Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 14:07 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Angyalszó- Boldog házasság, Irányadó válasz, Áldásodat kérve
A szentírástudósok hangsúlyozzák, hogy a bibliai teremtéstörténetet, amely szerint Isten hat nap alatt teremtette meg az egész világmindenséget és az embert, s végül a hetedik napon megpihent munkája után, nem szó szerint kell értelmezni, hanem a létezés csodájára, a világ létezésére és az emberi élet értelmére rákérdező ember évszázadok során kialakult válaszát, magyarázatát fogalmazza meg. Mégpedig a hívő ember válaszát, aki a teremtett világban felismeri Isten
tevékenységét, rácsodálkozik a gondviselésre és elismeri Isten felsőbbségét.
A teremtéstörténet arra is választ keres, illetve választ ad, hogy mi az ember feladata földi élete során, mire hívja őt Isten.
Ezek szerint Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, a férfit és a nőt egymás számára rendelte, s úgy rendelte, hogy kettőjük kapcsolatából származzon a szerelem, a házasság, a gyermekáldás és a család.
Ez az isteni szándék világosan kiolvasható a teremtéstörténetből.
Ugyanakkor a gyarló ember könnyen megfeledkezik
maroka, 2018. október 07. vasárnap, 22:01
Benkő Tibor: a honvédség a békét szeretné megőrizni
Benkő Tibor örömteli gondolatnak nevezte, hogy a magyar emberekben érződik a haza iránti elkötelezettség, hűség és szeretet.

A magyarok békére és biztonságra vágynak, és ezt a biztonságot nekünk kell megteremteni - szólt a miniszter a Kossuth téren felsorakozott mintegy négyszáz tartalékoshoz, akik közül százhatvanan tették le esküjüket ezen a napon.

A miniszter hangsúlyozta, Magyarország biztonsága a honvédség és a szövetséges erők képességétől, de leginkább a magyar emberek elszántságától és felkészültségétől, tenni akarásától függ.

A honvédség legújabb alakulatának tagjai ma arra tettek esküt, hogy hazájukat, ha kell, az életük árán is megvédik - mondta a miniszter, hozzátéve, a tartalékos állományt elismerés is illeti, hogy küldetésüket, a haza védelmét a munka és az iskola mellett vállalták.

Kiemelte, felemelő érzés látni, hogy egyre többen vannak olyanok, akik ezt fontosnak tartják. Benkő Tibor leszögezte, téved, aki azt mondja, hogy a honvédség háborúra készül és militarizálni
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 14:41
NKA 25 - Félidejéhez érkezett a fesztivál
A 25 éves jubileum alkalmából szervezett országos programsorozat keretében az elmúlt 13 napban Budapest mellett több vidéki és határon túli település adott otthont az egyes programoknak, amelyek közül számos ingyenesen látogatható volt. Több esemény kapcsolódik a Családok évéhez is - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Lőrinczy György, a kulturális alap alelnöke elmondta: a fesztivál keretében szeptember 23. és október 17. között 25 nap alatt 25 esemény valósul meg. Az NKA-nak 16 állandó és 4 programkollégiuma van, az örökségvédelemtől a táncművészetig, és az ismeretterjesztéstől a fesztiválokig - mondta, hozzátéve, hogy minden nap az NKA egy kollégiuma mutatkozik be.

Mind a húsz kollégium kapott egy napot, emllett öt központi programot is szerveznek, így minden napnak más a tematikája. Mint sorolta, a csütörtöki nap a könyvkiadásé volt, a jubileumra antológia jelent meg, amelyet a 25 év alatt támogatott költők és írók műveiből állítottak össze. Pénteken a könnyűzenét
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 12:41
Navracsics: bővíteni kell az EU innovációs intézetének oktatási tevékenységét
Új vezérigazgató a Lapcom Zrt. élén
évtizedes felsővezetői tapasztalattal rendelkezik a médiában.

"Az általa irányított médiatermékeknél sikeresen vezették be az integrált tartalomelőállításra alapuló működést és üzleti modellt" - áll a közleményben.

Kovács Tibor öt éve a Lapcom felsővezetésének tagja, eddig HR és szervezetfejlesztési feladatokat, továbbá a jogi terület felügyeletét látta el.

"A médiapiaci ismeretei és a Lapcom működésének ismerete biztosíték arra, hogy a Lapcom továbbra is eredményesen folytassa tevékenységét" - közölték.

Andreas Merz vezérigazgató saját döntése alapján távozik a Lapcomtól és az üzleti élettől, családjával külföldre költözik.

A Lapcom honlapja szerint a zrt. lapkiadó üzletágához tartozik az országos Bors és a regionális Kisalföld, illetve Délmagyarország napilapok. A zrt. fizetős nyomtatott termékei naponta 160 ezer példányban kelnek el, és több mint 600 ezer olvasójuk van.

A kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalaknak együttesen naponta mintegy 170 ezer
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 14:43
Végső nyugalomra helyezték Kulcsár Győzőt, a Nemzet Sportolóját
A Farkasréti Temetőben megtartott gyászszertartáson a magyar sport szinte minden jelentős alakja képviseltette magát, még az elhunyt egykori munkahelyéről, Olaszországból is érkeztek emlékezők.

Kulcsár Győző keresztény közössége nevében Száraz László atya szólt a több száz fős gyászoló tömeghez, s emlékeztetett arra, hogy a kiváló párbajtőröző Krisztust megváltójának és mesterének tartotta.

"Sportbeli teljesítményén túl egész emberi személyisége ajándék lehetett az őt ismerők számára" - jelentette ki az atya, majd azzal folytatta, hogy egyik sportolótársa szerint Kulcsár Győző teljes életet élt, mindig tisztességesen. Szigorú volt a tanítványaival, de önmagától követelte meg a legtöbbet. Ugyanakkor sohasem bántott senkit, mindig mély szeretettel foglalkozott mindenkivel.

Az állami sportvezetés nevében emlékező Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy fogalmazott, Kulcsár Győző élete kitörölhetetlen része a magyar sporttörténelemnek és a sportcsaládnak.

"A Nemzet Sportolója címet
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 18:53
10 dolog a gyónásról, amit mindenkinek tudnia kéne
sem. Ha maradnak bűntudatos vagy szégyenkezős érzések, ezekről is beszélhetsz a papoddal. Én mindig azt javasolom, hogy a mise felajánlási részében ajánljuk fel a rossz érzéseinket Istennek, és kérjük, hogy vegye őket el tőlünk. Isten segíteni fog az érzések feldolgozásában, ám önmagában az a tudat is, hogy a feloldozás objektíven rendezi az ügyeinket Istennel, felszabadító.

3) Jézus bocsát meg neked a papon keresztül. Az Egyház Jézus teste, és ebből következik, hogy az Egyház Jézus tevékenységét folytatja. Ő megbocsátotta a bűnöket és hatalmat adott az apostolainak, hogy ugyanígy tegyenek az ő nevében. A pap a szentelésekor kapja meg ezt a hatalmat az apostolok utódain, a püspökökön keresztül. Amikor a pap feloldoz, Jézusnak ezzel a kétezer éves ajándékával él, amelyet az Egyháznak adott. Élj vele te is, fogadd el a bűnbocsánat ajándékát!

4) A jó lelkiismeretvizsgálat követelmény. A jó gyónáshoz jó lelkiismeretvizsgálaton keresztül vezet az út. Emlékezz, hogy nem mindig azok a
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:28
Bocsánatot kért a német katolikus egyházban történt gyermekbántalmazásokért a püspöki konferencia elnöke
kétharmaduk fiú, többségük sérelmére sorozatosan, általában 15 hónapot meghaladó időn keresztül követtek el szexuális visszaéléseket egyházi személyek, jellemzően 30 éven feletti emberek. A bűncselekmények helyszíne általában az elkövető magán-, vagy szolgálati lakása volt.

A többi között egyházi levéltárak adatain alapuló kutatásnak nincsenek büntetőjogi következményei, az elkövetőket nem nevezték meg, és nem vizsgálták az egyház női tagjainak, például a katolikus gyermekotthonokban szolgáló apácák tevékenységét.

Heiner Keupp, a 27 egyházmegyére kiterjedő kutatási programra szervezett tudományos konzorcium egyik vezetője, a müncheni Ludwig Maximilians egyetem szociálpszichológusa a Deutschlandfunk országos közrádiónak elmondta, hogy munkájuk nem nevezhető a visszaélések feltárásának. A püspöki konferencia felkérése csak az adatok anonimizált rögzítésére vonatkozott.

Hangsúlyozta, hogy a visszaélések ügye nem az egyház kezdeményezésére került napirendre, hanem annak hatására, hogy "sok aktív
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:20
NKA 25 - Szent Mihály-napi fesztivált rendeznek a Szentendrei Skanzenben
Szent Mihály napja Európa-szerte ismert pásztorünnep, amikor a pásztorok, gulyások, csikósok behajtották a legelőről az állatokat a téli szálláshelyre. Ezt a hagyományt felelevenítve az állattartáshoz, pásztorkodáshoz köthető népi mesterségek mutatkoznak be hétvégén a Skanzenben - olvasható a szabadtéri múzeum közleményében.

A helyszín vendégül látja a népművészet mestereit és ifjú mestereit, így a portákon bemutatót tart Gosztonyi Zoltán csont- és fafaragó, Farkas Gergely nemezkészítő, Sipos Tamás bőrműves, a Magyarországi Kovácsműves Céh kovácsai, Legeza Márta kosárfonó, valamint Dede Orsolya gyapjúszövő is.

A kézműves foglalkozásokon lehet majd pásztorbotot faragni, nemezelni, ujjbábot és csuhéállatot készíteni, gyertyát mártani vagy fazekas mesterség fortélyait elsajátítani.

A meghívott előadók pásztoros meséket mondanak, de lesz lehetőség ügyességi játékok kipróbálására is.

Délután ingyenes gálaműsor veszi kezdetét, ahol a népművészet mestere és a népművészet ifjú mestere címmel
velemenyezd, 2018. szeptember 25. kedd, 08:22
NKA 25 - Nagyszabású gálaesttel kezdődött meg a 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot ünneplő fesztivál
kulturális-művészeti területen gyakran volt, hogy kormányok, vagy kultúrpolitikák, vagy művészek között vita volt, de a Nemzeti Kulturális Alap egy olyan 25 éves történettel bír, amely mögött alapvetően mindig szakmai konszenzus volt. "Az egész rendszer, ahogy föl van építve, az egy fontos és működőképes kultúrafinanszírozó szervezet" - fogalmazott az alelnök.

Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere videoüzenetben köszöntötte a gálaest résztvevőit, majd a 25 éves intézmény kulturális tevékenységét méltatta.

A fesztiválnyitó gálaesten az NKA első évében, 1994-ben támogatott előadó-művészeti területek egy-egy képviselője lépett fel a jelenlegi pályázói kört képviselő ifjú tehetségekkel közösen.

A fellépők között volt Molnár Piroska, Marjai Lili Anna, Brasch Bence, Novák János, Bíró Eszter a Lóci játszik zenekarral, Novák Péter a Felszállott a páva! fiatal tehetségeivel, a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar a Purcell kórussal, a Győri Balett, valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 22:14
Színházak éjszakája - Harmincegy intézmény látogatható egyetlen karszalaggal szombaton
elmondta, hogy a rajongókkal és a színházzal éppen csak ismerkedőkkel való találkozások inspirálják a szervezőket arra, hogy a színházi mindennapoktól eltérő körülmények között kuriózumokkal, egyszeri és egyedülálló programokkal lepjék meg a közönséget minden évben. "Jó érzés, hogy a budapesti színházi élet színe-java együtt gondolkodik ilyenkor azon, hogyan tegyük különlegessé ezt az éjszakát" - fogalmazott.

Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. Mára a legtöbb színház feladatának tekinti, hogy az előadások megtekintésén túl közös gondolkodásra invitálja a közönséget, akik így részesei lehetnek az alkotó folyamatnak. A csatlakozó teátrumok közül többen is színesítik műsorukat ezen a napon színházpedagógiai programokkal.

Szintén újdonság, hogy idén a GreenGo-val, Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével fogott össze a Színházak éjszakája: 18 órától éjfélig GreenGo transzfereket is biztosítanak a résztvevőknek, akik az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:57
Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Parlamentben
is átadtak. A díjazottak között megtalálható őstermelő, egyéni vállalkozó, valamint kis- és középvállalkozás. A 46 pályázó 51 pályázata 20 pályázati témakörhöz kapcsolódott. Az Érték és Minőség Nagydíjat és az ezzel járó tanúsító védjegyet a nyertes pályázók egy évig díjmentesen használják.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat vállalkozási nívódíjat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. érdemelte ki.

A pályázat életmű díjával Dékány Ferenc, a Deka Union Kft. tulajdonosi és ügyvezetői tevékenységét ismerték el.

Az energiahatékonyságért és környezetvédelemért nívódíjat a Murexin Építőanyag-gyártó és Kereskedelmi Kft. szekszárdi gyára energiahatékonysági beruházása kapta.

Az innovációért nívódíjjal a Clearservice Kft. itthon otthont teremtünk programpályázatát díjazták.

A digitalizációért nívódíjjal az Agrovir Kft. AgroVir 2 vezetői információs rendszer pályázatát jutalmazták.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat év felfedezettje az erdélyi Diemer S.R.L. lett a SigNature
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:42
1/244
Képek, videók
angyalszó szentírás könyv
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 16:53
angyalszó0812.jpg
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 11:54
angyalszó_jézus0715.jp g
maroka
2018. július 15. vasárnap, 12:52
angyalszó_isten megbocsáj
maroka
2018. június 11. hétfő, 10:40
angyalszó_jóság forrása.j
maroka
2018. június 11. hétfő, 10:37
angyalszó0514_4.jpg
maroka
2018. május 15. kedd, 17:43
angyalszó0514_3.jpg
maroka
2018. május 15. kedd, 17:43
angyalszó0514_2.jpg
maroka
2018. május 15. kedd, 17:42
angyalszó0514.jpg
maroka
2018. május 15. kedd, 17:07
angyalszó3.jpg
maroka
2018. május 06. vasárnap, 14:58
angyalszó2.jpg
maroka
2018. május 06. vasárnap, 14:55
angyalszó1.jpg
maroka
2018. május 06. vasárnap, 14:53
A világmindenséget...
mharpia
2009. április 22. szerda, 11:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.