Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:18 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szombaton dől el, arannyá válik-e Rasovszky Kristóf .......
Szombaton dől el, arannyá válik-e Rasovszky Kristóf ezüstérme.
Az európai szövetség (LEN) illetékes testülete szombaton hoz döntést a magyarok óvásával kapcsolatban, amelyet azt követően nyújtott be a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), hogy Rasovszky Kristóf úgy lett ezüstérmes csütörtökön 10 kilométeren a nyílt vízi úszók skóciai Európa-bajnokságán, hogy a győztessel tizeddel azonos idővel csapott célba.
- A MÚSZ pénteki tájékoztatása szerint Sam Greetham, a LEN nyíltvízi úszó technikai bizottságának elnöke bejelentette, hogy az óvást szombat reggel az 5 kilométeres csapatverseny előtt tárgyalják meg.
A MÚSZ az eredményhirdetést követően holtverseny kihirdetését kérte. Arra hivatkozik, hogy tavaly a budapesti világbajnokságon harmadik helyéért és 2016-ban a hoorni Eb-n az aranyéremért egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.
maroka, 2018. augusztus 10. péntek, 20:15
Nyíltvízi úszó Eb - Szombaton döntenek a magyarok óvásáról
A MÚSZ pénteki tájékoztatása szerint Sam Greetham, a LEN nyíltvízi úszó technikai bizottságának elnöke bejelentette, hogy az óvást szombat reggel az 5 kilométeres csapatverseny előtt tárgyalják meg.

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

A MÚSZ holtverseny kihirdetését kérte. Arra hivatkozik, hogy tavaly a budapesti világbajnokságon harmadik helyéért és 2016-ban a hoorni Eb-n az aranyéremért egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:37
A magyar férfi vízilabda csapat EZÜSTÉRMES lett
Magyarország csapata EZÜSTÉRMES lett.

Férfi vízilabda szuper döntő eredménye:.
1. ARANYÉREM Montenegro
2. EZÜSTÉREM Magyarország
3. Spanyolország
4. Japán
5. Horváthország
6. Ausztrália
7. USA
8. Kazahsztán

2018.06.24 ATV hírek
Férfi vízilabda világliga: Műhiba történt, de nem óvnak a magyarok
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) álláspontja szerint játékvezetői műhiba történt a férfi világliga nyolccsapatos szuper döntőjének szombati fináléjában - amelyet a magyar válogatott ötméteresekkel elveszített -, ennek ellenére nem óvják meg a mérkőzést.
Az MVLSZ honlapja szerint a Montenegró elleni meccs második negyedének végén, Bátori Bence és Vladan Spaic páros kiállításánál, az időkérésnél a szakemberek (például Molnár Péter, az MVLSZ ellenőri bizottságának elnöke) elmondása alapján - a honlapon nem részletezett módon - műhibát vétettek a bírók. Óvásra nem került sor, de Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta,
maroka, 2018. június 24. vasárnap, 14:06
Női kézilabda BL - Elutasították a Győr óvását, a klub nem fellebbez
ellenére elutasította a beadványt. A döntés a BL szabályzatának azon a pontján alapult, hogy "játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül".

"A döntés ellenében jogunk van fellebbezni, de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni. Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban" - áll a weboldalon.

Szombaton a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették azt csapatától. Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hétméterest kap.

A csoportot jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén 4-4 pontos orosz együttes és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 17:54
Vizes vb - Elutasították a hollandok óvását a női vízilabdatornán
A hollandok egy szabálytalan orosz időkérés miatt óvták meg a szombaton egy góllal, 11-10-re elveszített mérkőzést, amelyet a nyolc közé jutásért vívtak. A nemzetközi szervezet honlapjának tájékoztatása szerint a FINA az óvást elutasítva jóváhagyta a találkozó végeredményét.

A győztes oroszok így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol hétfőn Olaszországgal találkoznak. A hollandok a 9-12. helyért játszanak tovább, első ellenfelük Új-Zéland lesz majd.
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 17:43
Vizes V.B. eredmények 07.19- 07.22.-ig
forduló, férfiak: Japán-Horvátország 6-16
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Brazília-Kanada 6-6
Műugrás, nők, 3 m, döntő - Si Ting-mao
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Montenegró-Kazahsztán 13-5
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Franciaország-MAGYARORSZÁG 7-13
Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, férfiak: Ausztrália-Olaszország 5-13

JÚLIUS 22., SZOMBAT
Vízilabda, nők, helyosztó, Brazília-Dél-Afrika (H1) 10-5
Műúszás, szabad gyakorlat, szabad kombináció, döntő - Kína
Vízilabda, nők, helyosztó, Japán-Kazahsztán (H2) 17-8
Szinkron műugrás, vegyes, 3 m, döntő - Vang Han, Li Cseng
Vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért: Kanada-Új-Zéland (NJ1) 16-3
Vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért: Kína-Spanyolország (NJ2) 5-13
Műúszás, szabad gyakorlat, duett, vegyes,
maroka, 2017. július 20. csütörtök, 19:31
Román Btk.-módosítás - A legfőbb ügyész a kormányrendelet felfüggesztését kérte a bíróságtól
a legfőbb ügyész a vitatott kormányrendelet alkotmányossági vizsgálatát is kérte a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy annak rendelkezései szerinte több ponton sértik az alaptörvényt. Lazar azt kérte, hogy a bíróság függessze fel a kormányrendelet hatályát, amíg a keresete nyomán indított normakontroll lezárul.

A kormányrendelet ellen - szintén a legfőbb ügyész felkérésére és érveire alapozva - Victor Ciorbea ombudsman is alkotmányossági óvást emelt.

Valer Dorneanu, az alkotmánybíróság elnöke szombaton kifejezte reményét, hogy a vitatott kormányrendelettel kapcsolatos alkotmányos óvásokat sikerül a testületnek február 10-e előtt elbírálnia.

Romániában az utóbbi két évtized legnagyobb tiltakozó mozgalmát váltotta ki az, hogy a szociálliberális Grindeanu-kormány a legfelső bírói tanács véleményezése nélkül kedd este a kormányülés napirendjén nem szereplő sürgősségi rendelettel módosította a büntetőjogot. Az ország nagyvárosaiban estéről-estére százezrek tüntetnek az intézkedés ellen, amely
velemenyezd, 2017. február 04. szombat, 11:52
Az alkotmánybíróság elé került Romániában az egyfordulós polgármester-választás ügye
főpolgármesteri szavazólapra. Avram arra hivatkozott, hogy a pártbejegyzéshez korábban megkövetelt 25 ezer aláírás is alkotmányellenesnek bizonyult, és emiatt tavaly a parlament olyan párttörvényt hozott, amely alapján most már három választó is alakíthat pártot Romániában.

Az Adevarul újságírója mind az induláshoz szükséges támogatói aláírások mennyiségére, mind pedig a polgármester-választás egyetlen fordulóban való lebonyolítására vonatkozó törvénycikkely ellen alkotmányossági óvást emelt, amelyet szombaton jóváhagyott és alkotmánybírósághoz továbbított a bukaresti törvényszék.

Alina Gorghiu, a PNL társelnöke szombaton Facebook-bejegyzésben üdvözölte a fejleményt és sürgős állásfoglalást kért az alkotmánybíróságtól abban a reményben, hogy az helyt ad az óvásnak, és ez a döntés még időben születik ahhoz, hogy a júniusi önkormányzati voksoláson második fordulót is rendezzenek.

Az egyfordulós választás a tisztségben lévő elöljárók újraválasztását segíti, így főleg a szociáldemokratáknak
velemenyezd, 2016. április 16. szombat, 20:33
A hatodik helyen zárta a szakági világkupát a hódeszkás Gyarmati Panka
szövetség (MSBSZ) a hétfői közleményében fogalmaz - a bírók elvették tőle az újabb bravúr lehetőségét, mert a vasárnapi, csehországi viadalon lepontozták, emiatt csak a 12. helyen végzett, így hatodikként zárta a szakági pontversenyt.

Mivel az éllovas Jamie Anderson ezúttal nem indult, a magyar hódeszkásnak egy dobogós szereplés elég lett volna a szakági második helyhez, de a megosztott elsőség sem volt elérhetetlen. Gyarmati az MSBSZ és a saját értékelése szerint is tökéletesen teljesítette a pályát a szombati selejtezőben, a zsűri mégis rendkívül alacsony pontszámot adott neki. Az edzője reklamált, "a bírók igazat adtak neki, de azt mondták, sajnos nem tudnak változtatni" - tette hozzá a versenyző.

"Hivatalos óvást nyújtottam be, amit általában nem teszek" - nyilatkozta Gyarmati amerikai edzője, Ian Kirk, aki szerint versenyzője menete a kvalifikáció győzteséhez volt mérhető, mégis húsz ponttal kevesebbet kapott. "Beszéltem a vezetőbíróval, aki egyetértett velem abban, hogy ez csak valami hiba
velemenyezd, 2016. március 21. hétfő, 17:22
Szeretet csokor...
magamnak!

1912


Kaffka Margit Szerettelek

Szerettelek téged
Hajnalhasadáskor, -
Harmatos hajnalon,
Rózsapiruláskor,
El is feledtelek
Első kakasszóra,
Mindennap feledlek, -
Máig is temetlek
Azóta, azóta
Meggyászoltalak én,
Pillangós ruhába
Sirattalak minden
Hangos kacagásba, -
Pénteken pirosba,
Szombaton fehérbe, -
Ma is gyászollak tán,
Virágvasárnapján,
Rózsapiruláskor,
Talpig feketébe.

szerelmesversek.


Kaffka Margit
KERTBEN
Valamiért ez a sok
kannalidia, 2014. július 04. péntek, 22:00
Milyen gyorsan vasárnap lett!
teljesítményt toltam, hogy még én is lestem, így váltam a zenekar oszlopos tagjává? Elővettünk egy dalt, én a kottáját és indult. Beindult a billentyűzet, a hegedű /kölcsön vonóval :-)/ És az ének. Olyan rock dalt nyomtam, hogy még én is beleborzongtam. Máris készülünk az első közös megjelenésre. Izgatott vagyok nagyon!
Aztán itthon a péntek rohangálós volt, mindenkit szállítottam, de mindent együtt véve jó volt, az este is, átjöttek a szomszédasszonyomék, dumáltunk, nevettünk, tervezgettünk....
Szombat? Hegedűórával kezdtük, rohantam befejezni az ebédet, majd szaladtunk a családi napra. Hihetetlen szerencsések vagyunk, hét ágra sütött a nap, és amikor befejeztük, összepakoltunk , leszakadt az eső :-D tuti, pont belefért.Délután a csajok barátnőztek, palacsintát sütöttek, mi pedig elmentünk vásárolgatni. Nagyon élveztem és kinéztem néhány ruhát, amit majd szeretnék magamnak , de most csak farmert, pólókat vettünk.Ahhoz sokkal több időre van szükségem! Este még ovastam, jó sokat. Lassan befejezem
dundulino, 2014. május 18. vasárnap, 09:46
Kajak-kenu vb - Elfogadott szerb óvás, Benedek mégis folytathatja
Vaskuti István, a nemzetközi szövetség alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az óvást azért fogadták el, mert visszanézve a televíziós felvételeket, kiderült, hogy az indítóbíró hibázott, két perccel a kiírtnál korábban rajtoltatta el az ominózus futamot.

A hétszeres világbajnok és kilencszeres Eb-győztes, 31 éves Benedek - aki a férje jogán tavaly ősztől már Szerbiát képviseli, s a júniusi, portugáliai kontinensviadalon egyesben 500 és 1000 méteren is első lett - korábban azt mondta: azért mulasztotta el a rajtot, mert öt percet késett az órája, s rosszul időzítette a bemelegítést.

A versenybíróság döntése nyomán a kajakos rajthoz állhat a szám délutáni első középfutamában, ahol így tizen lesznek. Az olimpiai címvédő Kozák Danuta - aki ezüstérmes lett Benedek mögött az Eb-n - a negyedik középfutamba kapott besorolást. Minden futamból az első kettő, plusz a legjobb harmadik jut a szombati döntőbe.
velemenyezd, 2013. augusztus 29. csütörtök, 14:16
1/2
Képek, videók
Rasovszky-Kristóf3.jpg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 14:41
Szövetség Istennel
dandej
2018. június 13. szerda, 12:38
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
90. A kettőnk szövetsége.
marcyt
2017. szeptember 21. csütörtök, 07:51
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Örök szövetség
sacimama
2014. április 02. szerda, 13:19
Címkék
szabaddobás elvégzését, nyílt vízi, Vladan Spaic, európai szövetség, legfelső bírói, bukaresti törvényszék, hétszeres világbajnok, szociálliberális Grindeanu-kormány, ARANYÉREM Montenegro, kormányrendelet hatályát, Victor Ciorbea, hatodik helyen, tisztségben lévő, Bátori Bence, Vizes VB, negyedik középfutamba,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.