Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 11:27 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jogerősen fegyházbüntetésre ítéltek a korábban felmentett, sőt kárpótolt vádlottakat
összetalálkozott a kint figyelő fiatalabb Burkával. Vitatkozni kezdtek, amire az idősebb Burka is kijött a házból. A sértett tetten érte és felismerte a vádlottakat, ők viszont nem akartak a lopásról lemondani. Lelökdösték a férfit a teraszról, az elsőrendű vádlott ököllel kétszer fejen ütötte, a másodrendű pedig a feszítővassal vágta fejbe. A sértett földre került és elvesztette az eszméletét. Ekkor ifj. Burka még háromszor fejen ütötte a betonvassal. A férfi nagy valószínűséggel még élt, amikor otthagyták és az éjszaka folyamán halt bele sérüléseibe.

A perújítási eljárás során a másodrendű vádlott volt élettársa elmondta: a gyilkosság estéjén apa és fia megbeszélte, hogy leszereli az antennát, később pedig élettársa azzal tért haza, hogy megölt egy embert. Hozzátette: párja utasítására ő mosta ki a vérrel szennyezett nadrágot. Az asszony elmondta azt is, hogy a két vádlott később megfenyegette, nehogy vallomást tegyen ellenük, anyósa pedig azt mondta neki, ha "eljár a szája, akkor belevágja a
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:51
Érdekesség
kell(ene) a 8 órányi alvás, de ők gyakrabban felébrednek és nehezebben alszanak vissza éjszakánként. A kávé és az alkohol elhagyása segíthet, illetve az is, ha akkor megyünk aludni, amikor álmosak vagyunk. Vagyis ne az órát nézzük, hanem belső óránkra figyeljünk.

Ha valaki este 10 órakor megy aludni, a legideálisabb, ha 5:30 már felkel. Igaz vagy hamis?

igaz: Az alvásnak öt fázisa van. Ezek alkotnak egy alvásciklust, amely körülbelül 90 perc. Több ilyen cikluson is átmegyünk egy éjszaka során, és akkor vagyunk a legkipihentebbek, ha nem egy-egy alvásciklus közepén ébredünk fel, hanem a vége felé.

Az alvajárókat inkább ne ébresszük fel. Igaz vagy hamis?

hamis: Bár sokan úgy tudják, az alvajáró embert nem szabad felébreszteni, ennek az ellenkezője igaz: ajánlott finoman, de határozottan mégis magukhoz téríteni őket, mielőtt még alvajárás közben ártanának maguknak.

Ha napközben 30-60 percnél tovább szundikálunk, akkor megzavarhatjuk az éjszakai
kirscha, 2018. szeptember 11. kedd, 22:14
Szép estét kívánok mindenkinek!érdekesség
Dorian Gray azt kívánja tökéletes szépségű portréját látva, bárcsak örökké ilyen fiatal és üde maradhatna, és inkább a kép öregedne meg helyette. Kívánsága valóra válik, és a következő 18 évben egyetlen percet sem öregszik, jóllehet egyre mélyebbre süllyed a gonoszságba és az erkölcsi fertőbe egy gazdag lord pártfogása alatt, akit - nem meglepő módon - sokan az ördöggel azonosítanak.

Az évek telnek, de mindenki megdöbbenésére Dorian Gray testén, arcán sem az alkohol, sem a kábítószer, sem az éjszakai lumpolás nem hagy nyomot. Ám a következmények nélküli élet kiöli belőle az erkölcsi tartást is: amikor festő barátja véletlenül rábukkan a szörnyűségesen torzzá öregedett festményre, egy vita hevében egyszerűen megöli korábbi barátját. A kép és az önimádat bűnös hálójából Dorian Gray végül csak úgy tud elmenekülni, hogy magát a festményt is megöli, mert rádöbben, hogy az ember lelkén nyomot hagynak a bűnök akkor is, ha ezt mások nem látják, és képtelen együtt élni szörnyeteggé változott
kirscha, 2018. szeptember 11. kedd, 20:48
Enneagram - Négyes Archetípus Szintjei /4.5./
5. A magába mélyülő romantikus

Ahogy az átlagos Négyeseket mind jobban elfoglalják a hangulataik és az önmagukról és másokról szőtt romantikus fantáziáik, kezd kialakulni bennük az a vélekedés, hogy ha túl sokat érintkeznek a világgal és különösen a többi emberrel, akkor szétesik a törékeny énkép, amelynek a létrehozásán dolgoznak. Egyre nehezebben engednek közel magukhoz bárkit, mert félnek, hogy a többi ember megszégyenítené őket, vagy rámutatna, hogy milyen sok tekintetben különbözőek a saját képzeletükben felépített énképtől. Például nagy művésznek tarthatják magukat, holott nem töltenek különösebben sok időt alkotással vagy kétségeik vannak műveik értékét illetően. A képzeletükben azonban minden lehetséges, és az átlagos Négyesek csak az énképüket támogató emberekkel és helyzetekkel akarják körülvenni magukat.

Ebben a fázisban az átlagos Négyesek tartózkodóak, félénkek és rendkívül visszahúzódóak - melankolikus, kínosan feszengő kívülállók. Szeretnék megértetni a többiekkel,
eposz, 2018. szeptember 10. hétfő, 12:39
Nagy Nyárvégi Kirándulás
NAGY NYÁRVÉGI KIRÁNDULÁS

Észak Magyarország az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. Kulturális és természeti adottságokban gazdag terület, ami az idegenforgalom szempontjából lényeges potenciált jelent. (Aggtelek, Miskolc-Tapolca, Lillafüred, Eger). Számos romantikus vár és várrom (Boldogkőváralja, Diósgyőr, Eger, Füzér, Sárospatak), történelmi emlék és történelmi helyszín (Gönc, Vizsoly), Mezőkövesd, Tard, Szentistván - a matyó népcsoport központjai, valamint maga a Tisza-tó a vízi- és ökoturizmus "zászlóshajója", a tokaji és az egri borvidék országos, illetve nemzetközi hírnévnek örvendenek. Kiemelkedő öröksége a térségnek
menusgabor, 2018. szeptember 09. vasárnap, 21:45
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
szabták ki rá a büntetést. Mert hiába múlt el a tündérek világa, s került a víz, azaz a felszín alá, tudatunk mélyére, attól a világot valójában még mindig az ő világukat is átható, éltető örök szellemi törvények uralják.

FECSKE

A magyar hagyományban a madarak az éghez, a felső világhoz tartozó lények, amelyek közvetítenek az isteni, szellemi szféra és az emberek, a földi világ között. A madaraknak többnyire más és más a szimbolikus szerepe, attól függően, hogy nappal vagy inkább éjszaka éberek, ragadozó vagy énekes madarak, erdőben élnek vagy vizek mentén - ez mind különböző szerepet, feladatot jelölt ki számukra a természeten túli, mitikus világban.
Némelyik madarat kultikus, már-már vallásos tisztelettel védték, mint a gólyát, a fecskét, a mezei pacsirtát, a galambot. Közülük azonban egyedül a fecskét tartották és mondták Isten madarának. A fecske eredetileg Boldogasszony madara, érkezése, az eresz alá telepedése Boldogasszony óvó, védő erejének, szentségének közvetítését
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:03
A Sziklakórház Atombunker Múzeum itthon a legnépszerűbb
A rangsorolás a látogatók és felhasználók értékelése alapján alakult ki. A múzeum 2016 után másodszor lett a legnépszerűbb - közölte az intézmény vasárnap az MTI-vel.

A Sziklakórház Atombunker Múzeum Európa szívében, a budai Vár alatt helyezkedik el. A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig.

A múzeum 2007-ben a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az elmúlt tíz évben mintegy egymillió látogató tekintette meg a Sziklakórház örökségét.
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 14:12
Te vagy a mindenem
Kun Magdolna - Te vagy a mindenem


Szavaidban találom a rétek vadvirágát,
könnyeid hullatnak rám aranypermetet,
hangod az, mely utat nyit a mennyország felé,
mikor két karod ölelésébe némán elveszek.
Szíved dallamától dobban ábrándozó szívem,
mikor együtt csókolózunk a nyári ég alatt,
s ha összekulcsolt kezünkre enyhe szellőt fúj
a szemlesütve vágyakozó esti alkonyat.
Te vagy nekem az ébredő nap bíborszínű fénye,
az esthomályban burkolt álompillanat,
te vagy a szívszerelem legtisztább érzése,
mikor ajkamra álmodod a rózsaszirmokat.
Úgy szeretlek téged, mint a kiszáradt meder,
mely esőcseppből éleszt vízkristályokat,
hogy az arra járó napnak gyémántot ragyogjon,
mikor vándorútja során mellette elhalad.
Csodavizű forrás vagy, ha mesére szomjazom,
tündérszárnyú varázs a bódult éjszakákon,
melyben szikrázó lángfényed átfonja
vorosrozsa66, 2018. szeptember 08. szombat, 00:41
Meteorológiai szolgálat: öt nap alatt 100-160 milliméter eső esett a Dunántúl északi felén
1 millimétert sem érte el az 5 napos összeg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint szerdára is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

A déli óráktól az ország keleti kétharmadán szórványosan lehet zivatarokra számítani, intenzívebb gócok elsősorban az Eger-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában fordulhatnak elő. Éjszaka a zivatarok mindenütt megszűnnek, majd csütörtökön elsősorban a középső országrészben lehet néhol dörgés, villámlás. A zivatarokat szerdán főként felhőszakadás kísérheti, de esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk.

Kitértek arra is, hogy csütörtök reggelre az Alföldön és az Észak-Dunántúlon foltokban köd képződhet.

Az előrejelzés szerint szerdán a hőmérséklet délután 24-29 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17-21 fok közé hűl le a levegő. Csütörtökön a
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 11:11
HLSZ - Újra Lanzafame a legjobb mezőnyjátékos
A HLSZ hétfőn, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett díjátadó ünnepségén elhangzott, hogy a hivatásos labdarúgók körében rendezett szavazáson hat férfi és két női kategóriára voksolhattak a futballisták, akik valamennyi esetben öt játékos közül választhattak.

A jelölési listát olyan szakemberek állították össze, mint Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Herczeg András, Szélesi Zoltán vagy Bognár György.

A leadott voksok alapján ismét Lanzafame teljesítménye volt a legmeggyőzőbb a játékosok körében Magyarországon. A nyáron a Budapest Honvédtól a Ferencvároshoz szerződött csatár éppen jelenlegi csapattársát, Varga Rolandot előzte meg a szavazáson, melyen Juhász Roland, a bajnok MOL Vidi FC csapatkapitánya végzett a harmadik helyen.

Két díj a címvédő székesfehérvári együtteshez került, ugyanis a szezon edzője Marko Nikolic, a kapusa pedig Kovácsik Ádám lett. A Honvédban nyújtott teljesítményével pedig nem csupán Lanzafame tűnt ki, hanem Gazdag Dániel is, aki az év 21 éven aluli labdarúgója
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 13:01
Te vagy a mindenem...
Kun Magdolna:

Te vagy a mindenem...

Szavaidban találom a rétek vadvirágát,
Könnyeid hullatnak rám aranypermetet.
Hangod az, mely utat nyit a mennyország felé,
Mikor két karod ölelésébe némán elveszek.

Szíved dallamától dobban ábrándozó szívem,
Mikor együtt csókolózunk a nyári ég alatt,
S ha összekulcsolt kezünkre enyhe szellőt fúj
A szemlesütve vágyakozó esti alkonyat.

Te vagy nekem az ébredő nap bíborszínű fénye,
Az esthomályban burkolt álompillanat,
Te vagy a szívszerelem legtisztább érzése,
Mikor ajkamra álmodod a rózsaszirmokat.

Úgy szeretlek téged, mint a kiszáradt meder,
Mely esőcseppből éleszt vízkristályokat,
Hogy az arra járó napnak gyémántot ragyogjon,
Mikor vándorútja során mellette elhalad.

Csodavizű forrás vagy, ha mesére szomjazom,
Tündérszárnyú varázs a bódult éjszakákon,
Melyben szikrázó lángfényed átfonja a testem,
És
aranyoslila, 2018. szeptember 02. vasárnap, 21:05
Három beruházás továbbra is jelentős torlódásokat okoz Szigetszentmiklós és Csepel térségében
Azt írták:munkanapokon reggel 6 és 9, illetve délután 16 és 19 óra között várható a legnagyobb forgalom és torlódás.

A közútkezelő közleményében kifejtette: a Szigetszentmiklós és Csepel térségében folyamatban lévő beruházások kivétel nélkül a közlekedési infrastruktúra fejlesztését és javítását célozzák az ott lakók és az arra közlekedők életszínvonalának javítása érdekében.

Július 13-án indult teljes útzár mellett a Massányi út felújítása Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalának beruházásában. Ezek a munkálatok október közepéig tartanak.

Az M0-s autóút felújítása a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában és beruházásában terelések kiépítésével július 14-én indult el két szakaszon. A teljes projekt több ütemben 2020 tavaszáig tart.

Ezek mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában május 2-án indult el a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása egy új körforgalmú csomópont építésével az M0-s autóút mellett. A teljes projekt október közepére
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:47
1/452
Képek, videók
Vádlottak.hu.jpg
rambobby
2007. június 10. vasárnap, 09:48
felmentették Rákosit
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:51
Csirkecomb-figyelő
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:16
Figyelő
sanci81
2018. június 08. péntek, 17:32
Figyelő szem
sanci81
2018. május 10. csütörtök, 17:06
A kis figyelők
sanci81
2018. április 27. péntek, 17:28
A figyelő tündér
sanci81
2018. április 05. csütörtök, 16:06
A figyelő
sanci81
2018. március 23. péntek, 17:31
A figyelő Jézus
sanci81
2018. március 02. péntek, 17:39
Figyelő szemek
sanci81
2018. február 15. csütörtök, 16:53
Figyelő tekintetek
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:35
Öt évvel voltam idősebb n
furaila
2016. április 05. kedd, 14:36
Ahogy idősebbek leszünk
irmus
2015. június 15. hétfő, 07:23
idősebb.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:25
Katától idösebb hölgy
csalogany13
2014. november 16. vasárnap, 12:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.