Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:54 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A rendszerváltozás forgatókönyve és a paktum
történések miatt nincs nép, amelyik átvehetné a hatalmat! Kétféle nyáj van, amelyik ordítozva ott béget a maga vezére mögött!
Jobb- és baloldalon a koncot félti mindegyik és még az anyját is elárulja és odalöki az ellenségnek, csakhogy mentse a saját vagyonát és hatalmát!
*
KIHALT AZ A KOROSZTÁLY, amelyikből munkás-parasztot faragtak... vagy annyira lepusztult állapotban érte 1990, hogy már nem volt képes talpra állni, amikor kiprivatizálták alóla a gyárakat, üzemeket, ahova 40 évvel korábban erőszakkal terelték be szüleiket. Velük halt az az ERKÖLCSI ALAP is, amely alapján jogosan lázadhatnának a hatalmat hazugsággal megszerzők ellen!!!
*
Mára már az ő gyerekeik is elérték a 40-es életévüket és most őket sanyargatja az EU népirtásos technikája. Lásd a Luganoi tanulmányban leírtakat, amely alapján működik az EU!!!
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/item/2793-a-luganoi-tanulm %C3%A1ny
*
Nyilvánvaló, hogy ebbe nem szabad beletörődni! Sőt, minden eszközzel meg
furaila, 2018. szeptember 15. szombat, 00:18
Szíria - Az isztambuli török-orosz-német-francia értekezlet résztvevőinek közös meggyőződése, hogy politikai me
értekezletnek az volt a célja, hogy előkészítsen egy Szíriáról szóló négyoldalú csúcstalálkozót.

Kalin nyilatkozatában közölte: általános az egyetértés abban, hogy a térség érzékenysége miatt különösen egy Idlíb elleni támadásnak nagyon súlyos következményei lennének. Egy esetleges offenzíva humanitárius válsághoz, továbbá újabb migrációs hullámhoz vezette, illetve "felhevítené" a már megkezdett politikai rendezés folyamatát - jelezte.

Kalin emlékeztetett: Törökország, Oroszország és Irán korábban az asztanai folyamat keretében feszültségmentesítési övezetnek jelölte ki Idlíbet, ahol a török haderő a megállapodás értelmében 12 megfigyelőpontot állított fel. Az elnöki szóvivő hangsúlyozta: Ankara számára az ott állomásozó katonák biztonsága szempontjából is fontos, hogy a helyzet kontroll alatt maradjon.

Kalin arra is rámutatott, hogy egy újabb migrációs hullám nemcsak Törökországnak jelentene terhet, hanem Európára is átterjedne.

A tervezett négyoldalú csúcstalálkozó lehetséges dátumát
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 19:32
Törökország nem vesz részt az EBESZ emberi jogi konferenciáján Varsóban
Az Anadolunak nyilatkozó diplomáciai források ugyanakkor hangsúlyozták annak jelentőségét, hogy az EBESZ-tagállamok képviselői és a civil szervezetek ugyanazzal a státusszal rendelkeznek a találkozón. Egyúttal kiemelték: Ankara nincs ellene, sőt támogatja, hogy a civil szervezetek nemzetközi fórumokon szabadon hallathassák hangjukat, hiszen ez az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság része.

A beszámoló szerint a források nem nevesítették a "Törökország integritása ellen tevékenykedő terrorszervezetet", az Anadolu azonban közölte, hogy Ankara figyelmeztetései ellenére már az EBESZ tavalyi varsói konferenciáján is jelen voltak olyan szervezetek, amelyek a 2016-os törökországi katonai puccskísérletért felelőssé tett gülenista mozgalomhoz köthetők.

A Deutsche Welle (DW) török nyelvű kiadása akkoriban arról írt, hogy 2017 szeptemberében Varsóban az akkori török küldött tiltakozó beszédét követően el is hagyta a termet.

Ankara az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok általa
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:13
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kapott a vádlott első fokon
tárgyalásokon, zavartan viselkedett, például lefeküdt a vádlottak padjára, illetve azt mondta, hogy csak a lélekvándorlásról vagy a Hold energiájáról kíván beszélni. A vádlott - több korábbi tárgyaláshoz hasonlóan - a szerdai ítélethirdetésen sem vett részt.

A vádlott többször volt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben és többször vizsgálták elmeszakértők. Szakvéleményük szerint személyiségzavara van, de állapota az elmezavart meg sem közelíti, a büntethetőséget nem korlátozza.

Korábban perbeszédében a védő bizonyítékok hiányában felmentést kért, az ügyész viszont életfogytiglant többszörösen minősülő emberölés kísérlete, terrorcselekmény előkészülete és robbanóanyaggal visszaélés miatt.

A szerdai ítélet szóbeli indoklásában a bíró hosszan sorolta a tárgyi bizonyítékokat, szakértői véleményeket a DNS-mintáktól, ujjlenyomatoktól a vádlott ingatlanában házkutatás során talált robbanószerekig. Továbbá arra is rámutatott, hogy utóbb visszavont beismerő vallomásaiban a vádlott olyan
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:33
Davis Kupa - Valkusz és Piros játssza az egyeseket a csehek ellen
Fucsovics Márton a magyar szövetséggel (MTSZ) szembeni vitája miatt már korábban lemondta a szereplést a Lurdy Ház parkolójában kialakított, salakos pályán rendezendő találkozón. Balázs Attila (183. az egyéni világranglistán), aki általában a másik egyesben és párosban is szerepel, a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jobb belső combja van meghúzódva a hajlatban, ezért nincs százszázalékos állapotban. Kifejtette: egy hosszú meccset ezért most biztosan nem tud bevállalni, sőt, a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy a nézőtérről szurkol majd csapattársainak.

Köves Gábor szövetségi kapitány úgy fogalmazott: nagy pech, hogy a nyáron elég jó formában teniszező Balázs egyesben biztosan nem fog a rendelkezésére állni. Hozzátette: egyéniben a 20 esztendős Valkusz Máté és a 18 éves Piros Zsombor kap lehetőséget, akik a juniorok között márbizonyították a tehetségüket, s nagy lehetőség a számukra, hogy a csehek ellen most hazai közönség előtt mutathatják meg, mire képesek a felnőttek
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:23
Párbajra hívta ki Navalnijt az orosz Nemzeti Gárda parancsnoka
figyelmet arra, hogy a testületnél a korrupció ellen az elhárítás, a katonai ügyészség, a számvevőszék és a belső biztonsági szolgálat küzd a korrupcióval. Elismerte, hogy nem szegény ember, de elmondta, hogy egyebek között üzletember is volt.

A gárdaparancsnok megnyilvánulása nemcsak önmagában, hanem azért is szokatlan, mert az orosz felső vezetés kerülni szokta, hogy a nyilvánosság előtt kiejtse Navalnij nevét.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a tábornok - aki egyébként korábban 13 éven át Vlagyimir Putyin testőre is volt - nem az elnök tudtával cselekedett. Visszautasította azt a feltevést, hogy Zolotov fizikailag megfenyegette volna. Peszkov "arcátlan hazugságnak" nevezte Navalnij vádjait, kijelentve, hogy különleges estekben a befeketítés ellen "minden eszközzel szabad harcolni".

Zolotov egyébként amerikai kémcsőben előállított készítményhez hasonlította, bohócnak és bábnak nevezte Navalnijt. Mint mondta, az ellenzéki azt a "feladatot kapta", hogy mindent
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:03
Latorcai: a kormány támogatja a Pető-módszer képzésének Kárpát-medencei kiterjesztését
Latorcai Csaba emlékeztetett arra, hogy a kormány által támogatott program Erdélyben már korábban elindult, a Délvidéken most indul, és a jövőben ki fogják terjeszteni Kárpátaljára és Felvidékre is. Fontosnak nevezte, hogy a magyar közösségek számára biztosítsák a Pető-módszer elérhetőségét, képzési és szakmai hátterét a Semmelweis Egyetem Pető-karán keresztül.

Az 1967-ben elhunyt Pető András volt a világhírűvé vált konduktív mozgásterápiai képzés megteremtője. A nevét viselő, különleges pedagógiai módszerét a világ számos országában alkalmazzák.

Az államtitkár szerint Pető András mellett Semmelweis Ignác, Szentgyörgyi Albert, boldog Batthyány-Strattmann László, Selye János, Bárány Róbert és Békési György olyan orvosok voltak, akik a 19. és a 20. században a magyar és nemzetközi gyógyászatban tehetségükkel és tudásukkal történelmet írtak.

Emlékeztetett, a Pető András által kidolgozott módszer, ami 2006 óta a szellemi hungarikumok közé tartozik, hatással volt az egész magyarországi
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:23
Román oktatásügyi miniszter: tanítók is taníthatják a román nyelvet, de ez nem lesz az ő kizárólagos feladatuk
kijelentette: az intézkedés nem érinti a tanítói normát. A kisebbségi iskolákban a román nyelvórák megtartását eddig is a norma fölötti óradíjjal fizették, és most csupán annyi változik, hogy kivonták ezeket az órákat a tanítók feladatai közül, és a munkáltatóknak meg kell próbálniuk szakképzett romántanárt keresni az órák megtartására.

"Nincsenek kizárva a tanítók, csak a prioritáslista amely alapján ezeket az órákat kiosztják, megváltozott" - magyarázta. A miniszter hozzátette: ugyanez történt korábban az elemi oktatásban, amikor a testnevelés órákat, a vallásórákat és az idegennyelv órákat szaktanárokra bízták. Megjegyezte, a módosítások bevezetésekor akkor sem volt meg a szükséges számú szaktanár, de idővel sikerült a tanárokat is biztosítani.

Valentin Popa azzal indokolta a törvénymódosítást, hogy - mint fogalmazott - számtalan nagykövet, oktatási miniszter, mi több, még Navracsics Tibor oktatásért is felelős európai biztos is megkereste: tegyen valamit azért, hogy a kisebbségek nyelvein
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 13:41
Emmi: évközben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások
Fülöp Attila hangsúlyozta, a családok szociális biztonságát erősítő gyermekétkeztetési támogatás soha nem kapott olyan kiemelt figyelmet, mint a 2010 utáni kormányzati ciklusokban. Az Emmi államtitkára szerint ezt mutatja, hogy az idei és jövő évi költségvetésben is 79 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, szemben a 2010-es 31 milliárd forinttal.

A kormány a jelenlegi összegből 6,7 milliárd forintot fordít a szünidei gyermekétkeztetésre, míg nyolc évvel korábban erre csak 2,4 milliárd forintot szántak - tette hozzá.Kitért arra is, hogy a kedvezményezettek körének bővítése miatt az előző tanévben már 627 ezer gyermek étkezhetett ingyenesen, vagy kedvezményesen a nyolc évvel korábbi 257 ezerrel szemben.

A támogatottak körében a korábbi 156 ezerről 347 ezerre nőtt az iskolások száma - fűzte hozzá az államtitkár.

Fülöp Attila emlékeztetett, a gyermekétkeztetési támogatásokat rászorultsági alapon igényelhetik a családok, tanév közben az oktatási intézményektől, a
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 11:01
Kistelepüléseken élő gyerekeknek adtak át ösztöndíjakat Zalában
Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a Mura-program miniszteri biztosaként elmondta: olyan projekteket valósítanak meg, amelyekkel fel lehet hívni a figyelmet erre a térségre. Turisztikai és mezőgazdasági területen már vannak eredményei a nemzeti programnak, egyebek mellett a korábban Magyarországon szinte ismeretlen füge, datolyaszilva és kivi - Zalában már évek óta művelt - termesztése is a támogatható kategóriába került az Agrárminisztérium döntése alapján.

A program része a humán terület fejlesztése is, ennek egy szelete a tehetséges általános iskolás diákok ösztöndíjjal történő támogatása. Ezzel arra is bátorítják őket, hogy tanulmányaik végeztével itt maradjanak, a későbbiekben is otthonuknak tekintsék ezt a vidéket.

Az először meghirdetett pályázatok révén 38 tanuló részesül tíz hónapon át havi nyolcezer forintos ösztöndíjban - tette még hozzá Cseresnyés Péter.

Iványi László, Bázakerettye (független) polgármestere azt is elmondta,
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 14:53
Megkezdődött az október 7-i általános választások kampánya Boszniában
Október első vasárnapján a boszniai állampolgárok 518 mandátum sorsáról döntenek, megválasztják a kollektív államelnökség három tagját, a többségében szerbek lakta országrész, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét és két alelnökét, a boszniai szövetségi parlament felsőházának 42 képviselőjét, a boszniai Szerb Köztársaság parlamentjének 83 képviselőjét, a bosnyák-horvát országrész, a Bosznia-hercegovinai Föderáció képviselőházának 98 tagját, valamint a föderáció tíz kantonjának képviselő-testületi tagjait.

A választási bizottság közlése szerint a választási listákon 58 párt, 36 koalíció és 34 független jelölt szerepel. Már 2014-ben is rekordszámú lehetőség közül választhattak az állampolgárok, most a négy évvel ezelőttihez képest harminccal több politikai szubjektum méreti meg magát - közölte a választási bizottság.

A Nezavisne Novine című boszniai napilapnak nyilatkozó elemzők nem túl derűlátóak a kampánnyal kapcsolatban, kételyüknek adtak hangot annak tisztaságát és tisztességességét
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 10:12
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Shazam Apple által tervezett felvásárlását
A tájékoztatás szerint az uniós bizottság áprilisban kezdődött vizsgálata megállapította, hogy a tervezett felvásárlás összeegyeztethető az Európai Unió versenyszabályaival.

Az Európai Bizottság korábban aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a két nagyon hasonló területen tevékenykedő gazdasági szereplő egyesülése csökkentheti a zenei streaming szolgáltatások választékát, amely hátrányosan érinti a felhasználókat.

A brüsszeli testület megállapítása szerint felvásárlás esetén az amerikai cég a jelenlegi versenytársa, a brit bejegyzésű Shazam felhasználóinak kereskedelmi szempontból érzékeny adataihoz való hozzájutása nem ellentétes az uniós szabályozással. Noha az ilyen adatokhoz való hozzáférés lehetővé teszi az Apple számára, hogy közvetlenül célozza versenytársa ügyfeleit és arra ösztönözze őket, hogy váltsanak az általa nyújtott Apple Music szolgáltatás használatára, az ilyen törekvés elhanyagolható hatással járna - állapították meg. A Shazam adatbázisának az Apple felhasználói adatai közé
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:57
1/798
Képek, videók
Egy rendszerváltóhoz 01.j
chillik
2016. november 02. szerda, 04:55
Egy rendszerváltóhoz 02.j
chillik
2016. november 02. szerda, 04:54
A Legjobb forgatókönyv ;
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
20110404forgatókönyv.j pg
agica2004
2011. április 05. kedd, 15:34
annyi történet.jpg
sz719eszter
2018. március 23. péntek, 16:09
Pali története 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:21
Pali története 02.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 03.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 04.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 05.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 06.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:18
Pali története 07.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 08.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 09.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:16
Pali története 10.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.