Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:16 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
a fájdalom
előrehaj-tásával a térd felhúzódik. Kernig-tünet: a láb emelése nyújtva, bizonyos szög után b< hajlik.

Claudicatio intermittens

Végtagfájdalom. Az alsó végtag érszűkülete esetén, amikor a végtag ischemiaja fok

zódilfa szűkület mértékétől függően a betegnek kevés járás után megkell állma a végtag

fájdalma miatt (Kirakat-betegség).A fájdalomcsillapítás szempontjai és szabályai:Szempontok:

- nyugodt éjszaka a beteg számára

- megfelelő gyógyszeres terápia

- beteg állapotának figyelemmel kiséréseSzabályai:

1. gyógyszereket pontos időben, szükség szerint kell bevenni.+ szükséges a diagnózis felállítása

2. fájdalom esetén azonnal gyógyszert kell szedni.+ kell az orvos utasítása

3. mindig a leggyengébb, de még hatásos fájdalomcsillapítót kell adni.

4. ha az adott fájdalomcsillapító nem használ, jelezni kell az
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:23
Ferenc pápa a fiataloknak:
Március 19-én délelőtt a Szentatya jelenlétében megkezdődött a következő püspöki szinódust előkészítő, egyhetes preszinodális összejövetel plenáris ülése.
A pápa szavai az imádság előtt:
Most mindenki a saját hitében, a maga kételyében, abban, ami a szívében van, gondoljon Istenre, gondoljon arra, hogy szüksége van Istenre, gondoljon a benne élő kételyre (létezik-e Isten?), gondoljon saját lelkiismeretére, és kérje az áldást és a jóságot valamennyiünkre. Ámen.

A Szentatya beszéde:
..........
Kedves fiatalok, jó napot kívánok!
Köszöntöm mind a 15340 fiatalt! Reméljük, holnap még többen bekapcsolódnak ebbe a társalgásba, hogy előjöjjön mindaz, amit szívetekben hordoztok, amit szívünkben hordozunk. Bátran beszéljetek! Szégyenkezés nélkül! A szégyent hagyjátok kívül az ajtó előtt! Bátran beszéljetek: amit érzek, azt kimondom, ha pedig valaki sértve érezné magát, akkor bocsánatot kérek, és megyek tovább. Ti
maroka, 2018. március 21. szerda, 12:29
Folytatódott Sarkozy őrizetbe vétel alatti kihallgatása a 2007-es kampányának állítólagos líbiai támogatása ügy
A volt államfőt kedden reggel 8 órától éjfélig hallgatták ki, az éjszakát otthonában tölthette, majd szerda reggel 8 órától folytatódott a kihallgatás a Párizshoz közelii Nanterre-ban található korrupcióellenes hivatalban. Az őrizetbe vétel 48 órán át tarthat, azt követően vagy szabadon engedik vádemelés nélkül, vagy vizsgálóbíró elé szállítják, ahol ismertetik vele az ellene folyó eljárás megindítását vagy pedig egy későbbi időpontra idézik be ez utóbbi célból.

Az ügyben tanúként hallgatták meg kedden Brice Hortefeux-t, a volt államfő egyik legközelebbi politikai szövetségesét, aki több tárcát is vezetett 2007 és 2012 között. Ő kedd este szabadon távozhatott, s a Twitteren azt írta, hogy minden részletet elmondott, amelyek alapján "lezárható a tévedések és hazugságok sora".

A párizsi ügyészség az ügyben öt évvel ezelőtt indított eljárást ismeretlen tettes ellen aktív és passzív korrupció, befolyással való üzérkedés, okmányhamisítás, hűtlen kezelés, pénzmosás, bűnpártolás, valamint ezen
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 12:01
Kosztolányi Dezső – Budapest
víziló..."
A cimpilimpi zúg, a smokk vár,
pesztonka, asztaloslegény
les, fészkelődik a helyén.
A "zenekar" munkába fog már
s helyéből mindenkit kitúr
pár raccsoló, pipes ficsúr...


Ó, én szeretlek áhitattal
tornyos, kavargó, büszke Pest!
Ha elpihensz, s fáradva halkal
leszáll a csókos, csöndes est,
édes gyönyörtől fuldokolva
megyek ki a körútra nyomba.
Kék és forró az éjszaka,
halk a hegedűhúr zaja.
Bús lelkem ekkor átölelne
magyar, szerelmes városom,
szivemnek húrján átoson
kevély fajom szilaj keserve...
Bár tőlem olykor, pénz hiján
csak rossz hatost kap a cigány.


De félre tréfa, víg enyelgés,
halkabban édes ifjuság!
Így látja Pestet a szerencsés,
de jöjjenek csak a tusák
és törjenek meg búsan, őszen
térjek
chillik, 2018. március 20. kedd, 04:43
Téli éjszaka (József Attila verse nyomán)
L. Burda Zsuzsanna

Szólított az éjszaka!

Jött és szólított a sötét éjszaka,
Hallod:A közelítő lépéseket
Ködös őszi párában zizeg az avar,
Már félve számlálod a lépteidet,
Tudod, hogy éjszaka szólít valaki,
Érzed a magányt, sötét a csendes éj
Ez az éjszaka megtartja már az őszt,
Melegítő odvát keresi a vad...
Ki tudhatja, miért ez az éjszaka,
Fölötte a fehér Hold, sötétlő égen
Megszólít az éjszaka, az élő ősz.
Varjak fekete foltja: Közelgő tél!
A tél jeges, dermedt: reszketőn hideg,
Mégis bízik az ember: meghal a tél...
Evokáció:Klaszikus költőink egy-egy sorának átvétele, saját verseinkbe.
Itt: József Attila "Téli éjszaka" c. verséből.
bzsuzsanna, 2018. március 18. vasárnap, 21:04
Hóvihar - Mérsékelték a legmagasabb fokú veszélyjelzést
Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak még érvényben másodfokú figyelmeztetések, riasztások. Ezeken a területeken továbbra is magas hótorlaszokat emelhet a viharos szél.

Győr-Moson-Sopron, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge hófúvás veszélye miatt. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a további havazás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Továbbá, szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ónos esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Mint kifejtették: a legtöbb helyen megszűnnek a viharos széllökések, de a Bodrogközben akár az esti órákig lehetnek viharos körüli széllökések. Emiatt ezen a területen akár az éjféli órákig várható erős hófúvás. Emellett északkeleten több helyen, illetve néhol a Nyugat-Dunántúlon vasárnap és hétfőn is előfordulhat, gyenge vagy közepes
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 14:42
Hóvihar - Hajdú-Bihar 29 településén nincs áram, szünetel a villamosközlekedés Debrecenben
Közleményük szerint az áramszünet 29 településen és településrészen pontosan 19054 fogyasztási helyet érint.

A hibák elhárításán Bakonszegen, Balmazújvárosban, Bárándon, Berettyóújfaluban, Bihardancsházán, Biharnagybajomban, Bihartordán, Debrecenben, Ebesen, Földesen, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Hajdúnánás-Tedejen, Hajdúszoboszlón, Kabán, Kismacson, Látóképen, Nádudvaron, Nagyháton, Nagyhegyesen, Nagymacson, Nagyrábén, Ondódon, Püspökladányban, Sápon, Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenendolgoznak a szakemberek.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlan. A havazás és a hófúvás miatt Hajdúnánás és Hajdúdorog között vasárnap reggelre járhatatlanná vált útszakaszt megtisztították, újra járható.

A szombat esti ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt továbbra is szünetel a villamosközlekedés Debrecenben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtóügyeletese vasárnap
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 10:41
KIncsem
144 éve, 1874-ben született Kincsem, minden idők legeredményesebb versenylova. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy soha ne lássa meg a napvilágot ugyanis még a fedeztetés előtt Kincsem anyját, Waternyphet vándorló lókereskedők egy éjszaka során megpróbálták elrabolni. Csak az utolsó pillanatban ébredt fel a ló tulajdonosa, aki elkergette a rablókat. Lehet, hogy soha nem versenyzett volna, ha a tulajdonosának, Blaskovich Ernőnek sikerül eladnia. A lótenyésztő ugyanis kiárulta az egy évvel korábban született lovait, ám Kincsem senkinek sem kellett... A többit tudjuk: 54 versenyből 54-et nyert meg, csodájára járt az egész földkerekség. Idővel sztárallűrjei is lettek. Nem csak legenda, hogy annyira ragaszkodott az istállójába belógó macskához, hogy a külföldi nagy versenyeken is akkor volt nyugodt, ha ott van mellette a cica. A másik: csak kristálytiszta, friss vizet fogadott el. Egy svájci verseny alkalmával addig nem ivott, míg egy régi kút vizét nem tették elé vödörbe. Azt már fogyasztásra alkalmasnak találta.
lenke1964, 2018. március 18. vasárnap, 09:59
Hóvihar - HM: a katonák továbbra is készenlétben állnak
A közleményben kiemelték, hogy a katonák továbbra is készenlétben állnak. Eddigi tevékenységük során - szombat éjszaka és vasárnap reggel - több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton.

A Magyar Honvédség - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság segítésére - készenlétbe helyezte azokat a munkacsoportokat és haditechnikai eszközöket, amelyekkel szükség esetén segíteni tudnak a bajba jutott állampolgároknak, valamint hatékonyan részt vehetnek a katasztrófavédelmi szakemberek munkájában is - írták.

A Magyar Honvédség szombat délután óta hét helyszínen lát el folyamatos készenlétet különböző nagy teljesítményű eszközökkel, teherautókkal, lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal és helikopterekkel, a személy- és vagyonmentés érdekében az autópályák és főbb közlekedési útvonalak közelében, biztosítva ezzel az utak folyamatos járhatóságát.

A szentesi, a szolnoki és a debreceni katonák nagy erőkkel állnak készen arra az esetre, ha
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 08:50
Bizarr régi képek kórházakból
Csecsemők gázmaszkjának tesztelése, egy angol kórházban, 1940

A napsugár pótlása kvarclámpával (ennek egy továbbfejlesztett változata a szolárium) a Belgrave Gyermekkórházban, London, 1928

Gyerek pszichiátria egy kórházban.

1900-as évektől szintén a betegek relaxációját szolgálta a
Hidroterápia (a betegek relaxációját szolgálta) a Pilgrim pszichiátriai központban. A pácienst ilyenkor hidegvízbe fektették néhány órára, de volt, hogy egész éjszakára.

A Mikulás látogatása rémisztő bohócokkal egy
schuro, 2018. március 16. péntek, 20:35
Nem engedik be az Éjszakai farkasok nevű orosz motoros banda vezetőit Boszniába
szervezet már egyre több közép-kelet-európai országban hozott létre testvérszervezetet, például Szerbiában is, ahol ünnepélyes keretek között fogadják majd a bandát március 19-én. A boszniai hatóságok most Alekszandr Zaldosztanovnak, ismertebb nevén a Sebésznek, a banda fejének, valamint Sasa Savicnak, a szerbiai testvérszervezet vezetőjének tiltották meg a határátlépést.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanakkor becsületrenddel tüntette ki a motorosok vezetőjét, és a kedvenc bandájának nevezte az Éjszakai farkasokat.

A klub mintegy húsz tagja néhány napon belül kilencnapos balkáni körútra indul, amelynek során előbb Szerbiába, majd Bosznia-Hercegovinába látogat el. A tavaszi túra az Orosz Balkán nevet viseli, ami egyesek szerint azt is jelzi, hogy a bőrszerkósok nem kirándulni akarnak a térségben, hanem politikai üzenetet közvetítenek. A helyi bosnyák vezetők néhány napja arról beszéltek, hogy a motorosok meg akarják félemlíteni az ország nem szerb lakosságát, és így akarják a boszniai szerb
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 14:52
Tizenöt év fegyházat kapott egy 2010-es gyilkosság vádlottja Fejérben
vette, a vádlott és védője téves jogi minősítés miatt a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A rossz anyagi körülmények között élő vádlott kutyatenyésztés és -kereskedelem során ismerkedett meg a sértettel, aki segítségét kérte a férjétől való különköltözésben. A vádlott megismerte a sértett anyagi helyzetét, bankkártyájának helyét és PIN-kódját.

A vádlott 2010 májusában határozta el, hogy a sértettet az életbiztosítása után járó összeg, valamint a nyugdíja megszerzése érdekében megöli. Egy éjszaka behatolt mezőfalvai ingatlanába és agyonverte az ágyban alvó sértettet. Ezt követően a holttestet ágytakaróba csavarta, majd a helyszínről elvitte.

A vádlott magával vitte a sértett telefonját, a házban talált készpénzt, és bankkártyával a sértett bankszámlájáról 165 ezer forintot levett.

Varga Noémi, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: korábban első fokon már elítélték a vádlottat, akkor 9 évet kapott, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 10:42
1/447
Képek, videók
A fájdalom alkímiája.jpg
chillik
2018. március 02. péntek, 03:19
Fájdalom a fajtám.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:18
A Fájdalom csak arra jó.g
borigit
2016. március 22. kedd, 11:48
Sajog a fájdalom.jpg
kohlinka
2016. február 06. szombat, 12:02
A gerinc fájdalom
irmus
2015. november 20. péntek, 06:45
Lassan csitul a fájdalom.
kkm
2015. október 04. vasárnap, 17:22
A legnagyobb fájdalom...j
kkm
2015. szeptember 01. kedd, 06:55
egyedül a fájdalommal
mamucy
2015. július 09. csütörtök, 03:27
A szó fájdalommal szállha
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:24
Fájdalom.
alvaro-hopihe
2018. március 15. csütörtök, 13:28
fájdalom.png
sz719eszter
2018. február 17. szombat, 13:25
Nagyon nagy fájdalom.
alvaro-hopihe
2017. december 22. péntek, 04:24
eg fitn nyolc fájdalom p.
gabfe
2017. június 14. szerda, 14:20
Fájdalom
alvaro-hopihe
2017. május 02. kedd, 13:49
Fájdalom.
alvaro-hopihe
2017. április 02. vasárnap, 10:59
Címkék
ágyban alvó, Magyar Honvédség, holttestet ágytakaróba, sötét éjszaka, utak folyamatos, fedeztetés előtt, svájci verseny, törvényszék szóvivője, sértett telefonját, területen akár, körútra nyomba, lótenyésztő ugyanis, 2007-es kampányának, Folytatódott Sarkozy, kedvenc bandájának, felső vezetékek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.