Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:17 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Szakorvos segítségével határozzuk meg a toxémia jellemzőit, szűrés és megelőzési lehetőségeit, kialakulásának okait.

A tények

A terhességi toxémia - orvosi nevén pre-eclampsia - oka ismeretlen, létrejöttében a méhlepény beágyazódási zavara és egy hibás immunválasz játszik közre az anya részéről.

A toxémia a várandósság második felében alakul ki, és a magas vérnyomás, valamint a fehérjevizelés együttes jelentkezése alapján ismerhető fel.

A korábban terhességi mérgezésként is ismert állapot, a súlynövekedés elmaradásával és a terhesség korai befejezésével veszélyezteti a magzatot.

Amennyiben súlyosbodik, epilepsziához hasonló görcsrohamot is okozhat, amely mind az anya, mind a magzat életét fenyegetheti.

Megijedni vagy cselekedni?

A magzathoz a méhlepényen keresztül jutnak el a tápanyagok és az oxigén, a terhességi toxémia esetében azonban - a méhlepény nem megfelelő beágyazódása miatt - a kicsi nem kapja meg a
horvathnemagdi, 2018. március 24. szombat, 08:45
Még választások előt negyedéves jutalom a NAV dolgozóinak
Még a választások előtt megkapják negyedéves jutalmukat a NAV dolgozói

Ömilliárdos jutalomkeretet oszthatnak szét a NAV dolgozói között. Szokatlanul hamar.
A szokásosnál körülbelül egy hónappal korábban, még az április 8-ai országgyűlési választások előtt megkapják a negyedéves jutalmat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkavállalói - tudta meg a 24.hu. Információink szerint az 5 milliárd forintos jutalomkeretet papíron már elosztották, a legfelsőbb vezetés asztalán van a döntés, a pénz pedig két héten belül a dolgozóknál lehet.

Hasonlóra emberemlékezet óta nem volt példa forrásaink szerint. Az első negyedéves eredmények összegzésével általában április közepére végeznek, a prémiumot pedig április végén, május elején szokták megkapni a dolgozók. Arról nem találtunk nyilvános adatot, hogy a negyedéves összegzés idén egyáltalán elkészült-e. A hivatal honlapja szerint a személyi állomány 2017-ben 21 320 fő volt.

Az mfor.hu írta meg, hogy idén összesen akár 20 milliárd
tinka1951, 2018. március 24. szombat, 07:22
Megszavazta a koszovói parlament a Montenegróval kötött határegyezmény ratifikálását
A Montenegróval kötött határmegállapodás ratifikálásához kétharmados többségre volt szükség, ám ezt korábban három alkalommal sem sikerült biztosítania a javaslat támogatóinak. Szerdán a 120 fős képviselőház 80 tagja szavazott igennel, 11 tagja pedig nemmel. A megállapodás elfogadásához az igen szavazatok legkevesebb kétharmados többségére, vagyis 80 szavazatra volt szükség.

A parlamenti vita kedden zajlott, szerdán már csak szavazniuk kellett a képviselőknek, ám a voksolást többször is elhalasztották, mert az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) képviselői négyszer is könnygázgránátot robbantottak az ülésteremben. A rendőrség öt képviselőt letartóztatott, végül megtarthatták a szavazást.

Montenegró és Koszovó 2015-ben Bécsben írta alá a két ország pontos határvonalát kijelölő dokumentumot, ám azt a két parlamentnek is be kellett cikkelyeznie.

A pristinai ellenzék, főként az Önrendelkezés könnygázgránátokkal akadályozta többször is a képviselőház munkáját, így tiltakozva a
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 19:52
Áprilisban megnyílik az ország első egyszülős központja
is anyagi nehézség, hanem az elmagányosodás, az izoláció, az, hogy nem kapnak nekik szóló támogatást.

Alapítványa eddigi működését értékelve fontos eredménynek mondta, hogy az egyszülős családok végre "láthatóvá váltak"

Elmondta, a világon 150 millió egyszülős családban 320 millió gyerek él, és nagy részük stigmatizált helyzetben érzi magát. Magyarországon félmillió gyerek él egyszülős családban, olyan anyák vagy apák mellett, akik "két ember helyett végzik a napi rutint". Ezek a családok korábban nem kaptak rájuk szabott szolgáltatást, és közösségi terük sem volt - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy az általa vezetett, 2005-ben létrehozott alapítvány az elmúlt évben 800-nál több családot támogatott jogi tanácsadással, pszichológusi segítséggel vagy táboroztatással. Hozzátette: arra számítanak, hogy a központ megnyitása után több ezer egyszülős családnak tud majd az alapítvány segítséget adni.

Közölte, az 50-60 ezer forintba kerülő szolgáltatásokat a családok ingyen kapják.
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 13:32
Ismét könnygázgránátot dobott a koszovói parlament üléstermébe az ultranacionalista Önrendelkezés
A könnygázgránátot az ülés szünetében aktiválta két képviselő a teremben. A szünetet azért rendelték el, mert a parlament külügyi bizottsága újabb módosító indítványokról kívánt tárgyalni.

A pristinai parlament kedden kezdett ülésén vitatta meg a határegyezmény ratifikálására vonatkozó javaslatot, szavazni azonban már nem tudtak, mert az ülés végére csak 69 képviselő maradt, a határmegállapodás ratifikálásához pedig kétharmados többségre van szükség, a 120 képviselő közül 80-nak az "igen" szavazatára.

Montenegró és Koszovó 2015-ben Bécsben írta alá a két ország pontos határvonalát kijelölő dokumentumot, ám azt a két parlamentnek is be kellett cikkelyeznie.

A pristinai ellenzék, főként az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) könnygázgránátokkal akadályozta többször is a képviselőház munkáját, így tiltakoztak a megállapodás ellen. Véleményük szerint a határegyezmény káros Koszovóra nézve, mert általa több mint nyolcezer hektár koszovói terület kerül a szomszédos országhoz. A
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 12:42
Orbán-kormány politikájának szimbóluma
kétszínűséggel vádolta meg a német kormányt. Ami az eddigi pengeváltásokat nem jellemezte (például a médiatörvény és a botrányos világháborús emlékmű kapcsán), személyesen Angela Merkel kancellárnak címezte a miniszterelnökséget vezető miniszter a kritikáit, amit Orbán Viktor is megspékelt néhány otromba mondattal.

A magyar kormány kettős játékára jellemző, hogy amikor kiderült, hogy az általa épített kerítés nem ér semmit, elkezdett az általa bírált dublini megállapodásra hivatkozni, amit korábban követelt tőle a német fél. Ez teremtette meg az alapját annak a patthelyzetnek, ami a menekültek szeptember 4-i (fekete péntek) lázadását és vonulást eredményezte. Orbán stratégiája összeomlott, de ő továbbra is az uniót, azon belül is a német kormányt kárhoztatta.

A németekhez fűződő diplomáciai viszony szinte létfontosságú a Fidesznek, mert ha a német kereszténydemokraták végképp leveszik a kezüket az Orbán-kormányról, akkor senki sem óvja meg az uniós szankcióktól Magyarországot. Nem
kirscha, 2018. március 20. kedd, 16:29
Szíria - Sojgu: egy hét alatt a militánsok három vegyifegyver-támadását sikerült meghiúsítani
létrejött helyzetben a döntéshozatalkor a józan ész vezérli majd nyugati partnereinket, hogy abbahagyják az összejátszást a terroristákkal és csatlakoznak az orosz békekezdeményezésekhez Szíriában" - tette hozzá.

Mint mondta, Oroszország továbbra is a "helyzet normalizálására" és az érintett felekkel folytatott konstruktív párbeszédre fog törekedni az erőszak beszűntetése érdekében.

Szerinte "egyedülálló és precedens nélküli humanitárius művelet" zajlik Kelet-Gútában. Megerősítette a védelmi tárca korábban közölt adatait, amely szerint a Damaszkusz elővárosi térségéből az elmúlt öt nap alatt csaknem 80 ezer embert evakuáltak a humanitárius folyosókon keresztül. Sojgu szerint Kelet-Gúta területének 65 százalékát "felszabadították".

A miniszter szerint az evakuáltak számára Oroszországból a legrövidebb határidővel 427 tonna élelmiszert, valamint tábori konyhákat, palackozott vizet, matracokat, ágyneműt és takarókat szállítottak. Az orosz katonák pedig három, összesen 445 tonna rakományt szállító
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 14:45
OH: szerdán és csütörtökön lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
általános iskolának a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) kell előállítania, és március 23-áig postai úton meg kell küldenie az Oktatási Hivatalnak.

A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők önállóan végezhetik el a módosítást a KIFIR-ben. A módosító tanulói adatlapot ez esetben is péntekig postai úton meg kell küldeni az OH-nak.

A módosító tanulói adatlap elküldésével a korábban kitöltött érvényét veszti.

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Új tanulmányi területet megjelölni az érintett középfokú iskolával történt egyeztetés alapján csak olyan iskolában lehet, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát és annak tanulmányi területét nem lehet a módosító tanulói
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 11:41
Magyarországi Ericsson-fejlesztést vezet be a T-Mobile US
centruma Magyarország egyik legnagyobb ilyen jellegű infokommunikációs központja, és egyben az Ericsson Svédországban található létesítménye utáni a második legnagyobb kutató-fejlesztő központja.

A megoldás bevezetése több száz műszaki felhasználót szolgál ki, a T-Mobile pedig tervezi a szolgáltatás kibővítését a teljes szervezetére, így például az ügyfélszolgálatra, az üzemeltetésre, az eszközök működésének, illetve a dolgok internetének (IoT) elemzésére, valamint a marketing területén.

A cég korábban közölte azt is, hogy az 5G technológia üzleti felhasználásra kész, a cég már az 5G üzleti megvalósítására irányuló konkrét technológiákra, valamint az alkalmazást elősegítő legfontosabb tényezőkre összpontosít, például a rádióhálózati hozzáférésre. A vállalat eddig 38 szándéknyilatkozatot írt alá a világ öt kontinensén 5G szolgáltatások bevezetésére, az amerikai T-Mobile mellett egyebek közt aláírt szerződése van a Vodafone UK londoni, a Deutsche Telekom dél-németországi és a Swisscom egész Svájcra
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 07:05
A multnacionalista baloldal és a nemzetieskedő Jobbik?
Az OLKT-hoz üzenetben érkezett és mivel elég érdekesnek tűnik, közlöm a tisztelt olvasóval:
Ezt most olvastam, elgondolkodtató és hátborzongató, ha csak a fele igaz. A forrást sajnos nem tudtam fellelni."Befújta a szél a postaládámba"
Tehát:
“A 2010-es kormányváltás után az első év a politikai tisztogatással és a pénzbeszedési rendszer felépítésével telik el. Az EU pályázatok másfél évre leállnak, amíg az építőipart betörik és a pénzeket becsatornázzák. Nagyjából 2011 közepétől, inkább végétől kezd el nagy ütemben dőlni a pénz Orbán környezete felé.
Már 2012-ben is legalább 2 milliárd EUR lehet a központba beáramló pénz mennyisége, amit az első időben elég szervezetlenül kezelnek. Orbán paranoid, ezért próbálja nem külföldre vinni a pénzt. Egy saját bankjuk van: a Spéder kezében lévő FHB. Nem mellesleg Spéder könyékig benne van a Magyar Postában, ráadásul ambicionálja a Takarékszövetkezeti rendszer bekebelezését is. Ha az integrációt Spéder képes lenne végig vinni, ahogy
meki77, 2018. március 16. péntek, 21:01
Legalább hat halottja van a Miamiban összedőlt felüljárónak, még keresik a túlélőket
bejelentette: széles körű vizsgálat indul a tragédia okainak felderítésére és a felelősök azonosítására.

A felüljárót a múlt szombaton adták át. Hat óra alatt épült fel, úgynevezett "gyorsított hídépítési technikával", hogy a forgalmat ne akadályozzák. A felüljáró egy részét az út mentén szerelték össze. A Miami Egyetem honlapján közzétett ismertetés szerint úgy tervezték, hogy ellenálljon az 5-ös erősségű hurrikánnak is.

A Fox televízió értesülései szerint az építkezést végző két floridai céggel korábban komoly problémák voltak: korábbi munkáiknál mérnöki hibákat találtak, és hiányosságaikért többször is hatósági büntetést kaptak. Sajtóinformációk szerint a több mint 14 millió dolláros költségvetéssel készült miami felüljáró építésénél nem szakképzett munkásokat alkalmaztak. A Miami Herald című lap pénteki számában azt írta: az egyik cégre 2012-ben a virginiai Norfolkban 28 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert egy általa épített hídból 90 tonnás rész szakadt ki. Az AP amerikai hírügynökség
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 17:12
Március 15. - Vona Gábor 12 pontba foglalta elképzeléseit
kifejtve: tisztességes béreket és munkakörülményeket követelnek minden munkavállalónak.

Vona Gábor ezekre a kormányváltás 12 pontjaként hivatkozott, megjegyezve, noha van, ami most kimaradt, érezhető, hogy valódi problémákkal kívánnak foglalkozni.

A politikus értékelése szerint jelenleg a félelem, a keserűség, a harag és a fájdalom uralja az általános körérzetet. Azt is mondta: ma nem külső fenyegetettség, hanem egy "belső hatalmaskodó elnyomása és tébolya" veszélyezteti Magyarországot, és míg korábban olyan érzése volt, mintha az ország a kommunizmusba süllyedne vissza, ma úgy véli: a középkorba, a feudalizmusba tart. Mint mondta, a mostani nagyurak vadászkastélyokban laknak, bár nem hintókkal közlekednek, hanem helikopterrel és jachttal; nem gímszarvasokra vadásznak a Bakonyban, hanem rénszarvasokra Skandináviában; nem kilencedet szednek törvények szerint, hanem mindent ellopnak törvénytelenül, és "nem magyar bortól részegednek le, hanem kokaintól Ibizán, és lassan oda tartunk, hogy az első
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 18:03
1/790
Képek, videók
Újpest, szakorvosi rendel
kicsoda57
2017. november 16. csütörtök, 23:20
Szakorvosi Rendelőintézet
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:48
Oszt jellemzo kep
borigit
2015. február 26. csütörtök, 13:20
jellemző rám?
orban47
2013. május 12. vasárnap, 09:11
jellemző díszítés
balazsmargit
2012. augusztus 06. hétfő, 21:33
piros a jellemző
lovaszmarika
2011. július 13. szerda, 17:12
Egész hónapra jellemző ké
hartvigjoe
2010. június 02. szerda, 07:19
jellemző.gif
agimami7
2009. június 03. szerda, 18:51
itt egy fontos jellemzőm
csilipepi
2008. január 19. szombat, 11:43
Jellemző..a labda még mos
alexa_91
2007. március 22. csütörtök, 17:31
Zoli(jellemző kép)
szazados16
2007. március 14. szerda, 19:07
Kék-zöld:jellemzö szinek
maria63
2007. január 16. kedd, 12:01
jellemző
zmorf
2006. december 29. péntek, 10:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.