Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:52 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EGYSZERŰEN TRAGÉDIA…
ma már Medina mecsetként ismeretes. A mai Brick Lane úti mecset pedig korábban egy metodista közösségé volt.

Nem csak templomokat alakítanak át a helyi muzulmánok, hanem az ott élőket is. Egy felmérés szerint az utóbbi időben megduplázódott az iszlámra áttértek száma, sokan pedig gyakran már az új vallásuk felvételekor a radikális nézetekkel szimpatizálnak.

Üresen konganak a templomok, teltház a mecsetben

A Daily Mail összehasonlító fotókat tett közzé két, egymáshoz közel eső belvárosi templom és mecset gyülekezetét vizsgálva. A keresztény, több mint 1200 ember befogadására is képes Szent György templomban tíznél is alig többen jelentek meg szentmisét hallgatni, miközben tőle nem messze egy 100 férőhelyes mecsetben már nem fértek el az emberek, az utcára kellett kivonulniuk, hogy imádkozhassanak.

Birminghamben, a második legnagyobb brit városban egy minaret ,,uralja az eget". Tavaly októberben pedig már 25 ezernél járt az a petíció a brit
menusgabor, 2017. június 23. péntek, 22:00
Hőség - Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs
A tájékoztatás szerint az elmúlt napokban tapasztalható kánikula hatására a hazai villamosenergia-rendszer csúcsterhelése elérte a 6199 megawattot csütörtökön, ami egy átlagos, nem kánikulai nyári hétköznaphoz képest mintegy 500 megawattal nagyobb csúcsidei rendszerterhelést jelent. Idén ennél magasabb nyári értéket még nem regisztráltak.

A teljes bruttó felhasznált energiát tekintve az ország fogyasztása mintegy 4-5 százalékkal volt magasabb csütörtökön, mint egy átlagos nyári hétköznapon.

A tavalyi nyári terhelési csúcs 6366 megawatt volt, amit június 24-én, 28,3 Celsius fok napi átlaghőmérséklet mellett mértek, ezt a csütörtöki adat nem közelítette meg.

A Mavir tapasztalatai szerint általában június eleje és július közepe között a legnagyobb a nyári áramszükséglet, a legnagyobb terhelés a hosszan, több napon át tartó kánikulában, rendszerint hétköznapokon következik be.

Az eddigi nyári rekord csúcsterhelést a Mavir 2015-ben mérte, akkor július 8-án a rendszerterhelés elérte a 6457
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 16:03
Tizenhárom hangjáték tervét támogatja a médiatanács
még a pályázat névadója, Cserés Miklós szerette volna megrendezni, de a hangjáték akkor nem készülhetett el.

Szintén Fesztbaum rendez hangjátékot Szálinger Balázs Követ, Zalából című alkotásából, a központban Deák Ferenc személyével. Sikerrel pályázott Papp Gábor Zsigmond, aki Lénárd Sándor három önéletrajzi regényét, a Völgy a világ végént, a Római történeteket és az Egy nap a láthatatlan házbant adaptálja rádióra.

Csizmadia Tibor Kőrösi Zoltán műveit dolgozza fel: a Szívlekvár öt generáció egymásba fonódó sorsát mutatja be; érintve a szerelem, a háború és a családépítés témáit, a Szerelmes évek pedig a boldogság lehetőségéről beszél majd. Fazekas Péter saját szövegkönyvét veszi fel, az Őfelsége magánnyomozója egy okoseszközökkel felszerelt privát detektív kalandjait meséli el. Breier Ádám kétrészes hangjátéka két férfi történetét eleveníti meg, akik 1951-ben diktatúraellenes kiáltványt juttattak ki nyugatra, amellyel a magyarországi elnyomásra akarták felhívni a figyelmet.

A
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 11:11
Izraeli bíróság: ultraortodox férfiak sem kérhetik ezentúl az El Al-gépeken a nők messzebbre ültetését
A bíróság azért döntött ebben a kérdésben, mert Renee Rabinowitz, egy nyolcvanhárom éves holokauszttúlélő beperelte az El Alt, miután egy New Yorkból Tel-Avivba tartó járatán 2015-ben egy vallásos férfi utas, aki nem akart nő mellett utazni, a légtársaság utaskísérőjéhez fordult, aki megkérte az idős asszonyt, hogy cserélje el a helyét.

Az El Al a Háárec című újság honlapjának értesülése szerint azzal érvelt a jeruzsálemi törvényszéken, hogy a nemek szerinti átültetés nem tekinthető hátrányos megkülönböztetésnek, mert mindkét nem kérésére megteszik, hasonlóképpen a családok közelebb ültetéséhez vagy a kisgyerekektől távolságot kérő utasok igényeinek lehetőség szerinti kielégítéséhez.

A Háárec emlékeztetett rá, hogy az utóbbi években az El Al járatai számos esetben azért indultak késve, mert az ultraortodox férfiak nem voltak hajlandóak nők mellé ülni, és a stewardesseknek helyeket kellett keresniük számukra vagy a szomszédos helyen ülő nők számára.

A bírói döntés nyomán a vallásos
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 17:53
Szép történet...
Hideg tél volt. A leghidegebb évek óta!

Rengeteg állat elpusztult az erdőben. Megfagytak.

A sünök kitalálták, hogy összehúzódnak szorosan az odújukban és így egymást melegítve átvészelik a telet. Összebújtak, és már nem is fáztak, de nem telt bele sok időbe, hogy észrevegyék a sebeket magukon, amiket a hozzájuk bújó társuknak a tüskéi okoztak rajtuk.

Nem lesz ez így jó, gondolták és eltávolodtak egymástól. Eltelt egy óra és újra vacogtak a hidegben, így hát választás elé kényszerültek:

Vagy külön válnak, és ezáltal eltűnnek a Föld színéről vagy összebújnak és elviselik egymás tüskéit.

Bölcsen úgy határoztak, hogy újfent összeölelkeznek. Eltelt pár hét és kitavaszodott, a sünök pedig boldog éltek tovább, együtt békességben.Tanulság:
A legjobb emberi kapcsolatok nem azok, amikor tökéletes emberek kerülnek egymás mellé, legyen az szerelem, barátság, kollégák vagy csupán ismerősök! Meg kell tanulnunk együtt élni mások
pmarika65, 2017. június 21. szerda, 19:11
A szeretet másik neve, idő...
visszatért egy percre, ahogy a szívét megérintő kedves szavakat olvasta. Hallotta a kisfiú hangját, aki túl gyorsan nőtt fel ugyanebben a házban, és akinek a hangja az évek során teljesen elhalkult az emlékezetében. A padlás teljes csöndje és a tiszta lelkű hét éves kisfiú szavainak varázsa élete egy elfeledett korszakába repítette vissza az öregembert.

Újra belenyúlt a dobozba, és ugyanarra az évre szóló saját régi üzleti naplóját vette ki belőle. Leült egy ócska asztal mellé az ablak alá, és egymás mellé tette a két naplót Az övé bőrkötésű volt, a neve aranyozott betűkkel belevésve. A fiáé gyűrött, kopott volt, alig látszott már rajta a Jimmy felirat. Öreg ujjaival végigsimított a betűkön, mintha újra tisztán láthatóvá akarná tenni az idő és a használat során megkopott nevet.
Kinyitotta saját naplóját, s tekintete egy mondatra esett, ami egyedül állt egyik lapon. Feltűnt, mert a többi napok tele voltak bejegyzésekkel. Önnön gondos kezeírásával ezek a szavak álltak az oldalon:
pmarika65, 2017. június 21. szerda, 18:50
Erről mindenkinek tudni kell
*
*
*
Mi az az ANTIFA?
A szélsőséges politikai alakulat vezetői Röszkén. Több ország rendőrsége már jól ismeri őket.
*
A kiszivárgó információk szerint tehát Juhász és Gulyás magát a kerítés erőszakos megbontását az egyik legagresszívebb német politikai rohamcsapatra a hírhedt ANTIFA-ra kívánja bízni. Hogy miért és kik ők?
A Soros György támogatását élvező ANTIFA provokálja Németországban a legvéresebb politikai indítékú verekedéseket, a szélsőjobbos újnácikkal ütik-verik egymást, törik be a kirakatokat vagy borítanak fel és gyújtanak fel autókat.
*
Egy képkocka Juhász Péter és Gulyás Márton elvbarátainak propagandafilmjéből.Soros pénzeli őket is.
*
Mérsékelt német politikusok az újnácikkal együtt a német politikai élet szégyenének nevezik őket. Gyűlölik a nemzet puszta fogalmát, egyik sokakat felháborító akciójuk az volt, amikor több ezer német nemzeti lobogót összeszabdaltak és meggyaláztak.
*
Az ANTIFA-t egyébként a náci idők
furaila, 2017. június 21. szerda, 12:32
Hosszú Katinka összefogásra hívja az úszókat a FINA ellen
A háromszoros olimpiai bajnok sportoló a közösségi oldalán tette közé szerda reggel írását, amelyben elsősorban azt nehezményezi, hogy a FINA úgy dönt szabályváltozásokról, hogy nem kérdezi meg előtte a versenyzőket, sőt olyan újításokat vezet be, amelyekkel korlátozza legjobbjait. Hosszú szerint a világkupákat érintő módosítások hosszú távon megfojtják azt a versenysorozatot, amely néhány év alatt a sportág legfontosabb szériája lehetne.

A FINA május végén jelentette be a vk-kat érintő módosításokat, amelyek egyik legfontosabb eleme, hogy egy versenyző egy viadalon legfeljebb négy egyéni számban indulhat. Korábban előfordult, hogy Hosszú - az elmúlt öt év összetett győztese - egy állomáson tíz vagy még több számban is résztvevő volt.

"Mindenki azt gondolja, hogy az új szabályok Hosszú Katinka ellen születtek. Ez részben igaz, hiszen becsaptak" - olvasható a levélben.

Az ötszörös világbajnok magyar úszó azt is megjegyzi, hogy a szövetség olyan előnyöket is ad neki, amelyekből ő nem kér.
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 10:32
Ma kezdődik a Cseh Tamás Fesztivál a Várkert Bazárban
udvarban, a Szárazárok színpadon és ma az e célra felállított Zene ünnepe színpadon lesznek.

A fesztivál keretében a Várkert Bazár Déli Palotájába költözik be a Hangszert a kézbe országjáró hangszerkiállítás. Az interaktív kiállítást korábban hét magyar városban több mint húszezren, főként gyerekek és fiatalok látogatták meg.

A CSTP magyar könnyűzenei örökség megőrzését támogató alprogramjának rendezvénye az a tudományos konferencia, amelyet ma rendeznek az A38-on. A konferencia a könnyűzene és film egymásra hatását vizsgálja a Kádár-korszakban. Az előadások között lesz politika- és intézménytörténeti megközelítés, filmelemzés, filmzenetörténet, társadalomtörténet, szó esik a nyolcvanas évek undergroundjáról vagy emblematikus szórakozóhelyeiről. Az előadók között találjuk Benke Attila filmtörténészt, kritikust, Csatári Bence történészt, Ignácz Ádám zenetörténészt, Jávorszky Béla Szilárd zenei szakírót, zeneszociológust, Tóth Eszter Zsófia történészt, társadalomkutatót.

A nemzetközi piacra
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 07:05
Francia választások - Jean-Marie Le Pen lemondásra szólította fel a lányát, Marine Le Pent
kezdete óta nyolc alkalommal ítélték el rasszista vagy holokauszttagadó kijelentései miatt. Lánya, Marine Le Pen, aki 2011-ben vette át a párt irányítását, tartózkodik a hasonló nyilatkozatoktól, s tudatosan próbálja meg a pártját szalonképesebbé tenni. Apját a gázkamrákról tett kijelentésének megismétlése miatt 2015-ben ki is zárta a Nemzeti Frontból. A döntést Jean-Marie Le Pen megtámadta a bíróságon, amely visszahelyezte a tiszteletbeli elnöki pozícióba. Apa és lánya azóta politikai ellenfélnek tekinti egymást.

"Marine Le Pen kurtizánokat akar maga körül. Viszolyog a vitáktól, viszolyog az ellentmondástól" - hangsúlyozta Jean-Marie Le Pen.

Marine Le Pen az elnökválasztás május 7-i második fordulójában 33 százalékos támogatottsággal és mintegy 10,7 millió rekord számú szavazóval alulmarad Emmanuel Macronnal szemben. A párt nem titkolt célja legalább negyven százalékos eredmény elérése volt.

A vasárnapi nemzetgyűlési választásokon a Nemzeti Frontnak az volt a célja, hogy legalább 15
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 17:24
Román kormányválság - Iohannis Berlinben: Románia stabil ország
vívmányok "esetleges fellazítása azzal a következménnyel járna, hogy meg kellene kérdőjeleznünk más területeken elért eredményeket, ezért nagyon fontos a reformok folytatása" - mondta Angela Merkel.

Hozzátette, hogy köszönet jár Klaus Iohannisnak a jogállamiságért és a demokráciáért folytatott erőfeszítéseiért.

Klaus Iohannis közelgő washingtoni látogatásával kapcsolatban kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az EU-hoz és a NATO-hoz, illetve az Egyesült Államokhozfűződő viszony Románia számára nem egymást kizáró szövetség, "nem vagy-vagy kérdés", de az is igaz, hogy vannak "bizonyos akadályok", amelyeket meg kell szüntetni és helyre kell állítani a jó viszonyt.

"A transzatlanti kapcsolat nem választható politikai vagy diplomáciai lehetőség, hanem demokratikus civilizációnk alapja" - jelentette ki a román államfő.

A brit uniós tagság megszüntetéséről (Brexit) hétfőn kezdett tárgyalásokról szólva Angela Merkel aláhúzta, hogy mindkét félnek, az EU-nak és Nagy-Britanniának is megfelelő
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:51
Francia választások - Franciaország-kutató: a pártrendszer alakult át és nem a politikai rendszer
Modem által szerzett abszolút parlamenti többség a kutató szerint az elnökválasztás következménye. Ezzel kapcsolatban említette a győzteshez való vonzódás tényezőjét, továbbá azt, hogy Macron elkezdett kormányozni, miközben az összes többi párt válságba került. A most szerzett többség ebből kiinduva egyáltalán nem meglepő - vélekedett.

A választók döntését értékelve Soós Eszter Petronella felhívta a figyelmet, hogy a két elnökválasztási, majd a két parlamenti választási forduló szorosan összefüggött egymással. Az elnökválasztás során - mint emlékeztetett - sok volt a véletlen, a bizonytalanság. Ismételten utalt a Fillon-ügyre, rámutatva, hogy a franciák a korrupció ellen szavaztak. A második elnökválasztási fordulóban Macronnak sokat segített, hogy a választók Marine Le Pen, a Nemzeti Front jelöltje ellen fogtak össze.

Ezt követte a nemzetgyűlési választás a győztes támogatásával, és annak elismerésével, hogy Macron eddig viszonylag jól tölti be az elnöki szerepet. 2002 óta - mióta az elnök- és a
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:38
1/1285
Képek, videók
Crochet-Bricks-Storage -Ba
pergerne
2017. január 26. csütörtök, 14:45
brick2.jpg
talamusz
2015. január 07. szerda, 14:09
brick.JPG
talamusz
2015. január 07. szerda, 14:08
brick080.jpg
liza1
2013. április 12. péntek, 19:24
brick078.gif
liza1
2013. április 12. péntek, 19:24
brick071.jpg
liza1
2013. április 12. péntek, 19:23
brick068.jpg
liza1
2013. április 12. péntek, 19:23
brick067.gif
liza1
2013. április 12. péntek, 19:23
brick059.jpg
liza1
2013. április 12. péntek, 19:23
brick044.gif
liza1
2013. április 12. péntek, 19:22
brick042.gif
liza1
2013. április 12. péntek, 19:22
brick041.jpg
liza1
2013. április 12. péntek, 19:22
DAILY.jpg
kisgizus
2016. március 29. kedd, 18:11
daily news.jpg
onallovelemeny
2014. január 20. hétfő, 22:04
sizzling_sweeties_dail y_d
malatatibor
2013. október 29. kedd, 14:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.