Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:03 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idézetek képpel.
Igaz barát!!

Élni az életet minden gond nélkül lehetetlen,
Vannak percek, órák, napok mikor az ember tehetetlen.
Nem tudja, mit tegyen, merre lépjen, vagy lépjen-e.
Nem tudja, hogy lesz-e valaki a nehéz pillanatban mellette.
Amikor saját erejével nem tud segíteni magán,
Mikor semmi más nem marad neki, csak a magány.
Bízik abban, hogy ennek az ideje sosem jön el,
Reméli mindig itt lesz az, akit igaz barátnak tekint.
Mert egy igaz barát az élethez kell,
Az veled lesz akkor is, mikor más már régen nincs.
Ő akkor jön, mikor mindenki más elmegy,
És tudod, hogy minden hibáddal együtt szeret.
Hiszen ő figyelmeztet arra, hogy az arcod maszatos,
Egyszóval egy igaz barát az életben kimondhatatlanul fontos!
Vers:internet.
marikaszanto, 2018. január 13. szombat, 09:09
Szép gondolatok...
" Senki nem ismeri az utat, amely előtted áll. Még soha senki nem járt ezen az úton, és nem is fog más járni rajta, mert ez a te utad.
Olyan egyedülálló, mint amilyen egyedülálló te vagy. Igen, egyedülálló vagy, és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az élethez: ez a te igazi rendeltetésed.
Menj hát az utadon, menj azon az egyedülálló módon, amely csak a tiéd, de ne próbálj mielőbb célba érni. Mert nincsen cél. Maga az út a cél, a cél csak az út vége és egy új út kezdete.

Élvezd hát utadat, a te egyedülálló, csodálatos életutad. Engedd, hogy az élet minden nap megajándékozzon, és ha készen állsz, engedd, hogy ,,belső mestered" vezessen. Életed egyedülálló melódiáját ekképpen fogod egyre tisztábban hallani magadban.
És énekelj! Mert minden a te örömödre teremtetett. Az egész teremtés éretted van! "

Kurt
aranyoslila, 2018. január 09. kedd, 19:35
Az emberi jogok tiszteletben tartását és a migránsok befogadását sürgette Ferenc pápa
A katolikus egyházfő a nemzetközi politika legidőszerűbb kérdéseit érintette a szentszéki diplomáciai testületettel szokás szerint minden évben Vízkereszt után tartott találkozóján.

Ferenc pápa emlékeztetett, hogy 2018-ra esik az első világháború végének 100., valamint az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának 70. évfordulója. Hangsúlyozta, hogy egyes alapvető emberi jogok még most is védelemre szorulnak, közöttük az élethez, az egészséghez, a munkához vagy a szabad vallásgyakorláshoz való jog.

Egyetemes értéknek nevezte a békét is arra szólítva fel a nemzetközi közösséget, hogy ne adja fel a párbeszéd keresését a Koreai-félszigeten. Ferenc pápa békét és újjáépítést sürgetett Szíriában, ahol a vallási kisebbségek köztük a keresztények védelmét szorgalmazta. Az egyházfő elsőrendűnek nevezte a Szíriával szomszédos Jordániában, Libanonban és Törökországban befogadott menekültek hazatérését.

A pápa Jeruzsálem városa jelenlegi státuszának tiszteletben tartását és politikai megoldást
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 15:52
Magyar imát is mondtak a római Szent Péter-székesegyházban vízkereszt ünnepén
Ferenc pápa homíliájában azt mondta, hogy a három királyok azért vették észre a gyermek Jézushoz vezető csillagot, mert felemelték tekintetüket az égre.

"Életünkben gyakran megelégszünk azzal, amit magunk előtt találunk (...) a napkeleti bölcsek viszont ráéreztek arra, hogy az igazi élethez magas célkitűzés kell, amelyhez fel kell emelnünk a tekintetünket" - jelentette ki az egyházfő. Hozzátette, hogy a Jézushoz vezető csillag nem vakít és nem kábít el, mint a pénz, a karrier, a pillanatnyi dicsőség hullócsillaga.

A Szent Péter-székesegyházban bemutatott szentmisén többek között latinul, olaszul, filippínó, burmai, arámi és kínai nyelven imádkoztak. Magyarul Isten bölcsességéhez szólt a fohász, amelyet a szentszéki magyar nagykövetség diplomatája olvasott fel.

Ferenc pápa a Szent Péter téren délben mondott beszédében kijelentette, hogy a napkeleti bölcsek útkeresését az akkori időkben is sokak részéről közöny kísérte, a hatalmat képviselő Heródes pedig egyenesen félt a gyermek
velemenyezd, 2018. január 06. szombat, 14:42
Hány kutyaév pontosan egy emberév?
héttel - holott az így kapott eredmény sok ebnél egészen matuzsálemi kort mutat. Az Index korábbi cikke pontosít egy kicsit a számítási metóduson, ami sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Kiskutya és jó házasság a hosszú élet titka?

Állítólag a kutya az ember legjobb barátja. Egy korábbi kutatás azt mutatja, hogy négylábú barátunk lehet a hosszú élet titka. A mérföldkőnek számító vizsgálat szerint a kutyatartás, a boldog házasság és a sok barát lehet a kulcs a hosszú élethez.

Hány kutyaév számít egy emberévnek?
A tényleges korarány megállapításához nem elegendő pusztán a kutya éveit felszorozni, figyelembe kell venni számos egyéb tényezőt is: például a súlyát, a fajtáját és az egészségügyi állapotát. Az eredeti számítás értelmében (tehát amikor 7-tel szorzunk) az első két kutyaév 14 emberévnek felelne meg, holott átlagosan inkább
anna4459, 2018. január 05. péntek, 22:32
Emberi kapcsolataink és az önbecsülés
használták, hogy a 'kondérom' hogy van tele és mi van benne, akkor zseniális képekhez jutottak."

Most nézzünk pár pontot. Mennyire van tele a kondérod ezekkel a dolgokkal, amiről szó van?

Figyeljük meg magunkon, hogy mennyire van egyensúlyban a mérleg!

1. Értékes vagyok, számítok és a világ jobbá válik általam, miközben képes vagyok meglátni a hibáimat és gyöngéimet.

2. Bízom saját alkalmasságomban; de tudom, hogy másokra is szükségem van az élethez.

3. Miközben bízom a döntéseimben, tudok segítséget kérni.

4. Becsülöm a saját értékeimet, ugyanakkor tisztelem másokét.

Úgy is mondhatnám: Tisztelem a magam értékeit, és megbecsülöm a másikét. Egyetlen dologra utaltunk itt: minél kevésbé becsülöm önmagam, annál inkább fogom várni azt, hogy másvalaki becsüljön engem. Ezzel pedig rengeteg elvárást támasztok a másik ember
sacimama, 2017. december 30. szombat, 15:02
Márai Sándor - Idézetek
másikban, ami önmagában hiba, s amit önmagában nem tud elintézni és közömbösíteni.

Márai Sándor: Sértődöttek


Az életben nem az fáj a leginkább, ami rossz és fáj, hanem az, ami jó és nincs.

Márai Sándor: Bolhapiac


Az élethez türelem kell. De a csodához bátorság kell. Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen. De ez nagyon nehéz.

Márai Sándor


Az élet, kedvesem, teljesség. Az élet, hogy egy férfi és egy nő találkoznak, mert összeillenek, mert olyan közük van egymáshoz, mint az esőnek a tengerhez, egyik mindig
menusgabor, 2017. december 08. péntek, 20:00
Ön is lehet Cirenei Simon
is lehet Cirenei Simon

A betegséghez való hozzáállásról Laczkó Zsolt kórházlelkész gondolatai:

A betegséget, fájdalmat, szenvedést, mint próbát lehet tekinteni ,,rablónak", mely elvette javainkat, ám vendégként is fogadhatjuk, és asztalunkhoz hívhatjuk.
Lehet minden ember a betegségben, szenvedésben Cirenei Simon, aki Jézus keresztjét segít hordozni.
Az ember számára a legfőbb jó az üdvösség, az öröklét. A betegség és az egészség is állapot, de csak a földi élethez kötődő állapot.
Nem mindegy, honnan nézzük a világot.
Ha önző vagyok, és csak befelé nézek, a betegség lehet tragikus, drámai, bele is pusztulhatok.
Nem arról szól az élet, hogy a saját sebeinket daráljuk, mantrázzuk. Ha találkozunk a rosszal, ne azt kérdezzük miért, hanem azt: mi a célja, mit tanulhatok általa?
Klaus Brenner szerint az vagy, amire vagy akire nézel. Ha önző módon csak magunkra nézünk, az maga a pokol: a magány pokla. Emberi nagyság, a lélek magasabb szintű ereje kell
sacimama, 2017. december 04. hétfő, 00:45
Balog: az egyházi iskola képes összekapcsolni a hitet és a tudást
Balog Zoltán arról beszélt: a tudás hit nélkül csak hübrisz, gőg, olyan arrogancia, amely méltatlan az élethez, a hit tudás nélkül pedig sokszor nem más, mint babona.

A hit nem hiszékenység, hanem a szó eredeti értelmében vett bizalom abban, hogy a világnak teremtője, "gazdája" van, aki képes gazdag életet ajándékozni - mondta.

A miniszter úgy fogalmazott: "a tudás pedig nemcsak azt jelenti, hogy sokat tudunk, hanem azt is, hogy a világról szerzett ismereteinket képesek vagyunk úgy birtokolni, rendszerezni és használni", hogy az életet, annak "védelmét és gyarapodását" szolgálja.

Szavai szerint a budapesti Piarista Gimnázium "nem rejthető el", "minden, ami itt történik, jel, tanúság".

Felidézte: háromszáz esztendővel ezelőtt Pest városának polgárai komoly anyagi áldozatott hoztak, hogy legyen iskolájuk. Az iskola azóta hat miniszterelnököt, több világhírű tudóst, művészt, az egyházi és közéleti élet kiemelkedő szereplőit ajándékozta a magyar nemzetnek.

Az iskola a létező
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:43
AZ ÖNISMERET VAJon MI?
MI?

Az önismeret útja, olyan mint egy hihetetlen mennyiségben és minőségben szerteágazó autósztráda, rengetek lehajtóval, visszafordító kanyarral, pihenőhellyel és felhívásokkal, akadályokkal, kerülőkkel, földúttal, dugókkal tarkított fantasztikus, megtapasztalásokkal teli utazás önmagad lelki világába.
A legjobb befektetés amit önmagadnak adhatsz. Ez a földi leszületésed egyik célja, hogy ismerd meg önmagad. Látod még az ógörögök is ismerték a legtutibb, örök érvényű receptet a boldog élethez:
ISMERD MEG ÖNMAGAD!

Hogyan fogj hozzá az önismeretnek?
Az önismerettel való foglalkozás általában, (és a legtöbb esetben úgy is van), akkor kezdődik amikor látjuk és tapasztaljuk, hogy az életünk nem olyan, amilyennek lennie kellene! Vagy egy betegség, veszteség, párkapcsolati vagy egyéb kapcsolati konfliktus (szülő-gyermek), késztet arra, hogy elgondolkodj az életed értelmén, az eddig megélt fájdalmaid, döntésed következményein. Kérdezhetnéd, hogyan fogj hozzá, de sok út
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 10:41
33. évközi hét kedd 11.21
példát adjon az ifjúságnak.
Az istentelen Antiokusz Epifánész uralkodása alatt történt. Eleázárnak, a legkiválóbb írástudók egyikének, aki tiszteletre méltó aggastyán volt, erőszakkal nyitották szét a száját, hogy (az Isten törvényében tiltott) sertéshús evésére kényszerítsék. Ő azonban a dicső halált többre becsülte a gyalázatos életnél. Ezért önként ment a vesztőhelyre. Jól tudta ugyanis, hogy miként kell viselkednie. Elhatározta, és e mellett ki is tartott hűségesen, hogy tiltott dolgokat az élethez való ragaszkodásból sem enged meg magának.
Környezete és barátai, hamis szánakozástól indíttatva, titokban és nagy bizalmasan arra kérték, hogy olyan húst hozasson, amelyből neki is szabad ennie. Tegyen úgy, mintha a király rendelete szerinti húsból enne. Így megszabadulhat a haláltól. A tisztes férfiú iránti baráti érzés is sugallhatta nekik ezt az emberséges bánásmódot. Ő azonban arra a tiszteletre gondolt, amely öreg korát méltán megillette; meg arra a veleszületett nemesszívűségre is, amelyben
maroka, 2017. november 21. kedd, 09:58
Tallóztam
barátodnak, de csak olyannak, akinek van elég pénze." (6 éves


“Ha nincs pénzed, akkor várd meg a karácsonyt vagy a szülinapodat. Utána megveheted, amit szeretnél." (7 éves)


“Vegyél olyan dolgokat, amik miatt sok aprópénzt fogsz visszajáróként kapni. Ha sok aprópénzed van akkor nehéz lesz a zsebed és azt fogod hinni, hogy gazdag vagy. Az egész csak a zsebed súlyától függ." (6 éves)


Gyerekszáj: a kicsik bölcsességei az élethez

Tippek gyerekektől gyerekeknek


A kicsik bizony egymást is ellátják néha egy-egy jó tanáccsal. Nem is csoda, hiszen meg kell osztaniuk a tapasztalataikat egymással.


“Soha ne bízz abban a kutyában, aki az ennivalódat bámulja!" (10 éves)


“Maradj távol az aszalt szilvától!" (9 éves)


“Ha az anyukád mérges az apukádra, akkor ne hagyd hogy elkezdje fésülni a hajad. Fájni fog!" (10
horvathnemagdi, 2017. november 20. hétfő, 20:43
1/271
Képek, videók
Karácsonyi-idézetek.jp g
dnemethk
2017. december 30. szombat, 16:41
idezetek01.jpg
menusgabor
2017. augusztus 05. szombat, 20:24
idézetek- gondolatok (112
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:01
idézetek- gondolatok (111
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:01
idézetek- gondolatok (110
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:01
idézetek- gondolatok (109
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:01
idézetek- gondolatok (108
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:01
idézetek- gondolatok (107
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:00
idézetek (12).jpg
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:00
idézetek (11).jpg
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:00
idézetek (10).jpg
lenke1964
2017. június 30. péntek, 20:00
idézetek (9).jpg
lenke1964
2017. június 30. péntek, 19:59
Ki elveszíté életét.jpg
chillik
2017. november 21. kedd, 05:38
Szeresd az életet
irmus
2017. július 23. vasárnap, 15:40
Válaszd az életet
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:56
Címkék
magyar nemzetnek, tisztes férfiú, igazi élethez, Márai Sándor, saját értékeimet, aszalt szilvától, világnak teremtője, gyalázatos életnél, egyedülálló módon, hihetetlen mennyiségben, egész teremtés, földi leszületésed, szentszéki diplomáciai, első világháború, nehéz pillanatban, budapesti Piarista,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.