Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:10 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (kérdések, napirend után)
munkahelyi balesetek számát, amely az előző ciklusban egyharmaddal emelkedett.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt mondta, hogy most is létezik munkavédelmi érdekképviselet. Jelenleg már a húsz fős cégek dolgozói is választhatnak munkavédelmi érdekképviselőt, a szakszervezetek pedig szintén sokat tehetnek a munkakörülmények javításának érdekében - tette hozzá.

Az MSZP a fogyatékos fiatal felnőttekről

Szabó Sándor (MSZP) arról beszélt, hogy korábban a kormányzat ígéretet tett a fogyatékos fiatal felnőttek érdekeit védő törvénymódosításra. A tervezett jogszabály alapján az utógondozói ellátás megszűnése után is biztosítani lehetne a további ellátás biztonságos anyagi feltételeit a nevelőszülői házban - emlékeztetett. Hogyan állnak a törvénymódosítással? - kérdezte a képviselő.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy egy olyan élethelyzetről van szó, amelyben fokozott figyelemmel kell eljárni. Fontos volt a házi segítségnyújtás
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 18:32
Szent Iván éj
már csak rövidülhetnek. Ezen a napon - június 21-én - az év leghosszabb nappalát és legrövidebb éjjelét élhetjük meg évről-évre.

Szent Iván éjjele mégsem június 21-ére, hanem június 24-ére esik, ennek oka azonban a tropikus időszámítási mód sajátosságában és a tényleges naptári évek közti különbségben, illetve az egykori naptári reformokban rejlik. Így a nyári napforduló napja és megünneplése időben napjainkra már elvált egymástól. A nyár csillagászati értelemben vett kezdete korábban valóban Szent Iván napra, azaz június 24-ére esett, de erre ma már az eltolódás miatt három nappal korábban, június 21-én kerül sor. Évszázadok, vagy egy évezred múlva a napfordulók még korábbi dátumra fognak esni.

A holtak a Tejúton távoztak

A nyári napforduló már a neolitikus idők óta jelentőségteljes nap az emberiség történetében. A kelták, a germánok, a szlávok és az északi népek többsége már a kezdetektől megünnepelte ezt, mint ahogy ezt ma is teszik. Papjaik, druidáik a
evavicus, 2018. június 25. hétfő, 15:59
Az Urantia könyv - 53. írás
mindeme kormányzati feladatköröket a csillagrendszeri fővárosokba kell összpontosítani, továbbá fel kell állítani azok saját törvényhozói testületét, és meg kell szervezni azok saját bíróságait Sátán felügyelete alatt. Úgy rendelkezett, hogy a lázadó világok hercegei hasonlóképpen cselekedjenek.

53:4.3 Lucifer egész igazgatási testülete egységesen átállt és nyilvánosan esküt tettek, mint a ,,felszabadított világok és rendszerek" új vezetője kormányának tagjai.

53:4.4 Noha korábban két lázadás is volt a Nebadonban, azok távoli csillagvilágokban törtek ki. Lucifer szerint e felkelések azért voltak sikertelenek, mert az értelmek többsége nem követte a vezetőit. Amellett érvelt, hogy a ,,többség uralkodjon", s hogy ,,az elme tévedhetetlen". Nyilvánvalóan a világegyetemi vezetők által a neki adott szabadság éltette a gyalázatos mesterkedéseinek jelentős részét. Szembeszállt minden felettesével; ők látszólag mégsem vettek tudomást a dolgairól. Teljes
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
Török választások - Bezártak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
Azok, akik pontban 17 órakor még sorban álltak, leadhatták szavazatukat.

Az első részeredmények várhatóan helyi idő szerint este 18 óra után érkeznek. A Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi Güven korábban azt nyilatkozta: reméli, hogy helyi idő szerint éjfél előtt (közép-európai idő szerint 23 óra előtt) a YSK ki tudja hirdetni a vasárnapi államfő- és parlamenti választás eredményét. Az NTV török hírtelevízió közlése alapján elsőként az államfőválasztás szavazólapjait számolják majd össze.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a kora délutáni órákban Isztambulban járult az urnához. A politikus a helyszínen újságíróknak nyilatkozva azt mondta: Törökország ezzel a választással demokratikus forradalmat visz végbe és az elnöki rendszerrel komoly előrelépést tesz azért, hogy ajelenlegicivilizációk szintje fölé emelkedjen. Erdogan egyúttal közölte, hogy értesülései szerint a részvételi arány országos viszonylatban "jónak tűnik". Törökországban a részvételi arány általában véve is jóval
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:12
Tallóztam
Ezt teszi az időjárás-változás a szervezetünkkel és a testünkkel! Készüljön fel mindenki!

Az időjárási folyamatokra a legtöbb ember valamilyen szinten érzékeny. Minél idősebb valaki, annál jobban reagál az időjárás-változásra.

Amikor korosodunk, a belső folyamatok lassabban játszódnak le, a test nem képes olyan gyorsan alkalmazkodni, mint korábban. Alvási zavarok, idegesség kimerültség, feledékenység, levertség, depresszió, szív- és keringési zavarok, szédülés és légzési problémák léphetnek fel. Nem csak az idős emberek, hanem az újszülöttek és a gyerekek is reagálnak az időjárás változására. Zivatarok előtt, és fülledt melegben a kicsik különösen nyugtalanok, hisztisek. Az iskolások közül minden ötödik gyermek időjárás-érzékeny. Az időjárás-érzékenység nem tekinthető betegségnek, de több képességünket is befolyásolja. Kit a melegfront, kit a hidegfront visel meg, van, akinek teljesen mindegy, mert minden változásra rosszul reagál. Lényeges az idegrendszer általános állapota, vagyis akik
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 17:06
Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka?
200 évben történt élelmiszer ellátás tömeges iparosítása következményeként, a ma elfogyasztott táplálékban jelentősen kevesebb a kálium, magnézium és klorid, viszont több a nátrium.

Rendszerint a vesék felelősek szervezetünk elektrolit szintjének fenntartásáért (tehát a kalcium, magnézium, kálium és nátrium megfelelő szintjének biztosításáért). Ha a szervezetünket túlságosan savas kémhatású anyagoknak tesszük ki, akkor ezek az elektrolitok veszik fel a harcot a savasodással.

A korábban említett Journal of Environmental Health című szaklap tanulmánya szerint a kálium és nátrium aránya a legtöbb ember étrendjében drámai mértékű változáson ment át. A kálium régebben ugyanis 10:1 arányban állt a nátriummal szemben, azonban ez az arány mostanra 1:3-ra csökkent. A modern emberek átlagosan tehát háromszor annyi nátriumot fogyasztanak, mint káliumot!

Manapság nagyon sok gyermek és felnőtt él magas nátriumtartalmú étrenden, amiben viszont kevés magnézium és kálium, valamint kevés
tinka1951, 2018. június 23. szombat, 15:58
Június 23 Szentivánéj
Szentivánéj - Szent Iván (Keresztelő Szent János) napjának előestéje, a június 23-ról 24-re virradó éjszaka, évszázadok óta a nyári napforduló ünnepe, még a kereszténység előtti időkből származik. Több országban ma is ünnepnap.

Noha a nyári napforduló napja június 21-e, mi mégis 24-én tartjuk a nyár ünnepét. Ennek oka a juliánus naptár bevezetése előtti naptár sajátossága és a tényleges naptári évek közti különbség. Régen a nyár csillagászati értelemben vett kezdete korábban valóban június 24-ére esett, de erre ma már az eltolódás miatt három nappal korábban, június 21-én kerül sor, és évszázadok vagy egy évezred múlva a napfordulók még korábbi dátumra fognak esni.

Szent Iván előestéjén Európa-szerte gyakorolt kultikus-játékos célú tűzgyújtás és a tűz átugrása a tűz tisztító, gyógyító, termékenyítő, szerelemvarázsló erejébe vetett archaikus hiten alapult. A nyári napfordulatot ünneplik vele.

A tüzet háromszor kellett átugrani, hogy a tűz tisztító ereje átjárja az
maria_kadar_148, 2018. június 23. szombat, 15:55
Koreai-félsziget - Putyin: Moszkva és Szöul álláspontja jelentősen egybeesik az atomfegyvermentesítés kérdésébe
A két államfő egyetértett abban, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szingapúri találkozója hozzájárul a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséhez és Északkelet-Ázsia stabilitásához, valamint abban is, hogy országaik támogatni fogják ezt a folyamatot. A tárgyalásokról kiadott közös közlemény szerint az Észak-Koreával fennálló feszültség csökkenése lehetőséget teremt a gazdasági együttműködésre és az Oroszországot Észak-Koreán át Dél-Koreával összekötő infrastrukturális projektek megvalósítására.

E projektek megvalósítását az Észak-Koreával szemben bevezetett nemzetközi szankciók gátolják. Ezeket mindaddig nem fogják visszavonni, amíg Phenjan jelentős lépéseket nem tesz nukleáris és rakétaprogramja felszámolására.

Putyin és Mun mindenesetre megállapodott abban, hogy a két ország addig is közös kutatásokat végez majd a villany- és gázenergia, valamint a vasúti szállítás, egyebek között a transzszibériai és transzkoreai vasút összekapcsolásának terén.

A
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:03
Tarlós: az SZDSZ-MSZP-s városvezetés többször díjmentesen járult hozzá a Red Bull Air Race-hez
Tarlós István a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi képviselőnek a mostani rendezvénnyel kapcsolatos bizottsági határozatot "durván bíráló, a főpolgármestert és a Városházát támadó, ismételt nyilatkozataira" reagált. Az ellenzéki képviselő korábban azt mondta: a főváros vezetése idén is "aprópénzért", mindössze 13 millió forintért adja oda a közterületeket a verseny rendezőinek. A DK egyúttal felszólította Budapest vezetését, hogy a zajszennyezés miatt a Red Bull Air Race szervezőivel fizettessen fájdalomdíjat a verseny környékén élőknek.

Tarlós István közleményében ismertette azokat a határozatokat, amelyek szerint 2004 és 2009 közötti, Demszky Gábor főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet (2000-2006-ig) szocialista frakcióvezető városirányítása idején a Várostervezési és Városképvédelmi Bizottság díjmentesen adott közterület-használati engedélyt a műrepülőversenyhez. Kitért arra is: a rendelkezésre álló iratok alapján
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 17:12
Így biztos nem fogyunk le..
több kiló kúszik vissza, mint amennyi lement. A pszichés kudarcélmény is jelentős."- magyarázza dr. Farkas Kitti.

2. A szénhidrát ellenség
,,Nagy hiba, ha azt gondolod, hogy bizonyos tápanyagokat meg kell vonnod magadtól."- figyelmeztet dr. Farkas Kitti. ,,Se a szénhidrát, se a fehérje, se a zsír nem ellenség. A szervezetednek mindegyikre szüksége van. Még akkor is, ha az aktuális trendek éppen közellenségnek állítják be valamelyiket. Mostanában épp a szénhidrátot, korábban a zsír. A proteinre szükséged van az izmaid miatt, a szénhidrátból meríted az energiát és ettől működik az agyad, a zsír pedig a vitaminok felszívódását, hormontermelést és az idegrendszer működését segíti."

3. Diétás=egészséges
Kutatások szerint az egészségesnek gondolt ételekből többet fogyasztunk a szükségesnél.
Azzal hitegeted magad, ha ,,diétás" termékeket választasz, azzal jót teszel magadnak?
Ez nem igaz. ,,A szervezetednek valódi, tápanyagokban
gabfe, 2018. június 22. péntek, 14:18
EMNP: szerzett jogokat veszélyeztet a román közigazgatási törvénykönyv tervezete
feliratozásra és az anyanyelvhasználatra az önkormányzati hivatalokban.

Hozzátette: az új törvénykönyvnek a szenátus által elfogadott változata nem tartalmaz olyan kitételt, mely szerint a szerzett jogok érvényben maradnak. Ezt annál is inkább furcsának találta, mert a szerzett jogok érvényben tartását még a törvénytervezetet véleményező román külügyminisztérium is kérte.

Az EMNP alelnöke érthetetlennek tartotta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) miért mondott le arról a korábban bejelentett szándékáról, hogy csökkentse a jelenlegi húsz százalékról azt az etnikai küszöbértéket, amely fölött nyelvi jogok illetik meg a kisebbségeket.

A politikus elismerte, hogy a készülő törvénynek pozitív vonatkozásai is vannak. Ezek közé sorolta, hogy a többnyelvű feliratozást kiterjeszti az utcanevekre is, hogy a prefektusi hivatalok számára is előírja a készülő jogszabály a kisebbségek nyelvén történő kommunikációt, valamint azt, hogy a 20 százalékos küszöb alatt is biztosíthatók a nyelvi
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 14:25
Színes dámborjak születtek a Budakeszi Vadasparkban
A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatfajokat bemutató Budakeszi Vadasparkban a szénszínű kisborjú érkezésével lett teljes a színpaletta, ugyanis így a dámszarvasoknál jellemző mindhárom színváltozattal megismerkedhetnek a látogatók: az újszülött sötétszőrű borjúval közös kifutóban lakik egy dám ünő, amelynek bundája a jól ismert vöröses árnyalatú fehér pöttyökkel, mellettük pedig a fehér árnyalat képviselője, egy fiatal, korábban Szőke névre keresztelt bika látható. Külön érdekesség, hogy ez a bika nem albínó, így az összes faji jellemző megtalálható nála: a szeme barna és a csülkei is pigmentáltak. Ez a fehér színváltozat nagyon ritka a dámoknál, a magyarországi állomány körülbelül egy százaléka rendelkezik ilyen szőrzettel - olvasható a Vadaspark szerdai közleményében.

A nyár eleji szaporodás megszokott, hiszen a dámoknál a párzási időszak október-november közé tehető. A vemhesség a tehén korától függően nagyjából hét és fél hónapig tart, így az ellés jellemzően május
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:12
1/797
Képek, videók
kányádi sándor.jpg
maroka
2018. június 22. péntek, 10:21
Kányádi Sándor
irmus
2018. június 21. csütörtök, 15:52
Sándor.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:51
Sándor3.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 15:50
Sándor bácsi 01.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:24
Sándor bácsi 02.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:23
Sándor bácsi 03.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:22
Sándor bácsi 04.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:21
Sándor bácsi 05.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:21
Sándor bácsi 06.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:20
Sándor bácsi 07.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:19
Reményik Sándor: Hajnali
maria_kadar_148
2018. május 22. kedd, 21:10
Szabó Sándor Ölelés.jpg
eva_gyulai
2013. június 09. vasárnap, 21:42
Szabó Márton Sándor.gif
szelidszeder
2011. november 16. szerda, 07:50
Szabó Sándor.JPG
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.