Regisztráció  Belépés
2017. október 24. kedd | 43. hét | 297. nap | 11:42 | Salamon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
1956-os kiállítás megnyitó beszéd Levélen
általános iskolát, ahol édesanyja is tanított. 1956-ban kezdte meg gimnáziumi tanulmányait Mosonmagyaróváron, kollégistaként. Az óvári forradalmi események kapcsán az iskolai tanítást is többször szüneteltették. Az egyik ilyen alkalommal a tizenéves diák gyalogszerrel indult haza Levélre, amikor a mosonszolnoki elágazásnál az út menti fűben egy kis szürke csomagot vett észre. Táskájába rejtette és hazavitte. Később édesapjának is megmutatta a talált tárgyakat, melyek között két tábla csokoládé és két, egymásra tekert, egy fekete - fehér és egy színes filmtekercs volt, melyek a forradalmi főváros rommá lőtt utcáit, épületeit, a fotóssal együtt lévő személyek beállásait örökítették meg. Édesapja, a filmek megőrzésére kérte, amit Lébényi Zoltán hatvan éven keresztül híven teljesített és csak tavaly, a hatvanadik évforduló évében, egy album megjelenésének kérése mellett adott át a múzeumnak. A rendkívüli jelentőséggel bíró, egyedi kivitelezésű albumban Székely Zoltán művészettörténész, múzeum igazgató bevezetője
otvenhatosemlekev2016, 2017. október 24. kedd, 06:21
Jókai Anna
kérded
megvették a tehetséget
sirasd őket Ősi Anya
zsoldos pénznek sincsen szaga.
(?csak csendesen, hagyd Krisztust ítélni,
végtelen időben mindenkit megérni)
Öregisten, Nagyisten
kit kövessünk s kit nem?
Érlelj az eszmében de a rögeszmét távoztasd
hisztériát űzz el indulatunk meghagyd
a reánk szabott leckét beteljesíthessük
gőgösek se legyünk kétségbe se essünk
náci-tudat, bolsi-tudat
csak álarc a Szörnynek
egyképp meggyötörtek
lám egymásra törnek
gonosz század elment
nehéz évek jönnek
melegítsd eszünket, okosítsd szívünket,
bíztass hogy a testvérharc megszűnhet
göngyöld e Földgolyót Fiad köntösébe
édes hazánkat annak is kellős közepébe
a lapulást-alkuvást váltsa már valódi béke.
Annyi gyalázatos koron át
őrizd meg számunkra misztikus koronád.
(?csak csendesen, akinek füle van, hallja,
a látónak látható, hasad az Ég alja)
Öregisten, Nagyisten
mit akarjunk s mit
horvathzsoka, 2017. október 23. hétfő, 09:13
Alapításának 110. évfordulóját ünnepli a legrégebbi amerikai magyar szervezet
az egybegyűlteket Szilágyi Péter szombaton.

Beszédében a helyettes államtitkár leszögezte: az Egyesült Államokba érkezett magyarok hasznos tagjává váltak az őket befogadó társadalomnak, részt vettek építésében, és közben büszkén vállalták magyarságukat. "Ennek köszönhető, hogy ma az Egyesült Államokban magyarnak lenni nem etnikai hovatartozás, hanem fogalom" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a tengerentúlon boldogulást kereső magyarok nemcsak az identitásukhoz ragaszkodtak elszántan, hanem egymáshoz is, követve Széchenyi István szavait: "Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen". Mint mondta: a megmaradás kulcsát az összefogásban találták meg, ez a szemlélet vezette az Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ) alapítóit, és ez ma is a szervezet létének alapja.

Szilágyi Péter kiemelte: olyan Magyarország képviseletében köszönti az ünneplőket, amely az összmagyarságért vállal felelősséget. Ennek jegyében az elmúlt években a magyar kormány számos olyan lépést tett, amellyel segíti, támogatja a
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 10:41
Mentegetőzés
keresztyén tiporja lába alá csaló szívének minden csuszamlós taktikáját, és igyekezzék őszinte és nyílt kapcsolatra az Úrral!
Aztán emlékeznie kell arra, hogy ez szent ügy. Semmi gondatlan vagy felületes ügyintézés nem elegendő. Járuljon Isten elé teljes eltökéltséggel, hogy meghallgatást nyerjen. Ragaszkodjon ahhoz, hogy Isten elfogadja mindenét, hogy kivegye a dolgokat a szívéből és Őmaga uralkodjék ott hatalommal. Lehet, hogy szüksége lesz arra, hogy konkrét legyen megnevezve a tárgyakat és embereket egymás után. Ha eléggé radikális lesz, az évekről percekre rövidítheti gyötrelmének idejét, és beléphet a kívánatos országba jóval hamarabb, mint lassúbb testvérei, akik kérődznek érzéseiken és igyekeznek óvatosak lenni az Úrral való foglalkozásukban.
Soha ne felejtsük el, hogy egy ilyen igazság nem tanulható meg gépiesen, mint ahogy megtanulhatjuk a természettudomány törvényeit. Meg kell tapasztalni őket, mielőtt tényleg megismerjük azokat. Szívünkben kell átélni Ábrahám kemény és keserű élményét,
kalmanpiroska, 2017. október 21. szombat, 18:23
Tőzsde - Emelkedéssel zártak Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexei
A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,38 százalékkal, 550,68 pontra, a tízéves rekord közelébe emelkedett.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója a 14. egymást követő napon tudott emelkedni, ilyen hosszú egybefüggő szakaszra az 1960-as évek eleje óta nem volt példa. A Nikkei 0,04 százalékkal, 21 457,64 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,03 százalékkal, 1730,64 pontra nőtt. A Nikkei záróértéke 1996 októbere, a Topixé pedig 2007 júliusa óta nem volt ilyen magas.

A szerény napi növekedést az indokolja, hogy gyakorlatilag egyensúly alakult ki a piac túlfűtöttségétől tartó eladók, illetve a jen dollárhoz viszonyított árfolyamának gyengülésére és a vasárnapi parlamenti választásokon a kormányzó koalíció győzelmére játszó vevők között. A külföldi befektetők szeptemberben kezdtek gyors ütemben japán részvényeket vásárolni, miután a közvélemény-kutatások az Abenomics
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 10:31
Magyar Idők - Öt év börtönre ítélték Galambos Lajos korábbi titkosszolgálati vezetőt
Azt írták, hogy vesztegetésért marasztalták el a Gyurcsány-kormány korábbi titkosszolgálati vezetőit és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány "kulcsfiguráját". Galambos Lajos öt, Jakubinyi Róbert négy, Gyarmati György pedig három évet kapott - sorolták.

Az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajos vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés miatt marasztalták el. A börtönbüntetés mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint százötven millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

Az elsőrendű vádlott, Jakubinyi Róbert kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönt kapott, őt öt évre tiltották el a közügyektől.

A harmadrendű vádlottat, az NBH korábbi osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint százmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A cikkben felidézték, hogy korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta,
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 21:44
Magyarellenes felirat jelent meg egy vajdasági városban
A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) csütörtök reggeli híradójának beszámolója szerint a sértő, obszcén tartalmú, szerb nyelvű felirat egy vegyes nemzetiségű, szerb-magyar házaspár házának a kerítésén jelent meg.

A városvezetés ígéretet tett arra, hogy ingyen eltünteti a sértő graffitit, a polgármester pedig kijelentette, a városban több mint húsz nemzetiség él egymás mellett, és a település eddig is és ezentúl is a toleranciát fogja hirdetni.

Miodrag Delic, a ház tulajdonosa a televíziónak elmondta: nem tudja, ki és miért írhatta fel a magyarellenes szöveget a falra, nincsenek haragosai, és az eset egy olyan utcában történt, ahol évtizedek óta élnek együtt a többnemzetiségű szomszédok.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) közleményben reagált a történtekre. A legnagyobb délvidéki magyar párt szerint "az effajta primitív és sértő hangnem mögött személyes frusztrációk bújnak meg, amelyek nem elsősorban a közhangulatot jellemzik, azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 09:41
A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket
Vargha Tamás a kétnapos védelmi miniszterhelyettesi találkozó után kiemelte: egyetértés volt közöttük a védelem és biztonság megteremtésében, amihez mind a négy ország hadseregeinek fejlesztésére szükség van. Hozzátette: a V4-ek a védelmi költségvetés emelésével teljesítik a NATO elvárásait 2024-ig, miközben az éves védelmi büdzsék 20 százalékát fejlesztésre fogják fordítani.

Az államtitkár szerint a V4-ek a védelmi együttműködésük által még erősebbek lettek az elmúlt években. Emlékeztetett arra, hogy sokat dolgoztak együtt, megvédték Magyarországot és Európát, s ez a magyar V4-elnökség alatt is kiemelten fontos marad.

Vargha Tamás elmondta, hogy tanácskozásukon szó esett a NATO napirendjén szereplő aktuális kérdésekről és az uniós védelmi feladatokról is. Mindannyian üdvözölték mindkét szervezet közelmúltbeli felismerését, miszerint van és lehet szerepük Európa biztonságának megteremtésében, még ha a bevándorlás más típusú kihívásokat is jelent, mint amire például a NATO eddig
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 15:13
őszinte illusztrációk a mai világról és társadalomról!
Természetes, hogy az évek múlásával minden változik: az emberek, és a világ egyaránt, de az nem mindegy, hogy milyen irányba. A modern technika fejlődése sokszor könnyíti meg az életünket, de jelent ugyanakkor önként vállalt börtönt is. Ha pedig nem vigyázunk, az igazi emberi kapcsolatok kihalnak, mi pedig úgy jutunk el utunk végére, hogy igazából nem is éltünk, azt ugyanis a telefonon keresztül, vagy sietve, egymásra oda nem figyelve nem lehet. Erre szeretnék felhívni az emberek figyelmét az alábbi illusztrációk, amik remélhetőleg mindenkit ráébresztenek arra, mi is a fontos
bordat, 2017. október 17. kedd, 18:24
Tompa Mihály - Mit kérek…
járna.

Az emberfaj beteg, - szörnyű beteg:
S ki lészen néki orvosa?
Ti, kórvilágnak halvány bölcsei!
Ti gyógyitjátok meg?... soha!
Hitvány kuruzslók! népek, századok
Millióinak vak vezérei!


Feleljetek, ha kezetek között
Megszünt-e az jajgatni, vérzeni?
Betüt szültők, hogy abban, mint a féreg
Saját mocskába', megteremjetek!
Az elv-, a rendszerért élet-halálra
Marjátok egymást, mint a bősz ebek.
És meddő elv-vitátok mellett
Az emberiség romlik, szenved.

Kiáltotok, ti szemtelen faj:
Mi földi istenek!
Mi vagyunk sáfári az észnek,
Sötét éjben fénylő szövétnek,
Minket kövessetek!


S utánok sok század óta
Az emberi nem milliója
Bukdácsol, tévelyeg.
Mutassátok meg a sükert bár!
Az ember most se jobb: maradt a régi,
Hajdan
chillik, 2017. október 17. kedd, 05:20
Újabb orvosok csatlakoznak a lengyel rezidensek tiltakozásához
A rezidensek egy csoportja október 2-án kezdett éhségsztrájkba, amelyet az egyik varsói gyermekkórházban folytatnak egymást váltva, rotációs rendszerben. Követelésük többek között az, hogy a lengyel egészségügyre az állam 2021-ig a bruttó hazai termék (GDP) 6,8 százalékát szánja, szorgalmazzák továbbá fizetésük azonnali megemelését a lengyel átlagfizetés 1,05 százalékára.

Varsóban hétfőn ülésezett a tavaly márciusban megalakított, több egészségügyi szakmát tömörítő szervezet (PZM), amelynek képviselője bejelentette: a PZM "átvállalja" a rezidensek éhségsztrájkját.

"A tiltakozás mától kezdve az egész országra kiterjed" - mondta.

Tiltakozásokat szerveznek Krakkóban, Szczecinben és Wroclawban, a rezidensek gördülő éhségsztrájkjához így újabb 30 ember csatlakozik.

Az egészségügyre szánt kiadások emelését hétfőn két lengyelországi szakszervezet, a Szolidaritás és az OPZZ is szorgalmazta. Az OPZZ támogatásáról biztosította a rezidensek tiltakozását.

A legnagyobb lengyelországi
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 21:44
Lélegzetelállító eredményekhez vezethet a neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámok észlelés
Az ütközést kísérő fényjelenséget is meg tudták figyelni mintegy 70 földi és űrtávcsővel.

Az augusztus 17-én magyar idő szerint 14 óra 41 perckor észlelt kozmikus jelenség viszonylag közel, a Földtől nagyjából 130 millió fényévnyire következett be. A két, mintegy 1,1 és 1,6 naptömegű neutroncsillag nagyjából 300 kilométerre megközelítette egymást, majd egyre gyorsulva, spirális pályán összeütközött, miközben mintegy 100 másodpercen keresztül gravitációs hullámjeleket keltettek - olvasható a LIGO honlapján.

A mostani az első alkalom, amikor a tudósok egy kozmikus jelenséget a gravitációs hullámjelek mellett elektromágneses sugárzás formájában is képesek voltak megfigyelni. A gravitációs hullámok után két másodperccel ért el a Földre az ütközés nyomán felszabadult gammasugárzás, amelynek rövid és gyenge jelét a Fermi és az Integral űrtávcsövek észlelték. A gammakitörés jeleinek két másodperces késése Albert Einstein egy újabb jóslatát is igazolja, mivel bizonyítékot jelent arra, hogy a
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 18:54
1/1305
Képek, videók
Középen Lébényi Zoltán, a
azenujsagom
2016. december 07. szerda, 05:42
az_oreg_szekely_170492 3_5
menusgabor
2017. október 09. hétfő, 16:12
Székely asztali áldás
irmus
2017. szeptember 27. szerda, 18:26
Székely asztali imádság.j
katalin_53
2017. augusztus 20. vasárnap, 08:24
Székely_Bertalan_Vérsz erz
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:59
Székely_Bertalan_Erdél yi_
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:59
0_székely-szalay.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:57
0_székely-rosty_p.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:57
0_székely-onarckep.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:57
0_székely-mohacs.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:56
0_székely-izso_m.jpg
tunkiss
2017. július 15. szombat, 08:56
Forradalmi naptár 001.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:17
Forradalmi naptár 002.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:17
Forradalmi naptár 003.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:16
Forradalmi naptár 004.jpg
chillik
2016. február 29. hétfő, 06:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.