Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Káposztás kocka
Káposztás kocka

Hozzávalók:
60 dkg liszt,10 dkg zsír,só,bors ízlés szerint,2,5 dkg élesztő, tojás,0,5 dl langyos tej,kb 30 dkg párolt káposzta(mint a k.tésztánál)
A lisztet a tálba szitáltam,sóztam,borsoztam,közepébe morzsoltam az élesztőt,egy csipet cukrot.Pár perc múlva ment utánuk a zsír és a tojás is.Elkezdtem a tésztát összegyúrni és folyamatosan adtam hozzá a káposztát.Rugalmas,de lágy tésztát készítettem,majd betettem hűsölni a hűtőbe.Reggel a sütőt 200 fokra kapcsoltam(légk.)a tésztát egyszer hajtogattam,kisodortam,a tetejét bevagdaltam,majd kockákra vágva kizsírozott tepsire raktam.Tojással lekentem a tetejét és irány a sütő!A káposztát helyettesíthetitek,töpörtyűvel,karamellizált hagymával,aszalt paradicsommal és még kitudja,hogy
reifregina, 2017. augusztus 01. kedd, 16:26
Fityisz vagy bütykös kalács, az isteni retró péksütemény
Különösen igaz ez a fityiszre vagy bütykös kalácsra, ami egy kis trükknek köszönhetően elképesztően foszlós, ráadásul neve és készítése is vicces.

Bütykös kalács vagy fityisz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici liszttel meghintjük, és konyharuhával letakarva 30 percet langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd
reifregina, 2017. július 27. csütörtök, 14:05
A világ legjobb lángosa / Írta.nagyi/
A világ legjobb lángosát így készítheted el!

Nem lehet vele betelni, forrón jó sok fokhagymával és reszelt sajttal a legfinomabb!
Hozzávalók

1 kg liszt
2 evőkanál szárított élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
4-6 dl tej
a sütéshez olaj

Elkészítése

A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi darabokat szaggatunk ki a tésztából.
Olajozott felületen jól kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Kínálhatjuk akár magában is, de tejföllel megkenve és reszelt sajttal meghintve még finomabb!
nanoka72, 2017. július 18. kedd, 12:03
Bögrés vajdasági vajas tekercs – kelesztés nélkül
🙂

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:

- hat és fél bögre fehér finomliszt (82 dkg)
- bő háromnegyed bögre étolaj (2 dl)
- 1 kocka friss élesztő (5dkg)
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 bögre 2,8 %-os tehéntej (5 dl)

Töltelék:

- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 3 tojás
- 1 evőkanál só

+ egy tojás a kenéshez
+ kevés szezámmag a szóráshoz

Elkészítése:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert, negyed bögrényi langyos tejben, közben a töltelék hozzávalóit simára keverjük.

2. A felfutott élesztőt a tészta többi hozzávalójával sima tésztává gyúrjuk, majd négy részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként fél centi vastagságú téglalapokká nyújtjuk őket, amiket megkenünk a krém negyed-negyed részével, majd feltekerjük őket, mint a bejglit. Ezután jön egy fontos lépés: a rudakat egy nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk. Ez azért fontos,
nanoka72, 2017. július 11. kedd, 07:39
Bögrés lángos dagasztás nélkül
joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez

És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat 🙂
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy
aranyag, 2017. június 24. szombat, 15:21
Kefires kifli
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor

1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
A krémhez:
1 csomag margarin
3 dkg só
A tetejére:
egy tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.

Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.

16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét.

Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.

Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.

Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel
koszegimarika, 2017. június 20. kedd, 08:01
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Hozzávalók

25 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
só,
2 dkg élesztő

Töltelék

40 dkg túró,
3 kanál cukor,
2 tojássárga,
1 kanál dara,
1 kanál apróra vágott zöld kapor

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite" módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.

Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:

Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még
horvathnemagdi, 2017. június 13. kedd, 17:09
8 káprázatos tészta recept
alkalmas. A hozzávalókat öntsük egy tálba és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Ha édes süteményt készítünk belőle, adhatunk hozzá még 2 evőkanál cukort.

3. Kefir alapú kelt tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
0,5 bögre napraforgó olaj,
1 evőkanál cukor,
1 kiskanál só,
1 kiskanál porélesztő,
2,5 bögre liszt.

Elkészítés:

Ez a tészta könnyű és bármilyen töltelékkel megtölthető. Keverjük el a porélesztőt a felmelegített kefirben, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni 1,5 órát.

4. Puha tészta kefirrel készítve 5 perc alatt

Hozzávalók:

2 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 bögre liszt,
1 bögre kefir vagy joghurt,
1 kiskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

Keverjük el a szódabikarbónát a kefirben, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a lisztet, keverjük jól össze. A tészta könnyű és puha
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
élesztős burgonyás lángos !
Frank J . könyvéből !

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
1 egész tojás
1.5 dl tej
2 dkg élesztő
1 ek. olaj
1 tk. só
alngyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd mindent egybe keverek össze. alaposan kidolzom , félujjnyi vastagra kinyújtom , fánk szaggatóval kiszaggatom .
langyos helyen hagyom állni fél órát, majd kissé széthúzogatva olajban kisütöm .
ibolya58, 2017. június 10. szombat, 09:54
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 3 dl tejföl
• 1 dl langyos tej
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 kávéskanál cukor
• 3 kávéskanál só
a díszítéshez:
• 1 tojás
• reszelt sajt
• magvak

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, 15 dkg puha vajat és az élesztős tejet. Az egészből sima, a táltól elváló tésztát dagasztunk, amit aztán letakarva duplájára kelesztünk.

A kelesztés után a tésztát minél vékonyabb téglalappá nyújtjuk. A megmaradt 10 dkg vajat megolvasztjuk, és a felét a
nanoka72, 2017. május 29. hétfő, 21:16
Habos meggyes pite


a tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
3 evőkanál tejszín
15 dkg mandulalap

a töltelékhez:

70 dkg meggy (nálam 720 ml meggybefőtt)
1 csomag tejszínízű pudingpor
13 dkg kristálycukor
5 dl tej
6 lap zselatin
5 dl tejszín

A lisztet a tálas mixer táljába szitáltam, közepébe mélyedést készítettem.
Ide morzsoltam az élesztőt, amit leöntöttem a meglangyosított tejjel.
Oldalról lisztet húztam rá, és kelni hagytam.
Negyedóra elteltével hozzáadtam a langyos vajat, a porcukrot és a sót, valamint az enyhén felvert tojásokat, és szép, egynemű tésztává dagasztottam.
Letakarva, langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztettem.
Amíg a tészta kelt, elkészítettem a tetejére a mázat: összemelegítettem a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt, majd amikor egynemű lett, a tűzről lehúzva
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 11:20
1/403
Képek, videók
Káposztás kocka
sanci81
2016. március 28. hétfő, 10:47
káposztás kocka.jpg
dnemethk
2012. február 03. péntek, 21:41
Kép5-káposztás kocka.jpg
fama2
2010. július 10. szombat, 16:37
KÁPOSZTÁS KOCKA.jpg
bferike
2010. március 15. hétfő, 12:33
Káposztás kocka
csiga01
2009. december 12. szombat, 09:47
Káposztás kocka.jpg
sarkadykati
2009. november 17. kedd, 02:41
káposztás kocka.gif
maroka
2009. november 16. hétfő, 20:35
Káposztás kocka
devaihenrietta
2009. február 06. péntek, 23:35
káposztás kocka
idgie1975
2008. december 06. szombat, 19:42
Káposztás kocka
kabdeboklara
2008. október 08. szerda, 00:32
Káposztás kocka
magdaseppa
2008. augusztus 01. péntek, 06:17
Köd szitál ...
somariza
2011. október 25. kedd, 15:57
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
Címkék
nyújtófa segítségével, tálas mixer, tésztát duplájára, tálba szitáltam, kanál cukor, közepébe öntjük, élesztőt felfuttatjuk, enyhén felvert, tejet meglangyosítjuk, nagyobb műanyag, meglangyosított tejjel, megkelt élesztőt, fontos lépés, strandhangulatot idéző, csipet cukrot, reszelt sajttal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.