Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:09 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a terrorváddal őrizetbe vett Szavcsenkót
Az ügyész szavai szerint a terv az volt, hogy akna- és gránátvetőkkel, valamint egyéb lőfegyverekkel tüzet nyitnak a kijevi kormánynegyedre, amikor az államfő, a kormánytagok és más magas rangú állami tisztségviselők is bent vannak a törvényhozás épületében. Ezzel egy időben közvetlenül a parlament üléstermében gránátokkal és kézi lőfegyverekkel végeztek volna a bent maradt túlélőkkel.

Az ügyészség képviselőjének szavai szerint Szavcsenkóra az ellene felhozott vádak alapján 10-15 év, de akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Szavcsenko azzal védekezett, hogy csak "politikai provokációt" akart végrehajtani. Leszögezte, hogy nem áll szándékában elhagyni az országot.

Ügyvédei kétségbe vonták, hogy a vád képviselőinek birtokában lévő bizonyítékok alátámasztanák az állítást, miszerint Szavcsenko a hatalom megdöntésére készült politikai vezetők meggyilkolásával és terrortámadások végrehajtásával. Védői szerint nem vádolható terrortámadás előkészítésével azért sem, mert az önkényesen
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 19:52
Illegális bevándorlás - Életfogytiglanra ítéltek egy afgánt Németországban nemi erőszak és gyilkosság miatt
A freiburgi tartományi bíróság bizonyítottnak találta, hogy a Husszein K. néven azonosított vádlott 2016 októberében különösen súlyos bűncselekményt követett el, áldozatát egy helyi parkban többször megerőszakolta, majd a park melletti folyóba dobta.

Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint a 19 éves lány haláltusája legalább egy óráig tartott a Dreisam folyó vizében - emelték ki az ítélet indoklásában. A bűncselekmény különösen súlyos, ezért az elkövetőnek életfogytig kiemelt biztonsági őrizetben kell maradnia.

Helyszíni beszámolók szerint a teljesen megtelt tárgyalóteremben tapssal fogadták az ítéletet.

Husszein K. a per egy tavaly szeptemberi tárgyalási napján beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott, amikor orvostanhallgató áldozata elkerékpározott mellette. Lerángatta a bicikliről, megerőszakolta, majd öntudatlan állapotban a folyóba dobta, ahol a diáklány megfulladt. Husszein K. bocsánatot kért az áldozat családjától.

Azt állította,
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 14:21
Csomagba rejtett újabb bomba robbant Texasban
A házi készítésű robbanószerkezethez hasonló két csomagbomba hétfőn Austinban, az állam fővárosában robbant. A korábbi robbantások is Austin környékén történtek.

Texasban mintegy ötszáz nyomozó, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz munkatársa vizsgálódik, köztük az az Egyesült Államokban ismert detektív, aki részt vett 1996-ban az Unabomber néven ismertté vált Ted Kaczinsky ügyének felgöngyölítésében. Az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaczinsky 1978 és 1995 között robbantott házilag készített bombákat, az Egyesült Államok több szövetségi tagállamában. A mostani texasi robbantássorozatot a Fox televízió az Unabomber-ügyhöz hasonlította.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schertz rendőrfőnöke, Manny Casas elmondta: a közepes nagyságú dobozban elhelyezett csomagbomba keddre virradóra robbant fel egy postahivatal mellett, egy nőt kezeltek könnyebb sérülésekkel. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Az AP hírügynökség információi szerint a
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:55
Megkezdődött Carlos, "a Sakál" legutolsó pere Párizsban
A terroristát 2017. március 18-án életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy 1974-ben elkövetett kézigránátos támadásért, amelyben két ember meghalt, és 34-en megsebesültek. Az elsőfokú ítélet ellen a Sakál fellebbezett.

"Profi forradalmár vagyok, a forradalom a foglalkozásom. Állampolgárságom venezuelai és palesztin" - mondta a bíró kérdésére Ilich Ramírez Sánchez.

A 68 éves Carlos pere várhatóan két hétig tart a különleges törvényszék előtt, amelynek tagjai terrorizmussal foglalkozó vizsgálóbírók.

A terrorista ügyvédje és 2001 óta felesége, Isabelle Coutant-Peyre a per elhalasztását kérte addig, amíg a terrorista átnézheti a peranyagot a számítógépén. A védelem szerint ahhoz ugyanis Carlos nem férhetett hozzá, amióta a Párizshoz közeli Fresnes fegyházából átszállították a Poissy-börtönbe a per idejére.

"Nem csinálhatok végig egy pert, ha nem tudok védekezni. A legkevesebb, hogy láthatom a peranyagot" - mondta Carlos.

A kérdésről a bíróságnak a héten kell döntenie,
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 15:52
Anyagyilkos ellen emeltek vádat Borsodban
A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott és a vele egy háztartásban élő édesanyja közötti viszony évek óta megromlott.

A férfi italozó életmódot folytatott, és rendszeresen bántalmazta az idős asszonyt, korábban kapcsolati erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Magatartása miatt többször állt ideiglenes távoltartás hatálya alatt, melynek időtartama alatt nem léphetett volna be a közös házba.

Így volt ez tavaly júliusban is, ennek ellenére erősen ittas állapotban tért haza. Az udvaron egy fotelben ült az édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt. A férfi ordítva szidalmazni kezdte, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta az asszonyt olyan erővel, hogy a seprűnyél eltört.

Az idős nő segélykiáltását és a bántalmazást a szomszédok is hallották és értesítették a rendőrséget. A vádlott erre kezébe vett egy 17 centiméteres kést és nyakon szúrta anyját. Ezután a szomszédoknak odakiáltotta, hogy
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 11:01
Terrorizmus - Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a tavalyi hamburgi késes támadás elkövetőjét
A hamburgi tartományi felsőbíróság az ügyészség indítványát elfogadva szabott ki életfogytig tartó büntetést. A vádirat szerint a palesztin férfi nem volt iszlamista terrorszervezet tagja, egyedül radikalizálódott, és azért támadt válogatás nélkül emberekre egy közértben, hogy minél több keresztény meggyilkolásával álljon bosszút a szerinte a muzulmánokat világszerte sújtó igazságtalanságokért.

A 27 éves vádlott a bíróságon bocsánatot kért tettéért. Elmondta: a 2017. július 28-án elkövetett merénylet óta megtanulta, hogy senkinek sincs joga mások életének kioltására.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság összeállítása szerint a palesztin férfi a merénylet előtti hónapokban a tartományi alkotmányvédelmi hatóság látókörébe került radikalizálódásra utaló jelek miatt. A hatóság lelki labilitást állapított meg nála, és nem sorolta az akut veszélyt jelentő emberek közé.

A férfi 2015-ben érkezett Németországba, menedékjogi kérelmét 2016-ban utasították el. Vissza
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 11:41
Előzetes letartóztatásba került a kenézlői kettős gyilkosság gyanúsítottja
Gyurán Ildikó hozzátette: a gyanúsítottal szemben több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás, mivel a megalapozott gyanú szerint február 12-én élettársa testvérének kenézlői házában egy fadarabbal bántalmazta a két nőt.

A bíróság közleménye szerint a bűncselekmény estéjén féltékenységi vita alakult ki a gyanúsított és élettársa között. A férfi a vita hevében rátámadt a két nőre, akik a bántalmazás következtében a helyszínen életüket vesztették.

A férfi ezután belakatolta a lakás ajtaját és rokonaihoz ment. Másnap mentőt hívtak hozzá, mert zavart volt, kényszerképzetei támadtak, és pszichiátriai kezelésre kórházba szállították. Onnan néhány nap múlva saját felelősségére távozott, és őrizetbevételének napján mondta el fiának, hogy mi történt - áll a közleményben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsított egyik hozzátartozója péntek délután értesítette a rendőrséget, hogy az 50 éves férfi megölte élettársát
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 16:25
Ügyvédje a háborús bűnök miatt elítélt Ratko Mladic ideiglenes szabadon bocsátását követeli
novemberben, az elsőfokú ítéletet, vagy akár az egész tárgyalást pedig semmissé kell nyilvánítani, mert megállapítható, hogy a volt katonai parancsnok nem volt olyan állapotban, hogy követni tudja a meghallgatásokon elhangzottakat.

Darko Mladic, az elítélt fia szerint az orvosok azért titkolták el apja állapotát, hogy mindenképpen ítéletet hirdethessen ellene a Nemzetközi Törvényszék.

A Nemzetközi Törvényszék november 22-én az ellene felhozott tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnokot. Mladicot a többi között a srebrenicai népirtásért is felelősnek találták, amelyben a boszniai szerb erők mintegy nyolcezer boszniai férfit és fiút gyilkoltak meg. Ezt tartják a második világháború óta elkövetett legnagyobb mészárlásnak Európában. A "Balkán mészárosának" is nevezett egykori parancsnok elleni vádiratban kétrendbeli népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények - egyebek mellett
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:02
Teréz körúti robbantás - Megkezdődött a büntetőper, a vádlott mindent visszavont
A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.

Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált emailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna.

A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során néhány hónapig nem tett érdemi vallomást, 2017 februárjától azonban több ízben hosszan, részletesen beszélt az ügyészek előtt saját magáról és vádbeli cselekményéről is. A nyomozás során a
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 13:11
Életfogytig tartó börtönre ítéltek Kaliforniában egy férfit, mert Fülöp-szigeteki gyermekeket vásárolt szexuáli
A sacramentói, 57 éves Michael Carey Clemans rendszeresen járt a Fülöp-szigetekre, s ott egy helyi asszony közreműködésével 7-8 éves gyereklányokat erőszakolt meg.

Clemans, miután leszerelt a hadseregtől, két évig dolgozott Thaiföld fővárosában, Bangkokban egy kis légitársaság pilótájaként. Visszatérve az Egyesült Államokba az édesanyjával élt együtt, és ettől kezdve - ahogyan az ügyben ítélkező bíró, John Mendez fogalmazott: kettős életet élt. Évente hétszer-nyolcszor utazott a Fülöp-szigetekre.

2014-ben megállapodott egy helyi asszonnyal, és 6000 dollárt küldött neki profi fotófelszerelések vásárlására. Megbízta őt: keressen kislányokat, mezítelenül fotózza le őket és a képeket küldje el neki Sacramentóba, hogy kiválaszthassa, legközelebbi utazása alkalmával melyiküket erőszakolja meg. Ragaszkodott hozzá hogy árva gyermekeket, tájfunok áldozatait vagy más, nagyon is sebezhető kislányokat keressen. Egy másik nőnek azért fizetett, hogy hivatalos dokumentumokkal átmeneti időre ellássa a
velemenyezd, 2018. január 24. szerda, 07:04
Migránsok halála - Lehallgatott telefonbeszélgetések lejátszásával folytatódott a per
A lehallgatásokat más ügyekben korábban elfogott embercsempészek készülékeiben szereplő, illetve a vallomásaikban előforduló telefonok hívószámaira rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság. Így rögzítették az elsőrendű vádlott három és a másodrendű vádlott egy telefonszámán folytatott beszélgetéseket. A lehallgatások 2015. augusztus 13-ától augusztus 28-áig, a vádlottakat elfogásáig folytak.

Az augusztus 26-án rögzített hangfelvételeken a bolgár mellett elhangzó szerb beszélgetések miatt a keddi tárgyalásra a bíróság egy szerb tolmácsot is beidézett. A telefonhívások egy részén ugyanis a pastu anyanyelvű első- és a bolgár anyanyelvű másodrendű vádlott szerbül beszélget. A tolmács feladata az volt, hogy a szerb szövegeket összevesse a magyar fordítással.

A lejátszott felvételeken az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottak közötti beszélgetések voltak hallhatóak, melyeket a pandorfi ügyként elhíresült tragédia idején rögzítettek.

Az első telefonhívások hajnali négy óra előtt
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 20:14
Ferenc pápa bocsánatot kért a papi pedofíliáról tett kijelentései miatt
- mint fogalmazott - szavai "arculcsapás"voltaz áldozatoknak.

Chilei látogatása soránaz egyházfő védelmébe vetteJuan Barrost, Osorno egyházmegye püspökét, akinek hónapok óta követelik leváltását a dél-amerikai országban arra hivatkozva, hogy Barros megpróbálta eltussolni az egyik pap, Fernando Karadima által elkövetett szexuális visszaéléseket. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, hogy ezek a vádak "rágalmak".

Fernando Karadimát 2011-ben a Vatikán bűnösnek találta az említett vádban, életfogytig tartó vezeklésre ítélték.

"Azon a napon, amikor akár csak egyetlen bizonyítékkal is szolgálnak nekem Barros püspökkel szemben, fel fogok szólalni" - mondtaa pápa a múlt héten Iquiquében, ahol harmadik és egyben utolsó miséjét tartotta chilei látogatásának keretében.

Barros püspököt Ferenc pápa nevezte ki 2015-ben Osorno egyházmegye élére, amit akkor heves tiltakozás kísért az országban. Karadima áldozatai szerint ugyanis Juan Barros tudott a visszaélésekről.

Barros kétszer is felajánlotta
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 20:05
1/75
Képek, videók
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Letartoztatas (J.JPG
donmolnarmeister
2008. január 31. csütörtök, 08:40
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatásunk...
crevy
2006. május 17. szerda, 17:58
Virágregék Az ibolya álma
chillik
2018. április 25. szerda, 03:54
Wass A Tenger az élet.jpg
menusgabor
2018. április 24. kedd, 22:18
Wass A. Tenger az élet.jp
menusgabor
2018. április 24. kedd, 22:16
Timosenko őrizetben.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 13:42
angyali őrizetben.gif
agica2004
2010. november 17. szerda, 12:51
őrizetben.jpg
agica2004
2009. június 12. péntek, 13:56
Szoros őrizetben
pvse
2007. október 27. szombat, 22:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.