518 mandátumért 7497 jelölt verseng.

Bosznia-Hercegovina jelenlegi formájában 1995-ben jött létre. A boszniai háborút lezáró daytoni szerződés értelmében az országot két entitásra osztották: a terület 51 százalékát kitevő, bosnyákok és horvátok lakta Bosznia-hercegovinai Föderációra és a többségében szerbek lakta boszniai Szerb Köztársaságra. A bosnyák-horvát föderáció további, egymástól elkülönülő közigazgatási egységekből, kantonokból áll. A daytoni szerződés alapján a két entitásnak külön vezetése, parlamentje és alkotmánya is van, de rendelkeznek a teljes államra vonatkozó vezetéssel is. Vasárnap ezek minden
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 13:51
Vers
zúg, a ringló
potyog az ösvényre, fejét föltartva, halkan
megáll a sás között és vár a sikló.

Ne félj, ne félj, a felporzó morajba
belevegyül a percek surrogása,
ne fél, ne félj, nem jött el, déli nap van,
messze van még a szélnek aratása,
messze van még a felhősávos ég is,
a túlpart megdőlt jegenyéi, messze
mindig a test a testtől, mégis
ölelik egymást állva, nem eresztve,
mindig így indul, hajladoznak a fényben,
az apák nemzik folyton a háborút,
nem baj, ne félj, úgy lesz, mint egyszer régen-
megállt a szél, csönd lett és beborult-

A fal mellett a fűben szétdobálva
lyukas strandlabda, foszlott hintaágy,
már csak halványan látni odaátra,
dörgés hullámzik, úgy jön, mint a vágy,
ki tudja honnét, haránt veri a kertet,
görget egy vödröt, vacog az összes ablak,
dobog a bádog, áznak a kint felejtett
ruhák, részeg napernyőt dönt a falnak,
potyog a gyümölcs, leválik mind az
kirscha, 2018. október 05. péntek, 21:56
Amerikai importvámok - Malmström: még az előkészítő munka sem kezdődött meg az európai-amerikai kereskedelmi eg
megállapodás azonban még messze van - mondta Malmström a kereskedelempolitikáért felelős uniós miniszterek informális találkozóján.

"Nem tárgyalunk jelenleg semmiről az Egyesült Államokkal. Az ipari árukat érintő esetleges egyezményt illetően még az előkészítő munka sem kezdődött el. Egyelőre a szabályozási együttműködésre fókuszálunk" - jelentette ki.

A tanácsülés résztvevői arról egyeztettek, hogy miként lehetne enyhíteni az Atlanti-óceán két partja közötti feszültséget, elkerülve egy kereskedelmi háborút. Az EU soros osztrák elnökségének javaslata szerint ebben a fázisban a közös szabályozási keretekre kellene összpontosítani, hogy a felek például kölcsönösen elismerhessék egymás biztonsági sztenderdjeit az autóipari, a gyógyszeripari és az orvosi berendezések terén.

Cecilia Malmström arról számolt be, hogy november végén találkozik Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főképviselővel, akivel megvizsgálják, hogy megköthető-e a megállapodás a szabályozási ügyekben.

"Vannak könnyen
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 18:52
2018. szeptember 21., pénteki Napiszöveg
vessétek],
mert ő törődik veletek" (1Péter 5:7NW).

Igazán stresszes világban élünk.
Sátán, az Ördög nagy haragjában
,,fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán,
és azon igyekszik, hogy felfaljon valakit"
(1Péter 5:8NW Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek.
Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon van, hogy felfaljon valakit);
(Jelenések 12:17NW A sárkány ekkor nagyon dühös lett az asszonyra, és elment,
hogy háborút viseljen az utódai közül megmaradtak ellen, akik megtartják Isten parancsait,
és akiket megbíztak azzal, hogy tanúskodjanak Jézusról.).
Ezért hát nem meglepő, hogy még
Isten szolgái is küzdenek aggodal-
makkal. A múltban élt istenfélő
személyekkel sem volt ez másként.
Például Dávid királyt időnként
komoly aggodalmak gyötörték
(Zsoltárok 13:2NW Meddig gyötörnek még aggodalmak,
és bánkódom szívemben nap mint nap?
Meddig győzedelmeskedik
charlotteani, 2018. szeptember 27. csütörtök, 23:15
1-10 A rendszerváltozás forgatókönyve
hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://444.hu/2014/03/13/az-eu-majdnem-betiltotta-az-akacot-de-a- magyar-diplomacia-sikeresen-blokkolta-a-tamadast
*
*-
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért!
PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!
Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZERVÁLTOZÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem az un. szocializmust becsődöltető POLITIKAI VEZETŐINEK!
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a
furaila, 2018. szeptember 27. csütörtök, 18:47
H.Kohut Katalin: Állatkerti pagoda (Vilma-Béla párbeszéd)
igazgyöngy. A kagyló egykori népek földönkívüli üzeneteit közvetítette a népek közül, így maradt fenn a telefonhoz hasonló név, ezért szenvednek örökké.
- Nekem nem is kellene olyan gyöngysor, mely fájdalomból jön létre.
- Így van, drága Vilma, nagyon sok fájdalom van az állatok birodalmában, ellenségekké tették őket örökké, mint elvarázsolt világát régi népeknek, tündéreknek, manóknak, vízi lényeknek.
- Mi a véleményed a medúzáról?
- Egykor a legnagyobb zeneszerző volt a világon, rengeteg háborút megélt, harcolt kegyetlenül az őt leigázó fekete mágusok által. Nagyon kár érte, róla szól mai napig a templomi orgona és valamennyi basszus kulcsos kottája az emberiségnek.
- Egyszer talán a vadállatok egymástól el lesznek választva, hogy ne legyenek ellenségek, senki sem bántja az elvarázsolt világot többé. Érdekes lehet, hogy ugyanazon szokásokat folytatják, ahogyan valamikor éltek, vagy bevégezték a létüket.
- Igen, ugyanott folytatták. Jó kis állatkerti sétánk volt, drága
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 12:58
A francia elnök újabb gesztus tett az algériai háborút követő sérelmek helyrehozatalára
A köztársasági elnök a hivatalos közlönyben megjelent rendelet szerint hat veteránt tüntetett ki a Becsületrenddel, s összesen 37-en kaptak állami elismerést azért, amit Franciaországért tettek.

A tragikus sorsú veteránok kitüntetése tíz nappal azután történt, hogy Emmanuel Macron elismerte, az algériai háborúban a francia katonák rendszeresen alkalmaztak kínzásokat.

Az algériai háborúban Franciaország oldalán harcoló katonák, az úgynevezett harkik sorsa a két ország közötti kapcsolatok egyik legfájdalmasabb oldala, amely közel hatvan éve terheli a francia társadalmat és emlékezetpolitikát.

Mintegy 150 ezer algériai harcolt Franciaország oldalán a függetlenségpártiakkal, a Nemzeti Felszabadítási Front (FLN) harcosaival szemben a különösen kegyetlen, és az erőviszonyokat tekintve kiegyenlítetlen háborúban, amelyet merényletek, kínzások, emberrablások kísértek.

A francia kormány képviselői és az Algériai Köztársaság ideiglenes kormányának meghatalmazottai 1962. március 18-án írták
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 16:08
Az államok közül csak a magyar segít
álláspontunk.
A levantei és mezopotámiai társadalmak sok nehéz korszakot éltek meg, sok üldöztetésnek voltak kitéve. Ami ma zajlik Irakban és Szíriában, az korábban többször megismétlődött. A nagy probléma az, hogy a keresztény társadalom létszámában csökken, sokan elvándorolnak a térségből. Mit tud tenni a magyar kormány, a magyar nép, avagy Európa és a nyugat, hogy megoldja ezt a problémát?

Mi két dolgot kérünk a nyugattól. Először is; legyen meg az akaratuk arra, hogy megállítsák a háborút.
Ennek a háborúnak nincs értelme, nincs vége, kizárólag a rombolás, gyilkolás és az üldöztetés jellemzi. Ezért azt kérjük tőlük, hogy mondják, ki legyen vége, elég a háborúból.
Másodszor az kérjük, hogy álljanak ki amellett, hogy akiket elűztek, visszatérjenek hazájukba, hogy folytassák életüket, történelmüket és kultúrájukat. Segítsenek helyreállítani otthonaikat. Mert hiába mondjuk nekik, hogy jöjjenek vissza, ha háború van és romokban hevernek az otthonaik.
Attól függetlenül, hogy
maroka, 2018. augusztus 27. hétfő, 12:41
Lehetséges hogy nálunk szellem tanyázik?
időszakában (hozzávetőleg Kr. e. 2200 és Kr. e. 1300 körüli intervallumban), esetleg igaz lehetne ez a pöffetegen félművelt kijelentés, ám az Új-testamentum létrejötte időszakában, már aligha!
● Izraelben, az Új-Testamentum-i időkben, már LÉTEZETT alapvető oktatás! Tehát volt, írásoktatás is! (És volt oktatás, Izrael és Judea Római Birodalomba történő betagozódását követően is...)
● Hellaszban, már LÉTEZETT alapvető oktatás, jóval Krisztus előtt is! És létezett oktatás, a II. makedón háborút lezáró püdnai csatát követően is, amikor is Hellasz, Macedonia, Thracia, Piereus és Achai néven, a Római Birodalom provinciáivá lettek...
● A Római Birodalomban az Új-Testamentum-i időkben, már LÉTEZETT alapvető oktatás! A korai császárkorban - Krisztus tevékenységének idején -, mindenképpen volt. Az Új Testamentum megírásának időszakában (a Kr. u. I. században) meg, már pláne, hogy!... Ha nem is volt a birodalom összes provinciájában általánosan elterjedt az
foxworkinspace, 2018. július 30. hétfő, 21:11
Szigetvár ostroma film
Maga Szulejmán szultán az ostrom közben, táborában hunyt el.
Az ostrom előzményei
A török állam- és hadvezetés részéről az oszmán seregek magyarországi utánpótlási és felvonulási útvonalait veszélyeztető szigetvári erőd elfoglalása a sikertelen 1556. évi, Ali budai pasa által vezetett, de Horváth Stancsics Márk kapitány által akkor még sikeresen visszavert ostromot követően továbbra is stratégiai célként fogalmazódott meg. Szigetvár bevételére az 1565-ben kezdődő, és a negyedik Habsburg-török háborút, egyben az ún. várháborúk korát (1541-1568) lezáró, drinápolyi békével végződő hadjáratsorozat idején került sor.
I. Nagy Szulejmán szultán, aki európai hódításait Bécs megszerzésével kívánta teljessé tenni, serege élén 1566 áprilisának végén indult útra Isztambulból. Miközben Pertev pasa tiszántúli várak (Jenő, Lippa, Gyula) ellen indult, az uralkodó július 19-én Eszéknél átkelt a Dráván, majd a török sereg előrejutását zavaró, Szigetvárról kiküldött csapatok támadásai ellenére, mintegy két
maroka, 2018. július 29. vasárnap, 21:03
1/45
Képek, videók
Assisi Szent Ferenc
sanci81
2018. május 07. hétfő, 16:20
Assisi Szent Ferenc
sacimama
2018. január 01. hétfő, 21:31
Assisi Szent Ferenc
egrilany51
2017. július 05. szerda, 08:54
Assisi Szent Ferenc.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:26
Assisi Szent Ferenc...jpg
jozsuzsa
2017. március 08. szerda, 20:39
assisi_szent_ferenc_92 922
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:29
Assisi Szent Ferenc
lenke1964
2015. április 29. szerda, 10:33
Assisi Szent Ferenc imája
sacimama
2015. február 04. szerda, 21:51
Assisi szent Ferenc imádk
sacimama
2014. október 04. szombat, 23:52
Zarándokok Mekkában
sanci81
2015. augusztus 18. kedd, 11:52
zarandokok.jpg
lilagondolatok
2015. május 24. vasárnap, 11:44
Zarándokok
lilagondolatok
2015. május 24. vasárnap, 11:39
Ferences szerzetesek
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:21
Ferences Templom
dorotea55
2017. november 16. csütörtök, 13:41
Címkék
percek surrogása, Miközben Pertev, szabályozási együttműködésre, népek közül, tragikus sorsú, szélnek aratása, sárkány ekkor, Horváth Stancsics Márk, fűben szétdobálva, boszniai háborút, magyar kormány, akaratuk arra, francia elnök, birodalom összes, uralkodó július, utódai közül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.