Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:49 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Detti túrós pogácsája
fokon süssük aranybarnára a pogácsákat.

Melegen a legfinomabb, de teával, vagy forró csokoládéval hidegen is kitűnő!

Tipp:

Könnyebb lesz a tészta, ha átszitáljuk a lisztet.
A vajat ne olvasztva adjuk a túróhoz, és a tésztát hidegen dolgozzuk össze, mert így később könnyebb lesz a gombócokat elkészíteni.
Először mindig kevesebb sót tegyünk a tésztába, nehogy a kész pogácsa élvezhetetlen legyen. Lehetőségünk van még az újbóli sózásra, miután már összeállítottuk a tésztát.
Nem baj, ha nyersen egy kicsit sósabb a nyers tészta, sütés után úgysem érezzük majd annyira sósnak a pogácsát.
A tepsibe helyezhetünk szilikon lapot, arra rátéve a még nyers pogácsákat, így nem kell plusz zsiradékot használnunk.
A pogácsák tetejére kedvünk szerint szórhatunk reszelt sajtot, szezámmagot, mákot, esetleg darált diót, kinek mihez van kedve.
A legkisebbek is élvezettel gyúrják a tésztát, és készítenek gombócokat - ettől lesz még finomabb
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:24
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek
Az olasz konyhának nincs párja, a nagyszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Nem kell más, csak pár minőségi hozzávaló, egy szakács, aki szívből főz, no meg egy pohár finom bor, és kész is a tökéletes fogás. Kezdhetjük? 5 kedvenc receptünk következik az olasz konyha napja alkalmából.

Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

3 evőkanál olívaolaj | |1 fej vöröshagyma | | 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz

1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:25
Mákos-meggyes tekercs
sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:42
Túrós pogácsa
nagyon finom, puha pogácsák lesznek belőle. Mivel szintén 2 napra kellett és én csak frissen szeretem tálalni a vendégeimnek, egy nagyobb adagot gyúrtam be szombat reggel. Felét kisütöttem még aznap, úgy időzítve, hogy a vendégek érkezésére legyen kész, másik felét hűtőben pihentettem másnapig.
Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
0,5 kg túró (házival az igazi)
1,5 ek. só
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl

Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt. Pihentettem, míg előkészítettem a többit. Először a margarint elmorzsoltam a liszttel, ezután belekevertem a sót, majd a túrót. Beleütöttem a 2 tojást és hozzáadtam az élesztőt és még annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne túl lágy tásztát kapjak. Kettévettem, egyik felét becsomagoltam és ment a hűtőbe. Másik felét hajtogattam,
nanoka72, 2017. december 12. kedd, 10:18
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
keverünk, azután 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá.

A tésztából tortaformában vékony lapokat sütünk közepes tűznél, gondosan ügyelve arra, hogy a lapok meg ne barnuljanak.

Töltelék: 3 tojás sárgáját 15 deka porcukorral, 7 deka kakaóporral, 20 deka vajjal és fél csomag vaníliás cukorral gőzön melegítjük, és kihűlésig keverjük.

A kihűlt lapokat és később a torta oldalát a töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére pedig, 12 deka cukorból, szálassá főzött szirupot öntünk. A még meleg cukorbevonatba vajazott késsel a szeleteknek megfelelő bevágásokat nyomunk. A torta oldalát kevés félretett töltelékkel kenjük be.

7.Csokoládés kuglóf
***************************
Hozzávalók: 60 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 20 dkg porcukor, 18 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg darabolt csokoládé, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, 10 dkg dió, 2-3 dl tej, kevés só

Elkészítés: Langyos, cukros,
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Zserbó
adag, nagy tepsiben.

60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)

Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.

Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.

Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)

1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.

Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig
suzymama, 2017. november 14. kedd, 19:11
Váncza Kincses Receptkönyv
deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütőport, 5 deka vajat, 8 deka cukrot, 1 egész tojást 2 evőkanál erős feketekávéval és 1/2 borospohár tejjel deszkán eldolgozunk, azután 5 tortaalakú kerek lapot sütünk belőle formában. Töltelék: 1 csomag Váncza-mokkakrémport 4 deci tejjel csomómentesre elkeverünk, 10 deka cukrot adunk még hozzá és óvatosan, állandó keverés mellett egész sűrűre főzzük. Kihűlésig keverjük, majd 15 deka habosra kikevert vajat habarunk hozzá. A töltelék egy részét félretesszük, és az összeállított tortát azzal vonjuk be. Díszítésül a tortát ostyalaptörmelékkel szórjuk be.

Vaníliás gyümölcsrizs (könnyű édesség)
1/2 liter tejbe elkeverünk hidegen 1 csomag Váncza-vanilinkrémport, azután 12 deka cukrot adva hozzá, az utasítás szerint 5-6 percig állandó keverés mellett szabad lángon sűrűre főzzük. A forró krémet vizezett, hosszú őzgerincformába töltjük, és levétől lecsurgatott vegyes befőttekből, melyeket (pl. őszibarackot, stb.) 3-4 felé vágva ujjnyi vastag réteget rakunk. 1/2 liter
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Szamósza
közepes krumpli meghámozva, apró kockára vágva
40 dkg zöldborsó
2,5 kk só

olaj a sütéshez

Először összeállítjuk a tésztát. Egy tálban elkeverjük a kétféle lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a vajat, majd annyi vizet öntünk rá, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Néhány perc alatt eldolgozzuk, majd állni hagyjuk, de vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon ki. Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha az asztal sarkára tesszük, és ráborítjuk a tálat, amiben összeállítottuk.

Elkészítjük a tölteléket. A legjobb wokban összesütni a zöldségeket. Először felmelegítjük a zsiradékot, majd beleszórjuk a fekete mustárt. Egy-két perc múlva elkezdenek pattogni, néhány megpróbál meglógni az edényből. Ekkor lesz jó. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért, majd tovább pirítjuk állandó kevergetés mellett. Egy perc elteltével beletesszük a porfűszereket: az asafoetidát, a koriandert, a római köményt és a kurkumát, néhány másodpercig keverjük, majd jöhetnek a zöldségek.
horvathnemagdi, 2016. november 16. szerda, 13:26
Sütipecsétes keksz
Hozzávalók:

Fehér tészta
30dkg tönkölybúza liszt világos
12dkg cukor
10dkg vaj
1db citrom reszelt héja
1db vanília rúd kikapart magja
1db tojás

Barna tészta
a fehér tészta hozzávalói +2 ek kakaó por

Elkészítés:

-A felkockázott HIDEG vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a cukrot, citrom héjat, vaníliát.
-A tojás hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
-A barna tésztánál a tojás hozzáadása előtt még belekerült a kakaó por.
-Mindkét tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1órát pihentettem.
-A fehér és a barna tésztát külön külön kinyújtottam kb fél cm vastagra majd a sütipecséttel mintáztam.
-180°C-ara előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsült.
-Kívül roppanós belül puha kekszek készültek ami jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.

Sütipecsét használata: A pecséthez tartozó hengerrel a tésztából 6 cm-es köröket
bkisseva, 2016. február 15. hétfő, 11:59
Szedres kevert sütemény
Hozzávalók
3 db tojás
70 g + 30 g házi vaníliáscukor
pici só
1 tk foszfátmentes sütőpor
150 g finomliszt
5 ek forró víz
70 g olaj (vegyes hidegen sajtolt)
+
3 marék szeder
1 tk házi vaníliás porcukor

A sütőt bekapcsoltam 170 fokra, légkeverésre.
Volt 6 db 11 cm átmérőjű papír sütőformám, azt előkészítettem.
A tojásokat szétválasztottam.
A sárgákat a 70 g cukorral "fehéredésig" vertem, majd lazítottam a forró vízzel.
A fehérjéket a pici sóval félig, majd hozzáadva a 30 g cukrot teljesen kemény habbá vertem.
A lisztet összeszitáltam a sütőporral.
Összeállítottam a tésztát.
A sárgába kevertem az olajat, a fele habot, meg a lisztet, majd a gyümölcsöt és
a maradék habot is óvatosan beleforgattam.
A 6 db formába osztottam és 25 perc alatt megsütöttem.

Muffinsütőben is süthető, akkor pont a 12 mélyedésbe elegendő ez a
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 17:14
Tartós élelmiszereket gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat
A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Kozma Imre atyával, a szervezet elnökével együtt fogadta az adományokat a Batthyány téri Spar üzletben pénteken délután - közölte a karitatív szervezet pénteken az MTI-vel.

Idén is elsősorban tartós élelmiszert vár a szeretetszolgálat, többek között lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet.

A gyűjtés hétfőig tart a Spar csoport 162 üzletében, zömében olyan településeken, ahol a szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek. Az akcióban mintegy 2000 önkéntes segíti a szeretetszolgálat munkáját.

A
velemenyezd, 2015. december 18. péntek, 17:52
Csipkebogyós linzer
leszárítottam.
Aprítógépbe mértem a cukrot, hozzáadtam a csipkebogyóhúst és alaposan összedaráltam.


Hozzáadtam a lisztet, a hideg felkockázott vajat, a sót és vaníliáscukrot.
Morzsásra daráltam.
Folpack fóliát feszítettem a munkapultra, ráöntöttem a morzsát.
A morzsa közepébe mélyedést nyomtam és belepottyantottam a tojássárgáját.
Ujjaimmal gyors mozdulatokkal összeállítottam a tésztát.
Beborítottam egy másik folpack fólia darabbal.
A tésztát 2(3) mm vastagra nyújtottam ( a két fólia között).


4,5 - 5 cm virágformájú kiszúróval kiszaggattam és sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam.


165 fokon
inrid77, 2015. november 13. péntek, 09:07
1/12
Képek, videók
Nagyi vajas pogácsája.JPG
csipkerozsi
2012. október 07. vasárnap, 22:38
Joli pogácsája
kaktusz0417
2007. március 15. csütörtök, 21:48
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
az elkészítés menete 1
borcsamama
2009. március 10. kedd, 10:34
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
a FAV utoljára elkészitet
agica2004
2007. október 04. csütörtök, 11:55
Elkészítés...
rituspopi
2006. szeptember 27. szerda, 09:25
készül a pogácsa
orban47
2013. április 18. csütörtök, 15:18
készül a pogácsám
orban47
2012. december 21. péntek, 06:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.