Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:25 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bögrés lángos dagasztás nélkül
joghurt, 140 g-os (összesen bő 3 dl joghurt), ha valami hígabb fajtával dolgozunk, akkor 4 pohár (összesen 4 dl)
- 2 tojás
- 2 teáskanál só
- fél deci langyos víz
- olaj a sütéshez

És a strandhangulatot idéző fokhagymás kencéhez 4 gerezd fokhagymát, 4 evőkanál olajat, 1 púpos mokkáskanál sót és három-négy evőkanál vizet keverünk össze. Ezzel kenjünk majd meg a kisült lángosokat 🙂
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt.
2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba.
3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy villával nagyjából összeállítjuk a tésztát. Ezután kézzel összegyúrjuk.
4. Hagyjuk meleg helyen megkelni.
5. Ezután kisebb, nem egészen öklömnyi bucikat szaggatunk belőle, kicsit meggömbölyítjük őket, majd hagyjuk őket ismét kelni, míg fel nem dagadnak (15-20 perc).
6. Egy fazékban olajat hevítünk.
7. Egy lapos tányért bekenünk étolajjal, majd beleteszünk egy
aranyag, 2017. június 24. szombat, 15:21
Kefires kifli
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor

1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő
A krémhez:
1 csomag margarin
3 dkg só
A tetejére:
egy tojássárgája

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.

Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.

16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét.

Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.

Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.

Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel
koszegimarika, 2017. június 20. kedd, 08:01
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Hozzávalók

25 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
só,
2 dkg élesztő

Töltelék

40 dkg túró,
3 kanál cukor,
2 tojássárga,
1 kanál dara,
1 kanál apróra vágott zöld kapor

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite" módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.

Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:

Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még
horvathnemagdi, 2017. június 13. kedd, 17:09
8 káprázatos tészta recept
alkalmas. A hozzávalókat öntsük egy tálba és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Ha édes süteményt készítünk belőle, adhatunk hozzá még 2 evőkanál cukort.

3. Kefir alapú kelt tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
0,5 bögre napraforgó olaj,
1 evőkanál cukor,
1 kiskanál só,
1 kiskanál porélesztő,
2,5 bögre liszt.

Elkészítés:

Ez a tészta könnyű és bármilyen töltelékkel megtölthető. Keverjük el a porélesztőt a felmelegített kefirben, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni 1,5 órát.

4. Puha tészta kefirrel készítve 5 perc alatt

Hozzávalók:

2 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 bögre liszt,
1 bögre kefir vagy joghurt,
1 kiskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

Keverjük el a szódabikarbónát a kefirben, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a lisztet, keverjük jól össze. A tészta könnyű és puha
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
élesztős burgonyás lángos !
Frank J . könyvéből !

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
1 egész tojás
1.5 dl tej
2 dkg élesztő
1 ek. olaj
1 tk. só
alngyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd mindent egybe keverek össze. alaposan kidolzom , félujjnyi vastagra kinyújtom , fánk szaggatóval kiszaggatom .
langyos helyen hagyom állni fél órát, majd kissé széthúzogatva olajban kisütöm .
ibolya58, 2017. június 10. szombat, 09:54
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
• 3 dl tejföl
• 1 dl langyos tej
• 2,5 dkg friss élesztő
• 1 kávéskanál cukor
• 3 kávéskanál só
a díszítéshez:
• 1 tojás
• reszelt sajt
• magvak

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, sót, 15 dkg puha vajat és az élesztős tejet. Az egészből sima, a táltól elváló tésztát dagasztunk, amit aztán letakarva duplájára kelesztünk.

A kelesztés után a tésztát minél vékonyabb téglalappá nyújtjuk. A megmaradt 10 dkg vajat megolvasztjuk, és a felét a
nanoka72, 2017. május 29. hétfő, 21:16
Habos meggyes pite


a tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
3 evőkanál tejszín
15 dkg mandulalap

a töltelékhez:

70 dkg meggy (nálam 720 ml meggybefőtt)
1 csomag tejszínízű pudingpor
13 dkg kristálycukor
5 dl tej
6 lap zselatin
5 dl tejszín

A lisztet a tálas mixer táljába szitáltam, közepébe mélyedést készítettem.
Ide morzsoltam az élesztőt, amit leöntöttem a meglangyosított tejjel.
Oldalról lisztet húztam rá, és kelni hagytam.
Negyedóra elteltével hozzáadtam a langyos vajat, a porcukrot és a sót, valamint az enyhén felvert tojásokat, és szép, egynemű tésztává dagasztottam.
Letakarva, langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztettem.
Amíg a tészta kelt, elkészítettem a tetejére a mázat: összemelegítettem a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt, majd amikor egynemű lett, a tűzről lehúzva
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 11:20
Kürtőskalács sütőben
finomliszt
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál vanília aroma vagy fél csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja és leve
egy csipet só
A külső kenéshez:

1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál kristálycukor
A hempergetéshez:

3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fél citrom levét és reszelt héját + a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük. (Lehet, hogy picit több langyos tej kell hozzá, mint 1 dl, ez függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől... akkor annyi langyos tejet adjunk még hozzá a végén, hogy jó puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.)

2. Az üres papírtörlő
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:33
Habkönnyű burgonyás pogácsa
db tojássárgája
3 csapott teáskanál só
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés
210 perc

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.

Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára
nanoka72, 2017. május 20. szombat, 06:35
Sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
A tésztához :
2 dl tej
7 g szárított élesztő
1 teáskanál porcukor
47 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 dl étolaj
1 db tojás (L - es)

A töltelékhez :
8 dkg puha margarin
8 dkg félkemény sajt

A tetejére :
1 db tojás
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés
70 perc

Mérjük ki a tészta hozzávalóit.

Az élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk egy szép sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk 15 percet pihenni.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit.

A margarint egy fakanállal kikeverjük, a sajtot lereszeljük.

Láthatóan duplájára emelkedett
suzymama, 2017. május 11. csütörtök, 15:52
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tészta:
kb. 3 dl tej,
1 csomag száraz élesztő,
1 teáskanál cukor,
30 dkg finom liszt,
30 dkg rozsliszt,
1 tojás,
1 dkg só,
2 evőkanál vaj,
15 dkg durvára vágott dió,
3 ostya
A töltelék:
1,2 kg sovány főtt sonka,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
1 nagy alma,
2 evőkanál citromlé,
2,5 dl húsleves,
4 cl almapálinka,
1 teáskanál majoránna,
tej megkenni,
papír a sütéshez

Előkészítés:
Az élesztőt és a cukrot langyos tejben feloldjuk, majd a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval együtt egy keverőtálba tesszük, és sima tésztává dolgozzuk össze. Ezután beleadjuk a diót, majd letakarva, meleg helyen, 1 órán át kelesztjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk; a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk; az almakockákat rövid ideig pároljuk benne; hozzáadjuk a mézet; felöntjük a citromlével, a levessel és az almapálinkával, belekeverjük a majoránnát,
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
1/403
Képek, videók
dagasztás után
kukta
2015. január 24. szombat, 18:53
Jó-reggelt-dagasztás.p ng
hatibacsi
2014. december 27. szombat, 09:46
Dagasztás nélküli kenyér.
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 21:32
Dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 21. szerda, 06:59
Dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 20. kedd, 07:06
dagasztás nélküli kenyér
sarkadykati
2012. március 20. kedd, 07:06
90 perc dagasztás
sarkadykati
2011. február 21. hétfő, 10:57
tészta a dagasztás után
barbette
2010. január 10. vasárnap, 16:52
gépben kész a dagasztás
kmagdi
2009. február 23. hétfő, 17:11
a dagasztás kész
kmagdi
2009. február 22. vasárnap, 15:12
dagasztás
barbette
2008. október 31. péntek, 16:30
Ady-idézö 01.jpg
chillik
2016. november 02. szerda, 05:01
Ady-idézö 02.jpg
chillik
2016. november 02. szerda, 05:01
Ady-idézö 03.jpg
chillik
2016. november 02. szerda, 05:00
Idéző végzés
furaila
2015. december 01. kedd, 22:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.