Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 10:04 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Isten terve a fájdalmadra
,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor elkészült egy kép, elsőként a negatívot kaptad meg, ezt átvilágítottad egy sötét szobában, és a kép a fotópapíron jelent meg. A negatív így alakult át pozitív színes fényképpé.

Ez az, amit Isten az életünkben lévő igazságtalanságokkal tenni akar. Mindnyájunkat értek már sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni - egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.

A Biblia ezt írja: ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog
dandej, 2018. július 18. szerda, 15:03
Hirth Éva Harmatos fű
Hirth Éva
Harmatos fű

Hűvös a hajnal, mégis barangolok,
a fák között néhány ágba belekarolok,
néha megcsillan a tó kékes színe,
néhol a köd teljesen befedte.

A nap már birkózik a szürke égbolttal,
de aranyszínét letakarja fátyollal,
a tó körüli bokrokban megzörrennek az ágak,
hisz a lágy szellők aláfújdogálnak...

A hűvös víz a kavicsokat simogatja,
némelyiket oly érzéssel betakarja,
a harmatos füvön lépkedek,
a cipőm már átnedvesedett.

Szép csendesen hazaindulok,
a nap a fátyol alól felragyogott,
hallom a békák brekegését,
hálálkodnak... A nap melegéért...
vorosrozsa66, 2018. július 18. szerda, 08:06
Felhők fölött
Július 14.
Felhők fölött

Verőfényes nyári délutánin elhatároztuk, hogy megmásszuk a falu fölé emelkedő hatalmas hegycsúcsot.
A nap kibírhatatlanul tűzött. Alig értünk a csúcsra, a falu felett sűrű felhők gomolyogtak, majd hatalmas
villámlások és mennydörgések közepette megeredt a zápor.
Az emberek ijedten futottak haza, terelték állataikat és zárkóztak lakásaikba.
Mi mosolyogtunk, mert a felhők alattunk voltak, felettünk pedig tovább is kék volt az ég.
Milyen aprónak látszottak a házak és milyen mulatságosnak a vihartól megrémült emberek !
Felülről minden kisebbnek látszik a természetben. -
Mindennapi életünkben sok keserű órától kímélhetjük meg magunkat, ha a kellemetlenségek fölé
emelkedünk - így majd kisebbnek látjuk azokat.

( Szenthelyi- Molnár István: Emberek! Az élet szép !
anyu65, 2018. július 17. kedd, 14:26
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 16.
NAPI IGE ÉS GONDOLAT
***
2018. július 16.
***************************************************************
,,Egyik ember formálja a másikat." (Péld 27:17)

Formáljuk egymást, de engedjük-e, hogy az Ige formáljon bennünket? Valaki így mondta: ,,Meghallani és megélni az Igét: életprogram, a hitelesség legfontosabb záloga. Sok ezer szónál meggyőzőbb, ha egyszerűen csak látszik az ige; családi életünkben, egyéni életvezetésünk során, az emberi kapcsolatokban és a szolgálatban is."
Amikor Igénk azt mondja, hogy egyik ember formálja a másikat, akkor lényeges kérdés, hogy mivel hatunk egymásra? Több dologgal is. Hatunk egymásra a szavainkkal. ,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett." - írja Pál apostol (Kol 4:6) Hatunk egymásra a kedves beszéddel, de a durva beszéddel is. Persze nem ugyanaz a hatás, ez vitán felüli. A kedves beszéd jó hatással van ránk. Az a beszéd, amely nem erőltetett, nem megjátszott, nem
joli60, 2018. július 17. kedd, 13:00
Mit jelent sáfárnak lenni?
Mit jelent sáfárnak lenni?

"Ne lopj." 2Mózes 20,15

Életünkben minden Istené. Az erszényedben levő pénz vagy a bankban levő tőke. Egyszer majd számot kell adnunk Istennek arról, hogy mit tettünk azokkal a javakkal, melyeket ránk bízott.
Az élet megszentelődésében megtanuljuk, hogy tulajdonunkkal Istent szolgáljuk-e vagy csak magunkra gondolunk. A materializmus, a pénz és a státusz hajhászása a leggyakoribb bűnök, könnyen magával ragadhatnak bennünket is. Ajkunkkal Istent legfőbb jónak valljuk, de mindennapi gyakorlatban egészen mást teszünk. Nem ezt látjuk magunk körül, még a templomba járók között is?
Ne lopj - ne lopjuk el hát azt, ami Istené, amit tőle kaptunk, azért hogy ezzel Őt szolgáljuk, és segítsünk vele felebarátunkon nyomorúságában és szükségében. Bűnünk, ha saját zsebünkbe tesszük azt, ami Istené. Isten meg akar tanítani bennünket arra, hogy valljuk: az Úré a föld és annak teljessége, övé az arany és az ezüst. Legjobban úgy tiszteljük Őt, ha sáfárként bánunk azokkal
kalmanpiroska, 2018. július 15. vasárnap, 18:15
Kamilliánus rend - katolikus orvosok .....
betegeket és hirdesd az Evangéliumot": CURATE INFIRMOS ET PRAEDICATE EVANGELIUM Szent Kamilli jelmondatot. Igény és lehetőség szerint rendszeresen végezze el - csatlakozási szándéka kinyilvánítása után - a megküldött imalapról valamelyik, vagy mindegyik imát Legyen nyitott a lelki és szakmai kapcsolattartásra, szakterületén belül ismeretek átadására.
Szent Kamill és társai a betegek szolgálatára, segítésére adták életüket. A beteg ember ellátása áldozatos feladat. Vegyük észre életünkben a mindennapok hűsége mellett az áldozatvállalás szükségességét is.


Lelliszi szent Kamill élete röviden
Az abruzzókbeli Chieti közelében született 1550-ben. Fiatalkorában katonáskodott és könnyelműen élt, majd megtérve segítőtestvér kívánt lenni a kapucinus rendben. Betegsége miatt ez a vágya nem teljesült. Tanulni kezdett, és gyógyulása után pappá szentelték. 1582-ben megalapította a Betegek szolgáinak szerzetesrendjét, a kamilliánusokat, a betegápolás ellátására. A betegeknek
maroka, 2018. július 14. szombat, 09:54
Mindenkinek a szolgája
szolgája" (Mk 9,35)

Nem új keletű társadalmi jelenség, hogy mindenki szereti, ha kiszolgálják, azonban a kiszolgálót legtöbbször észre sem veszik, nem törődnek vele, pedig nélküle nincs kiszolgálórendszer. A szolgát sem szokás észrevenni, emberszámba venni, hiszen csak eszköz, mégis mindenért őt szólítják.
Jézus olyan szolgálatot tett értünk, amivel tökéletesen eleget tett az Atya akaratának. Azáltal, hogy mindenki helyett ő szolgálta meg az üdvösséget, neki kellene az elsőnek lennie életünkben, amiképpen az Atya szemében is ő az első. Mégis de sokan tudják őt nélkülözni! Pedig kereszten végzett szolgálatával Jézus nélkülözhetetlenné tette magát számunkra. Ő a mi közbenjárónk, aki nélkül semmit sem tehetünk. És mindezt szolgálva érte el.
Lelki szolgálatod, imádságaid és bizonyságtételeid által vajon te tudtad-e már ilyen nélkülözhetetlenné tenni magad testvéreid életében? Bárcsak olyan erővel élne benned a megváltottság öröme, hogy legfőbb célodnak tartanád a mások
kalmanpiroska, 2018. július 12. csütörtök, 08:38
Életet adó szülők
felebarátainkat: szüleinket. Szüleinket tisztelni és megbecsülni is istentisztelet.
Tisztelni tulajdonképpen annyit jelent, mint valakit fontosnak tartani. Nehéz megmondani, milyen fontosak neked a szüleid, kik ők számodra isteni elhívásuk szerint. Egyszer egy lány azt mondta édesanyjának: "Kétszer adtál nekem életet. Egyszer úgy, ahogy minden édesanya teszi, és egyszer. ahogy kevesen teszik". Édesapánk és édesanyánk szájával maga Isten szól hozzánk, kér és int bennünket. Isten képviselői ők az életünkben. Valaki egyszer helyesen írta: "Édesapánkat csak úgy tisztelhetjük, ha rá úgy hallgatunk,és neki úgy engedelmeskedünk, mintha mennyei Atyánkra hallgatnánk, és Neki engedelmeskednénk".
Életünk megszentelődésébe nagyon jól beleillik az idézett parancsolat, hisz aki Istent szereti, az szereti szüleit is. Többen is tőlük hallunk először Istenről, az ő hatásukra kívánjuk meg Őt szolgálni, ők tanítanak meg arra, hogy megértsük Isten evangéliumát, ők élnek előttünk hitéletet, adják át azt nekünk. Ám
kalmanpiroska, 2018. július 12. csütörtök, 08:28
Szép gondolatok...
"Röpke kis életünkben csakis azt érdemes csinálni, amire igazán vágyunk, amitől táncot jár a lelkünk. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem hallgass arra a kis hangra, amelyik oly lelkesen szól onnan, belülről. Hisz ezzel kezdődik az igazi boldogság!"..

Hozleiter Fanny
aranyoslila, 2018. július 11. szerda, 22:46
Az Orioni száműzetés - Rahma 13. /1. rész
folyamaton (míg összességében 3000 éves lesz). De a Földön más a helyzet, mert itt más a tanulási út. Születésünk után elfelejtjük, kik voltunk egy korábbi létezéseinkben és fejlődtünk felnőve különböző állapotokban, földrajzi helyeken és családi vérvonalakon járjuk az utunkat, míg magunkévá tesszük a megvilágosodást, amely elvezet bennünk Istenhez. A Földönkívüli útmutatók szerint mi még nem rendelkezünk azzal a szükséges tudással és felkészültséggel, hogy emlékezzünk arra, hogy mi mindent tettünk előző életünkben. Ha csak most egy-egy élet alatt megszerzett élményeket néznénk, hogy milyen hatással vannak ránk, emberekre, akkor visszaemlékezve akár 20 vagy 50 előző életre, azt most nem bírnánk elviselni. Az igazat megvallva, ahhoz csak, mint kozmikus lényekként van egyedül lehetőségünk, arra hogy lehetővé tegye számunkra az előző életek információit.

A Börtön Kristályok

Mivel azok akik, az Orionból jöttek, és így idő előtt megöregedtek, vagy meghaltak volna, így visszatérhettek volna
eposz, 2018. július 11. szerda, 17:57
Csuka Magdolna - ÉDESAPÁM HEGEDŰJE
Nekem csak 18 éve...de Emlékét örökre szívembe zártam,
Feledni nem fogom soha!!!

Csuka Magdolna - ÉDESAPÁM HEGEDŰJE

Már húsz éve, elnémult a hegedű,
Mely sokszor ontott, csodás dallamot.
Elővettem, s emlékeim peregni kezdtek,
Ahogy Apám, a hegedűt maga elé vette,
Gondosan, az álla alá helyezte, s a vonót
Lágyan a húrokra tette, s játszott-játszott,
Szebbnél szebb dallamot, s arca ragyogott.

Oly lágyan érintették ujjai a húrokat,
Mint szellő a sima víznek tükrét.
Nyári estéken, ha kiültünk a padra,
Édesanyám nótáját, mindig eljátszotta,
S együtt dúdoltuk, a csodás dallamot.
Mily boldog is volt az-az idő,
Emlékeimben örökre megmarad.

A sors, mit nekünk szánt életünkben,
Hol keserű, hol édes, hol kegyetlen.
Most, ha a hegedű szólni tudna,
S eljátszaná, mit
vorosrozsa66, 2018. július 09. hétfő, 10:57
Csuka Magdolna - ÉDESAPÁM HEGEDŰJE
Csuka Magdolna - ÉDESAPÁM HEGEDŰJE

Már húsz éve, elnémult a hegedű,
Mely sokszor ontott, csodás dallamot.
Elővettem, s emlékeim peregni kezdtek,
Ahogy Apám, a hegedűt maga elé vette,
Gondosan, az álla alá helyezte, s a vonót
Lágyan a húrokra tette, s játszott-játszott,
Szebbnél szebb dallamot, s arca ragyogott.

Oly lágyan érintették ujjai a húrokat,
Mint szellő a sima víznek tükrét.
Nyári estéken, ha kiültünk a padra,
Édesanyám nótáját, mindig eljátszotta,
S együtt dúdoltuk, a csodás dallamot.
Mily boldog is volt az-az idő,
Emlékeimben örökre megmarad.

A sors, mit nekünk szánt életünkben,
Hol keserű, hol édes, hol kegyetlen.
Most, ha a hegedű szólni tudna,
S eljátszaná, mit szívemben érzek,
Minden húrja szinte sírna,
Minden dallam keserűen szólna,
De nincs, ki
vorosrozsa66, 2018. július 09. hétfő, 10:49
1/767
Képek, videók
gyász fájdalmadban osztoz
zsokica45
2015. május 06. szerda, 11:07
Akik Istent szeretik
dandej
2018. június 27. szerda, 11:46
?? akik hisztek Isten Fia
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:41
teremtő-1234.jpg
sz719eszter
2018. június 06. szerda, 09:06
A teremtő megadta nektek.
sz719eszter
2018. május 18. péntek, 15:18
Teremtő3.bmp
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 08:34
Teremtő2.bmp
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 08:33
Teremtő1.bmp
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 08:32
Teremtő Istenünk,.jpg
katalin_53
2017. október 05. csütörtök, 16:05
TEREMTŐ SZÓ!.jpg
katalin_53
2017. szeptember 16. szombat, 22:04
Költöszerelem teremtö est
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:20
A Teremtőhöz
sanci81
2016. november 27. vasárnap, 19:13
A teremtőhöz
sanci81
2016. november 24. csütörtök, 19:22
Teremtő.gif
sz719eszter
2016. szeptember 03. szombat, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.