Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:16 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Iván éj
Szent Iván éj (Keresztelő Szent János ünnepe) -

június 24. előestéje

Keresztelő Szent Jánost a Biblia (anyai ágon) Jézus rokonaként emlegette. Zakariás és Erzsébet gyermeke. Jézus korának jelentős személyisége, prédikátora. Az Iván elnevezés a János szláv eredetéből származik. Tőle ered a keresztelés, megkeresztelés szokása, mivel először ő keresztelte meg a Jordán folyó vizében az embereket, köztük Jézust is. Keresztelő Szent János ekkor már felismerte Jézusban a megváltót.

Keresztelő Szent János ünnepe már az ötödik században elterjedt volt, a magyar néphagyomány is hasonlóképpen emlékszik meg róla. Nevéhez - és magához az ünnephez - a fényt, a világosságot, a tüzet, az egészséget, tisztaságot, megtisztulást, megújulást és szerelmet fűzik.

Szent Iván éj (Keresztelő Szent János ünnepe) - június 24. előestéje

A Máltai Lovagrend, Firenze és Kanada is védőszentjét látja Szent Jánosban. Ugyanakkor "betegséget" is neveztek el róla, mégpedig a "Jánostánc"-ot,
evavicus, 2018. június 25. hétfő, 15:55
Tallóztam
teljesítménycsökkenés, álmatlanság
másoknál nyugtalanság, mozgáskényszer, feszültség, kapkodás, rosszullét
esetleg légszomj, asztmás rohamok, szívszorulás
kötőhártya- vagy orrnyálkahártya-gyulladás, rekedtség, bronchitis, migrén
hőhullám, magas vérnyomás eredetű panaszok, érszűkület, ödéma, hányinger.

Reakciók összefoglalva időjárási helyzetek szerint

Magas légnyomású álló front hűvös, illetve enyhe hőmérséklettel, száraz levegővel, jelentősebb éjszakai lehűléssel.

Frissíti és élénkíti a szervezetet, enyhén emeli a vérnyomást.

Meleg, enyhe és száraz idő, emelkedő hőmérséklettel.

Egészségünket nem terheli meg, fokozza a teljesítőképességet, jókedvre derít.

Napos, meleg, száraz idő csökkenő légnyomással.

A hegyvidékek felől száraz, meleg szél érkezik, ami “kedvez" a fejfájásnak és a migrénnek, a szívpanaszoknak és a keringési zavaroknak. Szép, de erősen szeles idő Fejfájás, fokozódó
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 17:06
Tanúságos történetek
figyelik.
Olyan mohók, mint a hódok, amikor délutáni partira kell menni, de olyan lusták, mint a kutya, ha imaösszejövetelt hirdetnek a gyülekezetben.
Egyesek oroszlánként ordítanak, amikor valami nem tetszik nekik, de bárány szelídek, amikor szükségük van a lelkipásztorra.
Olyan zajosak, mint a kékszajkó, ha tanácsot adnak a gyülekezetben, de olyan félénkek, mint a kiscica, amikor az elveszettekkel kellene beszélni, és olyan lassúak, mint a csiga, a hiányzók vagy betegek fölkeresésekor. Sokan éjszakai baglyok szombat éjszakánként, de "poloskák" vasárnap reggelenként, és hétköznap esténként olyan ritkán láthatók, mint a tyúk fogai.

Azonnali ima

Ha a vízpumpát gyakran használjuk, a víz az első nyomásra kiárad, mert magas a vízszint. De ha a pumpát sokáig nem használjuk, a vízszint lesüllyed, és hosszabb ideig kell pumpálni, mire vizet kapunk. Így vagyunk az imádsággal is. Ha készek vagyunk minden helyzetben imádkozni, akkor azonnal vágyakozunk imába foglalni kéréseinket és
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Múzeumok éjszakája - Vikingek és szarmaták a debreceni Déri Múzeum különleges tárlatain
Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere kiemelte: a Múzeumok éjszakája helyi programjainak zászlóshajója, a Déri Múzeum igyekszik minden évben valami különlegeset kínálni a közönségnek, ennek sikerét igazolja, hogy tavaly például hatvanezer látogatója volt az éjszakai programoknak.

Egy évvel ezelőtt a Trianon utáni Magyarországon először bemutatott Bocskai-jogar volt a különlegesség, az idén pedig a vikingek egykori csatáját, illetve a Derecske határában feltárt szarmatasírban talált leleteket bemutató tárlatok számíthatnak nagy érdeklődésre.

Angi János, a Déri Múzeum igazgatója hozzátette: a dániai aarhusi Moesgaard Múzeum anyagából válogatott vikingkiállítás október 14-ig lesz látható, a szarmatasír különleges leleteit azonban csak a Múzeumok éjszakáján tekinthetik meg az érdeklődők.

A részleteket ismertető Dani János régészeti igazgatóhelyettes szerint az interaktív tárlat olyan élményt kínál, amely Magyarországon, de a Kárpát-medencében is szokatlannak ígérkezik.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 21:32
Most hétvégén ideális idő lesz a szörfözők részére
A szörfözés az anya természettel szoros kapcsolatban álló sportág. Az időjárás ezen a hétvégén ideális szélviszonyokat biztosít hazánkban a sport szerelmeseinek.
Sajnos hazánk vízi sportok szempontjából nem olyan szerencsés, mint az óceán partja. A téli időszak egyértelműen kizárja a szörfözés lehetőségét. A szörfözés szezonjának azt az időszakot nevezhetjük, amikor a körülmények - beleértve az időjárást is - a legideálisabbak. Ez főleg zivatar és zápor mentes, de mégis szeles időt takar. A szélsebességet és a szélirányt mindenképpen figyelembe kell venni, mikor szörfözni indulunk. Az egyéni igények és a szörftudás két másik fontos tényező az ideális időszak meghatározásához. Amikor a fürdőzők sietve csomagolni kezdenek vagy inkább otthon maradnak, akkor kezdhetnek készülődni a szörfösök.

Most nézzük az ideális hazai helyszíneket:
Van egy óriási adottságunk: nálunk található Közép-Európa legnagyobb méretű tava, a Balaton. Balatonon sokkal többször van jó szél, mint a
maroka, 2018. június 22. péntek, 11:07
Múzeumok éjszakája - Időutazás Hódmezővásárhely múzeumaiban és templomaiban
Miklós Péter közölte, a Múzeumok éjszakájára hat helyszínen több mint húsz izgalmas programot szerveztek, ezeket - az elsősorban a családok számára meghirdetett - időkapszula-kutató játék kapcsolja össze. Az időkapszula-kutatás során kérdéseket, furfangos fejtörőket kell megválaszolniuk, bátorságpróbákat kiállniuk a vállalkozó szellemű indulóknak, a valamennyi feladatott sikerrel teljesítők pedig ajándékot kapnak.

A múzeumba igyekvőket a sétálóutcán egész este kun hagyományőrzők és vásári forgatag fogadja: megelevenedik a Hód-tavi csata, az ifjak bajvívóiskolában képezhetik magukat, a kíváncsiak pedig élménystandokon ismerkedhetnek például a tűzcsiholással. A közgyűjteményben különleges tárlatvezetéseket szerveznek a néprajzi, régészet és helytörténeti gyűjteményben és előadás hangzik el a vásárhelyi hagyományos népi gyógyászatról.

Az Alföldi Galériában Zsila Sándor fotóművész tart alkotói tárlatvezetést, a szerb ortodox templom ikonjait is az esti fények között mutatják be, a Szentháromság
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 11:53
Bicske és Tatabánya között 12 kilométeren felújítják az M1-est június végétől
Az útalapot is érintő munkálatok várhatóan novemberig tartanak. A kivitelező a szokottnál hosszabb nappali műszakban dolgozik majd, az ideiglenes terelések kialakításakor pedig éjszaka is.

A Győr felé vezető oldalon korábban csak kisebb, lokális javításokat végeztek, a mostani beruházással a pálya 28-as és 40-es kilométere közötti szakasz kap egybefüggő, új burkolatot.

A három ütemben megvalósuló munkálatok során először a külső, majd a kapaszkodó sávot, végül pedig a belső sávot újítják fel.

A kivitelezés ideje alatt - ahol a leállósáv és a külső sáv teherbírása engedi - a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leállósávon és a külső sávon haladhat, a Győr felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a főváros felé vezető oldalra. A Győr felé vezető oldalon pedig egy sávot használhatnak majd a közlekedők. Ezzel a 2+1+1 sávos terelési módszerrel - ott, ahol lehetséges az alkalmazása - a pálya áteresztőkapacitása a felújítás idején is megmaradhat - közölték.
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 10:24
Múzeumok éjszakája - Kulisszajárás, koncertek, óriás Lego a Ludwig Múzeumban
A múzeumban jelenleg a Permanens forradalom - Mai ukrán képzőművészet című kiállítás, Minden nem látszik címmel Türk Péter (1943-2015) életműtárlata és Westkunst-Ostkunst címen a Ludwig gyűjteményéből válogató kiállítás látható; ezekhez a tárlatokhoz kapcsolódnak a múzeumok éjszakájára meghirdetett programok is.

Ezen az estén a látogatók a Tekerd! csoporttal közösen rakhatják ki a múzeum egyik sztárját, Roy Lichtenstein Vicki című képét, amelyhez összesen 31 600 db 1x1 cm-es kockát használnak majd fel. Ezen kívül lesz 3D-s Lego-objektkészítés, és a Tekerd! csoport munkáiból pop-up kiállítás is nyílik - közölte az MTI-vel a Ludwig Múzeum.

A Westkunst - Ostkunst kiállításban mutatják be a vakok és gyengénlátók számára is hozzáférhető Tapintható pályázatra beérkezett munkákból rendezett válogatást. Ehhez a tárlathoz pszichológiai tárlatvezetést, a Permanens forradalom című kiállításhoz pedig kurátori tárlatvezetést is hirdetnek a múzeumok éjszakáján.

A Kortárs Könyvturkálóban elvihető
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 07:04
Múzeumok éjszakája - MNL Országos Levéltár, Terror Háza
A Terror Háza Múzeumba látogatókat az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórák várják, melyeken a múzeum történészei többek között a bolsevik hatalomátvételről, a szovjet kényszermunkatáborok világáról és a kommunista diktatúra áldozatairól tartanak előadást.

A program Szabó Ákos Elveszett kamaszkor - fiatalok a Gulágon című rendhagyó történelemórájával veszi kezdetét, majd Balogh Gábor Modernizáció szovjet módra; Békés Márton 1917 - Sorsfordító év; László Bernadett Az Anasztázia mese és a valóság, végül B. Varga Judit A kommunista családmodell címmel tart előadást.

A múzeum történészei szakvezetést is hirdetnek minden félórában Az akció fedőneve: Lenin - német pénzzel Oroszország ellen című időszaki tárlatban - közölte az MTI-vel a Terror Háza.

Az MNL Országos Levéltára idén a Múzeumok éjszakáján a nagy történelmi famíliák hétköznapi életére fókuszál. A magánlevéltári iratanyagban őrzött eredeti dokumentumok segítségével az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az arisztokrácia
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 16:12
Meseszép és illatos: levendula
6 hétig, majd szűrje le.
A levendulaolajos borogatás csillapítja a fejfájást.
Készítsen levendulás fürdősót, amely egy fárasztó nap végén lenyugtat és oldja a bennünk lévő feszültséget. Egy csésze fürdősóval keverjen el félcsészényi szódabikarbónát és 20 csepp levendulaolajat. Keverje alaposan össze, majd tárolja egy zárható üvegben. Egy-két evőkanálnyit használjon belőle minden fürdés során.
Ha levendulaolajat spriccel a párnájára, garantáltan nyugodt és pihentető lesz az éjszakai alvása.
Élvezze ki a levendula aromaterápiás hatását. Ily módon nemcsak a szoba levegője, de Ön is felfrissül.
Készítsen bőrradírt levendula hozzáadásával. Keverjen el egy csésze cukrot, fél csésze kókuszolajat, 2 evőkanál levendulavirágzatot és 15-20 csepp levendulaolajat. Majd ezzel az eleggyel dörzsölje le a testét, aztán alaposan zuhanyozzon le.
Készítsen levendulavirágból limonádét, de a hagyományos limonádéhoz néhány csepp levendula-illóolajat - csak tiszta
vorosrozsa66, 2018. június 19. kedd, 12:11
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
számolásába, de mindegyiküknek igaza van, és mindegyik
hisz a maga idejében, annak ritmusához igazítja a maga életét. Nálam most este
van, nálad reggel, és akkor mi van? Az olyanok, mint ti, amikor utaztok, olyan
féltő gonddal őrzitek az óráitokat, ahogy az ősemberek óvták a pislákoló
parazsat az égetett cserépedényekben, remélve, hogy tüzet éleszthetnek belőle.
De vannak mások is: akik elvesztették, vagy talán kidobták a maguk parazsát.
Hisz tudod, a metróban lényegében mindig éjszaka van, ezért az időnek itt nincs
értelme, ha egyszer pontosan nem lehet követni. Verd szét az órádat, és meg
fogod látni, mivé válik az idő, ez nagyon érdekes. Megváltozik, és többé nem
ismersz rá. Többé nem aprózódik el, nem hasad szét darabokra, órákra,
percekre, másodpercekre. Az idő olyan, mint a higany: széttörheted, de újra
nyomban összeáll, újra homogénné, alaktalanná válik. Az emberek
megszelídítették, a zsebóráik és stoppereik láncára akaszthatták, és
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Tallóztam
titkuk? Abba hagyják az evést,
amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges
ételt a tányéron hagyja.
Amerikai kutatók is megállapították, hogy az állatok is kétszer olyan
hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.

7. Feküdj le egy órával korábban

Az alváshiány is nagy kockázatot jelent az egészségünkre, depressziót
és szívbetegséget eredményezhet.
A Harvard egyik kutatása szerint, legalább hét órát kell aludni
éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza
magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet

Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan
nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet.
Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és
egyes rákos megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere

Az egyik
horvathnemagdi, 2018. június 16. szombat, 16:43
1/451
Képek, videók
Szent Iván éj - 2016 001.
kohlinka
2016. június 18. szombat, 16:23
Szent Iván napja
sanci81
2015. június 28. vasárnap, 11:59
szent-ivan-ej-.jpg
lenke1964
2015. június 18. csütörtök, 22:32
Szent Iván éj
janna53
2010. december 28. kedd, 23:08
Egy kuruc a XX. Században
chillik
2017. június 22. csütörtök, 05:27
A 17.ik században.jpg
farkas1945
2010. december 21. kedd, 17:41
A Fötér a múlt században.
farkas1945
2010. október 30. szombat, 19:13
Valamely más században...
demkoszapper
2007. március 17. szombat, 20:32
A magyar dal 01.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:53
A magyar dal 02.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:52
A magyar dal 03.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:52
A tenger magyar halottja
chillik
2018. június 11. hétfő, 05:16
Magyar elégia.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:28
A magyar koldus 01.jpg
chillik
2018. június 06. szerda, 05:54
A magyar koldus 02.jpg
chillik
2018. június 06. szerda, 05:54
Címkék
kapaszkodó sávot, részleteket ismertető, Miklós Péter, múzeumok éjszakáján, tárlathoz pszichológiai, hagyományos limonádéhoz, bennünk lévő, ideális hazai, első nyomásra, eleggyel dörzsölje, Máltai Lovagrend, magyar néphagyomány, Ludwig Múzeumban, csésze fürdősóval, interaktív tárlat, hegyvidékek felől,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.