Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:47 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
sajtos muffin
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej
Töltelék
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére
felvert tojás
szezámmag

ELKÉSZÍTÉSE

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk. A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb,
faciendum, 2018. május 10. csütörtök, 20:18
Mákos kalács
1/2 l tej
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
2 ek cukor
80 dkg finomliszt


A töltelékhez:

40 dkg darált mák
20 dkg cukor
2 dl tej
1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
meggy szemek ízlés szerint (vagy meggydzsem)

Kenéshez:

1 tojás sárgája
kb 0,5 dl tej

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket és összedolgozom a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát.

A mákot összekeverem a cukorral, majd a forró tejjel leöntöm. Amikor kihűlt belefacsarom a citrom levét és hozzákeverem a citrom reszelt héját.
Ha a tészta megkelt átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és olyan vastagságúra, amilyen vastag
nanoka72, 2018. május 05. szombat, 07:23
Kefires lángos
Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag
A tészta hozzávalói
4 db tojás
5 dkg friss élesztő
6 dl kefir
3 tk só
100 dkg finomliszt
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű)
A tetejére
6 gerezd fokhagyma
12 ek tejföl
24 dkg sajt (reszelt)
,

elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére,
anyu65, 2018. május 03. csütörtök, 22:01
Sajtos csigák recept Galéria
recept

Galéria (8)
Sajtos csigák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 24-26 darabhoz:
A tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 dl tejföl
5 cl olaj
2 tojás sárgája
só ízlés szerint
1 tk cukor
A töltelékhez:

3 dl tejföl
40 dkg (trappista) sajt
Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 160-170 fokon megsütjük.

tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:32
TÚRÓS LEPÉNY (tejbegrízes)
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 250 ml tej
- pici só

Tetejére( 1 )
- 1 l tej
- 5 kanál cukor
- 10 kanál griz

Tetejére ( 2 )
-50 dkg turó
-200 ml tejföl
-2 tojás
- mazsola(elöre beáztatom)
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

-Felfuttatom az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel

- A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem, miután megkelt kinyujtom és a tepsi aljára teszem.

-Megfőzöm a grizet (tej+ cukor +griz)és melegen a tetejére simitom

-Összekeverem a turót, tejfölet,tojást ,mazsolát és cukrot a griz tetejére simitom

-Előmelegitett sütőben 30 percig sütöm:)

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu


(én alapból csak így készítem:
tészta kinyújtva
rákenve a mazsolás túró
tejföl+tojás
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:53
Vendégváró kifli
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kifli

70 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 kis doboz kefir
2 tojás
1 dl olaj

15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:54
Medvehagymás lángos
receptet csak azért tettem a családiba, hamar megtaláljam, ha sütök újra, nagyon finom!
Jobban ízlett a családnak, mint a medvehagymás pogácsa..

Medvehagymás lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dl tej
2-2,5 dl víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
pici cukor
2 marék medvehagyma apróra vágva
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem,
gabfe, 2018. április 23. hétfő, 14:21
Krumplis pogácsa
pogácsa

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás és zsírozott tepsibe sütés forró 220 C fok sütő kb 15-20 perc de szemre nézni inkább.

Ebből 154 darab lett amikor
irmus, 2018. április 20. péntek, 17:16
Receptek az 1930-as évekből
meglisztezett gyuródeszkára borítva kis fánkszagatóval kiszagatjuk Minden sort megkenünk böven olvasztot vajjal meghintjük porczukorral és durván tört mandulával meg mazsolával és 1-1 kanál barack lekvárt kenünk rá. A formát csak félig töltsük meg aztán letakarva megkelesztjük, mig a forma tele lesz. Forró sütőben 1 óra hosszáig sütjük. Tej vagy borsodóval tálaljuk."

Kuglóf:

"10 dkg vajat habosra keverünk 9 dkg porczukorral. Hozzáteszünk 2-3 tojás sárgáját 2 dkg tejben feloldott élesztőt, 45-50 dkg lisztet, 10 dkg mazsolát és egy kis sót. Mindezt összekeverjük egy csésze langyos tejjel és jól kidolgozzuk, mig sima és hólyagos lesz és mig a kanálról leválik. Vajjal kikent vagdalt hámozott mandulával meghintett formában megkelesztjük és erős tűznél megsütjük."

Csokoládé-tekercs:

"6 tojás sárgáját, 12 dkg porczukorral, negyed óráig habosra keverünk, adunk hozzá 8 dkg reszelt csokoládét, 8 dkg lisztet és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Egy jól kivajazott
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók: 4 személyre
Kapros-túrós lepény
- csipet só
- 2 db tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 7 dkg vaj
- 60 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 4 dl tej

Töltelék
- 1 csokor kapor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 db tojás
- 50 dkg tehéntúró

A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, beleszórjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen kb. 15 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, a tejes élesztőt beleöntjük. Ide kerül az olvasztott vaj, a porcukor, a tojássárgája meg a csipetnyi só is. Dagasztani kezdjük úgy, hogy közben apránként a többi tejet is belegyúrjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik, és közepesen kemény kelt tészta lesz belőle. Letakarva, langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán ellapítjuk. Egy kivajazott, kilisztezett tepsire a
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:13
őszibarackfánk !
Őszibarackfánk

Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya,
25 dkg liszt,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
2-2,5 dl tej,
1 teáskanál porcukor
csipetnyi só,
félliternyi magozott, felezett őszibarackbefőtt,
a tetejére fahéjas porcukor

Elkészítése

: Fél dl langyos tejben simára keverjük az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot is. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyerünkben összegömbölyítjük. Nem baj, ha nem sikerül szabályos kerek formára! 180 fokosolajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük, és a fölösleges olajat lecsöpögtetve vagy
ibolya58, 2018. április 08. vasárnap, 11:46
bécsi gyürüfánk !
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztő,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 zacskóvaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;

olaj a sütéshez;

a tálaláshoz:
2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a fonatot gyűrűformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyűrűket. Bő, forróolajban először az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
ibolya58, 2018. április 07. szombat, 14:02
1/405
Képek, videók
sajtos sonkás muffin
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:21
Sajtos-hagymás muffin
foltoskata
2011. május 08. vasárnap, 20:50
Sajtos muffin
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 06:27
10343_sajtos-muffin_n. jpg
sarkadykati
2011. február 27. vasárnap, 05:24
sajtos csokis muffin
ibolya58
2010. július 12. hétfő, 17:55
sajtos mandulás muffin
ibolya58
2010. június 06. vasárnap, 12:47
chilis sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 14:47
hagymás sajtos muffin !
ibolya58
2010. május 29. szombat, 13:53
sajtos joghurtos muffin !
ibolya58
2010. március 28. vasárnap, 14:22
sajtos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:26
sajtos kolbászos muffin
ibolya58
2010. március 16. kedd, 16:20
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
Sajt a tetejére
sarkadykati
2010. november 26. péntek, 02:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.