Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:46 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Igazi nyári időben telhet az ünnep
Igazi nyári időben telhet az ünnep

Visszatérnek a 30 fok feletti maximumok, nemzeti ünnepünkön is igazi nyári időben lesz részünk.

A hosszú hétvége időjárását alapvetően a napsütés fogja meghatározni, de időnként elszórtan nagyobb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen. A jelenlegi számítások szerint szombaton az északi határ közelében, valamint délen fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol zivatar, de nem ez lesz a jellemző az egész napra. A gyenge, mérsékelt szélben 30-33 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap a napos idő folytatódik, lokálisan frissítő zápor, esetleg zivatar csak egy-egy helyen fordulhat elő, de ismét ki kell hangsúlyozni, hogy nem ez lesz a jellemző. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet országszerte 30 fok felett alakul.

Igazi nyári időben telhet a nemzeti ünnep

Augusztus 20-án sem
taltos1, 2018. augusztus 18. szombat, 00:23
AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása
fejlesztés, illetve az állategészségügyi feladatok.

Kitért arra is, hogy a szarvasmarha-ágazat pozitív piaci folyamatok előtt áll, a török piac stabil, a kivitel nő, az import csökken. A legfrissebb KSH-adatok szerint a magyar szarvasmarha-állomány létszáma a 2017-es 864 ezerről 2018-ra 879 ezerre nőtt.

Ismertetése szerint jelenleg az ágazat szereplői az anyatehenek, a hízott bikák és a tejhasznú tehenek után44 ezer, 16 ezer és 101 ezer forint termeléshez kötött, nemzeti támogatást kapnak. Átmeneti nemzeti támogatásként húsmarhára 30 ezer, anyatehénre 22 ezer, a szarvasmarha extenzifikációjára 30 ezer forint támogatás jár, a tejtámogatás literenként5,45 forint.

Az átmeneti nemzeti támogatások 2020-ig biztosan fennmaradnak, 2018-ban tervezik az előlegfizetést, amire október 16-a után kerülhet sor - mondta.

Közlése szerint a minisztérium 2019-ben is biztosítja az állatbetegségek megelőzését szolgáló, jelenleg 10,5 milliárd forintos támogatást. Idén 1,5 milliárd jut a vemhes üszők
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:17
Híres kapuváriak
Híres kapuváraik, köztük Szigethy Attila.

SZIGETHY ATTILA (1912-1957)

Szigethy Attila Parasztpárti politikus. Kapuváron járt elemi és polgári iskolába, később a Soproni Erdőmérnöki Főiskolán, l. tagozaton szerzett erdőgazdasági oklevelet. 1929-től díjnok lett a Kapuvári Járásbíróságon, majd a helybeli iparosok meghívták körzeti ipartestületi jegyzőnek, ezt a feladatot 1949-ig látta el.

A világháború alatt támogatta az antifasiszta ellenállókat, többeknek nyújtott átmeneti menedéket. 1944-től részt vett a Békepárt néven újjáalakult kommunista párt tevékenységében. 1945-től a Nemzeti Parasztpárt kapuvári szervezetének titkára, megyei pártelnök, majd az NPP fennállásának legutolsó szakaszában Sopron megyei titkár.
1947-ben a Nemzeti Parasztpárt tagjaként országgyűlési képviselővé választották. Mandátumát 1957-ig megtartotta, noha a kommunista pártba nem lépett be.
1950-től a Győr-Sopron megyei tanács elnökhelyettese volt.

1953-ban elkötelezte
azenujsagom, 2018. augusztus 09. csütörtök, 06:47
A monetáris tanács ellenszavazat nélkül támogatta az alapkamat tartását
az egynapos jegybanki fedezett hitel kamata és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,90 százalékon, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalékon marad.

A monetáris tanács újra megerősítette: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció.

A testület megítélése szerint az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók fenntartása továbbra is szükséges.

Az inflációs cél fenntartható elérése az olajár-változás átmeneti, inflációt emelő hatásainak kifutásával továbbra is 2019 közepétől várható - állapították meg a tanácstagok.

A monetáris tanács megítélése szerint az inflációs alapfolyamatok a jegybanki várakozással összhangbanalakultak: a júniusi infláció enyhén meghaladta a 3 százalékot, míg a maginfláció nem változott az előző hónaphoz képest. A testület tagjai a jegyzőkönyv szerint kiemelten figyelik az alternatív forgatókönyvek esetleges bekövetkezésének valószínűségeit.A tanácstagtagok szerint a
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 14:39
Összművészeti fesztivál kezdődött Mezőtúron
Herczeg Zsolt (Fidesz) polgármester a fesztivál megnyitóján elmondta: a korábbi esztendőkben szervezett hasonló rendezvények részvételi adatai egyértelműen jelzik, hogy a helybeliek mellett a város szélesebb vonzáskörzetében élők körében is népszerűek és látogatottak e programok. Ezért az idén is igyekeztek gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató kínálatot összeállítani a hagyományápolás és az igényes szórakoztatás jegyében - tette hozzá.

A Nemzeti Kulturális Alap és a város támogatta összművészeti jellegű ArTúr Fesztiválra ellátogatók országosan ismert előadók mellett helyi művészekkel találkozhatnak.

A keddi nyitányon Virágh László helyi festőművész képeit állították ki a Közösségi Házban, míg a katolikus templomban a hazai zenei élet egyik tehetséges fúvós csapata, az Ewald Rézfúvós Együttes adott koncertet. A továbbiakban fellép többek között a Kalungu Ütőegyüttes, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek zenéit felidéző emlékzenekar, Dolhai Attila,
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:11
Szigethy Attila munkássága megyei érték
megyei érték, a kulturális szakterület csoportjába tartozik.

Leírása:

Szigethy Attila (1912-1957) parasztpárti politikus volt, Kapuváron járt elemi és polgári iskolába, később a Soproni Erdőmérnöki Főiskolán, l. tagozaton szerzett erdőgazdasági oklevelet. 1929-től díjnok lett a Kapuvári Járásbíróságon, majd a helybeli iparosok meghívták körzeti ipartestületi jegyzőnek, ezt a feladatot 1949-ig látta el. A világháború alatt támogatta az antifasiszta ellenállókat, többeknek nyújtott átmeneti menedéket. 1944-től részt vett a Békepárt néven újjáalakult kommunista párt tevékenységében. 1945-től a Nemzeti Parasztpárt kapuvári szervezetének titkára, megyei pártelnök, majd az NPP fennállásának legutolsó szakaszában Sopron megyei titkár. 1947-ben a Nemzeti Parasztpárt tagjaként országgyűlési képviselővé választották. Mandátumát 1957-ig megtartotta, noha a kommunista pártba nem lépett be. 1950-től a Győr-Sopron megyei tanács elnökhelyettese volt. 1953-ban elkötelezte magát Nagy Imre politikája
azenujsagom, 2018. augusztus 06. hétfő, 07:27
Mérsékeltebb gazdasági növekedésre számít a cseh bankszövetség
szerzője.

A bankszövetség szerint a hazai fogyasztás növekedése továbbra is meghatározó lesz a bruttó hazai termék (GDP) alakulása szempontjából. A GDP növekedését elsősorban a háztartások folyamatosan emelkedő bevételei és az alacsony munkanélküliség ösztönzik.

A pénzintézetek arra számítanak, hogy a közkiadások az őszi önkormányzati választásokra való tekintettel gyorsabban fognak növekedni a korábban vártnál.

Az infláció az idén és jövőre is 2 százalék körül fog mozogni. A cseh korona a mostani átmeneti gyengülés után a bankok várakozása szerint újra megerősödik.A pénzintézetek arra számítanak, hogy a cseh jegybank az alapkamatot a jelenlegi egy százalékról 2019-ben 1,5 százalékra emeli.

A Cseh Nemzeti Bank legutóbbi prognózisában az idén 3,9 százalékos, 2019-ben pedig 3,4 százalékos gazdasági növekedésre számít. A Nemzetközi Valutaalap prognózisa 3,7, illetve 3,2 százalékos növekedést vár Csehországban idén és jövőre. Az OECD júliusi prognózisa pedig 3,8, illetve 3,2 százalékos
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 12:02
Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át
időket élnek át. "Még soha nem rettegtünk ennyire, mert nincs, aki megvédjen bennünket. Tegnap csak kergettek, vertek, ma pedig már késelnek és gyilkolnak bennünket" - tette hozzá.

A hírportál beszámolója szerint a támadás egyik sérültjét, a 19 éves szernyei Pap Richárdot egy lembergi kórházban szúrt sebekkel ápolják, kezelőorvosa szerint nincs életveszélyben. A fiút a mellkasán, felkarján és a hátán három helyen érték a szúrások.

A kárpátaljai magyar cigányok Lemberg külvárosában létesített átmeneti táborát szombat éjjel támadták meg késekkel és baseball ütőkkel felszerelt álarcos elkövetők. A támadásban egy férfi életét vesztette, három személy, közte egy anya és 10 éves fia szúrt sérüléseket szenvedett.

A lembergi rendőrség közlése szerint a romatábor őrizetbe vett hét támadója a Józan és Dühös Ifjúság nevű neonáci szervezet tagja.

A zaxid.net lembergi hírportál hétfői híre szerint a kárpátaljai romák elleni támadást 16-17 éves középiskolások követték el egy 20 éves fiatal
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 15:51
Árfolyamemelkedéssel nyugtázta a török líra a választási eredményt
elnök a líra árfolyamát a választásokat megelőzően gyengítő eladási nyomást a választási eredmény befolyásolására indított összehangolt pénzügyi támadásnak minősítette és egy választási gyűlésen tartott beszédében arra figyelmeztette a törökországi pénzügyi köröket, hogy "nagy árat fognak fizetni azért, ha részt vettek ebben a manipulációban".

A választásokat megelőző árfolyamvesztés miatt a török jegybank az elmúlt hetekben két alkalommal is az irányadó kamat megemelésére kényszerült, amire a líra átmeneti erősödéssel reagált.

A török jegybank jellemzően nem nyúlt a nemzetközi piacon általában árfolyam-szabályozásra használt egyhetes repokamathoz, amit 8,00 százalékon tart, mivel Erdogan elnök gazdaságösztönző céllal viszonylag alacsonyan akarja tartani a vállalatok hitelezési költségeit.

Ehelyett a török bankok hitelellátásának, a török bankrendszer napi likviditási igényeinek a fedezésére használt szabályozási eszközt, a "késői likviditási ablakok" (Late Liquidity Window) módosította,
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 10:31
Az emberiesség megőrzésére szólított Lemberg polgármestere a kárpátaljai romák elleni véres támadás kapcsán
kis távolság választja el a lelketlen vadállattól.

A lembergi rendőrség közlése szerint a romatábor elleni támadás őrizetbe vett hét elkövetője 17-18 éves lembergi lakos, a vezetőjük 20 éves.

A zaxid.net lembergi hírportál rendőrségi forrásból úgy értesült, az őrizetbe vett fiatalok a Józan és Dühös Ifjúság nevű neonáci szervezet tagja. A formáció Lemberg Jugend néven működtet videocsatornát a Youtube-on - írta a hírszájt.

A kárpátaljai magyar cigányok Lemberg külvárosában létesített átmeneti táborát szombaton röviddel éjfél előtt támadták meg késekkel és baseball ütőkkel felszerelt álarcos elkövetők. A támadásban egy 24 éves férfi életét vesztette, három személy megsebesült. Az elhunyt és a sérültek a munkácsi járási Szernye és Barkaszó magyar ajkú községek, valamint Munkács lakosai.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója vasárnap nyilatkozatban ítélte el a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett támadást, aggasztó jelnek nevezve az Ukrajnában rendszeressé vált romaellenes
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:32
Kárpátaljai magyar cigányok átmeneti tábora ellen hajtottak végre pogromot Lembergben
A lembergi rendőrség közlése szerint szombaton éjfél előtt érkezett a bejelentés hozzájuk arról, hogy maszkot viselő ismeretlenek támadták meg a város szélén létesített tábort, amelyben roma nemzetiségű állampolgárok laktak. A helyszínre azonnal rendőröket vezényeltek, akik megszüntették a jogsértő cselekményt, és hét támadót őrizetbe vettek - olvasható a jelentésben.

A zik.ua nyugat-ukrajnai hírportál beszámolója szerint a támadás következtében életét vesztette egy 24 éves férfi, akinek az állandó lakóhelye a munkácsi járási Szernye községben található. Négy személyt, köztük egy tíz éves fiút szúrt sebekkel szállítottak kórházba, egyikük munkácsi lakos, a többiek a munkácsi járási Barkaszón élnek.

A romák elleni támadást hivatalos honlapján közzétett nyilatkozatban ítélte el Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója. Szerinte a szombati lembergi romaellenes atrocitás, amelyben egy személy életét vesztette, négyen pedig súlyosan megsérültek - valamennyien kárpátaljai lakosok -, arról
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 12:41
Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
forint volt az előző héten elért 59,827 milliárd forint után, a vezető részvények ára az OTP kivételével csökkent.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülését nevezte a hét egyik legfontosabb eseményének. A várakozásoknak megfelelően nem változtak a kamatszintek, az inflációs célszint fenntartható elérését a döntéshozók továbbra is 2019 közepétől várják, az olajárfolyam változását és annak inflációra gyakorolt hatását pedig átmenetinek tartják. Később azonban jelezték, hogy az 5-8 negyedéves előrejelzési horizont végéig nem lesznek tarthatóak a jelenlegi laza monetáris kondíciók. Az Equilor kiemelte a csütörtökön megjelent inflációs jelentést is, amely az alappályánál szigorúbb monetáris politikával számol, amennyiben folytatódik tőkekiáramlás a feltörekvő piacokról.

A vezető részvényekkel kapcsolatban kiemelték, hogy az alkoholos italok népegészségügyi termékadójának átlagosan 20 százalékos emelése rendkívül negatív lehet a
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 07:04
1/119
Képek, videók
Minden időben pajzsként h
katalin_53
2018. augusztus 09. csütörtök, 10:22
Minden időben pajzsként.j
katalin_53
2017. november 04. szombat, 17:35
BORUS IDŐBEN NŐ.jpg
gosztmagdi
2017. július 21. péntek, 21:29
0 időben meg kell tanulni
lovaszmarika
2017. május 22. hétfő, 11:39
Hideg időben
sanci81
2016. június 21. kedd, 16:50
Esős időben
sanci81
2015. október 10. szombat, 17:39
idoben-fogyasztott-viz -sz
lenke1964
2015. szeptember 30. szerda, 21:01
Rossz időben
sanci81
2015. szeptember 27. vasárnap, 10:55
hotelmarina rosz időben.j
maroka
2015. július 29. szerda, 10:57
Őszi időben
sanci81
2015. július 03. péntek, 06:04
Kegyelem minden időben
sacimama
2014. február 03. hétfő, 20:06
OSVÁTH IGAZI ÜNNEP.png
feviroza
2014. november 07. péntek, 09:56
Kellemes hosszú hétvégét
irmus
2017. május 02. kedd, 09:12
Kellemes hosszú hétvégét
ildikocsorbane2
2017. április 29. szombat, 16:39
Hosszú hétvége 1.jpg
barklara
2016. március 12. szombat, 21:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.