Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:32 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Puding kocka
Tészta:
1 kanál szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 2 kanál méz, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk,majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
Krém:
8 dl tejet, 8 kanál liszttel sűrűre főzzük, majd hűtjük.
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor kikeverni, majd a két masszát összedolgozni!
Az összekevert krémet ketté vesszük ,majd az egyik felébe kakaóport a másik felébe vaníliát rakunk.
Az első lapra a vaníliás krémet, a másik lapra a kakaós krémet kenjük.
Tetejét csokoládéval öntjük le!!
Neumanné Tímea, Sütik-képpel
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 15:01
Receptek az 1930-as évekből
kihült megdaráljuk. 10 dkg czukrót kevés vizzel vastag sziruppá fözünk és belekeverünk 20 dkg főtt áttört gesztenyét. Hozzá adjuk a darált mandulát és 2 deci habbá vert tejszint. Megtöltjük vele a tortát és a tetejét is bevonjuk vele. Azután az egész tortát beboritjuk tejszinhabbal."

Budai-teasütemény:

"2 egész tojást keverjünk össze 12 dkg czukorral, 10 dkg hámozatlan felibe vágott mandulával, 10 dkg mazsolával 12 dkg lisztel kevés törött fahéjjal reszelt czitrom-héjjal. Az összekevert anyagot lapos vizes kés segitségével 2 ujjnyi vastagságban vajjal kikent liszttel meghintett tepsibe kenjük és nagyon lassú tüznél magsütjük. Hidegen újjnyi szeletekre vágjuk fel. (Sokáig eltartható) és finom."

Gesztenye-torta:

"25 dkg czukrót habosra keverünk 8 tojás sárgájával. Hozzáteszünk 12 dkg olvasztott vajat, 25 dkg főtt átpaszirozott gesztenyét és 25-30 perczig keverjük. Most aztán a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét és 5 dkg finom lisztet vegyitünk hozzá. Két részben
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Mascarponés tarka kocka
evőkanál liszt,
2 kiskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej (1,5 - % zsírtartalmú),
1 tasak vaníliás pudingpor,
1 kiskanál vaníliás cukor,
250 g vaj,
100 g porcukor.

Mascarpone krém:
250 ml tejszín,
250 g mascarpone (egy doboz),
1 kiskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, és a sütőporral összekevert lisztet.

A legvégén óvatosan kavarjuk bele a tojás fehérjéből felvert habot. Az így kapott masszát osszuk el két részre, a második részbe keverjük bele a kakaót. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük bele a fehér masszát, majd a kakaós masszát, egy kanál segítségével kissé kavarjuk össze.

Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük 10 percet. Ha megsült hagyjuk kihűlni közben készítsük el a vanília krémet.
Tegyük oda a tejet főni. A vaníliás pudingport keverjük
vorosrozsa66, 2018. március 14. szerda, 19:34
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
(nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.

4.Ünnepi torta
********************
Hozzávalók: 7 tojás, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 tábla csokoládé, 12 kis gesztenyeszív a
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
KEKSZES szelet
vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 csomag vajas keksz

A tészta sütése előtt egy kb. 25 x 35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, és előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam az olajat, és még mindig kézi mixerrel kevertem néhány percig.
Ezután hozzászitáltam a lisztet és a kakaóport, és - nem géppel, hanem már csak fakanállal - nagyon finoman összekevertem, illetve inkább csak beleforgattam a száraz anyagot a habba, ügyelve, hogy ne törjem össze a szépen felvert habot.
A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, óvatosan eligazgattam, majd kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hűlni hagytam, majd lehúztam róla a sütőpapírt, és visszatettem a tepsibe.
Amíg a tészta hűlt, elkészítettem a krémet. Ehhez összekevertem a pudingport a cukorral, majd kevés narancslével, végül fokozatosan hozzáadtam az összes
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:07
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi

A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre. A tortazselét a
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:04
Marlenka
Tészta:
10 dkg vaj,
3 e.k.méz,
30 dkg kr. cukor,
1 e.k. szóda BB,
1 e.k. ecet,
2 egész tojás,
70 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor

Nagyobb edényben felolvasztom a vajat, cukrot és a mézet, az ecetet a szódával egy kis pohárban összekeverem, majd beleöntöm a felolvadt masszához, a tojást villával felverem és azt is óvatosan beleadagolom és addig keverem míg barna hab nem keletkezik rajta. Leveszem a tűzről és lassan hozzáadom az előzőleg összekevert lisztet a kakaóporral, mehet bele még 1 dcl tej is hogy könnyebben tudjunk a tésztával dolgozni. Fakanállal nem sikerül a tésztát teljesen összedolgozni, ezért én mikor már nem bírom kavarni, kiborítom a deszkára és gyorsan összegyúrom. Kicsit forró, de nem lehet vele várni mert aztán lehetetlen lesz kinyújtani a lapokat. Igazából 6 részre kellene osztani, én viszont csak 5 re osztom. Gyorsan kinyújtom a lapokat, és mikor ezzel megvagyok kisütöm. Nyújtás közben nem kell a sütéssel foglalkozni mert a tészta
suzymama, 2017. július 13. csütörtök, 22:44
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
fahéj
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj



Elkészítés:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.



Részeges menyecskék

20 db szép sárgabarack
cseresznyepálinka
porcukor
2 tojás
12 dkg liszt
fehérbor
csipetnyi só
a sütéshez:
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes kókuszvarázs
A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó és a sütőpor is.

Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.

A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:43
Váncza Kincses Receptkönyv
zsír hozzáadásával keverjük össze: Túrótöltelék: 30 dekányi túrót, 2 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral, a 2 tojás kemény habjával, 6-8 deka mazsolával, 5 deka darált dióval és 12 deka cukorral elkeverünk.
Külön készítünk 35 deka lisztből, 1 csomag Váncza-sütőporból, 15 deka zsírból, 1 tojás sárgájából és 10 deka cukorból kevés tejjel könnyen nyújtható tésztát, melyet kétfelé osztunk. Egyik feléből lapot nyújtunk, melyet nagyobb vajazott tepsi aljára helyezünk, és a fenti egész összekevert metéltes túrótöltelékkel beborítunk. A töltelékre a tészta másik felét helyezzük, és villával pár helyen megszurkálva tejfeles tojássárgájával kenjük. Forró sütőben jól átsütjük. Tálaláskor a szeleteket vanilin-szórócukorral bőven hintjük.

"E Váncza 'Kincses receptkönyv' nagy örömet szerzett Önnek és valóságos kincset jelent, tehát kérjük kedves ismerősei körében
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Tejszínes, meggyes-joghurtos-csokis krémes
fakanállal hozzá kevertem a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem.
A masszát 3 részre osztottam,majd egyenként kisütöttem a lapokat.(180 fok,10 perc)
A csokoládés krém készítése:
A pudingport a tejjel,cukorral simára kevertem,majd felfőztem,az apróra tördelt csokoládét is hozzá kevertem és kihűtöttem.
A tejszínt kemény habbá vertem.
A zselatint a vízben beáztattam,langyosra melegítettem,feloldottam.
A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam,összekevertem,a tejszínnel lazítottam.
Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.
A rózsaszínű krém készítése:
Az epres pudingport a cukorral,tejjel simára kevertem,felfőztem,majd kihűtöttem.
Ezután hozzá kevertem a meggyes joghurtot.
A tejszínt kemény habbá vertem.
A zselatint a vízben beáztattam,langyosra melegítettem,feloldottam.
A joghurtos krémhez kevertem a zselatint,majd a tejszínt.
Hűtőbe tettem.
A piskóta lapokat rumos tejjel ,egy ecset segítségével
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 12:40
Cseresznye torta kókuszos vanília krémmel
A torta cseresznye:

2 nagy tojás
1/2 csésze tej
1/2 csésze olaj
1/2 csésze cukor
2 csésze liszt (az utóbbi nem volt teljes)
2 lg kakaó
1 tasak sütőpor
körülbelül 1 kg cseresznye

Először foglalkozott cseresznye, amit mosni és megkövezték.
Egy keverő tálba I tojásokat a cukorral, tejet és az olajat.
Egy másik tálban összekevertem a lisztet kakaó és sütőpor. Azt is beépítették a liszt keveréket a kompozíció tojással.
Öntöttem a keveréket egy serpenyőbe bélelt sütőpapírral (Én is egy normális serpenyőt a tűzhelyen). A kapott készítmény állaga tészta muffin.
Azt elosztva összetételének cseresznye tálca tálcára, majd adok előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 percig.

Az így kapott sütemény nagyon finom (belekóstoltam, így van, hogy szavamat) .... akkor egy kis porcukorral, és tálaljuk mint ilyen .... teendő, ha már úgy gondolja, krémet kirúgják szeretném, hogy lemaradtak.
Ha továbbra is szeretné a torta krémes, mint
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 11:15
1/20
Képek, videók
A Neumann-kráter a SELENE
vargaspace
2012. november 24. szombat, 16:00
Neumann-szoborInfopark BpX
skorpiolilike
2011. február 09. szerda, 10:24
Neumann.jpg
skorpiolilike
2011. február 09. szerda, 10:20
Eduard Neumann_S.jpg
sztana45
2010. július 30. péntek, 23:48
Neumann_Janos_-_A_szam ito
aron0
2007. március 15. csütörtök, 18:59
Neumann.jpg
szamuely4c_8a_1973
2007. február 04. vasárnap, 11:27
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
Szódabikarbóna.jpg
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 19:35
szodabikarbona2.png
lenke1964
2015. szeptember 14. hétfő, 09:26
Szódabikarbóna
sanci81
2015. március 23. hétfő, 10:59
szodabikarbona-hajsamp on.
baratha
2015. március 02. hétfő, 09:49
szódabikarbóna
lenke1964
2015. február 28. szombat, 21:15
Szódabikarbóna Ebook
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:57
odakozmalt-szodabikarb ona
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:12
szódabikarbóna
taltos1
2014. október 27. hétfő, 16:12
Címkék
keverő tálba, joghurtos krémhez, krém tetejére, meggyes joghurtot, torta krémes, olvasztott vajat, kanál segítségével, rózsaszínű krém, kihűlt csokoládés, cukor elolvadt, tésztával dolgozni, Váncza Kincses Receptkönyv, liszt keveréket, másik felébe, vízben beáztattam, citrom levével,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.