Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 17. csütörtök | 33. hét | 229. nap | 23:23 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cseri Kálmán - NEM RÓJA FEL
Cseri Kálmán igehirdetései és gondolatai.

Nem rója fel

"A szeretet... nem rója fel a rosszat. "(1Kor 13,4-5)

Mindnyájunkat érnek sérelmek. Akarva-akaratlanul bántjuk egymást. Olyan ez, mintha egy kis (néha nagyobb) követ dobnánk egymáshoz. Rosszulesik, fáj, esetleg maradandó sérülést is okoz. Hogyan fogadjuk a sértést, bántást?

Vannak, akik azonnal visszadobják a követ. Ők nem hagynak megtorlás nélkül semmilyen sérelmet. Általában nagyobbat ütnek vissza, mint amekkorát kaptak, nagyobb kő repül, mint ami őket érte el. És így tartják helyesnek, kölcsönkenyér visszajár, ha megdobnak kővel, dobd vissza mennykővel - mondogatják. A történelem olyan háborúk sora, amelyek gyakran így robbantak ki.

A félénkebb, csendesebb emberek elteszik emlékbe ezeket a köveket. Egész gyűjteményük van már, és évek, évtizedek múlva is számon tartják,
ronix, 2017. augusztus 16. szerda, 21:28
Az ár marad, a termék zsugorodik – második felvonás
joghurtos edények és számlák vizsgálata a következő megállapítást eredményezi: 2016 júniusában még rendben volt minden. Rá egy hónapra már kicseleztek. Nem lehet okom panaszra, hiszen a csökkentett súlyú változat a számlán is 900 grammosként szerepel, és nem látható rajta a korábban hivalkodóan feltüntetett ,,1 kg" felirat sem. Azzal húztak csőbe, hogy a boltban a szokott helyéről vettem el, és nem volt mellette a korábbi kiszerelés. Önmagában nincs mihez hasonlítani az új változatot, viszont egymás mellé helyezve a kétféle megjelenést, szembeötlő a különbség."

Róbert az egyik nagy gyártó tejtermékeivel (madártej, kakaó, karamelles tej, stb.) érezte átverve magát, mert azok mérete fél literről hirtelen 4,5 decire fogyatkozott. Amikor az ügyfélszolgálathoz fordult, azt a választ kapta, hogy a szülők és gyermekeik könyörögtek ezért a kiszerelésért, de aztán beismerték, hogy
anna4459, 2017. augusztus 16. szerda, 19:46
Shakespeare-komédiát állít színpadra a Karneválszínház Szombathelyen
A megyeháza udvarán nyolc egymást követő alkalommal tart előadást a WS társulatából verbuválódott karneválszínház.

A Vízkereszt, vagy bánom is én címet viselő darabot Nádasdy Ádám fordította, Hamvai Kornél írta át, és Réthly Attila, a színház főrendezője rendezte, Feste, a bolond szerepében pedig Jordán Tamást, a teátrum igazgatóját láthatja a közönség.

A WS honlapja szerint a színház színészzenekara által kísért történet az 1980-as évek retrohangulatát idézi, a játék során a késői Kádár-korszak balatoni strandbüféinek világa elevenedik meg előttünk, de változatlanul a kiismerhetetlen és titokzatos szerelemé marad benne a főszerep.
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 13:12
Világ-könyvtár vallásai egymás ellen
mellett halálvilág építést Müller Péterrel, hiába adták ki viccgyűjteményben, hogy Farkas név nem létezett, elég volt, amennyi volt, a szlovák iskolát is Farkas névvel ismételték üvegépületben.

A világ-könyvtárát a vastrágya nép már együtt a Hunnia börtönnel trianonkor is egyszer befejezte, darabokra hullott Bibliával, s most hirtelen ismét össze akarta állítani a sátán Bibliáját egyetlen világ-Magyarországgá kivégzői és csonkítói felé állítva a szentháromságot.

Régebben még harcoltak egymás ellen a világ-könyvtár tagjai és szereplői, mint Hitler Sztálin Lin csepp ellen, meg a búrok a kávésok ellen, a kávésok Vietnám ellen, Japán oroszok ellen, németek lengyelek és oroszok ellen, felfoghatatlan háborúsága volt ez a fiúknak, ahogyan én neveztem az elmebetegségüket nem ismerve még akkor az összefüggéseket.

Az utolsó szerepjátszásuk a Dunánál vers végrehajtása volt.

Azóta - hiába fedeztem fel négy éve -, hogy nem egymás ellen harcolnak, hogy voltak ellenségeik a
kohlinka, 2017. augusztus 16. szerda, 03:52
Jó idő rossz idő, hétköznap hétvége
hogy itt a berkeken belül annyian ismernek, és elmondják, honnan, mikor , én meg csak szabadkozok, hogy annyi emberrel találkozom, és sajnos lehet már nem mindenki fér el a memóriámban. De olyan jó, amikor segítenek, és beugrik, hogy tényleg it és itt találkoztunk :-) Visszajutott hozzá egy elfeledett, eltűnt telefonszám is. Julcsi tünemény volt , nem tudom miért, valamiért mindig is közelebb állt a szívemhez, nagyon megszerettem őt és a családját az évek során. Bár az elmúlt két-három évben nem láttuk egymást, és csak néha beszélünk vagy váltunk néhány üzenetet, mindig kedves ismerősökként köszöntjük egymást.
A kis paleo világomnak betett a hihetetlenül finom lángos, de mit tehetek most, oly kedvesen hozta, és olyan finom illata volt....hm......
Útra keltünk, mert vártak az ország másik részén. Jobaházára siettünk . Olyan jó volt ott is ismerősökkel találkozni, és játszani a gyerekekkel <3 Gyors átöltözés és jöhettek a nosztalgia dallamok :-) Tánc és mulatság. Dorothy szülei is eljöttek
dundulino, 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:52
Pannónia feladása után is élhettek rómaiak Fenékpusztán
Heinrich-Tamáska Orsolya arról számolt be, hogy az idei, négyhetes ásatási munkálatok során a mintegy 15 hektáros egykori erőd legjelentősebb, központi épületét, egy palotát igyekeznek feltárni. Az évszázadok során egymásra rétegződő leletek ugyanis azt bizonyítják, hogy egészen a 7. századig éltek itt rómaiak és a velük keveredő barbár csoportok tagjai.

A mintegy 100 méter hosszú és csaknem 30 méter széles palotaépületnél eddig három fő építkezési fázist sikerült elkülöníteni. Csák Árpád, a keszthelyi Balatoni Múzeum alapítója a 19. század végén és a 20. század elején végzett először kutatást ezen a területen, az általa akkor elkészített alaprajzhoz képest azonban a jelenlegi feltárások alapján bonyolultabb és összetettebb volt az épületegyüttes, amelyet többször át is építettek. Az egykori terazzo-burkolatú padlót például masszív kőpillérekkel törték át, amelyek a legutolsó átépítés tartóelemeiként értelmezhetők.

A régész az eddigi ismeretek szerint úgy vélekedik: ez a főépület már a 3.
velemenyezd, 2017. augusztus 12. szombat, 14:31
Szabó László: Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban
ország között". Ez azonban - hangsúlyozta - a Trump-kormányzat hivatalba lépésével "jelentősen módosulni látszik".

"A Trump-kormányzat nem fél kimondani azt, amit gondol, ez nagyon friss, új szellemiséget jelent a kétoldalú kapcsolatokban is. A magyar kormány 2010 óta nagyon nyíltan képviseli a magyar nemzet érdekeit, s jó látni, hogy most Amerika szintén kimondja: az amerikaiak számára Amerika a legfontosabb, ugyanúgy, ahogyan a magyarok számára Magyarország az elsődleges. Ezt nem kell szégyellnünk egymás előtt" - fejtette ki véleményét Szabó László.

Az MTI azt firtató kérdésére, hogy a magyar-amerikai viszony csak látszólag vagy valóban változik, a nagykövet úgy válaszolt, hogy a lényegi változáshoz idő kell. "Az amerikai külügyminisztériumban, ahol több tízezer ember dolgozik, még a munkatársak nagy része az Obama-kormányzathoz kötődik, de mi bízunk abban, hogy ez változik, s a külügyben is egyre több barátunk lesz. Olyan munkatársak, akik megértik, hogy a javuló magyar-amerikai és a
velemenyezd, 2017. augusztus 12. szombat, 07:04
Eleven csapások, mint skizoprenia
Az Istenek régen nem ismerték a sátán népeinek, a börtönnek és a sátánisstáknak a kígyó csapásait, melyeket misztikus titok övezett eddig, sem a Rákóczi téri nagyon sok orvosi lexiikonokra való betegséget.

Én elhittem az öcsémnek, amikor arról mesélt nekem, hogy a bérelt családi házban felemeledtek a tárgyak, megtámadták, lökdösték őt, megpróbált védekezni, de a sátánistái Újhelynek a cigánysággal a láthatatlan világban voltak. Mivel mi nem találkoztunk érthető módon elmebetegséggel, csak ledöbbenve szemléltük mindazt, ami velünk történt, mint ahogyan én és megpróbáltam leírni a sok érthetetlen cselekedeteket, gyilkosságukat, hogy minden részemben eleven misztikus állatok vannak, mert ezt besorolták skizopreniának, hogy le vagyok győzve. Ki kell venni, meggyőződni róla, valóban állat-e, eltenni emlékbe, hogy az a magyar egészségügyé, övék a sátánnal együtt valamennyi csapás, köztük az új-kígyósi Rákóczi tér is a nemi törzsekkel.

Néztem az öcsémet, akit Müller Péterek születése óta
kohlinka, 2017. augusztus 10. csütörtök, 22:20
Hajnalhozók - Kik Az Isteneid?
élet csodálatos.

A teremtő istenek sokféle formát ölthetnek, és nem mindegyikük Lizzy. Vannak olyan teremtő istenek is, akik bogárszerűek. Mi, plejádok a félig madár, félig hüllő jellegű teremtő istenekkel állunk rokonságban. Ők az űrből érkeztek, és a madarak energiáját használták fel számos kultúrában. Egyiptomban, Dél-Amerikában és Észak-Amerikában az ősi kultúra rajzaiban felfedezheted a madarak és a hüllők jeleit. A madarak és a hüllők valaha együtt dolgoztak, más időkben pedig harcoltak egymással. Ahogy egyre többet fogtok fel a történtekből, úgy tágul a látókörötök. Emlékeztek majd saját történelmetekre.

A teremtő istenek nagyon közeli rokonságban állnak veletek. Amikor valaki úgy dönt, hogy szülővé válik, beleegyezik abba, hogy tanul a gyermekeitől, felelősséget vállal a jólétükért, és őket is megtanítja a felelősségvállalásra. Ugyanez a helyzet a teremtő istenekkel is. A ti fejlődéseteket figyelve ők is tanulnak az életről, tanulnak arról, amit alkottak, úgyszólván megtanulják,
eposz, 2017. augusztus 10. csütörtök, 16:27
Hajnalhozók - Az Első Alkotó
galaktikus rendszerben megszületett a terv, hogy alakítsák a Földet intergalaktikus információcsere-központtá. Elképesztő terv volt. A Föld gyönyörű hely volt, az egyik galaktikus rendszer szélén, amelyet a többi galaxisból könnyen el lehetett érni. Közel volt sok kapuhoz, a sztrádákhoz, amelyeken az energiák közlekednek az űrben.

Hatalmas sürgés-forgás kezdődött, hogy az összes galaxis leképezését kialakítsák ezen a bolygón. A teremtő istenek némelyike mesteri genetikus volt. Hierarchiájuk révén egymáshoz tudták láncolni a molekulákat - az identitás, a frekvencia és az elektromos töltés kódolt molekuláit -, hogy életet teremtsenek. Sok tudatos civilizáció adta át DNS-mintáit, hogy saját kódjának leképezése megjelenjen ezen a bolygón. Ezután a mestergenetikusok különböző fajokat terveztek. Embereket és állatokat alkottak, eljátszadozva a DNS-ekkel, amelyeket a tudatos civilizációk adtak nekik abból a célból, hogy a Föld az információcsere központjává válhasson, a fény központjává, Élő Könyvtárrá.
eposz, 2017. augusztus 10. csütörtök, 03:32
Sziget - Dubioza Kolektiv: ugyanaz a célunk, mint a fesztiválé
pár száz kilométerrel távolabbi élet között - nyilatkozott Vedran Mujagić.

Megjegyezte, Balkán-szerte fellépve úgy próbálják egy táborba összefogni a közönséget, hogy az az egykor közös nyelv, amelyen ők is énekelnek, és amelyet a publikum tisztán ért, hivatalosan a komikusnak hangzó boszniai szerbhorvát nevet viseli.

Zenésztársa, Brano Jakubović szerint a lényeg az, hogy az egykor közös államban élő népek akkor is képesek legyenek békében, a kilencvenes évek háborúi után jó szomszédként élni egymással, ha országhatárok választják el őket egymástól.

Mint mondta, évente száznál több koncertet adnak, és semmi különöset nem találnak abban, hogy - mint a Szigeten is - gyakran közönségük töredéke érti a dalszövegeket; azt viszont látják, hogy ráéreznek a hangulatra, és segíti is őket néhány angolul előadott számuk.

Hozzátette, az ősszel ismét stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a tavaly megjelent Happy Machine-t követő albumukat, amelyen "a mi nyelvünkön" szólalnak meg a számok, ugyanakkor
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 22:33
A világ legnagyobb tengeralattjárója.
kifejlesztése.

A TK-208, a Typhoon-osztály első tagjának építésében 1219 személy vett részt közvetlenül, és több mint ezer vállalat dolgozott az alkatrészek és alrendszerek fejlesztésén és gyártásán.

A Typhoon-osztály tengeralattjárói két, egyenként 7,2 méter átmérőjű, vízszintesen egymás mellé épített, Delta-osztályú tengeralattjáró hajótestéből, továbbá három kisebb, szintén nyomásálló törzsből állnak. A törzs felépítése egy katamaránra hasonlít, és az összesen 19 nyomásálló szekciónak köszönhetően a legénység számára lényegesen biztonságosabb, mint a hagyományos, egyfalú tengeralattjárók. A parancsnoki torony két oldalán menekülőkamrák találhatók, amelyekben az egész legénység elférhet. A Papa-osztályú és az Alfa-osztályú tengeralattjárók építésénél szerzett
schuro, 2017. augusztus 09. szerda, 21:46
1/1293
Képek, videók
Kristof Kalmanné Kristof.
jucinenadov
2017. március 02. csütörtök, 13:02
Kristof Kalmanné Kristof
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 17:04
kálmán olga 001.png
chillik
2016. december 31. szombat, 15:06
Kristóf Kálmánné Kristóf
jucinenadov
2016. december 07. szerda, 23:06
történelem.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:56
Történelem-Horthy.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:55
történelem-románia.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 19:54
Történelem 01.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:37
Történelem 02.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:36
Történelem 03.jpg
chillik
2017. január 12. csütörtök, 13:36
Ismétlödö történelem 01.j
chillik
2016. október 08. szombat, 06:07
Ismétlödö történelem 02.j
chillik
2016. október 08. szombat, 06:06
Ismétlödö történelem 03.j
chillik
2016. október 08. szombat, 06:06
Ismétlödö történelem 04.j
chillik
2016. október 08. szombat, 06:05
O.V.-történelem.jpg
agica2004
2015. augusztus 14. péntek, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.