Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:39 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Halálunk előtti nagytakarítás
készülve hogyan tehetünk rendet magunk körül.

A halálra készülést itt tágan kell érteni, nem arról van szó, hogy egy végzetes diagnózis kézhez kapása vagy egy súlyos betegség felbukkanása után mi a teendő, hanem hogy öregedésünkkel párhuzamosan mit tehetünk azért, hogy mindent elrendezve hagyjuk hátra ezt a világot.


Magnusson könyve 2016-ban jelent meg, tavaly év végére készült el az angol fordítása, idén januárban jött ki az Egyesült Államokban, és az utóbbi hetekben egymást érik a cikkek, melyek az élet szép lezárásának kézikönyveként emlegetik a vékony kötetet. A könyv brit kiadója szerint szó sincs arról, hogy a haláltakarítás Marie Kondo felütése lett volna a hygge elméletével, egyszerűen csak egy idős svéd nő megírta, hogyan lehet a legkisebb zűrzavart hátrahagyva, méltósággal búcsúzni a világtól.

Más a felütés is: míg Kondo elsősorban arra helyezi a hangsúlyt, hogy csak azokat a tárgyainkat tartsuk meg, melyek örömet okoznak a számunkra, Magnusson inkább
lovaszmarika, 2018. január 17. szerda, 17:42
BETEGSÉGEINK egyik FŐ OKA A SZENNYEZETT VÍZ
ha ezeket mi magunk termeljük meg, ezért javasolom, hogy mindenki törekedjen kis kertes házba költözni, ha anyagi lehetőségei ezt megengedik és ott nem befüvesíteni a földet, hanem felásni, kapálni, vetni, s a termést betakarítani és tárolni kell.Mi az igazság a csapvízzel?Csapvíz, kútvíz: Az első sajnálatos tény, hogy ezen a téren az ivóvizünket szennyező vegyi anyagok száma és az ellenőrzés mértéke, pestiesen szólva, ,,köszönő viszonyban sem áll egymással". Csak Budapesten több mint 200.000 szennyezést lehet kimutatni az ivóvízből!!! Gondoljuk át az alábbiakat:

Ma 13-14 millió féle vegyi szennyeződést tart nyilván a tudomány!

Ebből több mint 130.000 féle vegyi anyag terheli közvetlenül a környezetünket, elsősorban a vizeinket!

A magyar szabvány 64 paramétert ír elő a víz minőségének mérésére.

Amiből 11-22-et mérnek rendszeresen.

Az Állami Számvevőszék jelentésében olvashatjuk:
yaskane, 2018. január 17. szerda, 10:22
Pillangós csatok és frizura trend tinikorunkból
színes apró műanyag csatok a frizurakészítés nélkülözhetetlen kellékei voltak a '90-es években.

A neonszíneket meglovagolva, a retro hajszobrászat sem maradhatott ki a divatból: a színes műanyag pillangós hajcsatok a legtöbb kamaszlány hajában ott virítottak.

Pillangós csatok minden mennyiségben

A Spice Girls, mint mindenben, ebben is divatot teremtett: ha egymás mellé rendezgetted, és hajpántot formáztál a csatokból, egész menőnek tűntél.

Valahogy így - Buffy, a vámpírok réme is szerette a csatokat. A háttérben a Spice Girls poszter befigyel

De koncepció nélkül, szétszórva is trendik voltunk a pillangós hajcsatokkal, a lényeg valójában az volt, minél több lepke borítsa be a fejünket.
anna4459, 2018. január 13. szombat, 22:46
téged látva...
Zeke Magdi:

téged látva...

Jöttem hozzád szerelemről mesélni,
elmondani, hogyan csókolnak
halálosan fáradt kezek,
sírnak az elvesztett évek,
egymást ölelve,

Ha elcsitul szívem,
felejtenélek,
de ott vagy minden mesében,
ott vagy fáradt kezeimben,
veled sírok a szélben,
felednélek, de nem lehet,

hozzád jöttem,
mert látni akartalak.
aranyoslila, 2018. január 13. szombat, 18:55
Koppány
Krónikában ez áll:

".. Géza fejedelem halála után Koppány vérfertőző házassággal magához akarta kapcsolni Szent István király anyját, meg akarta gyilkolni Szent Istvánt, és fejedelemsége területét a saját hatalma alá akarta vetni. Ez somogyi vezér volt. Szent István, miután egybehívta főembereit, a boldogságos Márton hitvalló közbenjárásával az isteni könyörület segedelméért esedezett. Ezután, hadseregét összegyűjtve, ellensége ellen indult... Miután tehát összecsaptak, hosszan és vitézül küzdöttek egymással; hanem az isteni könyörületesség segedelmével Boldog István fejedelem dicsőséges győzelmet aratott... Ebben az ütközetben pedig Vecellin gróf megölte Koppány vezért, és Boldog István, aki akkor még fejedelem volt, igen bőséges adományokkal jutalmazta meg. Magát Koppányt pedig Boldog István négy részre vágatta; első részét az esztergomi kapuhoz küldte, a másodikat a veszprémihez, a harmadikat a győrihez, a negyediket Erdélybe."Kálti Márk krónikája óta vert gyökeret a magyar történelmi
szatucsek, 2018. január 13. szombat, 14:19
9. Amit nem mondhatok el senkinek ...
függönyt és teljesen kiakadt attól, amit látott. Tudta, hogy hétfőn jöttem be a kórházba... és akkor már szerda volt.
A lényeg, hogy ő megszülte pikk-pakkra a második gyerekét... Utána engem is kitoltak a függöny mögül és egy burokrepesztéssel megindították a szülést...
Bizony ám!
A FÉRJE AZ V. KERÜLETI KISZ BIZOTTSÁG EGYIK TITKÁRA VOLT! Én meg a “feleségének a barátnője"! Egyből segítettek megszülni az én gyerekemet is. Ezzel a szomszédasszonyommal vigyáztunk egymás gyerekére, ha kellett. Később ő is elvált, és amikor újra férjhez ment, akkor én varrtam neki a menyasszonyi ruháját...
Még itt Pesterzsébeten is meglátogattak minket. Csak-hát, F. nem szerette őt sem és ezért, elmaradtak a férjével.
Akkor még bele sem gondoltam igazán abba, hogy ő volt az őrangyalom és ezért, neki is köszönhettem első-szülöttemet.
Ha ő akkor nem jön be szülni, nagy valószínűséggel ott maradtunk volna ellátatlanul a szülőszobán kis magzatommal a hasamban. Így is,
furaila, 2018. január 13. szombat, 05:48
Ilyen volt a Balaton a ’60-as években!
Nem csak korcsolyázni, a jégtömbökkel is lehetett pózolni!

Fotók: Fortepan

A Balaton hazánk gyöngyszeme, anno vadregényes táj volt. A helyi lakosok nemcsak a parton, de kilométerekkel távolabb is hallották a rianást, a befagyott tó jegén pedig egymást váltották a korcsolyázni és fakutyázni vágyók.

Amint befagyott a Balaton, már vettük is elő a retro korcsolyákat!


forrás:magyarorszagkul.nlcafe.hu
anna4459, 2018. január 12. péntek, 21:55
téged látva
Zeke Magdi
téged látva

Jöttem hozzád szerelemről mesélni,
elmondani, hogyan csókolnak
halálosan fáradt kezek,
sírnak az elvesztett évek,
egymást ölelve,

Ha elcsitul szívem,
felejtenélek,
de ott vagy minden mesében,
ott vagy fáradt kezeimben,
veled sírok a szélben,
felednélek, de nem lehet,

hozzád jöttem,
mert látni akartalak
eckerkata, 2018. január 12. péntek, 16:04
Kádár-korszak közelebbről
lehetetlenné vált volna a kormányzás".
Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
*
Tessék csak megnézni a Politikai Főiskola 1986. évi Fórum c. kiadványának jelmondatát! ,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=643593&aid=274948
*
A nép tudta és beleegyezése nélkül - egymással paktumot kötve akarták a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
furaila, 2018. január 11. csütörtök, 20:21
Gardou
felfegyverzett királyi sereg lelövöldözné őket mint a nyulakat. Két három fős csoportokban éjszaka támadtak, nappal pedig zárták a gyűrűt, hogy egyetlen ellenséges katona se szökhessen el Néhány napos küzdelem után a király maradék csapata megadta magát, belátták, hogy a két tűz között csak a pusztulás várhat rájuk. Éppen ideje volt, mert Gardou katonái az utolsó falatokat ették, és a maradék vizük legfeljebb két napra lett volna elég.

Gardou és Mirnoa végre találkozhatott. Mindketten hallottak már egymásról, de közvetlen kapcsolatba még nem kerültek. Mikor a hadnagy meglátta a leányt valami furcsa, ismeretlen érzés öntötte el. A költők ezt úgy fogalmazták meg, hogy szerelem az első látásra. Először azt hitte hogy csak hálát érez a segítői iránt, később ez egyre elmélyült, végül vad szerelembe csapott át.. Gardounak azonban rengeteg dolga akadt, sokszor búslakodott, hogy nem tud eleget foglalkozni Mirnoával, de a kialakult helyzet politikai döntésekre kényszerítette. A királyt letartóztatta és
frekvento, 2018. január 10. szerda, 15:50
Az adóelőleg-nyilatkozatok leadási határidejére figyelmeztet az NGM
bevallás sem fogadható el automatikusan, azt ki kell egészíteni.

A családi kedvezmény egy gyermek után 10 ezer forintot, a kétgyerekes családoknak 35 ezer forintot, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 ezer forint adómegtakarítást jelent. Az első házasokat a kormány a házasságkötést követő 24 hónapon keresztül havi 5000 forinttal támogatja. Idén már havi 6900 forintos személyi adókedvezmény jár, például a laktóz- vagy gluténérzékenyeknek.

A családi kedvezmény és az első házasok kedvezménye egymástól függetlenül érvényesíthető, így éves szinten a családi kedvezmény mellett az első házasok kedvezménye további 60 ezer forinttal csökkenti a friss házas szülők adófizetési kötelezettségét. A családi adókedvezmény 2011 és 2018 között összesen mintegy 1900 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál - közölték.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon túl, hogy idén csaknem 5 millió szja-bevallást készít el, az adóelőlegből a kedvezmény lehető legegyszerűbb érvényesítésében is segíti a magánszemélyeket.
velemenyezd, 2018. január 10. szerda, 09:51
Érdekesség
különleges elnevezést nem kapott, de hogy fontos szerepet töltött be, azt jól bizonyítja, hogy a hozományban nagy hangsúlyt helyeztek ezekre a míves kendőkre mindkét család részéről.

A 16. században Erzsébet királynőről feljegyezték, hogy nagy rajongója volt a luxuskivitelű, arannyal, ezüsttel varrt kendőknek, ezért sokszor ilyen ajándékot kapott tisztelőitől. Ekkoriban alakult ki a szokás, hogy egy kendő adományozását és elfogadását a vonzalom, a tisztelet és hódolat jelének tekintették az egymással flörtölő, ismerkedő párok között, akiknek ilyen szimbólumokkal talán könnyebb és izgalmasabb volt beszélni egymásnak az érzéseikről, vágyaikról. A kendő szimbolikus jelentőségét mi sem fejezi ki jobban, mint hogy egy évszázaddal később Shakespeare drámájában is központi szerephez jut Othello és Desdemona viharos viszonyában.

A királyné óhaja parancs
A zsebkendő sorsának alakulását a későbbiekben is az uralkodó osztály ízlése és parancsai határozták meg. A legenda szerint
kirscha, 2018. január 09. kedd, 21:51
1/1309
Képek, videók
nagytakarítás.JPG
menusgabor
2015. május 21. csütörtök, 23:01
KJ Nagytakarítás
sanci81
2015. április 21. kedd, 15:35
20110912nagytakarítás. jpg
agica2004
2011. szeptember 12. hétfő, 15:44
Nagytakarításkor Cilamami
csalogany13
2011. január 17. hétfő, 01:15
Tavaszi nagytakarítás....
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:41
nagytakarítás.jpg
grimilda
2009. október 02. péntek, 21:57
nagytakarítás.jpg
agica2004
2009. július 07. kedd, 15:43
nagytakarítás.JPG
alliteracio
2009. március 13. péntek, 06:54
nagytakaritás
lauritzen
2006. december 14. csütörtök, 08:28
Téli nagytakarítás
altrix11
2006. május 12. péntek, 19:52
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Címkék
Csak Budapesten, Boldog István, gyermek után, családi kedvezmény, Szent István király, magyar szabvány, uralkodó osztály, legenda szerint, frizurakészítés nélkülözhetetlen, Egyesült Államokban, Szent István, pillangós hajcsatokkal, első házasok, élet szép, Marie Kondo, Magát Koppányt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.