Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:17 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pál József-Csabát nevezték ki a Temesvári római katolikus egyházmegye püspökévé
folytatta lelkipásztori szolgálatát, ahol bakóvári, buziásfürdői, majd pedig niczkyfalvi plébános volt. 1987-től a resicabányai Havas Boldogasszony templom plébánosa később esperessé, majd pedig a hegyvidéki főesperesi kerület főesperesévé nevezték ki. A székeskáptalan tagjaként a Canonicus Carolinus Senior címet viseli. 1994 óta a Vita Catholica Banatus egyházmegyei folyóirat felelős szerkesztője. Magyar anyanyelve mellett románul, németül és olaszul beszél.

Az egyházmegye érdekében kifejtett tevékenységét a papság és a hívek nagyra értékelték, a resicabányai lelki élet és az ökumenizmus terén tett munkáját a Krassó-Szörény megyei tanács 2010-ben díszpolgári oklevéllel ismerte el.

A püspökszentelést és a beiktatást augusztus 6-án tartják a temesvári Szent György Székesegyházban.

A Temesvári egyházmegyét 1999 óta Martin Roos püspök vezeti, aki tavaly életkorára hivatkozva kérte felmentését. A csaknem 109 ezer hívet számláló soknemzetiségű egyházmegyében 74 parókia működik. A hívek 44,1
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 13:32
Iráni atomprogram - Mogherini: Európa gyors megoldást akar az iráni atomalku védelme érdekében
Sajtótájékoztatóján Mogherini hangsúlyozta: a találkozón részt vevő európai országok a megállapodás fenntartásához szükséges konkrét lépéseket vázoltak fel, egyebek között az iráni olajexportra és a banki ügyletekre vonatkozóan, valamint arra, hogy megvédjék az európai üzleti tevékenységet Iránban.

"Egyszerű és gyakorlati megoldásokat keresünk" - mondta Mogherini. Olyan megoldásokat, amelyek életben tartják a megállapodást, az ugyanis nemzetközi vizsgálatok szerint is beváltja a hozzá fűzött reményeket - húzta alá. Egyelőre nem lehet Teheránnak nyújtott jogi vagy gazdasági garanciákról beszélni, ugyanakkor az európai partnerek részéről határozott jóindulat mutatkozik Iránnal szemben - hangsúlyozta.

Mint közölte, a tanácskozó négy ország külügyminiszter-helyettese és az unió képviselője jövő héten Bécsben találkozik, hogy további részletekről egyeztessen. Az Európai Bizottság szerdai ülésén pedig vitát folytatnak az Iránnal szemben még hatályban lévő uniós szankciókról - tette hozzá az uniós
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:27
Nem véletlenül kaptad az óvodai jeledet. Itt van melyik mit
Nem véletlenül kaptad az óvodai jeledet. Itt van melyik mit jelent !
6675412016-07-03
A jelek - néha észrevétlenül, néha egészen jól láthatóan - körülöttünk vannak. Már az óvodától kezdve jelen vannak. Üzennek nekünk, és irányadó térképeink lehetnek!

“A jelek - néha észrevétlenül, néha egészen jól láthatóan - körülöttünk vannak. Körültekintő értelmezést kívánnak azonban, ha irányadó térképpé akarjuk alakítani őket."

(Paulo Coelho)

óvodai jelek jelentése

A
abakusz: racionális gondolkodású, valósághű, precíz és alapos. Szereti megérteni és letisztázni a fogalmakat, meglehetősen kritikus és szkeptikus.

ablak: a világra nyitott, kíváncsi, könnyen teremt kapcsolatot. Bár közvetlensége látszólagos, megválogatja, hogy ki előtt tárja fel legbensőbb énjét.

ajándék: fontosak számára az élet apró örömei, főképp azok, amik kézzel foghatóak. Bár látszólag könnyen kiismerhető, gyakran meglepi
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:07
Orbáni dilemmák
49,27 százaléka, hogy nem ismerhette meg sem az Orbán Viktoron és a pártján számon kérhető, az életünk nagy összefüggéseit felölelő, távlati célokat, sem a szakterületek szerinti elképzeléseket. Ez persze rólunk is árulkodik. Nem csak a Fidesz-hívőkről, de az ellenzékről úgyszintén. Utóbbiak - a pártok és a rájuk szavazók - sem tudták kikényszeríteni a hamisan nemzeti együttműködés rendszerének nevezett rezsim vezetőiből azt a világos beszédet, amihez mérni lehetne a parlamenti többség tevékenységét. Persze ennek érdekeben az ellenzéknek is valtoztatni kellene a szinte csak szócséplésre, hangulatkeltésre építő politizáláson.

- Mindezek következtében például nem tudjuk, milyen feladatok várnak a hadseregre, különös tekintettel a sorkatonaság bevezetésével kapcsolatos polémiákra, a tervezett húszezer tartalékos kiképzésére, a járásonként felállítandó területvédelmi századokra, az iskolai honvédelmi oktatásra.
- Csak találgatjuk, hogy a hamarosan megalakuló negyedik
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-05-05)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Együvé tartozás hatja át.

Nyár - pihenés, nyaralás, munka, betakarítás

A mezőgazdasági munkák, az élet tudatos kimunkálásának szimbóluma. Bár a mi kultúránkban ez a nyaralás, a pihenés ideje, ilyenkor megyünk szabadságra, mégis ez a legaktívabb időszak a természetben. Tevékenységet jelez. Olyan időszakot, amikor dolgozni kell magadon. Mivel a Nap jelen van, erőt is kapsz hozzá. Itt oldódik fel az ellentmondás - ugyanis magadon dolgozni úgy lehet, ha figyelni tudsz lelked mélyére.Ezt általában csak pihenve, befelé fordulva tudod megtenni, ezért fontos a nyaralás ideje. Te hogy tudsz pihenni? Mennyi nyugalmat engedsz meg magadnak? A kártyát nyáron kapni fokozott erőt jelent!

Szerelmi üzenete: Családi életedben, párkapcsolatban jó
agica2004, 2018. május 06. vasárnap, 16:10
A 731-es alakulat
A 731-es alakulat, más néven 731-es egység a Japán Császári Hadsereg titkos biológiai és vegyi hadviselési egysége volt. Páratlan brutalitással folytatott tömeges emberkísérleteket és népirtást a második kínai-japán háború (1937-1945) és a második világháború (1939-1945) során Mandzsúriában.

Bár a világban főként a fenti kódnéven ismert, az egység hivatalos neve Kempeitai Járványmegelőzési Kutatólaboratórium Politikai Osztály volt. Eredetileg a Kempeitai katonai rendőrség keretein belül alapították, hogy tömegpusztító fegyvereket fejlesszen a kínaiak, és talán a szovjetek ellen.

Dr. Isii Siró az alapító és a parancsnok 1942-ig

Az egység központja Harbinban (Pingfang kerület) volt, mely a háború során a japánok által létrehozott mandzsu bábállam, Mandzsukuo legnagyobb városa
schuro, 2018. április 20. péntek, 21:31
Auroville a világ egyik legismertebb spirituális központja
gyógyító energiák felkeltése
- Az anyaföldhöz való igaz alkalmazkodás, viszonyulás
- Az újonnan felfedezett valóságok művészi kifejezése.

Auroville lakosainak száma a tervek szerint mintegy 50 000 lesz, jelenleg 2500-an lakják, akik több mint harminc országból érkeztek. A város, amelynek energiaszükségletét megújuló energiaforrásokból igyekeznek előteremteni, négy zónára osztott: kulturális-, ipari-, nemzetközi- és lakónegyedre. Ezek mintegy megjelenítik az ember négy alapvető tevékenységét a társadalomban a kultúrától és oktatástól a munkáig és közigazgatásig. A nemzetközi zóna az a hely, ahová a különböző országok, nemzetek felépíthetnek egy pavilont, hogy bemutassák saját kultúrájukat.

A város chartájában ez áll:
1. Auroville nem függ senkitől és semmitől, csak az emberiségtől magától. De aki Auroville-ben él, annak önként az Isteni Tudatot kell szolgálnia.
2. Auroville a véget nem érő tanulás és tanítás, a folyamatos fejlődés és a kortalan fiatalság városa
schuro, 2018. április 18. szerda, 21:34
Kossuth: hamvai...
kisbirtokosok érdekeinek képviseletére.
1909.11.21. Nagyatádi Szabó István vezetésével megalakul a 48-as és Függetlenségi Országos Gazdapárt.
1909.11.25. Kossuth: hamvait elhelyezik a Kerepesi-úti temetőben felépült mauzóleumban.
1909.11.27. Hódmezővásárhely : A király Tisza Istvánt bízza meg kormány-alakítással, ami nem sikerül.
1909.12.04. Az első magyar repülés Rákoson. (Adorján János.)
1910 - 1911 Kós Károly és Györgyi Dénes tervei alapján megvalósított épületben kezdte meg tevékenységét a Városmajori utcai elemi népiskola (ma: Kós Károly Ének és Zenetagozatos Általános Iskola)
1910. Glück Frigyes (1904-1910) között a Svábhegyi Egyesület elnöke, kezdeményezésére és a budapesti szállodások, vendéglősök, valamint kocsmárosok- anyagi támogatásával épült meg az Erzsébet kilátó, a János hegy legmagasabb pontján.
1910. Erzsébet királynénak az emlékére átadták az Erzsébet-kilátót a János-hegyen, amely Schulek Frigyes tervei alapján készült.
1910. A Svábhegyen is
szatucsek, 2018. április 05. csütörtök, 17:13
10 inspiráló idézet II. János Pál pápától
13 éve halt meg a legkedveltebb pápa. 2018-04-02
Karol Józef Wojtyla néven 1920. május 18-án született, a katolikus egyház feje volt 1978-tól a haláláig, 2005. április 3-ig. Pápai tevékenységét végigkísérte a népek és vallások közti egyetértés elősegítése, ennek jegyében bocsánatot kért az egyház múltbéli bűneiért. Erkölcsi tanításában konzervativizmus, valamint az emberi élet és méltóság melletti kiállás jellemezte. II. János Pál volt a harmadik leghosszabb ideig hivatalban lévő pápa Szent Péter és IX. Piusz után. Kétségtelenül ő a történelem eddigi legismertebb és legközkedveltebb pápája.
Utóda, XVI. Benedek pápa 2011. május 1-jén boldoggá avatta. Szentté avatására 2014. április 27-én, az Isteni irgalmasság vasárnapján került sor.
Halálának évfordulója alkalmából 10 inspiráló mondását gyűjtöttük össze, érdemes elgondolkodni rajtuk
“Jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani."
1 “Amilyen mértékben növekszik benned a
maroka, 2018. április 04. szerda, 17:46
II. János Pál pápa
Karol Józef Wojtyła Wadowice, 1920. május 18. - Róma, 2005. április 2.) a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig.

II. János Pált 1978. október 16-án választották pápává. Október 22-én, szabad ég alatt, a Szent Péter-bazilika előtti téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét, melyen 117 bíborossal karöltve és mintegy negyedmillió emberrel imádkozott együtt. 264. volt az egyházfők sorában, 455 év óta az első nem olasz, és az összes addigi pápa között a legelső szláv.

Pápai tevékenységét végigkísérte a népek és vallások közti egyetértés elősegítése, ennek jegyében bocsánatot kért az egyház múltbéli bűneiért. Erkölcsi tanításában konzervativizmus, valamint az emberi élet és méltóság melletti kiállás jellemezte. Társadalmi kérdésekben egyaránt kritizálta a ,,létező" szocializmust és a kapitalizmust. Szorgalmazta a keresztény gyökerek megemlítését az Európai Unió alkotmányában. A béke híve volt, többször felemelte szavát a háborúk ellen.

Több mint 100 utazást tett
menusgabor, 2018. április 01. vasárnap, 21:30
Egy palesztin meghalt, egy megsebesült izraeli lövedékektől a Gázai övezetnél
A palesztin beszámolók szerint egy huszonhét éves mezőgazdasági munkás, Omar Vahid Szamúr vesztette életét az övezet déli határánál, Hán-Junisznál. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy éjszaka két incidens történt a határ mentén, amelyekben a határ túloldala, a palesztin földek felé lőttek.

"A katonai erők az övezet északi részén rálőttek két gyanús emberre, akik a biztonsági kerítés berendezését bolygatták, emellett éjjel a déli részeken ketten is megközelítették a határhoz közeli földeket, és gyanús tevékenységet folytattak. A hadsereg harckocsiból lőtt rájuk"- derült ki a történtekről kiadott katonai közleményből.

A határral szomszédos részeken különösen erős a feszültség ezekben a napokban, mert a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász péntekre, a palesztin "föld napjára" meghirdette a "visszatérés menetét", amelyben többezres tömegeket mozgósítanak a határ menti, a múltban többször erőszakossá fajult tüntetésekhez.

Gadi Ejzenkot vezérkari főnök erősen feszültnek
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 08:41
Grezsa István: Kárpátalján a magyar iskolaépítés a legjobb válasz az ukrán oktatási törvényre
Olga, a Szent István líceum igazgatója beszédében kiemelte: "Munkács és Kárpátalja magyarjai ezúttal is megbizonyosodhattak a felől, hogy fontosak vagyunk az anyaországnak, ezért támogatja kulturális, nyelvi értékeinket, identitásunk megőrzését, szülőföldön való megmaradásunkat." Köszönetét fejezte ki a támogatásért, rámutatva, hogy az új épülettel az intézményi és közösségi élet is fellendül Munkácson. "Nagyra értékeljük Magyarország nemzeti kormányának segítségét, bízunk benne, hogy folytatja tevékenységét" - mondta a líceum igazgatója.

Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke a tanulás és főként az anyanyelven való tanulás fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette, az új épület nem csak oktatási célokat szolgál majd, hanem a magyarság háza, gyülekezési helye lesz, ami Munkácson különösen fontos, hiszen míg régen német nyelvű, addig most ukrán környezetben él a magyarság. "Ezért is fontos, hogy összetartsanak a magyarok, jöjjenek össze a líceumi épületben, felekezeti hovatartozásra való
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 13:44
1/244
Képek, videók
Mészely József Pünkösdi
maria_kadar_148
2018. május 22. kedd, 21:08
bugyi józsef...jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 19:57
József Attila
maria_kadar_148
2018. május 04. péntek, 21:09
józsef névg.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:18
józsef Attila.jpg
durcimarcika
2018. április 11. szerda, 17:03
sándor józsef...jpg
zsokica45
2018. április 02. hétfő, 11:55
sándor-józsef,benedek. ..j
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:50
sándor-józsef..jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:50
sándor-józsef.benedek. .jp
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:50
sándor-józsefb.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:49
sándor-józsef név,,.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:47
sándor józsef,,.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:41
Egyházmegyei Múzeum
romaikatolikusfgy
2009. október 13. kedd, 11:15
Egyházmegyei Könyvtár
romaikatolikusfgy
2009. október 07. szerda, 12:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.