Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:05 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Levendulaolajjal nincs többé szorongás és fájdalom
Levendulaolajjal nincs többé szorongás és fájdalom


A levendulát már több száz éve használják gyógyító célokra, különösen a keleti orvoslásban. Az ókori perzsák, görögök és rómaiak levendulát adtak a fürdővízükhöz. Az egyiptomiak parfümöt is készítettek ebből a gyógynövényből, de holtestek mumifikálásakor is előszeretettel használták. Ma a levendulaolaj az egyik legnépszerűbb olaj szerte a világon, ugyanis a benne található vegyületek gombaellenes, antimikrobiális és antibiotikus hatásokkal rendelkeznek.

A levendulaolaj hatásosan képes a szorongást enyhíteni. Egy kutatásba embereket vontak be, akiknek desztillált vízzel elkevert levendulaolajat kellett bizonyos időközönként belélegezniük. Az eredmény elképesztő volt, ugyanis a levendulaolaj nemcsak a szorongást, de a kortizolszintet is csökkentette.

Számos tanulmány kimutatta a levendula
vorosrozsa66, 2018. június 13. szerda, 20:12
Főnix.
madár Indiában él. Amikor 500 éves lesz, felrepül egy fenyőfára és megtölti szárnyait tömjénnel. Azután elrepül Heliopoliszba, ahol tüzet gyújt és elemészti magát benne. Másnap egy apró, illatos férget lehet találni a hamvak között. A féreg átalakul kicsinyke madárrá, végül a harmadik napon újra Főnix lesz belőle, ami apja hamvait mirhával vegyített tojássá formálja és Ré Napisten templomának oltárára helyezi. Ezután visszatér eredete helyére, Indiába.
Mivel főleg áradások után jelent meg, az óegyiptomiak azt hitték róla, hogy az első elemben, a vízben született, mégpedig önmagától. Úgy, ahogy a Nap is önmagát szülte. A Főnixet így a Nap egyik földi hasonmásaként tisztelték. Amikor a madár uralma a világ felett véget ér, mindig megújul egy fénylő ragyogásban, s úgy folytatja uralkodását.
Egy másik monda szerint a Főnix Arábiában él és sötétlila vagy vörös-arany tollazata van. A Földön minden időben csak egyetlen Főnix létezik, ami megöregedve fából és fűszerekből (fahéjból) máglyát épít, amire
jupiter21, 2018. június 02. szombat, 12:30
Az alkotó álom
Az alkotó álom


Már az ókori egyiptomiak tudták, hogy az álmokat csak akkor érthetjük meg, ha az egész ember egyéniségét és életkörülményeit elemezzük.

Az ókori görög bölcs, Artemidórosz utazásai során több ezer álmot gyűjtött össze, a bennük megjelenő jelképeket feldolgozta és elemezte.

Még azt is megfigyelte, hogy alvás közben a szemgolyó mozgása és az álmok között szoros összefüggés van. Ezt a bizonyos REM-mozgást jó kétezer évvel később, a 20. század közepén kezdte felfedezni az orvostudomány.

Ahogy a huszadik századi pszichoanalitikusok is felfedezték (újra) az álommunka jelentőségét, azt, amire évszázadok óta tanítják a malajziai törzsek öregjei a fiatalokat: az álomba be lehet vinni a valóságot, a tudatalattit a felettes énnel ,,kezelni lehet". ,,Ha álmodban egy tigris üldöz, ne fuss el, inkább szállj szembe vele! Hívd
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:58
Dr. Bruce Goldberg: Előző életek, jövendő életek
legnagyobbat és legrégebbit nevezik
Gizának. Az ókori görögök Khufut Cheopsnak hívták. A piramis
Egyiptomban a Nílus folyó melletti sivatagban van, kb. 10 mérföldre
Kairótól délre. A piramis kb. 481 láb magas és négyzetalakú alapjának
minden oldala 755 láb.
A piramis belsejében alul nagy termek vannak, amelyek sírként
szolgáltak az uralkodó család számára. Ezekben a termekben arany,
különleges drágakövek, csodálatosan faragott bútorok és más értékes
tárgyak vannak. Az egyiptomiak úgy hitték, hogy földi javaikat a
mennyországba is magukkal vihetik.
Meglehetősen nehéz elképzelni, hogy az ókori egyiptomiak (majdnem
ötezer évvel ezelőtt) képesek voltak felépíteni ezeket a monumentális
építményeket az olyan modern daruk és gépek segítsége
nélkül, amelyeket a mai építkezéseknél használunk. A történészek
úgy vélik, hogy a gizai Nagy Piramis felépítése kb. húsz évig tartott,
és legalább 100000 munkás dolgozott rajta. Ezek közül az
eposz, 2018. május 07. hétfő, 09:21
Videó
életükben fontos helyet foglaltak el az istenek, gyakran szerveztek őket dicsőítő eseményeket.

A görögök tavasszal Rheiát, az istenek anyját - az olümposzi istenek szülőjét - ünnepelték, aki életet adott Hérának (Zeusz feleségének), aki a házasság, az asszonyi jogok, a születés és a családi tűzhely védelmezője lett.

A rómaiak Rheia megfelelőjéről, Cybeleről emlékeztek meg szintén a természet (újjá)éledését (termékenységét) jelző tavaszi hónapokban.

Az egyiptomiak Íziszt, az anyaistennőt, a nőiesség és hűség szimbólumát tisztelték. A nevét jelentő hieroglifa hús-vér nőt (halandót) jelentett, tehát elképzelhető, hogy egy korábban létező királynőt imádtak istenségként halála után is.

Természetesen a kereszténység megjelenése és elterjedése is alakította a hagyományt. Krisztus édesanyját, Máriát a mai napig imádják a hívők. Az ő tisztasága és önfeláldozó természete mai napig sokak számára az anyaság igazi szimbóluma. Nem véletlen, hogy számos ünnepet és
kirscha, 2018. május 05. szombat, 20:17
A kapormagról érdemes tudni
Az ókori gyógyító: kapormag

A kaprot már évszázadok óta alkalmazzák az emberek nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is. A kapor jó forrása a kalciumnak, a mangánnak, a vasnak, valamint az antioxidáns hatású flavonoidoknak, amelyek gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A kapormagot már az ókori egyiptomiak is alkalmazták gyógyászati célokra, azonban mivel nagyon drága volt, így csak a nagyon jómódúak számára volt elérhető. Európában elsősorban nyugtató hatásai miatt kezdték el használni, illetve az emésztésre gyakorolt kedvező hatásai miatt alkalmazták. Való igaz, hogy a kapor és a belőle készült kivonatok nem csupán az emésztést serkentik, de a gázképződés és a puffadás ellen is rendkívül hatásosak. A kapor csak friss állapotában fejti ki kedvező hatásait. Hogy honnan tudjuk, hogy friss? Az illatából. Ha erőteljes, fűszeres illatot áraszt
pacsakute, 2018. április 24. kedd, 21:57
A Kapor:
kertikömény, uborkafű. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó kerti kapor barázdált, üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.

Kaportörténelem
Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.

Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvelték mint ételfűszert, a magját pedig az emésztés elősegítésére rágcsálták. A növény égetett magját vízzel keverték és erős fertőtlenítő hatása miatt sebgyógyításra használták. Az I. században élt görög orvos Dioszkoridész olyan gyakran alkalmazta betegeinél, hogy a kapor sokáig csak Dioszkoridész fűként volt ismert.

A középkorban pedig a boszorkányság ellen védekeztek vele. A Kárpát-medencében jelentős gasztronómiai szerepet tölt be, minden konyhában
inrid77, 2018. április 16. hétfő, 08:49
A retek jótékony hatásai
Az epe karbantartója

A retek megbízható társa a reggelinknek, tökéletes kiegészítője a vacsoráinknak, mégis igen keveset tudunk róla. Pedig ez a gyökérzöldség igen tekintélyes múlttal rendelkezik.

RETEK-TÖRTÉNELEM
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte.


Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsia

Az ókorban fogyasztott retkek jelentős része még a Nyugat-Ázsiában, Európában őshonos vadon termő retekfajták valamelyike volt, de a hellenisztikus korra már a gyökérzöldség háziasított formáját ették a görögök, s később a rómaiak.

A retek az Újvilágba a XVII. században érkezett meg, ahová angol telepesek vitték magukkal. Egyes források szerint
suzymama, 2018. március 07. szerda, 19:36
Bab - sztory
Babot már az ókorban is ismerték és termesztették Európában, de a mai babfajták őse Amerikából származik, azon belül Peruból és környékéről. A felfedezések korában került Európába az afrikai eredetű lóbab. Egyiptomiak gyógynövénynek is használták már Kr. e 6000 óta. Az ókori görögök a lóbabot és az akkor már ismert tehénbabot is szívesen fogyasztották.
Az ókorban különböző gyakran ellentmondásos hiedelmek kapcsolódtak a lóbabhoz. Úgy gondolták, tompítja vagy élesíti az érzékelést, álmatlanságot okoz. Ennek az lehet a magyarázata, hogy az akkori lóbabok fajtánként különböző módon mérgezőek voltak.

A XVI. századtól kezdve aztán meghódították Európát az Amerikából érkező új babfajták. Dél- és Közép- Amerikában már évezredek óta fogyasztották és termesztették ezeket a babfajtákat az őslakosok.

Magyarországra a feljegyzések szerint először 1560 környékén egy pozsonyi orvos által, Nápoly környékéről származó amerikai babféle került be. Először nagyom drága ételnek számított.
A
lizawolf, 2018. február 10. szombat, 17:48
Az év gyógynövénye: Levendula
http://img.reblog.hu/blogs/15997/img_55816ad0460d0.jpeg?w=600 [/kep]

Illatos, dekoratív dísznövény, valamint frissítő és nyugtató gyógynövény.A levendula használata és ismertsége majdnem egyidős az emberiséggel, több mint 2500 éve
használják gyógynövényként.Az ókorban az egyiptomiak, a föníciaiak és Arábia népei a növényt mumifikálásra és parfümként használták. A rómaiak a levendulaolajat fürdésre, főzésre és a levegő illatosítására használták, és valószínűleg ők adták a latin eredetű nevet (lavare mosni, vagy livendula fakó és kékes), amelyből a mai név ered. A növény nyugtató, frissítő tulajdonsága, erős illata, rovarűző hatása, és a szárított növény dohánykeverékekben történő használata szintén emelte értékét az ókoriak szemében.
cuppika59, 2018. január 30. kedd, 09:18
A Tarimi múmiák
sóval telített homokjában, a nyugat-kínai Tarim-medence nagy részét elfoglaló hatalmas Takla-Makán-sivatagban.

A leletek régebbiek, mint az Egyiptomból vagy Peruból származó, a világ legépebben fennmaradt múmiái.

A leletek különlegessége, hogy ellentétben az ókori egyiptomiak, valamint az inkák és elődeik múmiáival, ahol a társadalom mesterségesen próbálta megőrizni az emberi testet a túlvilági élet számára, a tarimi múmiák természetes módon konzerválódtak.

Az 1990-es évek elején különös leletre bukkantak a nyugat-kínai Tarim-medencében. A 2000 éves múmiák szőkék és hosszú orrúak voltak. Az i.e. 1000-ből származó kínai források említést tesznek egy
schuro, 2018. január 14. vasárnap, 21:14
A 4 legjobb fűszer a hideg végtagok ellen
az emberek előszeretettel alkalmazzák a keringési problémák kezelésére.

2, Fahéj
A fahéjnak jól ismert vérhígító tulajdonsága, mely szintén a keringést javítja. Akik fázósak, fogyasszanak minden nap egy kevés fahéjat, ezzel segítik szervezetük védekezését a hideggel szemben. Ehetjük almához, banánhoz vagy belekeverhetjük a reggeli müzlibe is.

3, Fokhagyma
A fokhagyma a fahéjhoz hasonlóan természetes vérhígító, segíti a vér szabad áramlását az erekben. Már az ókori egyiptomiak is alkalmazták gyógyító célokra, mivel termogenikus hatású.

4, Gyömbér
A gyömbér elfogyasztva is melegítő hatású, de fürdővízbe is tehetünk belőle. Gyömbértea elkészítéséhez tegyünk 2 evőkanál szeletelt gyömbért néhány percre forró vízbe. A gyömbéres fürdő akkor a leghatékonyabb, ha a gyömbért forró vízben áztatjuk, majd ezt követően öntjük hozzá a fürdővízhez.

Vannak, akik különösen érzékenyek a hidegre. Az ő ujjaik elfehérednek, néha egészen az ujjak tövéig a kézen és a
pacsakute, 2018. január 10. szerda, 13:46
1/45
Képek, videók
Levendulaolaj.jpg
pacsakute
2013. november 12. kedd, 20:59
Tihanyi levendulaolaj.jpg
pacsakute
2013. augusztus 20. kedd, 13:07
1000_osi-orvoslas-tuda sfa
lenke1964
2015. december 20. vasárnap, 13:28
ősi-orvoslas-tudasfaja .jp
lenke1964
2015. augusztus 14. péntek, 20:25
Ősi orvoslás
irmus
2015. augusztus 12. szerda, 17:04
orvoslas
isyka
2006. október 04. szerda, 22:32
806_perzsak.gif
szicu
2011. január 15. szombat, 03:04
perzsák
kszzso
2010. október 08. péntek, 13:18
Perzsák
pacsili
2010. augusztus 31. kedd, 22:43
PERZSÁK.jpg
lablador
2010. augusztus 26. csütörtök, 11:06
kékszemű perzsák.jpg
agardika
2008. január 14. hétfő, 08:06
2 egyiptomiak cdn.jpg
lovaszmarika
2014. március 11. kedd, 11:47
A legnépszerűbb ország
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:44
Legnépszerubb srác a Sitt
cipello
2011. december 20. kedd, 22:44
legnépszerűbb srác a d ut
boglar666
2007. március 28. szerda, 08:10
Címkék
növény őshazája, túlvilági élet, ókori gyógyító, ókori egyiptomiaknál, fokhagyma mellett, termekben arany, piramis belsejében, kapor csak, madár uralma, emberek nemcsak, növény nyugtató, korábban létező, emberi testet, kapor sokáig, leletek régebbiek, emésztést serkentik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.