Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 21:12 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az operaház zenekarának művészei is koncerteznek a zene világnapján
Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975 óta ünnepelik világszerte október 1-jén a zene világnapját. Az opera öt éve Big B(r)andje 16 órától szórakoztatja az érdeklődőket. Idén az Operaház korszerűsítése miatt Ybl Miklós másik emblematikus fővárosi alkotása, a bazilika előtti Szent István téren lép fel az operai fúvósegyüttes, amelynek műsorán népszerű operamelódiák - köztük az Aida, A bűvös vadász, a Carmen vagy a Gianni Schicchi részletei - rézfúvós feldolgozásban hallhatók magyar zeneművészek és zeneszerzők áthangszerelésében.

A Király Tibor trombitaművész vezette és Szennai Kálmán által dirigált formáció különlegessége, hogy a hagyományos big band felállásban megszokott, de az Operaházban nem használatos szaxofonok helyett kürtök szólalnak meg benne.

A zene világnapján a zenekar művészei a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében is fellépnek. A Müpa által szervezett Tenor3 gálán a legendás Pavarotti-Domingo-Carreras-trió nyomdokaiba a "9 C-s tenorként" is emlegetett, texasi születésű René
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 09:10
Tizenegy helyszínen lesznek programok az Olvasás éjszakáján
Leonóra is bemutatja legutóbbi kötetét, valamint lesz egy beszélgetés Margaret Atwood A szolgálólány meséje című regényéről. A Magvető Caféban Szécsi Noémi fényképes előadást tart a 19. századi "házassági piacról", Koncz Zsuzsával beszélget Karafiáth Orsolya, találkozhat a közönség Vámos Miklóssal, valamint betekinthetnek a skandináv krimik írói kulisszatitkai mögé is. A Fókusz Könyváruházban egyéb programok mellett meseterápiás workshopot szerveznek.

A székesfehérvári Alexandra Könyvesházban az érdeklődőket gyerekprogramok várják, köztük Lovranits Júlia Villő író-mesemondó játékos madártani előadása. A Líra Debrecen Könyváruházban többek között A tök és a csikó - mese Mátyás királyról címmel gyermekszínházi előadás, Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? címmel pedig felolvasószínház is lesz.

A szegedi Fókusz Könyváruházban az elmúlt év legjobb gyerek- és ifjúsági regényeiből rendeznek felolvasást, az irodalmi díjak értékéről pedig Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 15:53
Tudományok Fővárosa - Drónversennyel és beszélő robotokkal várják a látogatókat vasárnap az Akvárium Klubban
szerint az ingyenes rendezvényen a látogatók a sok érdekesség között találkozhatnak humanoid robotokkal, végigizgulhatnak egy nemzetközi drónversenyt, benevezhetnek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatnak védőruhába öltözve egy sugárkaput és még masszázst is kaphatnak egy igazi holdrovertől.

A második alkalommal megrendezett program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a mérnöki és a kutatói munka iránt.

A svábhegyi csillagvizsgáló munkatársai távcsövekkel érkeznek a programra, az érdeklődők a napkitöréseket, valamint sötétedés után a Szaturnusz gyűrűit is megfigyelhetik. Mikroszkópok segítségével pedig tanulmányozhatják a meteoritok szerkezetét.

A rendezvényen többféle robottal is találkozhatnak a látogatók, köztük Pepperrel, a humanoid robottal, aki tizenkét nyelven beszél, de lesznek guruló és táncoló robotok is.

A természettudományos kísérletekkel tarkított előadásokon szó lesz többek között a marsi utazás lehetőségeiről, a Sentinel műholdak működéséről, Kánai András
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:40
CAFe Budapest - Balett, újcirkusz és összművészeti előadások gazdagítják a programot
köztereire.

A Hegymegi Máté rendező-koreográfus által jegyzett Egyenes labirintus című összművészeti produkciót Pilinszky János és Yonderboi azonos című művei ihlették. Az impresszív zenei válogatásban Pilinszky, Weöres, Szép Ernő, Shakespeare, Karinthy és Ady költeményei szólalnak meg. Emlékeket, asszociációkat hívnak elő egy idősödő clownban, az ő szemén keresztül látja a közönség egy párkapcsolat stációit, a felfedezés vágyától a fojtogató hiányig. Az előadást október 8-án és 9-én láthatják az érdeklődők a Fővárosi Nagycirkuszban.

Az egykor haditudósítóként dolgozó Pachmann Péter Misu háborúja című könyve 2017-ben jelent meg és azonnal siker lett. A lebilincselő fordulatokkal tarkított történet Jancsó Dóra előadásában elevenedik meg az október 15-i premieren, a TRIP Hajó színpadán.

A München legnagyobb független társulata, a PATHOS München színházzal koprodukcióban készült Faust 1 & 2 úgy jeleníti meg Goethe drámáját, hogy a néző a mindennapi valóság részeként élje meg. A játszó személyek
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:58
Kiállításon mutatják be a régi felső-magyarországi hutákat és a város háborús éveit Füleken
A múzeum közleménye szerint a szezonzáró kiállításon a 18. század végétől a 20. század elejéig mutatják be az üvegtermékeket, különös tekintettel a nógrádi üvegműhelyekre. A tárlat Ladóczki Vilmos magyarországi magángyűjtő egyedi válogatását tárja a látogatók elé, aki Heves, Nógrád, Borsod és Zemplén hutáinak termékei mellett a mai országhatáron túli, északibb vármegyék - Gömör, Zólyom, Nyitra és Trencsén - egykori hutáiból származó tárgyi emlékanyag gyűjtésére vállalkozott.

Az összegzés szerint Magyarország 18-19. századi üveghutái, majd üveggyárai öblösüveg-termelésének döntő része - a festett, gravírozott, vésett díszítményekkel ellátott, pompás úri üvegek mellett - parasztüveg volt. A több mint ezer darabos Ladóczki-féle gyűjtemény nagy részét az egyszerű parasztemberek által használt tároló- és ivóedények alkotják. Kisebbik hányadát képezik az úgynevezett vegyes használatú és különleges rendeltetésű üvegek, köztük igen szép, ritkaságszámba menő darabok is találhatók.

Az üvegtárgyak
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:41
Új hangversenysorozatot indít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara
kuriózumnak számít, az évad során összesen hat hangversenysorozatot kínálnak a komolyzene kedvelőinek.

Kiemelte: hét koncertet tartanak a 26. Universitas-Debrecen bérletsorozatban, amely októberben ifjabb Major István gordonkaművész, Báll Dávid zongoraművész és Selmeczi Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűsének kamarahangversenyével kezdődik. A kínálatban szerepelnek még erdélyi magyar szerzők zeneművei, nőnapi hangverseny és Eszterházától Londonig címmel Haydn remekműveit is hallhatják az érdeklődők.

Idén is folytatódik a Konzervatóriumi Esték, amely novemberben a Sounus ütőhangszeres együttes műsorával a 18. évadát nyitja majd meg. A kar folytatja az általános iskolásoknak szóló Hang-Játék-Zene élménykoncert-sorozatát és az egyetemistákat célzó Lélekmelengető programot is, amelyen hallgatók játszanak a hallgatóknak. Az idei évadban sem marad el a Vasárnapi Muzsika, havonta egy alkalommal a kar növendékei ingyenes koncertet adnak a Kölcsey Központban - beszélt a részletekről a művészeti
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 13:21
Kulturális örökség napjai - Programok a Zsolnay-negyedben, tematikus séták Pécsett, előadások Zengővárkonyban
A Zsolnay Negyed Éjszakája elnevezésű eseményen 12 helyszínen 30 programmal várja a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) "az új élményekre szomjazó" közönséget - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely kulturális holdingja az MTI-t.

Hangulatos szabadtéri koncertek, éjszakai társasjátékozás, távcsöves égboltmegfigyelés, táncház, filmvetítés és fáklyás séta is szerepel a negyed szombat esti kínálatban. A hangsúly ugyanakkor a Zsolnay-örökség bemutatásán lesz - emelték ki.

Mint hozzátették, mintegy tízféle tematika mentén tartanak különleges tárlatvezetéseket az estén, amelyek a Zsolnay-negyed kiállításain és szabadtéri sétányain zajlanak.

Aznap délelőtt a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) szervezésében Zsolnay építészeti kerámiákat mutatják be belvárosi épületeken, köztük a Pécsi Nemzeti Színházon, a Vasváry-házon, a Postapalotán, a Zsolnay-szobron és Zsolnay-kúton Tillai Gábor történész vezetésével.

Szombat délután a Káptalan utcában található Mecseki Bányászati Múzeumban
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:32
Rahmanyinovot ünnepli az első Orosz Zenei Fesztivál
társszervező szerepet. A fesztivál két kiemelt produkciója a Rahmanyinov zenekara és Rahmanyinov hite címeket viselik. A zenekari esten - a Zeneakadémián és a debreceni Kölcsey Központban A holtak szigete, a Rapszódia egy Paganini-témára és az I. szimfónia hangzik el. A Szent István Bazilkában és a Nagytemplomban Rahmanyinov Vesperás című kórusműve szólal meg a Debreceni Kodály Kórus előadásában, Szabó Sipos Máté vezényletével.

A Rahmanyinov kamarája és a Rahmanyinov ritkaságai című koncerteken az érdeklődők a szerző összes kamaraművét meghallgathatják, a Rahmanyinov zongorája című szólóesten Farkas Gábor zongoraművész, a Tokiói Egyetem professzora lép színpadra. A Rahmanyinov hangjai című dalesteken az orosz romantika ritkán hallható gyöngyszemeit mutatja be Budapesten Kolonits Klára és Zsoldos Bálint, Debrecenben Anatolij Fokanov és Virág Emese. Aki pedig nem csak a zenén keresztül találkozna Rahmanyinovval, Lukácsházi Győző archív felvételekkel színesített előadásain ismerheti meg a zeneszerző életét
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 11:52
Kulturális örökség napjai - Korabeli zászlós tűzjelzést mutatnak be a veszprémi tűztoronyban
Az egykori tűzőr zászlós jelzéséhez hasonlót mutatnak majd be vasárnap több ízben a tűztoronyban, aki ezt lefotózza, és a képet elviszi a múzeumba, vagy feltölti az intézmény internetes felületére, az ajándékot kap - mondta el a Veszprém Megyei Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

S. Perémi Ágota hozzátette: az érdeklődők megismerkedhetnek a tűztorony történetével, gyönyörködhetnek a veszprémi panorámában, a gyermekek pedig elkészíthetik elképzelt tűztornyuk makettjét.

Hozzáfűzte: ingyenesen látogathatók a múzeum állandó és ideiglenes tárlatai, köztük a Vajkai Aurél néprajzos, muzeológus születésének 115. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítás, valamint Veszeli Lajos festőművész Változatlan változó című kiállítása.

A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény igazgatója közölte: a Hunyadi Mátyás, a keresztény európai kultúra védelmezője című tárlatot a Szent Imre piarista és helyőrségi templomban láthatják az érdeklődők.

Mátyás király korába kalauzolja a látogatókat Kádár Tibor
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:23
Nemzeti Vágta - Idén először a legfiatalabb lovasok is felvonulnak
A Nemzeti Vágta futamai szeptember 15-én indulnak, a döntőt vasárnap délután a Duna Televízió közvetíti. Az eseményen ebben az évben először a legfiatalabb lovasok is bemutatkozhatnak a jövő vágtája nevű felvonuláson, a hagyományos programok között pedig idén is díszmenettel, lovasbemutatókkal és döntő futamokkal várják az érdeklődőket.

A jövő vágtáján 110, nyolc és tizenkét év közötti ifjú lovas vonul majd fel - mondta Meskó Zsolt, a Nemzeti Vágta főrendezője. Hozzátette: annak hatására rendezik meg a felvonulást, hogy az elmúlt években felnőtt egy új generáció, akik közül sokan a vágta hatására kezdtek el lovagolni. Minden évben egy-egy nemzeti vágta után megnő a lovagolni tanulni vágyók kedve, és rengetegen jelentkeznek a lovardákba - mondta.

Az elmúlt tíz évben 16 település csaknem háromezer lovasa, köztük négy határon túli térség, Erdély, Felvidék, Délvidék és Muraköz versenyzői csatlakoztak a nemzeti vágta programjához - hangzott el.

Meskó Zsolt hozzátette: ezek a települések
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 19:32
Miskolc & Diósgyőri vár
sétánk során gyönyörű rendezett belvárost láthattunk, akik már korábban is jártunk erre, rá se ismertünk a régi állapotokra, kellemes kikapcsolódás volt délutáni sétánkhoz. Sok szép hely, látványosság egy helyen. A belváros maga csodálatos. Nagyon szépen rendben tartott parkok, zöld ligetek, fák és virágok, a ma már tiszta Színva patak a Szinva parkkal és Színva terasszal csodálatos élmény volt valamennyiünknek. Helyieknek a Miskolchoz való tartozás erejét hordozza magában, noha máshonnan érkező érdeklődőknek is hasonló élményeket nyújthat. Aki pedig Miskolcra jön, annak kihagyhatatlan, nem csak a mindennap arra járók csodálkoznak le időről időre a szépségén, hanem a városba érkezők körében is kedvelt.

Összegezve, nagyon érdekes, jó időben nagyon kellemes séta volt, rengeteg látnivalóval. Különleges érték egy különleges helyen, a belváros kellős közepén. Le a kalappal Idegenvezetőink előtt, akik velünk voltak, mert a látnivalók lebilincselőek voltak.
menusgabor, 2018. szeptember 08. szombat, 19:15
HLSZ - Újra Lanzafame a legjobb mezőnyjátékos
edzőképzést tartanak szülőknek, Újpesten pedig Balajcza Szabolcs és Kabát Péter búcsúmeccsét rendezik meg.

A rendezvény központja az Új Hidegkuti Stadion lesz, ahol 18 órától MTK-FTC öregfiúk mérkőzést rendeznek, 20 órától pedig a régi színész-újságíró rangadók, a SZÚR-ok hagyományát felelevenítve színészek és más hírességek rúgnak labdába, mások mellett Eperjes Károly, Rudolf Péter és Istenes Bence.

A nap során a különböző helyszíneken például stadionlátogatások, büntetőrúgó-párbajok várják az érdeklődőket. A programokról az esemény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A belépésre jogosító karszalagokat az első helyszínen kell megváltaniuk az érdeklődőknek, a díja gyerekeknek 100, felnőtteknek 500 forint.

A díjazottak:

-------------

A legjobb kapus:Kovácsik Ádám (Videoton FC)

A legjobb mezőnyjátékos:Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

A legjobb külföldön játszó magyar:Gulácsi Péter (RB Leipzig)

A legjobb másodosztályban szereplő játékos:Lencse László (MTK
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 13:01
1/78
Képek, videók
Koncertezz Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:25
Koncertezünk
daphne
2006. november 06. hétfő, 15:29
farm a víz világnapján.jp
dnemethk
2013. március 22. péntek, 20:56
Google a Föld Világnapján
margoboszi
2012. április 25. szerda, 09:43
Google a Föld Világnapján
cipello
2012. április 22. vasárnap, 16:45
a csók világnapján.gif
agica2004
2006. november 08. szerda, 16:16
péter_zenekara0608.jpg
maroka
2018. június 08. péntek, 17:54
verseny zenekara.jpg
maroka
2017. november 19. vasárnap, 10:51
GIF MIKULÁS ZENEKARÁVAL.
gosztmagdi
2016. december 23. péntek, 22:19
Állatok zenekara.jpg
janoilona
2011. április 17. vasárnap, 10:43
állatok zenekara
lovaszmarika
2011. április 16. szombat, 11:50
Charlotte és zenekara
charlotteani
2007. december 28. péntek, 21:13
és zenekara
papp78
2007. július 28. szombat, 17:53
Címkék
múzeum állandó, impresszív zenei, különböző helyszíneken, holtak szigete, szolgálólány meséje, igazi holdrovertől, Budapest Honvéd, skandináv krimik, lovagolni tanulni, több mint, jövő vágtája, Veszeli Lajos, Szent István Bazilkában, kutatói munka, Nagytemplomban Rahmanyinov Vesperás, Ladóczki Vilmos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.