Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 11:24 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orosz elnökválasztás - Putyin nem készül újabb alkotmányreformra
vasárnap éjjel megtartott sajtótájékoztatóján Putyin nemzetközi ügyekről szólva kifejezte Oroszország készségét a Nagy-Britanniával való együttműködésre a Szkripal-ügy felderítésében. Szavai szerint a médiából értesült arról, hogy Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynököt és lányát megmérgezték Angliában.

A gyilkossági kísérlettel London Moszkvát vádolta meg, amit az orosz vezetés visszautasított, az incidens miatt a két fél kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát és más retorziókat is életbe léptetett egymás ellen.

"Az első dolog, ami az ember eszébe jut az az, hogy ha ez harci méreganyag lenne, akkor az emberek természetesen a helyszínen meghaltak volna, ez nyilvánvaló tény, ennek tudatában kell lenni. Oroszországnak nincsenek ilyen eszközei, mi az összes vegyi fegyverünket megsemmisítettük nemzetközi ellenőrzés alatt" - hangoztatta Putyin.

Az elnök "gyalázatnak" és a nemzetközi szabályok megsértésének nevezte, hogy Ukrajna korlátozta a területén tartózkodó orosz állampolgárokat
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 23:33
Mi–12, a legnagyobb helikopter
A Mi-12, más típusjellel V-12 (NATO-kódja: Homer) a Szovjetunióban, a Mil Tervezőirodában (OKB-329) az 1960-as években kifejlesztett szállító helikopter. A Mi-12 a valaha épített legnagyobb működőképes helikopter.

A Mi-6 két teljes rotor-hajtómű egységét egymás mellé, egy-egy szárny végére építették, nélkülözhetővé téve ezzel a farokrotort.

Fejlesztésének fő célja volt egy olyan szállító helikopter létrehozása, amely képes nagy méretű és tömegű katonai eszközök szállítására. Tervezése 1963-ban kezdődött a Mihail Mil vezetése alatt álló tervezőirodában. Ez volt az utolsó helikopter, melynek tervezésében még Mil is részt tudott venni. A prototípus építése 1965-ben indult, majd az első felszállásra 1968. július 10-én került sor. 1969 februárjában
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 19:49
Gyökös Dávid - Barátoknak
Gyökös Dávid
Barátoknak

Egy dolog van a világon, mely mindennél nagyobb,
Az érzés ami láthatatlan, mégis fényként ragyog,
Egy kötelék mi összeköt, és kibékít egy életre,
És ha igaz amit érzel, az összetart majd évekre.

Ha kinézel a rétre, meglátod a csodát,
Elméd üstjének, a legédesebb borát,
Miből ha iszol, jókedv siklik majd rajtad,
A boldogságtól leszel részeg, mert ezt te akartad.

Nézz végig a világon, de csak a jót figyeld,
Segíts másokon, és a többi embert tiszteld,
Rájössz hogy köztünk jár, minden hol velünk van,
Szerelemben, boldogságba, örömben és mosolyban.

Hisz léteznek csodák, amik újabb csodákat szülnek,
Érzelmek, mik egymásból újra, és újra feltörnek,
Barátság, ami pótolhatatlan egy életre,
Hisz barát nélkül, egy ember sem élhetne...
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 15:32
Egy esős nyári este
Egy esős nyári este

Egyszer volt egy lány és egy fiú, mind a kettő még nagyon ifjú.
Már hosszú ideje együtt voltak, az évek csak teltek múltak.

Boldogok voltak mindketten, de a fiú azt gondolta, lassan elmúlik a szerelem.

Egy esős nyári este elindultak sétálni, a felhők érezték,
e a nap nem a lány álma.

Hosszú időn keresztül beszélgettek, szomorkodtak, de közben mindketten hamisan nevettek.

Későre járt az idő, egyre jobban zuhogott az eső.
A fiú elmondta hogy szerelmük már nem olyan mint rég,talán jobb lenne ha kimondanánk, hogy itt a vég.

A lánynak elkezdet patakban folyni a könnye, és a könnycsepp az arcán a helyét meglelte.
Az idő még rosszabb lett, a sötét felhőkből szinte fekete eső esett.

A lány a tócsába meglátta magát és szerelmét, nem bírta elviselni a fiú hideg közeledtét.
A lány becsukta a szemét, hirtelen eszébe
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 14:12
Az alvás reneszánsza
matracforradalom élére állt, a Nada tervezte Tempur Hybrid matracot reklámozza.
Az Alvás Tanács (mert ilyen is van) által készíttetett éves felmérés adatai szerint a megkérdezettek mindössze 22 százaléka gondolja úgy, hogy egy új ágy javítaná az alvásukat, míg a Tanács azt találta, hogy egy új ágy 42 perccel növeli meg átlagosan az alvás hosszát.
,,A luxus és a fenntarthatóság nem lehetnek egymás kizárói" - mondta Nancy Johnson, a Tengri alapítója. De nem csak az alvás tökéletesítésének elérése hajtotta a Savior Beds kutató és fejlesztő csapatát, hanem a dizájn is.
Így az Andrew Martin tervezőcéggel együttműködve (náluk vannak a Nemzeti Galéria alkotásai digitális reprodukálásának jogai) remekművekkel díszítették az ágyakat.
A Sheridan Australia olyan minimalista ágyneműket dobott piacra, melyek az alvástechnikai jelenségek trendjét lovagolja meg. A Super Soft Tencel
bordat, 2018. március 17. szombat, 15:53
Ötven éve játszott Debrecenben a Nashville Teens
bemutatott Slágerrevü című film, vagyis a Pop Gear, amelyben a Nashville is szerepelt. Hogy miért éppen ők jöttek - nem pedig az Animals vagy más -, azt már sosem tudjuk meg. De nem is baj. A lényeg, hogy hatalmasat alakítottak. Debrecen nagyon megszerette őket, mert profi és látványos volt az előadásuk. Gondolom, másutt is odatették magukat, úgyhogy nem véletlen, hogy egy év múlva újra eljöttek hozzánk. És az sem, hogy a táncdalfesztivál gálájára is meghívták énekelni Rayt. A magyar lányok egymást taposták a kegyeiért. Úgy tudom, Zalatnay Cini és Mary Zsuzsi voltak nála a nyerők...

nashville-plakat1.jpg

A két koncertet a mai napi emlegetik azok a debreceniek, akik ott voltak valamelyiken. Főleg a zenészeknek jelentett meghatározó élményt. Szerencsére a másodikról készült negyven fénykép, a facebook-oldalon megnézheti őket bárki. Arthurral és Hawkins-szal sikerült később felvennem a kapcsolatot, jól esik nekik, hogy nem felejtettük el őket és szívesen emlékeznek a
tinka1951, 2018. március 16. péntek, 12:17
Március 15. - Leleplezték Széchenyi István szobrát Szatmárnémetiben
megkoszorúzták a költő-forradalmár mellszobrát. Az ünneplő tömeg ezután - jelentős rendőri biztosítással - huszárbandériumi és fúvószenekari kísérettel átvonult a városközpont parkjába; itt a jelenlévők kivetítőkön is figyelemmel kísérhették az ünnepséget.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) központi rendezvényén Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke beszédében hangsúlyozta, a forradalom híres tizenkét pontjának zárómondata, azaz az egyenlőség, szabadság, testvériség egymást feltételező fogalmak és nem lehetünk meg nélkülük.

"Van egy fontos tulajdonságuk, egyik sem irányul mások ellen, (...) ezért gondoljuk mi azt, hogy március 15. minden szabadságszerető ember ünnepe lehet, magyaré is, szászé is és románé is" - fogalmazott a szövetségi elnök, megjegyezve, ez a szabadság "nyugodtan osztható", mert nem kevesebb, hanem több lesz belőle.

A legszentebb forradalmunk évfordulóját ünnepeljük, mert talán nincs a magyar történelemnek egyetlen olyan pillanata sem,
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 19:12
Március 15. - Széchenyi-díj - Bitskey István irodalomtörténész
ismerkedett meg. "Talán ennek is köszönhető, hogy máig erős bennem az ökumenikus szemlélet, és azt hiszem, hogy a mai világban nagy szükség lenne ennek a szemléletnek az erősödésére" - fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte a magyar kultúra éppen azért olyan érdekes és annyira szép, mert egyházi szempontból is sokszínű.

A természettudományok 21. századi előretörése kapcsán szomorúan jegyezte meg, hogy az irodalom jelentősége visszaszorulóban van, ugyanakkor szerinte nem szabad, hogy szembeálljanak egymással az elektronikus felületeken megjelenő szövegek és a nyomtatott írások. "A kettő kiegészíti egymást, az internet nem helyettesíti az olvasást, adatokat ugyan kereshetünk a világhálón, de a könyvek olvasása egy lassúbb művelet, amely közben gondolkodunk és fejlődik a szókincsünk is" - mondta a professzor, akinek tizenhat eddig kiadott könyvéből négy külföldön, idegen nyelven - kettő németül, egy-egy olaszul és szlovákul - jelent meg.

"Nem könnyű, de szeretnék lépést tartani a szakirodalommal, több
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:07
Március 15. - Kossuth-díj - Farkas Árpád költő, író, műfordító
nevetséges időszaka után fordított egyet a versbeszéden. A mi nemzedékünk már azt mondta: amíg a verslábakat mossák, addig radikálisan mást kell képviselni" - idézte fel a költő.

Mint fogalmazott, második kötetével, az 1971-ben kiadott Jegenyekörrel találta meg saját hangját; a Kolozsváron megjelent, két kiadást is megért könyv szokatlanul magas, nyolcezer példányban kelt el. "Ez már komorabb és lázadásos szimbólumokkal terhesebb korszak volt, amikor a sötétben élő emberek félszavakból is értették egymást. Később még inkább bekomorult költői világom, az anyaországi szellemi élettel majdnem szimultán jött az érzet, hogy elveszett a gulyásszocializmust főző kondér, igaz, később a véres forradalmat is ellopták egy fél év alatt".

Kitért arra, hogy a kiábrándulással a poézis korábbi hitele is elillant, a kilencvenes évektől úgy érezte, nincs tétje a versírásnak, ezért éveken át inkább ismét újságszerkesztéssel foglalkozott (a hatvanas évek végétől már dolgozott különböző romániai magyar lapoknál).
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:47
Március 15. - Kossuth-díj - Esztergályos Cecília színművész
közönség előtt, akárhol. Nagy örömet jelent számomra, nem munka, hanem játék - fogalmazott, hozzátéve, hogy szín-játékról, vagyis fontos, hogy játékról van szó. Ezért imádta nagy elődjeit, Kiss Manyit, Dayka Margitot, Psota Irént, Törőcsik Marit, akik lubickoltak a színpadon, és boldogsággal töltötte el őket a színpad.

Mint mondta, a színészi pályán a legfontosabb az alázat, a kitartás, a hit és a szeretet, nemcsak a szakma, hanem a partnerek iránt, hiszen mindig nagyobb sikere van a darabnak, ha egymás kezét fogva, egymásnak adva a labdát játszanak a színészek. "Egyedül nem megy. A színház társasjáték" - fogalmazott, hozzátéve, hogy jó szerepet, jó rendezővel, jó helyen mindig szívesen játszik.

Szabadúszóként eltöltött évei után, 2005-ben Léner Péter rendező szerződtette a József Attila Színház társulatához, amelynek hat évig volt tagja - idézte fel.

Elmondta: három éve hívta Dörner György az Újszínházba, ahol szintén remek darabokban játszik. "Móricz Zsigmonddal kezdtem 50 évvel ezelőtt,
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:47
Meghekkelték a Békemenet útvonalát
MERT MEGÉRDEMLI
Mint írják, az akcióra azért kerítettek sort, hogy ,,szembesítsék a résztvevőket, hogy miért is állnak ki, ki mögött vonulnak fel". ,,Bayer Zsolt gyakorlatilag a nemzet gyűlöletkeltője, ez az ember semmi mást nem csinált az elmúlt években, évtizedekben, mint hogy egymás ellen uszított és hergelt magyart és magyart- fűzte hozzá az akcióhoz Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője.
Úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön."

,,Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók."

,,Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba."

,,Csak akkor nincsen riadó, amikor milliószámra özönlenek befelé az idegenek. Akiket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni."mindezt állítja Bayer Zsolt
bordat, 2018. március 15. csütörtök, 13:00
Kósa kijárt az anyukájának egy ilyen összeget
nem fog tudni többet vásárolni, mint amekkora összeg a számláján van. Egy ilyen magas összegre állított limit maximum arra lehet alkalmas, hogy egy ehhez hasonló papírt kinyomtatva megtévesszenek vele olyasvalakit, aki van annyira tájékozatlan, hogy a limitre azt higgye, tényleg van ennyi elköthető pénz a számlán.
Az állítólag a számlára érkezett összegből adakoztak is, de külföldről "visszavonták a pénzt" egy jogvita miatt, magyarázta a férfi. Amikor ez az összeg náluk volt, akkor még nem ismerte egymást Kósa és Szabóné. Azt mondta, a nő valóban kölcsönkért ekkortájt, mégpedig a Kiskun-tender Kft.-től. A cég követel tőle pénzt, jogosan, Szabóné több részletben kapott hitelt, most 75 milliót követelnek tőle.Családtag vagyok, a fiának a keresztapja", így mutatkozott be Szabó Gáborné háza előtt egy férfiDE EZT MEGFEJELTÉK EGY FELJELENTÉSSEL, AZT ÁLLÍTVA, HOGY "BELŐLÜK KI LETT CSALVA
bordat, 2018. március 15. csütörtök, 12:31
1/1319
Képek, videók
Elnökválasztás, Las Vegas
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:51
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
SZerGEJ JESZENYIN NEM S
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:49
Szergej Nariskin Állami D
megyerimihaly
2014. szeptember 17. szerda, 20:54
szergej jeszenxin ..ősz.j
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:30
szergej1.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:26
szergej jeszenyin az ifjú
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 14:00
szergej jeszenyin.gif
erzsikepuskas
2014. augusztus 31. vasárnap, 12:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.