Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:23 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Méteres süti
Hozzávalók:

* 25 dkg sütőmargarin
* 8 dl tej
* 2 csomag vanilia ízű pudingpor
* 2 evőkanál kakaó
* 3/4 csomag sütőpor
* 26 dkg rétesliszt
* 7 evőkanál étolaj
* 10 evőkanál Víz
* 26 dkg porcukor
* 4 db Tojás
* 20 dkg porcukor
* 10 dkg ét csokoládé
* 2 kiskanál étolaj

Elkészítés módja: A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 14:36
Sárgabarackos korona
(aszalt)
50 g mazsola
1 db narancs héja
1 db narancs leve
100 g vaj
60 g cukor - nád
30 g búza-rétesliszt (BFF 55)
70 g dió (durvára tört)

Kenéshez
50 g baracklekvár

Tetejére
100 g porcukor
2 evőkanál víz

Elkészítés
130 perc

Egy tálba kimértem a lisztet, cukrot. Egyikfelébe morzsoltam az élesztőt a másikba szórtam a csipet sót. Majd beleütöttem a tojást és beletettem a puha vajat, ráöntöttem a langyos tejet és összeállítottam, majd 5-10 percig gyúrtam a tésztát. Azután letakartam konyharuhával és kelesztettem 1 órát.

Kimértem a mazsolát, alaposan megmostam a narancsot és ráreszeltem a héját. Majd apró kockákra vagdostam az aszalt barackot, ezután a mazsolához öntöttem és belecsavartam a narancs levét, majd jól összekevertem és félretettem (néha-néha átkevertem).

30 perc elteltével a puha vajat és a nádcukrot habosra kevertem, majd kézzel kicsavartam az aszaltgyümölcsökből a
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 19:33
Detti túrós pogácsája
fokon süssük aranybarnára a pogácsákat.

Melegen a legfinomabb, de teával, vagy forró csokoládéval hidegen is kitűnő!

Tipp:

Könnyebb lesz a tészta, ha átszitáljuk a lisztet.
A vajat ne olvasztva adjuk a túróhoz, és a tésztát hidegen dolgozzuk össze, mert így később könnyebb lesz a gombócokat elkészíteni.
Először mindig kevesebb sót tegyünk a tésztába, nehogy a kész pogácsa élvezhetetlen legyen. Lehetőségünk van még az újbóli sózásra, miután már összeállítottuk a tésztát.
Nem baj, ha nyersen egy kicsit sósabb a nyers tészta, sütés után úgysem érezzük majd annyira sósnak a pogácsát.
A tepsibe helyezhetünk szilikon lapot, arra rátéve a még nyers pogácsákat, így nem kell plusz zsiradékot használnunk.
A pogácsák tetejére kedvünk szerint szórhatunk reszelt sajtot, szezámmagot, mákot, esetleg darált diót, kinek mihez van kedve.
A legkisebbek is élvezettel gyúrják a tésztát, és készítenek gombócokat - ettől lesz még finomabb
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 12:24
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek
Az olasz konyhának nincs párja, a nagyszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Nem kell más, csak pár minőségi hozzávaló, egy szakács, aki szívből főz, no meg egy pohár finom bor, és kész is a tökéletes fogás. Kezdhetjük? 5 kedvenc receptünk következik az olasz konyha napja alkalmából.

Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

3 evőkanál olívaolaj | |1 fej vöröshagyma | | 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz

1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:25
Mákos-meggyes tekercs
sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:42
Túrós pogácsa
nagyon finom, puha pogácsák lesznek belőle. Mivel szintén 2 napra kellett és én csak frissen szeretem tálalni a vendégeimnek, egy nagyobb adagot gyúrtam be szombat reggel. Felét kisütöttem még aznap, úgy időzítve, hogy a vendégek érkezésére legyen kész, másik felét hűtőben pihentettem másnapig.
Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
0,5 kg túró (házival az igazi)
1,5 ek. só
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl

Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt. Pihentettem, míg előkészítettem a többit. Először a margarint elmorzsoltam a liszttel, ezután belekevertem a sót, majd a túrót. Beleütöttem a 2 tojást és hozzáadtam az élesztőt és még annyi tejfölt, hogy rugalmas, de ne túl lágy tásztát kapjak. Kettévettem, egyik felét becsomagoltam és ment a hűtőbe. Másik felét hajtogattam,
nanoka72, 2017. december 12. kedd, 10:18
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
keverünk, azután 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá.

A tésztából tortaformában vékony lapokat sütünk közepes tűznél, gondosan ügyelve arra, hogy a lapok meg ne barnuljanak.

Töltelék: 3 tojás sárgáját 15 deka porcukorral, 7 deka kakaóporral, 20 deka vajjal és fél csomag vaníliás cukorral gőzön melegítjük, és kihűlésig keverjük.

A kihűlt lapokat és később a torta oldalát a töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére pedig, 12 deka cukorból, szálassá főzött szirupot öntünk. A még meleg cukorbevonatba vajazott késsel a szeleteknek megfelelő bevágásokat nyomunk. A torta oldalát kevés félretett töltelékkel kenjük be.

7.Csokoládés kuglóf
***************************
Hozzávalók: 60 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 20 dkg porcukor, 18 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg darabolt csokoládé, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, 10 dkg dió, 2-3 dl tej, kevés só

Elkészítés: Langyos, cukros,
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Zserbó
adag, nagy tepsiben.

60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)

Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.

Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.

Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)

1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.

Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig
suzymama, 2017. november 14. kedd, 19:11
Váncza Kincses Receptkönyv
deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütőport, 5 deka vajat, 8 deka cukrot, 1 egész tojást 2 evőkanál erős feketekávéval és 1/2 borospohár tejjel deszkán eldolgozunk, azután 5 tortaalakú kerek lapot sütünk belőle formában. Töltelék: 1 csomag Váncza-mokkakrémport 4 deci tejjel csomómentesre elkeverünk, 10 deka cukrot adunk még hozzá és óvatosan, állandó keverés mellett egész sűrűre főzzük. Kihűlésig keverjük, majd 15 deka habosra kikevert vajat habarunk hozzá. A töltelék egy részét félretesszük, és az összeállított tortát azzal vonjuk be. Díszítésül a tortát ostyalaptörmelékkel szórjuk be.

Vaníliás gyümölcsrizs (könnyű édesség)
1/2 liter tejbe elkeverünk hidegen 1 csomag Váncza-vanilinkrémport, azután 12 deka cukrot adva hozzá, az utasítás szerint 5-6 percig állandó keverés mellett szabad lángon sűrűre főzzük. A forró krémet vizezett, hosszú őzgerincformába töltjük, és levétől lecsurgatott vegyes befőttekből, melyeket (pl. őszibarackot, stb.) 3-4 felé vágva ujjnyi vastag réteget rakunk. 1/2 liter
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Szamósza
közepes krumpli meghámozva, apró kockára vágva
40 dkg zöldborsó
2,5 kk só

olaj a sütéshez

Először összeállítjuk a tésztát. Egy tálban elkeverjük a kétféle lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a vajat, majd annyi vizet öntünk rá, hogy könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Néhány perc alatt eldolgozzuk, majd állni hagyjuk, de vigyázzunk, hogy a tészta ne száradjon ki. Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha az asztal sarkára tesszük, és ráborítjuk a tálat, amiben összeállítottuk.

Elkészítjük a tölteléket. A legjobb wokban összesütni a zöldségeket. Először felmelegítjük a zsiradékot, majd beleszórjuk a fekete mustárt. Egy-két perc múlva elkezdenek pattogni, néhány megpróbál meglógni az edényből. Ekkor lesz jó. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért, majd tovább pirítjuk állandó kevergetés mellett. Egy perc elteltével beletesszük a porfűszereket: az asafoetidát, a koriandert, a római köményt és a kurkumát, néhány másodpercig keverjük, majd jöhetnek a zöldségek.
horvathnemagdi, 2016. november 16. szerda, 13:26
Sütipecsétes keksz
Hozzávalók:

Fehér tészta
30dkg tönkölybúza liszt világos
12dkg cukor
10dkg vaj
1db citrom reszelt héja
1db vanília rúd kikapart magja
1db tojás

Barna tészta
a fehér tészta hozzávalói +2 ek kakaó por

Elkészítés:

-A felkockázott HIDEG vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a cukrot, citrom héjat, vaníliát.
-A tojás hozzáadásával összeállítottam a tésztát.
-A barna tésztánál a tojás hozzáadása előtt még belekerült a kakaó por.
-Mindkét tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1órát pihentettem.
-A fehér és a barna tésztát külön külön kinyújtottam kb fél cm vastagra majd a sütipecséttel mintáztam.
-180°C-ara előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsült.
-Kívül roppanós belül puha kekszek készültek ami jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.

Sütipecsét használata: A pecséthez tartozó hengerrel a tésztából 6 cm-es köröket
bkisseva, 2016. február 15. hétfő, 11:59
Szedres kevert sütemény
Hozzávalók
3 db tojás
70 g + 30 g házi vaníliáscukor
pici só
1 tk foszfátmentes sütőpor
150 g finomliszt
5 ek forró víz
70 g olaj (vegyes hidegen sajtolt)
+
3 marék szeder
1 tk házi vaníliás porcukor

A sütőt bekapcsoltam 170 fokra, légkeverésre.
Volt 6 db 11 cm átmérőjű papír sütőformám, azt előkészítettem.
A tojásokat szétválasztottam.
A sárgákat a 70 g cukorral "fehéredésig" vertem, majd lazítottam a forró vízzel.
A fehérjéket a pici sóval félig, majd hozzáadva a 30 g cukrot teljesen kemény habbá vertem.
A lisztet összeszitáltam a sütőporral.
Összeállítottam a tésztát.
A sárgába kevertem az olajat, a fele habot, meg a lisztet, majd a gyümölcsöt és
a maradék habot is óvatosan beleforgattam.
A 6 db formába osztottam és 25 perc alatt megsütöttem.

Muffinsütőben is süthető, akkor pont a 12 mélyedésbe elegendő ez a
bkisseva, 2016. február 02. kedd, 17:14
1/12
Képek, videók
Több méteres hófalak
furaila
2017. március 17. péntek, 04:40
Hidegkutya - Méteres kalá
irmus
2016. augusztus 09. kedd, 17:37
Méteres kalács
irmus
2016. augusztus 09. kedd, 17:36
Méteres babom
kerekesne
2016. augusztus 01. hétfő, 10:23
méteres kalács..jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 11:12
30 méteres merülés
sanci81
2015. február 10. kedd, 16:31
méteres.JPG
yvett789
2015. január 10. szombat, 18:15
méteres kalács4.png
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:19
Méteres kalács
cipello
2014. november 26. szerda, 15:39
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
még vizet!! Nagyon meleg
barkaszjudit
2007. augusztus 02. csütörtök, 08:48
Rá, 15 dkg réteslisztet
dorist
2006. november 25. szombat, 00:21
kemenyen
anubisz01
2018. június 01. péntek, 20:24
A kemény munka értékes,.j
katalin_53
2018. április 18. szerda, 19:37
amikor kemény.jpg
sz719eszter
2018. március 21. szerda, 11:30
Címkék
pogácsák tetejére, felaprított hagymát, langyos tejet, összeállított tésztát, tojás hozzáadása, római köményt, beleszúrt tűre, perc elteltével, kétféle lisztet, hideg tejfölbe, olajon megpároljuk, tésztát hidegen, aszalt barackot, tüzet mérsékeljük, összeállított tortát, hűtőből vettem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.